Mijn ervaring met de Google Chromecast Ultra – Media Streamer

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Ik ben dol op techniek en op alles wat daarmee te maken heeft, en dus moest ik natuurlijk de nieuwste Google Chromecast uitproberen. De naam van dit apparaatje is voluit: Google Chromecast Ultra – Media Streamer. Het is een apparaatje waarmee je heel gemakkelijk van je tv een smart-tv maakt, waardoor je diverse apps op je tv kunt laten afspelen, zoals Netflix, YouTube en Spotify. Je kunt er nog veel meer apps mee gebruiken, maar dit zijn denk ik de meest populaire. Het zijn dan ook de apps waar ik zelf het meeste gebruik van maak met de Google Chromecast. Je kunt het kleine apparaatje in je televisie steken (in de HDMI-poort) en vervolgens via je telefoon bedienen. Je moet hem daarvoor eerst connecten, maar dit is hartstikke makkelijk.

Inhoudsopgave

Google Chromecast Ultra als smart tv

Heb jij een oudere televisie en wil jij graag de nieuwste functies benutten?

In vergelijking met de nieuwere televisies loop je met oudere televisies vaak tegen beperkingen op. Zo kun je op een oude televisie bijvoorbeeld niet naar video’s via Netflix kijken. Hiervoor heeft Google met de Google Chromecast Ultra een oplossing voor. Zo kun je met dit apparaatje de nieuwste functies op de tv benutten.

Bekijk de ChromeCast Ultra hier!

Je Google Chromecast Ultra connecten met je telefoon

De Google Chromecast Ultra zelf is een heel klein apparaatje, dat niet groter is dan je duim. Het weegt dan ook bijna niks. Je steekt hem in de HDMI poort van je televisie, waar je hem gewoon kunt laten bungelen.

Aangezien deze poort aan de achterzijde van je tv zit zie je hem dus niet en is hij mooi weggewerkt. Om je telefoon met de Google Chromecast te connecten moet je allereerst zorgen dat je telefoon met het netwerk is verbonden waar je hem op wilt aansluiten.

In de meeste gevallen zal dat gewoon het standaard wifinetwerk in huis zijn, net als bij mij. Vervolgens ga je naar chromecast.com/setup en eigenlijk wijst de rest van de stappen zich vanzelf, het is heel eenvoudig. Ik kon al binnen 5 minuten een Netflix film aanzetten op de tv, kun je nagaan hoe snel je het geregeld hebt!

Google Chromecast Ultra aansluiten

Welke apps kun je allemaal gebruiken met Google Chromecast?

Apps voor de Google Chromecast Ultra

Ik noemde hierboven al drie apps die je met behulp van de Google Chromecast kunt gebruiken. Dit zijn de drie apps die ikzelf het meeste gebruik, en in het bijzonder Netflix. Ze hebben zo’n groot aanbod films en series dat er altijd wel iets te bekijken is, in wat voor een mood je ook bent.

De lijst met apps die je met de Google Chromecast op je televisie kunt streamen is echter nog veel langer. Denk maar eens aan Disney Plus, Ziggo Go, RTL x, Fox Sports en NPO Uitzending gemist. Het is echt heel prettig om deze gewoon met een paar klikken op je tv te kunnen kijken, want het is nogal een gedoe om de hele tijd met je laptop of tablet in de weer te zijn.

Op je tv kijkt het nu eenmaal prettiger. De meeste mensen gebruiken het om films, video’s of andere afleveringen te bekijken, maar je kunt het ook gebruiken voor muziek. Ik zet in de avond vaak een fijne Spotify Play list aan, bijvoorbeeld als ik aan het koken ben. De tv staat in de woonkamer, maar ik kan gewoon vanuit de keuken de muziek bedienen met mijn telefoon, super handig! Je kunt je voorstellen dat ik op deze manier veel meer naar muziek luister dan eerst, en elke week nieuwe artiesten ontdek.

Google Chromecast Ultra als smart tv

Heb jij een oudere televisie en wil jij graag de nieuwste functies benutten?

In vergelijking met de nieuwere televisies loop je met oudere televisies vaak tegen beperkingen op. Zo kun je op een oude televisie bijvoorbeeld niet naar video’s via Netflix kijken. Hiervoor heeft Google met de Google Chromecast Ultra een oplossing voor. Zo kun je met dit apparaatje de nieuwste functies op de tv benutten.

Bekijk de ChromeCast Ultra hier!

Gemakkelijk streamen naar je tv

De reden dat ik zo’n fan ben van mijn nieuwe Google Chromecast is dat hij zo eenvoudig in gebruik is. Het was nog nooit zo makkelijk om video’s of muziek naar mijn tv te streamen als nu, en de installatie was kinderlijk eenvoudig. Ik zou hem dan dus ook aan iedereen aanraden.

Voorheen was ik altijd met mijn laptop in de weer, en zeker met het kijken van films vond ik dat irritant. Dan moest ik hem namelijk in het stopcontact steken en vervolgens op mijn salontafel zetten, waar hij ontzettend in de weg stond. Ik woon niet groot, dus het is geen grote salontafel.

Google Chromecast Ultra als smart tv

Ik moest dus elke keer van alles aan de kant schuiven om de film te kunnen kijken, en heb tot twee keer toe bijna mijn drinken over het toetsenbord gegooid. Met de Google Chromecast behoren dat soort taferelen dus tot de verleden tijd, want tegenwoordig stream ik alles gewoon naar mijn tv.

Deze heb ik aan de muur hangen zodat hij heen weinig plek inneemt, ik heb zelfs geen tv-meubel! De Google Chromecast past er net achter, en het enige wat ik hoef te doen is op mijn telefoon de juiste app te kiezen, en het apparaatje streamt de video’s, afleveringen of muziek vanzelf naar mijn televisie, super handig!

Zonder een smart televisie toch deze diensten streamen

Voordat ik over de Google Chromecast Ultra had gehoord heb ik nog overwogen om een zogeheten smart tv aan te schaffen. Dit vond ik echter zonde van mijn geld want ik heb op zich een prima tv met een hoge resolutie. Deze had ik dan van de muur moeten halen om er een nieuw exemplaar op te hangen, en het had me onnodig veel geld gekost.

Toen ik hoorde van dit slimme apparaatje waarmee je al deze diensten ook op een normale televisie kunt streamen was ik dan ook direct enthousiast. De Google Chromecast is vele malen goedkoper dan een smart televisie, en je hoeft hem enkel in te pluggen voor gebruik. Ik heb zo dus zowel geld als gedoe bespaart, en ben blij dat ik hem ontdekt heb.

Nooit meer reclame tijdens je film

De reden dat mensen zo’n fan zijn van online streamingdiensten zoals Netflix en Uitzending Gemist is logisch: Er zijn geen reclameboodschappen tussendoor. Je betaalt voor de dienst, en doordat ze abonnementsgeld innen hoeven ze geen reclameblokken te verkopen aan betalende partijen.

Ik heb dat er persoonlijk zeker voor over. Er is niets irritanter dan reclame te moeten bekijken terwijl je een film aan het kijken bent. Ik zit vaak net helemaal in de film (zeker als het een goeie is!) en dan ineens moet je tot wel 5 minuten wachten voordat hij verder gaat, ontzettend irritant!

Niet voor niets heb ik dus al jarenlang een abonnement op Netflix. En met de komst van mijn Google Chromecast maak ik er nog veel meer gebruik van dan eerst, en is dat het abonnementsgeld dus dubbel en dwars waard.

Film kijken met de Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra als smart tv

Heb jij een oudere televisie en wil jij graag de nieuwste functies benutten?

In vergelijking met de nieuwere televisies loop je met oudere televisies vaak tegen beperkingen op. Zo kun je op een oude televisie bijvoorbeeld niet naar video’s via Netflix kijken. Hiervoor heeft Google met de Google Chromecast Ultra een oplossing voor. Zo kun je met dit apparaatje de nieuwste functies op de tv benutten.

Bekijk de ChromeCast Ultra hier!

Kies zelf het scherm waarop je kijkt

Ik dacht eerst dat het nog lastig ging worden om het juiste scherm te selecteren, zou dat automatisch gebeuren of moest dat steeds handmatig? Ik heb er namelijk voor gekozen om zowel een Google Chromecast in de woonkamer als op de slaapkamer te gebruiken, maar bedien deze natuurlijk met dezelfde telefoon of tablet.

Gelukkig werkt dat heel makkelijk en kun je zelfs in bed een film afkijken die je in de woonkamer aan het kijken was. Ik kan je dan ook vertellen dat ik daar minstens 2x per maand gebruik van maak, want als ik ’s avonds op de bank plof voor een film dan gebeurt het maar al te vaak dat ik al halverwege bijna in slaap val.

Scherm kiezen

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de streamer doorspeelt als je je telefoon uitzet. Ik had dat in het begin niet door, dus toen ik na een toiletbezoek naar bed ging en mijn telefoon uit had gezet bleek de volgende ochtend dat de film volledig was afgespeeld. Ik moest toen even scrollen en zoeken waar ik gebleven was, maar op zich is dat niet zo’n ramp. Het is meer zonde van de stroom die je gebruikt, dus denk eraan dat je zowel je telefoon als de televisie zelf uitzet als je er geen gebruik meer van maakt.

Show reisfoto’s op je televisie

Toen ik vorig jaar een lange reis had gemaakt wilde ik natuurlijk iedereen de foto’s laten zien. Ik vond het echter niet zo nodig om ze allemaal te laten afdrukken, maar op mijn kleine laptop scherm zagen ze er lang niet zo indrukwekkend uit. Daarom heb ik steeds als mensen bij mij thuis langskomen een diashow op mijn televisie aangezet via de Google Chromecast.

Dit werkt super makkelijk. De foto’s worden dan in groot formaat op de televisie weergegeven, en zien er veel mooier uit dan op je laptop of telefoon. Doordat je zelf kunt instellen hoe lang je een foto laat zien en ook handmatig verder kunt scrollen is het een prettige manier om je vakantiefoto’s te laten zien.

Vakantie foto's bekijken op de Google Chromecast Ultra

Niet elke foto is immers even interessant, en ik had er per ongeluk nog best veel dubbele foto’s tussen zitten. Nog een goede tips voor als je nog op vakantie bent en het hotel biedt enkel betaalde tv aan: De Google Chromecast werkt op vrijwel elke tv, dus je kunt ook in je hotelkamer genieten van je eigen streamingdiensten. Ik heb me zo een week lang vermaakt toen ik elke avond in m’n eentje in een hotelkamer zat voor een week vol congressen en vergaderingen.

Eindoordeel review Google Chromecast Ultra

Zoals je al uit mijn review van de Google Chromecast Ultra hebt kunnen opmaken ben ik meer dan tevreden over het apparaatje. Ik snap dan ook volledig dat hij zo populair is en dat super veel mensen er gebruik van maken. Wil jij ook een Google Chromecast of om precies te zijn: Een ‘Google Chromecast Ultra – Media Streamer’ kopen? Dat kan gewoon online, want er zijn diverse webshops die ze verkopen. Veel kijk- en luisterplezier gewenst!

Google Chromecast Ultra als smart tv

Heb jij een oudere televisie en wil jij graag de nieuwste functies benutten?

In vergelijking met de nieuwere televisies loop je met oudere televisies vaak tegen beperkingen op. Zo kun je op een oude televisie bijvoorbeeld niet naar video’s via Netflix kijken. Hiervoor heeft Google met de Google Chromecast Ultra een oplossing voor. Zo kun je met dit apparaatje de nieuwste functies op de tv benutten.

Bekijk de ChromeCast Ultra hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *