ASUS X515JA-EJ260T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 47 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop en spelen de prestaties en de opslagruimte hierbij een belangrijke rol? Voor de ASUS X515JA-EJ260T zijn componenten met goede eigenschappen gebruikt. Hierdoor kun je met de laptop vlot aan verschillende toepassingen werken. 

Wanneer je met een computer of laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je met bestanden kunnen werken. Bijvoorbeeld voor het bewerken van bestaande bestanden en het bewaren van nieuwe bestanden. Deze laptop heeft voor het bewaren van bestanden een grote harde schijf met een opslagruimte van maar liefst 1TB groot. 

Tijdens het werken aan toepassingen is het handig als je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Om dit te kunnen bekijken heeft een laptop / computer een beeldscherm nodig. Het beeldscherm wat voor dit model is gebruikt heeft een formaat van 15 inch waarmee je beelden in goede kwaliteit kunt bekijken. 

Met de combinatie van de goede prestaties, het goede beeldscherm en de grote opslagcapaciteit is deze laptop het ideale werkpaard waarmee je vlot aan toepassingen kunt werken. Benieuwd naar de prestaties? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

Bediening van de ASUS X515JA-EJ260T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop met voldoende opslagruimte?

De ASUS X515JA-EJ260T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact  formaat behuizing.

Door de componenten met de goede eigenschappen kun je met dit model snel aan iedere lichte toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden scherp en met realistische kleuren bekiijken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ260T hier!

Werken met de ASUS X515JA-EJ260T

Als je met een computer of laptop aan toepassingen wilt gaan werken heb je daar apps en programma’s voor nodig. Voordat je met een app of programma aan toepassingen kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Voor computers en laptops is het besturingssysteem de belangrijkste software. Zo kan een besturingssysteem voor de aansturing van een laptop / computer worden gebruikt. Enkele doeleinden waarvoor een besturingssysteem wordt gebruikt zijn:    

 • Herkennen en aansturen van componenten die in de laptop zitten
 • Werken met bestanden
 • Aangesloten apparaten herkennen en aansturen
 • Apps en programma’s installeren
 • Werken met apps en programma’s
 • De computer / laptop kunnen starten

Voor computers en laptops zijn in de afgelopen jaren veel verschillende ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen kunnen computers en laptops voor meerdere toepassingen worden gebruikt en zijn er het aantal computergebruikers toegenomen. 

Werken met de ASUS X515JA-EJ260T

Iedere computergebruiker kan een computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruiken. Hierdoor stelt iedere computer gebruiker andere eisen aan een computer / laptop. Bedrijven die besturingssystemen ontwikkelingen maken hebben hier rekening mee gehouden. Zo zijn er tegenwoordig verschillende besturingssystemen voor de laptop / computer beschikbaar die allemaal gericht zijn op het werken aan specifieke doeleinden. Enkele besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

De ASUS X515JA-EJ260T behoort tot de categorie Windows laptops. Hierdoor kan er bij dit model alleen met apps en programma’s worden gewerkt die voor Windows beschikbaar zijn. Van de verschillende besturingssystemen waarmee laptops en computers kunnen werken wordt Windows het vaakst gebruikt. Hierdoor zijn er veel Windows gebruikers die de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. 

Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een groot aantal apps en programma’s beschikbaar. Door het grote aantal verschillende apps en programma’s kun je Windows computer voor bijna ieder toepassing gebruiken. 

ASUS X515JA-EJ260T installeren: de voorbereidingen

Voordat er met het besturingssysteem Windows op een laptop of computer worden gewerkt moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd.

Wanneer je het besturingssysteem op de ASUS X515JA-EJ260T wilt gaan installeren moet de laptop op installatie worden voorbereid. De voorbereidende handelingen die nodig zijn voor de installatie van Windows bestaan uit drie verschillende stappen waaronder: 

 • De laptop met een internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Deze laptop kan alleen draadloos met de internetverbinding in huis (Wifi) worden verbonden. Voor de toegang tot het internet via WiFi zijn gegevens nodig. De gegevens behorende bij de internetverbinding staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

Windows op de ASUS X515JA-EJ260T
 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Wanneer je de laptop met de draadloze internetverbinding wilt gaan verbinden moet je de naam van de internetverbinding selecteren. Selecteren van de internetverbinding doe je door met de linkermuisknop op de naam van het netwerk in de lijst met beschikbare internetverbindingen te drukken. 

Nadat je het netwerk hebt geselecteerd moet het wachtwoord behorende bij de internetverbinding worden ingevoerd. Het wachtwoord dat je voor de internetverbinding nodig hebt staat vaak op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: WPA of WPA2 key. 

Als je het wachtwoord behorende bij de internetverbinding hebt ingevoerd moet je voor de uiteindelijke verbinding met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. 

Wanneer de juiste gegevens zijn ingevoerd is de laptop met het internet verbonden en kun je door naar de volgende stap. Binnen deze stap wordt er om gegevens behorende bij een Microsoft account gevraagd. Het Microsoft account is een vereiste die voor de installatie van Windows nodig is. 

Als je nog geen Microsoft account tot de beschikking hebt moet deze voor de Windows installatie worden aangemaakt. Hoe dit in zijn werk gaat kun je lezen in het artikel: “Microsoft account aanmaken”. 

Een Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een daarbij behorend wachtwoord. Voor het Microsoft account kun je alleen e-mail adressen gebruiken die bij Microsoft zijn aangemaakt. Enkele voorbeelden van e-mail adressen die voor het Microsoft account gebruikt kunnen worden eindigen op:

 • @hotmail.nl
 • @hotmail.com
 • @live.nl
 • @msn.nl
 • @msn.com 

Bij een Windows computer wordt het Microsoft account voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder: 

Microsoft account aanmaken
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Voordat de installatie procedure voor de Windows installatie kan worden gestart moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor de activatie van een besturingssysteem moet een product of activatie code worden ingevoerd. Deze product / activatie code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak bij de aanschaf van een laptop of computer meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatie procedure

Wanneer het besturingssysteem is geactiveerd en de voorbereidingen op de Windows installatie zijn getroffen kan Windows op de ASUS X515JA-EJ260T worden geïnstalleerd. Voor de installatie van het besturingssysteem Windows wordt een installatieprocedure gebruikt. De installatieprocedure behorende bij het besturingssysteem bestaat uit verschillende fases. 

In de eerste fase wordt er meerdere keren gevraagd om een bevestiging dat je na de installatie met Windows wilt gaan werken. Bevestigen dat je met het besturingssysteem wilt werken doe je door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken.  

Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan de uiteindelijke Windows installatie worden gestart. Om na de Windows installatie met de laptop / computer te kunnen werken worden er bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. 

Windows 10 installeren

Als je met de computer / laptop werkt krijgt de computer van deze bestanden instellingen instructie. Door deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. Enkele toepassingen die de computer / laptop van de instructies krijgt worden gebruikt voor: 

 • Het kunnen werken met bestanden
 • Verbinding maken met andere apparaten
 • Installeren van apps en programma’s 
 • Componenten van de laptop herkennen en aansturen
 • Aangesloten apparaten herkennen en aansturen

Wanneer de benodigde bestanden en instellingen die de computer / laptop nodig heeft om te kunnen werken op de harde schijf zijn opgeslagen volgt de afrondende fase. In de afrondende fase kan het besturingssysteem naar eigen voorkeur worden aangepast. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan: 

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Wanneer Windows op de laptop is geïnstalleerd kun je meteen aan verschillende basistoepassingen werken. Hiervoor worden programma’s van Microsoft tijdens de Windows installatie geïnstalleerd. Met deze programma’s van Microsoft kun je onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Bediening van de ASUS X515JA-EJ260T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop met voldoende opslagruimte?

De ASUS X515JA-EJ260T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact  formaat behuizing.

Door de componenten met de goede eigenschappen kun je met dit model snel aan iedere lichte toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden scherp en met realistische kleuren bekiijken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ260T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS X515JA-EJ260T

De laatste jaren zijn het aantal apps en programma’s voor computer en laptops flink toegenomen. Hierdoor kunnen computers en laptops voor steeds meer doeleinden worden gebruikt. 

Met het toenemende aantal apps en programma’s zijn ook het aantal gebruikers toegenomen. Iedere computergebruiker kan een computer / laptop voor andere doeleinden gebruiken. Hierdoor zijn er verschillende besturingssystemen op de markt zoals: 

 • Linux
 • Apple OSX
 • Microsoft Windows
 • Chrome OS
Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Voor ieder besturingssysteem zijn apps en programma’s beschikbaar. Hierbij geldt wel dat niet ieder programma op alle besturingssystemen kan werken. Zo werkt de ASUS X515JA-EJ260T met het besturingssysteem Windows en kun je hierdoor alleen apps en programma’s die voor Windows zijn gemaakt op deze laptop installeren. 

Van de verschillende besturingssystemen wordt Windows het vaakst gebruikt. Met de grote hoeveelheid apparaten waarop Windows is geïnstalleerd zijn er veel verschillende Windows gebruikers. Iedere Windows gebruiker kan de computer voor andere toepassingen gebruiken. 

Om aan de verschillende toepassingen van de grote hoeveelheid gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. Het kan door deze grote hoeveelheid apps en programma’s lastig worden om het gewenste programma te vinden. 

Om de zoektocht naar een app / programma te versnellen worden programma’s en apps per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin programma’s en apps kunnen worden verdeeld zijn onder andere:

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS X515JA-EJ260T installeren

Voor het werken aan toepassingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ook zijn het aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt toegenomen. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn:

 • Zoeken naar informatie
 • Met elkaar communiceren via de chat of mail
 • Delen van bestanden
 • Bestanden in de cloud bewaren
 • Bekijken van een video
 • Luisteren naar muziek

Met de ASUS X515JA-EJ260T kun je op twee verschillende manieren via het internet werken. Zo kun je bij een Windows computer met een app of een website via het internet aan toepassingen werken. 

Microsoft store Apps

Voordat je met een app aan een toepassing kunt gaan werken moet deze op de laptop binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Een app kan bij een Windows computer alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. 

Als je een app vanuit de Microsoft Store wilt gaan installeren moet je de Microsoft Store openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de store te drukken. Deze snelkoppeling is in het startmenu te vinden. 

Nadat je de Microsoft Store hebt geopend moet je met het Microsoft account inloggen. Voor het inloggen heb je dezelfde gegevens nodig als dat je gebruikt voor het ontgrendelen en installeren van de laptop. 

Wanneer je bij de Microsoft Store bent ingelogd kun je naar de app zoeken. Binnen de Microsoft Store kun je op twee verschillende manieren naar apps zoeken waaronder:

 • Zoeken op de categorie / toepassing waarvoor je de app wilt gaan gebruiken
 • De naam van de app invoeren 

Als je de gewenste app hebt gevonden kan deze worden geïnstalleerd. Om de app te installeren moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de gewenste app drukken. Door op deze snelkoppeling te drukken wordt er een nieuw venster geopend. 

App zoeken in de Windows Store

Binnen dit geopende venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Door met de linkermuisknop op deze knop te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem op de laptop geïnstalleerd. 

Tijdens de installatie van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app binnen het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. Wanneer je met de app aan toepassingen gaat werken krijgt het besturingssysteem instructies van deze bestanden en instellingen. Zo weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker binnen een app moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie wordt er een snelkoppeling naar de app gemaakt. De snelkoppeling van de app wordt vaak alleen in het startmenu geplaatst. Met behulp van deze snelkoppeling kan een programma sneller worden gevonden zodat er snel met de app aan een gewenste toepassing kan worden gewerkt. 

Programma’s op de ASUS X515JA-EJ260T installeren

Vanaf het eerste moment dat de computer / laptop door consumenten kan worden gebruikt zijn er programma’s waarmee aan toepassingen kan worden gewerkt.

In de laatste jaren zijn deze programma’s verbeter en zijn er een hoop nieuwe programma’s bijgekomen. Doordat de programma’s verbeterd zijn hebben programma’s meerdere functies gekregen en zijn de programma’s ook een stuk gebruiksvriendelijker geworden. 

Met programma’s kun je vaak zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Hierdoor kun je zelfs buitenshuis aan toepassingen werken. Bijvoorbeeld om tijdens het reizen of tijdens een vergadering aan documenten te kunnen werken. 

Programma installeren

Voordat er met een programma op de ASUS VivoBook 15 K512JP-BQ281T aan een toepassing kan worden gewerkt moet het programma worden geïnstalleerd. Bij een Windows computer kunnen programma’s op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd waaronder:

 • Een USB-stick
 • Het internet

Wanneer je een programma gaat installeren heb je daar altijd een installatiebestand voor nodig. De grootte van het installatiebestand kan per programma en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd verschillen. 

Als een programma via het internet wordt geïnstalleerd heb je daar in vergelijking met de installatie via de USB-stick maar een klein installatiebestand voor nodig. De resterende bestanden worden namelijk via het internet gedownload. 

Om de installatie van een programma te kunnen starten moet het installatiebestand behorende bij het programma worden geopend door er met de linkermuisknop op te drukken. 

Nadat het installatiebestand is geopend moet het programma voor de installatie worden geactiveerd. Voor de activatie heb je een product of activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het programma vaak meegeleverd. 

Als het programma is geactiveerd wordt er meerdere keren om een bevestiging gevraagd. Met deze bevestiging geef je aan dat je na de installatie met het programma aan toepassingen wilt gaan werken. Een bevestiging kun je geven door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” te drukken.

Nadat je hebt bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken kan het programma uiteindelijk worden geïnstalleerd. Tijdens de installatie van een programma worden bestanden en instellingen op de harde schijf van de laptop opgeslagen. Deze bestanden en instellingen geven bij het werken aan toepassingen instructies aan het besturingssysteem. Hiermee weet een computer / laptop hoe er op acties van een gebruiker binnen het programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie kan een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Een snelkoppelingen voor een programma kan op twee verschillende locaties worden geplaatst. Zo kan een snelkoppeling in het startmenu en / of op het bureaublad worden geplaatst. 

Met een snelkoppeling kun je het programma gemakkelijk en snel terugvinden waardoor het programma snel kan worden gestart. 

Bediening van de ASUS X515JA-EJ260T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop met voldoende opslagruimte?

De ASUS X515JA-EJ260T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact  formaat behuizing.

Door de componenten met de goede eigenschappen kun je met dit model snel aan iedere lichte toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden scherp en met realistische kleuren bekiijken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ260T hier!

Het uiterlijk van de ASUS X515JA-EJ260T

ASUS heeft bij het ontwikkelen van de ASUS X515JA-EJ260T goed over de behuizing nagedacht. Zo zijn bij dit model componenten met goede eigenschappen in een behuizing met een compact formaat verstopt. Om het formaat van de behuizing compact te houden zitten er ultradunne randen om het beeldscherm en is de behuizing 1,9CM dik. 

Door de combinatie van de dunne behuizing en de dunne randen om het beeldscherm is dit model makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te kunnen werken, te zoeken naar informatie, maken van aantekeningen tijdens de studie / vergadering of voor het bekijken van een foto / video. 

Behuizing van de ASUS X515JA-EJ260T

Wanneer je de laptop onderweg wilt gaan gebruiken speelt het gewicht van de behuizing een belangrijke rol. De behuizing van deze laptop heeft een gewicht van 1.8KG en is hierdoor gemakkelijk te vervoeren. 

Bediening

Wanneer je met een laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je de computer / laptop kunt vervoeren. Voor het vervoeren van de laptop / computer zijn componenten voor de bediening nodig. 

In de behuizing van een laptop zijn alle componenten voor de bediening aanwezig. Zo heeft de ASUS X515JA-EJ260T de volgende componenten voor de bediening: 

 • Een toetsenbord waarmee letters, cijfers en leestekens kunnen worden ingevoerd
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren
Bediening van de ASUS X515JA-EJ260T

Voor veel verschillende toepassingen is het belangrijk dat letters, cijfers en leestekens kunnen worden ingevoerd. Bijvoorbeeld voor de communicatie, voor het zoeken naar informatie of om aan documenten te kunnen werken. 

Als je letters, cijfers en leestekens in wilt voeren heb je een toetsenbord nodig. Het toetsenbord dat voor de ASUS X515JA-EJ260T is gebruikt maakt gebruik van de Q,W,E,R,T,Y indeling. Hierdoor wordt dit toetsenbord ook wel het internationale toetsenbord genoemd. Een internationaal toetsenbord is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan.  

Naast het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens moet je bij het werken aan toepassingen acties uit kunnen voeren. Voor het uitvoeren van acties wordt vaak de muis gebruikt. De muis is een pijltje dat op het beeldscherm is te zien en wordt ook wel de cursor genoemd. Een cursor kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals: 

 • Selecteren van gegevens
 • Openen / sluiten van bestanden
 • Acties uitvoeren

De cursor kan bij dit model met een aanraakgevoelig glazen plaatje worden bediend. Het aanraakgevoelige glazen plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd. Met een touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het aanraakgevoelige glazen plaatje te drukken of er met de vingers overheen te bewegen. 

Het beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ260T

Bij het werken aan toepassingen is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Om dit te kunnen bekijken heeft een laptop / computer een beeldscherm nodig. 

Voor de ASUS X515JA-EJ260T is een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch gebruikt. Het beeldschermformaat van 15 inch is een ideaal formaat. Zo kun je dit formaat beeldscherm makkelijk vervoeren en kun je efficiënt aan toepassingen werken.

Bij het werken aan toepassingen en het bekijken van beelden zoals foto’s en video’s speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Hier hebben ze bij ASUS goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met goede eigenschappen waarop ieder beeld in hoge kwaliteit kan worden bekeken. 

Beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ260T

Om beelden op het beeldscherm in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft dit beeldscherm de volgende eigenschappen: 

 • Beeld resolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hele hoge pixeldichtheid. Bij een hoge pixeldichtheid staan er veel pixels op een klein oppervlak. Met de pixeldichtheid van dit beeldscherm komen de beelden zelfs vlijmscherp naar voren
 • Een grote kijkhoek waardoor je beelden zelfs vanuit verschillende posities in hoge kwaliteit kunt bekijken
 • Mat beeldscherm waardoor er geen weerspiegelingen zijn en beelden ook in het zonnetje in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken

Bekijken van beelden is bij dit model niet alles. Zo kan een laptop ook voor grafische toepassingen worden gebruikt. Om aan grafische toepassingen te kunnen werken heeft dit model de Intel UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU) videokaart. Deze videokaart zit in de processor verwerkt en kan hierdoor alleen voor de lichtere grafische toepassingen worden gebruikt zoals:  

 • Foto’s bewerken
 • 2D animaties maken
 • Spelletjes spelen
Bediening van de ASUS X515JA-EJ260T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop met voldoende opslagruimte?

De ASUS X515JA-EJ260T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact  formaat behuizing.

Door de componenten met de goede eigenschappen kun je met dit model snel aan iedere lichte toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden scherp en met realistische kleuren bekiijken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ260T hier!

De ASUS X515JA-EJ260T voor de ontspanning gebruiken

Computers en laptops kunnen tegenwoordig voor een grote hoeveelheid uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. Zo kun je met een computer / laptop aan toepassingen werken en behoort ook de ontspanning tot de mogelijkheden. Wanneer je de laptop / computer voor ontspanning wilt gaan gebruiken  wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan: 

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Als je de computer / laptop voor entertainment gaat gebruiken speelt de beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. Hier heeft ASUS tijdens het ontwikkelen van de ASUS X515JA-EJ260T  goed over nagedacht. Zo heeft deze laptop een beeldscherm en speakers met goede prestaties waardoor entertainment naar een hoger level wordt getild. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Om beelden in een hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft dit beeldscherm goede eigenschappen waardoor beelden bij het bekijken van foto’s, video’s en het spelen van een spelletje in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. 

Naast het bekijken van beelden in hoge kwaliteit heeft dit model twee stereo speakers. Deze speakers zijn van goede kwaliteit waardoor geluiden helder, zuiver en met diepe bas kunnen worden beluisterd. 

Accuduur

Het grootste voordeel van laptops is dat je niet afhankelijk bent van de locatie waar je jezelf bevindt. Zo kan een laptop gemakkelijk worden vervoert waardoor je de laptop tijdens de studie of vergadering kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het maken van aantekeningen, het delen van informatie of om aan documenten te kunnen werken. 

Wanneer je onderweg aan toepassingen wilt gaan werken heeft laptop daar een accu voor nodig. De ASUS X515JA-EJ260T heeft een accu met een grote batterijcapaciteit. Hierdoor kun je met dit model tot wel enkele uren zonder oplader aan verschillende toepassingen werken. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Ondanks dat je een geruime tijd aan toepassingen kunt werken verbruikt de laptop tijdens het werken aan toepassingen stroom. Hierdoor volgt er een moment waarop de accu leeg raakt. Voordat je met een lege accu verder kunt werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. 

Voor het opladen van de accu en om via het stroom te kunnen werken wordt een oplader meegeleverd. Met deze oplader kun je ook tijdens het opladen van de accu aan toepassingen werken. 

Snelheid

De ASUS X515JA-EJ260T is een snelle vlotte laptop waarmee je aan veel verschillende toepassingen kunt werken. Wanneer je aan toepassingen gaat werken is er niets vervelender dan lang te moeten wachten totdat een taak is voltooid. Hiervoor heeft dit model componenten met goede prestaties in de behuizing verpakt waaronder: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i5-1035G1. Deze processor behoort tot de 10de generatie Intel Core processor en heeft vier afzonderlijke kernen. Deze kernen hebben een vlotte rekensnelheid waardoor je met de processor snel aan de basistoepassingen kunt werken
 • Wanneer er met een computer of laptop aan taken wordt gewerkt moeten er bestaanden en nieuwe bestanden bewaard kunnen worden. Voor het bewaren van bestanden is een harde schijf nodig. Bij dit model zijn twee verschillende harde schijven aanwezig. Hierdoor wordt snelheid gecombineerd met een grote opslagruimte
Bediening van de ASUS X515JA-EJ260T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop met voldoende opslagruimte?

De ASUS X515JA-EJ260T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact  formaat behuizing.

Door de componenten met de goede eigenschappen kun je met dit model snel aan iedere lichte toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden scherp en met realistische kleuren bekiijken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ260T hier!

Bestanden opslaan

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moet je bestaande en nieuwe bestanden op de laptop bewaren. Voor het bewaren van componenten heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. 

Bij de ASUS X515JA-EJ260T wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met de SSD schijf aanzienlijk sneller met bestanden werken. Bijvoorbeeld voor het wijzigen van bestanden of het bewaren van nieuwe bestanden. 

De hoeveelheid aan bestanden die op de harde schijf kunnen worden bewaard is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de harde schijf. 

harde schijf

De grootte van de harde schijf wordt ook wel de opslagruimte genoemd en wordt in GB aangegeven. Dit model heeft een harde schijf met een opslagruimte van 1TB. Op een harde schijf met een opslagruimte van 1TB kun je veel verschillende bestanden bewaren zoals foto’s, video’s en documenten.  

Bestanden die op de harde worden bewaard kunnen door een technisch mankement of een computer virus verloren gaan. Gelukkig kun je de belangrijke bestanden tegen technische mankementen en virussen beschermen. 

Als je de belangrijke bestanden wilt gaan beschermen kun je een reservekopie van de bestanden maken. Een reservekopie wordt vaak op een USB-opslag apparaat bewaard. Bij een USB-opslag apparaat kun je denken aan: 

 • USB-stick
 • Externe harde schijf

Voordat je een reservekopie van de bestanden op een USB-opslag apparaat kunt bewaren moet het USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. 

Dit model heeft vier USB-poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen worden aangesloten. Deze vier USB poorten zijn in drie verschillende versies te verdelen waaronder:  

 • 2 * USB 2.0
 • 1 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

De snelheid waarin bestanden naar en van de harde schijf kunnen worden verplaatst is afhankelijk van de USB versies die je gebruikt voor het uitwisselen van bestanden. Zo kun je met bestanden met de USB3.2 versie in vergelijking met USB 2.0 aanzienlijk sneller uitwisselen. Dit komt door de hogere lees en schrijfsnelheid waarmee USB 3.2 kan werken. 

Snel uitwisselen van bestanden is niet het enige waarvoor de USB 3.2 poort kan worden gebruikt. Zo kunnen USB 3.2 type-c poorten ook voor verschillende extra functies worden ingezet zoals:

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Wanneer je bestanden op een USB-opslag apparaat of een harde schijf bewaard kan het voorkomen dat je de bestanden niet bij je hebt. Bijvoorbeeld als je bestanden met vrienden, kennissen, collega’s of familie wilt delen. 

Via het internet is hier een oplossing voor. Zo kunnen bestanden in een online opslagruimte worden bewaard. Als je bestanden in een online opslagruimte wilt bewaren wordt daar vaak de cloud voor gebruikt.

Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die een online opslagruimte tot de beschikking stellen. Bestanden die in deze online opslagruimte worden bewaard kunnen vanaf iedere computer, laptop, mobiele telefoon of tablet worden benaderd. Op deze manier heb je de belangrijke bestanden altijd bij je. Enkele voorbeelden van clouddiensten zijn: 

de cloud
 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Wanneer je een Microsoft account aanmaakt / registreert krijg je een gratis abonnement op de cloud van Microsoft (OneDrive) tot de beschikking. Tijdens de Windows installatie wordt er voor OneDrive een speciale ruimte gereserveerd. Bestanden die in deze gereserveerde ruimte worden opgeslagen komen meteen in de cloud terecht. 

Met een gratis abonnement op OneDrive krijg je een opslagruimte van 5GB tot de beschikking. Een opslagruimte met een grootte van 5GB zit helaas al snel vol. Als je meer bestanden in de cloud wilt kunnen bewaren kun je deze ruimte met een abonnement vergroten. Hiervoor heeft Microsoft drie verschillende abonnementen beschikbaar waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Het Microsoft Office 365 abonnement is de uitgebreidste versie van OneDrive. Bij het Microsoft Office 365 abonnement wordt de online opslagruimte van OneDrive naar 1TB vergroot. Naast de grote opslagruimte bestaat het Microsoft Office 365 abonnement uit verschillende programma’s waarmee aan verschillende toepassingen kan worden gewerkt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende ontwikkelingen voor de computer / laptop geweest. Hierdoor zijn draadloze verbindingen voor het werken aan toepassingen een steeds grotere rol gaan spelen. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor de draadloze verbinding kan worden gebruikt zijn: 

 • Communiceren via de chat of e-mail 
 • Delen van bestanden
 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van foto’s en video’s
 • Bestanden op het internet bewaren
Draadloze verbinding

Een computer / laptop heeft een netwerkadapter nodig om met draadloze verbindingen te kunnen werken. Met de netwerkadapter die voor de ASUS X515JA-EJ260T is gebruikt kan de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen worden verbonden waaronder:  

 • Draadloze internetverbinding (WiFi)
 • Bluetooth 4.1

Wanneer je via een draadloze internetverbinding via het internet wilt gaan werken heb je gegevens nodig. De gegevens die je voor de toegang tot de draadloze internetverbinding nodig hebt staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met:

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Dit model kan voor de draadloze internetverbinding met WiFi 5.0 worden verbonden. WiFi 5.0 is een van de laatste versies van de draadloze internetverbindingen in huis. Hierdoor kun je deze laptop met bijna iedere draadloze internetverbinding verbinden.

De verbinding met de buitenwereld is bij dit model niet alles. Zo kun je dit model ook met apparaten in de buurt verbinden. Om apparaten die in de buurt zijn met de laptop te verbinden kan de bluetooth 4.1 verbinding worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor bluetooth 4.1 kan worden gebruikt zijn: 

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Bediening van de ASUS X515JA-EJ260T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop met voldoende opslagruimte?

De ASUS X515JA-EJ260T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact  formaat behuizing.

Door de componenten met de goede eigenschappen kun je met dit model snel aan iedere lichte toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden scherp en met realistische kleuren bekiijken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ260T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *