Wat is telegram en hoe werkt het?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

In de afgelopen jaren is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor wordt er tegenwoordig vaak via het internet of met een app gecommuniceerd. Om via het internet met elkaar te communiceren wordt vaak een social media platform gebruikt. Telegram is een van de nieuwste social media platformen waarmee je via het internet kunt communiceren. In dit artikel vertellen we over de mogelijkheden van telegram en hoe je deze kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

Telegram op computer gebruiken

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van telegram?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar snel hebben opgevolgd. Hierdoor zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn bestaande toepassingen veranderd. Ook de manier waarop we met elkaar communiceren is hierdoor veranderd. Zo wordt het internet tegenwoordig steeds vaker gebruikt om met elkaar te communiceren. Naast de communicatie is het delen van foto’s, video’s en bestanden ook makkelijk geworden.

Ontdek hier de mogelijkheden van telegram!

Telegram installeren

Voordat telegram voor de communicatie kan worden gebruikt moet deze app op de telefoon of tablet worden geïnstalleerd. De manier waarop deze app kan worden geïnstalleerd is afhankelijk van het besturingssysteem van de tablet / mobiele telefoon. Zo moet de app bij Android apparaten zoals de mobiele telefoon en tablet vanuit de Google Play Store worden gedownload. Voor apparaten die met het besturingssysteem iOS werken moet de app vanuit de App Stor worden gedownload.       

Nadat de Telegram app is gedownload kan deze app worden geïnstalleerd. Tijdens deze installatie wordt er om het land en een telefoon nummer gevraagd. Door hier een telefoonnummer in te voeren wordt het opgegeven telefoonnummer aan telegram gekoppeld. Nadat het telefoonnummer is ingevoerd moet je dit bevestigen door op klaar of de goedkeuringscontrole te drukken. 

Naast het koppelen van het telefoonnummer aan het account wordt het opgegeven telefoonnummer voor tweestapsverificatie gebruikt. Met behulp van tweestapsverificatie kan worden voorkomen dat jouw telefoonnummer door een onbekende wordt gebruikt. Voor deze tweestapsverificatie wordt er een code via de sms naar het telefoonnummer verstuurd. Nadat je het telefoonnummer hebt opgegeven wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een vakje waarin de ontvangen code kan worden ingevoerd. Na het invoeren van deze code kan de installatie worden voltooid. Hiervoor moet op de knop met de tekst: “Gereed” worden gedrukt. 

Telegram installeren

Telegram contacten toevoegen

Voordat er via telegram kan worden gecommuniceerd moet je de gebruikersnaam of het telefoonnummer van iemand anders weten. Voor het toevoegen van contacten zijn er binnen telegram verschillende opties beschikbaar. Zo kunnen contactpersonen bij Telegram met een gebruikersnaam, locatie of telefoonnummer worden toegevoegd. 

Wanneer een onbekende een bericht via telegram verstuurd kan het telefoonnummer geheim blijven. Het telefoonnummer blijft in dat geval geheim totdat het telefoonnummer van het contact aan de lijst met contactpersonen binnen de telefoon is toegevoegd. 

Naast de gebruikersnaam kunnen vrienden en groepen en vrienden met behulp van de locatie worden toegevoegd. Wanneer je bijvoorbeeld op een feestje bent en het telefoonnummer liever niet wilt geven kun je iemand via de locatie in telegram toevoegen. Zo kunnen onbekende mensen makkelijker aan de vriendengroep worden toegevoegd. 

Telegram contact persoon toevoegen

Telegram groepen maken

Soms kan het handig zijn als er met meerdere personen tegelijkertijd kan worden gecommuniceerd. Bijvoorbeeld om dingen met collega’s, vrienden of familie te kunnen bespreken. Hiervoor kunnen er binnen Telegram groepen worden aangemaakt. Door dingen binnen een groep te bespreken weet iedereen uit de groep direct wat er gaande is.

Binnen telegram zijn er veel verschillende soorten groepen. Zo kunnen er vrienden worden aangemaakt voor vrienden, familie, kennissen, collega’s of onbekende met dezelfde interesses. Binnen een groep kan iedereen met elkaar communiceren.  

Hoe kun je lid binnen Telegram lid worden van een groep

Voordat er binnen telegram aan een groep kan worden deelgenomen is een uitnodiging nodig. Deze uitnodiging wordt vaak door een lid of deelnemer van de groep verstuurd. In de meeste gevallen is deze uitnodiging een link naar de groep. 

Deze link kun je op verschillende manieren ontvangen. Zo kan deze link worden gedeeld via forums, vrienden, contacten of door naar groepen met interesses te zoeken waarin jij geïnteresseerd bent. Daarnaast zijn er websites waarop een aantal populaire groepsnamen staan. Om deel te kunnen nemen aan een groep kun je contact met de beheerder opnemen. Zo kan de beheerder een uitnodiging versturen. 

Telegram groep maken
Telegram op computer gebruiken

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van telegram?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar snel hebben opgevolgd. Hierdoor zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn bestaande toepassingen veranderd. Ook de manier waarop we met elkaar communiceren is hierdoor veranderd. Zo wordt het internet tegenwoordig steeds vaker gebruikt om met elkaar te communiceren. Naast de communicatie is het delen van foto’s, video’s en bestanden ook makkelijk geworden.

Ontdek hier de mogelijkheden van telegram!

Telegram contacten verwijderen

Als telegram voor de communicatie wordt gebruikt kan het voorkomen dat er onbekenden aan de contactpersonenlijst zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld wanneer je diensten of producten wilt kopen / verkopen. Als deze personen in de lijst met contact personen worden opgeslagen kan de lijst al snel erg vol komen te zitten. 

Het is daarom verstandig om de lijst met contact personen soms na te kijken. Wanneer je iemand uit de vriendenlijst wilt verwijderen moet je naar dat betreffende account toe. Nadat je deze contactpersoon hebt geselecteerd krijg je een optie met de tekst: ”bewerken”. Door hier op te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat ook de optie  verwijder contact. Zo kan het contact gemakkelijk uit de vriendenlijkst worden verwijderd.

Telegram op computer gebruiken

Wanneer je telegram op de computer / laptop wilt gaan gebruiken kun je daarvoor een app of een website gebruiken. Zowel voor Windows als Mac OS (OSX) is een app beschikbaar. De gesprekken die op de mobiele telefoon of tablet zijn opgeslagen zijn met het telefoonnummer gesynchroniseerd. Hierdoor kun je met telegram vanaf de computer of laptop met de contactpersonen binnen telegram communiceren.

Voordat er met de telegram app kan worden gecommuniceerd moeten er enkele stappen worden doorlopen. Zo moet de desktop app naar de computer / laptop worden gedownload. Vervolgens moet deze app worden geopend door met de linkermuisknop op de app te drukken. Nadat deze app is geopend moet de app worden ingesteld. Om de app in te kunnen stellen moet je op de knop met de tekst: “Begin met chatten drukken”. Vervolgens wordt er om het telefoonnummer gevraagd. Naar het opgegeven telefoonnummer wordt een code verstuurd. 

Deze code moet als tweestapsverificatie worden ingevuld. Daarnaast kan het voorkomen dat er om een wachtwoord voor de cloud wordt gevraagd. Dit wachtwoord komt dan overeen met het wachtwoord dat al eerder voor de app is aangemaakt.  Naast de app voor de computer, laptop, mobiele telefoon en tablet is er ook een webversie voor telegram beschikbaar.  Hiervoor zijn drie verschillende versies beschikbaar waaronder: 

Telegram op computer gebruiken
  • Chrome app
  • React app
  • Website

Voordat de webversie kan worden gebruikt moet de website Telegram Web worden geopend. Nadat deze website is geopend wordt er om een telefoonnummer gevraagd. Hier moet het telefoonnummer dat aan telegram is gekoppeld worden ingevuld. Als je het telefoonnummer hebt ingevoer moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Volgende” drukken. Vervolgens wordt er een code naar het telefoonnummer verstuurd. De code die je nu hebt ontvangen moet nu voor gebruik worden ingevoerd. 

Waar slaat telegram foto op

Een afbeelding zegt meer dan duizend worden. Hier hebben ze bij het ontwikkelen van telegram goed over nagedacht. Hierdoor kunnen er via deze app foto’s en video’s worden verstuurd. Nadat je een foto of afbeelding hebt ontvangen wordt deze op de mobiele telefoon, laptop, tablet of computer opgeslagen. De foto’s en afbeeldingen die via telegram worden in de cloud opgeslagen. Deze cloud staat aan het telegram account gekoppeld. Hierdoor kunnen de foto’s en afbeeldingen zelfs worden bekeken wanneer deze door de anderen zijn verwijderd. 

Soms kan het handig zijn als de foto’s en afbeeldingen op een later tijdstip zonder internetverbinding kunnen worden bekeken. Hiervoor kunnen foto’s en afbeeldingen naar de harde schijf of de sd kaart worden opgeslagen. Voor het bewaren van de foto’s en afbeeldingen kan vervolgens op de foto in de cloud worden gedrukt. Nadat de foto / afbeelding is geselecteerd krijg je een menu te zien. Binnen dit menu staat ook de optie: “Opslaan”. Door hierop te drukken wordt de afbeelding / foto op de harde schijf of SD kaart opgeslagen. 

Foto delen met telegram

Persoonlijke gegevens beschermen

Tijdens de communicatie met anderen worden er al snel persoonlijke gegevens gedeeld. Natuurlijk wil je niet dat deze persoonlijke gegevens in de handen van onbekenden komen. Om de gegevens uit de verkeerde handen te houden kunnen de persoonlijke gegevens worden beschermd. 

Als je de persoonlijke gegevens wilt beschermen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op het digitale apparaat zoals de computer, mobiele telefoon, tablet of laptop wordt geïnstalleerd. Een goede virusscanner kan een kwaadaardig programma, app of website herkennen. 

Nadat de virusscanner een kwaadaardig programma of app heeft gedetecteerd kan hij deze zelfs automatisch van de computer, mobiele telefoon of tablet verwijderen. Hierdoor kan een virusscanner ervoor zorgen dat de persoonlijke gegevens op ieder apparaat worden beschermd. 

Telegram op computer gebruiken

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van telegram?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar snel hebben opgevolgd. Hierdoor zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn bestaande toepassingen veranderd. Ook de manier waarop we met elkaar communiceren is hierdoor veranderd. Zo wordt het internet tegenwoordig steeds vaker gebruikt om met elkaar te communiceren. Naast de communicatie is het delen van foto’s, video’s en bestanden ook makkelijk geworden.

Ontdek hier de mogelijkheden van telegram!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *