Microsoft office 365 review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Als je al eerder aan documenten hebt gewerkt, zoals bijvoorbeeld voor het maken van tekstdocumenten, het werken aan presentaties of het maken van berekeningen, dan heb je waarschijnlijk al gewerkt met Microsoft Office. Maar waarschijnlijk wil je hier meer over weten. 

Er is een vernieuwde versie van Microsoft Office op de markt. Deze vernieuwde versie wordt Microsoft Office 365 genoemd. Bij Microsoft Office 365 worden de toepassingen van Microsoft Office met online diensten gecombineerd. 

Door deze online diensten worden de mogelijkheden van het Microsoft Officepakket een stuk vergroot. 

Doordat er gebruik gemaakt wordt van online diensten beschik je over de mogelijkheid om op iedere computer verder te kunnen werken aan de documenten. Voor het verder kunnen werken aan de documenten is er alleen een computer met een internetverbinding nodig. 

Naast het online kunnen werken aan de bestanden kan de cloud gebruikt worden om de bestanden online op te slaan.

In dit artikel vertellen wij onze ervaringen met Microsoft Office 365.

Inhoudsopgave

Microsoft Office 365 family

Wil jij met de computer aan documenten kunnen werken?

Voor het werken aan documenten zijn verschillende programma’s beschikbaar. Een van de bekendste en uitgebreidste programma’s voor het werken aan documenten is Micoroft Office.

Tegenwoordig werkt Microsoft office met een abonnementsvorm waarbij je naast het werken aan de documenten ook een online opslagruimte tot je beschikking krijgt.

Door gebruik te maken van de online opslagruimte kun je vanaf iedere computer aan de bestanden werken.

Bekijk hier de verschillende versies van Office 365!

Hoe kun je Microsoft office 365 gebruiken?

Om gebruik te kunnen maken van Microsoft Office 365 moet je een Microsoft account aanmaken. 

Als je een computer gebruikt met het besturingssysteem Windows 10 ben je automatisch in het bezit van een Microsoft account. Ben je nog niet in het bezit van een Microsoft account? In dat geval kun je in het artikel “Microsoft account aanmaken” lezen hoe je dit account aanmaakt. 

Het Microsoft account bestaat altijd uit een gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord. Meestal eindigt dit mail adres op @outlook.com of op @live.com. Als je een ouder Microsoft account hebt kan deze ook eindigen op @msn.nl of @msn.com.

Microsoft account

Nadat je het Microsoft account hebt aangemaakt kan deze uitgebreid worden door een abonnement voor Microsoft Office 365 af te sluiten. 

Welke versie van Microsoft Office 365 moet ik kiezen?

Bij het afsluiten van een abonnement voor Microsoft Office 365 kun je kiezen uit twee verschillende versies. Deze versies zijn Microsoft Office 365 Personal en Microsoft Office 365. 

Het grootste verschil tussen beide versies is de hoeveelheid aan gebruikers. Bij de Microsoft Office 365 personal versie kan er maar door een gebruiker gebruik gemaakt worden van de diensten. 

Het Microsoft Office 365 Family pakket stelt 6 gebruikers in staat om gebruik te kunnen maken van de diensten. 

Voordelen van Microsoft Office 365

Bij Microsoft Office 365 wordt er gebruik gemaakt van de cloud. In de cloud kunnen de bestanden en documenten van de computer online worden opgeslagen. 

Iedereen met een gratis Microsoft account krijgt 5GB beschikbaar in OneDrive. Door het Microsoft Office 365 abonnement af te sluiten wordt deze online opslag uitgebreid naar 1TB aan online opslag. Met deze hoeveelheid aan opslag kun je de belangrijkste bestanden online opslaan waardoor je er op een later tijdstip aan verder kunt werken. 

Microsoft office 365 cloud

Microsoft geeft iedereen met een gratis Microsoft account een opslagcapaciteit van 5GB beschikbaar. Door een Microsoft Office 365 abonnement af te sluiten zal deze online opslag uitgebreid worden naar 1TB aan opslag. 

Als je de bestanden in OneDrive opslaat, kun je deze bestanden op iedere computer met een internetverbinding benaderen. Voor het werken aan de bestanden in de cloud zal er door Microsoft een portal beschikbaar worden gesteld.  

Microsoft Office 365 family

Wil jij met de computer aan documenten kunnen werken?

Voor het werken aan documenten zijn verschillende programma’s beschikbaar. Een van de bekendste en uitgebreidste programma’s voor het werken aan documenten is Micoroft Office.

Tegenwoordig werkt Microsoft office met een abonnementsvorm waarbij je naast het werken aan de documenten ook een online opslagruimte tot je beschikking krijgt.

Door gebruik te maken van de online opslagruimte kun je vanaf iedere computer aan de bestanden werken.

Bekijk hier de verschillende versies van Office 365!

Microsoft Office 365 portal

Office365 portal

Nadat je bent ingelogd met het Microsoft account kom je bij de Microsoft Office 365 portal uit. Binnen dit portal worden alle toepassingen van het Office pakket weergegeven. Ieder programma wat hier te vinden is kan worden gebruikt voor het vergroten van de productiviteit. Binnen de portal kunnen de volgende programma’s worden gevonden:

Word

Het uitgebreide tekstverwerkingsprogramma van Microsoft wordt Microsoft Word genoemd. 

Bij een document in Word draait het allemaal om het maken en bewerken van tekstdocumenten. Binnen Microsoft Word zijn er verschillende opties beschikbaar om de documenten te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid tot het toevoegen van een inhoudsopgave, een afbeelding of je kunt een berekening invoeren van Microsoft Excel.  

Word

Tijdens het schrijven van een tekstdocument kunnen er fouten gemaakt worden. Microsoft Word is erg goed in het vinden van spelling- en grammatica fouten. 

Als Word een fout heeft gevonden gaat het programma daarna zoeken naar suggesties waardoor het document verbeterd wordt.  

Excel

Microsoft Excel is een programma voor het maken van berekeningen. Nadat de berekeningen gemaakt zijn kunnen de uitkomsten overzichtelijk worden weergegeven. Voor het weergeven van de resultaten kunnen er van de gegevens statistieken en grafieken gemaakt worden. 

Het programma Microsoft Excel is met uitstek geschikt voor veel verschillende administratieve taken. Enkele voorbeelden daarvan zijn onder anderen: 

Excel
 • Administratieve taken
 • Bijhouden van de meterstanden
 • Schema maken voor als je wilt afvallen

Om de resultaten overzichtelijk weer te kunnen geven kunnen binnen Microsoft Excel woorden gecombineerd worden met cijfers. 

Powerpoint

Microsoft Powerpoint is een uitgebreid programma voor het maken van presentaties. Tijdens het maken van een presentatie in Powerpoint worden de pagina’s Dia’s genoemd. 

Voor het maken van de presentatie kan iedere dia op een andere manier worden opgemaakt. Bij het opmaken van een dia kun je denken aan: 

Powerpoint
 • Toevoegen van afbeeldingen
 • Plaatsen van video’s
 • Grafieken invoegen vanuit Excel

Naast het bewerken van de dia’s kunnen er voor iedere dia afzonderlijk speciale effecten worden toegevoegd. Bij deze speciale effecten kun je denken aan de overgang van de ene naar de andere pagina of het  invoegen van een element op de pagina zelf. 

Voor de overgangen kan er gekozen worden voor een overgang na enkele seconden of na een muisklik. Door gebruik te maken van de speciale effecten kan een presentatie volledig naar eigen smaak worden aangepast.  

OneNote

Voor het noteren van goede ideeën en het maken van een To-Do lijst kan het erg handig zijn om een notitieblok bij de hand te hebben. Binnen Microsoft Office is het programma OneNote opgenomen. 

Met OneNote kun je een eigen notitieblok maken waarin je alle notities kunt organiseren. Naast het organiseren van de notities kun je de notities ook makkelijk met anderen delen.

OneNote

Publisher

Als je een document hebt gemaakt kan het zijn dat de basisopmaak niet voldoende is. Voor het verbeteren van een document is er binnen Microsoft Office 365 het programma Publisher toegevoegd. 

Met behulp van dit programma kun je documenten beter opmaken waardoor ze professioneler zijn. Enkele voorbeelden waar het programma publisher voor gebruikt kan worden zijn: 

Publisher
 • Het maken van wenskaarten
 • Etiketten ontwerpen
 • Nieuwsbrieven opzetten
 • Jaarboeken aanmaken
 • Verslagen een professioneel uiterlijk geven

Outlook

Outlook is het e mail programma van Microsoft. Iedereen met een Microsoft account krijgt automatisch toegang tot de online mailomgeving van outlook. 

Als je in het bezit bent van een Office 365 abonnement kan het mailprogramma op de computer worden geïnstalleerd. 

Microsoft Office geeft meer mogelijkheden dan alleen het versturen van een e-mail. Zo kun je denken aan onder andere: 

Outlook
 • Agenda bijhouden voor afspraken
 • Een lijst met contactpersonen maken
 • Bestanden zoals foto’s en video’s delen via de mail 

Online communiceren via Skype

Voor het verhogen van de productiviteit is het erg handig om met elkaar in contact te kunnen komen. Hierover heeft Microsoft nagedacht en een eigen communicatie programma ontwikkeld. 

Het communicatieprogramma heeft de naam Skype gekregen. Met Skype kun je met elkaar bellen, berichten versturen en bestanden delen. 

Microsoft office skype

Voor welke apparaten is Microsoft Office 365?

De meeste programma’s uit het Microsoft Office pakket kunnen gebruikt worden op verschillende apparaten. Bij deze programma’s kun je denken aan Microsoft Office, Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint en Microsoft OneNote. 

Voordat je gebruik kunt maken van deze programma’s moet het apparaat over een Android, IOS, Windows of OSX besturingssysteem beschikken. 

Voor de mobiele apparaten wordt er vaak gebruik gemaakt van IOS en Android waardoor niet ieder programma uit het Office 365 pakket voor ieder apparaat beschikbaar is. 

Op een computer met Windows of OSX als besturingssysteem kan het hele pakket gebruikt worden. 

Wat kost Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 heeft voor thuisgebruik twee verschillende versies beschikbaar. Welke versie het beste is, is afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers. Als je de enige gebruiker bent van het Microsoft Office pakket kun je het beste kiezen voor Microsoft Office Personal. Mocht je het programma met meerdere gebruikers willen gebruiken, dan is Microsoft Office 365 Family de beste keuze. Bij Microsoft Office 365 Family kan er tot 6 mensen gebruik gemaakt worden van het pakket. 

Beide versies zijn te koop in abonnementsvorm. Bij de abonnementsvorm voor Microsoft Office 365 kun je kiezen uit een maandelijkse of een jaarlijkse betaling. 

Microsoft Office 365 family

Wil jij met de computer aan documenten kunnen werken?

Voor het werken aan documenten zijn verschillende programma’s beschikbaar. Een van de bekendste en uitgebreidste programma’s voor het werken aan documenten is Micoroft Office.

Tegenwoordig werkt Microsoft office met een abonnementsvorm waarbij je naast het werken aan de documenten ook een online opslagruimte tot je beschikking krijgt.

Door gebruik te maken van de online opslagruimte kun je vanaf iedere computer aan de bestanden werken.

Bekijk hier de verschillende versies van Office 365!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.