Waarom het belangrijk is om de Windows 10 update te installeren

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Als je al wat langer bekend bent met het computeren is de kans groot dat je een melding gekregen hebt om de Windows 10 update te installeren. Tenminste als je Windows 10 al op je computer geïnstalleerd hebt. In dit artikel vertellen we je alles over wat een update is en waarom het belangrijk is om de computer altijd te voorzien van de nieuwste Updates.

Inhoudsopgave

computer bijbel voor Windows 10

Wil jij weten hoe je een Windows update kunt installeren?

Ieder programma / besturingssysteem wordt steeds verder ontwikkeld. Hierdoor komen er nieuwe functies beschikbaar, wordt de beveiliging bijgewerkt en kan het uiterlijk van het programma / besturingssysteem worden veranderd.

Om gebruik te kunnen maken van de update moet deze op de computer worden geïnstalleerd. Wil  jij weten hoe je de Windows update kunt installeren?

Ontdek hier hoe je de Windows update kunt installeren!

Wat is een Windows 10 update? 

Ieder programma en besturingssysteem heeft met enige regelmaat een update klaar staan. Wanneer een update wordt geïnstalleerd kunnen er nieuwe functies aan een programma worden toegevoegd. Het is altijd de bedoeling van een update om het programma beter te maken en om de kwetsbare punten te verbeteren in een programma wat je al op je computer hebt staan. Dus na het installeren van een update is je computer weer veiliger geworden.

Elk computer bedrijf wat besturingssystemen maakt is constant bezig om programma ’s beter en gebruiksvriendelijker te maken. De programma ’s worden verbeterd en zoveel mogelijk vereenvoudigd. De programmeur van de programma ’s kijkt voornamelijk naar het gebruikersgemak van zijn nieuwe programma en naar de kwetsbare onderdelen, die hij verbetert en hij kijkt ernaar of de functies voldoen aan alle eisen. Door de veranderingen in de programma ’s die zijn bijgewerkt kan het zijn dat een programma na het installeren van een update er ineens anders uit ziet, waardoor het in het begin weer even wennen kan zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van het programma.

Hoe installeer je een Windows 10 Update?

Het installeren van een Windows 10 update is vrij eenvoudig. Vaak komt er een melding op je computer in zicht waarop staat dat er een nieuwe Windows 10 update is. Wanneer je dan op installeren drukt gaat de computer de update van het besturingssysteem van de Website downloaden. Als de update vervolgens gedownload is en klaar staat voor de installatie, wordt er gevraagd of de computer opnieuw opgestart kan worden. Als je dan de computer opnieuw opstart kan de installatie beginnen. Tijdens het installeren van de update van het besturingssysteem kan het voorkomen dat de computer meerdere keren opnieuw wordt opgestart om zo de update uit te kunnen voeren. Het is hierbij belangrijk om  te weten dat het updaten van het besturingssysteem enige tijd in beslag kan nemen. In de tijd dat de computer bezig is met de installatie van de update kan de computer niet gebruikt worden.

Windows 10 update uitvoeren

Windows 10 update uitstellen

Als je de melding krijgt om Windows 10 te updaten kan het zijn dat het niet goed uitkomt op dat moment om dat te doen. Hier is binnen het besturingssysteem van Windows 10 over nagedacht, waardoor er een mogelijkheid is om de update op een later moment te installeren. 

Windows 10 update uitstellen

Als je de update uitstellen wilt kan je kiezen voor verschillende tijden. Wanneer er dan opnieuw gevraagd wordt of het uitkomt dat de computer opnieuw wordt opgestart binnen Windows kan er worden gekozen om het updaten uit te stellen met 15 minuten, een half uur, een uur of 4 uur. Nadat deze tijd verstreken is komt opnieuw de melding waarin gevraagd wordt of het op dat moment uitkomt om de computer opnieuw op te starten, of dat je liever nog even wilt wachten totdat de computer opnieuw wordt opgestart. Hierbij kun je opnieuw kiezen voor de tijd waarin het beter uitkomt.

Windows 10 update voor extra functies

Wanneer je al langer bekend bent met het computeren en je beschikt over het besturingssysteem van Windows 10, dan heb je vast wel gemerkt na het updaten van Windows 10 of een ander programma, dat er ineens verschillende extra mogelijkheden zijn. Hiermee wordt de werking van de computer vergemakkelijkt. Een goed voorbeeld van een functie die is toegevoegd door middel van een Windows 10 update is de tijdlijn. Door gebruik te maken van de Windows 10 tijdlijn kunnen er meldingen van programma’s getoond worden in een handig overzicht.

Windows 10 tijdlijn

Het gebruik van de tijdlijn is heel handig. Bijvoorbeeld als je Windows mail gebruikt krijg je een melding te zien op de tijdlijn dat er een nieuwe mail is binnen gekomen. Dit zie je in de Windows 10 tijdlijn staan. Ook agenda punten worden in die tijdlijn weergegeven. Hierdoor zal je nooit meer een afspraak missen. En meerdere meldingen komen er in de tijdlijn te staan. Deze meldingen kun je ook uitzetten wanneer je dat liever hebt.

Windows 10 update voor hardware

Wanneer er op een computer verschillende apparaten zijn aangesloten zijn er drivers nodig om deze hardware te laten functioneren. Nu kan het voorkomen dat sommige apparaten over meer functies kunnen worden voorzien dan ze in eerste instantie hadden. Om de maximale prestaties uit een apparaat te kunnen halen wordt tijdens het downloaden van de software door het besturingssysteem zelf gekeken naar de vernieuwde drivers. Wanneer vervolgens de Windows 10 driver wordt geïnstalleerd kan je kijken naar de apparaten die op je computer zijn aangesloten. De vernieuwde driver kan je tijdens het installeren van de Windows 10 update installeren.

Windows 10 update voor driver

Een voorbeeld van een driver waarmee je de functies kunt vergroten is de driver van de muis. Door het installeren van de driver voor de muis zie je dat de muis daarna over eigenschappen beschikt die hem nauwkeuriger en beter doet werken na de update van Windows 10.  

computer bijbel voor Windows 10

Wil jij weten hoe je een Windows update kunt installeren?

Ieder programma / besturingssysteem wordt steeds verder ontwikkeld. Hierdoor komen er nieuwe functies beschikbaar, wordt de beveiliging bijgewerkt en kan het uiterlijk van het programma / besturingssysteem worden veranderd.

Om gebruik te kunnen maken van de update moet deze op de computer worden geïnstalleerd. Wil  jij weten hoe je de Windows update kunt installeren?

Ontdek hier hoe je de Windows update kunt installeren!

Beveiliging van de computer verbeteren door een update 

Ieder programma wat op de computer binnen het besturingssysteem staat geïnstalleerd kan kwetsbaar zijn. Het besturingssysteem zelf kan ook kwetsbaarheden bevatten. Hierdoor wordt het voor een hacker mogelijk om binnen te komen in je computer. Zodra dat gelukt is kan er een computer virus op je computer worden geïnstalleerd.  

Windows 10 update voor beveiliging

Hulp bij problemen na de update

Tijdens het updaten van het besturingssysteem kunnen er fouten in de computer terecht komen. Of er zaten al fouten in de computer. Om de computer dan weer goed te laten werken kun je een systeem herstel uitvoeren, waarmee de computer teruggezet kan worden naar de situatie van toen de computer nog naar behoren werkte.

Computer problemen oplossen na update

Wanneer er iets mis gaat tijdens de update van een Windows 10 update kunnen er bestanden verloren gaan. Om te voorkomen dat jouw belangrijke gegevens niet verloren gaan is het daarom altijd verstandig om met enige regelmaat een reservekopie te maken van de computer, waardoor je belangrijke bestanden die op je computer staan ook op een andere locatie terug te vinden zijn. En jij niet bang hoeft te zijn dat het werk wat je hebt gedaan verloren gaat door een Windows 10 update. 

Computer veilig gebruiken

Ondanks dat er na het updaten een beter programma tevoorschijn komt, kunnen er toch tijdens het updaten van een besturingssysteem of een programma problemen optreden. Tijdens het zoeken naar informatie en tijdens het gebruik van de verschillende programma ’s kan er een verkeerd bestand op je computer komen te staan waar een virus op zit of als je een USB opslag apparaat aan je computer hebt hangen, kan er via het opslag apparaat ook een virus op je computer terecht komen. Een USB opslagapparaat of ander opslag apparaat kan je gebruiken om bestanden te delen of om een reservekopie te maken. Hier moet je ook voorzichtig mee zijn.

Computer veiligheid

Als er eenmaal een virus op je computer is beland gaat je computer langzamer werken en je computer gaat dan meestal vervelende ongewenste dingen doen. Vervelende dingen, zoals het opstarten van een achtergrond proces, of er komt ineens allemaal ongewenste reclame in beeld. Daar zit je niet op te wachten.  

Om de gevaren van de computer te beperken kun je daarom het beste voordat je de Windows 10 update doet een goede virusscanner installeren. Want een virusscanner zorgt ervoor dat de computer beveiligd is tegen de gevaren van het internet.  

Waarom een goede virusscanner belangrijk is

Op een gegeven moment ging mijn computermuis uit zichzelf over het beeldscherm bewegen. Dit vond ik natuurlijk erg vreemd en ik wist niet precies hoe dat kwam en wat ik eraan kon doen. Maar doordat ik naar de oorzaak hiervan zocht kwam ik er achter dat er een computervirus op de computer was beland. Om dit computervirus van mijn computer te kunnen verwijderen ben ik gaan zoeken naar een goede virusscanner. Met een goede virusscanner komen deze problemen niet voor en kun je de computer goed beveiligen.  

Tijdens mijn zoektocht, ben ik ESET NOD 32 tegen gekomen, wat naar mijn inziens een van de betere virusscanners van het moment is. Door het installeren van ESET NOD 32 als virusscanner kan je niet alleen de virussen van de computer verwijderen, maar je wordt ook gewaarschuwd voor gevaren. Tijdens het gebruik van de computer wordt je gewaarschuwd als je bijvoorbeeld op een website terechtkomt waar een virus op zit. Door het installeren van deze virusscanner blijft je privacy gevoelige informatie uit de handen van de verkeerde personen. Als je nog niet over een goede virusscanner op je computer beschikt kun je hier de ESET NOD 32 via deze link downloaden en installeren. Dat is om het je gemakkelijk te maken.  

computer bijbel voor Windows 10

Wil jij weten hoe je een Windows update kunt installeren?

Ieder programma / besturingssysteem wordt steeds verder ontwikkeld. Hierdoor komen er nieuwe functies beschikbaar, wordt de beveiliging bijgewerkt en kan het uiterlijk van het programma / besturingssysteem worden veranderd.

Om gebruik te kunnen maken van de update moet deze op de computer worden geïnstalleerd. Wil  jij weten hoe je de Windows update kunt installeren?

Ontdek hier hoe je de Windows update kunt installeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *