HP Chromebook x360 14b-ca0015nd review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 38 minuten

Wil je onderweg aan basistaken kunnen werken en zit je hiervoor tussen een laptop en een tablet te twijfelen? Met de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd hoef je de keuze tussen een laptop en een tablet niet te maken. Doordat het aanraakgevoelige beeldschermpaneel van dit model op een 360 graden draaibaar kantelmechanisme bevestigd zit kan dit model als laptop en als tablet gebruikt worden. 

Om buitenshuis aan de basistaken te kunnen werken heeft dit model een compacte behuizing en een grote accu. Deze combinatie maken van dit model een goed werkpaard voor het werken aan de basistaken onderweg. Benieuwd naar de prestaties van dit model? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Wil je onderweg aan basistaken kunnen werken?

Als je onderweg aan basistaken wilt kunnen werken kun je tegenwoordig kiezen uit een laptop of een tablet. Met de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd hoef je deze keuze niet meer te maken.

Dit model heeft een 360 graden draaibaar beeldscherm waardoor je deze laptop als laptop en als tablet kunt gebruiken.

Om een geruime tijd aan de verschillende taken te kunnen werken heeft deze laptop een combinatie van een grote accu, een aanraakgevoelig beeldscherm en goede prestaties gecombineerd.

Bekijk de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd hier!

Werken met de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Als je de laptop / computer wilt gaan gebruiken voor het werken aan de basistaken moeten er programma’s / apps op het besturingssysteem van de laptop worden geïnstalleerd. De HP Chromebook x360 14b-ca0015nd werkt met het besturingssysteem Chrome OS. Hierdoor behoort dit model tot de categorie Chromebook. De Chromebook gebruikt het besturingssysteem Chrome OS voor:

 • Het installeren van apps
 • Herkennen van aangesloten apparaten
 • Bewaren van bestanden (hiervoor wordt in de meeste gevallen de online opslagruimte van Google voor gebruikt)
 • Starten van de laptop

Het besturingssysteem Chrome OS werkt voor het grootste gedeelte via het internet. Ook de apps die je op de Chromebook kunt gebruiken werken voor het grootste gedeelte via het internet. Hierdoor kan het werken met een app op de Chromebook worden vergeleken met het werken via een website. 3

Werken met de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Voordat je iedere functie van de Chromebook kunt gebruiken moet de laptop met het internet zijn verbonden. Naast de verbinding met het internet heb je voor het werken met Chrome OS een Google account nodig. 

Een Google account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. De gebruikersnaam van het Google account is een e-mail adres van Google. Het e-mail adres wat voor het Google account gebruikt wordt eindigt altijd op @gmail.com. Een Chromebook gebruikt het Google account voor: 

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Installeren van programma’s vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store
 • Werken met de apps op de Chromebook 

Doordat de meeste apps/ programma’s via het internet werken kan niet zomaar ieder programma op de Chromebook worden geïnstalleerd. 

Hierdoor is het aanbod aan apps beperkt tot het kunnen werken aan de basistaken. Programma’s en apps die op een Windows en OSX laptop / computer gebruikt kunnen worden werken bijvoorbeeld niet op Chrome OS. 

Ondanks dat het aanbod aan apps beperkt is zijn er genoeg taken waarvoor Chrome OS gebruikt kan worden zoals:

 • Internetten
 • E-mailen
 • Spelen van kleine spelletjes
 • Werken aan documenten zoals een presentatie, een tekstdocument of het maken van berekeningen in een spreedsheet
 • Muziek luisten met een app zoals Spotify
 • Kijken naar een video

Chromebook installeren: de voorbereidingen

Voordat je met de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd kunt gaan werken moet het besturingssysteem Chrome OS worden geïnstalleerd. Voor het installeren van het besturingssysteem moeten er eerst enkele acties worden uitgevoerd. Deze acties bestaan uit: 

 • Het verbinden van de Chromebook met het internet
 • De gegevens van het Google account invoeren

Om de laptop met het internet te kunnen verbinden moet je de gegevens van de internetverbinding weten. Bij deze gegevens kun je denken aan:

 • De netwerknaam
 • Het wachtwoord

Als de gegevens zoals de netwerknaam en het wachtwoord niet zijn gewijzigd, dan staan deze gegevens op de sticker aan de achterkant van het modem. De netwerknaam en het wachtwoord worden op de sticker aangegeven met:

Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-33TB met het internet verbinden
 • SSID (de naam van het netwerk)
 • WPA key of WPA2 key (het wachtwoord)

Nadat je de juiste gegevens hebt ingevoerd moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinden” drukken. Als je de juiste gegevens hebt ingevoerd is de Chromebook nu met het internet verbonden. 

Nadat de laptop met het internet is verbonden  kun je naar de volgende stap. In deze stap wordt er gevraagd of je al in het bezit bent van een Google account of dat er een nieuw Google account aangemaakt moet worden. Als je nog geen e-mail adres hebt wat op @gmail.com eindigt, dan ben je nog niet in het bezit van een Google account. Het Google account kan dan in deze stap worden aangemaakt. Voor het aanmaken van het Google account kun je het stappenplan uit het artikel “Google account aanmaken” volgen.

Als je de laptop met het internet hebt verbonden en de gegevens van het Google account hebt ingevoerd kan de installatie van Chrome OS worden gestart.

Installatie van Chrome OS: de installatieprocedure

Als je Chrome OS op de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd gaat installeren moeten de stappen van de installatieprocedure worden doorlopen. 

Om door de stappen van de installatieprocedure te komen moet er in iedere stap een bevestiging worden gegeven. Deze bevestiging geef je door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “OK”, “Bevestigen”, “Volgende” of “Akkoord” te drukken. 

Aanmelden met het Google account

Als je iedere stap van de installatie hebt doorlopen is de Chromebook klaar voor gebruik.  Na het voltooien van de installatie van Chrome OS kan er meteen aan de basistaken worden gewerkt. Hiervoor worden tijdens het installeren van het besturingssysteem Chrome OS de apps van Google gebruikt. De apps van Google kunnen worden gebruikt voor onder andere:

 • Presentaties met Google Slides
 • Afspraken maken in Google Kalender
 • Berekeningen maken in Google Sheets
 • Zoeken naar informatie met de internetbrowser Google Chrome
 • Apps installeren vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store
 • Kijken naar een video via het internet met YouTube

Apps voor de Chromebook

De Chromebook werkt met het besturingssysteem Chrome OS. Bij dit besturingssysteem werken veel functies en de apps via het internet. Als je met een app op de Chromebook werkt, lijkt het erop dat je via een website aan het werken bent. Naast het werken via het internet worden de apps via het internet geïnstalleerd. 

Het installeren van een app via het internet kan op twee verschillende manieren. Zo kun je voor het installeren van een app gebruik maken van:

Voor het installeren van een app vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store heb je een Google account nodig. De programma’s / apps die je op de Chromebook installeert worden hierdoor aan het Google account gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat de programma’s / apps op andere apparaten makkelijker gevonden kunnen worden. 

Google Play Store

Als je met het Google account wat voor de Chromebook gebruikt wordt op een ander apparaat inlogt en de Google Play Store opent, komt er een overzicht tevoorschijn. Aan de linkerkant van dit overzicht staan de geïnstalleerde apps weergegeven. Door hier met de linkermuisknop op te drukken kun je ieder programma / app gemakkelijk installeren.

Doordat de apps voor de Chromebook via het internet werken is het aanbod aan apps beperkt. Hierdoor kunnen de apps op de Chromebook alleen worden gebruikt voor het werken aan de basistaken. 

Apps op de Chromebook installeren

Voordat je op de Chromebook aan basistaken kunt werken moeten er apps / programma’s op het besturingssysteem worden geïnstalleerd. De installatie van een app verloopt in verschillende stappen. Als eerste moet de Google Play Store of de Chrome Web Store worden geopend. Voor het openen van de Google Play Store of de Chrome Web Store moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de gewenste store drukken. 

Google Play Store voor de Acer Chromebook

Nadat je de store hebt geopend komt er een overzicht met apps tevoorschijn.  Boven deze apps staat een zoekveld wat gebruikt kan worden voor het zoeken naar een programma / categorie. Het zoekveld kan worden herkent aan een invoerveld met rechts daarvan een knop met een vergrootglas. 

Voor het zoeken naar een programma met het zoekveld zijn er twee opties beschikbaar. Bij deze opties kun je denken aan: 

 • Zoeken door de naam in te voeren om naar het gewenste programma te zoeken
 • Categorie invoeren waardoor je een overzicht met apps krijgt

Om uiteindelijk naar de app / categorie te zoeken moet je nadat je de naam hebt ingevoerd op de blauwe knop drukken. 

Als je het gewenste programma / app hebt gevonden kan het programma / app worden geïnstalleerd. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het programma drukken. Nadat het programma is geopend komt er een venster tevoorschijn. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. 

Door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”Installeren” te drukken wordt het laatste venster geopend. In dit venster wordt er om het wachtwoord van het Google account gevraagd. Nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd wordt de installatie gestart. Tijdens de installatie wordt er een snelkoppeling naar het programma gemaakt. Deze snelkoppeling kan worden gebruikt om het gewenste programma te starten. 

Omdat de apps die op de Chromebook gebruikt kunnen worden via het internet werken zijn de mogelijkheden van de apps beperkt. Hierdoor kan een app op een Chromebook alleen worden gebruikt voor het werken aan de basistaken. Bij de basistaken kun je denken aan onder andere:

 • Kijken naar een online video met YouTube
 • Werken met de apps van Google aan documenten 
 • Muziek luisteren met apps voor entertainment zoals Spotify
 • Video bellen met apps / programma’s voor de communicatie
 • Kleine bewerkingen aan foto’s of video’s maken met apps uit de Google Play Store
 • E mailen met bijvoorbeeld de app van Google (Gmail) of Outlook

Het uiterlijk van de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

De HP Chromebook x360 14b-ca0015nd is een combinatie van een laptop en tablet in een. Om van de laptop naar tablet stand te kunnen wisselen zit het beeldschermpaneel van dit model op een kantelmechanisme bevestigd. Door het kantelmechanisme kan het beeldscherm 360 graden worden gedraaid. 

Tijdens het werken in de tablet stand kan de laptop met de vingers worden bediend. Dit zorgt ervoor dat dit model goed gebruikt kan worden om buitenshuis aan de basistaken te kunnen werken. 

Uiterlijk van de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Als je de laptop gebruikt om buitenshuis aan de basistaken te werken is het handig als het formaat van de laptop compact is. Om het formaat van de behuizing compact te houden is de behuizing dun en zitten er dunne randen om het beeldscherm. Door het compacte formaat is deze laptop makkelijk te vervoeren. 

Als je de laptop wilt vervoeren is het fijn als het gewicht van de laptop beperkt is. De behuizing van dit model heeft een gewicht van 1.6KG. Het gewicht van 1.6KG is erg licht waardoor je dit model gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. 

Bediening

Als je met de laptop aan taken wilt werken moet de laptop bediend kunnen worden. Voor het bedienen van de computer zijn componenten nodig. De componenten die benodigd zijn voor het bedienen van de computer bestaan minimaal uit: 

 • Een muis
 • Het toetsenbord 
 • Speakers voor het luisteren naar de geluiden
 • Een beeldscherm om te kunnen zien wat er op de computer gebeurt

Het voordeel van een laptop / Chromebook is dat er geen losse muis met de computer / laptop verbonden hoeft te worden. Dit model heeft namelijk een glazen plaatje waardoor je de laptop met de vingers kunt bedienen. 

Het glazen plaatje wordt ook wel touchpad genoemd. Het touchpad van dit model is relatief groot waardoor je de laptop goed kunt bedienen.

computer bediening

In vergelijking met een losse muis kan het werken met een touchpad soms beperkingen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld wanneer je een geruime tijd met de computer wilt werken of voor het werken aan taken waarbij er echt nauwkeurig gewerkt moet worden.  

Voor het verbinden van apparaten met de laptop heeft dit model 3 USB poorten. Van deze 3 USB poorten kan alleen de USB-A poort worden gebruikt voor het verbinden van de losse muis. 

Naast het bedienen van de computer moeten er voor sommige taken ook letters en cijfers ingevoerd kunnen worden. Bijvoorbeeld voor het maken van aantekeningen, het maken van presentaties of voor het zoeken naar informatie op het internet. Voor het invoeren van letters en cijfers wordt het toetsenbord gebruikt. Het toetsenbord van dit model heeft een QWERTY indeling. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y wat bovenaan het toetsenbord van links naar rechts staat. Binnen Europa wordt deze indeling het vaakst voor het toetsenbord gebruikt. 

Snelheid

De HP Chromebook x360 14b-ca0015nd is een laptop en tablet in een. Voor het werken aan de basistaken is dit model uitgerust met een energiezuinige processor en 4GB werkgeheugen. Ondanks dat er laptops zijn met betere eigenschappen kan er met deze laptop redelijk vlot gewerkt worden. 

Om vlot aan de basistaken te kunnen werken werkt dit model met het besturingssysteem Chrome OS. Het besturingssysteem Chrome OS werkt voor het grootste gedeelte via het internet. Hierdoor kan er zelfs me mindere specificaties snel aan de basistaken gewerkt worden. 

Ook als je de laptop hebt afgesloten hoef je niet lang te wachten voordat de laptop is gestart. Het starten van deze laptop neemt nog geen 8 seconden in beslag. Als je de laptop hebt gestart kan deze laptop meteen worden gebruikt om aan de basistaken te werken.

Het beeldscherm van de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Het beeldscherm is een van de belangrijkste onderdelen voor het werken met de computer. Op het beeldscherm kun je namelijk zien wat er op de computer gebeurt. Voor de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd wordt een beeldscherm met goede prestaties en een beeldschermformaat van 14 inch gebruikt. Het beeldschermformaat is groot genoeg om aan de basistaken te werken en klein genoeg om de laptop makkelijk te kunnen vervoeren. 

De beeldkwaliteit van het beeldscherm van dit model is goed te noemen. Zo komen de beelden in hoge Full-hd kwaliteit op dit beeldscherm naar voren.  Om de beelden scherp te kunnen bekijken hoef je door de gebruikte IPS techniek niet recht voor het beeldscherm te zitten. Hierdoor kun je de beelden met anderen delen. Dit is erg handig voor tijdens een vergadering, het geven van een presentatie of als je gezamenlijk naar video’s wilt gaan kijken. 

Beeldscherm van de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Naast het bekijken van de beelden op het beeldscherm kan dit beeldscherm ook met het beeldscherm worden bediend. Voor het bedienen met het beeldscherm heeft dit model een nauwkeurig aanraakgevoelig beeldscherm. Om extra nauwkeurig met het aanraakgevoelige beeldscherm te kunnen werken kan het beeldscherm met een stylus worden bediend. 

HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Wil je onderweg aan basistaken kunnen werken?

Als je onderweg aan basistaken wilt kunnen werken kun je tegenwoordig kiezen uit een laptop of een tablet. Met de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd hoef je deze keuze niet meer te maken.

Dit model heeft een 360 graden draaibaar beeldscherm waardoor je deze laptop als laptop en als tablet kunt gebruiken.

Om een geruime tijd aan de verschillende taken te kunnen werken heeft deze laptop een combinatie van een grote accu, een aanraakgevoelig beeldscherm en goede prestaties gecombineerd.

Bekijk de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd hier!

Geluid van de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Tijdens het werken aan verschillende taken met de computer kan het handig zijn als je naar geluiden kunt luisteren. Voor het luisteren naar geluiden op de laptop zijn speakers nodig. 

De speakers van de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd kunnen geluiden met een basis geluidskwaliteit laten klinken. Hierdoor zijn de geluiden een klein beetje blikkerig en zonder bas klinken. Voor de basistaken waarbij goede geluidskwaliteit geen vereiste is, kunnend deze speakers goed worden gebruikt. 

Wil jij graag naar goede geluidskwaliteit luisteren? In dat geval kun je beter een losse speaker met de laptop verbinden. Dit model kan alleen worden verbonden met draadloze geluidsapparatuur. Hiervoor maakt dit model gebruik van bluetooth 5.0. Bluetooth 5.0 is een van de nieuwste bluetooth versies waardoor de meest nieuwe apparaten met dit model verbonden kunnen worden. 

De HP Chromebook x360 14b-ca0015nd gebruiken voor communicatie 

Tegenwoordig gebruiken we het internet steeds vaker om met elkaar te communiceren. Communiceren via de computer kan op twee verschillende manieren namelijk:

 • Het versturen van berichten
 • Bellen zonder beelden
 • Videobellen waarbij je kunt bellen met beelden

Als je de computer wilt gaan gebruiken voor het versturen van berichten is een account en een internetverbinding voldoende. 

Voor het bellen en het videobellen zijn er naast de internetverbinding ook componenten voor de communicatie nodig. Als je met de computer wilt videobellen moet de laptop in iedere geval zijn uitgerust met:

 • Een webcam om elkaar te kunnen zien
 • De microfoon voor het opnemen van geluiden
 • Speakers om te kunnen horen wat anderen zeggen
 • Een beeldscherm om elkaar te kunnen zien

Om elkaar te kunnen zien tijdens het videobellen heeft de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd een webcam waarmee beelden in goede beeldkwaliteit opgenomen kunnen worden. Hierdoor kunnen anderen jouw tijdens de communicatie scherp en helder zien. 

Video bellen

Voor de communicatie zijn geluiden misschien nog wel belangrijker dan beelden. Voor het opnemen van de geluiden is dit model uitgerust met twee microfoons. Door deze twee microfoons kan dit model geluiden met een goede geluidskwaliteit opnemen. Hierdoor kunnen anderen je tijdens de communicatie goed verstaan. 

Door de combinatie van de twee microfoons en de goede webcam is dit model goed voor de communicatie te gebruiken. Bijvoorbeeld om via het internet met elkaar te kunnen bellen, video bellen of voor een vergadering via de computer. 

App voor de communicatie

Als je via het internet wilt gaan bellen of wilt gaan videobellen heb je daar een app voor nodig. Bij de Chromebook moet deze app op het besturingssysteem Chrome OS worden geïnstalleerd. Als je een app voor de communicatie op een Chromebook wilt gaan installeren moet daar de Google Play Store voor worden gebruikt. Binnen de Google Play Store zijn verschillende apps voor de communicatie te vinden. De meest gebruikte apps zijn:

 • Zoom 
 • Microsoft Teams
 • Skype

Het installeren van een app voor de communicatie verloopt in verschillende stappen. In de eerste stap moet de Google Play Store worden geopend. 

Video bellen

Voor het openen van de Google Play Store moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Google Play Store drukken. Nadat de Google Play Store is geopend komt er een overzicht met apps tevoorschijn. 

Boven het overzicht met apps staat een zoekveld. Het zoekveld is te herkennen aan een invoerveld met rechts daarvan een knop met een vergrootglas. In het zoekveld kun je de naam van het programma / app of een categorie invoeren. Om vervolgens naar de app / categorie te zoeken moet je met de linkermuisknop op de blauwe knop met het vergrootglas drukken. 

Als je op de categorie gaat zoeken komt er een overzicht met apps uit de categorie communicatie tevoorschijn. Wanneer je naar het programma gaat zoeken door de naam van het programma in te voeren komt het programma zelf tevoorschijn. 

Voor het installeren van een app voor de communicatie moet je met de linkermuisknop op het gewenste programma drukken. Nadat je met de linkermuisknop op de snelkoppeling hebt gedrukt komt er een venster tevoorschijn. 

Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Door hier met de linkermuisknop op te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster wordt er om het wachtwoord van het Google account gevraagd. Nadat het wachtwoord voor het Google account is ingevoerd kan de installatie worden gestart. Tijdens de installatie van de app wordt een snelkoppeling naar het programma gemaakt. 

Account voor de communicatie gebruiken

Nadat het programma voor de communicatie is geïnstalleerd kan deze niet meteen voor de communicatie worden gebruikt. Voordat de app voor de communicatie gebruikt kan worden moeten er gegevens van het account worden ingevoerd. Hierbij krijg je twee keuzes. Deze keuzes bestaan uit:

 • Aanmelden met een bestaande gebruikersnaam
 • Een nieuwe gebruikersnaam aanmaken

Het account wat voor de communicatie wordt gebruikt is te vergelijken met een telefoonnummer wat uit 10 cijfers bestaat. In plaats van cijfers kan een gebruikersnaam voor een app voor de communicatie uit letters, cijfers en leestekens bestaan. Deze gebruikersnaam kan worden gebruikt om elkaar te benaderen. 

gebruikersaccount

Als je het programma al eerder hebt gebruikt om met elkaar te communiceren, dan kun je hier de bestaande gebruikersnaam invoeren. 

Is het de eerste keer dat je het programma voor de communicatie wilt gaan gebruiken? Dan moet er een account worden aangemaakt. Om het account aan te maken moet je op de knop met de tekst “Nieuw account aanmaken” drukken. 

Door op nieuw account aanmaken te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster moet je enkele persoonlijke gegevens invoeren. Deze gegevens worden alleen gebruikt om je persoonlijke gegevens aan het account te koppelen. Bijvoorbeeld het e-mail adres om het account later te kunnen herstellen. 

Accuduur

Als je de laptop buitenshuis wilt gaan gebruiken om aan de basistaken te werken is het handig als de accu niet snel leeg is. De HP Chromebook x360 14b-ca0015nd heeft een accu met een grote batterijcapaciteit. Hierdoor kan dit model worden gebruikt om een geruime tijd buitenshuis aan taken te werken. 

Op een volgeladen accu kun je met dit model tot wel 13 uur aan de basistaken werken. Als je de laptop voor intensievere taken gebruikt zoals het kijken naar een video verbruikt dit meer stroom. Dit model heeft een accu waarmee tot wel 11 uur lang naar video’s gekeken kan worden. Hierdoor kan dit model worden gebruikt om een volledige werkdag aan iedere taak te werken. 

Bij het werken buitenshuis kan het zijn dat de accu leeg loopt. Hiervoor moet de accu worden opgeladen. Voor het opladen van de accu van dit model zijn er twee beschikbare opties namelijk:

Accu van de Chromebook
 • De meegeleverde netvoeding gebruiken
 • Een powerbank op de USB-C poort aansluiten

Als je een powerbank op de USB-C poort aansluit, kun je de laptop zelfs onderweg opladen. Met de combinatie van de grote accu en de functie waarmee de accu onderweg opgeladen kan worden is dit model het ideale werkpaard voor onderweg. Bijvoorbeeld voor het kijken naar een video, het geven van een presentatie, het werken aan basistaken zoals het maken van aantekeningen of het zoeken naar informatie op het internet.

Bestanden opslaan

Wanneer je met de computer / laptop aan basistaken werkt moeten deze bestanden op de computer worden bewaard. De Chromebook werkt voor het grootste gedeelte via het internet. Hierdoor wordt er voor het bewaren van bestanden in de meeste gevallen een online opslagruimte gebruikt. Deze online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Doordat deze laptop met het besturingssysteem Chrome OS van Google werkt, wordt er voor de cloud gebruik gemaakt van de cloud van Google (Google Drive).

Een online opslagruimte zoals Google Drive voor het bewaren van bestanden gebruiken levert verschillende voordelen op. Bij deze voordelen kun je onder andere denken aan:

Cloud opslag
 • De wijzigingen die aan de documenten worden gemaakt worden meteen binnen Google Drive bewaard. Om de laatst wijzigingen te kunnen bewaren wordt er tijdens het werken met enige regelmaat een reservekopie gemaakt. Het maken van de reservekopie tijdens het werken zorgt ervoor dat je gemakkelijk terug kunt naar een vorige versie. Bijvoorbeeld als je een wijziging ongedaan wilt maken. 
 • Ieder bestand wat binnen Google Drive bewaard is kan vanaf iedere computer worden benaderd. Hiervoor is alleen het Google account en een internetverbinding nodig
 • Er zijn binnen Google Drive verschillende apps beschikbaar waarmee je aan de documenten kunt werken. Hiermee kan er vanaf iedere computer die met het internet is verbonden worden gewerkt aan de basistaken 

Als je Google Drive wilt gebruiken voor het bewaren van de bestanden op het internet heb je een Google account en een internetverbinding voor nodig. Doordat het Google account voor Google Drive wordt gebruikt kunnen de bestanden die in Google Drive staan vanaf iedere computer benaderd worden. Hiervoor hoef je alleen naar de website van Google Drive toe en in te loggen met de gegevens van het Google account. 

Naast het bekijken van de inhoud van een bestand / document binnen Google Drive heeft Google zijn apps binnen Google Drive beschikbaar gesteld, zodat er ook via het internet aan de basistaken gewerkt kan worden. 

Zonder internet op de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd werken  

Tijdens het werken buitenshuis kunnen zich momenten voordoen waarbij er geen internetverbinding in de buurt is. Gelukkig heeft de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd een beperkte opslagruimte van 32GB aan interne flash opslag tot zijn beschikking. Deze opslagruimte kan worden gebruikt om de bestanden zonder internetverbinding te kunnen bewaren. De opslagruimte van 32GB is voldoende voor het bewaren van de belangrijkste bestanden zoals documenten, presentaties en sommige foto’s.

Als je vaak zonder internetverbinding aan verschillende taken wilt werken kun je met de opslagruimte van 32GB tegen beperkingen aanlopen. Vooral als je graag foto’s, video’s en grote bestanden wilt bewaren. Als je deze bestanden zonder internetverbinding wilt bewaren kun je daarvoor de USB poort gebruiken om het interne geheugen uit te breiden. Voor het uitbreiden van het interne geheugen kun je gebruik maken van:

Harde schijf Chromebook
 • Een SD kaart in de SD kaart lezer stoppen
 • De USB poort gebruiken voor het verbinden van bijvoorbeeld een USB-Stick of een externe harde schijf. Hiervoor heeft dit model 3 USB poorten tot zijn beschikking

Bij dit model zijn twee verschillende USB versies aanwezig. Zo is dit model uitgerust met: 

 • 1* USB-A poort
 • 2* USB-C poorten

Met iedere aanwezige USB poort kunnen de bestanden razendsnel worden uitgewisseld. Naast het uitwisselen van bestanden krijg je met de USB-C poort ook andere opties tot je beschikking. Zo kan de USB-C poort worden gebruikt voor: 

 • Het kunnen verbinden van een tweede beeldscherm 
 • De laptop op kunnen laden door een powerbank met de laptop te verbinden
 • Het kunnen opladen van apparaten die met de USB-C poort is verbonden
 • Verschillende apparaten met de Chromebook verbinden

Draadloze verbindingen

Bij de Chromebook zijn draadloze verbindingen erg belangrijk. Dit model werkt namelijk voor het grootste gedeelte via het internet en kan alleen met draadloze verbindingen worden verbonden. Voor het verbinden met draadloze verbindingen heeft dit model een netwerkadapter. Deze netwerkadapter kan worden verbonden met:

 • Draadloze internetverbinding
 • Bluetooth waarmee apparaten onderling draadloos met de Chromebook verbonden kunnen worden 

Als je de laptop wilt gaan verbinden met een draadloze internetverbinding heb je daar de gegevens van de internetverbinding voor nodig. De gegevens van de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem. Hierbij geldt wel dat deze gegevens alleen overeenkomen als de gegevens niet gewijzigd zijn. De gegevens van de internetverbinding worden aangegeven met:

Draadloze verbinding
 • De naam van de internetverbinding (SSID)
 • Het wachtwoord (WPA of WPA2 Key)  

Bij dit model is de internetverbinding nog niet alles. Dit model kan namelijk ook draadloos worden verbonden met apparaten onderling. Voor het verbinden van apparaten onderling kan bluetooth worden gebruikt. Dit model kan overweg met bluetooth 5.0. Hierdoor kunnen de allernieuwste draadloze apparaten met de laptop worden verbonden. Voorbeelden waarvoor de bluetooth verbinding kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Geluidsapparatuur draadloos met de laptop verbinden
 • Een draadloze printer met de laptop verbinden
 • Gegevens uitwisselen met mobiele apparaten zoals een tablet of mobiele telefoon
 • Een horloge (sport horloge of smartwatch) met de laptop verbinden
HP Chromebook x360 14b-ca0015nd

Wil je onderweg aan basistaken kunnen werken?

Als je onderweg aan basistaken wilt kunnen werken kun je tegenwoordig kiezen uit een laptop of een tablet. Met de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd hoef je deze keuze niet meer te maken.

Dit model heeft een 360 graden draaibaar beeldscherm waardoor je deze laptop als laptop en als tablet kunt gebruiken.

Om een geruime tijd aan de verschillende taken te kunnen werken heeft deze laptop een combinatie van een grote accu, een aanraakgevoelig beeldscherm en goede prestaties gecombineerd.

Bekijk de HP Chromebook x360 14b-ca0015nd hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.