ASUS X515JA-EJ261T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 42 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop met een groot beeldscherm waarbij componenten met goede prestaties worden gecombineerd met een compact formaat behuizing? 

De ASUS X515JA-EJ261T is een vlotte allround laptop waarmee je snel aan bijna iedere toepassing kunt werken. Naast het werken aan toepassingen kun je dit model ook voor de ontspanning en de communicatie gebruiken. 

Wanneer je met de laptop wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm die over goede eigenschappen beschikt. 

Door de goede eigenschappen van het beeldscherm kun je beelden in een hoge kwaliteit bekijken. Wil jij meer over de prestaties van deze laptop weten? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

Werken met de ASUS X515JA-EJ261T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarbij een groot beeldscherm wordt gecombineerd met goede prestaties?

De ASUS X515JA-EJ261T is een allround laptop waarmee je vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd kunt werken.

Wanneer je aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ261T hier!

Werken met de ASUS X515JA-EJ261T

Voor het werken aan toepassingen met een computer / laptop zijn apps en programma’s nodig. Voordat je met een app of programma kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Er zijn tegenwoordig verschillende besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken. 

Met ieder besturingssysteem kun je aan een of meerdere specifieke toepassingen werken. Hierdoor zijn er voor ieder besturingssysteem andere apps en programma’s beschikbaar. Enkele besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken zijn onder andere:  

 • Linux 
 • OSX
 • Chrome OS
 • Windows
Werken met de ASUS X515JA-EJ261T

Iedere computer / laptop heeft een besturingssysteem nodig om te functioneren. Hierdoor zijn er verschillende overeenkomsten waarvoor de computer / laptop het besturingssysteem gebruikt zoals:

 • Het kunnen installeren van apps en programma’s
 • Werken met bestanden
 • Herkennen een aansturen van apparaten die met de laptop zijn verbonden
 • Aansturen van de componenten die in de behuizing van de laptop zitten
 • Starten van de laptop / computer

Van de verschillende besturingssystemen waarmee een computer / laptop kan werken wordt het besturingssysteem Windows het vaakst gebruikt. Met de grote hoeveelheid apparaten die met Windows werken zijn er ook veel Windows gebruikers.

Iedere Windows gebruiker kan met de computer / laptop aan verschillende toepassingen werken. Om aan de grote hoeveelheid verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows veel apps en programma’s beschikbaar. Windows computers kunnen hierdoor voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS X515JA-EJ261T installeren: de voorbereidingen

Wanneer je op de ASUS X515JA-EJ261T met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken moet je enkele voorbereidingen treffen. Deze voorbereidingen bestaan uit drie acties waaronder:

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Met de ASUS X515JA-EJ261T kun je alleen met de draadloze internetverbinding via het internet werken. Wanneer je met de draadloze internetverbinding wilt gaan werken heb je gegevens nodig. Deze gegevens behorende bij de internetverbinding staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem aangegeven met:

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)
Windows op de ASUS X515JA-EJ261T

Wanneer je de laptop met de draadloze internetverbinding wilt verbinden moet je de naam van de draadloze internetverbinding selecteren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk drukken. Deze kun je vinden in de lijst met beschikbare internetverbindingen. 

Om de draadloze verbinding tot stand te kunnen brengen moet het wachtwoord worden ingevoerd. Het wachtwoord behorende van de internetverbinding staat vaak op het modem aangegeven met WPA of WPA2 key. De WPA of WPA2 key bestaat meestal uit een combinatie van letters en cijfers. 

Nadat je de juiste gegevens van het internet hebt ingevoerd kun je de laptop met het internet verbinden door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” te drukken. 

Wanneer je via de draadloze  internetverbinding met de buitenwereld bent verbonden wordt er om gegevens van het Microsoft account gevraagd. Dit account is een vereiste om Windows te kunnen installeren. 

Een Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Het e-mail adres dat als gebruikersnaam voor het Microsoft account kan worden gebruikt moet bij Microsoft zijn aangemaakt. Enkele voorbeelden van e-mail adressen die voor het Microsoft account kunnen worden gebruikt zijn:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Heb jij nog geen e-mail adres van Microsoft tot de beschikking? Dan moet dit account worden aangemaakt voordat je Windows kunt gaan installeren. In het artikel: “Microsoft account aanmaken” kun je stapsgewijs lezen hoe je dit account kunt registreren / aanmaken. Om met een Windows computer / laptop te kunnen werken is het Microsoft account belangrijk. Zo wordt het Microsoft account voor verschillende doeleinden gebruikt. 

Microsoft account aanmaken
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

In de laatste voorbereiding moet het besturingssysteem voor de installatie worden geactiveerd. Het besturingssysteem kun je activeren door een product of activatie code in te voeren. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Voordat je met het besturingssysteem Windows op de ASUS X515JA-EJ261T na de installatie kunt werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. De Windows installatie verloopt middels een installatieprocedure die uit verschillende fases bestaat. 

In de eerste fase van de installatieprocedure moet je bevestigen dat je na de installatie met het besturingssysteem wilt gaan werken. Deze bevestiging kun je geven door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord te drukken. 

Nadat je hebt bevestigd dat je het besturingssysteem Windows na de installatie wilt gaan gebruiken kun je het besturingssysteem Windows installeren. 

Windows 10 installeren

Tijdens het installeren van het besturingssysteem worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf van de laptop opgeslagen. Deze bestanden en instellingen geven instructies waardoor de computer / laptop weet hoe er op acties moet worden gereageerd. Enkele doeleinden waarvoor de instructies worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het kunnen openen en bewaren van bestanden
 • Programma’s en apps binnen het besturingssysteem te kunnen installeren
 • Het aansturen van de aangesloten apparaten
 • De componenten die in de laptop zitten aansturen

Bij de afronding van de Windows installatie kun je het besturingssysteem naar eigen voorkeuren aanpassen. Enkele wijzigingen die je binnen het besturingssysteem kunt doen zijn:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als de gehele Windows installatie is afgerond kun je de laptop meteen gebruiken om aan basistoepassingen te werken. Hiervoor worden tijdens de Windows installatie apps en programma’s van Microsoft geïnstalleerd. Met deze programma’s kun je onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Werken met de ASUS X515JA-EJ261T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarbij een groot beeldscherm wordt gecombineerd met goede prestaties?

De ASUS X515JA-EJ261T is een allround laptop waarmee je vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd kunt werken.

Wanneer je aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ261T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS X515JA-EJ261T

Ontwikkelingen binnen de computerwereld hebben elkaar allemaal snel opgevolgd. Zo zijn er in de laatste jaren een hoop nieuwe apps en programma’s bijgekomen. Hierdoor zijn er steeds meer toepassingen waarvoor de laptop en computer kunnen gebruiken. 

Naast de nieuwe apps en programma’s zijn de bestaande apps en programma’s verbeterd. Door deze verbeteringen hebben programma’s meer functies en zijn ze gebruiksvriendelijker geworden. Met deze ontwikkelingen kun je sneller aan toepassingen werken. 

Met welke programma’s en apps er op de computer / laptop kan worden gewerkt is afhankelijk van het besturingssysteem waarmee de computer / laptop werkt. Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. 

De ASUS X515JA-EJ261T werkt met het besturingssysteem Windows. Hierdoor behoort dit model tot de categorie Windows computers. Op Windows computers kun je alleen met apps en programma’s werken die voor Windows zijn gemaakt. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Van de verschillende besturingssystemen die op de markt zijn wordt het besturingssysteem in veel gevallen gebruikt. Hierdoor zijn er veel Windows gebruikers die met de computer / laptop aan verschillende toepassingen willen werken. Voor bijna iedere toepassing is een ander programma nodig. 

Om aan de grote hoeveelheid verschillende toepassingen te kunnen werken zijn veel apps en programma’s nodig. Hierdoor zijn er voor Windows computers en laptops een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. 

De zoektocht naar een app kan door dit grote assortiment met apps en programma’s lastig worden. Om deze zoektocht te vergemakkelijken worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn:

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS X515JA-EJ261T installeren

Voor het werken aan toepassingen is het internet in de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo zijn er meer toepassingen bijgekomen waarvoor het internet kan worden gebruikt en kunnen we het internet ook gebruiken om met elkaar te communiceren. 

Wanneer je via het internet wilt gaan werken kan dat op twee verschillende manieren. Zo kun je met behulp van een app of via een website aan toepassingen werken. Voordat je met een app kunt gaan werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Voordat je een app op de ASUS X515JA-EJ261T kunt installeren moet je de Microsoft Store openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Microsoft Store te drukken. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Wanneer je de Microsoft Store hebt geopend moet je inloggen met het Microsoft account. Nadat je binnen deze store bent ingelogd kan de app worden gezocht. Apps kunnen binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren worden gezocht waaronder:

 • Zoeken op de naam van de app
 • De categorie / toepassingen waarvoor je de app wilt gebruiken invoeren

Als je bij de zoektocht naar een app de gewenste app hebt gevonden kun je deze gaan installeren. Om een app te kunnen installeren moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. Door hierop te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster zie je een knop met de tekst: “installeren” staan.  

Door met de linkermuisknop op deze knop te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem van de laptop geïnstalleerd. Wanneer je een app gaat installeren worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf opgeslagen. Bij het uitvoeren van acties binnen de app krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. 

De instructies geven een seintje aan het besturingssysteem zodat de computer / laptop op de juiste manier op acties van de app kan reageren. 

Aan het einde van de installatie van de app wordt er een snelkoppeling naar de app in het startmenu gemaakt. Deze snelkoppeling zorgt ervoor dat de app sneller kan worden gevonden. Doordat je de app sneller kunt openen kan er sneller met de app aan toepassingen worden gewerkt. 

Programma’s op de ASUS X515JA-EJ261T installeren

Waar apps voor een groot gedeelte via het internet werken, kun je ook zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Voor het werken aan toepassingen zonder internetverbinding worden vaak programma’s gebruikt. 

Bij de ASUS X515JA-EJ261T kunnen alleen programma’s die voor Windows beschikbaar zijn worden geïnstalleerd. Programma’s kunnen tegenwoordig bij een Windows computer op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kun je een programma installeren met een installatie bestand dat op een USB-stick staat of het installatiebestand vanaf het internet downloaden. 

In iedere geval heb je voor de installatie van een programma altijd een installatiebestand nodig. De grootte van het installatie bestand is per programma en manier waarop het programma wordt geïnstalleerd verschillend.

Programma installeren

Als je een programma vanaf het internet gaat downloaden heb je daar in vergelijking met het installatiebestand dat op de USB-stick staat maar een klein installatiebestand voor nodig. De resterende bestanden worden namelijk via het internet gedownload. 

Wanneer je het programma wilt gaan installeren moet het installatiebestand behorende bij het programma worden geopend. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij het programma drukken. 

Nadat het installatiebestand is geopend komt er een venster tevoorschijn. Binnen dit venster staat een invoerveld waarmee je het programma voor de installatie moet activeren. Voor deze activatie wordt bij de aanschaf van het programma een product / activatie code meegeleverd. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers. 

Nadat het programma is geactiveerd moet je voor de installatie bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “OK”, “Doorgaan” of “Akkoord” te drukken.

Tijdens de installatie van een programma worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. Deze bestanden en instellingen geven bij het werken met het programma instructies aan het besturingssysteem. Door deze instructies weet het besturingssysteem hoe er op acties binnen een programma moet worden gereageerd. 

Wanneer de installatie van het programma tot zijn einde komt kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Een snelkoppeling naar een programma kan binnen het startmenu en / of op het bureaublad worden geplaatst. Met deze snelkoppeling kan het programma een stuk sneller worden gevonden en geopend. Hierdoor kun je altijd snel met het programma aan een toepassing werken.

Werken met de ASUS X515JA-EJ261T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarbij een groot beeldscherm wordt gecombineerd met goede prestaties?

De ASUS X515JA-EJ261T is een allround laptop waarmee je vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd kunt werken.

Wanneer je aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ261T hier!

Het uiterlijk van de ASUS X515JA-EJ261T

De ASUS X515JA-EJ261T is een lichtgewicht laptop waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een compact formaat behuizing. Om het gewicht van de behuizing te beperken zitten er dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van rond de 2CM. 

Door de dunne randen om het 15 inch beeldscherm is het formaat van dit model te vergelijken met een laptop die over een 14 inch beeldscherm beschikt. 

De laptop is door het compacte formaat en het lichte gewicht van rond de 2KG makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken. Zo kun je onderweg nog even snel aan documenten werken, zoeken naar informatie of op andere locaties naar video’s kijken. 

Behuizing van de ASUS X515JA-EJ261T

Bediening

Om met een laptop of computer te kunnen werken zijn componenten voor de bediening nodig. Enkele componenten die je voor de bediening van de computer / laptop nodig hebt zijn: 

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Het beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de computer
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren

Een van de grootste voordelen van een laptop is dat alle componenten in de behuizing zijn verwerkt. Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft de ASUS X515JA-EJ261T een internationaal toetsenbord. Bij een toetsenbord met de internationale indeling staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord verwerkt. 

Bediening van de ASUS X515JA-EJ261T

Doordat deze letters op deze manier op het toetsenbord staan gepositioneerd wordt dit toetsenbord ook wel de Q,W,E,R,T,Y indeling genoemd. Deze indeling wordt voor de toetsenborden binnen Europa het vaakst gebruikt.     

Het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens is niet voldoende om aan toepassingen te kunnen werken. Je moet namelijk ook acties uit kunnen voeren. Hiervoor wordt vaak de cursor op het beeldscherm gebruikt. Een cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm en kan worden gebruikt voor onder andere: 

 • Acties binnen een programma, app of besturingssysteem uitvoeren
 • Bestanden en programma’s openen en sluiten
 • Acties bevestigen

Onder het toetsenbord zit bij dit model een glazen plaatje verwerkt. Dit glazen plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd en kan worden gebruikt voor het bedienen van de cursor. Een touchpad kun je met de vingers bedienen. Bijvoorbeeld door met de vingers over het glazen plaatje te bewegen of door er met de vingers op te drukken. 

Het beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ261T

Bij het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Om met een computer of laptop aan toepassingen te kunnen werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft een computer / laptop een beeldscherm nodig. 

De ASUS X515JA-EJ261T heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken. Om de beelden zoals foto’s, video’s en computerspelletjes in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft dit beeldscherm de volgende eigenschappen: 

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Beelden worden 60 keer per seconde ververst. Hierdoor komen beelden vloeiend op het beeldscherm naar voren
 • Mat beeldscherm waardoor je zelfs in het zonnetje naar beelden kunt kijken
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
Beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ261T

Naast het kunnen bekijken van beelden kan een computer / laptop ook voor de grafische toepassingen worden gebruikt. Wanneer je aan grafische toepassingen gaat werken heeft een computer / laptop een videokaart nodig. Dit model heeft de Intel Iris Plus Graphics G7 (Ice Lake 64 EU) videokaart. Deze videokaart zit in de processor verwerkt en kan hierdoor alleen voor de lichtere grafische toepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Het bewerken van foto’s
 • Het maken van 2D animaties 
 • Spelen van computerspelletjes
Werken met de ASUS X515JA-EJ261T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarbij een groot beeldscherm wordt gecombineerd met goede prestaties?

De ASUS X515JA-EJ261T is een allround laptop waarmee je vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd kunt werken.

Wanneer je aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ261T hier!

De ASUS X515JA-EJ261T voor de ontspanning gebruiken

In de afgelopen jaren zijn er voor computers en laptops veel verschillende ontwikkelingen geweest. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de computer / laptop voor verschillende nieuwe doeleinden kan worden gebruikt. 

De computer / laptop kan hierdoor tegenwoordig worden gebruikt om aan toepassingen te werken. Daarnaast kun je de laptop / computer ook voor de ontspanning gebruiken. Als je de laptop / computer voor de ontspanning wilt gebruiken wordt daar vaan entertainment voor gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan: 

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje
Entertainment met de ASUS Zenbook

Als je de laptop / computer wilt gebruiken voor het bekijken van foto’s en video’s of het spelen van spelletjes dan speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. 

Om de beelden tijdens entertainment in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch en goede prestaties. Hierdoor kun je vanaf dit beeldscherm in hoge kwaliteit naar beelden kijken. 

Voor entertainment heb je aan alleen het bekijken van beelden niet voldoende. Je moet ook naar geluiden kunnen luisteren. Bijvoorbeeld om te kunnen horen wat er in een video gebeurd, het spelen van spelletjes of voor het luisteren naar muziek. 

In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ261T zijn twee stereo speakers verwerkt. Deze speakers werken met de Sonic Master techniek waardoor met geluiden helder, zuiver en met een diepe bas kunt beluisteren. 

Door het beeldscherm met goede eigenschappen en de speakers met goede geluidskwaliteit is dit model het ideale werkpaard voor entertainment.  

Accuduur

Laptops worden vaak gebruikt om vanaf verschillende locaties aan toepassingen te kunnen werken. Om met de laptop op verschillende locaties aan toepassingen te kunnen werken is een accu nodig. 

De tijd dat er op de accu kan worden gewerkt is afhankelijk van het type toepassing waarvoor de laptop wordt gebruikt en de grootte van de accu. Voor de ASUS X515JA-EJ261T is een accu met een grote batterijcapaciteit gebruikt. Door deze grote batterijcapaciteit kun je tot wel een gehele werkdag aan toepassingen werken. 

Hierdoor ben je niet plaatsafhankelijk en kun je ook onderweg aan toepassingen werken. Bijvoorbeeld om aantekeningen tijdens de studie / vergadering te maken of voor het bekijken van een video wanneer je op vakantie bent. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Wanneer je met de laptop op de accu aan toepassingen werkt wordt er stroom van de accu verbruikt. Dit betekent dat er een moment gaat komen waarop de accu leeg is. Om bij een lege accu verder te kunnen werken moet de laptop met het stopcontact worden verbonden. Voor de verbinding met het stopcontact wordt een oplader meegeleverd. Deze oplader kan voor het opladen van de accu en het werken aan toepassingen via het stopcontact worden gebruikt. 

Snelheid

De ASUS X515JA-EJ261T is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikt. Door deze goede eigenschappen kun je vlot aan de lichtere toepassingen werken. 

Naast het vlot aan basistoepassingen kunnen werken kun je met deze laptop zelfs aan meerdere lichte toepassingen tegelijkertijd werken. Om snel met de laptop te kunnen werken beschikt dit model over de volgende eigenschappen: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • Om aan toepassingen te kunnen werken moeten er berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Voor het uitvoeren van berekeningen heeft dit model de krachtige Intel Core i7-1065G7 processor.

  Deze processor beschikt over vier afzonderlijke kernen die onafhankelijk berekeningen op hoge snelheid uit kunnen voeren. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om snel aan toepassingen te werken. Je kunt met deze processor ook aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken
 • Wanneer je vlot met de laptop aan toepassingen kunt werken is het belangrijk dat je ook snel met bestanden kunt werken. Bijvoorbeeld om bestanden snel te openen, te bewaren of te wijzigen. Bij deze laptop wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen.

  In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken. Als je een besturingsssyteem op de SSD schijf installeert kan dat een flinke snelheidswinst opleveren. 
Werken met de ASUS X515JA-EJ261T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarbij een groot beeldscherm wordt gecombineerd met goede prestaties?

De ASUS X515JA-EJ261T is een allround laptop waarmee je vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd kunt werken.

Wanneer je aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ261T hier!

Bestanden opslaan

Wanneer je aan toepassingen gaat werken moeten bestaande en nieuwe bestanden kunnen worden opgeslagen. Om met bestanden te kunnen werken heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. 

De hoeveelheid aan bestanden die je op de harde schijf kunt bewaren is afhankelijk van het type bestand en de opslagruimte van de harde harde schijf. 

In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ261T zit een harde schijf met een opslagruimte van 512GB. Met deze grootte kun je redelijk veel bestanden bewaren zoals: documenten, foto’s en video’s. Daarnaast wordt de harde schijf gebruikt voor het installeren van apps en programma’s om aan toepassingen te kunnen werken. 

harde schijf

Bestanden die op een harde schijf worden bewaard kunnen beschadigd raken. Bijvoorbeeld als de laptop wordt lastig gevallen met een computer virus of als de laptop defect raakt. 

Deze bestanden kun je gelukkig veilig stellen. Voor het veilig stellen van bestanden kun je gebruik maken van een USB-opslag apparaat. Voordat je bestanden op het USB-opslag apparaat kunt bewaren moet deze op de laptop worden aangesloten. 

Dit model heeft vier verschillende USB poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen worden aangesloten waaronder: 

 • 2* USB 2.0 
 • 1* USB 3.2 type-a
 • 1* USB 3.2 type-c

De snelheid waarin je bestanden naar een USB-opslag apparaat kunt overbrengen wordt bepaald door de USB versie die wordt gebruikt. In vergelijking met USB 2.0 kun je met USB 3.2 bestanden sneller overdragen. 

Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c poort voor verschillende extra functies worden gebruikt. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere: 

 • Opladen van aangesloten apparaten zoals de mobiele telefoon en tablet
 • Een tweede beeldscherm op de laptop aansluiten

Bestanden veilig stellen in OneDrive

De bestanden die op de harde schijf of op een USB-opslag apparaat worden opgeslagen zijn niet altijd bereikbaar. Bijvoorbeeld als je op een andere locatie bent en foto’s, video’s of documenten wilt delen. 

Door de komst van het internet is hier een oplossing voor gekomen. Zo kun je tegenwoordig bestanden in een online opslagruimte bewaren. Hiervoor wordt in de meeste gevallen de cloud gebruikt. 

Er zijn verschillende bedrijven die een online opslagruimte ter beschikking stellen. Voordat je gebruik kunt maken van deze online opslagruimte moet je een account aanmaken. Enkele cloud oplossingen zijn onder andere: 

Werken in de cloud
 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Bij het aanmaken / registreren van een Microsoft account krijg je automatisch een online opslagruimte van 5GB binnen OneDrive. In een opslagruimte van 5GB kunnen maar weinig bestanden worden opgeslagen. Er bestaat hierdoor een grote kans dat je niet alle belangrijke bestanden in deze online opslagruimte kunt bewaren. 

Om meerdere bestanden binnen OneDrive te kunnen bewaren kan de online opslagruimte worden vergroot. Voor deze uitbreiding moet je een account op OneDrive afsluiten. Hiervoor kun je uit drie verschillende abonnementen kiezen waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Met het uitgebreidste abonnement van OneDrive (Microsoft Office 365) wordt de online opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft gebruiken. Met de programma’s van Microsoft uit het Microsoft office 365 abonnement kun je voornamelijk aan kantoor toepassingen werken zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Draadloze verbindingen worden steeds vaker voor verschillende toepassingen gebruikt. Zo kun je de draadloze verbinding gebruiken voor een verbinding tussen apparaten en de verbinding met de buitenwereld via het internet. 

Wanneer je met draadloze verbindingen wilt gaan werken heeft de laptop daar een netwerkadapter voor nodig. Met de netwerkadapter die voor de ASUS X515JA-EJ261T is gebruikt kan de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen worden verbonden waaronder: 

 • WiFi 5.0 
 • Bluetooth 4.1
Draadloze verbinding

Met de draadloze internet verbinding (Wifi 5.0) kun je de laptop met de meeste draadloze internetverbindingen verbinden. Hiervoor heb je wel de gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens behorende bij de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem aangegeven met: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de toegang tot het wereldwijde internet, kunnen apparaten die dichter bij de laptop in de buurt zijn ook worden verbonden. Voor de draadloze verbinding tussen apparaten kun je bij dit model met de Bluetooth 4.1 verbinding werken.  Voorbeelden van toepassingen waarvoor een bluetooth verbinding kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Werken met de ASUS X515JA-EJ261T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarbij een groot beeldscherm wordt gecombineerd met goede prestaties?

De ASUS X515JA-EJ261T is een allround laptop waarmee je vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd kunt werken.

Wanneer je aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ261T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *