Wat is beeld bellen en wat heb je ervoor nodig?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen binnen technologisch gebied niet stil gestaan. Zo zijn er nieuwe technische apparaten bijgekomen waardoor de mogelijkheden enorm zijn toegenomen. Ook de manier waarop met elkaar kan worden gecommuniceerd is door de technologische ontwikkelingen veranderd. Zo kun je elkaar tegenwoordig tijdens het bellen zien. Het bellen met beelden wordt ook wel beeld bellen of videobellen genoemd. In dit artikel vertellen we wat beeld bellen is en wat je hiervoor nodig hebt.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig voor video bellen

Wil jij weten hoe je kunt videobellen?

Als je elkaar via het internet gaat bellen kun je elkaar tegenwoordig ook zien. Hierdoor kun je ook als je op afstand bent persoonlijke gesprekken hebben. Ben jij benieuwd wat je nodig hebt voor het video bellen?

Bekijk hier wat je voor het beeld bellen nodig hebt!

Wat is beeld bellen? 

Wanneer je elkaar tijdens het bellen niet alleen wilt kunnen horen, maar ook wilt kunnen zien kun je video bellen. Bij het beeld bellen kun je de anderen zien. Hierdoor wordt het bellen een stuk persoonlijker. Het lijkt er namelijk op alsof je bij elkaar in de buurt bent. Voor het beeldbellen wordt vaak een digitaal apparaat zoals een laptop,, computer, smartphone of een tablet dat met het internet is verbonden gebruikt. 

Video bellen kan zowel met een internetverbinding in huis of met een draadloze internetverbinding zoals 4G / 5G. Doordat het apparaat bijna overal met het internet kan worden verbonden, kun je op bijna iedere locatie videobellen. 

Bij het bellen met beelden is een stabiele en sterke internetverbinding erg belangrijk. Anders kan het voorkomen dat de verbinding wegvalt tijdens het bellen. Als de internetverbinding weg valt kun je last krijgen van stilstaande of haperende beelden. Tijdens het bellen met beelden kun je jouw uitzicht op vakantie met vrienden / familie delen of bekijken. Daarnaast is deze manier van communicatie erg handig wanneer je met anderen moet vergaderen. 

Wat is beeld bellen?

Hoe werkt beeld bellen?

Voordat je op een digitaal apparaat zoals een laptop, computer, smartphone of een tablet kunt gaan video bellen heb je een app of een programma nodig. De meeste apps en programma’s zijn voor bijna ieder apparaat beschikbaar. Enkele apps en programma’s die voor het beeld bellen kunnen worden gebruikt zijn onder andere:

Voor WhatsApp, Microsoft Teams en Facebook Messenger is een app beschikbaar. Deze app kan op bijna iedere tablet of mobiele telefoon worden geïnstalleerd. Ondanks dat de meeste apps op zowel de telefoon als tablet kunnen worden geïnstalleerd heb je voor WhatsApp een smartphone nodig. WhatsApp kan ook worden gebruikt voor het versturen van berichten en het delen van foto’s en video’s. Voor Facebook Messenger en Microsoft Teams zijn er naast apps en programma’s ook websites beschikbaar. Hierdoor kun je deze diensten vanaf ieder apparaat dat is verbonden met het internet gebruiken. 

Voordat je met een app of website kunt beeld bellen moet er een account worden aangemaakt. Bij WhatsApp wordt het mobiele telefoon nummer aan het account gekoppeld. Om deze app te kunnen gebruiken wordt er een code via de SMS naar de telefoon verstuurd. Deze code wordt als tweestaps-verificatie gebruikt zodat alleen jij WhatsApp kunt activeren. Om Facebook Messenger te kunnen gebruiken heb je een Facebook-account nodig. Naast Facebook Messenger kan dit account ook voor de diensten van Facebook worden gebruikt. In het artikel: “Wat is Facebook?” Kun je lezen hoe Facebook werkt en wat je hier allemaal mee kunt doen. 

Wat heb je nodig voor video bellen?

Wanneer je via de computer wilt gaan beeld bellen heb je een microfoon en een webcam nodig. In de behuizing van de meeste laptops, smartphones en tablets zit een microfoon en een webcam geïntegreerd. Hierdoor kunnen zijn deze apparaten direct voor het video bellen te gebruiken. 

Wanneer je met een vaste computer met beelden wilt kunnen bellen moet er een microfoon en een webcam op de computer worden aangesloten. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten microfoons en webcams op de markt. Als je deze nog niet in huis hebt kun je deze tegenwoordig voor een relatief laag bedrag kopen. 

Bij het kopen van een microfoon speelt de kwaliteit waarin het geluid kan worden opgenomen een belangrijke rol. De prijs van een microfoon kan variëren van enkele tientjes tot aan 100+ euro. Voor de communicatie met anderen is de geluidskwaliteit van een goedkope microfoon voldoende. Naast de microfoon heb je ook een webcam nodig. Met een webcam zorg je ervoor dat anderen jouw tijdens het gesprek kunnen zien. Er zijn tegenwoordig veel verschillende webcams op de markt. De prijs van de webcam is afhankelijk van de kwaliteit van de webcam. Voor het videobellen is een webcam die beelden in Full-HD op kan nemen voldoende. 

Wat heb je nodig voor beeld bellen
Wat heb je nodig voor video bellen

Wil jij weten hoe je kunt videobellen?

Als je elkaar via het internet gaat bellen kun je elkaar tegenwoordig ook zien. Hierdoor kun je ook als je op afstand bent persoonlijke gesprekken hebben. Ben jij benieuwd wat je nodig hebt voor het video bellen?

Bekijk hier wat je voor het beeld bellen nodig hebt!

Achtergrond aan videobellen toevoegen  

Wanneer je tijdens het beeldbellen de omgeving wilt verbergen kun je een achtergrond aan een gesprek toevoegen. Door een achtergrond aan het gesprek toe te voegen lijkt het voor anderen alsof je op een andere locatie bent dan waar jij je in het echt bevindt. 

De achtergrond voor het gesprek is bij verschillende programma’s aan te passen. Enkele programma’s / apps die deze mogelijkheid geven zijn onder andere Zoom, Microsoft Teams en Skype. Hoe je deze achtergrond toe kunt voegen is per programma verschillend. Hieronder staat beschreven hoe je dit voor de verschillende programma’s kunt doen. 

Microsoft Teams

 1. Check of je de meest recente versie van Teams hebt geïnstalleerd.
 2.  Download de achtergrond en plaats ‘m in de juiste map.
  • Voor Windows: Ga naar de C Schijf (of waar Windows is geïnstalleerd), ga dan naar Users > (username) > AppData > Roaming > Microsoft > Teams > Backgrounds > Uploads
  • Voor macOS: Open Finder > Klik bovenin op ‘Ga’ > Klik op ‘Ga naar map…’ > Plak “~/Library/Application Support/Microsoft/Teams/Backgrounds/Uploads” in de witte balk > Plaats de achtergronden in de map ‘Uploads’
 3. Selecteer het icoon met de drie stipjes (‘Meer acties’) in het videogesprek.
 4. Kies ‘Toon achtergrondeffecten’ en kies jouw achtergrond.

Let op: zorg dat je niets anders doet dan een foto in het juiste mapje zetten, kom niet aan de andere mapjes, want dan functioneert Teams niet meer naar behoren.

Zoom 

 1. Klik op ^ linksonder in je scherm.
 2. Klik op ‘Kies een virtuele achtergrond’.
 3. Klik op het plusje om een afbeelding toe te voegen.

Skype

 1. Check of je de meest recente versie van Skype hebt geïnstalleerd.
 2. Ga naar instellingen en klik op ‘Audio en video’.
 3. Klik op ‘Afbeelding toevoegen’, je achtergrond wordt nu aangepast.

Veilig video bellen

Met de ontwikkelingen op technologisch gebied zijn er de laatste jaren veel nieuwe toepassingen bijgekomen. Ook de communicatie is door de technologische ontwikkelingen veranderd. Het is hierdoor zelfs mogelijk om elkaar tijdens de communicatie te kunnen zien. 

Doordat er steeds meer toepassingen bij zijn gekomen hangen er ook steeds meer gevaren aan het internet. Zo kan het voorkomen dat er tijdens de communicatie per ongeluk een kwaadaardig bestand wordt verstuurd. Om jezelf tegen de gevaren van het internet te beschermen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer, laptop, tablet of smartphone wordt geïnstalleerd. 

Een goede virusscanner kan een kwaadaardige website herkennen zodat jij een seintje krijgt bij het bezoeken van een kwaadaardige website. Daarnaast kan de virusscanner een kwaadaardig programma herkennen. Nadat de virusscanner het kwaadaardige programma heeft herkent kan hij deze automatisch verwijderen. Zo kan een virusscanner helpen om de veiligheid op het internet te vergroten.   

Wat heb je nodig voor video bellen

Wil jij weten hoe je kunt videobellen?

Als je elkaar via het internet gaat bellen kun je elkaar tegenwoordig ook zien. Hierdoor kun je ook als je op afstand bent persoonlijke gesprekken hebben. Ben jij benieuwd wat je nodig hebt voor het video bellen?

Bekijk hier wat je voor het beeld bellen nodig hebt!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *