HP Pavilion x360 14 i5 review

Gemiddelde leestijd: 36 minuten

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop met een compact formaat behuizing? De HP Pavilion x360 14 i5 is een echte alleskunner waarmee iedere taak snel tot een einde kan worden gebracht. Om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken is deze laptop uitgerust met een touchscreen van 14 inch groot. Met behulp van dit touchscreen kan deze laptop zelfs als tablet worden gebruikt.  

Het beeldschermformaat van 14 inch waarmee deze laptop is uitgerust is groot genoeg is om onderweg efficiënt aan toepassingen te kunnen werken. Daarnaast kan een laptop met dit formaat gemakkelijk worden vervoerd. Bij het vervoeren speelt niet alleen het formaat een belangrijke rol. HP heeft hier tijdens het ontwikkelen van de HP Pavilion x360 14 i5 goed over nagedacht. Om de laptop makkelijk te kunnen vervoeren heeft deze laptop een gewicht van ongeveer 1.5KG. 

Ondanks het compacte formaat van de behuizing en het beeldscherm met een grootte van 14 inch worden de beelden in hoge kwaliteit weergegeven. Om de beelden in hoge kwaliteit weer te kunnen geven is deze laptop voorzien van een Full-HD beeldschermpaneel. Door dit beeldschermpaneel kunnen foto’s, video’s en computer games in hoge kwaliteit worden weergegeven. Daarnaast kan dit model worden gebruikt voor het bewerken van foto’s en video’s. 

Wanneer er aan toepassingen wordt gewerkt speelt de snelheid een belangrijke rol. Om snel aan toepassingen te kunnen werken moeten berekeningen snel uitgevoerd kunnen worden. Hiervoor is dit model uitgerust met 8GB werkgeheugen en een snelle Intel i5 processor. Door de goede eigenschappen van de gebruikte componenten kunnen zelfs foto’s met deze laptop worden bewerkt. Wil jij meer over deze laptop te weten komen? In dit artikel vertellen wij onze ervaringen. 

Inhoudsopgave

Werken met de HP Pavilion x360 14 i5

Voordat er met een computer / laptop aan toepassingen kan worden gewerkt moet er een besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Een besturingssysteem is de belangrijkste software waarmee de componenten en de software met elkaar samen kunnen werken. Zonder besturingssysteem zou een computer niet weten hoe er op acties van de gebruiker en programma’s moet worden gereageerd. Daarom kan een besturingssysteem ook wel als aansturing van de computer / laptop worden gezien. 

De aansturing van de computer / laptop is niet het enige waarvoor het besturingssysteem wordt gebruikt. Een computer / laptop gebruikt het besturingssysteem namelijk voor verschillende toepassingen zoals: 

 • De installatie van apps en programma’s
 • Het kunnen herkennen van apparaten die met de computer / laptop zijn verbonden
 • Anticiperen op de acties van geïnstalleerde apps en programma’s
 • Bestanden op de harde schijf schrijven en daar vanaf lezen

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn de bestaande programma’s uitgebreid. Voor de computer / laptop zijn er tegenwoordig verschillende besturingssystemen op de markt. Ieder besturingssysteem heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Enkele besturingssystemen die het vaakst voor de computer / laptop worden gebruikt zijn onder andere:

Werken met de HP Pavilion x360 14 i5
 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Bij de HP Pavilion x360 14 i5 wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Windows staat op de meeste computers en laptops geïnstalleerd. Hierdoor zijn er veel verschillende soorten computergebruikers die met Windows werken. Om aan de toepassingen van de computergebruikers te kunnen werken zijn er een grote hoeveelheid aan apps en programma’s voor Windows ontwikkeld. Door het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers / laptops voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

HP Pavilion x360 14 i5 installeren: de voorbereidingen

Voordat er met de HP Pavilion x360 14 i5 aan toepassingen kan worden gewerkt moeten apps en programma’s binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Deze apps en programma’s kunnen pas worden geïnstalleerd nadat het besturingssysteem Windows op de computer / laptop is geïnstalleerd. 

Voordat de installatie van Windows 10 kan worden gestart moet de laptop op de installatie worden voorbereid. Deze voorbereidingen bestaan uit drie verschillende stappen waaronder: 

 • De laptop met het internet verbinden
 • Microsoft account gegevens invoeren
 • Het besturingssysteem Windows 10 activeren

De HP Pavilion x360 14 i5 heeft een netwerkadapter waarmee de laptop alleen met een draadloze internetverbinding kan worden verbonden. Wanneer de laptop draadloos met de internetverbinding wordt verbonden moeten gegevens worden ingevoerd. Deze gegevens bestaan uit de gebruikersnaam en een wachtwoord en staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met:

HP Pavilion x360 14 i5 voorbereiden op de Windows installatie
 • Het internet wachtwoord wordt aangegeven met: WPA
 • De netwerknaam (naam van de internetverbinding) wordt aangegeven met SSID  

Om de verbinding met het internet tot stand te kunnen brengen moet de naam van de internetverbinding uit de lijst met beschikbare netwerken worden geselecteerd. Hiervoor moet met de linkermuisknop op de netwerknaam worden gedrukt. Door hierop te drukken wordt een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord dat op de sticker aan de achterkant van het modem (de WPA of WPA2 key)  kan worden ingevoerd.  

Als de laptop met het internet is verbonden moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Het Microsoft account bestaat uit een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als gebruikersnaam wordt voor het Microsoft account een e-mail adres dat op @outlook.com of @msn.com eindigt gebruikt. 

Wanneer je nog geen Microsoft account hebt aangemaakt moet deze voor de installatie van Windows worden aangemaakt. In het artikel: “Microsoft account aanmaken” staat beschreven hoe dit account in enkele eenvoudige stappen kan worden aangemaakt.

Het Microsoft account wordt bij een computer / laptop die met het besturingssysteem Windows werkt niet alleen voor de installatie gebruikt. Dit account wordt bij Windows namelijk voor verschillende andere toepassingen gebruikt zoals: 

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Nadat het Microsoft account is ingevoerd moet Windows voor de uiteindelijke installatie worden geactiveerd. Voor deze activatie is een product / activatiecode vereist. Deze activatiecode bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd.

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat de HP Pavilion x360 14 i5 op de Windows installatie is voorbereid kan het besturingssysteem uiteindelijk worden geïnstalleerd. Voor de uiteindelijke Windows installatie moet er een installatieprocedure worden doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. 

In de eerste fase moet worden bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt werken. Voor deze bevestiging moet met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord worden gedrukt.

Nadat er is bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt werken kan de installatie worden gestart. Wanneer het besturingssysteem Windows wordt geïnstalleerd moeten bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf van de laptop worden opgeslagen. 

Tijdens het werken met de laptop / computer worden er instructies naar het besturingssysteem gestuurd. Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op instructies van het programma / de app moet worden gereageerd. Bij deze instructies kan worden gedacht aan onder andere: 

 • Het werken met bestanden zoals het openen van bestanden, het wijzigen van bestanden en het bewaren van bestanden
 • Herkennen en aansturen van componenten die in de behuizing van de laptop zitten
 • Aangesloten apparaten herkennen en aansturen 

Wanneer de benodigde bestanden en instellingen op de harde schijf zijn opgeslagen gaat de installatie naar de volgende fase. In deze fase kan het besturingssysteem naar de persoonlijke voorkeuren worden aangepast. Enkele persoonlijke wijzigingen die naar eigen smaak kunnen worden aangepast zijn onder andere: 

Windows installeren
 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Wanneer de volledige installatieprocedure is voltooid kan direct met de laptop aan basistoepassingen worden gewerkt. Voor het werken aan de basistoepassingen worden enkele programma’s / apps voor Windows tijdens de installatieprocedure op de laptop geïnstalleerd. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor deze programma’s kunnen worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden

Apps en programma’s voor de HP Pavilion x360 14 i5

Voordat er op een laptop of computer aan toepassingen kan worden gewerkt moeten apps en programma’s worden geïnstalleerd. Om met een app / programma te kunnen werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. De apps en programma’s waarmee kan worden gewerkt is afhankelijk van het besturingssysteem. Bij de HP Pavilion x360 14 i5 wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor kunnen alle apps en programma’s die voor Windows beschikbaar zijn op dit model worden geïnstalleerd. 

Veel computers en laptops werken met het besturingssysteem Windows. Door het grote aantal apparaten die met dit besturingssysteem werken zijn er veel Windows gebruikers. Met het grote aantal apparaten dat met Windows werkt zijn er ook veel verschillende Windows gebruikers. Doordat er veel verschillende Windows gebruikers zijn worden Windows computers en laptops voor vele uiteenlopende toepassingen gebruikt. Om aan de grote diversiteit aan toepassingen te kunnen werken zijn er veel verschillende apps en programma’s voor Windows beschikbaar. Een Windows computer / laptop kan hierdoor voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

Met het grote aanbod aan apps en programma’s kan het vinden van het gewenste programma / app een lastige zoektocht worden. Om deze zoektocht makkelijker te maken worden apps en programma’s in verschillende categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin programma’s en apps kunnen worden verdeeld zijn onder andere:

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail
Op de HP Pavilion x360 14 i5 met Apps en programma's werken

Apps op de HP Pavilion x360 14 i5 installeren

Binnen de computerwereld zijn in de laatste jaren veel verschillende ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen zijn er nieuwe programma’s en apps bijgekomen en zijn de bestaande toepassingen veranderd. Naast de veranderende apps en programma’s kan tegenwoordig ook via het internet aan toepassingen worden gewerkt. 

Er zijn tegenwoordig twee verschillende manieren waarmee via het internet aan toepassingen kan worden gewerkt. Zo kan er via een website of met een app via het internet aan toepassingen worden gewerkt. Wanneer met een app aan toepassingen wordt gewerkt heeft dat veel weg van het werken via een website. 

Voordat er via een app aan een toepassing kan worden gewerkt moet de app op de computer / laptop worden geïnstalleerd. Een app kan bij een Windows computer aalleen vanuit de Microsoft (Windows) Store worden gedownload. Om een app vanuit de Microsoft Store op de HP Pavilion x360 14 i5 te kunnen installeren moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. De gegevens van het Microsoft account bestaan uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als gebruikersnaam wordt een e-mail adres gebruikt. Een e-mail adres dat voor het Microsoft account kan worden gebruikt kan op @microsoft.com @msn.com / msn.nl of @hotmail.com / hotmail.nl eindigen. 

Microsoft store Apps

In de Microsoft Store kunnen veel verschillende soorten apps worden gevonden. Hierdoor is er voor bijna iedere toepassing wel een app te vinden. Om een app te kunnen installeren moet met de linkermuisknop op de Microsoft Store in het startmenu worden gedrukt. Nadat deze store is geopend wordt een overzicht met apps weergegeven. 

Een app kan worden gevonden door bovenaan dit venster een naam of categorie in het zoekveld te typen. Als je de gewenste app hebt gevonden moet er met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app worden gedrukt. Er wordt dan een nieuw venster geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Als hierop wordt gedrukt kan de app uiteindelijk op de computer / laptop worden geïnstalleerd. 

Tijdens het installeren van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf van de computer opgeslagen. Deze bestanden en instellingen worden gebruikt om instructies aan het besturingssysteem te kunnen geven. Door deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker en de app zelf moet worden gereageerd. 

Nadat de installatie van de app is voltooid kan er een snelkoppeling worden gemaakt. Een snelkoppeling naar een app wordt vaak alleen in het startmenu geplaatst. Met deze snelkoppeling kan de app sneller worden gevonden zodat er snel aan de gewenste toepassing kan worden gewerkt. 

Programma’s op de HP Pavilion x360 14 i5 installeren

Programma’s worden al vanaf het eerste moment dat er met een computer / app aan toepassingen kon worden gewerkt gebruikt. In de afgelopen jaren zijn deze programma’s verbeterd en veranderd. Hierdoor kan er met de computer / laptop aan steeds meer toepassingen worden gewerkt. Naast het toenemende aantal toepassingen waarvoor programma’s kunnen worden gebruikt zijn de programma’s gebruiksvriendelijker en uitgebreider geworden. Door deze ontwikkelingen kan een stuk sneller aan toepassingen worden gewerkt. 

Om met een programma aan toepassingen te kunnen werken moet het programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Bij Windows computers / laptops kunnen programma’s op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kan een programma via het internet of vanaf een USB-apparaat worden geïnstalleerd. Voor de installatie van een programma is altijd een installatiebestand benodigd. De grootte van dit installatiebestand kan per programma en de manier waarop een programma kan worden geïnstalleerd verschillen. 

Voor de installatie van een programma via het internet wordt in vergelijking met de USB stick een kleiner programma gebruikt. Tijdens de installatie via het internet worden de installatiebestanden namelijk via het internet gedownload. Om het programma met behulp van het installatiebestand te kunnen installeren moet het installatiebestand worden geopend. Een installatiebestand kan worden geopend door er met de linkermuisknop op te drukken. Nadat het installatiebestand is geopend wordt er om een activatie gevraagd. Programma’s moeten vaak met behulp van een product / activatie code worden geactiveerd. Een activatiecode / productcode bestaat uit een reeks van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het programma meegeleverd. 

Programma's installeren op de HP Pavilion x360 14 i5

Nadat het programma is geactiveerd wordt de installatieprocedure gestart. Tijdens de installatieprocedure wordt meerdere keren om een toestemming gevraagd. Met deze toestemming geef je een bevestiging dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken. Voor het geven van de bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Nadat je hebt bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken kan het programma uiteindelijk worden geïnstalleerd. Tijdens de installatie van het programma op de laptop / computer worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. 

Als er aan toepassingen wordt gewerkt krijgt de computer / laptop van deze bestanden en instellingen instructies waardoor de computer weet hoe er op acties binnen het programma en van de gebruiker moet worden gereageerd. Nadat alle benodigde bestanden en instellingen van het programma zijn opgeslagen volgt de afrondende fase. In deze fase kan een snelkoppeling voor het programma worden gemaakt. Een snelkoppeling voor een programma kan zowel in het startmenu als op het bureaublad worden geplaatst. Door een snelkoppeling aan te maken kan het programma sneller worden opgestart zodat er sneller aan een toepassing kan worden begonnen.

Het uiterlijk van de HP Pavilion x360 14 i5

De HP Pavilion x360 14 i5 is een multifunctionele laptop. Hierdoor kan dit model als laptop en als tablet worden gebruikt. Om de laptop als tablet te kunnen gebruiken heeft deze laptop een compacte lichtgewicht behuizing. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 14 inch met daaromheen dunne randen. Naast de dunne randen is de behuizing dun. Door de combinatie van het 14 inch beeldscherm en het formaat van de behuizing heeft deze laptop een gewicht van rond de 1.5KG. 

Een laptop met dit formaat en gewicht is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie of voor het maken / geven van presentaties. 

Bediening

Wanneer er met een computer / laptop aan toepassingen wordt gewerkt moet de laptop / computer bediend kunnen worden. Voor de bediening van de computer / laptop heeft een laptop / computer componenten nodig. De minimale componenten die een computer nodig heeft om aan toepassingen te kunnen werken zijn: 

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm

Voor het zoeken naar informatie, het maken van een presentatie of het werken aan verschillende andere toepassingen moeten letters en cijfers kunnen worden ingevoerd. Om letters, cijfers en leestekens in te kunnen voeren heeft dit model een  toetsenbord in de behuizing verwerkt. 

De indeling die voor dit toetsenbord is gebruikt wordt het Q,W,E,R,T,Y toetsenbord genoemd. Dit type toetsenbord wordt ook wel het internationale toetsenbord genoemd. Bij een internationaal toetsenbord staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord gepositioneerd. 

Bediening van de HP Pavilion x360 14 i5

Naast het in kunnen voeren van letters en cijfers heeft een laptop een muis nodig om aan toepassingen te kunnen werken. Bij dit model kan de muis op twee verschillende manieren worden bediend. Zo kan de muis met een touchscreen en het touchpad worden bediend. De muis kan worden gebruikt om de cursor op het beeldscherm te bedienen. Een  cursor is te herkennen aan het pijltje op het beeldscherm. Hiermee kunnen acties worden uitgevoerd en bevestigingen worden gegeven.

Het beeldscherm van de HP Pavilion x360 14 i5

Tijdens het werken aan toepassingen is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Om te kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd heeft een computer / laptop een beeldscherm nodig. HP heeft hier bij het ontwikkelen van de HP Pavilion x360 14 i5 goed over nagedacht. Zo heeft dit model een Full-HD beeldscherm met een formaat van 14 inch.

Op het beeldscherm van deze laptop kunnen beelden in hoge Full-HD kwaliteit worden bekeken. Het beeldschermformaat waarmee deze laptop is uitgerust is groot genoeg om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken. Tegelijkertijd is dit formaat makkelijk te vervoeren. Hierdoor kan deze laptop makkelijk worden vervoerd zodat er ook onderweg aan toepassingen kan worden gewerkt. 

Als je tijdens het werken aan toepassingen naar beelden gaat kijken is het fijn als je beelden in hoge kwaliteit kunt bekijken. Hiervoor heeft het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt goede eigenschappen waaronder: 

touchscreen beeldscherm
 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. Bij een hoge pixeldichtheid staan er veel pixels op een klein oppervlak. Hierdoor kunnen de beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoond
 • Mat beeldscherm. Hierdoor kun je de beelden zelfs in het zonlicht scherp bekijken
 • IPS-techniek. De IPS techniek geeft het beeldscherm een grotere kijkhoek en laat meer kleuren zien. Hierdoor komen de beelden realistisch op het beeldscherm naar voren
 • Een hoge refresh rate waardoor er per seconde 60 nieuwe beelden op het beeldscherm verschijnen. Door deze hoge refresh rate komen beelden vloeiend op het beeldscherm naar voren
 • Een mat beeldscherm waardoor de beelden zelfs in het zonnetje goed bekeken kunnen worden

Naast het kunnen bekijken van beelden kun je de laptop / computer ook gebruiken voor het werken aan grafische toepassingen. Om aan grafische toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met de Intel Iris Xe Graphics videokaart. Deze videokaart zit in de processor verwerkt en kan hierdoor alleen voor de lichtere grafische toepassingen worden gebruikt zoals:

 • Foto’s  bewerken
 • De lichtere computer spelletjes spelen
 • 2D animaties maken
 • In hoge kwaliteit naar foto’s en video’s kijken

De HP Pavilion x360 14 i5 voor de ontspanning gebruiken

Door de technische ontwikkelingen binnen de computerwereld kunnen computer en laptops voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Zo kan een computer / laptop tegenwoordig niet alleen worden gebruikt om aan toepassingen te werken. Een computer kan namelijk ook voor de ontspanning worden gebruikt. Voor de ontspanning met een computer / laptop  wordt vaak entertainment gebruikt. Entertainment kan in verschillende categorieën worden verdeeld. Hierbij valt te denken aan onder andere:

Om entertainment op een hoog niveau te kunnen beleven speelt beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. Hier heeft HP bij het ontwikkelen van de HP Pavilion x360 14 i5 goed over nagedacht. Voor het bekijken van beelden in hoge kwaliteit heeft deze laptop een Full-HD beeldscherm waarmee foto’s video’s en spelletjes met realistische kleuren kunnen worden bekeken. 

Entertainment

Voor een optimale beleving van entertainment is een goede beeldkwaliteit niet voldoende. Er moet namelijk ook naar geluiden geluisterd kunnen worden. Bijvoorbeeld voor het kijken naar films, het spelen van een spelletje of het luisteren naar muziek. Deze laptop is hiervoor uitgerust met speakers van Bang & Olufsen. Met deze speakers komen geluiden kraakhelder en met een goede bass naar voren. Door de combinatie van de hoge beeldkwaliteit en de goede speakers wordt de beleving van entertainment naar een hoger niveau getild. 

Accuduur

Een laptop kan worden gebruikt om thuis en / of onderweg aan toepassingen te werken. Om onderweg aan toepassingen te kunnen werken is de laptop met een accu uitgerust. De tijd dat er op de accu aan toepassingen kan worden gewerkt wordt door de batterijcapaciteit van de accu bepaald. 

Bij het ontwikkelen van de HP Pavilion x360 14 i5 heeft HP goed over deze tijd nagedacht. Zo is dit model uitgerust met een lithium polymer accu. Dit type accu is energiezuinig en kan snel worden opgeladen. Door deze combinatie kan er tot wel 8.5 uur lang op de accu aan toepassingen worden gewerkt. 

Als er met een laptop aan toepassingen wordt gewerkt verbruikt de laptop stroom van de accu. Er volgt hierdoor altijd een moment waarop de accu leeg raakt. Wanneer de accu leeg is, kan er niet aan toepassingen worden gewerkt. Hierdoor zal de laptop op een gegeven moment moeten worden opgeladen voordat er weer op de accu kan worden gewerkt.  Het is echter wel mogelijk om tijdens het opladen via het stroom aan toepassingen te werken. Om de accu op te kunnen laden wordt er een oplader meegeleverd. Met deze oplader is dit model binnen enkele uren volledig opgeladen. 

accu laptop

Snelheid

Bij het werken aan toepassingen speelt de snelheid een belangrijke rol. HP heeft hier bij het ontwikkelen van de HP Pavilion x360 14 i5 goed over nagedacht. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is deze laptop uitgerust met de hoogwaardige componenten waaronder:

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i5-1135G7 processor. Deze Intel processor behoort tot 11de generatie intel processor. Om snel aan toepassingen te kunnen werken heeft deze processor vier afzonderlijke kernen die allemaal met een hoge rekensnelheid werken. Met deze hoge rekensnelheid kan er zelfs vlot aan de zwaarste toepassingen worden gewerkt.
 • Bij het werken aan toepassingen moeten bestaande en nieuwe bestanden op de harde schijf kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van deze bestanden heeft een laptop een harde schijf nodig. In de behuizing van deze laptop zit een nieuw type harde schijf. Dit type harde schijf wordt ook wel de SSD schijf genoemd. De SSD schijf heeft in vergelijking met de traditionele harde schijf een hogere lees en schrijf snelheid. Hierdoor kunnen bestanden snel worden geladen en opgeslagen. Deze laptop kan zelfs binnen 10 seconden volledig worden opgestart. 

Bestanden opslaan

De snelheid waarmee bestanden kunnen worden gelezen en opgeslagen is niet het enige belangrijke voor het werken met bestanden. Ieder bestand neemt namelijk een specifieke ruimte in beslag. Deze ruimte wordt ook wel opslagruimte genoemd. In de behuizing van de HP Pavilion x360 14 i5 zit een harde schijf met een opslagruimte van 256GB groot. 

Als er vaak met grote bestanden wordt gewerkt zit deze ruimte binnen een korte tijd vol. Hier heeft HP tijdens het ontwikkelen van deze laptop rekening mee gehouden. Zo kan op dit model een externe harde schijf of USB-stick worden aangesloten. Voor het aansluiten van een externe harde schijf of USB-stick heeft deze laptop drie verschillende USB-poorten waaronder: 

 • 2 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

De snelheid waarop de bestanden naar de externe harde schijf en de USB-stick kan worden overgedragen is afhankelijk van het type USB poort. Met de aanwezige USB-poorten kunnen de bestanden snel tussen de verschillende apparaten worden overgedragen. Hierdoor staan de bestanden al snel op de externe harde schijf of USB stick opgeslagen. 

harde schijf

Naast het kunnen overdragen van bestanden kan een USB 3.2 type-c poort ook voor andere functies worden gebruikt. Enkele functies waarvoor een USB 3.2 type-C poort kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Door de vele ontwikkelingen die er voor de computer / laptop zijn geweest is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo kan het internet niet alleen voor het werken aan toepassingen worden gebruikt. Het internet kan namelijk ook worden gebruikt voor het bewaren van bestanden in een online opslagruimte. Een online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten clouddiensten beschikbaar waaronder: 

Om bestanden in de cloud te kunnen bewaren heb je een account nodig. Dit account bestaat vaak uit een combinatie van een e-mail adres als gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord. Het grootste voordeel van de cloud is dat alle bestanden die binnen deze ruimte worden opgeslagen vanaf iedere computer / laptop die verbonden zijn met het internet kunnen worden benaderd. 

Wanneer je het besturingssysteem Windows installeert wordt er een speciale ruimte met een grootte van 5GB voor de cloud van Microsoft OneDrive gereserveerd. Een opslagruimte van 5GB is voor het bewaren van bestanden redelijk beperkt. Om meerder bestanden in de cloud te kunnen bewaren kan de opslagruimte worden vergroot. Hiervoor geeft Microsoft drie verschillende keuzes waaronder: 

cloud opslag
 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de verschillende abonnementen voor OneDrive is het Microsoft Office 365 abonnement de uitgebreidste. Zo wordt met dit abonnement de opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft Office gebruiken. De programma’s van het Microsoft Office 365 kunnen voor verschillende kantoortoepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Door de ontwikkelingen die er in de laatste jaren voor de computer / laptop zijn geweest zijn draadloze verbindingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor zijn het aantal toepassingen waarvoor draadloze verbindingen kunnen worden gebruikt enorm toegenomen. Enkele toepassingen waarvoor draadloze verbindingen kunnen worden gebruikt zijn: 

 • De communicatie via de mail en social media
 • Het delen van bestanden
 • Zoeken naar informatie
 • Het bekijken van foto’s, video’s en het luisteren naar muziek

Om met draadloze verbindingen te kunnen werken heeft de laptop / computer een netwerkadapter nodig. In de behuizing van de HP Pavilion x360 14 i5 zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden. Zo kan deze laptop worden verbonden met: 

Draadloze verbindingen ASUS VivoBook 17 X712FA-AU686T
 • WiFI (draadloze internetverbinding)
 • Bluetooth

Wanneer je met de draadloze internetverbinding wilt gaan werken heb je gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens die je nodig hebt om de laptop met het internet te kunnen verbinden staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met:

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

De netwerkadapter uit deze laptop kan worden verbonden middels de WiFi 5.0 verbinding. WiFi 5.0 is een van de nieuwste en meest gebruikte internetverbindingen. Hierdoor kan deze laptop met bijna iedere internetverbinding worden verbonden.

Naast de verbinding met de buitenwereld kunnen apparaten die in de buurt zijn ook met deze netwerkadapter worden verbonden. Voor de onderlinge verbinding tussen apparaten die in de buurt van de laptop zijn kan de gebruikte netwerkadapter met bluetooth 5.0 overweg. Bluetooth 5.0 is een van de laatste versies van bluetooth en kan worden gebruikt voor onder andere:

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.