ESET NOD32 Antivirus review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Ben jij tijdens de zoektocht naar een goede virusscanner de naam ESET NOD32 tegengekomen? Wil je graag weten of dit een goede virusscanner is en wat de ervaringen van andere mensen zijn? Ik maak al enkele jaren gebruik van de virusscanner ESET NOD32 Antivirus en kan er veel over vertellen. In dit artikel geef ik mijn bevindingen over deze virusscanner voor het beveiligen van de computer.

Inhoudsopgave

Eset nod 32

Heb jij de computer goed beschermd tegen de gevaren van buitenaf?

De computer wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor het werken aan verschillende taken.

Voor veel van deze taken wordt het internet gebruikt. Doordat het internet een steeds belangrijkere rol is gaan spelen voor het werken op de computer staat er steeds meer gevoelige informatie op de computer.

Door een goede virusscanner te installeren kun je de computer beschermen tegen de gevaren van buitenaf!

Bekijk hier de verschillende virusscanners van ESET voor het beveiligen van de computer!

Wat is ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 is een antivirus programma voor het beveiligen van de computer.
Een antivirus programma is ervoor gemaakt om de kwetsbaarheden op de computer te kunnen herkennen. 

Voor het herkennen van computervirussen op de computer maakt ESET NOD32 Antivirus gebruik van de LiveGrid®-scanengine. Met de LiveGrid®-scanengine kan het programma de computer altijd beschermen. Deze bescherming werkt tegen aanvallen en schadelijke software die de computer mogelijk in gevaar kunnen brengen.  

Met ESET NOD32 Antivirus haal je een complete beveiligingsoplossing in huis.
Deze complete beveiligingsoplossing gaat samen met een minimale systeem belasting. Doordat de computer bijna niet belast wordt kan de computer lekker snel blijven werken, terwijl de computer goed beveiligd wordt.

Voor de computer beveiliging wordt er gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie waardoor alle bedreigingen gedetecteerd worden. Bij de bedreigingen kun je denken aan: 

  • Computer virussen 
  • Spyware 
  • Trojaanse paarden 
  • Wormen
  • Adware 

ESET NOD32 Antivirus downloaden

Voordat ESET NOD32 als computerbeveiliging gebruikt kan worden zal het programma eerst geïnstalleerd moeten worden. Voor het installeren van deze computer beveiliging kan er gebruik gemaakt worden van een live installatie. Als je het programma gaat installeren met de live installatie zal er een klein bestand van het internet gedownload moeten worden. De live installatie kun je via deze link voor een klein bedrag kopen.

Voordat de installatie gestart kan worden moet de taal geselecteerd worden. Om de installatie te starten druk je na het selecteren van de gewenste taal met de linkermuisknop op doorgaan. Nadat je met de linkermuisknop op doorgaan hebt gedrukt moet je even wachten totdat de installatie bestanden gedownload zijn. 

ESET NOD32 Antivirus installeren

Dit installatiebestand is onderaan de browser te zien. Door met de linkermuisknop op dit installatiebestand te drukken zal het installatie programma geopend worden. 

ESET NOD32 activeren

Voorwaarden accepteren

Om het programma te kunnen installeren moeten de voorwaarden gelezen en geaccepteerd worden. Voor het accepteren van de voorwaarden druk je met de linkermuisknop op ik ga akkoord.  Na het accepteren van de voorwaarden kom je in de volgende stap. Bij deze stap moet de activeringscode worden ingevoerd. 

De activeringscode krijg je tijdens de aanschaf van ESET NOD32 in de ingevoerde e mail.
Nadat deze code is ingevoerd kan het programma verder gaan met de installatie. Als het programma wordt vernieuwd voor een oudere versie zal de activeringscode automatisch ingevuld worden. 

ESET NOD32 Antivirus activeren

ESET NOD32 installeren

Tijdens de installatie van ESET NOD32 Antivirus wordt er gevraagd naar de voorkeur van de detectie. Voor de beste bescherming van de computer moet je kiezen voor ESET LiveGrid® in combinatie met het detecteren van potentieel ongewenste toepassingen.

Nadat de keuze is gemaakt voor het type detectie kan de installatie beginnen.
Het uiteindelijke installeren doe je door met de linkermuisknop op installeren te drukken. Als de installatie voltooid is komt de tekst gereed in het venster te staan.

ESET NOD32

Door met de linkermuisknop op gereed te drukken zal het installatie scherm sluiten. 

Wat zijn potentieel ongewenste toepassingen?

Potentieel ongewenste toepassingen zijn programma’s die niet direct schadelijk hoeven te zijn. Potentieel ongewenste toepassingen worden ook wel Grayware genoemd. 

Deze programma’s kunnen worden gebruikt voor het installeren van aanvullende ongewenste software. Door deze aanvullende software kan het gedrag van digitale apparaten gewijzigd worden. Naast het wijzigen van het gedrag kunnen er activiteiten worden uitgevoerd die de gebruiker niet heeft goedgekeurd of had verwacht. 

Virus verwijderen

Een voorbeeld van een potentieel ongewenste toepassing is Adware.
Als Adware op de computer wordt geïnstalleerd zal er tijdens het zoeken naar informatie ineens veel meer reclame zichtbaar zijn. 

Eerste scan na installatie

Nadat ESET NOD32 antivirus op de computer is geïnstalleerd zal het programma naar de nieuwste versie worden bijgewerkt. Nadat het programma is bijgewerkt zal de eerste scan op de computer gestart worden. Tijdens de computerscan wordt er op de computer gezocht naar ongewenste en kwaadaardige programma’s. Als de scan is voltooid kunnen de gevonden programma’s worden verwijderd. 

Eset nod 32

Heb jij de computer goed beschermd tegen de gevaren van buitenaf?

De computer wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor het werken aan verschillende taken.

Voor veel van deze taken wordt het internet gebruikt. Doordat het internet een steeds belangrijkere rol is gaan spelen voor het werken op de computer staat er steeds meer gevoelige informatie op de computer.

Door een goede virusscanner te installeren kun je de computer beschermen tegen de gevaren van buitenaf!

Bekijk hier de verschillende virusscanners van ESET voor het beveiligen van de computer!

ESET NOD32 bijwerken naar nieuwe versie


De ontwikkelaars die achter ESET NOD32 zitten zijn continue bezig om het programma beter te maken. Bij de verbetering van het programma kun je denken aan de toevoeging van nieuwe virussen. Door het toevoegen van de nieuwe virussen kunnen de nieuwe virussen herkend worden. Maar ook het programma zelf zal steeds beter worden. 

Vaak worden deze updates automatisch geïnstalleerd. Het kan soms voorkomen dat deze automatische updates niet goed werken. In dat geval is er de mogelijkheid om de virusscanner handmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Voor het bijwerken naar de nieuwste versie kunnen er verschillende manieren gebruikt worden. 

Om het programma bij te kunnen werken zal er eerst gezocht moeten worden naar de nieuwste versie van het programma. Om te zoeken naar de nieuwste update moet je met de linkermuisknop op bijwerken in het menu drukken. 

Eset Nod32 Antivirus bijwerken

Nadat je met de linkermuisknop op bijwerken hebt gedrukt zal er gezocht worden naar de nieuwste versie. Als er een nieuwe versie beschikbaar is zal deze automatisch worden geïnstalleerd. Na de installatie beschik je over de nieuwste versie van het programma. In de nieuwste versie zijn alle virussen opgenomen waardoor ze weer herkend kunnen worden. Tegelijkertijd wordt de techniek achter het programma verbeterd waardoor het programma na de update beter werkt.  

Realtime beveiliging

ESET NOD32 kan automatisch scannen. Het automatisch scannen wordt ook wel realtime scannen genoemd. Deze realtime scan zal op de achtergrond worden uitgevoerd. Een voorbeeld van een real time scan is als er op de computer gezocht wordt naar informatie. 

Bijvoorbeeld wanneer de virusscanner tijdens het zoeken op het internet een gevaarlijke website heeft gedetecteerd, omdat de pagina is geïnfecteerd. Hierover zal je dan een melding krijgen. In deze melding staat dat er een ongewenste activiteit is gevonden. Door gebruik te maken van realtime beveiliging kan er op een veilige manier op het internet gezocht worden naar informatie. 

Naast het scannen tijdens het zoeken op het internet kan de realtime beveiliging ook voor opslag mediums gebruikt worden. Tijdens het aansluiten van een USB-apparaat zal er door de virusscanner gevraagd worden of het opslagmedium gescand moet worden. Door deze scan toe te passen weet je zeker dat de computer veilig gebruikt kan worden. 

Computer scannen met ESET NOD32 Antivirus

Naast de realtime beveiliging kan de computer handmatig gescand worden. Door een handmatige scan aan te zetten wordt er een diepte scan uitgevoerd. Met een diepte scan zal de hele computer worden doorzocht naar ongewenste programma’s op de computer. 

Als je de computer goed wilt beveiligen is het aan te bevelen om de computer met enige regelmaat volledig te scannen. Het kan namelijk gebeuren dat de toepassingen die tijdens de real-time scan op de computer worden opgeslagen later alsnog als virus gezien worden. 

Computer scannen met ESET NOD32 Antivirus

Voor de beste scan resultaten kun je de computer het beste in veilige modus starten. Als de computer in veilige modus is gestart kunnen alleen de belangrijke toepassingen worden gestart. Doordat alleen de belangrijke toepassingen zullen worden gestart kan een ongewenst programma niet worden gestart waardoor het makkelijker te verwijderen is.

ESET NOD32 licentie kopen

Als je hebt besloten dat je ESET NOD32 Antivirus als virusscanner wilt kopen zijn er enkele varianten beschikbaar. Bij deze versies kan er gekozen worden voor het aantal gebruikers en voor de tijdsduur. Dus voor hoe lang je het programma zou willen gebruiken. Hieronder staan de verschillende varianten van de virusscanner genoteerd. 

Eset nod 32

Heb jij de computer goed beschermd tegen de gevaren van buitenaf?

De computer wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor het werken aan verschillende taken.

Voor veel van deze taken wordt het internet gebruikt. Doordat het internet een steeds belangrijkere rol is gaan spelen voor het werken op de computer staat er steeds meer gevoelige informatie op de computer.

Door een goede virusscanner te installeren kun je de computer beschermen tegen de gevaren van buitenaf!

Bekijk hier de verschillende virusscanners van ESET voor het beveiligen van de computer!

gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *