Wat is Google camera Nest en wat kun je ermee?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

In de afgelopen jaren zijn er veel technologische ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Ook apparaten kunnen tegenwoordig met het internet worden verbonden. Het verbinden van apparaten met internet brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kunnen apparaten makkelijker worden bediend en kunnen apparaten het huis beveiligen. Voor de beveiliging van een huis heeft Google de slimme beveiligingscamera Google camera Nest ontwikkeld. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van deze beveiligingscamera? Wij vertellen er in dit artikel alles over. 

Inhoudsopgave

Google camera Nest beeldkwaliteit

Ben jij op zoek naar een goede beveiligingscamera?

De Google Camera Nest is een slimme beveiligingscamera die naadloos met het Google Smart home systeem kan samenwerken. Doordat deze camera over slimme functies beschikt kan deze camera naar de gewenste instellingen worden gezet. Hierdoor krijg jij persoonlijke meldingen als er een beweging in of om het huis wordt gedetecteerd. Naast het opnemen van beelden kan er via deze camera zelfs met elkaar worden gecommuniceerd. Hiervoor is dit model uitgerust met een microfoon en speakers.

Bekijk de Google camera Nest hier!

Wat is de Google camera Nest? 

De Google camera Nest is de beveiligingscamera van Google die je zowel binnen als buiten op kunt hangen. Wanneer je de camera buitenshuis op wil hangen moet hij tegen een stootje kunnen. Google heeft hier goed over nagedacht. Hierdoor is deze camera weerbestendig. Deze camera kan op twee verschillende manieren worden geplaatst. Zo kan deze camera aan de muur worden gehangen of in de Nest Stand standaard worden geplaatst. Doordat je deze camera op verschillende manieren kunt plaatsen kun je kiezen welke locatie je in de gaten wilt houden. 

Als de beveiligingscamera een beweging detecteert wordt er een notificatie naar de Google Home App verstuurd. Naast de notificaties kan de omgeving via de Google Home App met live beelden worden bekeken. Op deze manier kun je altijd en vanaf iedere locatie zien welke gebeurtenissen er in en om het huis plaatsvinden. 

In tegenstelling tot de vorige versies van de Google beveiligingscamera’s kan dit model zowel met als zonder Nest Aware abonnement gebruiken. Zonder abonnement kun je tot 3 uur aan videogeschiedenis terugkijken. Door een Google Aware abonnement af te sluiten kan deze tijd zelfs tot 60 dagen worden verlengd. Daarnaast kunnen de beelden met een Google aware abonnement in de cloud van Google worden opgeslagen.  

Wat is de Google camera Nest?

Beelden die met deze beveiligingscamera worden opgenomen worden hebben een beeldverhouding van 16:9 in 1080P (Full-HD), HDR en met nachtzicht. Daarnaast heeft deze camera een kijkhoek van 130 graden . Hierdoor kun je de bewegingen op de camera goed bekijken.  Met een Google aware abonnement kunnen ook andere functies worden gebruikt. Zo kun je gezichtsherkenning instellen en komen slimmere meldingen tot de beschikking.   

Helaas kan het voorkomen dat de draadloze internetverbinding (WiFi) wegvalt. Hier heeft Google een oplossing voor gevonden. Zo kun je met deze camera tot een uur lang zonder WiFi verbinding door filmen. Om door te kunnen filmen heeft deze camera een interne opslag met een beperkt opslag formaat. 

Design en beeldkwaliteit

Qua uiterlijk lijkt de nieuwe Google Nest camera veel op de vorige versies van de Google beveiligingscamera’s. Deze beveiligingscamera heeft voor het grootste gedeelte een sneeuwwitte kleur en heeft inclusief de magnetische houder een gewicht van ongeveer 505 gram. Aan het gewicht van de behuizing kun je zien dat dit een relatief grote veiligheidscamera is. 

Aan de voorkant van de behuizing zit een zwart vlak waarachter de camera lens zit verwerkt. Daarnaast zit er in de voorkant van de behuizing een ledlamp die tijdens het filmen gaat branden. Voor de aansluiting van de netvoeding heeft dit model aan de onderkant aansluitmogelijkheden. Deze camera kan zowel op de netvoeding als accu worden gebruikt. Beelden die met deze camera kunnen worden opgenomen zijn in Full-HD met HDR ondersteuning. Daarnaast heeft deze camera nachtzicht waardoor beelden ook in het donker helder en duidelijk bekeken kunnen worden. Met deze beeldkwaliteit kun je duidelijk zien wat er in en om het huis gebeurd. 

Om effectieve meldingen te kunnen geven werkt de Google Camera Nest met kunstmatige intelligentie. Met behulp van deze kunstmatige intelligentie kan de camera meldingen van gebeurtenissen weergeven. Op deze manier hoef je niet naar live beelden te kijken om toch te weten wat er in de omgeving van het huis gebeurd. 

Google camera Nest beeldkwaliteit

Naast het bekijken van beelden kun je via de Google Home app tegen mensen in de buurt van de camera praten. Hiervoor werkt deze beveiligingscamera met twee weg communicatie. Als je een beweging beter wilt kunnen bekijken kun je via de Google Home App op de gebeurtenis inzoomen. Zo kun je iedere gebeurtenis nauwkeurig volgen. 

Google camera Nest beeldkwaliteit

Ben jij op zoek naar een goede beveiligingscamera?

De Google Camera Nest is een slimme beveiligingscamera die naadloos met het Google Smart home systeem kan samenwerken. Doordat deze camera over slimme functies beschikt kan deze camera naar de gewenste instellingen worden gezet. Hierdoor krijg jij persoonlijke meldingen als er een beweging in of om het huis wordt gedetecteerd. Naast het opnemen van beelden kan er via deze camera zelfs met elkaar worden gecommuniceerd. Hiervoor is dit model uitgerust met een microfoon en speakers.

Bekijk de Google camera Nest hier!

Google camera Nest intalleren 

Voordat de Google Camera Nest kan worden bediend moet de beveiligingscamera worden geïnstalleerd. De beveiligingscamera van Google kan met behulp van de Google Home App worden geïnstalleerd. Als je de Google Home App nog niet hebt geïnstalleerd moet deze vanuit de Google Play Store worden gedownload. Nadat je de Google Home App hebt geïnstalleerd moet deze app worden geopend. Vervolgens kan het product worden toegevoegd. Om de beveiligingscamera toe te voegen moet de Google Nest camera worden gekozen. Voor de installatie van de camera moeten vervolgens enkele stappen worden gevolgd.

Tijdens de installatie van de camera wordt er om een QR-code gevraagd. Deze code staat op de cameralens. Je kunt deze code van de cameralens aftrekken. Het is belangrijk dat deze code goed bewaard wordt. Deze code heb je namelijk nodig om de camera vervolgens opnieuw te kunnen installeren. Als je de QR-code hebt gescand moet de beveiligingscamera met het internet worden verbonden. Hiervoor zijn zowel de netwerknaam als het wachtwoord nodig. Deze gegevens kunnen op de sticker aan de achterkant van het modem worden gevonden. De netwerknaam wordt weergegeven als SSID terwijl het wachtwoord als WPA of WPA2 code op het modem staat.

Google camera Nest installeren

Nadat de camera met het internet is verbonden wordt er binnen de Google Home app een pictogram van de camera getoond. Hierbij kun je kiezen in welke kamer de camera is gevestigd. Door op deze kamer te drukken wordt er een afgesloten omgeving weergegeven. Als de camera in de app wordt geselecteerd kun je de videogeschiedenis en live beelden bekijken. Daarnaast kunnen er binnen deze omgeving instellingen van de camera worden gewijzigd.    

Bij deze instellingen kunnen bewegingszones worden ingesteld. Om een bewegingszone in te kunnen stellen kan een vierkant over het beeld worden getrokken. Daarnaast kun je aangeven waarop de camera moet letten. Hierbij kan de gevoeligheid, nachtzicht en de videokwaliteit worden ingesteld. Bij de videokwaliteit kan uit Max of hoog worden gekozen. Binnen deze instellingen missen weinig opties. Doordat er binnen de Google home app ook algemene functies worden weergegeven kan het soms wel even duren voordat de gewenste opties voor de beveiligingscamera zijn gevonden.

Google Camera Nest in gebruik

De Google Camera Nest is een slimme beveiligingscamera die in de Google Smart home kan worden geïntegreerd. Doordat deze beveiligingscamera met de Google Smart Home kan samenwerken kan hij volledig naar jouw eigen voorkeuren worden aangepast. Het is hierdoor zelfs mogelijk om een lijst met mensen aan te maken. Met deze lijst kun je kiezen welke melding je krijgt. 

Naast de lijst met mensen kunnen ook voertuigen en dieren in een bibliotheek worden opgenomen. Doordat je voor iedereen een eigen melding kunt maken weet je zonder dat je de live beelden hebt gekeken wat er in de omgeving van het huis gebeurd. Ook kun je huisdieren op deze manier in de gaten houden. 

Opnemen van beelden is niet het enige waar deze beveiligingscamera voor kan worden gebruikt. Het is namelijk ook mogelijk om via de camera te communiceren.  Voor de communicatie zit er in de behuizing van de camera een microfoon en een luidspreker verwerkt. Voor de communicatie met elkaar moet de Google Home app worden gebruikt.  

Google camera Nest in gebruik

Het slimme huis beveiligen

Bij een slim huis zijn er veel verschillende apparaten met het internet verbonden. Doordat de apparaten aan het internet zijn gekoppeld kunnen de apparaten vanaf iedere locatie worden bekeken en bediend. Wanneer het netwerk wordt gehackt kunnen de apparaten zelfs door anderen worden bekeken en bediend. Het beveiligen van het netwerk is daarom extra belangrijk. 

Wanneer je het netwerk wilt beveiligen is het belangrijk dat er een virusscanner op de digitale apparaten zoals de laptop, computer, tablet en mobiele telefoon worden geïnstalleerd. Een goede virusscanner kan kwaadaardige websites en programma’s herkennen. Wanneer er een kwaadaardig programma op de computer is beland kan deze door de virusscanner automatisch worden verwijderd. Hierdoor kun jij de apparaten in huis tegen de gevaren van het internet beschermen.

Google camera Nest beeldkwaliteit

Ben jij op zoek naar een goede beveiligingscamera?

De Google Camera Nest is een slimme beveiligingscamera die naadloos met het Google Smart home systeem kan samenwerken. Doordat deze camera over slimme functies beschikt kan deze camera naar de gewenste instellingen worden gezet. Hierdoor krijg jij persoonlijke meldingen als er een beweging in of om het huis wordt gedetecteerd. Naast het opnemen van beelden kan er via deze camera zelfs met elkaar worden gecommuniceerd. Hiervoor is dit model uitgerust met een microfoon en speakers.

Bekijk de Google camera Nest hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *