Google Chromecast 3 review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Met de Google Chromecast haal je de mediaspeler van Google in huis. Met deze mediaspeler kun je de oudere televisie omtoveren in een slimme televisie. Door het slim maken van de televisie kun je extra opties toevoegen die een oudere televisie normaal niet tot zijn beschikking heeft. 

Om gebruik te kunnen maken van de Google Chromecast moet de televisie wel voorzien zijn van een HDMI-aansluiting.  

Als je de Chromecast met de Hdmi-kabel op de televisie hebt aangesloten kun je films, sersies, foto’s, apps en games naar de televisie streamen. Ben jij benieuwd wat de ervaringen met de Google Chromecast zijn? Wij hebben de Google Chromecast getest en vertellen graag over onze bevindingen. In dit artikel kun je lezen wat je met de Google Chromecast kunt doen. 

Inhoudsopgave

Chromecast

Wil jij de mogelijkheden van de TV uitbreiden?

Tegenwoordig zijn er steeds slimmere televisies op de markt. Met deze slimme televisies kun je een app gebruiken voor het kijken van een video zoals:

  • Video land
  • Netflix
  • YouTube

Als je een oudere televisie hebt, kun je vaak geen gebruik maken van de interactieve diensten. Om de interactieve diensten op de televisie te kunnen gebruiken kun je een Mediaspeler met de tv verbinden.

Bekijk hier de verschillende soorten Google Chromecast!

Televisie kijken via de Chromecast

Voor het kijken van televisie via de Chromecast zijn er verschillende apps beschikbaar. Een van de apps waarmee je televisie kunt kijken is de app die je via de provider kunt krijgen.

Om online naar televisie te kunnen kijken moet je wel over een interactief televisieabonnement bij een televisieprovider beschikken. Providers zoals KPN en Ziggo hebben een eigen app ontwikkeld waarmee je online naar televisie kunt kijken. 

TV kijken via de Google Chromecast

Bij de app van deze providers kun je iedere televisiezender bekijken die je normaal ook op de televisie kunt zien. Doordat er een keuze gemaakt kan worden uit verschillende televisiepakketten kunnen er extra televisiezenders aan het standaard televisiepakket worden toegevoegd. Hierdoor kan het aanbod voor de online televisiezenders die je via de via de app kunt bekijken per abonnee verschillen.  

De App voor het online tv kijken wordt bij Ziggo de Ziggo Go app genoemd. Bij KPN wordt deze app KPN play genoemd. Met deze apps krijg je de toegang tot iedere zender waarnaar je normaal via de televisie kunt kijken.

Als je geen interactieve televisie hebt, kun je gebruik maken van de NPO app waarmee je naar publieke zenders kunt kijken.

YouTube op je televisie kijken

Als je een YouTube video op de telefoon aan het kijken bent., maar deze liever op groot scherm wilt zien, dan kan deze video via de Chromecast naar de televisie worden gestreamd. Het streamen van een YouTube video wordt ook wel casten genoemd. 

Om te kunnen casten moet de televisie en de smartphone of tablet met hetzelfde netwerk zijn verbonden.

Een groot voordeel van de Google Chromecast is dat de mobiele telefoon en tablet als afstandsbediening gebruikt kan worden. Dit is erg handig tijdens het kijken naar een video via online televisie, YouTube of Netflix.

Youtube video kijken via de Chromecast

Als je een YouTube video op de telefoon of tablet aan het kijken bent, dan zie je rechtsboven in de Youtube app het cast pictogram. Door op het cast pictogram te drukken wordt de video naar de televisie gestreamd. Door het streamen van de video naar de televisie zal de video op de televisie worden afgespeeld.  

Naast het streamen van de video kan er met de YouTube app op de telefoon of tablet een afspeellijst worden gemaakt.

Iedere video die aan de afspeellijst is toegevoegd zal vervolgens achterelkaar op de televisie zichtbaar zijn. 

Iedere telefoon en tablet die met het wifi netwerk verbonden zijn, kunnen naar de televisie casten. Doordat er meerdere apparaten zijn die tegelijkertijd kunnen casten kan de YouTube app op de televisie door ieder verbonden apparaat bediend worden.

Cast symbool
Cast symbool
Chromecast als afstandsbediening

Naast het bedienen van de YouTube app kan er door de verschillende apparaten een nieuwe video aan de afspeellijst toegevoegd worden.

Chromecast

Wil jij de mogelijkheden van de TV uitbreiden?

Tegenwoordig zijn er steeds slimmere televisies op de markt. Met deze slimme televisies kun je een app gebruiken voor het kijken van een video zoals:

  • Video land
  • Netflix
  • YouTube

Als je een oudere televisie hebt, kun je vaak geen gebruik maken van de interactieve diensten. Om de interactieve diensten op de televisie te kunnen gebruiken kun je een Mediaspeler met de tv verbinden.

Bekijk hier de verschillende soorten Google Chromecast!

Netflix op je televisie kijken

Netflix is een bekende speler als het gaat om online films en series kijken.
Om gebruik te kunnen maken van Netflix moet je over een betaald Netflix account beschikken. 

Een abonnement op Netflix kost maar een paar tientjes per maand. Voor het grote aanbod aan films en series wat je bij Netflix krijgt, is dat vrij goedkoop.

Als je een abonnement op Netflix hebt, kun je onbeperkt naar iedere video binnen Netflix kijken. Door het grote aanbod aan films, series en documentaires zit er altijd wel iets leuks tussen.

Voordat Netflix via de Chromecast bekeken kan worden moet de app van Netflix op de smartphone of tablet zijn geïnstalleerd. Vanuit de Netflix app op de telefoon of tablet kun je zoeken naar de film of serie die je wilt gaan bekijken.

Netflix bekijken via de Chromecast
Cast symbool
Cast symbool

Na het kiezen van de film of serie kan de gekozen film of serie via de Chromecast naar de televisie gestreamd worden. 

Het streamen van een film binnen Netflix is erg makkelijk. Voor het streamen naar de Chromecast hoef je alleen op het cast symbool te drukken binnen de Netflix app. Vervolgens zal de video vanaf de televisie worden afgespeeld.

Uitzending gemist kijken op de Chromecast

Als je een uitzending hebt gemist welke je graag had willen zien kun je het programma terugkijken. Voor het terugkijken van het programma kan de app NLziet gebruikt worden.

Om gebruik te kunnen maken van de betaalde app NLziet zal je een account bij NLziet moeten maken. Nadat er een account gemakt is zal deze gekoppeld moeten worden aan een betaald abonnement.

Na het afsluiten van een abonnement op NLziet kunnen de gemiste opnames van zowel de Nederlandse publieke als de commerciële omroepen via de Chromecast bekeken worden.  

Uitzending gemist

Met de app NLziet kun je bijna iedere uitzending terugkijken. Binnen deze app zijn bijna alle uitzendingen van uitzending gemist, RTL XL en SBS gemist opgenomen. 

Naast de app NLziet kan de app van NPO gebruikt worden voor het terugkijken van uitzendingen. De NPO app is gratis. Alleen het aanbod van de programma’s die teruggekeken kunnen worden zijn beperkt. Met de app van NPO kun je alleen naar de gemiste opnames kijken die bij de publieke zenders worden uitgezonden.
Een voordeel van deze app is dat deze app ook gebruikt kan worden voor het kijken van live tv. 

Een tab van je  Chrome browser op je computer doorzenden naar televisie

Als je gebruikt maakt van de browser Google Chrome kan er een extensie geïnstalleerd worden voor de Chromecast. Een extensie is een programmaatje wat binnen de browser geïnstalleerd kan worden om de mogelijkheden van de browser uit te breiden. 

Nadat de extensie voor de Chromecast is geïnstalleerd kunnen de pagina’s uit Google Chrome direct op de televisie worden weergegeven. Tijdens het casten zal het hele geselecteerde tabblad uit Google Chrome naar de televisie gestreamd worden. Op deze manier kun je de website op het televisiescherm bekijken.   

Google Chrome tabblad naar Chromecast streamen

Het streamen van een tabblad van de browser gaat niet altijd even vloeiend. Bij het casten van een bewegend beeld vanuit de browser naar de Chromecast kan het nog weleens voorkomen dat het beeld met haperingen wordt getoond.

Voor het zoeken op het internet en het bekijken van een website op groot scherm is deze mogelijkheid wel erg handig. 

Foto’s vanaf je telefoon direct bekijken op je televisie

Om de foto’s en video’s die op de telefoon of tablet staan opgeslagen via de televisie te bekijken kan de media via de Chromecast gestreamd worden. Voor het streamen van een foto of video kunnen de standaard geïnstalleerde apps van de telefoon of tablet gebruikt worden. 

Media streamen

Om de foto’s en video’s op het televisie scherm te bekijken moet de foto of video app op de telefoon of tablet geopend worden. Binnen de app is een cast symbool aanwezig. Door op het cast pictogram te drukken zullen de foto’s en video’s naar de televisie worden gestreamd waardoor ze op het televisie scherm te zien zijn.

Muziek luisteren via de Chromecast

Voor het luisteren naar muziek via de telefoon of tablet zijn er tegenwoordig verschillende apps beschikbaar. Bij deze apps kun je onder andere denken aan Google Music en Spotify.

Vanuit deze apps kan de muziek naar de Chromecast gestreamd worden. Het streamen van de muziek naar de Chromecast kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je een muziek installatie op de Chromecast hebt aangesloten. 

Met de App van Google Music en Spotify kan er een afspeellijst gemaakt worden. Met deze afspeellijst kun je ongestoord naar je eigen samengestelde muziek luisteren. 

Muziek streamen naar de Chromecast

Films kijken via de Chromecast

Voor het bekijken van video’s via de Chromecast zijn er verschillende apps beschikbaar.
Bij de apps voor het kijken van een film via de Chromecast kun je denken aan onder andere Netflix, Film1 of HBO. 

Ook kunnen de eigen gemaakte films of films die op de telefoon, computer of tablet staan via de Chromecast op de televisie bekeken worden. 

Film kijken via de Chromecast

Voor het bekijken van je eigen films via de Google Chromecast kun je gebruik maken van apps zoals bijvoorbeeld Plex of Beamer. Het programma Beamer is alleen beschikbaar voor de Mac. 

Conclusie van de Google Chromecast

Met de functionaliteiten van de Chromecast kan de oude televisie toch slim gemaakt worden. Door de televisie slim te maken kunnen er aan de oudere televisie functionaliteiten worden toegevoegd. Een van deze functionaliteiten is het kunnen streamen van media zoals foto’s en video’s naar de televisie. 

Naast de functionaliteiten die de Chromecast kan bieden voor het uitbreiden van de functionaliteiten is de mobiele telefoon of tablet als afstandsbediening voor YouTube, Netflix en online tv kijken een erg handige toevoeging.

Chromecast

Wil jij de mogelijkheden van de TV uitbreiden?

Tegenwoordig zijn er steeds slimmere televisies op de markt. Met deze slimme televisies kun je een app gebruiken voor het kijken van een video zoals:

  • Video land
  • Netflix
  • YouTube

Als je een oudere televisie hebt, kun je vaak geen gebruik maken van de interactieve diensten. Om de interactieve diensten op de televisie te kunnen gebruiken kun je een Mediaspeler met de tv verbinden.

Bekijk hier de verschillende soorten Google Chromecast!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *