Trend Micro Titanium Internet Security review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Trend Micro Titanium Internet Security is een uitgebreid antivirusprogramma waarbij de computerbeveiliging voor de computer en het internet centraal staan. Voor het beveiligen van de computer tegen de gevaren van buitenaf levert Trend Micro Titanium verschillende onderdelen mee. Ieder onderdeel helpt afzonderlijk voor de bescherming, beveiliging en het onderhoud van de computer. Benieuwd hoe dit antivirusprogramma helpt om de computer te beschermen tegen de gevaren van buitenaf? Wij zochten het voor je uit en vertellen over onze bevindingen in dit artikel. 

Inhoudsopgave

Trend Micro Titanium Internet Security

Is je computer goed beveiligd?

Bescherm de privacygevoelige informatie Met Trend Micro Titanium Internet Security en voorkom de gevolgen van de gevaren van buiten af.

Ja, ik wil Trend Micro Titanium Internet Security met korting!

De stappen voor het installeren van de virusscanner 

Voordat je Trend Micro Titanium Internet Security kunt gebruiken zal het programma op de computer, tablet of mobiele telefoon geïnstalleerd moeten worden. Voor het installeren van de virusscanner heb je een activatiecode nodig. De activatiecode voor Micro Titanium Internet security kun je via deze link met korting kopen. 

Trend Micro Internet Security installeren

Trend Micro Titanium Internet security vernieuwen

Als je al in het bezit bent van een verouderde activeringscode kun je het programma voor een klein bedrag naar de nieuwste versie upgraden. Voor het vernieuwen van het programma moet je naar de website van Trend Micro Titanium Internet Security toe. Het is hierbij wel belangrijk dat je in het bezit bent van een account voor de website van Trend Micro.

Account aanmaken

Ben je nog niet in het bezit van een account? Dan kun je deze op de website van Trend Micro aanmaken. Het account bestaat uit een gebruikersnaam en wachtwoord. Als gebruikersnaam kun je een e mail adres gebruiken. 

Na het maken van het account kan het programma vanuit de account pagina gedownload worden. Hiervoor hoef je alleen met de accountgegevens op de website van Trend Micro in te loggen. Nadat je bent ingelogd krijg je alle programma’s van Trend Micro te zien. Hier staat ook het gewenste programma tussen. 

gebruikersaccount

Rechts naast het programma staat een download knop. Door met de linkermuisknop op de download knop te drukken zal het installatie bestand naar de computer worden gedownload.  

De installatie van Trend Micro Titanium Internet Security

Het installatie bestand krijg je linksonder in de browser te zien. Door 2 keer met de linkermuisknop op dit bestand te drukken open je het bestand. Na het openen van het installatiebestand wordt de installatie gestart. 

Tijdens de installatie hoeft er geen activatiecode ingevoerd te worden. Het installatiebestand wat vanuit het Trend Micro account is gedownload is meteen geactiveerd. 

Voor het installeren van het programma moeten er enkele stappen worden doorlopen. Bij een van deze stappen wordt er gevraagd om de weergave taal te kiezen. De taal die hier gekozen wordt, is de taal waarin het programma op de computer gebruikt gaat worden. 

Gebruikersomgeving

Bij het gebruik van een antivirusprogramma voor het beveiligen en beschermen van de computer is het belangrijk dat het programma makkelijk bediend kan worden. Bij Trend Micro Titanium Internet Security hebben ze hierover nagedacht. Zo hebben ze een gebruikersomgeving ontworpen waarin alle onderdelen voor het beveiligen en beschermen van de computer makkelijk toegankelijk zijn. Naast de gebruiksvriendelijkheid ziet het programma er ook erg mooi uit. 

Trend Micro Titanium Internet Security computer scannen

Trend Micro Titanium Internet Security bijwerken naar de nieuwste versie

Naast het beschermen en beveiligen van de computer zal het programma ook met enige regelmaat bijgewerkt moeten worden naar de nieuwste versie. Voor het bijwerken naar de nieuwste versie kun je binnen de hoofd console van Trend Micro Titanium Internet Security met de linkermuisknop op de update knop drukken. 

Door op deze knop te drukken zal het programma worden voorzien van de nieuwste versie. Ook worden de nieuwst bekende virussen aan de lijst met de al bekende virussen toegevoegd. Op deze manier kan iedere bedreiging voor de computer herkend worden. 

Trend Micro Titanium Internet Security updaten
Trend Micro Titanium Internet Security

Is je computer goed beveiligd?

Bescherm de privacygevoelige informatie Met Trend Micro Titanium Internet Security en voorkom de gevolgen van de gevaren van buiten af.

Ja, ik wil Trend Micro Titanium Internet Security met korting!

Beveiligde omgeving van Trend Micro Titanium internet Security voor bankzaken 

Tegenwoordig worden er steeds meer acties op de computer en vooral het internet uitgevoerd. Bij de online activiteiten kun je denken aan onder andere het zoeken naar informatie, administratieve taken en online winkelen. 

Trend Micro beseft dat het belangrijk is dat de online bankzaken op een veilige manier moeten gebeuren. Om de bankzaken veilig te kunnen doen heeft Trend Micro Titanium Internet Security een beveiligde omgeving ontworpen. 

Binnen deze veilige omgeving worden de belangrijke gegevens beschermd en versleuteld. Op deze manieren kunnen de internetcriminelen geen vat krijgen op de belangrijke gegevens die voor het bankieren gebruikt worden.   

Kunstmatige intelligentie voor Trend Micro Titanium Security

Misschien heb je weleens over kunstmatige intelligentie gehoord. Met kunstmatige intelligentie kan een programma uit zichzelf berekeningen en analyses maken. 

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kan de computer uit zichzelf de nieuwste computerbedreigingen herkennen en de computer scannen. Hiervoor hoe je zelf geen acties te ondernemen.

Trend Micro Titanium Internet Security Internet beveiliging

Als Trend Micro Titanium Internet Security een bedreiging heeft herkend zal deze bedreiging meteen van de computer worden verwijderd. Voor het automatisch scannen worden weinig prestaties van de computer ingeleverd. Zo kun je de computer op de normale manier blijven gebruiken, terwijl de computer wordt beschermd tegen de gevaren van buitenaf.  

Internet beveiliging voor de hele familie

Trend Micro Titanium Internet Security heeft verschillende functies in huis voor het beveiligen en het beschermen van de computer tegen de gevaren van buitenaf. Bij deze gevaren kun je denken aan onder andere: 

  • Phishing mail
  • Gevaren van Social media (hierop zijn veel privacygevoelige gegevens te vinden)
  • Ouderlijk toezicht voor het beheren van de activiteiten van de kinderen op de computer.

Bescherming van Trend Micro Titanium Internet Security tegen phishing mail

Tegenwoordig zijn we met zijn allen gaan e mailen. Het e mailen is tegenwoordig zelfs een van de belangrijkste communicatie middelen geworden. Helaas weten internet criminelen hier ook misbruik van te maken. 

Internetcriminelen versturen smsjes en e-mails waarin staat dat je een geldbedrag moet betalen.  Een voorbeeld van een phishing mail, kan een email zijn waarin staat dat je de gelukkige winnaar bent van een iPhone. 

Phishing mail

Door zo’n e mail te openen en op de link in de e-mail te drukken zal de computer worden omgeleid naar een geïnfecteerde pagina. Van deze pagina zal vervolgens een ongewenste toepassing naar de computer gedownload kunnen worden.

Bij Trend Micro Titanium hebben ze hier een beveiligingsonderdeel voor ontworpen. Met dit beveiligingsonderdeel kunnen de phishing e mails direct van de computer verwijderd worden. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je per ongeluk een geïnfecteerde e mail hebt geopend.  

Beveiliging van Social media met Trend Micro Titanium Internet Security

We zijn tegenwoordig massaal gebruik gaan maken van social media zoals Facebook, Twitter en Linked-in. Op al deze social-mediakanalen zijn privacy gevoelige gegevens terug te vinden. Internet criminelen maken hier dankbaar gebruik van en proberen manieren te verzinnen om op het social-media account in te kunnen loggen. 

Als een internetcrimineel op een Facebook account heeft ingebroken kan hij hier misbruik van maken. Zo kan hij zien wat je aan het doen bent of ongewenste berichten naar mensen uit de vriendenlijst versturen. Trend Micro begrijpt dat je de privacygevoelige gegevens wilt beschermen tegen de gevaren van buitenaf. 

Voor het beveiligen van de privacygevoelige gegevens heeft Trend Micro Titanium Internet Security een beveiligingsonderdeel ontworpen. Met dit onderdeel kan de inbreuk op privacy door een internetcrimineel voorkomen worden. 

Ouderlijk toezicht van Trend Micro Titanium Internet Security

Bij Trend Micro Titanium Internet Security hebben ze een uitgebreide functie voor het beschermen van de kinderen ontworpen. Met deze functie kun je een filter instellen waarmee je aan kunt geven welke onderwerpen er wel of niet bezocht mogen worden. Met het filter binnen ouderlijk toezicht kunnen de ongewenste onderwerpen worden geblokkeerd.

Family bescherming Trend Micro Titanium Internet Security

Naast het blokkeren van de ongewenste onderwerpen kun je met het ouderlijk toezicht bekijken welke activiteiten er op de computer worden uitgevoerd. Ook als je wilt dat de kinderen niet zo lang achter de computer zitten kan hier een tijd voor ingesteld worden. Als de ingestelde tijd verstreken is zal de computer uit zichzelf afsluiten. 

Trend Micro Titanium Internet Security

Is je computer goed beveiligd?

Bescherm de privacygevoelige informatie Met Trend Micro Titanium Internet Security en voorkom de gevolgen van de gevaren van buiten af.

Ja, ik wil Trend Micro Titanium Internet Security met korting!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *