Wat is YouTube?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Ik denk dat je allemaal wel van Youtube gehoord hebt? Want YouTube is een van de bekendste en misschien ook een van de meest uitgebreide website ’s die je maar bedenken kunt, vooral op het gebied van video ‘s. Hier kun je echt uitzoeken naar waar je interesse naar uit gaat. Op allerlei gebieden is er wel iets te vinden. Zoek je naar je eigen smaak muziek of naar een bekende artiest of een spannende film, of kijk je liever naar documentaires, dit alles kun je vinden op YouTube. Als het gaat om online video’s is YouTube het bekendste platform. In dit document kom je meer te weten over YouTube, de mogelijkheden en tips hierover kun je allemaal vinden in dit artikeltje. Nieuwsgierig geworden naar wat YouTube is? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Het-grote-Internet-en-e-mail-boek-

Wil jij online naar video’s kunnen kijken?

YouTube is een groot platform met een grote collectie aan video’s.

Bij YouTube kun je van deze video’s een eigen afspeellijst maken en je eigen video’s delen.

Om iedere mogelijkheid van YouTube te kunnen gebruiken heb je een Google account en een internetverbinding nodig.

Ben jij benieuwd wat je allemaal met YouTube kunt doen?

Ontdek hier de mogelijkheden van YouTube!

Wat is Youtube precies?

YouTube is een platform waarop een grote verscheidenheid aan video’s online te vinden zijn. Er zijn veel muziek video ’s te vinden op YouTube, maar ook video ’s waarvan je een hoop kunt leren. Ook leerzame video’s vind je er in verschillende genres, dus je kunt alle kanten op, ook wat leren betreft. Zowel op praktisch gebied als op sociaal gebied. YouTube is allround en van alle markten thuis.

Wat is Youtube precies?

Zelfs stukjes uit films of optredens door komedianten en door artiesten zijn te vinden op Youtube.  Op die manier krijg je door de visuele samenvatting van bijvoorbeeld zo ’n optreden het idee of je er wel of niet in het echt naartoe wilt gaan, of dat je de film wilt kopen.

Doordat Youtube zo ’n geweldig en bekend platform is kunnen auteurs en artiesten hier goed gebruik van maken. Er zijn daarom verscheidene artiesten die een video op Youtube hebben gezet en hierdoor bekend geworden zijn. Verschillende van die artiesten hebben hierdoor zelfs een platen contract gekregen. Een goed voorbeeld hiervan is “Justin Bieber”. Nadat hij een muziek video op youtube gezet had, heeft iemand die voor een platenmaatschappij werkte hem ontdekt, waardoor hij een platenlabel heeft gekregen.

Tegenwoordig zien we ook veel Vloggers die een youtube kanaal starten waarop zij dagelijks een video plaatsen. De Vlogger geeft hierbij de kijker een kijkje in zijn eigen leven.

Wat is een Vlog?

Wat is een vlog?

Het woord Vlog is de afkorting voor video weblog. Een letterlijke vertaling van een Vlog is een dagboek. Vanuit het Engels vertaald is Vlog een video weblog. Waarbij weblog staat voor een online dagboek. Door middel van een Vlog word dus als het ware een dagboek online gezet, een verhaal over iemand, wat live wordt gepresenteerd. Door middel van een video word dan een dagelijks dagboek bijgehouden. Iedere dag staat er dan weer een nieuw filmpje online waar door iedereen naar gekeken kan worden. Er zijn een aantal hele bekende Vloggers, die beroemd of berucht geworden zijn door het Vloggen. Een goed voorbeeld hiervan is “Enzo Knol“. Zij voegen dagelijks een video toe aan hun YouTube kanaal.

Wat is een youtube kanaal?

Youtube kanaal

Iedereen die een eigen Youtube account heeft, beschikt daarmee gelijk over een eigen Youtube kanaal. Op je eigen Youtube kanaal kun je een lijstje maken met de video ’s erin die je graag ziet. Dan kan je die op een later tijdstip altijd nog eens bekijken. Voor het gemak kun je een categorie maken van de filmpjes die je graag ziet. Bijvoorbeeld een bepaald genre muziek zet je bij elkaar en een aantal Sciences Fiction films die je graag ziet zet je dan ook bij elkaar. Later kun je er weer video ’s aan toevoegen of van af halen, als je dat wilt. Op Youtube is er een kijkgeschiedenis waarop je terug ziet welke video ’s je bekeken hebt. Je kan je ook abonneren op afspeellijsten van andere mensen. Wanneer je geabonneerd bent op een Youtube kanaal van iemand anders, dan krijg je iedere keer een melding als deze persoon een nieuwe video aan zijn Youtube kanaal heeft toegevoegd. Als je deze video leuk vindt, kan je deze weer in jouw afspeellijst zetten, of je kunt een reactie op de video geven of de video leuk vinden door een like te geven.

Wat is een Youtube account?

Als je gebruik wilt maken van alle functies die Youtube te bieden heeft, zoals het maken van een afspeellijst, het reageren op video’s door middel van een reactie of like, of je wilt later nog video ’s terug kunnen kijken, dan heb je wel een account nodig. 

Youtube account aanmaken

Het aanmaken van een account is gelukkig vrij eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een Account bij Google. Wanneer je deze nog niet hebt kan je een account aanmaken bij  Youtube doormiddel van de volgende stappen:

  1. Ga naar youtube.com.
  2. Druk met de linkermuisknop in de rechterbovenhoek op Inloggen.
  3. Als je nog geen account hebt kan je hier met de linker muisknop drukken op Meer opties > Account maken.
Youtube account
Het-grote-Internet-en-e-mail-boek-

Wil jij online naar video’s kunnen kijken?

YouTube is een groot platform met een grote collectie aan video’s.

Bij YouTube kun je van deze video’s een eigen afspeellijst maken en je eigen video’s delen.

Om iedere mogelijkheid van YouTube te kunnen gebruiken heb je een Google account en een internetverbinding nodig.

Ben jij benieuwd wat je allemaal met YouTube kunt doen?

Ontdek hier de mogelijkheden van YouTube!

Google account aanmaken

Naast het aanmaken van een account via bovenstaande stappen, kan je er ook voor kiezen om een Google account aan te maken via de Website van Google. Wanneer je een Google account aangemaakt hebt, dan kan je meteen gebruik maken van alle online diensten van Google. Zo krijg je toegang tot Google Drive, Google Foto’s en een e-mail adres van Gmail. Een Google account kan je herkennen aan een e-mail adres welke eindigt op @gmail.com. Als je nog geen Google account hebt, dan kan je in het artikel “Google account aanmaken” lezen hoe je er een maakt. Als je een Google account hebt, dan heb je meteen toegang tot alle diensten van Google waaronder Youtube.

Wat is youtube premium?

Youtube premium

Wanneer je een account hebt kan je kiezen voor een gratis versie of je kan kiezen voor Google Premium. Als je een gratis versie hebt word je wel lastig gevallen door reclame wanneer je naar een video aan het kijken bent. Wat best vervelend kan zijn. Als je een hekel aan die reclame ’s hebt kun je beter kiezen voor het abonnement, wat Youtube Premium genoemd wordt. Dit abonnement brengt verscheidene voordelen met zich mee. Met dit abonnement kun je de hele films zonder reclame bekijken en bovendien zijn de films van betere kwaliteit. Daarnaast kunnen de video’s gedownload worden zodat je geen internet verbinding nodig hebt om naar de video te kijken. Dit is vooral handig als je maar een kleine internet bundel hebt. Of als je op vakantie gaat en toch even een momentje voor jezelf met een video wilt hebben.

Via Youtube Music kun je naar muziek luisteren. Hiermee is het een concurrent van Spotify geworden aangezien bijna alle muziek hier wel te vinden is, terwijl je bij Spotify alleen naar muziek kunt luisteren en hierbij geen muziek video kunt bekijken. De muziekdienst van dit platform Youtube biedt daarom meer mogelijkheden, want je kunt ook kijken naar de muziek video’ s van de nummers welke je aan het beluisteren bent.

Youtube voor kids

Omdat er op Youtube enorm veel verschillende video’s te vinden zijn, zitten hier ook video’s tussen welke je liever niet door kinderen wilt laten bekijken. Hiervoor is een oplossing met de Youtube kids APP.  Binnen deze APP zijn alleen de kind vriendelijke video’s opgenomen. Daarnaast kan je met deze APP een timer instellen waardoor er na een bepaalde tijd geen video’s meer opgestart kunnen worden. Zo hoef je de kinderen niet continue in de gaten te houden en kunnen ze alsnog naar alle leuke en niet gewelddadige video’s kijken.

Youtube kids

youtube filmpjes kijken

Als je van plan bent om even naar een leuke video te kijken, dan zijn er vele mogelijkheden hoe je de video’s op Youtube kunt bekijken. Er is namelijk bijna op ieder besturingssysteem wel de mogelijkheid tot het kijken naar de video die je wilt zien via Youtube.

Als je naar een video wilt kijken. Kan je veel verschillende dingen in het zoekvak intypen. Zo kan je zoeken op de volgende manieren:

  • Zoeken op het genre.
  • Zoeken naar een bepaalde Artiest.
  • Een onderwerp waarover je meer wilt leren.
  • Het product waarvan je een preview wilt zien.
  • Tips over hoe je iets kunt maken.
  • Speciale muziek concerten.
  • Trailers van video’s.

Zoals je hierboven al ziet; er zijn genoeg mogelijkheden op alle terrein te vinden op Youtube, waardoor je wanneer je ergens in geïnteresseerd bent echt uren zoet kunt zijn.

Youtube vanaf Chromecast

Als je niet over een Smart TV beschikt kun je hem wel Smart maken. Dit kun je doen door middel van een Chromecast. Als je dat gedaan hebt is je televisie meteen enorm uitgebreid met functies die je anders niet gehad zou hebben met de Niet Smart Televisie. De Google Chromecast is een apparaatje wat je op de Televisie aan kunt sluiten om meer mogelijkheden uit de Televisie te kunnen halen.

Het-grote-Internet-en-e-mail-boek-

Wil jij online naar video’s kunnen kijken?

YouTube is een groot platform met een grote collectie aan video’s.

Bij YouTube kun je van deze video’s een eigen afspeellijst maken en je eigen video’s delen.

Om iedere mogelijkheid van YouTube te kunnen gebruiken heb je een Google account en een internetverbinding nodig.

Ben jij benieuwd wat je allemaal met YouTube kunt doen?

Ontdek hier de mogelijkheden van YouTube!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.