Norton 360 review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Norton maakt al enige tijd goede virusscanners voor het beveiligen en beschermen van de computer. 
Van het merk Norton is Norton 360 de nieuwste variant van de virusscanner. Met de nieuwste virusscanner van Norton krijg je meer mogelijkheden voor het beschermen en beveiligen van de computer tegen gevaren van buitenaf. Benieuwd hoe dit zit? Wij hebben Norton 360 getest en vertellen onze ervaringen in dit artikel. 

Inhoudsopgave

Norton 360 deluxe

Wil jij de computer beveiligen tegen de gevaren van buitenaf?

Wil jij een totaal pakket waarmee je de computer kunt beschermen tegen de gevaren van buitenaf?

Norton 360 is een goede virusscanner waarbij de beveiliging en bescherming van de belangrijke bestanden wordt gecombineerd.

Naast het beschermen van de computer kun je met Norton 360 een filter instellen waardoor je er zeker van kunt zijn dat je kinderen alleen de gewenste websites kunnen bekijken.

Ontdek hier de verschillende versies van Norton 360!

Uit welke toepassingen bestaat Norton 360? 

Norton 360 is een totale oplossing voor het beschermen en beveiligen van de computer. Norton 360 is in twee verschillende versies beschikbaar. De versies van de vernieuwde Norton zijn Norton 360 en Norton 360 deluxe. 

Bij beide versies van Norton 360 krijg je verschillende toepassingen meegeleverd. Bij iedere toepassing staat bescherming en beveiliging van de computer centraal. Deze beveiliging is zowel voor het computer en het internet gebruik. Naast de virusscanner worden de volgende toepassingen meegeleverd:

  • Ouderlijk toezicht
  • Virusscanner om veilig te kunnen internetten
  • Reservekopie maken met Norton cloud backup
  • Wachtwoord beheer programma om de wachtwoorden in een kluis op te slaan
  • Onderhoud voor de computer zodat de computer snel blijft en goed blijft werken
  • Anti spam voor het maken van een onderscheid tussen de goede en de geïnfecteerde mail.

Verschil tussen Norton 360 en Norton 360 deluxe

Norton 360 Deluxe is de uitgebreide versie van Norton 360.
Waar Norton 360 door 1 gebruiker gebruikt kan worden krijg je bij Norton 360 Deluxe de beschikking over 5 licenties. Deze licenties kunnen worden gebruikt voor zowel de computer met Windows en OSX als voor mobiele apparaten met het besturingssysteem IOS van Apple en Android.    

Voor het veilig opslaan van belangrijke documenten krijg je bij Norton 360 een opslagcapaciteit van 10GB in de beveiligde cloud tot je beschikking. Met een abonnement op Norton 360 Deluxe krijg je zelfs een opslagcapaciteit van 50GB tot je beschikking.  

Norton 360 abonnement

Voordat je Norton 360 kunt gaan gebruiken zal je eerst in het bezit moeten zijn van een Norton account. Als je nog geen Norton account hebt, kun je deze op de website van Norton aanmaken.

Account aanmaken

Voor het maken van een Norton account moet je naar de website van Norton toe.
Op deze pagina staan verschillende tabbladen. Om het account aan te maken moet je met de linkermuisknop op het tabblad met de naam Een account maken drukken.

Als je hier met de linkermuisknop op gedrukt hebt, kun je beginnen met het aanmaken van het account. Voor het aanmaken van het account moet er een mail adres ingevoerd worden.

Het opgegeven e mail adres zal gekoppeld worden aan het Norton account. Dit is dan ook het e mail adres wat je moet gebruiken om je aan te melden bij Norton.

Norton account

Om het e mail adres te bevestigen moet het e mail adres in het vakje E-mail adres bevestigen ingevoerd worden.

Wachtwoord aanmaken voor het Norton account

Nadat je het e mail adres hebt bevestigd moet er een wachtwoord voor het account gemaakt worden.
Bij het maken van het wachtwoord is het belangrijk om voor een sterk wachtwoord te kiezen. Een sterk wachtwoord bestaat uit minimaal 6 tot maximaal 50 tekens. 

Nadat het wachtwoord is bevestigd zal er om persoonlijke gegevens gevraagd worden. Voor de persoonlijke gegevens zal er worden gevraagd om je Voornaam en achternaam. Deze moeten in het invoerveld ingevuld worden. 

Account beveiligen met twee-staps verificatie

Om het Norton account extra te beveiligen kan er gebruik gemaakt worden van tweestaps-verificatie.
Voor tweestaps-verificatie moet de landcode en een mobiel telefoon nummer ingevoerd worden. 

Norton vraagt vervolgens voor je land of regio. Deze gegevens worden alleen door Norton gebruikt om te kijken in welke landen de gebruikers van het programma zich bevinden. 

Norton 360 tweestaps-verificatie

Product informatie ontvangen?

In de volgende stap krijg je de mogelijkheid voor het ontvangen van reclame. Deze reclame zal bestaan uit informatie over productupdates, aanbiedingen van NortonLifeLock en tips voor de beveiliging van de computer. Als je deze informatie wilt ontvangen moet het vakje bij Mij productupdates, aanbiedingen en beveiligingsnieuwsbrieven via e-mail sturen met de linkermuisknop aangeklikt worden.

Als alle gegevens goed zijn ingevuld moet je met de linkermuisknop op Account maken drukken. Nadat je hierop hebt gedrukt krijg je een e mail waarin een bevestiging staat van het aangemaakte account. 

Norton 360 deluxe installatie proces

Om gebruik te maken van Norton 360 of Norton 360 deluxe heb je een licentiecode nodig. 
Deze licentiecode kunt je met korting kopen via deze link. 
Als je de licentiecode hebt gekocht krijg je een e mail met de productlicentie en een link waarvandaan je het programma kunt downloaden. 

Norton 360 deluxe

Wil jij de computer beveiligen tegen de gevaren van buitenaf?

Wil jij een totaal pakket waarmee je de computer kunt beschermen tegen de gevaren van buitenaf?

Norton 360 is een goede virusscanner waarbij de beveiliging en bescherming van de belangrijke bestanden wordt gecombineerd.

Naast het beschermen van de computer kun je met Norton 360 een filter instellen waardoor je er zeker van kunt zijn dat je kinderen alleen de gewenste websites kunnen bekijken.

Ontdek hier de verschillende versies van Norton 360!

Norton security downloaden

Als je een Norton hebt aangemaakt kun je inloggen met het Norton account met het daarbij behorende wachtwoord.

Als je bent ingelogd op de website van Norton kom je bij de portal van Norton. In deze portal krijg je een overzicht met de abonnementen te zien. Vanuit deze portal kan het gekochte product gedownload worden. Het gekochte product is meteen geactiveerd waardoor je geen productlicentie meer nodig hebt.

Om het gekochte product te downloaden moet je op de download knop naast het product drukken. Nadat je met de linkermuisknop op de download knop gedrukt hebtzal het installatie bestand naar de computer worden gedownload.

Norton 360 licentiecode kopen

Norton 360 installeren

Voor het starten van de installatie van Norton 360 moet je met de linkermuisknop op het gedownloade bestand drukken. Nadat je op dit bestand hebt gedrukt zal de installatie worden gestart. 

Tijdens de installatie zullen er enkele stappen doorlopen moeten worden. Voor het doorlopen van deze stappen moet er iedere keer met de linkermuisknop op de knop doorgaan gedrukt worden. 

Als iedere stap doorlopen is staat het programma op de computer geïnstalleerd.

Computer scannen met Norton 360

Na het installeren van het programma kun je het programma gaan gebruiken voor het beschermen en beveiligen van de computer. Voor het scannen van de computer zijn er twee verschillende opties. 

Onder deze mogelijkheden kun je denken aan de realtime beveiliging en handmatig scannen. 

Realtime scannen

Met het realtime scannen zal de computer tijdens het werken met de computer continue kijken naar bedreigingen. Als er een bedreiging gevonden is bijvoorbeeld tijdens het werken met de computer of tijdens het zoeken op het internet krijg je hier een melding van. 

In deze melding krijg staat welke bedreiging er gedetecteerd is. Voor het herkennen van een bedreiging worden dezelfde technieken gebruikt als die tijdens de handmatige scan gebruikt worden. 

De realtime scan kan worden gebruikt voor het herkennen van een bedreiging van het internet of als er een opslag apparaat met de computer verbonden wordt.  

Handmatig scannen

Naast de realtime scan is het aan te bevelen om de computer met enige regelmaat handmatig te scannen. Voor het scannen van de computer heeft Norton 360 geavanceerde scan technieken aan boord. Met deze scan technieken kan Norton 360 de meeste gevaren herkennen. Voor het herkennen van de gevaren maakt Norton 360 gebruik van een lijst waarin de nieuwe en de oudere virussen zijn opgenomen. Doordat deze lijst met enige regelmaat wordt bijgewerkt is je computer beveiligd tegen de meeste bedreigingen.

Voor het handmatige scannen van de computer zijn de volgende opties beschikbaar: 

  • Snelle scan

Een snelle scan kan worden gebruikt voor het scannen van de computer. Bij de snelle scan wordt er op de meest kwetsbare plekken van de computer bekeken of er een bedreiging aanwezig is.  Met de meest kwetsbare plekken worden de plekken bedoeld die het meest vatbaar zijn voor virussen.

  • Volledige systeemscan 

Bij een volledige systeemscan zal de hele computer doorzocht worden. Hierbij kun je denken aan de minder kwetsbare toepassingen, de bestanden die op de computer staan en de actieve processen. Met de volledig systeemscan worden ook de plekken doorzocht die tijdens de snelle scan niet bekeken worden. 

  • Aangepaste scan

Bij de aangepast scan kun je zelf kiezen welke bestanden er doorzocht worden. Dit is erg handig als je verwacht dat er op specifieke plekken een gevaar aanwezig is. 

Cloud backup van Norton

Als er belangrijke bestanden op de computer staan is het belangrijk om daar met enige regelmaat een reservekopie van te maken.

Door het maken van een reservekopie kun je voorkomen dat de bestanden verloren gaan. Bijvoorbeeld als gevolg van een defect of als er onverhoopt een computervirus op de computer is gekomen. 

Norton 360 cloud backup

Met de cloud backup van Norton 360 krijg je de mogelijkheid om een reservekopie van 10GB in de extra beveiligde cloud op te slaan. Bij Norton 360 deluxe is dit zelfs 50GB.

Ouderlijk toezicht

Als je kinderen in huis hebt wil je vaak niet dat ze ieder onderwerp op het internet kunnen zien. Een voorbeeld van deze onderwerpen is geweld. Om de toegang tot de ongewenste onderwerpen te blokkeren kan een filter ingesteld worden. Dit filter wordt door Norton ouderlijk toezicht genoemd. Door het ouderlijk toezicht goed in te stellen weet je zeker dat je kinderen niet onverhoopt naar de ongepaste onderwerpen kijken.  

Wachtwoord beheer

Bij het gebruik van de computer kom je al snel in aanraking met verschillende websites. Op sommige van deze websites moet een account worden aangemaakt. Een account bestaat altijd uit een gebruikersnaam met daarbij een wachtwoord. 

Door de vele verschillende gebruikersaccounts is het lastig om de wachtwoorden van deze accounts te onthouden. Bij Norton 360 kan er gebruik gemaakt worden van wachtwoord beheer. Wachtwoord beheer van Norton kan gezien worden als een kluis waarin de wachtwoorden veilig opgeslagen kunnen worden.

Norton firewall

De meeste bedreigingen voor de computer komen van het internet. Voor het beveiligen van de computer tegen de gevaren van het internet kan een firewall gebruikt worden. 

De firewall kijkt naar het inkomende en uitgaande verkeer tussen de verschillende computers. Door te kijken naar het inkomende en het uitgaande verkeer kan de firewall de computer beschermen tegen veelvoorkomende internetbedreigingen.

Norton 360 Firewall

Norton 360 of Norton 360 kopen?

Als je de computer wilt gaan beveiligen met Norton 360 is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid gebruikers. Als je Norton 360 voor een computer wilt gaan gebruiken is Norton 360 voldoende. Voor het beveiligen van meerdere apparaten is Norton 360 deluxe een betere keuze. 

Norton 360 deluxe

Wil jij de computer beveiligen tegen de gevaren van buitenaf?

Wil jij een totaal pakket waarmee je de computer kunt beschermen tegen de gevaren van buitenaf?

Norton 360 is een goede virusscanner waarbij de beveiliging en bescherming van de belangrijke bestanden wordt gecombineerd.

Naast het beschermen van de computer kun je met Norton 360 een filter instellen waardoor je er zeker van kunt zijn dat je kinderen alleen de gewenste websites kunnen bekijken.

Ontdek hier de verschillende versies van Norton 360!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *