Ben jij benieuwd hoe je Philips HUE kunt installeren?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe producten bijgekomen en zijn de bestaande producten veranderd. Door deze veranderingen zijn er steeds meer producten met het internet verbonden. Hierdoor is het slimme huis in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Om producten op het slimme huis aan te sluiten heeft Philips de Philips Hue smarthome ontwikkeld. In dit artikel vertellen we over de mogelijkheden van het slimme huis en wat je met Philips Hue kunt doen. 

Inhoudsopgave

Hoe moet je de Philips Hue installeren

Ben jij benieuwd hoe je de Philips Hue kunt installeren?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen en producten bijgekomen. Door deze ontwikkelingen zijn steeds meer apparaten met het internet verbonden. Hierdoor kunnen lampen met de smartphone en de tablet worden bediend.

Ontdek hier hoe je de Philips Hue kunt installeren!

Hoe kun je de Philips Hue gebruiken?

Voordat er met de smarthome software van het Philips Hue systeem kan worden gewerkt moet het systeem worden geïnstalleerd. Om dit smarthome systeem te kunnen installeren moet er een installatieprocedure worden doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit enkele eenvoudige stappen. Hierdoor kun je dit systeem al binnen enkele minuten installeren. 

Nadat het Philps Hue systeem is geïnstalleerd kunnen er direct apparaten met de Smarthome worden gekoppeld. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten die aan het Smarthome systeem kunnen worden gekoppeld. Hieronder staat een handleiding waarin beschreven staat hoe je Philips Hue met een bridge kunt installeren. Voor dit systeem is de bridge niet noodzakelijk. Op dit systeem kunnen apparaten namelijk ook met behulp van bluetooth worden verbonden. 

Hoe moet je de Philips Hue installeren

Wat heb je nodig voor de installatie van Philips HUE

Voordat het Philips HUE systeem kan worden geïnstalleerd heb je enkele dingen nodig. Zo moet je in het bezit zijn van onder andere: 

Als je thuis een internetverbinding hebt, dan heb je automatisch ook een router tot de beschikking. Vaak wordt dit kastje door de internet provider geleverd. Vanaf dit kastje wordt het huis van een internetverbinding voorzien. 

Installeren van de hue lampen

Wanneer je de oude lampen voor Philips Hue lampen wilt gaan verwisselen moet de stroom van de oude lampen worden uitgeschakeld. Om de stroom uit te schakelen kun je de stekker uit het stopcontact halen of de stroom met behulp van de schakelaar van de lamp afhalen.

Als je er zeker van bent dat er geen stroom meer op de lamp staat kan deze worden verwijderd. Nadat de lamp is verwijderd kan de nieuwe Smart Hue lamp worden geplaatst. Wanneer de lamp is verwisseld kan het stroom weer worden ingeschakeld. Bij de installatie van meerdere lampen tegelijkertijd moet je wachten totdat alle lampen zijn geplaatst voordat je met de installatie verder kunt.

Wanneer je meerdere apparaten aan dit systeem wilt koppelen krijg je twee keuzes. Zo kunnen er tijdens de installatie direct meerdere apparaten met het systeem worden verbonden. Maar ook op een later tijdstip kunnen apparaten met het Philips Hue systeem worden verbonden. 

Lampen installeren

Philips Hue bridge installeren

Om met het Philips Hue systeem te kunnen werken moeten de apparaten met elkaar worden verbonden. Voor de verbinding tussen de verschillende apparaten maakt dit systeem gebruik van De Philips Hue bridge. Met dit apparaat worden alle lampen en accesoires op het smarthome systeem van Philips aangesloten. 

Vanaf de 2de versie van de Hue bridge kan dit systeem ook met andere smarthome systemen worden gekoppeld. Bij deze smarthome systemen kun je denken aan onder andere:  Alexa, Apple Homekit of Google Assistent

Om met het smarthome systeem van Philips te kunnen werken is de Hue Bridge erg belangrijk. Hierdoor moet dit apparaat op de juiste manier worden geïnstalleerd. Voor de optimale werking moet de Hue bridge in de buurt van de router worden geïnstalleerd. Tijdens de installatie moet de adapter behorende bij de bridge met het stroomnet worden verbonden en moet de bridge met een bekabelde verbinding met de router worden verbonden. 

Voor de bekabelde verbinding tussen de router en de bridge moet er een UTP-kabel op de LAN poort van de bridge worden aangesloten. De ander kant van deze kabel moet vervolgens in een lege LAN poort van de router of switch worden aangesloten. Nadat de bridge op de juiste manier is aangesloten gaan er op de bridge 3 LED lampen blauw branden. 

Wanneer een van de LEDS na de installatie niet continue blauw kleurt, dan is dat een teken dat de installatie niet op de juiste manier is afgerond. Om het systeem werkend te kunnen krijgen moet de gehele installatie opnieuw worden uitgevoerd. 

Philips Hue installeren
Hoe moet je de Philips Hue installeren

Ben jij benieuwd hoe je de Philips Hue kunt installeren?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen en producten bijgekomen. Door deze ontwikkelingen zijn steeds meer apparaten met het internet verbonden. Hierdoor kunnen lampen met de smartphone en de tablet worden bediend.

Ontdek hier hoe je de Philips Hue kunt installeren!

De APP voor Philips HUE installeren

Voor de bediening van het Philips Hue systeem moet er een app op de mobiele telefoon of tablet worden geïnstalleerd. Deze app kan bij een Android apparaat vanuit de Google Play Store worden geïnstalleerd. Bij een apparaat dat van Apple is en met het besturingssysteem iOS werkt moet deze app vanuit de Apple App store worden geïnstalleerd.  

Nadat je de app op de mobiele telefoon of tablet hebt geïnstalleerd moet deze worden geopend. Wanneer de app is geopend komen er enkele instructies op het scherm tevoorschijn. Om de Philips Hue te kunnen configureren wordt er gevraagd om op de ronde button van de bridge te drukken. 

Doordat je deze knop in moet drukken is het handig als je tijdens de installatie in de buurt van de bridge blijft. Als de bridge niet in het netwerk kan worden gevonden heeft dat vaak met de internetverbinding te maken. Om dit probleem te voorkomen moet de smartphone of de tablet met dezelfde internetverbinding worden verbonden als de internetverbinding waarmee de bridge verbonden is.

Bepaal je persoonlijke sfeer

Wanneer de volledige installatie van de Philips Hue is voltooid kan de verlichting binnen de app worden ingesteld. De app is het controlepaneel van je slimme verlichting. Hiermee kun je een naam aan de lampen geven en deze lampen in groepen, kamers en scenes verdelen. 

Door met de Philips Hue aan de slag te gaan zul je merken hoe makkelijk is om deze instellingen te wijzigen en welke mogelijkheden er binnen deze app zijn. Nadat je de volledige installatie hebt voltooid en iedere lamp en alle accessoires op de juiste manier zijn geïnstalleerd is het handig om scenes per kamer en zone te creëren. 

Zo kun je de lampen voor iedere gelegenheid instellen. Als voorbeeld kun je de lampen volledig laten branden als je wilt gaan lezen of juist dimmen als je naar de film wilt gaan kijken.  

Sfeer creëren met de Philips Hue

Starten met Philips Hue

Wanneer je voor het allereerst met Philips Hue wilt gaan werken kun je een starters pakket kopen. In dit starterspakket zitten alle accessoires die je nodig hebt om dit systeem te kunnen installeren. Voor dit systeem zijn verschillende starterspakketten beschikbaar. Wanneer je een starterspakket gaat kopen kun je kiezen uit een versie met alleen witte of gekleurde lampen. Naast de verschillende kleuren zijn er ook verschillende type verkrijgbaar. Het beste type lamp is afhankelijk van de fitting waarin je de lampen wilt plaatsen. 

Ondanks dat er starterspakketten zijn waarin alle benodigdheden zitten ben je niet verplicht om een starterspakket te kopen. Het is namelijk ook mogelijk om losse lampen met een losse Hue bridge te kopen. Daarnaast heb je de bridge niet direct nodig. Je kunt de lampen namelijk ook met behulp van een dimmer switch bedienen. Naast het Philips systeem zijn er ook andere bluetooth lampen verkrijgbaar. Voor de bediening van deze lampen heb je alleen een app en een bluetooth verbinding nodig.

Het netwerk beveiligen tegen de gevaren van het internet

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Hierdoor zijn er veel nieuwe producten en toepassingen bijgekomen. 

Enkele toepassingen waarvoor het internet tegenwoordig kan worden gebruikt zijn: het zoeken naar informatie, het bekijken van een video, het delen van bestanden zoals documenten, foto’s en video’s en om met elkaar te communiceren. 

Doordat het internet voor steeds meer toepassingen wordt gebruikt worden er al snel belangrijke en persoonlijke gegevens gedeeld. Natuurlijk wil je niet dat deze belangrijke gegevens in de verkeerde handen terecht komt. Om deze belangrijke gegevens te kunnen beschermen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd. 

Door een goede virusscanner op de computer te installeren wordt er een melding gegeven wanneer er een kwaadaardige website wordt bezocht. Hierdoor wordt de kans dat er een virus op de computer beland een stuk verkleind. Mocht er onverhoopt toch een virus op de computer zijn beland, dan kan deze automatisch door de virusscanner worden verwijderd. Hierdoor worden de gevaren van het internet beperkt. 

Hoe moet je de Philips Hue installeren

Ben jij benieuwd hoe je de Philips Hue kunt installeren?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen en producten bijgekomen. Door deze ontwikkelingen zijn steeds meer apparaten met het internet verbonden. Hierdoor kunnen lampen met de smartphone en de tablet worden bediend.

Ontdek hier hoe je de Philips Hue kunt installeren!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *