McAfee Total Protection Review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Van de programma’s voor de beveiliging van de computer is McAfee Total Protection een van de meest uitgebreide programma’s. Bij de aanschaf van McAfee Total Protection krijg je verschillende toepassingen waarmee je de veiligheid van de computer kunt vergroten. Benieuwd naar de mogelijkheden van McAfee Total Protection? Wij hebben het programma voor je getest en vertellen onze ervaringen in dit artikel.

Inhoudsopgave

Mcafee total protection software

Wil jij de computer beschermen tegen bedreigingen?

McAfee Total Security is een uitgebreide virusscanner waarmee je de computer volledig kunt beschermen. Voor het beschermen van de computer heeft dit programma verschillende geïntegreerde toepassingen. Hierdoor kun je McAfee Total protection gebruiken voor:

 • Internet beveiliging
 • Websites blokkeren door ouderlijk toezicht in te stellen
 • Goede virusscanner waardoor de meeste virussen kunnen worden herkend
Bekijk hier hoe je de computer kunt beveiligen met McAfee Total Protection!

Wat is McAfee Total Protection?

Met McAfee total protection haal je een uitgebreide oplossing in huis voor het beschermen en beveiligen van de computer. Met deze bescherming is de computer minder kwetsbaar voor de gevaren die het internet en het gebruik van de computer met zich mee kunnen brengen. 

Om de veiligheid op de computer te vergroten krijg je bij McAfee total protection een virusscanner gecombineerd met verschillende hulpprogramma’s. 

De bijgeleverde hulpprogramma’s zijn allemaal bedoeld voor het vergroten van de veiligheid in het netwerk en op de computer. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende onderdelen die McAfee Security total protection kan geven.  

McAfee® SecurityCenter™  

Als je nadat je McAfee hebt geïnstalleerd het programma opent kom je in het SecurityCenter venster. Binnen het SecurityCenter venster geeft McAfee aan hoe goed de computer is beveiligd. Aan de kleur van het vinkje bij status kun je zien hoe goed de computer beveiligd is. 

Als de computer niet meer goed beveiligd is zal dit vinkje van kleur veranderd zijn. Het vinkje kan in 3 verschillende kleuren veranderen. Deze kleuren zijn: 

McAfee Total protecion security center
 • Groen is het teken dat het systeem in orde is.   
 • Oranje is het teken van een waarschuwing. Hierbij moet er actie ondernomen worden maar dat kan ook even wachten. 
 • Rood: Als het vinkje deze kleur is, dan is het foute boel en moet er per direct actie ondernomen worden. 

Binnen het onderdeel McAfee security zijn verschillende onderdelen opgenomen voor het beveiligen van de computer. Zo bevat het programma de volgende onderdelen: 

Beter scannen: 

Beter scannen is het onderdeel wat verantwoordelijk is voor het sneller kunnen scannen naar virussen en spyware.

System Guards

McAfee kan met systemGuards activiteiten herkennen welke gebruikt worden voor het installeren van computervirussen of spyware op de computer.  

McAfee® X-Ray voor Windows: 

Internetcriminelen proberen steeds geavanceerdere computervirussen te ontwikkelen. Om de installatie van het computervirus makkelijker te maken kunnen de programma’s worden verborgen. 

Door het verbergen van deze programma’s kan de computer ongewenste handelingen uitvoeren zonder dat je het zelf doorhebt. Voor het verbergen van deze programma’s worden rootkits gebruikt. 

Bescherming tegen overschrijding van buffer limiet:

Voor het uitvoeren van een programma wordt een buffer gebruikt. Iedere computer heeft een bepaald buffer tot zijn beschikking. Computer criminelen proberen om het buffer te gebruiken. Als het buffer te vol raakt kunnen de programma’s op de computer vastlopen. Door het buffer-limiet te beschermen kan de computer vlot blijven werken. 

Script Scanner: 

Sommige computer virussen kunnen uit zichzelf geïnstalleerd worden. Om het programma automatisch te kunnen installeren wordt een klein stukje software gebruikt. Deze software wordt ook wel script genoemd. Met de script scanner kan de computer beschermd worden tegen het downloaden van ongewenste programma’s en bestanden.  

WormStopper: 

Een worm is een computervirus die automatisch ongewenste mails kan versturen. Van zo’n programma merk je weinig waardoor er ongewenste mails kunnen worden verstuurd zonder dat jij het weet. Voor het herkennen van zo’n worm heeft McAfee een programma gemaakt. Dit programma wordt ook wel WormStopper genoemd. Door de worm te blokkeren kunnen er geen ongewenste e mails meer naar de computer verstuurd worden. 

Automatische beveiliging tegen virussen, spyware en vergelijkbare bedreigingen  

Voor het herkennen van virussen, spyware en andere bedreigingen moet het programma worden ingesteld. Bij Kaspersky Total Protection staat het programma standaard zo ingesteld dat het de ideale bescherming tegen de gevaren bij computergebruik kan herkennen.  

Met één klik scannen en bijwerken  

Tijdens het gebruik van de computer wordt deze periodiek door het programma gescand. Naast het automatisch scannen kan de computer handmatig worden gescand. Als je de computer handmatig wilt scannen kun je dat doen door op de knop scannen te drukken. Deze knop is links in het venster te zien. 

Als de computer verbonden is met het internet zal er tijdens het scannen gekeken worden of het programma is voorzien van de nieuwste versie. 

Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het programma naar de nieuwste versie bijgewerkt voordat het gescand wordt.

McAfee Total protecion computer scannen

Firewall-bescherming  

Een firewall is een programma dat de computer kan beschermen tegen gevaren van het inkomende en uitgaande verkeer. Voor het beschermen van de computer tegen de gevaren van buitenaf is er een lijst gemaakt met goed bekende programma’s en ongewenste / gevaarlijke programma’s. 

Als een goed bekend programma is gedetecteerd zal deze worden vertrouwd. Op het moment dat er een ongewenst programma zoals spyware, trojaanse paarden en programma’s voor het achterhalen van de wachtwoorden is herkend, wordt de toegang geblokkeerd. 

McAffee Total Security Firewall

De firewall kijkt ook naar de activiteiten op het inkomende en uitgaande netwerkverkeer. 

Als er een vijandige of verdachte gebeurtenis wordt gedetecteerd krijg je hier automatisch een waarschuwing van. 

Naast het detecteren en waarschuwen voor een ongewenste activiteit kan de firewall uitgebreide informatie geven over het internet verkeer.

De firewall van McAfee heeft een stealth-modus. Deze modus geeft de mogelijk tot het gebruik van internet terwijl hackers of anderen niet kunnen zien dat het netwerk wordt gebruikt. 

Gezondheidsstatus en prestaties van de pc  

Om de computer goed te laten werken is het belangrijk dat de computer met enige regelmaat onderhouden wordt. Voor het onderhouden van de computer zijn er binnen Kaspersky total protection hulpprogramma’s aanwezig.   Met deze hulpprogramma’s kun je de werking van de computer verbeteren en daardoor de computer probleemloos laten werken.

Met deze programma’s kunnen de overbodige en tijdelijke bestanden van de computer verwijderd worden. Ook is er de mogelijkheid om de harde schijf te defragmenteren. Voor het defragmenteren kan er gebruik gemaakt worden van een “taakplanner: waarmee je een tijd aan kunt geven waarop de computer zijn opschoon taken uit moet voeren.

McAfee Total Protection gezondheidsscan
Mcafee total protection software

Wil jij de computer beschermen tegen bedreigingen?

McAfee Total Security is een uitgebreide virusscanner waarmee je de computer volledig kunt beschermen. Voor het beschermen van de computer heeft dit programma verschillende geïntegreerde toepassingen. Hierdoor kun je McAfee Total protection gebruiken voor:

 • Internet beveiliging
 • Websites blokkeren door ouderlijk toezicht in te stellen
 • Goede virusscanner waardoor de meeste virussen kunnen worden herkend
Bekijk hier hoe je de computer kunt beveiligen met McAfee Total Protection!

Back-ups maken en terugzetten  

Tijdens het werken met de computer komen er al snel veel verschillende bestanden op de computer te staan. Bij deze bestanden kun je denken aan foto’s, video’s en documenten. Om deze bestanden veilig te stellen is het handig om hier een reservekopie van te maken. 

Bij Kaspersky total security gaat dit nog een stapje verder. Het programma stelt je in staat om een versleutelde reservekopie te maken. Deze reservekopie kan vervolgens op een cd/dvd, een USB schijf, een externe schijf of op een netwerkschijf worden opgeslagen.

McAfee Total Protection cloud backup

Beveiliging van e-mails en expresberichten (IM) en bescherming tegen spam  

Tegenwoordig zijn er steeds meer internet criminelen die via de mail proberen om een virus te versturen. Voor het beschermen en beveiligen van de computer kan McAfee total protection de inkomende en uitgaande mails scannen. Bij deze scan wordt er gezocht naar alle mogelijke gevaren. Door gebruik te maken van Kaspersky total protection behoren Phishing en Spam tot de verleden tijd.

Ouderlijk toezicht  

Als je kinderen achter de computer zitten is het nog maar de vraag of zij alleen de gewenste informatie krijgen. Zonder het instellen van een filter kunnen er onderwerpen op het beeldscherm tevoorschijn komen waarvan je liever niet hebt dat je kinderen deze zien. 

Door gebruik te maken van ouderlijk toezicht van Kaspersky kunnen de onderwerpen van een programma uitgefilterd worden. Bij deze filters kun je zelf aangeven welke onderwerpen wel en niet bezocht mogen worden. 

McAfee Total protecion parental control

Identiteitsbescherming  

Met de identiteitsbescherming kun je jouw online identiteit beschermen.
Voor het beschermen van de online identiteit kan er gebruik gemaakt worden van de wachtwoordkluis en de SiteAdvisor. 

Wachtwoordkluis

Tegenwoordig maken we met zijn allen vrij regelmatig gebruik van het internet. Tijdens het internetten moet er met enige regelmaat een wachtwoord aangemaakt worden. Door de grote hoeveelheid aan wachtwoorden is het lastig om deze makkelijk te kunnen onthouden. Voor het bewaren van de wachtwoorden is de wachtwoordkluis uitgevonden. In de wachtwoordkluis kan het wachtwoord voor verschillende pagina’s worden bewaard, waardoor je op een veilige manier gemakkelijk in kunt loggen.  

SiteAdvisor

Als SiteAdvisor is geïnstalleerd komt er naast de resultaten van de zoekopdracht een certificaat tevoorschijn. Aan de hand van deze certificaten kun je zien hoe veilig de website is. De resultaten van de SiteAdvisor zijn gebaseerd op uitgebreide veiligheidstests. Bij deze veiligheidstests worden de website getest op spam, adware (ongewenste reclame) en geïnfecteerde pagina’s.

McAfee site advisor

Draadloze beveiliging  

Met de draadloze beveiliging van Kaspersky total protection wordt het draadloze netwerk beschermd. Voor het beschermen van het netwerk wordt er gezocht naar netwerkproblemen die beveiligingsrisico’s met zich meebrengen.  

Door de draadloze beveiliging van kaspersky te gebruiken kunnen hackers geen aanvallen op het netwerk uitvoeren. Hierdoor kunnen je persoonlijke gegevens en transacties worden beveiligd. 

McAfee Total protection netwerk beveiliging

McaFee Total Protection Netwerkbeheer  

Voor een grafische weergave van de computers en onderdelen in het thuisnetwerk kan McAfee total protection gebruikt worden. Met netwerkbeheerder kan ieder apparaat in het netwerk gecontroleerd worden. Tijdens deze controle wordt er gekeken naar de beveiligingsstatus van het apparaat. Tijdens het kijken naar de beveiligingsstatus wordt er een overzicht met de problemen weergegeven. Aan de hand van dit rapport kan de veiligheid van het wifi netwerk verhoogd worden. 

Voor welke apparaten is McAfee Total Security?

Mcafee total security is zowel beschikbaar voor de computer met Windows als voor Apple computers met OSX. Daarnaast is er ook een versie beschikbaar voor mobiele apparaten met het besturingssysteem IOS van Apple en Android. 

Mcafee total protection software

Wil jij de computer beschermen tegen bedreigingen?

McAfee Total Security is een uitgebreide virusscanner waarmee je de computer volledig kunt beschermen. Voor het beschermen van de computer heeft dit programma verschillende geïntegreerde toepassingen. Hierdoor kun je McAfee Total protection gebruiken voor:

 • Internet beveiliging
 • Websites blokkeren door ouderlijk toezicht in te stellen
 • Goede virusscanner waardoor de meeste virussen kunnen worden herkend
Bekijk hier hoe je de computer kunt beveiligen met McAfee Total Protection!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *