Bullguard Premium Protection Review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Van Bullguard is Bullguard Premium Protection het meest uitgebreide antivirus programma. Het antivirus programma Bullguard Premium Protection is de totale oplossing voor het beveiligen en beschermen van de computer. Binnen dit programma zijn verschillende onderdelen aanwezig waarmee de computer beveiligd en beschermd kan worden. Ben je benieuwd naar de ervaringen van Bullguard Premium Protection? Wij hebben het programma getest en vertellen over onze bevindingen met het programma in dit artikel. 

Inhoudsopgave

Bullguard Premium Protection

Wil je de computer beveiligen tegen gevaren van buitenaf?

Met Bullguard Premium Protection krijg je een snelle virusscanner waarmee alle gevaren van buitenaf herkend worden.

Ja, ik wil Bullguard Premium Protection met korting!

Functies van Bullguard Premium Protection

Het programma Bullguard Premium Protection bestaat uit verschillende onderdelen. Ieder onderdeel helpt afzonderlijk voor het beschermen en beveiligen van de computer tegen de gevaren van buitenaf. Hieronder staat een lijst met de aanwezige onderdelen waaruit Bullguard Premium Protection bestaat.

  • Veilige browser
  • Geavanceerde machine learning
  • Volledig afgeronde identiteitsbescherming
  • Volgende generatie antimalware
  • Game Booster
  • Kwetsbaarhedenscanner
  • Firewall
  • Thuisnetwerk scanner
  • Ouderlijk toezicht

Bullguard premium protection installatie process

Bullguard Premium Protection installeren

Voordat je gebruik kunt maken van het antivirus programma Bullguard Premium Protection zal deze eerst op de computer moeten worden geïnstalleerd. Tijdens het installeren van het antivirus programma moeten er enkele stappen worden doorlopen. 

In een van deze stappen wordt er om een activatiecode gevraagd. De activatiecode kun je via deze link met korting krijgen. 

Nadat het programma is geïnstalleerd kan het programma gebruikt worden voor het beveiligen en beschermen van de computer. 

Veilige browser wat bij Bullguard Premium Protection wordt meegeleverd

Bij Bullguard beseffen ze dat de meeste gevaren van het internet af komen. Om de computer te beschermen tegen de gevaren van het internet heeft Bullguard een eigen internetbrowser ontwikkeld. 

Binnen de internetbrowser van Bullguard is een veilige omgeving aanwezig. Met deze veilige omgeving wordt je beschermd tegen bekende en zeer gevaarlijke browseraanvallen. Bij het herkennen van een ongewenste activiteit kan de toegang tot deze activiteit worden geblokkeerd. 

Beveiligde browser van Bullguard

Een groot voordeel van de veilige browser van Bullguard is dat er geen ongewenste cookies of programma’s op de computer worden opgeslagen. Voordat een programma kan worden gestart en voordat een cookie op de computer kan worden opgeslagen moet je toestemming gegeven hebben.  

De veilige browser die binnen het antivirus programma Bullguard Premium Protection is opgenomen werkt als een normale browser. Alleen dan met een goede beveiliging tegen de gevaren van het internet. 

Geavanceerde machine learning van Bullguard Premium Protection

Bij Bullguard Premium Protection wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde machine learning. Machine learning bestaat uit wiskundige algoritmen en deep-learningmethoden. 

Met geavenceerde machine learning wordt er continue gezocht naar nieuwe bedreigingen. Hiervoor wordt de code van bekende virussen geanalyseerd en bekeken of er overeenkomsten zijn met de nieuwe virussen. 

Met deze techniek kunnen de nieuwste bedreigingen heel snel herkend worden. De geavanceerde machine learning is zelfs in staat om de nieuwste virussen te herkennen nog voordat deze bij je op de computer staat. 

Volledig afgeronde identiteitsbescherming

Tegenwoordig gebruiken we de computer en het internet massaal voor veel verschillende taken. Bij deze taken kun je denken aan online bankieren, e mailen, het delen van bestanden en zo zijn er nog vele toepassingen te bedenken. 

Voor veel van deze taken moet er een gebruikersaccount aangemaakt worden. Binnen dit account kunnen persoonlijke gegevens worden opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is de betaalgegevens bij een online winkel of bij een abonnement op een dienst. 

Volledig afgeronde identiteitsbescherming

Bij de persoonlijke gegevens kun je denken aan e-mail adressen, telefoonnummers, credit- en debitcards, rijbewijs, paspoort, klantenkaarten, identiteitskaarten, internationale bankrekeningen en zo zijn er nog vele toepassingen te bedenken. 

Voor het beveiligen van deze persoonlijke gegevens heeft Bullguard Premium Protection een beveiliging ontwikkeld. Deze beveiliging wordt het identiteits-beschermingssysteem genoemd. Als dit systeem uw persoonlijke gegevens detecteert, ontvangt u een e mail met daarin een waarschuwing. Naast de waarschuwing krijg je in de email een overzicht met de handelingen die je uit moet voeren als er een gevaar is geconstateerd. 

Volgende generatie anti-malware

Binnen Bullguard Premium Protection is een erg goed en intelligent anti-malwareprogramma aanwezig. Het anti-malwareprogramma maakt gebruik van drie-laagsbescherming. Met de drielaags bescherming kan er een onderscheid gemaakt worden tussen de vertrouwde websites en de onvertrouwde websites. 

Als een geïnfecteerde pagina of toepassing wordt gedetecteerd zal de toegang voor dat programma of de pagina worden geblokkeerd.

Voor het herkennen van de nieuwste bedreigingen wordt er gebruik gemaakt van gedragsdetectie. Gedragsdetectie is een lijst met bekende en nieuwe malware. Deze lijst wordt dagelijks aangevuld met de nieuwste bekende bedreigingen. Op deze manier is de computer goed beveiligd tegen de nieuwste malware. 

Game Booster

Als je een antivirusprogramma op de computer hebt draaien kan dit de prestaties van de computer beperken. Bij Bullguard Premium Protection hebben ze hierover nagedacht. Zij hebben een oplossing gevonden waarmee je de computer veilig kunt gebruiken en tegelijkertijd zelfs sneller kunt gamen. 

Deze snelheidswinst kan worden behaald door het blokkeren van pop-ups en andere irritante onderbrekingen in het spel. Dit is een erg goede functie waardoor je met de virusscanner aan de zwaardere toepassingen soepel kunt laten werken. 

Bullguard Premium Protection

Wil je de computer beveiligen tegen gevaren van buitenaf?

Met Bullguard Premium Protection krijg je een snelle virusscanner waarmee alle gevaren van buitenaf herkend worden.

Ja, ik wil Bullguard Premium Protection met korting!

Kwetsbaarhedenscanner van Bullguard Premium Protection

Met de kwetsbaarhedenscanner kunnen ongewenste toepassingen worden geblokkeerd. Bij de ongewenste toepassingen kun je denken aan malware of een bestand wat zonder toestemming wordt gedownload. 

Naast het blokkeren van de ongewenste toepassingen wordt iedere toepassing geverifieerd. 

Kwetsbaarheden scan van Bullguard Premium Protection

Bij het verifiëren wordt er gekeken of het programma en de stuurprogramma’s goed gecertificeerd zijn. Ieder ontwikkeld programma wordt in een lijst opgenomen en krijgt een certificaat toegewezen. Binnen deze lijst wordt er een onderscheid gemaakt tussen de goede en de gevaarlijke programma’s. 

De kwetsbaarheidsscanner kijkt daarnaast of de nieuwste versie van ieder geïnstalleerd programma is geïnstalleerd. Als dit niet het geval is krijg je daar een melding van. In deze melding staan de handelingen die uitgevoerd moeten worden voor het oplossen van het probleem.

Voor het beveiligen van de computer tegen de gevaren van het internet kan de kwetsbaarhedenscanner van Bullguard Premium Protection het type netwerk herkennen waarmee de computer verbonden is. Als je met een onbeveiligd netwerk bent verbonden wordt je hierover geïnformeerd door de kwetsbaarhedenscanner. Bij een onbeveiligd netwerk kun je denken aan een hotspot in een openbare gelegenheid.

Firewall

De firewall kan gezien worden als een virtuele muur om een kasteel. Door deze muur kunnen ongeautoriseerde apparaten geen verbinding met het netwerk maken. Een firewall helpt ook voor het veiligstellen van de computer voor, tijdens en na het downloaden. 

De firewall van Bullguard Premium Protection is volledig geoptimaliseerd voor Windows 10. Door deze optimalisatie kan de firewall achterhalen of de nieuwste versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als de nieuwste versie van Windows 10 niet is geïnstalleerd krijg je een melding dat er een nieuwe versie voor Windows 10 beschikbaar is. 

Firewall

Het gebruik van de firewall heeft geen invloed op de prestaties van de computer. Op deze manier kun je met de firewall aan alsnog snel over het internet surfen. 

Thuisnetwerk scanner

Elk apparaat wat met het netwerk is verbonden kan blootgesteld worden aan gevaren. Bij deze gevaren kun je denken aan een hacker die zonder toestemming de toegang kan krijgen tot ieder verbonden apparaat in het netwerk. 

Met het onderdeel thuisnetwerk scanner kan Bullguard Premium Protection het netwerk beschermen. Het programma kijkt 24/7 of er een ongewenste activiteit gevonden is. Voor deze functie moet het apparaat wel met hetzelfde netwerk verbonden zijn.

Bij de verbonden apparaten kun je naast de computer denken aan slimme speakers, thermostaten, babyfoons en ieder ander aangesloten apparaat.

Als een nieuw apparaat wordt verbonden met het netwerk zal er een diepe beveiligingsscan uitgevoerd worden. Wanneer een apparaat met een onveilig netwerk wordt verbonden krijg je daar een waarschuwing van.   

BullGuard Premium Protection Network

Ouderlijk toezicht

Als je kinderen in huis hebt wil je niet dat zij naar ieder onderwerp op het internet kunnen kijken. Gelukkig hoef je met het ouderlijk toezicht van Bullguard je kinderen niet continue in de gaten te houden. Met het ouderlijk toezicht kun je instellen welke onderwerpen mogen worden bezocht en voor welke onderwerpen de toegang geblokkeerd moet worden. 

Naast het instellen van het filter kun je een tijd instellen. Als deze tijd verstreken is zal de computer automatisch afsluiten. 

Ouderlijk toezicht

Deze functie is erg handig als je wilt dat je kinderen maar een beperkte tijd achter de computer zitten. 

Zelf beschermende software

Sommige bedreigingen van het internet kunnen een antivirusprogramma uitschakelen. Bij Bullguard Premium Protection is hier een beveiliging voor ingebouwd. Deze beveiliging kijkt en beschermd de actieve processen van het antivirusprogramma continue. Op deze manier hoef je er niet bang voor te zijn dat een internetcrimineel een ongewenste toepassing kan activeren zonder dat jij hier iets van weet. 

Lage systeem belasting

Voor het beveiligen van de computer heb je altijd antivirusprogramma nodig. Dit programma werkt altijd op de achtergrond. 

In sommige gevallen kan een antivirusprogramma de prestaties van de computer drastisch af laten nemen. 

Gamebooster

Tijdens het ontwikkelen van het antivirusprogramma Bullguard Premium Protection hebben ze gezocht naar mogelijkheden waarmee de veiligheid en de snelheid gecombineerd kunnen worden. Op deze manier kan de computer snel blijven werken en tegelijkertijd toch goed beveiligd zijn. 

Beveiligde online opslag van Bullguard Premium Protection

Met Bullguard Premium Protection kan een reservekopie gemaakt worden. Voor het maken van deze reservekopie krijg je van Bullguard 5GB aan veilige opslagcapaciteit tot je beschikking.  Dit is erg weinig voor het opslaan van de belangrijke bestanden. 

Voor het maken van een reservekopie in de cloud kun je beter gebruik maken van een alternatief. Bij deze alternatieven kun je denken aan Dropbox en OneDrive

Beveiligde opslag

Computer opschonen met Bullguard Premium Protection

Tijdens het werken met de computer wordt er vaak gewerkt met bestanden. Bijvoorbeeld voor het opslaan van een document of informatie zoals een cookie van het internet. Door al deze bestanden kan de computer vervuild raken. 

Voor het verwijderen van de vervuiling van de computer is er binnen Bullguard Premium Protection een computeronderhoud programma aanwezig. Het computeronderhoud programma wordt PC Tune up genoemd. Dit programma kan het cachegeheugen legen en de tijdelijke bestanden van de computer verwijderen. 

Door het legen van het cachegeheugen en het verwijderen van de tijdelijke bestanden kan er best veel ruimte vrij gemaakt worden. Vooral als de computer nog nooit is opgeschoond kunnen deze bestanden enkele GB opslagcapaciteit in gebruik nemen.  

Bullguard Premium Protection

Wil je de computer beveiligen tegen gevaren van buitenaf?

Met Bullguard Premium Protection krijg je een snelle virusscanner waarmee alle gevaren van buitenaf herkend worden.

Ja, ik wil Bullguard Premium Protection met korting!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *