Kaspersky Total Security 2020 ervaringen

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Tegenwoordig is computerbeveiliging steeds belangrijker. Tijdens de online activiteiten, zoals het zoeken naar informatie of het doen van je administratie via het internet, wordt de computer al snel blootgesteld aan gevaren. 

Om deze gevaren te voorkomen wordt het al gauw noodzakelijk om een virusscanner op je computer te installeren. Want een virusscanner is een belangrijk programma om de gevaren die zich via internet vaak voordoen te voorkomen. Met Kaspersky Total Security haal je een virusscanner in huis die meer kan dan alleen het beveiligen van de computer.  Benieuwd hoe dit precies zit? Wij hebben het programma getest en in dit artikel vertellen wij onze bevindingen met Kaspersky Total Security 2020.

Inhoudsopgave

Kaspersky total security 2020 download

Is jouw computer beveiligd tegen de gevaren van buitenaf?

Ben jij op zoek naar een goede virusscanner waarmee je de computer tegen alle gevaren van de computer kunt beschermen?

Kaspersky Total Security is een complete oplossing voor het beschermen, beveiligen en onderhouden van de computer.

Bekijk hier de verschillende versies van Kaspersky Total Security 2020!

Wat is  Kaspersky Total Security 2020

Kaspersky Total Security 2020 is een uitgebreide virusscanner die alles biedt om de computer goed te beschermen. Met Kaspersky Total security haal je alles in huis wat je nodig hebt om veilig met de computer te kunnen werken. Om veilig met je computer te kunnen werken krijg je bij de aanschaf van Kaspersky Total Security 2020 de volgende programma’s tot je beschikking:

 • De virusscanner zelf
 • Wachtwoordmanager (hierin kun je de wachtwoorden veilig opslaan)
 • Online backup voor het maken en beschermen van een reservekopie
 • Goede detectie tegen malware (Malware is de verzamelnaam voor ongewenste software)
 • Ouderlijk toezicht
 • Goede firewall
 • Safe money om de veiligheid tijdens het internetbankieren te vergroten. 
 • Versleuteling van de verzonden en verstuurde gegevens via het internet met VPN.

Kaspersky Internet security downloaden

Voordat je gebruik kunt maken van Kaspersky Total security zal het programma eerst moeten worden gedownload.  Om het programma te downloaden heb je een licentiecode nodig die je kunt kopen. De licentiecode voor Kaspersky Total security kun je via deze kortingslink kopen. 

Tijdens het kopen van het programma moet je een e mail adres invoeren. Nadat je hebt afgerekend krijg je een e mailtje met alle gegevens. Bij deze gegevens krijg je ook de licentiecode en de link naar de pagina voor het downloaden van het programma tot je beschikking. 

Door met de linkermuisknop op de link naar de pagina te drukken wordt je naar de pagina van Kaspersky gestuurd.  Op deze pagina staat een knop met de tekst download. Door hier met de linkermuisknop op te drukken zal het installatiebestand voor Kaspersky Total Security 2020 worden gedownload. 

Nadat je op de download link hebt gedrukt zal het installatie bestand naar de computer worden gedownload. Dit gedownloade installatiebestand is linksonder in de browser te zien. 

Kaspersky total security installeren

Door twee keer met de linkermuisknop op het installatiebestand te drukken zal de installatie worden gestart. Tijdens de installatie worden er enkele vragen gesteld. Een van deze vragen is de taal waarin het programma geïnstalleerd moet worden. 

Door met de linkermuisknop op de gewenste taal te drukken kun je de gewenste taal selecteren. Nadat je de taal hebt geselecteerd moet je de keuze bevestigen door met de linkermuisknop op doorgaan te drukken. 

Nadat je op doorgaan hebt gedrukt kom je uit in het volgende venster. In dit venster moeten de voorwaarden worden gelezen en geaccepteerd. 

Als je akkoord bent gegaan met de voorwaarden moet je dit bevestigen door met de linkermuisknop op de knop voorwaarden accepteren en doorgaan te drukken. De voorwaarden moeten worden geaccepteerd om gebruik te kunnen maken van het programma.

Nadat het accepteren van de voorwaarden zal de installatie voortgezet worden. Het installeren van het programma gaat vanaf hier helemaal vanzelf.

Kaspersky Internet security activeren

Voordat je gebruik kunt maken van het programma Kaspersky Internet Security zal het programma moeten worden geactiveerd. 

Om het programma te kunnen activeren moet het programma geopend worden. Voor het openen van het programma moet je 2 keer met de linkermuisknop op het pictogram van Kaspersky Total Security drukken. 

Nadat het programma geopend is kom je in het hoofdvenster terecht. Rechtsonder in dit hoofdvenster kun je zien hoe lang de licentie geldig is.

Kaspersky total security 2020 activeren

Als de licentiecode nog niet is ingevoerd staat hier dat je een proefperiode hebt. Om te kunnen testen of het programma bevalt krijg je een proefperiode van 30 dagen. 

Om het programma te activeren moet je op deze tekst bij de looptijd van de licentie drukken. Nadat je hierop hebt gedrukt komt er een venster tevoorschijn waarin je de licentiecode in kunt voeren. Om het programma te activeren voer je hier de licentiecode in wat je in de mail tijdens de bestelling hebt ontvangen. 

Veilig internetten door internet beveiliging

Tijdens het gebruik van internet op de computer wordt deze al snel blootgesteld aan allerlei gevaren. Bij Kaspersky Total Security staat de online veiligheid centraal. 

Om de veiligheid van de computergebruiker te kunnen vergroten zijn er binnen Kaspersky Total Security 2020 verschillende onderdelen beschikbaar. Ieder onderdeel binnen dit programma kan ervoor zorgen dat de computer veiliger gebruikt kan worden.  

realtime beveiliging

Hieronder geven we een uitleg van de verschillende onderdelen die je krijgt met Kaspersky Total Security 2020. 

Kaspersky total security 2020 download

Is jouw computer beveiligd tegen de gevaren van buitenaf?

Ben jij op zoek naar een goede virusscanner waarmee je de computer tegen alle gevaren van de computer kunt beschermen?

Kaspersky Total Security is een complete oplossing voor het beschermen, beveiligen en onderhouden van de computer.

Bekijk hier de verschillende versies van Kaspersky Total Security 2020!

Virusscanner voor het herkennen van computervirussen

Een van de belangrijkste onderdelen van een virusscanner is de beveiliging zelf. Het is heel belangrijk dat de virusscanner de computervirussen kan herkennen. Kaspersky Total Security kan zowel de nieuwe als de bekende virussen herkennen. Door het herkennen van deze computervirussen kan het programma je beschermen tegen de gevaren van het internet. Bij de gevaren van het internet kun je denken aan: 

 • Netwerkaanvallen
 • Phishing
 • Fraude
 • Spam

Realtime beveiliging

Voor het scannen van de computer kan de realtime beveiliging gebruikt worden. Als je gebruik maakt van de realtime beveiliging worden de gevaren tijdens het gebruik van de computer automatisch herkend. 

Een voorbeeld waarbij realtime beveiliging gebruikt wordt is het herkennen van geïnfecteerde pagina’s. Als de realtime beveiliging een geïnfecteerde pagina herkend zal de toegang naar de pagina worden geblokkeerd.  

kaspersky total security realtime

Deze realtime beveiliging wordt ook gebruikt als er een usb-opslagapparaat met de computer wordt verbonden. Als de realtime beveiliging een ongewenst programma herkent tijdens het aansluiten van een usb-opslagapparaat  komt er een melding tevoorschijn. 

In deze melding staat dan dat er een mogelijk ongewenst programma is gevonden. Met deze melding kun je kiezen of je het bestand wilt houden of wilt verwijderen. 

Handmatig scannen

Naast het gebruik van realtime beveiliging kan de computer handmatig gescand worden. Het kan voorkomen dat de realtime beveiliging niet alle kwetsbaarheden herkent. Om de computer veilig te kunnen gebruiken is het daarom aan te bevelen om de computer met enige regelmaat handmatig te scannen. 

Veilig online bankieren met safe money

Voor de bevuiling van het betaalverkeer heeft Kaspersky Total Security Complete een oplossing bedacht. Deze oplossing wordt safe money genoemd. 

Als je gebruik maakt van safe money wordt de bankomgeving in een beschermde omgeving geopend. In deze omgeving worden de website van banken, betaalsystemen en online winkels gecontroleerd op echtheid.  

Naast het controleren op echtheid worden de certificaten van de website nagekeken. Op deze manier kan ‘safe online’ het online bankieren extra veilig maken. 

Kaspersky total security 2020 veilig bankieren

Wachtwoorden beheren managers

Voor steeds meer websites moeten er gebruikersaccounts aangemaakt worden. Door al deze verschillende wachtwoorden is het erg lastig om ieder wachtwoord te onthouden. 

Voor het beheren van de wachtwoorden kan er gebruik gemaakt worden van een wachtwoord manager. In de wachtwoordmanager van Kaspersky Total Security kunnen de wachtwoorden voor de verschillende websites veilig worden opgeslagen. 

Kaspersky Safe Kids

Het internet staat tegenwoordig vol met veel verschillende onderwerpen.
Van sommige onderwerpen wil je liever niet dat de kinderen daar op gaan zitten. Gelukkig is er tegenwoordig een mogelijkheid om de toegang tot deze ongewenste onderwerpen voor kids te blokkeren. 

Kaspersky safe kids

Met Kaspersky Safe Kids kan er een filter ingesteld worden waardoor de ongewenste onderwerpen automatisch worden geblokkeerd. Als je kind na het instellen van deze filters alsnog probeert om deze sites te bezoeken, zal de toegang worden geblokkeerd. 

Naast het blokkeren van de ongewenste onderwerpen kan er gebruik gemaakt worden van een GPS tracker. Aan de hand van deze GPS tracker kun  je zien waar je kinderen zich bevinden op de computer.   

Reserve kluis gebruiken voor het maken van een reservekopie 

Als je belangrijke bestanden op de computer hebt opgeslagen is het fijn dat deze kunnen worden veiliggesteld. Voor het veiligstellen van gegevens kan er een reservekopie gemaakt worden. Door deze reservekopie in een reserve kluis van Kaspersky op te slaan zal de gemaakte reservekopie extra veilig zijn opgeslagen en kun je hem makkelijk terugvinden. 

Voor welke apparaten is Kaspersky Total Security?

Kaspersky Total Security kan gebruikt worden op de computer met Windows of OSX van Apple en op mobiele apparaten, zoals de tablet en de mobiele telefoon. 

Ondanks dat het programma op de verschillende apparaten kan worden gebruikt kan er een verschil zitten in het uiterlijk van de onderdelen die per apparaat beschikbaar zijn. Het programma Kaspersky Total Security is voor zowel de Windows en de Mac computer hetzelfde.

Kaspersky total security 2020 download

Is jouw computer beveiligd tegen de gevaren van buitenaf?

Ben jij op zoek naar een goede virusscanner waarmee je de computer tegen alle gevaren van de computer kunt beschermen?

Kaspersky Total Security is een complete oplossing voor het beschermen, beveiligen en onderhouden van de computer.

Bekijk hier de verschillende versies van Kaspersky Total Security 2020!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *