Wat is Google Meet en wat kun je ermee?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

In de laatste jaren is het internet een steeds belangrijke rol gaan spelen. Hierdoor zijn er steeds meer toepassingen waarvoor het internet wordt gebruikt. Het internet kan tegenwoordig worden gebruikt voor onder andere: zoeken naar informatie, bekijken van video’s, delen van muziek en de communicatie. Voor de communicatie via het internet zijn verschillende mogelijkheden zoals: Skype, Facebook Messenger, WhatsApp. Ook Google een eigen communicatie dienst gemaakt. De communicatie dienst van Google wordt Google meet genoemd. In dit artikel vertellen we alles over de mogelijkheden van Google Meet.

Inhoudsopgave

Google Meet CTA

Wil jij weten hoe je kunt communiceren via Google Meet?

Het internet is in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Hierdoor zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn de bestaande toepassingen verander. Ook kan het internet worden gebruikt om met elkaar te communiceren. Ben jij benieuwd wat je voor de online communicatie met Google Meet nodig hebt?

Ontdek hier hoe je met Google Meet kunt communiceren!

Wat is Google Meet?

Google Meet is het communicatie-platform van Google. Dit communicatie-platform kan worden gebruikt voor het versturen van berichten, bellen zonder beelden en het videobellen. Hierdoor kan Google Meet worden vergeleken met de andere communicatieplatformen zoals: Skype, FaceTime, Zoom, Facebook Messenger.

Google Meet is een gratis communicatie-platform waarmee je individuele en groepsgesprekken kunt houden. Bij de gratis variant zit er een limiet op het aantal gebruikers die aan de groep kunnen worden toegevoegd. Wanneer je met grotere groepen wilt communiceren kan er een abonnement op Google Meet worden afgesloten. Dit kan vooral voor zakelijk doeleinden erg handig zijn. 

Het communicatie-platform kan vanaf verschillende apparaten worden gebruikt. Als je deze dienst vanaf de computer of laptop wilt gaan gebruiken heb je daar geen apart programma voor nodig. Google Meet kan namelijk direct via de webbrowser worden gebruikt. Wanneer je liever via jouw mobiele telefoon of tablet wilt communiceren moet er een app worden geïnstalleerd. Deze app is voor apparaten die met Android werken vanuit de Google Play Store te downloaden. Bij apparaten die met iOS werken moet de app vanuit de Apple App Store worden gedownload. 

Wat is Google Meet?

Hoe kun je Google Meet op de computer gebruiken?

Als je het communicatie-platform Google Meet op de computer of laptop wilt gebruiken moet de website van het communicatie-platform van Google worden geopend. Wanneer je deze website hebt geopend kan er een nieuw gesprek worden gestart door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Een vergadering starten” te drukken. 

Nadat je op deze knop hebt gedrukt moet er met het Google account worden ingelogd. Het Google account bestaat uit een combinatie van een gebruikersnaam (e-mail adres dat op @gmail.com) eindigt en een daarbij behorend wachtwoord. Wanneer je dit account nog niet hebt aangemaakt moet deze worden aangemaakt.  In het artikel: “Google-account aanmaken” kun je stapsgewijs lezen hoe dit account kan worden aangemaakt. 

Wanneer je met het Google account bent ingelogd wordt er een melding getoond. Binnen deze melding staat informatie over het gebruik van de camera en microfoon. Voor het videobellen moeten zowel de microfoon als de camera worden ingeschakeld. De camera en microfoon kan worden ingeschakeld door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Toestaan” te drukken. 

Google meet op de computer

Nadat de microfoon en webcam zijn ingeschakeld krijg je jezelf in beeld. Dit wordt ook wel het voorbereidingsscherm genoemd. Dit scherm is voor anderen niet zichtbaar. Binnen dit scherm kunnen enkel instellingen worden nagekeken en getest. Tijdens het gesprek met anderen kan de microfoon worden uitgeschakeld. Bijvoorbeeld wanneer je iets wilt zeggen wat anderen niet mogen horen of om echoën te voorkomen. Voor het in en uitschakelen van de microfoon kun je met de linker muisknop op het icoon van de microfoon drukken. 

Naast de microfoon kan ook de webcam worden in en uitgeschakeld. Voor het in en uitschakelen van de webcam kun je op het icoon van de webcam drukken. Andere instellingen kun je vinden door met de linkermuisknop op de drie witte puntjes rechts onderin het scherm te drukken. Door hierop te drukken wordt er een menu geopend. Binnen dit menu staat een woord met de tekst: “Instellingen”. Nadat je hierop hebt gedrukt kun je kiezen welke microfoon of camera het programma kan gebruiken. 

Google meet via de app

 Wanneer je met Google Meet vanaf de mobiele telefoon of tablet wilt communiceren moet de app behorende bij Google Meet worden geïnstalleerd. Voor het installeren van deze app moet je bij Android apparaten de Google Play Store gebruiken. Bij apparaten van Apple heb je daar de Apple App Store voor nodig. Voordat je met Google Meet kunt communiceren moet de app na de installatie worden geopend. Hiervoor moet op het pictogram van Google Meet worden gedrukt. Als je de app hebt geopend kan er een gesprek worden gestart. Hiervoor moet je op de knop met de tekst: “Nieuwe vergadering” drukken. 

Door op de knop met de tekst: “Nieuwe vergadering” te drukken wordt er een menu met twee opties getoond. Binnen dit menu kun je aangeven of je het gesprek direct of later wilt houden. Vervolgens wordt er een link voor de vergadering aangemaakt. Nadat deze link is aangemaakt kun je anderen voor het gesprek uitnodigen door de link met anderen te delen.  Soms heb je voor deze uitnodiging een code nodig. Wanneer je een gesprek voor in de toekomst wilt plannen kan daar de Google Agenda voor worden gebruikt. Als deze link naar anderen wordt verstuurd kan deze afspraak direct in de Google Agenda worden opgeslagen. 

Google meet app
Google Meet CTA

Wil jij weten hoe je kunt communiceren via Google Meet?

Het internet is in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Hierdoor zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn de bestaande toepassingen verander. Ook kan het internet worden gebruikt om met elkaar te communiceren. Ben jij benieuwd wat je voor de online communicatie met Google Meet nodig hebt?

Ontdek hier hoe je met Google Meet kunt communiceren!

Google Meet gesprek plannen

Wanneer je Google Meet voor vergaderingen wilt gaan gebruiken of op een afgesproken tijd met bekenden wilt gaan communiceren kun je via Google Meet een afspraak maken. Tijdens het maken van een afspraak kunnen mensen worden uitgenodigd. Hiervoor kan een link naar de afspraak worden gemaakt. 

De uitnodiging voor het gesprek kan via de link naar anderen worden verstuurd. Mensen die deze link hebben ontvangen kunnen deze uitnodiging vervolgens op verschillende manieren openen. Zo kan deze link worden geopend vanuit de Google agenda, GMAIL (mail van Google) of vanuit de website of de app behorende bij Google Meet. 

Google Meet groepsgesprek

Gesprek opnemen

Bij vergaderingen of belangrijke gesprekken is het handig als de gesprekken kunnen worden opgenomen. Door gesprekken op te nemen kunnen deze op een later moment worden geluisterd. Voor het opnemen van een gesprek kun je binnen Google Meet op de drie puntjes onderin het scherm drukken. 

Wanneer je het gesprek op gaat nemen wordt er aan de deelnemers van het gesprek om een bevestiging gevraagd. Pas nadat iedereen uit het gesprek heeft bevestigd dat je op mag nemen wordt de opname gestart. Je kunt dit zien aan het rode rondje met daaronder de tekst RECORD.

Nadat het gesprek is beëindigd wordt de opname naar de  persoon die het gesprek heeft gestart en degene die het gesprek heeft opgenomen verstuurd. Hierdoor kan de starter van het gesprek zien wat er allemaal is opgenomen. Het opnemen van een gesprek is erg handig als er notulen van het gesprek moeten worden gemaakt. 

Persoonlijke gegevens van een gesprek beschermen

Wanneer je met een digitaal apparaat zoals een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon op internet gaat zoeken naar informatie kan het voorkomen dat er een kwaadaardige website wordt bezocht. Vanaf deze kwaadaardige website kan vervolgens een virus naar de computer worden gedownload. Dit virus kan vervolgens verschillende vervelende gevolgen opleveren. I

Door de computer met een goede virusscanner te beveiligen kunnen kwaadaardige websites worden herkend. Daarnaast kan een kwaadaardig programma door de virusscanner worden herkend. Hierdoor kun je de belangrijke en persoonlijke gegevens op de computer beveiligen. 

Google Meet CTA

Wil jij weten hoe je kunt communiceren via Google Meet?

Het internet is in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Hierdoor zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn de bestaande toepassingen verander. Ook kan het internet worden gebruikt om met elkaar te communiceren. Ben jij benieuwd wat je voor de online communicatie met Google Meet nodig hebt?

Ontdek hier hoe je met Google Meet kunt communiceren!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *