Bitdefender Total Security 2020 ervaringen review

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Bitdefender Total Security 2020 is de uitgebreidste virusscanner van het merk Bitdefender.  Met dit antivirusprogramma haal je zelfs een van de uitgebreidste beveiligingssoftware van dit moment in huis. Bitdefender Total Security 2020 bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je de computer kunt beschermen, beveiligen en onderhouden. Ben je benieuwd over welke functies Bitdefender Total Security 2020 beschikt? Wij zochten het voor je uit en vertellen in dit artikel alles over Bitdefender Total Security 2020. 

Inhoudsopgave

Bitdefender total security 2020

Wil je de computer tegen de gevaren van buitenaf beschermen?

Met Bitdefender Total  Security 2020 haal je een alles in een oplossing voor het beschermen, beveiligen en onderhouden van de computer in huis

Ja, ik wil korting voor Bitdefender Total Security 2020!

Functies van Bitdefender Total Security 2020

Bij Bitdefender Total Security 2020 hebben ze nagedacht over iedere functie die kan helpen voor het beschermen en het beveiligen van de computer. Hieronder staat een lijst met onderdelen die bij Bitdefender Total Security 2020 meegeleverd worden. Ieder onderdeel afzonderlijk helpt bij het beschermen en beveiligen van de computer tegen de gevaren van buitenaf. Met deze beveiliging wordt zowel de computer als het internet beveiligd. 

Beveiliging

 • Veilige bestanden
 • Bescherming Time Machine
 • Blokkeert en verwijdert hinderlijke adware
 • Malware-detectie Meerdere platforms
 • TrafficLight
 • Anti-Phising
 • Bitdefender Shield

PC prestatie

 • Razendsnel scannen
 • Auto Pilot

Internet Veiligheid

 • Hotspot beveiliging
 • Anti-Tracker
 • Ouderlijk Toezicht
Bitdefender total security 2020 omgeving
scan omgeving

Veilige bestanden

Met Bitdefender Total Security 2020 kunnen de belangrijke bestanden op de computer beveiligd worden. Voor het beveiligen van de bestanden en mappen kan een controlelijst gemaakt worden. Ieder bestand en map wat aan deze lijst is toegevoegd kan alleen door vertrouwde toepassingen worden bewerkt. Doordat alleen vertrouwde toepassingen bewerkingen op het bestand uit kunnen voeren zijn de bestanden en mappen beschermd tegen computerbedreigingen zoals malware en ransomware. 

Bitdefender total security 2020 veilige bestanden

Bescherming van de Time Machine met Bitdefender Total Security 2020

Voor het maken van een reservekopie op de computer kan de Time Machine worden gebruikt. Natuurlijk wil je wel dat deze reservekopie veilig staat opgeslagen. Met de bescherming van de Time Machine verklein je de kans op de gevolgen van malware en ransomware. 

Wanneer een bestand zoals een foto, video en andere documenten getroffen zijn door ransomware kan het bestand worden versleuteld. Als een bestand versleuteld is kan het bestand onbruikbaar worden. 

Apple time machine

Om de versleuteling van het bestand af te halen wordt er om een geldbedrag gevraagd. Het betalen van dit bedrag biedt helaas geen garantie dat de bestanden vervolgens hersteld gaan worden. 

Bij Bitdefender Total Security 2020 hebben ze hier een oplossing voor gevonden. Deze oplossing wordt bescherming Time Machine genoemd. Met deze functie kan er een virtuele muur opgezet worden waardoor het voor het virus moeilijker wordt gemaakt om de bestanden op de Time Machine te infecteren. 

Doordat het moeilijker is om de bestanden te infecteren zijn de bestanden uit de reservekopie goed beschermd tegen malware en ransomware. Mocht de reservekopie onverhoopt alsnog getroffen zijn door een bedreiging, dan kunnen de bestanden uit de reservekopie zonder dat daar geld voor betaald hoeft te worden hersteld worden. 

Bitdefender Total Security 2020 blokkeert en verwijdert hinderlijke adware

Tijdens het zoeken op het internet naar informatie kunnen er ongewenste reclames tevoorschijn komen. Een van deze ongewenste reclames is sluikreclame. 

Een voorbeeld van sluikreclame is de reclame waarin staat dat je de gelukkige winnaar bent van een iPhone. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook. 

Door op sluik reclame te drukken zal de computer naar een geïnfecteerde pagina worden omgeleid. Vanaf deze geïnfecteerde pagina kunnen er ongewenste acties uitgevoerd worden. 

Adware

Bij deze ongewenste acties kun je onder andere denken aan ongevraagde taakbalken of het tonen van nog meer ongewenste reclame. Dit kan op een gegeven moment erg vervelend zijn tijdens het internetgebruik. 

Binnen Bitdefender Total Security is een beveiligingsonderdeel opgenomen voor het blokkeren van adware. Doordat de sluikreclame geblokkeerd wordt zal je tijdens het zoeken naar informatie op het internet geen ongewenste reclame te zien krijgen. Door de adware te blokkeren vergroot je de veiligheid van het internetgebruik.

Bitdefender Total Security 2020 kan op meerdere platforms Malware herkennen

Tijdens het werken met de computer wordt er vaak gebruik gemaakt van het internet. Door het gebruik van internet zijn alle computers met elkaar verbonden. Omdat iedere computer met elkaar in verbinding staat betekend dit meteen dat hier ook de meeste bedreigingen vandaan komen. 

Om de computer te beschermen tegen de bedreigingen van buitenaf heeft Bitdefender Total Security 2020 een functie ontwikkeld. Met deze functie kunnen de bedreigingen zoals onder andere malware herkend en verwijderd worden.

Malware is de verzamelnaam voor iedere ongewenste toepassing. Met een ongewenste toepassing kunnen er ongevraagd ongewenste acties uitgevoerd worden.  Bij deze ongewenste acties kun je onder andere denken aan het bespioneren van wat je op de computer aan het doen bent of het achterhalen van wachtwoorden. 

computer virus verwijderen

Met de beveiligingsfunctie tegen malware van Bitdefender Total Security 2020 kan iedere bedreiging voor ieder besturingssysteem herkend worden. Zelfs als de bedreiging gericht is op Windows computers kunnen deze door een mac herkend worden en andersom. 

Doordat iedere bedreiging voor ieder besturingssysteem herkend kan worden hoef je niet bang te zijn dat je een geïnfecteerd bestand verstuurd naar anderen. 

TrafficLight voor het maken van een onderscheid tussen goede en geïnfecteerde pagina’s 

Tijdens de zoektocht naar informatie via Google komen er al snel veel verschillende websites tevoorschijn. Sommige van deze websites zijn geïnfecteerd. 

Als je op een link naar een geïnfecteerde pagina hebt gedrukt kan er al snel een virus op de computer belanden. Voor het beschermen van de computer tegen de gevaren van buitenaf heeft Bitdefender de functie TrafficLight ontworpen. 

TrafficLight Bitdefenter Total Security 2020

Met de functie TrafficLight worden de pagina’s binnen de Google resultaten gescand. Bij het herkennen van een geïnfecteerde pagina zal er bij de geïnfecteerde pagina een waarschuwing worden getoond.  

Voor het scannen van de pagina’s maakt de functie TrafficLight gebruik van artificiële intelligentie. Artificiële intelligentie is een ander woord voor kunstmatige intelligentie. 

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kan de computer uit zichzelf berekeningen maken en websites analyseren. Hierdoor kunnen de pagina’s binnen de zoekresultaten automatisch worden gescand. Omdat er bij de geïnfecteerde pagina’s een waarschuwing wordt gegeven kun je de geïnfecteerde pagina’s makkelijk herkennen. Zelfs zonder dat je de pagina geopend hebt. 

Bitdefender total security 2020

Wil je de computer tegen de gevaren van buitenaf beschermen?

Met Bitdefender Total  Security 2020 haal je een alles in een oplossing voor het beschermen, beveiligen en onderhouden van de computer in huis

Ja, ik wil korting voor Bitdefender Total Security 2020!

Bitdefender Total Security 2020 Anti phishing

Tegenwoordig zijn er steeds meer internetcriminelen actief. Sommige van deze internetcriminelen proberen fraude te plegen om zo geld te kunnen verdienen. Het plegen van online fraude via de mail of sms wordt ook wel phishing genoemd. 

Een voorbeeld van een phishing e mail is een e mail waarin staat dat je een geld bedrag moet betalen. Bijvoorbeeld, omdat er een achterstand is ontstaan bij een lopend abonnement of dienst. In sommige gevallen kun je deze email zelfs krijgen van een dienst of abonnement waar je zelf helemaal geen gebruik van maakt.   

Bitdefender total security anti-phishing

Met de functie anti-phishing van Bitdefender Total security 2020 worden deze e mails gescand. Als je onverhoopt een link uit de phishing mail opent, zal de toegang tot de geïnfecteerde website meteen worden geblokkeerd. Door het blokkeren van de toegang naar de geïnfecteerde pagina blijven de gevolgen van een phishing mail beperkt. 

Bitdefender Shield

Met Bitdefender Shield van Bitdefender Total Security 2020 wordt de computer continue automatisch gescand op ongewenste activiteiten en programma’s. 

Als een ongewenst programma wordt herkend zal het ongewenste programma direct van de computer worden verwijderd. 

Voor het herkennen van de ongewenste activiteiten worden dezelfde technieken gebruikt als die tijdens het scannen van de computer worden gebruikt. Hierdoor kun je iedere taak op de computer op een veilige manier uitvoeren. 

Bitdefender total security 2020 omgeving

Het antivirusprogramma Bitdefender Total Security 2020 is zo ontworpen dat het de computer kan beveiligen zonder dat de computer langzamer wordt. Hierdoor kun je zelfs als de virusscanner aan het scannen is veilig en snel gebruik blijven maken van de computer.

Scan de computer razend snel met Bitdefender Total Security 2020

Het scannen van een computer kan soms best wel een lange tijd duren. Vooral als de computer een uitgebreide scan aan het doen is. Voor het beveiligen van de computer maakt Bitdefender Total Security 2020 gebruik van ironclad-bescherming. 

Het mooiste van deze technologie is dat de bescherming en de snelheid gecombineerd worden. Bitdefender Total Security 2020 is in staat om de computer super snel te scannen en tegelijkertijd iedere bedreiging te herkennen. 

goede virusscanner

Auto Pilot

Met de functie Autopilot kan Bitdefender Total Security 2020 een overzicht geven van de beveiligingsstatus van de computer. Bij het herkennen van een probleem geeft de Autopilot dat via een melding aan. 

In deze melding staat weergegeven waar het beveiligingsprobleem vandaan komt en hoe dit opgelost kan worden. Een beveiligingsprobleem kan te maken hebben met een gedetecteerde bedreiging of een verouderd programma.

Aan de hand van het overzicht kom je te weten welke handelingen er ondernomen moeten worden voor het oplossen van het beveiligingsprobleem. 

Naast het geven van informatie over een beveiligingsprobleem met daarbij de oplossing kan de Autopilot functie van Bitdefender Total Security 2020 aanbevelingen geven. Met deze aanbevelingen worden tips gegeven waardoor je weet wat je kunt doen om de computerbeveiliging te verbeteren. 

Hotspot beveiliging

Als de computer verbonden is met een openbaar netwerk kan dit extra risico’s met zich meebrengen. Bij een openbaar netwerk kan het zomaar gebeuren dat de privacy gevoelige informatie in de verkeerde handen terecht komt. 

Om de computer op een hotspot netwerk veilig te kunnen gebruiken heeft Bitdefender Total Security 2020 een hotspot beveiliging ingebouwd. 

Hotspot beveiligen met vpn

Met de hotspot beveiliging wordt al het internetverkeer van en naar de computer versleuteld. Doordat het internetverkeer versleuteld is kunnen anderen niet zien wat je op de computer aan het doen bent. Als je met de computer op het internet zit kan dit zonder deze bescherming bij een hotspot verbinding wel achterhaald worden. De hotspot beveiliging kan worden gebruikt op Windows, Android, MacOS en iOS-apparaten.  

Anti-Tracker

Tijdens het bezoeken van verschillende pagina’s op het internet kunnen er cookies op de computer worden achtergelaten. Aan de hand van een cookie kunnen de gegevens van je internetgedrag door de website eigenaar verzameld worden. De cookies die gebruikt worden voor het achterhalen van het surfgedrag worden ook wel tracking-cookies genoemd.

Bij Bitdefender Total Security 2020 hebben ze hier een stokje voor gestoken. Voor het beveiligen van de privacygevoelige informatie is de functie anti-tracker toegevoegd. Met deze functie kun je veilig internetten en zullen de gegevens van het internetgebruik geheim blijven. 

Bitdefender total security 2020 Anti tracker

Het gebruik van de Anti-tracker geeft meer voordelen. Zo kunnen de prestaties van de pagina’s worden verbeterd door irritante reclame en pop-ups te blokkeren waardoor de websites sneller kunnen laden.  

Ouderlijk Toezicht

Met het ouderlijk toezicht krijg je als ouder de mogelijkheid om de kinderen op het internet extra te beveiligen. Voor het beveiligen van de kinderen kan er een filter worden ingesteld.

Door het filter in te stellen kun je kiezen welke onderwerpen je kinderen wel en niet mogen zien. Als je een onderwerp hebt waarvan je liever hebt dat je kinderen deze niet zien, dan kan daar een blokkade voor ingesteld worden. 

Bitdefender Total Security 2020 Ouderlijk toezicht

Naast het instellen van een filter voor ongewenste onderwerpen kan er een tijd ingesteld worden. Als deze tijd verstreken is zal de computer automatisch afsluiten. 

Dit is nog niet alles. Het ouderlijk toezicht kan namelijk ook gebruikt worden om te zien wat de kinderen op de computer aan het doen zijn. Dit kun je met het ouderlijk toezicht op een afstand doen. 

Bitdefender total security 2020

Wil je de computer tegen de gevaren van buitenaf beschermen?

Met Bitdefender Total  Security 2020 haal je een alles in een oplossing voor het beschermen, beveiligen en onderhouden van de computer in huis

Ja, ik wil korting voor Bitdefender Total Security 2020!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *