Wat kun je met Google home speakers

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technologische ontwikkelingen geweest. Met deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe producten en toepassingen bijgekomen en zijn bestaande producten steeds verder verbeterd. Door deze ontwikkelingen zijn ook de speakers veranderd. Speakers kunnen hierdoor tegenwoordig zelfs via het internet worden bediend. In dit artikel vertellen we wat Google Home speakers zijn en wat je hiermee kunt doen.

Inhoudsopgave

Google home speaker slim huis

Ben jij op zoek naar slimme speakers?

Google Home speakers zijn slimme speakers die door Google zijn ontwikkeld. Naast het luisteren van muziek kunnen deze speakers worden gebruikt voor het bedienen van producten via het internet. Producten die op dit systeem zijn aangesloten kunnen zowel met de stem als met een app worden bediend. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Home speakers?

Ontdek hier de mogelijkheden van de Google Home speakers

Hoe werken Google Home speakers?

Google Home speakers zijn slimme speakers van Google. Deze speakers kunnen overal in huis worden geplaatst. Omdat speakers vaak in het zicht staan heeft Google bij het ontwikkelen van de Google Home speakers goed over het uiterlijk nagedacht. Zo hebben deze speakers de vorm van een cilinder en kan de onderkant van de speaker in verschillende kleuren worden afgewerkt. Het is zelfs mogelijk om de onderkant van de speaker voor een andere kleur te verwisselen. 

De intelligentie zit in het bovenste gedeelte van de speaker verwerkt. Naast de intelligentie zit er aan de bovenkant van de speaker een microfoon verwerkt. Met deze microfoon kan naar je stem worden geluister zodat de speaker op spraakcommando’s kan reageren. Om op de spraakcommando’s te kunnen reageren werken de speakers met behulp van Google Assistant. In het artikel: “Wat is Google Assistant?” kun je lezen wat je hiermee kunt doen.

Naast de microfoon zitten er aan de bovenkant van de speaker ook LEDS in de behuizing verwerkt. Deze Leds kunnen draaien en in vier verschillende kleuren oplichten. Met deze leds geeft de speaker aan of hij aan het luisteren is of dat er een actie wordt uitgevoerd. Ook handmatig kunnen er acties worden uitgevoerd. Voor de handmatige bediening hebben de speakers een touch vlak aan de bovenkant van de behuizing verwerkt. 

Google home speaker smart home

Natuurlijk kun je de speaker gebruiken om naar geluiden te luisteren. Om naar geluiden te kunnen luisteren heeft deze speaker een 2-inch driver en twee passieve basradiatoren waaruit geluiden met een goede geluidskwaliteit kunnen worden beluisterd. Voor het opnemen van geluiden wordt er een ‘far-field’ microfoon gebruikt. Hiermee kunnen stemmen op een grotere afstand worden herkend. Google Assistant Commando’s kunnen hierdoor ook op een grotere afstand worden ingesproken. De slimme Google speakers werken zowel met Android – als iOS-software. 

Google Home speakers koppelen

Google Home speakers kunnen met een digitaal apparaat zoals de tablet of mobiele telefoon worden bediend. Voordat je de slimme speakers kunt bedienen moet er een app op het digitale apparaat worden geïnstalleerd. De manier waarop een app op het digitale apparaat kan worden geïnstalleerd is afhankelijk van het besturingssysteem waarmee het digitale apparaat werkt. Voor apparaten die met het besturingssysteem Android werken moet de app vanuit de Google Play Store worden geïnstalleerd. Terwijl een app bij apparaten die met het besturingssysteem iOS van Apple werken vanuit de Apple App Store moet worden geïnstalleerd.

Nadat de App op het apparaat is geïnstalleerd kan de Google Home app worden gestart. Voordat je met deze app kunt moet je een Google account hebben aangemaakt. Het Google account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres dat op @gmail.com) eindigt en een wachtwoord. Als je dit account nog niet hebt aangemaakt moet deze in deze stap worden aangemaakt. In het artikel: “Google account aanmaken” staat beschreven hoe je dit account stapsgewijs aan kunt maken.     

Slimme speaker toevoegen

Wanneer de gegevens van het Google account zijn ingevoerd kan de slimme speaker aan de app worden gekoppeld. Hiervoor moet de slimmer speaker eerst worden ingeschakeld. Nadat de slimme speaker is ingeschakeld kan deze binnen de app worden gevonden door op het plusje te drukken. Om vervolgens met de speaker te kunnen werken moet de speaker met het internet worden verbonden. Door de speaker met het internet te verbinden kan de speaker een verbinding tussen het digitale apparaat en de Google Home speaker maken. Als de speaker met het digitale apparaat is verbonden wordt er een geluid voor de bevestiging afgespeeld.

Google home speaker instellen

Nadat de speaker met de app is verbonden kan de locatie van de speaker worden opgegeven. Door producten aan een kamer toe wijzen kunnen producten per kamer worden bediend. Dit kan erg handig zijn wanneer je de verlichting in de slaapkamer wilt inschakelen. Door de commando: “Google zet de verlichting in de slaapkamer aan” te geven zal de verlichting in de slaapkamer worden ingeschakeld. 

Voor het herkennen van spraakcommando’s werkt de Google Home speaker met de spraakgestuurde toepassing Google Asisstant. In het artikel: “Wat is Google Assistant?” staat de spraakgestuurde toepassing Google Assistant uitgebreid beschreven.  

Google home speaker slim huis

Ben jij op zoek naar slimme speakers?

Google Home speakers zijn slimme speakers die door Google zijn ontwikkeld. Naast het luisteren van muziek kunnen deze speakers worden gebruikt voor het bedienen van producten via het internet. Producten die op dit systeem zijn aangesloten kunnen zowel met de stem als met een app worden bediend. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Home speakers?

Ontdek hier de mogelijkheden van de Google Home speakers

Google home speaker koppelen aan tv

Wanneer je naar de televisie gaat kijken moet je kunnen horen wat er wordt gezegd. Om te kunnen horen wat er wordt gezegd heb je een speaker nodig. Vaak zit er in de behuizing van een televisie een speaker ingebouwd. De kwaliteit van deze speaker is afhankelijk van het type en merk van de televisie. In de meeste gevallen is de geluidskwaliteit van de speakers waarmee de televisie is uitgerust redelijk te noemen. Wanneer je liever met betere geluidskwaliteit naar de tv kijkt kunnen er losse speakers op de tv worden aangesloten. 

Wanneer je de Google Home speakers op de televisie aan sluit brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Zo kan het geluid worden verbeterd en daarnaast kun je de televisie met behulp van Google Assistant bedienen.  Zo kun je makkelijker tussen programma’s zappen, een YouTube video opstarten of het volume van de tv regelen. 

Google home speaker smart tv

Als je een oudere televisie hebt staan, dan zitten daar vaak geen apps op. Om apps zoals YouTube, Videoland, Pathé thuis te kunnen gebruiken moet er een kastje op de TV worden aangesloten. Google Chromecast is een kastje waarmee je deze extra functies op de tv toe kunt voegen. In het artikel: “Wat is de Google Chromecast?” Staat beschreven hoe deze werkt en welke mogelijkheden dit levert. 

Muziek luisteren met de Google Home speakers

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technologische ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen is ook de manier waarop naar muziek kan worden geluisterd veranderd. Zo kun je tegenwoordig via het internet naar muziek luisteren. 

Voor het luisteren naar muziek via het internet zijn tegenwoordig twee verschillende opties. Zo kun je online naar de radio luisteren en kun je naar je eigen muziek luisteren door muziek te streamen. Bijna iedere radiozender heeft tegenwoordig een eigen online streaming website. Daarnaast zijn er websites waarop een overzicht van de verschillende radio zenders staan. Een voorbeeld hiervan is de website: www.Nederland.fm.

Als je liever naar je eigen muziek wilt luisteren kun je een streaming dienst zoals Spotify gebruiken. Voordat je Spotify kunt gebruiken moet je over een account beschikken. Binnen dit account kunnen afspeellijsten worden gemaakt zodat je jouw favoriete muziek gemakkelijk kunt vinden. In het artikel: “Wat is Spotify?” staat alles over deze muziekdienst beschreven.

Google Home smart speaker

Google Home speakers veilig gebruiken

Met behulp van de Google Home speakers kunnen alle producten in huis met het internet worden verbonden. Het is hierdoor mogelijk om producten in huis vanuit huis en vanaf andere locaties via het internet te kunnen bedienen.  Doordat er steeds meer producten aan het internet hangen brengt het internet ook steeds meer gevaren met zich mee. Zo kan het voorkomen dat het huisnetwerk wordt gehackt en de producten ineens door anderen worden bediend. 

Natuurlijk wil je dit het liefste voorkomen. Om de gevaren van het internet te beperken is het belangrijk dat ieder apparaat zoals een laptop, computer, tablet en mobiele telefoon wordt beveiligd. Voor het beveiligen van deze producten kan er een virusscanner worden geïnstalleerd. Een virusscanner kan de kwaadaardige websites en programma’s herkennen en een seintje geven wanneer hij een kwaadaardig programma heeft gevonden. 

Nadat de virusscanner een kwaadaardig programma heeft gevonden kan hij deze automatisch verwijderen. Op deze manier kun je de computer met behulp van een virusscanner tegen de gevaren van het internet beveiligen.  

Google home speaker slim huis

Ben jij op zoek naar slimme speakers?

Google Home speakers zijn slimme speakers die door Google zijn ontwikkeld. Naast het luisteren van muziek kunnen deze speakers worden gebruikt voor het bedienen van producten via het internet. Producten die op dit systeem zijn aangesloten kunnen zowel met de stem als met een app worden bediend. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Home speakers?

Ontdek hier de mogelijkheden van de Google Home speakers

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *