Youtube Video maken

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Ben jij al een tijdje actief met computer en heb je al een Youtube account? Zou je graag willen leren om een Youtube video te maken? Of ben je benieuwd hoe mensen een Vlog starten en bijhouden en zou jij er zelf ook een willen opstarten? Dan zal het idee om zelf een Youtube kanaal aan te maken een goed idee kunnen zijn. Maar wat komt er nu precies bij kijken om een Youtube video te maken? In dit blog bericht vertellen we je precies wat je nodig hebt om een eigen Youtube kanaal aan te maken waarop je regelmatig video’s kunt plaatsen en we leggen uit hoe je deze video’s kunt maken.  

Inhoudsopgave

YouTube video maken

Wil jij zelf een YouTube video leren maken?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die video’s voor YouTube maken. Voor het maken van een video voor YouTube kun je een mobiele telefoon, tablet of camera gebruiken.

Als je een video voor YouTube wilt maken is een compacte video camera al voldoende.

Ben je benieuwd welke video camera’s je kunt gebruiken voor het maken van een YouTube video?

Ontdek hier welke camera je kunt gebruiken voor het maken van een YouTube video!

Youtube kanaal aanmaken

Wanneer je zelf een video op Youtube wilt plaatsen, heb je allereerst een Youtube account nodig. Om een Youtube account aan te maken heb je aan een Google Account al voldoende. Een Google account is te herkennen aan een e-mail adres wat eindigt met @gmail.com. Als je nog geen Google account hebt kan je in het artikel: ‘Wat is een Google account’ lezen welke stappen je kunt zetten om een Google account aan te maken. 

Youtube kanaal aanmaken

Als je al een Google account hebt kan je meteen gebruik maken van Youtube. Dit doe je door naar www.youtube.com te gaan. Hier kan je een symbool met een camera vinden. Wanneer je deze aanklikt, kan je kiezen om een video bij Youtube op te slaan. Dit wordt ook wel uploaden genoemd. Tijdens het opslaan wordt er gevraagd onder welk Youtube kanaal je dit aan wilt maken. Hier kan je iedere naam die je wilt gebruiken nemen. Alleen mag deze naam nog niet in gebruik zijn. Als je al een video hebt gemaakt kan je ervoor kiezen om deze naar dit kanaal te uploaden. Hiervoor druk je op het video symbool en vervolgens druk je dan op bestand hier naar toe slepen, of  je kan het bestand op de computer opzoeken en aandrukken met je linker muisknop. 

Youtube video maken
Youtube video maken

Video maken

Als er nog geen video is gemaakt die je online wilt delen, dan wordt het tijd om een keuze te maken waarover je wilt filmen. Een video maken kan tegenwoordig op verschillende manieren. Voor het maken van een Video is er een smartphone, foto camera met video functie of een film camera nodig.

Voordat je gaat beginnen met het filmen van een video die je graag delen wilt via het Youtube kanaal, is het allereerst belangrijk om een concept te maken over het onderwerp waarover de video gaat. Hierin kan globaal het verhaal of de situatie die je wilt filmen beschreven worden. Tijdens het filmen kan je dit als spiekbriefje gebruiken. Op deze manier weet je zeker dat alle belangrijke informatie gedeeld wordt, zodat de kijker ook echt iets aan de video heeft. 

Youtube video maken
youtube video concept

Er zijn binnen Youtube tegenwoordig enorm veel verschillende soorten video’s onder verschillende categorieën te vinden waarbij je kunt denken aan amusement of aan educatief maar je kan ook een film maken over jezelf, bijvoorbeeld door een online dagboek te filmen. Zo’n online video dagboek wordt ook wel Vloggen genoemd. 

De juiste categorie

Bij het maken van de verschillende categorieën  is er een andere aanpak nodig, dan bij het maken van een Vlog. Het maken van een Vlog is wel de makkelijkste manier om een video te maken. Tijdens het Vloggen kan iedere situatie gefilmd worden waardoor er de minste voorbereidingen nodig zijn. Het maken van een video is voor iedere categorie hetzelfde. Alleen moet er bij een video een concept worden gemaakt waarin uitgebreid beschreven staat welke informatie er behandeld wordt.

In dit artikel wordt daarom ingegaan op het maken van een Vlog. Het Vlog kan over heel veel verschillende dingen gaan. De kijker krijgt met name een kijkje in je dagelijkse bezigheden, wat van alles voor kan stellen. Een voorbeeld van een Vlog zou een kartbaan kunnen zijn waarbij een live verslag van de race gemaakt wordt. Na de race kan de video worden opgeslagen en kan er begonnen worden met de bewerkingen. Met het bewerken van de video kan er een muziekje en een leuke intro toegevoegd worden waardoor de Youtube video leuker wordt om naar te kijken. Hoe dit in zijn werk gaat lees je verderop in dit artikel. 

Wat is een Vlog?

Er zijn allerlei soorten Vlog’s te vinden in allerlei verschillende soorten categorieën, waarbij iedere Vlogger zijn eigen manier van filmen heeft. Door de grote hoeveelheid aan Vlogger’s en de verscheidenheid aan categorieën is er vaak wel een Vlogger te vinden die dingen deelt die je zelf ook leuk vindt. Een vakantie Vlog of politie Vlog of een Vlog over koken, er is van alles wat. 

Vlog maken

Vlog maken

Voor het maken van een Vlog heb je geen kennis of geavanceerde apparatuur nodig. Wanneer je een smartphone met een camera hebt is dat al voldoende. Om een video te kunnen maken moet de camera App geopend worden waarna je de keuze krijgt uit het maken van een video of een foto. Omdat een Vlog dagelijkse bezigheden laat zien kan er ook gekozen worden om foto’s voor je Vlog te gebruiken afgewisseld met video’s. Na het openen van de camera App heb je de keuze om te kiezen uit de foto of de video stand. Zo krijgt de kijker een nog beter beeld over hetgeen jij te vertellen hebt. 

Muziek toevoegen aan video

Youtube video bewerken
Youtube video bewerken

Tijdens het maken van een video kunnen er momenten zijn waarop er niet zoveel gezegd wordt, een stilte moment, wat soms niet prettig overkomt. Maar dit kan worden opgelost door een achtergrond geluid te creëren, waardoor deze stilte momenten minder storend overkomen. Het geluid kan op verschillende manieren aan de video toegevoegd worden. Zo kan er gekozen worden om de muziek te gebruiken die opgeslagen staat in de muziek bibliotheek in de Youtube video editor. Je kunt deze muziek vinden door middel van het klikken met de linker muisknop op: video bewerken, hetgeen je rechts onder op de video ziet staan. Dit is te vinden op de video binnen het youtube kanaal. Je kunt daar kiezen voor muziek uit een basis collectie, maar ook het toevoegen van eigen muziek behoort tot de mogelijkheden.

Youtube video maken
Muziek toevoegen
Muziek toevoegen
Muziek toevoegen
YouTube video maken

Wil jij zelf een YouTube video leren maken?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die video’s voor YouTube maken. Voor het maken van een video voor YouTube kun je een mobiele telefoon, tablet of camera gebruiken.

Als je een video voor YouTube wilt maken is een compacte video camera al voldoende.

Ben je benieuwd welke video camera’s je kunt gebruiken voor het maken van een YouTube video?

Ontdek hier welke camera je kunt gebruiken voor het maken van een YouTube video!

Youtube video maken

Wanneer we een Youtube video maken is het leuk om voor de kijker een intro te maken die steeds bij iedere video terugkomt. Dit kan een special effect zijn met een afbeelding zoals een logo of een intro welke je uit de collectie bij Youtube video editor kunt halen, waar je ook muziek aan de video toe kunt voegen. Als je tevreden bent met het resultaat van de gemaakte video kan je de video nu een eigen naam geven. Als je met de Youtube video veel kijkers wilt aantrekken kan er aan de video naast de naam ook een beschrijving gegeven worden waarmee de kijker je video een stuk makkelijker kan vinden.

Het idee hierbij is om de naam en locatie van de activiteit waarover de video gaat te noemen. Bijvoorbeeld kan je de video Goliath in Walibi Holland noemen. Op die manier weet de kijker meteen waarover het gaat en wat hij kan verwachten.  

Video intro
Video benoemen

Youtube video maken van foto’s

Diavoorstelling maken

Naast het maken van een video van een gemaakte film, kan je er ook voor kiezen om verschillende foto’s in een diavoorstelling weer te geven. Als je de leukste foto’s aan deze diavoorstelling hebt toegevoegd kan je hier vervolgens muziek aan toevoegen. Dit kun je vinden bij het bewerken van de video zoals je hierboven hebt kunnen lezen. 

Youtube video uploaden

Youtube video editor brengt wel zijn nodige beperkingen met zich mee. Om deze reden kan er gekozen worden om een extern programma te gebruiken waarin meer mogelijkheden zijn. Op een Windows computer kan hier gekozen worden voor Pinnacle VideoSpin waarbinnen je een eigen video kunt maken. Binnen Pinnacle VideoSpin kunnen meer bewerkingen gemaakt worden waardoor de video volledig naar eigen smaak gemaakt kan worden. Het is maar net in welke mate je de video graag bewerken wilt.

Video uploaden

Youtube video opslaan

video opslaan

Nu de eerste video klaar is om online op te slaan, kan je de keuze maken of je de foto ’s alleen voor jezelf op wilt slaan, of dat je ze wilt delen met anderen met een wachtwoord. Hierbij is het vooral belangrijk om te beseffen waarvoor de video uiteindelijk gebruikt gaat worden.

Wil je ook meer met de computer doen?

Als je het leuk vindt om meer met de computer te doen en alles te leren gebruiken wat de wondere wereld van de computer met zich meebrengt, dan is het allereerst belangrijk om de basis onder de knie te krijgen. Het basisgedeelte kan soms al veel vraagtekens met zich meebrengen en door de grote verscheidenheid aan boeken weet je al snel niet meer welk boek je het beste als naslagwerk kunt kopen. Om het een stuk makkelijker voor je te maken hebben we op de volgende pagina een lijst gemaakt met boeken die je kunt gaan lezen als basis. Dat zijn goede naslagwerken waarmee je verder kunt komen bij het ontdekken van de wondere en gemakkelijke wereld met het gebruik van een computer. Door het volgen van de stappen uit de boeken kan je voortaan met een gerust hart achter de computer zitten en zal je uiteindelijk merken dat je zonder angsten achter je beeldscherm kunt zitten!

YouTube video maken

Wil jij zelf een YouTube video leren maken?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die video’s voor YouTube maken. Voor het maken van een video voor YouTube kun je een mobiele telefoon, tablet of camera gebruiken.

Als je een video voor YouTube wilt maken is een compacte video camera al voldoende.

Ben je benieuwd welke video camera’s je kunt gebruiken voor het maken van een YouTube video?

Ontdek hier welke camera je kunt gebruiken voor het maken van een YouTube video!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.