ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 30 minuten

Wil jij een laptop of een tablet waarmee je onderweg aan taken kunt werken? De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is een krachtige laptop met een 14 inch kantelbaar beeldscherm. Het beeldscherm is bevestigd op een kantelmechanisme waardoor dit model kan worden gebruikt als laptop en als tablet. 

Om aan taken te kunnen werken heeft dit model componenten met goede eigenschappen. Hierdoor kan dit model worden gebruikt om aan veel verschillende taken te werken. Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen. 

Inhoudsopgave

Werken met de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede eigenschappen?

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is een ultradunne laptop met goede prestaties. Hierdoor is dit model het ideale werkpaard om onderweg aan taken te kunnen werken.

Bekijk de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T hier!

Werken met de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Voor het werken aan taken is een programma / app nodig. Ieder programma / app kan voor specifieke toepassingen worden gebruikt. Om met een app / programma aan een taak te kunnen werken moet het programma / app worden geïnstalleerd. Hiervoor wordt het besturingssysteem gebruikt. Het besturingssysteem is de belangrijkste software wat door de computer / laptop wordt gebruikt voor onder andere:

 • Het kunnen installeren van apps / programma’s voor het werken aan taken
 • Apparaten kunnen herkennen die met de laptop verbonden is
 • Kunnen starten van de laptop
 • Bewaren van de bestanden
 • Verbinding met het internet kunnen maken
Werken met de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Tegenwoordig zijn er verschillende besturingssystemen die gericht zijn op het werken aan specifieke toepassingen. Besturingssystemen die het vaakst worden gebruikt om aan taken te kunnen werken zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T behoort bij de categorie Windows laptops. Windows wordt voor laptops en computer het vaakst gebruikt. Door grote hoeveelheid aan apparaten die met Windows werkt zijn er veel verschillende programma’s en apps voor deze laptop beschikbaar.  Deze grote hoeveelheid aan apps en programma’s zorgen ervoor dat dit model kan worden gebruikt om aan veel verschillende toepassingen te werken. 

ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T installeren: de voorbereidingen

Voordat het besturingssysteem Windows op de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T kan worden geïnstalleerd moeten er voorbereidingen worden getroffen. De voorbereidende handelingen bestaan uit: 

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens behorende bij het Microsoft account invoeren

Voor het verbinden van de laptop met een internetverbinding zijn gegevens nodig. De gegevens over de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden aangegeven met: 

 • SSID(De naam van de internetverbinding)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord van de internetverbinding)
veilig internetten

Als de juiste gegevens zijn ingevoerd kan de verbinding met het internet tot stand worden gebracht. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”verbinding maken” drukken. 

Als de juiste gegevens zijn ingevoerd is de laptop nu verbonden met het internet en kun je door naar de volgende stap. Hier wordt om de gegevens van het Microsoft account gevraagd. 

Het Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als gebruikersnaam wordt er voor het Microsoft account gebruik gemaakt van een e-mail adres. Dit e-mail adres is een e-mail adres wat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele e-mail adressen die voor een Microsoft account kunnen worden gebruikt zijn onder andere: 

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Bij een computer / laptop waarop Windows is geïnstalleerd wordt het Microsoft account voor verschillende doeleinden gebruikt zoals:

 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Het ontgrendelen van de laptop

Heb je nog geen e-mail adres wat bij Microsoft is aangemaakt? In dat geval kan dit account in deze stap worden aangemaakt. Hoe dit in zijn werk gaat staat beschreven in het stappenplan wat je in het artikel: “Microsoft account aanmaken” kunt lezen. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat de voorbereidende handelingen zijn getroffen kan Windows worden geïnstalleerd. De installatie van Windows op de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T verloopt volgens een installatieprocedure. Voordat deze installatieprocedure kan worden gestart moet er een activatiecode worden opgegeven. De activatiecode bestaat uit een reeks van letters en cijfers.

Nadat Windows is geactiveerd kan de installatieprocedure worden gestart.

In het begin van de installatie wordt er verscheidene keren om een bevestiging gevraagd. Met deze bevestiging geef je een toestemming die nodig is om met Windows te kunnen werken. 

Windows 10 installeren op de ASUS ZenBook 15 inch serie

Aan het einde van de installatie procedure kan de laptop worden gepersonaliseerd. Hiervoor krijg je aan het einde van de installatie enkele vragen. Bij deze vragen kun je denken aan: 

 • Het wijzigen van de achtergrond van de laptop
 • Een persoonlijke kleur aan het startmenu geven
 • De laptop een naam geven
 • Een gebruikersnaam voor de gebruiker opgeven

Na het installeren van Windows kan er meteen aan basistaken worden gewerkt. Hiervoor worden de programma’s van Microsoft tijdens de installatie van Windows geïnstalleerd. Deze programma’s kunnen worden gebruikt voor onder andere:

 • Het zoeken naar informatie op het internet
 • Zoeken naar programma’s waarmee aan taken kan worden gewerkt
 • Aantekeningen maken
 • Het bewerken van een foto met paint
Werken met de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede eigenschappen?

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is een ultradunne laptop met goede prestaties. Hierdoor is dit model het ideale werkpaard om onderweg aan taken te kunnen werken.

Bekijk de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T hier!

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T werkt met het besturingssysteem Windows. Windows is een van de meest gebruikte besturingssystemen die voor laptops / computers wordt gebruikt. 

Door de grote hoeveelheid aan apparaten waarop dit besturingssysteem is geïnstalleerd zijn er veel verschillende programma’s voor dit besturingssysteem beschikbaar. Deze grote verscheidenheid aan apps en programma’s zorgen ervoor dat voor iedere toepassingen een programma / app beschikbaar is. 

Iedere app kan worden onderverdeeld in categorieën. Deze categorieën geven aan waarvoor het programma / de app kan worden gebruikt.  Veel voorkomende categorieën waarin een app / programma kan worden onderverdeeld zijn onder andere:

 • Foto bewerk programma
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Video bewerk programma’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps en programma’s op de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T installeren

Wanneer je met een app / programma aan een taak wilt gaan werken moet het programma / app worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een app / programma op de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T zijn verschillende mogelijkheden. 

Het installeren van een app gebeurd altijd vanuit de Microsoft Store. Hiervoor moet je met het Microsoft account bij de Microsoft Store inloggen. 

Een app kan op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd zoals:

 • Een USB-stick gebruiken waarop het installatie bestand van het programma staat
 • Het installatie bestand van het internet downloaden
Microsoft store Apps

Het installeren van een programma gaat bij ieder programma vaak op dezelfde manier. Zo wordt een installatie gestart door een installatie bestand te openen. Als het programma via het internet wordt geïnstalleerd moet er een installatiebestand worden gedownload. 

Om het programma uiteindelijk te kunnen installeren moet het installatiebestand worden geopend. Het openen doe je door met de linkermuisknop op het bestand te drukken. Nadat het installatiebestand is geopend wordt er vaak om een activatiecode gevraagd. Deze code moet worden ingevoerd om het programma te activeren. 

Nadat het programma is geactiveerd kan de installatie worden gestart. Vaak bestaat een installatie uit verschillende stappen. In het begin van de installatie moet er een bevestiging worden gegeven. Deze bevestiging moet worden gegeven als toestemming om met het programma / app te kunnen werken. 

Bij het voltooien van de installatie van een programma wordt er een snelkoppeling gemaakt. Deze snelkoppeling wordt op het bureaublad en in het startmenu geplaatst. Met de snelkoppeling kan een programma sneller worden gevonden waarna het programma kan worden gebruikt om aan de gewenste taak te kunnen werken.

Het uiterlijk van de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T heeft een dunne compacte licht grijze behuizing. De dikte van de behuizing is zelfs maar 1.9CM. Hierdoor behoort deze laptop tot de categorie ultrabook. 

Om het formaat van de behuizing extra compact te houden zitten er dunne randen om het beeldscherm. Door deze dunne randen is het formaat van de behuizing zelfs te vergelijken met een laptop met een 13 inch beeldscherm. 

In vergelijking met een beeldschermformaat van 13 inch kan er op een beeldscherm van 14 inch efficiënter aan taken worden gewerkt. Tegelijkertijd is de behuizing compact genoeg zodat de laptop makkelijk kan worden vervoert. Bijvoorbeeld om onderweg aan taken te kunnen werken. 

Uiterlijk van de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Bij een laptop die gebruikt kan worden om onderweg aan taken kan worden gewerkt speelt gewicht een belangrijke rol. Doordat dit model een behuizing heeft met een compact formaat is het gewicht met 1.6KG erg laag. Het lage gewicht zorgt ervoor dat de laptop makkelijk kan worden vervoert.  

Werken met de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede eigenschappen?

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is een ultradunne laptop met goede prestaties. Hierdoor is dit model het ideale werkpaard om onderweg aan taken te kunnen werken.

Bekijk de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T hier!

Bediening

Als je de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T wilt gaan gebruiken voor het werken aan taken is het belangrijk dat de laptop kan worden bediend. Voor het bedienen van een laptop / computer zijn componenten nodig. Een laptop moet minimaal over de volgende componenten voor de bediening beschikken: 

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Muis voor het bedienen van de computer
 • Speakers voor het luisteren naar geluiden

Voor deze laptop wordt een verlicht toetsenbord gebruikt. De letters en cijfers staan bij dit toetsenbord volgens de internationale indeling gepositioneerd. Bij een toetsenbord met een internationale indeling staan de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Een Q,W,E,R,T,Y indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die bovenaan het toetsenbord van links naar rechts staan.   

Bediening van de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Het invoeren van letters, cijfers en leestekens is niet voldoende om aan taken te kunnen werken. Naast het invoeren van letters en cijfers moet de cursor op het beeldscherm bediend kunnen worden. 

Voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm is een muis nodig. Als muis heeft model een geïntegreerd touchpad. Het touchpad is een glazen plaatje waarbij je de cursor met de vingers kunt bedienen.  

Het touchpad van dit model kan ook als numpad worden gebruikt. Een numpad is een klein toetsenbord waarop alleen cijfers staan. Met een numpad kan er op een efficiënte manier aan berekeningen worden gewerkt.  

Het beeldscherm van de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Wanneer je de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T gebruikt om aan taken te kunnen werken moet je kunnen zien wat er op de laptop gebeurd. Om te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd heeft dit model een 14 inch aanraakgevoelig beeldscherm. Door de goede eigenschappen van het beeldscherm komen de beelden haarscherp naar voren.

Naast het kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de laptop gebeurd kan het beeldscherm van dit model worden gebruikt om de laptop te bedienen. Om extra nauwkeurig op het aanraakgevoelige beeldscherm te kunnen werken wordt er een stylus meegeleverd. 

Beeldscherm van de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Ook voor het werken aan creatieve taken kun je met dit model goed uit de voeten. Tijdens het werken aan creatieve taken moeten er veel beelden worden verwerkt. Voor het verwerken van beelden heeft dit model een AMDRadeon RX Vega 10 videokaart. Door deze videokaart kan dit model goed worden gebruikt voor het bewerken van foto’s,  video’s en het maken van animaties. 

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T voor entertainment gebruiken

De computer / laptop wordt steeds vaker voor entertainment gebruikt. Entertainment is onder te verdelen in verschillende categorieën. Bij deze categorieën kun je denken aan:

 • Kijken naar een video 
 • Bekijken van een afbeelding 
 • Luisteren naar muziek.

Wanneer je naar beelden zoals een foto, video, beelden uit een spel of animatie wilt kijken is het fijn als dit in hoge kwaliteit kan. De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T heeft een beeldscherm waarop de beelden in hoge kwaliteit worden vertoond. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Het kijken naar beelden is voor entertainment niet voldoende. Vaak speelt geluid een belangrijke rol bij entertainment. Bijvoorbeeld voor het kijken van een video, het spelen van een videospel of voor het luisteren naar muziek. 

Dit model heeft twee stereo speakers van het merk Harman Karbon waaruit de geluiden met een hoge kwaliteit klinken. Tijdens het luisteren naar muziek komen de geluiden helder, zuiver en met bas naar voren. 

Werken met de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede eigenschappen?

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is een ultradunne laptop met goede prestaties. Hierdoor is dit model het ideale werkpaard om onderweg aan taken te kunnen werken.

Bekijk de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T hier!

Accuduur

Een laptop staat er om bekend dat er zonder oplader op gewerkt kan worden. Om zonder oplader aan een taak te kunnen werken is een accu nodig. De grootte van de accu bepaald hoelang er zonder oplader aan taken kan worden gewerkt. 

Om een geruime tijd aan taken te kunnen werken heeft dit model een accu met een grote batterijcapaciteit. Hierdoor kan dit model worden gebruikt om 9 uur lang zonder oplader aan taken te werken. 

Door de geruime tijd dat er op de accu gewerkt kan worden hoef je niet bang te zijn dat de accu snel leeg is. Mocht de accu tijdens het werken aan taken leeg raken, dan is de accu met de meegeleverde voedingsadapter binnen een snelle tijd opgeladen.

Snelheid

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is gericht op het werken aan de creatieve taken. Hierdoor is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Deze componenten zijn naast goed voor het werken aan de creatieve taken ook erg snel. Hierdoor kan iedere taak bij deze laptop snel worden uitgevoerd. 

Het wachten totdat een taak is afgerond behoord hierdoor dan ook tot de verleden tijd. Om iedere taak snel uit te kunnen voeren is dit model uitgerust met de volgende componenten: 

 • 8GB werkgeheugen
 • AMD Ryzen 7 3700U processor. Deze processor kan de taken in een energiezuinige stand en een snelle stand uitvoeren. Welke stand gebruikt wordt is afhankelijk van de taak waaraan er op de laptop wordt gewerkt.  
 • Een harde schijf van 512GB. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een SSD schijf. Bij een SSD schijf kunnen bestanden snel worden geopend. Door Windows op de SSD schijf te installeren zul je merken dat de laptop een stuk sneller kan worden gestart

Bestanden opslaan

Als de laptop / computer wordt gebruikt voor het werken aan taken moeten er bestanden op de harde schijf kunnen worden bewaard. Bijvoorbeeld om wijzigingen aan bestanden of nieuwe bestanden te kunnen bewaren.

Ieder bestand neemt ruimte in beslag. Het type bestand bepaald hoeveel ruimte er door het bestand wordt ingenomen. De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is voorzien van een SSD schijf met een opslagruimte van 512GB. Deze ruimte is groot genoeg voor het bewaren van de belangrijkste foto’s, documenten en enkele video’s. 

harde schijf

Met een opslagruimte van 512GB kun je al snel tegen beperkingen aanlopen. Gelukkig kan het geheugen tijdelijk worden uitgebreid. Voor het uitbreiden van het interne geheugen kan er een USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Bij een USB-opslag apparaat kun je denken aan een: 

 • USB-Stick
 • Externe harde schijf

Voor het verbinden van een USB-opslag apparaat kunnen de USB-poorten van de laptop worden gebruikt. Dit model is uitgerust met drie verschillende versies USB poorten. De USB-poorten die je bij dit model kunt vinden zijn: 

 • USB 2.0
 • USB 3-A
 • USB 3-C

Alle USB poorten kunnen worden gebruikt voor het uitwissen van bestanden. Met de USB 3.0 poorten kunnen de bestanden zelfs razendsnel uitgewisseld worden.

Waar de USB 2.0 en USB 3-A poort alleen voor het uitwissen van bestanden kan worden gebruikt levert de USB 3-C poort meer functies. Zo kan een USB 3-C poort worden gebruikt voor onder andere: 

 • Het opladen van een aangesloten apparaat zoals een mobiele telefoon, een tablet of een navigatie apparaat
 • Aansluiten van een tweede beeldscherm  
Werken met de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede eigenschappen?

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is een ultradunne laptop met goede prestaties. Hierdoor is dit model het ideale werkpaard om onderweg aan taken te kunnen werken.

Bekijk de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T hier!

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Tussen de bestanden die tijdens het werken op de laptop worden bewaard kunnen belangrijke bestanden zitten. Om ervoor te zorgen dat deze bestanden veilig kunnen worden bewaard is het belangrijk dat er met enige regelmaat een reservekopie van de bestanden wordt gemaakt. Voor het maken van een reservekopie krijg je bij de installatie van Windows een opslagruimte van 5GB in de cloud (OneDrive). 

Met een opslagruimte van 5GB voor het bewaren van een reservekopie loop je al snel tegen beperkingen aan. Om de bestanden alsnog in de cloud te kunnen bewaren kan er gebruik gemaakt worden van een abonnement op OneDrive. Hiervoor zijn verschillende abonnementsvormen. De verschillende abonnementsvormen zijn: 

 • OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte vergroot)
 • Microsoft 365 Family
 • Microsoft 365 Personal
Internetverbinding

De abonnementsvorm OneDrive 100GB  zal de opslagruimte vergrote naar een opslagruimte van 100GB. In plaats van alleen de opslagruimte te vergroten kun je ook kiezen voor een Microsoft 365 abonnement. Hierbij krijg je een opslagruimte van 1TB in OneDrive en kun je gebruik maken van de programma’s van Microsoft zoals:

 • Word voor het maken van tekstdocumenten zoals verslagen en aantekeningen 
 • Powerpoint voor het maken van presentaties
 • Outlook voor het versturen en ontvangen van e-mail
 • Excel voor het maken van berekeningen

Draadloze verbindingen

Voor het werken aan taken is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo gebruiken we het internet voor het zoeken naar informatie, het opdoen van inspiratie, het kijken naar een video, het luisteren naar muziek of om met elkaar te communiceren. 

Om via het internet te kunnen werken moet de laptop zijn verbonden met een internetverbinding. Hiervoor moet de laptop zijn uitgerust met een netwerkadapter. De netwerkadapter van de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T kan draadloze verbindingen op twee verschillende manieren tot stand brengen waaronder:

Draadloze verbinding
 • Draadloze internetverbinding (WiFi5.0)
 • Bluetooth verbinding

Voor de draadloze internetverbinding kan de netwerkadapter uit dit model gebruik maken van WiFi5.0. Met WiFi 5.0 kan een verbinding met bijna iedere draadloze verbinding worden gemaakt. Om de verbinding met WiFi tot stand te kunnen brengen zijn de gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens bestaan minimaal uit:

 • De netwerknaam (SSID)
 • Het wachtwoord (WPA of WPA2 key)

Naast de verbinding met de buitenwereld kunnen ook apparaten dichterbij worden verbonden. Voor het verbinden van draadloze apparaten kan de bluetooth 4.2 verbinding worden gebruikt. Bij draadloze apparaten die via bluetooth verbonden kunnen worden kun je denken aan onder andere:

 • Een Navigatiesysteem voor het berekenen van de beste route
 •  Het sporthorloge voor het uitlezen van de statistieken
 • Draadloze geluidsapparatuur voor het verbeteren van de geluidskwaliteit

Een bluetooth verbinding kan ook worden gebruikt voor het delen van bestanden. Bijvoorbeeld voor het delen van een foto / video met een mobiele telefoon / tablet of voor het verzenden van een opdracht naar een draadloze printer. 

Werken met de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede eigenschappen?

De ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T is een ultradunne laptop met goede prestaties. Hierdoor is dit model het ideale werkpaard om onderweg aan taken te kunnen werken.

Bekijk de ASUS ZenBook Flip 14 UM462DA-AI024T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *