Wat is Skype en wat kun je ermee?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Wanneer je al wat langer aan het computeren geweest bent zal je vast wel ontdekt hebben dat een computer vele mogelijkheden te bieden heeft. Zo ook de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen via het sociale media. Een mooie toevoeging van het social media is Skype. Door middel van dit medium kan je namelijk overal ter wereld met elkaar bellen, en om het nog mooier te maken, je kunt elkaar daarbij ook nog zien ! Benieuwd hoe dit werkt? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Inhoudsopgave

Video bellen

Ben jij benieuwd hoe je kunt videobellen met skype?

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende programma’s, websites en apps voor de communicatie beschikbaar.

Ieder programma heeft zo zijn eigen opties en mogelijkheden beschikbaar. Skype is geoptimaliseerd voor het video bellen. Hierdoor kun je elkaar zien en horen tijdens de communicatie.

Ontdek hier hoe je Skype optimaal kunt gebruiken

Wat is Skype

Vroeger was de enige manier om met iemand in contact te komen die wat verder uit de buurt woonde de auto, om er heen te rijden en de telefoon. Maar het bellen was relatief duur en de auto kostte benzine. Bijna iedereen was indertijd daarom in het bezit van een huistelefoon om elkaar snel te kunnen bereiken. Maar er zijn bedrijven die daar een oplossing voor zochten om het bellen een stuk goedkoper te maken. Een goede oplossing. Sinds de komst van Skype in 2003 was de mogelijkheid geboren om in plaats van via de telefoon ook te kunnen bellen met de computer en dat was een geweldige uitvinding natuurlijk. Maar dat was nog niet alles, want door de mogelijkheid van het koppelen met een Webcam, is er ook een mogelijkheid om elkaar tijdens het bellen te kunnen zien.

Wat is skype account

Via Skype kan er nu gebeld worden naar een ander Skype account wat volledig gratis is. Hierdoor is dit de perfecte manier om te bellen via Skype wanneer je met iemand in het buitenland bellen wilt, want het bellen naar het buitenland op de ouderwetse manier zou anders flink in de papieren kunnen lopen.

Skype is ook handig wanneer je wilt videobellen. Met videobellen kan je in plaats van elkaar alleen horen, elkaar ook zien, waardoor het telefoon gesprek een heel stuk persoonlijker wordt. Dit kan erg leuk zijn wanneer je met familie en vrienden die op een afstand wonen in contact wilt komen, maar ook voor zakelijke doeleinden is dit een handig hulpmiddel.

Skype installeren

Om gebruik te kunnen maken van Skype moet het programma allereerst geïnstalleerd worden. Hoe dit in zijn werk gaat is per apparaat verschillend. Hieronder staan de stappen hoe je het programma Skype voor de computer kunt installeren.

  • Ga naar de website van skype.
  • Druk met de linker muisknop op Download Skype voor de PC.
  • Nu start er een download. Nadat deze is voltooid moet je dit bestand openen door er twee keer snel achter elkaar met de linker muisknop op te drukken.
  • Nu start de installatie van het programma.
  • Wanneer het programma is geïnstalleerd kan het programma geopend worden.
Wat is skype

Naast het programma voor de computer is het ook beschikbaar voor de mobiele telefoon en voor het tablet. Ook hierbij geldt dat het eerst opgezocht moet worden. Maar afhankelijk of je het wilt installeren voor een Android of Apple, moet de Play store bij Android en de App store bij Apple gebruikt worden om te zoeken. Nadat het programma is gevonden moet je het aanklikken en zal hij worden geïnstalleerd.

Skype registreren

Voordat je gebruik kunt maken van Skype heb je als eerste een account nodig. Iedereen die een account heeft gemaakt bij Microsoft krijgt automatisch al een account bij Skype. Een Microsoft account is te herkenen aan een e-mail adres waarmee je in kunt loggen op www.outlook.com. Als je hier nog geen account voor hebt, dan kan je in het artikel “Wat is een Microsoft account?” even teruglezen hoe je er een kunt maken.

Skype inloggen

Nadat het programma is geïnstalleerd en je een Skype account hebt aangemaakt kan je nu inloggen. Het inloggen doe je door het programma te openen. Wanneer je een Microsoft account hebt, dan kan je na de installatie meteen inloggen met dat account. Tijdens het inloggen kan je ervoor kiezen om in te loggen met een gebruikersnaam , het telefoon nummer of het e-mail adres. Hierbij geldt wel dat deze gegevens aan het account gekoppeld moeten zitten. Nadat een van deze drie gegevens zijn ingevoerd druk je vervolgens met de linker muisknop op volgende om naar de volgende stap te gaan. Nu wordt er om het wachtwoord wat bij het account hoort gevraagd. Nadat ook dit is ingevuld kan je op aanmelden drukken en kan je gebruik maken van Skype.

Wat is skype inloggen

Wachtwoord herstel

Wachtwoord herstel
Wachtwoord herstel

Door de vele wachtwoorden van tegenwoordig, die bijna overal voor nodig zijn, zou het kunnen voorkomen dat je het wachtwoord vergeten bent. Maar geen paniek, want het wachtwoord kan dan door middel van een wachtwoord herstel opnieuw aangemaakt worden. Als je bij het wachtwoord veld op wachtwoord vergeten drukt met de linker muisknop, krijg je een alternatief e-mail adres te zien. Nadat je dit e-mail adres hebt ingevoerd kan je ervoor kiezen om hier een code naar toe te laten sturen zodat er een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden. 

Wat kost Skype

Wat kost skype?

Om gebruik te kunnen maken van Skype zijn er twee mogelijkheden. Bij de eerste mogelijkheid kan je bellen naar iemand anders die ook een account heeft. Het bellen naar die ander met het account zal jou verder niets kosten. Daarnaast is er de mogelijkheid om Skype-tegoed te kopen. Hier kan je kiezen om een specifiek bedrag in een keer te kopen, of je kiest voor een klein abonnement waarmee je voordelig naar het buiten land kunt bellen. Wel wordt er hier onderscheid gemaakt tussen het bellen naar een vast telefoon nummer of naar een mobiel nummer. Bijvoorbeeld als je naar Amerika belt, naar een vast of mobiel telefoon nummer, dan kost dat  maar 2,4 euro cent per gesprek. In vergelijking met bellen via een mobiele aanbieder is dit vaak een stuk lager. Voor de actuele prijzen naar ieder land kan je kijken op de volgende pagina bij de tarieven.

Video bellen

Ben jij benieuwd hoe je kunt videobellen met skype?

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende programma’s, websites en apps voor de communicatie beschikbaar.

Ieder programma heeft zo zijn eigen opties en mogelijkheden beschikbaar. Skype is geoptimaliseerd voor het video bellen. Hierdoor kun je elkaar zien en horen tijdens de communicatie.

Ontdek hier hoe je Skype optimaal kunt gebruiken

Bellen met Skype

Wanneer je wilt bellen naar iemand met een vast of mobiel telefoon nummer moet je dat nummer invoeren van degene waar je naartoe belt. Als je via Skype belt kun je dan kiezen om te bellen naar een telefoon nummer en moet je op de 10 puntjes drukken die staan naast het vak waarin je personen, groepen en berichten in kunt typen. Nu verschijnt er een numeriek toetsenbord waarmee je het telefoon nummer kunt invoeren. Om vervolgens te bellen moet er op het telefoon hoorntje gedrukt worden. 

Naast het telefoon nummer wat je in kunt voeren, kan je er ook voor kiezen om te bellen naar een bestaand account. Om dat te doen type je bij het zoekvlak de naam van de persoon in die je wilt bereiken. Als je daar dan de naam van die persoon invoert komt iedereen met diezelfde naam tevoorschijn. Op deze manier kan je met iedereen in contact komen.

videobellen

Videobellen

Er bestaat ook nog de mogelijkheid tot video bellen. Dit is bellen met beeld. Om dat te kunnen doen heb je wel een webcam nodig, die je aan de computer moet koppelen om het te laten werken. Als je vervolgens video gaat bellen, dan kun je kiezen of je naar het telefoon nummer wilt bellen, of dat je wilt bellen naar het account, waarbij je het wel of niet persoonlijk kunt maken met of zonder de webcam.  

Met Skype bellen naar het buitenland

In feite is Skype niets anders dan bellen via het internet met talloze mogelijkheden om te bellen naar mensen in het buitenland. Om met Skype te bellen naar het buitenland kan je net als bij het normale bellen kiezen om te bellen naar een account. Hierbij hoef je geen extra kosten te maken omdat het bellen naar accounts gratis is. Mocht je onverhoopt alsnog willen bellen naar het buitenland dan kan je gebruik maken van Skype tegoed. De tarieven naar de verschillende landen kan je hier vinden. 

bellen naar het buitenland

Wanneer je naar een vast telefoon nummer wilt bellen waarnaar je nog niet eerder hebt gebeld bestaat de mogelijkheid ook nog via het bellen via de basis van het bepaalde telefoon nummer waar je dus naar toe wilt bellen. Dan doe je hetzelfde als boven beschreven staat, alleen kun je dan naast het indrukken van dat nummer ook het landnummer intoetsen. Om dat in te voeren zie je boven de 10 cijfers de mogelijkheid staan om het land in te voeren.

Dataverbruik videobellen

Het dataverbruik bij Skype is afhankelijk van het soort gesprek dat je hebt. Wanneer je online bent en niets doet, dus niet aan het bellen bent, dan zal het dataverbruik natuurlijk het allerminste zijn. Er wordt dan alleen een seintje gegeven dat je online bent en je kan de status van andere mensen zien. Gemiddeld wordt er dan 0 tot 4 kbps verbruikt. Ook het sturen van berichten zullen niet veel data verbruiken, behalve als je iemand belt, dan zal het dataverbruik een stuk hoger liggen. Voor het bellen wordt gemiddeld 24 tot 128 kbps verbruikt. Nu kan ik mij voorstellen dat dit je nog niet zoveel zegt. Daarom zetten we hier een tabel neer met het dataverbruik per uur. 

Wanneer je gaat videobellen dan zijn er 3 mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Je kunt er namelijk voor kiezen om onder een niet al te hoge kwaliteit te bellen of onder een goede kwaliteit. Dit maakt wel verschil tussen het dataverbruik. Zie het schema hieronder. 

Kwaliteit Minimaal Aanbevolen
Standaard videogesprek 0.94 MB/min 2.12 MB/min
HQ videogesprek 2.93 MB/min 3.66 MB/min
HD videogesprek 8.78 MB/min 10.98 MB/min

 Chatten met Skype

Chatten met skype

Wanneer je op zoek bent gegaan naar een persoon en je wilt hiermee communiceren, dan kan je naast bellen ook gebruik maken van de chat dienst. Dit kan voornamelijk erg handig zijn wanneer je niet teveel herrie wilt maken. Om te kunnen chatten kan je links boven bij de personen, groepen en berichten op zoek gaan naar de persoon met wie je wilt communiceren. Wanneer je deze hebt aangeklikt met de linkermuisknop zie je onderaan in het beeld een tekstveld tevoorschijn komen. Hierin kan je dan typen om te chatten met elkaar. 

Meer doen met de computer?

Door te computeren en vooral via social media staan wij tegenwoordig allemaal met elkaar in contact. Nu kan dit, als je hier pas mee begint best onwennig zijn. Dan is het handig als je hierbij wat hulp kunt krijgen. Het is juist daarom goed om een goede voorbereiding te treffen. Door een goede voorbereiding kun je veel dingen voorkomen waar je niet op zit te wachten. Zoals bijvoorbeeld een hele trage computer of het krijgen van een virus op je computer.

Een trage computer moet nodig opgeschoond worden en een computer met een virus is ook vervelend, want je weet misschien niet precies hoe je die virus weg kunt halen. Daarmee kunnen we je wel helpen via de aanwijzing naar de beste boeken die op dit gebied te vinden zijn. We hebben namelijk een lijstje voor je samengesteld met de beste boeken op dit gebied, waardoor je zonder angst kunt blijven computeren. Dit vergroot je computer plezier en versnelt je leerproces. Als je zo ’n goed boek als naslagwerk kunt gebruiken heb je in feite niemand nodig die je steeds moet komen helpen, wat best vervelend kan zijn. Zo leer je spelenderwijs baas over je eigen computer worden ! En kun je na een tijdje alle problemen die een computer met zich meebrengt makkelijk zelf oplossen.   

Video bellen

Ben jij benieuwd hoe je kunt videobellen met skype?

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende programma’s, websites en apps voor de communicatie beschikbaar.

Ieder programma heeft zo zijn eigen opties en mogelijkheden beschikbaar. Skype is geoptimaliseerd voor het video bellen. Hierdoor kun je elkaar zien en horen tijdens de communicatie.

Ontdek hier hoe je Skype optimaal kunt gebruiken

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.