Hoe kun je met Google Maps navigeren ?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Waarschijnlijk ken je het wel, je bent net onderweg naar een onbekende bestemming, maar ondanks dat je het idee hebt dat je de goede richting hebt gekozen, raak je al snel het overzicht kwijt en wil je graag weten of je links of rechtsaf moet. Vroeger had je dan alleen de mogelijkheid om te navigeren door middel van kaarten. Gelukkig is er tegenwoordig de mogelijkheid om te navigeren met Google Maps. In het begin zal dit misschien onwennig aanvoelen, maar ik kan je verzekeren dat het navigeren met Google Maps makkelijker is dan je gedacht had. Ontdek in dit blogbericht hoe je op de mobiele telefoon met Google Maps kunt navigeren.

Inhoudsopgave

De kleine Google voor Dummies

Maak jij al gebruik van de opties van Google Maps?

De mobiele telefoon wordt steeds vaker voor verschillende taken gebruikt.

Een van deze taken is het berekenen van de route. Google Maps is een gratis programma waarmee je onderweg de route kunt bepalen.

Naast het bepalen van de route zijn er verschillende opties beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is het kunnen bekijken welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn. Ben jij benieuwd welke opties Google Maps te bieden heeft?

Ontdek hier hoe je de functies van Google Maps kunt benutten!

Wat is de Google navigatie APP?

Sinds de komst van de smartphone zijn de mogelijkheden om te kunnen navigeren enorm uitgebreid. De telefoon kan nu zelfs gebruikt worden in de plaats van een computer. Een goed voorbeeld van de mogelijkheden hiervan is het navigeren met de telefoon.

Omdat bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon heeft, zijn er bedrijven geweest zoals TOMTOM welke de mogelijkheden van de mobiele telefoon wilden benutten.
Om gebruik te kunnen maken van TOMTOM navigatie moeten er kaarten aangeschaft worden om te kunnen navigeren. Het grote nadeel hiervan is dat deze software zijn routes baseert op kaarten welke je aan moet schaffen. Zo’n kaart kan je vergelijken met de ouderwetse papieren kaarten waarop een overzicht van de wegen van een bepaald gebied staan. Omdat er enorm veel verschillende wegen zijn, neemt het gebruiken van deze kaarten al snel veel ruimte in, wat een nadeel is.

Google is op zich een hele grote zoekmachine en beschikt nu over een eigen navigatie APP. Deze APP van Google beschikt ook over een navigatie systeem wat heel uitgebreid is. Alle routes in eigen omgeving zijn daar ook in terug te vinden.    

Hoe werkt Google Maps?

Wanneer je een smartphone hebt met een ingebouwde GPS module, dan kun je de locatie van de telefoon achterhalen. Op deze manier kun je via de locatie waar je met je telefoon aanwezig bent navigeren via die omgeving. Dit is een stuk handiger dan wanneer je het TOMTOM programma gebruikt. Want bij het gebruik van TOMTOM kun je navigeren door middel van kaarten op de telefoon te installeren, hetgeen ik zelf onhandiger vind, ook al omdat het veel ruimte inneemt. Bij Google wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van de kaarten die Google al online heeft staan, hetgeen veel minder ruimte inneemt op je telefoon.

Offline navigeren met Google Maps

Naast de mogelijkheid om online te kunnen navigeren, is er bij Google ook de mogelijkheid om te kunnen internetten zonder dat er een internet verbinding benodigd is. In tegenstelling tot andere navigatie software waarbij je hele kaarten moet hebben, bestaat er bij Google de mogelijkheid om een route vooraf te bepalen, om deze vervolgens op te kunnen slaan, waardoor je een heleboel ruimte op de telefoon kunt besparen. 

Navigeren met Google Maps als fietser

Omdat Google Maps op bijna iedere telefoon vooraf geïnstalleerd staat en omdat de makers van Google er rekening mee hebben gehouden dat je niet altijd in de auto zit, heeft Google zijn navigatie ook beschikbaar gesteld voor de fietser. Op basis van de fietspaden. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat de route die je gekozen hebt als fietser je niet ineens over de snelweg stuurt terwijl je fietst.  

Navigeren met Google Maps als voetganger

Wanneer je bijna op locatie bent en de auto net hebt geparkeerd kan het voorkomen dat je de weg naar de eindbestemming nog niet volledig weet. De bedoeling van een navigatie systeem is om jouw van deur tot deur te kunnen navigeren. Helaas gebeurt nogal vaak dat je de auto niet voor de deur kan parkeren en nog een eindje moet lopen om bij je eindbestemming te komen. Wanneer je de auto dan hebt geparkeerd, geeft Google de mogelijkheid om het laatste stukje te navigeren op basis van de voetpaden. Zo word het van deur naar deur navigeren wel heel erg letterlijk. 

Via Google Maps je parkeerplek opslaan

Het zal je vast weleens overkomen zijn. Je komt op een nieuwe locatie waarbij je de auto geparkeerd hebt op een plek in de buurt. Als je dan terug komt uit de stad of van een activiteit lijken veel locaties allemaal op elkaar. Waardoor je moet zoeken waar je de auto geparkeerd hebt. Je bent een tijdje bezig en begint radeloos te worden. 

Hiervoor heeft google een hele goede oplossing gevonden. Bij Google maps is er namelijk een mogelijkheid waarmee de parkeer locatie opgeslagen kan worden. Om jouw auto dan op te zoeken hoef je alleen google maps op starten en de opgeslagen parkeer plek op te zoeken. Deze kan je herkennen aan de letter P welke je op de kaart ziet. Als je deze aanklikt, kan je ervoor kiezen om de route op basis van de voetgangers modus te laten berekenen. Op deze manier wordt het zoeken naar de auto verleden tijd.  

De kleine Google voor Dummies

Maak jij al gebruik van de opties van Google Maps?

De mobiele telefoon wordt steeds vaker voor verschillende taken gebruikt.

Een van deze taken is het berekenen van de route. Google Maps is een gratis programma waarmee je onderweg de route kunt bepalen.

Naast het bepalen van de route zijn er verschillende opties beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is het kunnen bekijken welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn. Ben jij benieuwd welke opties Google Maps te bieden heeft?

Ontdek hier hoe je de functies van Google Maps kunt benutten!

Google Maps actuele verkeerssituatie

Je komt weleens in een situatie dat je ergens naar toe wilt, maar dat lukt niet helemaal zoals je gewenst zou hebben. Je denkt dat je genoeg tijd hebt, maar je komt in een file terecht. Dan duurt alles wat langer dan je dacht en komt Google Maps goed van pas. Omdat Google Maps verbonden is met het internet kun je gebruik maken van de actuele tijd om op de betreffende locatie te komen. Google Maps komt dan goed van pas om je de snelste route naar je bestemming aan te wijzen. Google Maps zorgt dan voor een melding om je de snelste alternatieve route aan te wijzen.

Reisgeschiedenis inzien

Omdat Google Maps op de mobiele telefoon staat, welke gekoppeld is aan jouw Google account, kun je wanneer je thuis inlogt op je Google account, via Google Maps de reishistorie terug zien via  https://www.google.com/maps/timeline.

De reisgeschiedenis wordt altijd opgeslagen en daarom kun je de locaties waar je geweest bent gemakkelijk terug vinden. Dit kan erg handig zijn wanneer je op vakantie gaat en de nieuwe buurt wilt verkennen. Of als je vergeten bent waar je geweest bent kun je er snel achter komen via je telefoon waar het ook al weer was. Bijvoorbeeld als je de locatie van je hotel vergeten bent.

Met Google Maps de buurt verkennen

Als je op vakantie gaat wil je graag leuke dingen doen. Bijvoorbeeld als je een terrasje wilt pakken in de namiddag, na andere activiteiten die je al verricht hebt. Als je dan niet over de juiste navigatie beschikt ben je een beetje aan je lot over gelaten en moet je misschien rondjes gaan rijden om iets leuks te vinden. Maar door middel van de smartphone kan je makkelijk activiteiten in de buurt opzoeken. Een goede aanvulling hierop is Google Maps waarmee je de mogelijkheid krijgt om de buurt te verkennen. Hiermee kan je dan gemakkelijk een restaurant, terras of supermarkt met openingstijden erbij in de buurt vinden. Naast terrasjes, supermarkten en winkels  kan je ook activiteiten vinden zoals een pretpark, museum en zwembad. Dat alles op dat moment bij jou in de buurt. 

Navigeren met Google Maps naar contacten

Wanneer je een mobiele telefoon hebt, waar allemaal contacten in staan kan je bij je contactpersonen die je al in de telefoon hebt staan ook adres gegevens invoeren. Als je dan in plaats van een locatie de naam van deze persoon intikt, kan je meteen navigeren naar dat adres. 

gogle maps contact

Waarom zijn er alternatieven voor navigeren op de mobiel ?

Ondanks dat het navigeren op de mobiele telefoon enorm veel voordelen met zich meebrengt, omdat je de telefoon bijna altijd bij je hebt, is de informatie welke je kan krijgen op de telefoon relatief beperkt. Door beknopte informatie aan de telefoon toe te voegen, kan het dataverbruik beperkt worden, waardoor jij zonder zorgen kunt navigeren en niet bezig hoeft te zijn met je internet verbruik of ruimte.  

Is Google Maps veilig?

Ondanks dat Google de gegevens kan verzamelen waar je naartoe navigeert, wat vele voordelen met zich mee brengt, is het gebruiken van Google Maps volledig veilig. Het enige waar je wel rekening mee dient te houden is dat het verstandig is om de telefoon tijdens het navigeren niet in de hand te houden, maar stop hem in de telefoonhouder, waardoor je beter kunt sturen.  

Tijdens het opzoeken van informatie van activiteiten in de buurt blijft het natuurlijk wel altijd uitkijken. Want iedere website kan kwaadaardig zijn. Ook voor het opzoeken van activiteiten in de buurt of waar dan ook blijft het belangrijk om een virusscanner op de telefoon te hebben staan. 

Met ESET NOD32 heb je hier een goede oplossing voor gevonden. Want via deze virusscanner kun je er zeker van zijn dat je de belangrijke gegevens op de computer via een firewall en betrouwbare virusscanner veilig kan stellen. Waarbij de firewall preventief werkt en de virusscanner ervoor zorgt dat de computer virus verwijderd wordt.

De kleine Google voor Dummies

Maak jij al gebruik van de opties van Google Maps?

De mobiele telefoon wordt steeds vaker voor verschillende taken gebruikt.

Een van deze taken is het berekenen van de route. Google Maps is een gratis programma waarmee je onderweg de route kunt bepalen.

Naast het bepalen van de route zijn er verschillende opties beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is het kunnen bekijken welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn. Ben jij benieuwd welke opties Google Maps te bieden heeft?

Ontdek hier hoe je de functies van Google Maps kunt benutten!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *