Wat is de Google Nest Audio en wat kun je ermee?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Door deze ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Zo kan het internet worden gebruikt voor onder andere: de communicatie, het zoeken naar informatie, luisteren naar muziek en het bekijken van een video. Daarnaast zijn er tegenwoordig slimme apparaten die via het internet kunnen worden bediend. Wanneer je slimme apparaten via het internet wilt kunnen bedienen heb je een Smart home systeem nodig. De Google Nest Audio is een slimme speaker waarmee je apparaten aan een Smart home systeem kunt koppelen. In dit artikel vertellen we alles over de mogelijkheden van de Google Nest Audio. 

Inhoudsopgave

Wat is de Google Nest Audio

Ben jij op zoek naar een slimme speaker?

Google Nest Audio speakers zijn de opvolger van de Google Home speakers. Met deze speakers kun je niet alleen naar muziek luisteren. Je kunt deze speakers namelijk ook gebruiken voor het bedienen van apparaten via het internet. Apparaten die op dit systeem zijn aangesloten kunnen zowel met de stem als met een app / website worden bediend. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Nest Audio speakers?

Ontdek hier de mogelijkheden van de Google Nest Audio!

Het design van de Google Nest Audio

De Google Nest Audio is de opvolger van de Google Home speakers. Het formaat van deze speakers is 17,5 centimeter hoog, 12,4 centimeter breed en is 7,8 centimeter diep. Deze speakers zijn in het wit of in het zwart verkrijgbaar. Bovenop deze speakers zitten drie aanraakknoppen. De knoppen kunnen worden gebruikt voor het regelen van het volume en het stoppen van het geluid. Google Nest audio speakers zijn slimme speakers die op spraakcommando’s kunnen reageren. Hiervoor zit er een microfoon in de behuizing van de speaker verwerkt. Om op de spraakcommando’s te kunnen reageren werken deze speakers met de ingebouwde Google Assistant. 

Google Assistant kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt zoals: Het zoeken naar informatie, het weerbericht opvragen of apparaten in huis bedienen. Wanneer je benieuwd bent welk weer het vandaag wordt, kun je aan de box vragen: “Hey Google welk weer wordt het vandaag?”. Vervolgens geeft de speaker het antwoord op de vraag. Ook kan de muziek met de stem worden bediend. De commando: “Volgend nummer” zal het volgende nummer opzetten.  

In sommige situaties wil je niet dat Google niet continue met je meeluistert. Hier heeft Google bij het ontwikkelen van de speakers over nagedacht. Zo zit er op de achterzijde van de speaker een schuifknop waarmee de microfoon kan worden uitgeschakeld. Nadat de microfoon is uitgeschakeld branden er vier oranje lampjes op de voorzijde van de speaker. 

Wat is de Google Nest Audio

Google Nest Audio installeren

Voordat de Google Nest Audio kan worden gebruikt moet deze slimme speaker worden geïnstalleerd. Om de speaker te kunnen installeren moet hij worden ingeschakeld en met het. Nadat het apparaat is ingeschakeld. Voor het installeren van deze speaker heb je de Google Home app nodig. Deze app kan zowel op een mobiele telefoon of tablet met Android als iOS worden geïnstalleerd. Nadat de Google Home app op de mobiele telefoon of tablet is geïnstalleerd moet deze app worden geopend.  

Wanneer de Google Home app is geopend kan het apparaat worden toegevoegd. Voordat het apparaat kan worden toegevoegd moet er naar beschikbare apparaten worden gezocht. Als het goed is zie je de speaker nu binnen de Google home app verschijnen. Door op de speaker te selecteren kan er een kamer worden geselecteerd. Zo kunnen er verschillende Google Nest Audio speakers in huis worden geplaatst. Naast de kamer kan er ook een naam aan de speaker worden gegeven. Dit is vooral erg handig als je meerdere slimme speakers in huis wilt gebruiken.

Google Nest Audio installeren

Apparaten koppelen met de Google Nest Audio

De Google Nest Audio is een slimme speaker. Hierdoor hoeft het bij deze speaker niet bij het luisteren van muziek te blijven. Deze speaker kan namelijk ook als smart home systeem worden gebruikt. Met een smart home kunnen apparaten via het internet worden bediend.

 Tegenwoordig zijn er verschillende toepassingen waarvoor een smart home kan worden gebruikt. Zo kan een smart home worden gebruikt voor de beveiliging van een huis, het automatisch bedienen van apparaten, het luisteren naar muziek of het kijken naar video’s. Enkele apparaten die op een Smart home kunnen worden aangesloten zijn onder andere:    

Bij apparaten die voor een slim huis zijn ontwikkeld staat comfort, gebruiksgemak en energiezuinigheid centraal. Om energiezuinig te kunnen functioneren kunnen apparaten met sensors en elkaar worden verbonden. Er zijn verschillende sensors die allemaal voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt zoals: 

  • Het meten van het licht en een onderscheid tussen licht en donker maken
  • Beweging in huis detecteren
  • De temperatuur in huis meten zodat de verwarming / airco kan worden bediend. 
Google Nest audio apparaat koppelen

Een smart home wordt in het Nederlands ook wel het slimme huis of het huis van de toekomst genoemd. Ieder apparaat dat op het slimme huis is aangesloten kan met elkaar communiceren. Naast de verschillende apparaten kunnen er ook sensors op het slimme huis worden aangesloten. 

Met de sensors kunnen er verschillende dingen worden gemeten. Zo kan het licht in de kamer worden gemeten. Wanneer blijkt dat het donker is kan de verlichting automatisch worden ingeschakeld. Naast de automatische bediening kunnen apparaten in een slim huis ook met de Google Home app of via een website worden bediend.  

Wat is de Google Nest Audio

Ben jij op zoek naar een slimme speaker?

Google Nest Audio speakers zijn de opvolger van de Google Home speakers. Met deze speakers kun je niet alleen naar muziek luisteren. Je kunt deze speakers namelijk ook gebruiken voor het bedienen van apparaten via het internet. Apparaten die op dit systeem zijn aangesloten kunnen zowel met de stem als met een app / website worden bediend. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Nest Audio speakers?

Ontdek hier de mogelijkheden van de Google Nest Audio!

Apps voor toepassingen instellen

Voordat alle functies van de Google Nest Audio kunnen worden gebruikt moeten enkele standaarddiensten worden geselecteerd. Bij deze standaarddiensten kun je denken aan Spotify voor het afspelen van muziek en Netflix voor films. 

Wanneer je naar muziek wilt gaan luisteren kun je zeggen: “Hey Google, speel Jazz muziek” zal de speaker Jazz muziek via Spotify opzoeken en afspelen. Deze functie werkt pas nadat er een dienst is gekoppeld. Na het koppelen van een dienst krijgt Google Assistant de toegang tot de muziek en afspeellijsten binnen Spotify.

Naast de diensten die voor gebruik moeten worden ingesteld zijn er ook toepassingen die zonder koppelingen werken. Een voorbeeld hiervan is TunIN. Hiermee kun je zonder de dienst te koppelen direct naar de radio luisteren.  Zo kun je Google de opdracht: “Hey, Google speel Q-music af” geven. Vervolgens speelt de slimme speaker na enkele seconde de radiozender Q-music.

Google Nest audio app instellen

Google Nest Audio verbinden met de tv

Wanneer je naar televisie of een film wilt kijken is het fijn als je in goede geluidskwaliteit naar de geluiden kunt luisteren. Bij het ontwikkelen van de Google Nest Audio heeft Google daar rekening mee gehouden. Zo klinken de geluiden uit deze compacte speakers helder, zuiver en met volle bas. 

Het kunnen luisteren naar de geluiden van de televisie is nog niet alles. De televisie kan met behulp van deze speaker en Google Assistant worden bediend. Door de commando: “Hey, Google zet een haardvuur op” te geven wordt er een haardvuur op de televisie getoond. Ook kun je op deze manier naar films en series kijken. 

Meerdere slimme speakers combineren

De Google Nest Audio kan als enige box worden gebruikt. Maar de slimme speakers kunnen ook met elkaar worden gecombineerd. Bij het combineren van de verschillende speakers zijn er twee verschillende opties. Zo kunnen speakers met elkaar worden gecombineerd zodat het geluid in een kamer vanaf verschillende kanten komt. 

Daarnaast kunnen de speakers in verschillende kamers worden geplaatst. Door de speakers in verschillende kamers te plaatsen kan er vanaf iedere kamer naar dezelfde muziek worden geluisterd. Het is daarnaast ook mogelijk om de muziek van de ene kamer naar de andere kamer te verplaatsen. Hiervoor kan de opdracht: “‘Hey Google, verplaats Spotify naar slaapkamer’. Vervolgens wordt de muziek enkele seconde later in de slaapkamer afgespeeld. 

Multiroom audio

De apparaten tegen de gevaren van het internet beschermen

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe apparaten en toepassingen bijgekomen waarvoor het internet kan worden gebruikt. Zo kan het internet worden gebruikt voor: zoeken naar informatie, het bekijken van video’s, het luisteren naar muziek of het bedienen van apparaten. 

Doordat het internet steeds vaker wordt gebruikt hangen er ook steeds meer gevaren aan het internet. Zo kan het voorkomen dat er tijdens de zoektocht naar informatie een onveilige website wordt bezocht. Vanaf deze website kan vervolgens ongemerkt een kwaadaardig programma naar de computer of laptop worden gedownload. 

Voor de bescherming tegen de gevaren van het internet is het belangrijk dat er een goede virusscanner wordt geïnstalleerd. Een goede virusscanner kan een kwaadaardige website en programma herkennen. Als deze onverhoopt op de computer is beland kan het kwaadaardige programma automatisch vanaf de computer worden verwijderd.  Zo kun je de apparaten die met het internet zijn verbonden tegen de gevaren van het internet beschermen. 

Wat is de Google Nest Audio

Ben jij op zoek naar een slimme speaker?

Google Nest Audio speakers zijn de opvolger van de Google Home speakers. Met deze speakers kun je niet alleen naar muziek luisteren. Je kunt deze speakers namelijk ook gebruiken voor het bedienen van apparaten via het internet. Apparaten die op dit systeem zijn aangesloten kunnen zowel met de stem als met een app / website worden bediend. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Nest Audio speakers?

Ontdek hier de mogelijkheden van de Google Nest Audio!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *