Home Cinema set beste koop

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Wanneer jij de zoektocht naar een goede geluidsinstallatie bent gestart zal het grote aanbod aan speakers waarschijnlijk al zijn opgevallen. Door het grote aantal technische ontwikkelingen kan met behulp van speakers zelfs een thuisbioscoop worden gecreëerd. Bij het kijken van een film / serie of het spelen van een computergame speelt de geluidskwaliteit een belangrijke rol. Bedrijven die Home Cinema sets ontwikkelen hebben hier goed over nagedacht. Zo geven de speakers van dit geluidssysteem de bas goed weer en kunnen geluiden vanuit verschillende hoeken in een hoge kwaliteit worden beluisterd. Wil jij er zeker van zijn dat je het juiste geluidssysteem koopt? Wij hebben de belangrijkste tips en tricks verzameld zodat jij er zeker van kunt zijn dat je een Home Cinema set koopt die het beste bij jouw wensen past.

Inhoudsopgave

Home Cinema set

Ben jij op zoek naar een geluidsinstallatie met goede geluidskwaliteit?

Een Home Cinema set is een combinatie van verschillende losse speakers en een bas box. Door de combinatie van verschillende speakers kan de beleving van de bioscoop naar huis worden gehaald. Ben jij benieuwd naar de verschillende soorten Home Cinema systemen?

Ontdek hier de verschillende soorten Home Cinema sets!

Wat is een Home Cinema set? 

Bij het kijken naar video’s en series speelt de geluidskwaliteit een belangrijke rol. Tijdens het ontwikkelen van de Home Cinema set houden bedrijven hier rekening mee. Zo wordt het mogelijk om met behulp van dit type geluidssysteem een bioscoopervaring in huis te halen. 

Om de bioscoopervaring in huis te halen is de Home cinema set vaak uitgerust met meerdere speakers die geluiden met een superieure geluidskwaliteit laten klinken. Door gebruik te maken van meerdere speakers worden de geluiden van een film / serie vanuit verschillende hoeken afgespeeld. Hierdoor krijg je tijdens het kijken van een film / serie een optimale geluidsbeleving waardoor je volledig in de film / serie wordt getrokken.    

Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden waarmee een Home Cinema set kan worden opgezet. Zo kan er voor een complete muziek installatie of een combinatie met losse Hi-Fi componenten worden gekozen. In de doos van een complete set worden alle benodigdheden voor de installatie meegeleverd.  

Home Cinema set

Dolby surround

Om geluiden van een film / serie of computergame vanuit verschillende hoeken te kunnen beluisteren heeft een Home Cinema set verschillende losse speakers nodig. Een geluidsinstallatie waarbij verschillende speakers over de kamer worden verspreid wordt ook wel een dolby surround systeem genoemd. 

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten dolby surround systemen op de markt. Bij ieder dolby surround systeem wordt een bas speaker met een center speaker (voor de stemmen) en meerdere losse speakers gecombineerd. Het aantal speakers wordt met het cijfer aan het begin weergegeven. Zo heeft een 7.1 surround systeem zeven losse speakers met een bas box gecombineerd. 

Voordat je een Home Cinema set gaat kopen is het handig als je weet waar de speakers geplaatst moeten gaan worden. Door naar de omgeving te kijken kun je een systeem kopen die volledig aan de wensen voldoet. In vergelijking met een kleinere ruimte komt een 7.1 surround systeem bij een grotere kamer beter tot zijn recht. Om de optimale geluidsbeleving te krijgen is het belangrijk dat er een ruimte tussen de verschillende losse speakers wordt gehouden.  

Dolby Surround Home Cinema set
Home Cinema set

Ben jij op zoek naar een geluidsinstallatie met goede geluidskwaliteit?

Een Home Cinema set is een combinatie van verschillende losse speakers en een bas box. Door de combinatie van verschillende speakers kan de beleving van de bioscoop naar huis worden gehaald. Ben jij benieuwd naar de verschillende soorten Home Cinema systemen?

Ontdek hier de verschillende soorten Home Cinema sets!

Hoe sluit je een Home Cinema set aan op de tv

Voordat geluiden van films, series of computer games via de Home Cinema set kunnen worden afgespeeld moet de geluidsinstallatie met een computer / laptop of de televisie worden verbonden. Bij een televisie wordt een geluidsinstallatie vaak met behulp van een HDMI kabel op de HDMI Arc poort aangesloten.  

Door de HDMI kabel op de televisie aan te sluiten kan de Home Cinema set twee kanten op werken. Hierdoor kan een DVD speler op de geluidsinstallatie worden aangesloten waardoor via deze set naar video’s kan worden gekeken. Om de televisie via de HDMI Arc met de televisie te kunnen bedienen moeten zowel de televisie als de geluidsinstallatie HDMI Arc ondersteunen. 

Er zijn fabrikanten die de HDMI Arc op een andere manier implementeren. In dat geval zal deze oplossing niet goed of niet volledig kunnen functioneren. Het is dan verstandig om de televisie / computer op een andere manier met de geluidsinstallatie te verbinden. Een geluidsinstallatie kan namelijk ook direct met de televisie / computer worden verbonden.

Voor de directe verbinding tussen de televisie en de Home Cinema set zijn twee opties. Zo kan het geluidssysteem met behulp van een HDMI kabel of een Audio kabel worden verbonden. De manier waarop de televisie / computer op het geluidssysteem kan worden aangesloten is afhankelijk van de aanwezige aansluitmogelijkheden van de tv / computer en de Home Cinema set. 

Home Cinema set op de tv aansluiten

Home Cinema set met internetradio

Bij een Home Cinema set hoeft het niet bij de geluiden van films, series en games te blijven. Er zijn namelijk ook geluidsinstallaties waarmee naar de internetradio kan worden geluisterd. Voordat er naar de internetradio kan worden geluisterd moet de geluidsinstallatie met het internet worden verbonden. 

De manier waarop een geluidssysteem met het internet kan worden verbonden kan per apparaat verschillen. Bijna ieder geluidssysteem kan zowel via de kabel of draadloos met het internet worden verbonden. Om de draadloze internetverbinding tot stand te kunnen brengen moeten de gegevens van de internetverbinding worden ingevoerd. De gegevens behorende bij de draadloze internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem bestaan uit de naam van de internetverbinding en het daarbij behorende wachtwoord. Het wachtwoord staat op het modem als WPA of de WPA2 Key terwijl de naam met SSID wordt weergegeven.  

Nadat de geluidsinstallatie met het internet is verbonden kan er via het internet naar radiozenders worden gezocht. Wanneer er via het internet naar radiozenders wordt gezocht zullen het grote aantal radiozenders al snel opvallen. Via het internet zijn namelijk veel verschillende radiozenders te vinden waardoor er voor iedereen en voor iedere situatie naar de gewenste muziek kan worden geluisterd.  

Internet radio beluisteren

Welke Home Cinema set past bij mij

Na het lezen van dit artikel zullen de grote verschillen tussen Home Cinema sets waarschijnlijk al zijn opgevallen. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je weet waar en waarvoor de de Home Cinema set gebruikt gaat worden. In een kleinere ruimte kan het beste voor een geluidsinstallatie met 5 losse speakers en een bas box worden gekozen terwijl een geluidsinstallatie met 7 losse speakers in grotere ruimtes beter tot zijn recht zullen komen. 

Nadat is bepaald waarvoor de speakers gebruikt gaan worden en de locatie is bepaald kan er naar de mogelijkheden worden gekeken. Er zijn namelijk Home Cinema systemen waarmee meer kan dan het weergeven van geluiden in bioscoopkwaliteit. Via sommige systemen kan zelfs naar de radio worden geluisterd. Voor de radio functionaliteit kan een internetverbinding of een fm antenne worden gebruikt. In vergelijking met de antenne zijn er via het internet veel meer radiozenders te vinden. Hierdoor kan er via het internet naar een grote diversiteit aan zenders worden geluisterd. 

Ondanks dat een Home Cinema set wordt gebruikt om de geluidskwaliteit te verbeteren zit er veel verschil tussen de speakers. Zo zullen speakers uit het goedkopere segment vaak minder mooi geluid laten klinken dan speakers uit het duurdere segment. Het is hierdoor belangrijk om van te voren te bekijken of het geluid dat uit de speakers komt op de persoonlijke  voorkeuren aansluit. 

Home Cinema set

Ben jij op zoek naar een geluidsinstallatie met goede geluidskwaliteit?

Een Home Cinema set is een combinatie van verschillende losse speakers en een bas box. Door de combinatie van verschillende speakers kan de beleving van de bioscoop naar huis worden gehaald. Ben jij benieuwd naar de verschillende soorten Home Cinema systemen?

Ontdek hier de verschillende soorten Home Cinema sets!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.