ASUS ZenBook 15 inch serie review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 31 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop of een vaste computer waarmee je aan de grafische taken kunt werken? De modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie zijn uitgerust met goede eigenschappen waardoor deze laptops voor iedere taak kunnen worden gebruikt. Om tijdens het werken te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd is een beeldscherm nodig. Het beeldscherm van de modellen uit deze serie hebben een beeldschermformaat van 15 inch waarop beelden haarscherp vertoond worden. Hierdoor zijn deze laptops het ideale werkpaard voor het werken aan de grafische taken. Benieuwd naar de prestaties van deze laptops? Wij hebben ze getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen. 

Inhoudsopgave

Werken met de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop waarmee je aan iedere taak kunt werken?

De laptops uit de ASUS ZenBook 15 inch serie vallen onder de categorie Ultrabook. Hierdoor hebben deze laptops een combinatie van componenten met goede eigenschappen en een dunne behuizing. Waarmee je met gemak aan iedere taak kunt werken.

Bekijk de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie hier!

Werken met de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie

De laptops uit de ASUS ZenBook 15 inch serie vallen onder de categorie Ultrabook. Een Ultrabook is een laptop waarbij goede componenten worden gecombineerd met een compacte behuizing. Om met de Ultrabook te kunnen werken is een besturingssysteem nodig. 

Het besturingssysteem is de belangrijkste software voor de computer / laptop wat de computer nodig heeft voor:

 • Kunnen herkennen welke apparaten er met de laptop / computer zijn verbonden
 • Het kunnen bewaren van de bestanden op de harde schijf
 • Installeren van een programma / app op de laptop
 • Starten van de laptop / computer

Tegenwoordig zijn er voor de laptop / computer verschillende besturingssystemen te vinden zoals:

 • Windows (Microsoft)
 • Chrome OS (Google)
 • OSX (Apple)
Werken met de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie

Windows is een van de meest gebruikte besturingssystemen. Doordat Windows voor veel laptops / computers wordt gebruikt zijn er talloze apps en programma’s voor dit besturingssysteem beschikbaar. Hierdoor is er bijna altijd wel een programma te vinden die kan worden gebruikt om aan een taak te kunnen werken. 

Voordat er met een programma / app aan een taak kan worden gewerkt moet het gewenste programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Om een app / programma binnen Windows te installeren moet Windows wel al op de Ultrabook zijn geïnstalleerd.

Voorbereidingen voor het installeren van Windows op de ASUS ZenBook 15 inch serie

Voordat de installatie van het besturingssysteem Windows kan worden gestart moeten er eerst enkele voorbereidingen worden getroffen. De voorbereidingen bestaan uit:

 • De laptop verbinden met het internet
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Wanneer je een laptop uit de ASUS ZenBook 15 inch serie met het internet wilt gaan verbinden moeten de gegevens van de internetverbinding ingevoerd worden. Deze gegevens bestaan uit: 

Wat is een internet verbinding1
 • De naam van de internetverbinding (SSID)
 • Het wachtwoord (WPA of WPA2 key)

Als de netwerknaam en het wachtwoord van de internetverbinding niet zijn gewijzigd kunnen deze gegevens op de sticker aan de achterkant van het modem gevonden worden. 

Nadat de juiste gegevens van de internetverbinding zijn ingevoerd kan de laptop worden verbonden met het internet. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst “Verbinding maken” drukken.  Wanneer de laptop is verbonden met het internet volgt de volgende stap. In deze stap wordt er om de gegevens van het Microsoft account gevraagd. Het Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. 

Als gebruikersnaam voor het Microsoft account wordt een e-mail adres gebruikt. Dit e-mail adres is een e-mail adres wat bij Microsoft is aangemaakt. Een e-mail adres wat bij Microsoft is aangemaakt kun je herkennen aan onder andere:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Als je nog geen e-mail adres bij Microsoft hebt aangemaakt kan deze in deze stap aangemaakt worden. Hiervoor kun je met de linkermuisknop op de link met de tekst: “Microsoft account aanmaken” drukken.

In het artikel “Microsoft account aanmaken” staat middels een stappenplan beschreven hoe je dit account aan kunt maken. Nadat het Microsoft account is aangemaakt kan dit worden gebruikt voor:

 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • E-mail versturen en ontvangen

Windows installeren op de ASUS ZenBook

Om Windows uiteindelijk op de laptop / computer te kunnen installeren moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor het activeren van Windows moet de activatiecode worden ingevoerd. Deze activatiecode bestaat uit een reeks van cijfers en letters en kan op verschillende manieren worden gevonden:

 • In de e-mail die je hebt gekregen tijdens de aanschaf van Windows
 • Op de USB-stick wanneer het besturingssysteem in de winkel is gekocht
 • De Windows installatie DVD
Windows 10 installeren op de ASUS ZenBook 15 inch serie

Nadat de voorbereidingen voor het installeren van Windows zijn voltooid kan de installatieprocedure worden gestart. De installatieprocedure van Windows bestaat uit verschillende stappen. In de eerste stappen van de installatie wordt er om een toestemming gevraagd. Deze toestemming moet worden gegeven om met de laptop te kunnen werken. 

In de verdere stappen kan de laptop worden gepersonaliseerd. Bij het personaliseren kun je denken aan:

 • Wijzigen van de kleur van het startmenu
 • De achtergrond aanpassen
 • Een naam aan de computer geven
 • Gebruikersnaam voor de gebruiker opgeven

Nadat de gehele installatieprocedure is doorlopen kan er meteen met de laptop aan de basistaken worden gewerkt. Bij de basistaken kun je denken aan: 

 • Het zoeken naar informatie op het internet
 • Zoeken naar programma’s waarmee aan taken kan worden gewerkt
 • Aantekeningen maken
 • Het bewerken van een foto met paint
Werken met de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop waarmee je aan iedere taak kunt werken?

De laptops uit de ASUS ZenBook 15 inch serie vallen onder de categorie Ultrabook. Hierdoor hebben deze laptops een combinatie van componenten met goede eigenschappen en een dunne behuizing. Waarmee je met gemak aan iedere taak kunt werken.

Bekijk de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie hier!

Apps installeren op een model uit de ASUS ZenBook 15 inch

Voordat er met een laptop uit de ASUS ZenBook 15 inch serie aan taken gewerkt kan worden moet er een app / programma worden geïnstalleerd. Doordat deze modellen met het besturingssysteem Windows werken zijn er veel verschillende programma’s en apps voor deze laptops beschikbaar. Ieder programma / app kan in een categorie worden onderverdeeld. De categorieën waaraan je kunt denken zijn onder andere: 

 • Entertainment
 • De browser voor het zoeken naar informatie op het internet
 • Kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het werken aan tekstdocumenten  
Microsoft store Apps

Afhankelijk van het programma zijn er verschillende manieren voor het installeren van een programma / app. De manieren waarop een programma / app kan worden geïnstalleerd zijn:

Om een app vanuit de Microsoft Store te kunnen downloaden moet er met het Microsoft account worden ingelogd. Nadat je bij de Microsoft Store bent ingelogd kun je naar de app gaan zoeken. Het zoeken naar een app kan op verschillende manieren waaronder: 

 • App installeren vanuit de Microsoft Store
 • Het installeren vanaf een USB-Stick
 • Een installatie bestand downloaden om de app te installeren

Als je het gewenste programma hebt gevonden krijg je een venster te zien. In dit venster staat aan de rechterkant een knop met de tekst: “Installeren”. Door hier met de linkermuisknop op te drukken wordt het programma op de laptop geïnstalleerd.  

Wanneer je een programma vanaf het internet download wordt er een installatiebestand gedownload. Dit installatie bestand kan worden geopend door er met de linkermuisknop op te drukken. Nadat het bestand is geopend komen er enkele vragen naar boven. Hierin moet een toestemming worden gegeven om met het programma te kunnen werken. 

Bij het voltooien van de installatie van een programma wordt er een snelkoppeling naar het programma gemaakt. Deze snelkoppeling kun je in het startmenu en op het bureaublad terugvinden. Met snelkoppeling kan het programma sneller worden gestart waarna er met het programma kan worden gewerkt. 

Accuduur

 • Zoeken op de categorie
 • Zoeken op de naam van het programma

Veel laptops met goede prestaties hebben een korte tijd dat er op de accu gewerkt kan worden. Hier hebben ze tijdens het ontwikkelen van de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch goed over nagedacht. Zo hebben deze laptops een grote accu waardoor er tot wel 12 uur aan de zwaardere taken gewerkt kan worden. Bij de zwaardere taken kun je denken aan het bewerken van een foto, video of het maken van een animatie. 

Wanneer er met de laptop aan de lichtere taken wordt gewerkt zoals het kijken naar een video of het zoeken naar informatie op het internet kan er zelfs langer op de accu worden gewerkt. Door de geruime tijd die er met de accu gewerkt kan worden hoef je niet zo snel bang te zijn dat de accu tijdens het werken aan taken onverhoopt leeg is.

Accu van de Chromebook

Door de lange tijd die er op de accu gewerkt kan worden zijn de laptops uit deze serie het ideale werkpaard om onderweg aan taken te werken. 

Ondanks dat er een geruime tijd op de accu kan worden gewerkt komt er een moment dat de accu leeg is. De accu kan dan opgeladen worden met de meegeleverde voedingsadapter.  

Ondanks dat er een geruime tijd op de accu kan worden gewerkt komt er een moment dat de accu leeg is. De accu kan dan opgeladen worden met de meegeleverde voedingsadapter.  

Modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie

Ieder laptop uit de ASUS ZenBook 15 inch serie heeft een 15 inch beeldscherm en een compact formaat behuizing. Door het beeldschermformaat van 15 inch kan er op een efficiënte manier aan taken worden gewerkt. 

Om aan taken te kunnen werken hebben deze laptop een aanraakgevoelig beeldscherm, een touchpad waarin een beeldscherm verwerkt zit en een toetsenbord. 

De letters staan bij dit toetsenbord volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Een Q,W,E,R,T,Y indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y welke bovenaan het toetsenbord van links naar recht op het toetsenbord staan. 

ASUS ZenBook 15 UX534FT bedienen

Naast het invoeren van cijfers, letters en leestekens moet de laptop bediend kunnen worden. Hiervoor kan het touchpad en het aanraakgevoelige beeldscherm worden gebruikt. 

Het touchpad van deze modellen is een aanraakgevoelig beeldscherm wat bij het toetsenbord zit. Doordat er in het touchpad een beeldscherm verwerkt zit wordt het touchpad ook wel screenpad genoemd. Het screenpad kan naast het bedienen van de muis ook voor extra functies worden gebruikt. Bij de extra functies kun je denken aan: 

 • Bladeren door bestanden
 • Het toevoegen van muziek tijdens het bewerken van een video
 • Tekenen op het touchpad om de foto’s en video’s makkelijker te kunnen bewerken
 • Kijken naar een video om zo gemakkelijk aantekeningen te kunnen maken

Om efficient met het aanraakgevoelige beeldscherm en het screenpad te kunnen werken wordt er een stylus meegeleverd. 

Ondanks dat er een tweede beeldscherm bij het toetsenbord aanwezig is, is het formaat van de behuizing compact. Voor het compact formaat zitten er dunne randen om het beeldscherm en is de behuizing erg dun. Hierdoor kan ook het gewicht van de behuizing worden beperkt. De laptops uit deze serie wegen tussen de 1,5 en 2,5KG. Dit gewicht is erg licht voor een laptop met een 15 inch beeldscherm. 

Voor het werken aan de taken met de laptop is een besturingssysteem nodig. Hiervoor zit het besturingssysteem Windows op de laptop geïnstalleerd. Windows is een van de meest gebruikte besturingssystemen waardoor er veel programma’s en apps voor dit besturingssysteem zijn. De grote hoeveelheid aan apps zorgen ervoor dat dit model voor bijna iedere taak kan worden gebruikt. 

Ieder model uit deze serie heeft veel overeenkomsten. Naast de overeenkomsten zijn er per model verschillende eigenschappen. Hieronder vertellen we over de unieke eigenschappen per model. 

Werken met de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop waarmee je aan iedere taak kunt werken?

De laptops uit de ASUS ZenBook 15 inch serie vallen onder de categorie Ultrabook. Hierdoor hebben deze laptops een combinatie van componenten met goede eigenschappen en een dunne behuizing. Waarmee je met gemak aan iedere taak kunt werken.

Bekijk de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie hier!

ASUS ZenBook UX563FD-A1080T

De ASUS ZenBook UX563FD-A1080T is een laptop met goede componenten voor het werken verschillende basistaken. Om aan de basistaken te kunnen werken heeft dit model een 15” beeldscherm met goede eigenschappen. De goede eigenschappen van het beeldscherm zorgen ervoor dat de beelden met een 4K hoge realistische weergave kunnen worden weergegeven.  

Het beeldschermformaat van 15 inch waarop beelden in 4K worden vertoond kunnen goed worden gebruikt voor het werken en bekijken van entertainment. 

Om aan de creatieve taken te kunnen werken is deze laptop uitgerust met een NVIDIA GeForce GTX1050 Max-Q videokaart. De videokaart wordt gebruikt om de beelden tijdens het werken aan de creatieve taken te kunnen verwerken. Naast het goede beeldscherm en de videokaart is deze laptop uitgerust met goede componenten waaronder: 

 • NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q
 • 16GB aan werkgeheugen wat voor het werken aan taken wordt gebruikt 
 • Een Intel Core i7-10510U processor wat een energiezuinige processor die berekeningen snel uit kan voeren. Hierdoor kan dit model worden gebruikt om snel aan verschillende taken te kunnen werken
 • 1TB aan SSD schijf voor het bewaren van de bestanden zoals foto’s, video’s en documenten

ASUS ZenBook Flip UX563FD-EZ050T

De ASUS ZenBook Flip UX563FD-EZ050T is een twee in een laptop waardoor dit model in zowel de laptop als de tablet stand kan worden gebruikt. Voor het werken in de tablet stand is het aanraakgevoelige beeldscherm bij dit model bevestigd op een kantelmechanisme. Om in de tablet te kunnen werken kan het beeldscherm op twee verschillende manieren worden gedraaid. Hierbij kun je denken aan:

 • De tent stand waarin het beeldscherm voor 180 graden wordt gedraaid zodat het beeldscherm als standaard kan worden gebruikt
 • In de tablet stand waarbij het beeldscherm 360 graden is gekanteld

Voor de tablet stand is een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch behoorlijk groot. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de laptop te vervoeren. Hier hebben ze bij het ontwikkelen van de ASUS ZenBook Flip UX563FD-EZ050T goed over nagedacht. Zo heeft dit model een compacte behuizing waarbij er dunne randen om het beeldscherm zitten en de behuizing zelf erg dun is. Dit zorgt ervoor dat het gewicht kan worden beperkt. Het gewicht van deze laptop is ongeveer 2KG waardoor dit model het ideale werkpaard is voor onderweg. 

Naast het compacte formaat, het lichte gewicht en het goede beeldscherm heeft dit model alles in huis om snel aan taken te kunnen werken. Voor het werken aan de verschillende taken is dit model uitgerust met: 

 • NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q
 • 16GB aan werkgeheugen wat voor het werken aan taken wordt gebruikt 
 • Een Intel Core i7-10510U processor wat een energiezuinige processor die berekeningen snel uit kan voeren. Hierdoor kan dit model worden gebruikt om snel aan verschillende taken te kunnen werken
 • 1TB aan SSD schijf voor het bewaren van de bestanden zoals foto’s, video’s en documenten

Asus ZenBook Pro UX581GV-H2004T

De Asus ZenBook Pro UX581GV-H2004T is een echte alleskunner. Om aan de taken te kunnen werken heeft dit model een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch. Het beeldscherm beschikt over goede eigenschappen waardoor de beelden met een realistische weergave kunnen worden vertoond. 

Bij dit model blijft het niet bij het aanraakgevoelige beeldscherm. Er zit namelijk een beeldscherm boven het toetsenbord verwerkt waarmee de computer bediend kan worden. Het aanraakgevoelige beeldscherm wat boven het toetsenbord is verwerkt kan worden gebruikt voor:

 • Het bewerken van een foto
 • Tekenen om zo gemakkelijk aan de creatieve taken te werken. Hierbij kun je denken aan het maken van een 2D of 3D animatie
 • Invoeren van cijfers door de numerieke functie te activeren
 • Bladeren door de bestanden die op de harde schijf staan opgeslagen
 • Met de hand schrijven waarna de computer de tekens omzet naar leesbare letters die op het beeldscherm worden vertoond. Hiermee kan er een stuk sneller aan tekstdocumenten worden gewerkt

De combinatie van het screenpad en de goede componenten zorgen ervoor dat dit model goed kan worden gebruikt voor het werken aan de creatieve taken. Om aan de creatieve taken te kunnen werken heeft dit model een NVIDIA® GeForce® RTX 2060 videokaart. Hierdoor kunnen de beelden snel worden verwerkt. Bijvoorbeeld voor het werken aan creatieve taken of om met de laptop in hoge kwaliteit te kunnen gamen. 

ASUS ZenBook Pro Duo UX581LV-H2018T

De ASUS ZenBook Pro Duo UX581LV-H2018T is speciaal ontworpen om aan de creatieve taken te kunnen werken. Om aan de creatieve taken te kunnen werken is dit model uitgerust met goede componenten zoals:

 • Een snelle Intel i7-10750H processor. Hiermee kunnen berekeningen razendsnel worden uitgevoerd
 • 16 GB werkgeheugen waarop bestanden tijdens het werken tijdelijk bewaard kunnen worden. Dit is erg handig tijdens het werken aan creatieve taken zoals het bewerken van een foto of video
 • Een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch waarop beelden haarscherp naar voren komen
 • SSD schijf met een opslagruimte van 512GB waarop bestanden kunnen worden opgeslagen. Door Windows op de SSD schijf te installeren zul je merken dat de laptop een stuk sneller kan starten  

Naast de goede componenten heeft dit model verschillende mogelijkheden voor het bedienen van de computer. Zo kan de laptop worden bediend met het aanraakgevoelige beeldscherm en het touchpad. Deze laptop is voorzien van een nieuw type touchpad waardoor er extra functies beschikbaar komen. Bij deze functies kun je denken aan:

 • Met de hand schrijven om zo sneller aan tekstdocumenten te kunnen werken
 • Bewerken van foto’s en video’s doordat er op het screenpad kan worden getekend
 • Bladeren door bestanden
 • Het numerieke toetsenbord gebruiken voor het invoeren van cijfers. Hiermee kunnen cijfers een stuk sneller worden ingevoerd wat handig is voor het maken van berekeningen.
 • Door een muziek / video collectie bladeren

Doordat deze laptop is uitgerust met componenten met goede eigenschappen kan deze laptop voor iedere creatieve taak worden gebruikt. Naast het werken aan de creatieve taken kan er op deze laptop in hoogwaardige kwaliteit worden gegamed. 

Naast het bekijken wat er op de computer gebeurd kan het beeldscherm voor de bediening worden gebruikt. Het beeldscherm van dit model is aanraakgevoelig. Om extra nauwkeurig op het aanraakgevoelige beeldscherm te kunnen werken kan de meegeleverde stylus worden gebruikt. 

ASUS ZenBook 15 UX534FT

De ASUS ZenBook 15 UX534FT is het instap model van de ASUS ZenBook 15 inch serie. Met dit model kan er prima worden gewerkt aan verschillende creatieve taken. Om aan de creatieve taken te kunnen werken is dit model uitgerust met de volgende componenten:

 • 16GB werkgeheugen
 • Een snelle en energiezuinige Intel Core i7-8565U processor. Met deze processor kan er een geruime tijd aan taken gewerkt worden. In de snelle stand kunnen de taken ook snel worden uitgevoerd
 • Een grote SSD schijf met een opslagruimte van 1TB. Bij deze opslagruimte hoef je niet zo snel bang te zijn dat er teveel bestanden worden bewaard
 • Een groot 15 inch 4K beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit worden vertoond. Hierop komen de beelden haarscherp naar voren waardoor het kijken naar een video een ware belevenis wordt

Om met de laptop aan taken te kunnen werken moet de laptop kunnen worden bediend. Voor het bedienen van de laptop heeft dit model verschillende opties. Zo kan deze laptop met het aanraakgevoelige beeldscherm en het touchpad worden bediend. 

Voor dit model is een touchpad gebruikt waarin een beeldscherm verwerkt zit. Hierdoor kan het touchpad naast het bedienen van de laptop voor verschillende extra functies worden gebruikt. Bij deze functies kun je denken aan:  

 • Met de hand schrijven om zo sneller aan tekstdocumenten te kunnen werken
 • Bewerken van foto’s en video’s doordat er op het screenpad kan worden getekend
 • Bladeren door bestanden
 • Het numerieke toetsenbord gebruiken voor het invoeren van cijfers. Hiermee kunnen cijfers een stuk sneller worden ingevoerd wat handig is voor het maken van berekeningen.
 • Door een muziek / video collectie bladeren
Werken met de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop waarmee je aan iedere taak kunt werken?

De laptops uit de ASUS ZenBook 15 inch serie vallen onder de categorie Ultrabook. Hierdoor hebben deze laptops een combinatie van componenten met goede eigenschappen en een dunne behuizing. Waarmee je met gemak aan iedere taak kunt werken.

Bekijk de modellen uit de ASUS ZenBook 15 inch serie hier!

gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *