ASUS X515JA-EJ258T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 46 minuten

Ben jij  op zoek naar een energiezuinige laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken? De ASUS X515JA-EJ258T is gericht op het werken aan de lichtere taken zoals:

 • Werken aan documenten
 • Aantekeningen maken
 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van foto’s en video’s

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat bestaande en nieuwe bestanden kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden heeft dit model een SSD schijf met een opslagruimte van 256GB. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid waardoor je snel met bestanden kunt werken. 

Tijdens het werken aan verschillende toepassingen moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Om te kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd heeft dit model een goed beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch.  Vanaf dit beeldscherm kun je beelden haarscherp en met realistische kleuren bekijken. 

Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen.

Inhoudsopgave

Werken met de ASUS X515JA-EJ258T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ258T is een vlotte laptop met een groot 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm komen beelden tijdens het werken of het bekijken van een video in hoge kwaliteit naar voren.

Naast het kunnen bekijken van beelden is het fijn als je vlot aan toepassingen kunt werken. Hiervoor heeft dit model componenten met goede eigenschappen en een harde schijf met een opslagruimte van 256GB.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ258T hier!

Werken met de ASUS X515JA-EJ258T

Als je met een computer of laptop aan toepassingen wilt gaan werken zijn daar apps en programma’s voor nodig. Voordat je met een app of programma aan toepassingen kunt werken moet een app / programma binnen het besturingssysteem op de laptop / computer worden geïnstalleerd. 

Het besturingssysteem is de belangrijkste software dat de computer / laptop nodig heeft om te kunnen werken. Zo wordt een besturingssysteem gebruikt voor: 

 • Apps / programma’s installeren waarmee je aan toepassingen kunt werken
 • Apparaten die met de laptop zijn verbonden herkennen en aansturen
 • Kunnen starten van de laptop
 • Bewaren van de bestanden
 • Verbinding met het internet kunnen maken
Werken met de ASUS X515JA-EJ258T

Binnen de computerwereld zijn in de laatste jaren veel verschillende ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen kunnen laptops en computers voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Met het toenemende aantal toepassingen is ook het aantal computergebruikers toegenomen. 

Iedere computer gebruiker kan de computer / laptop voor andere doeleinden gebruiken. Hier hebben bedrijven die besturingssystemen ontwikkelen over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig verschillende besturingssystemen voor de computer / laptop beschikbaar die allemaal gericht zijn op het werken aan een of meerdere specifieke doeleinden. Enkele besturingssystemen waarmee een computer of laptop kan werken zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

De ASUS X515JA-EJ258T behoort tot de categorie Windows laptops. Hierdoor wordt bij dit model met het besturingssysteem Windows gewerkt. Van de verschillende besturingssystemen die voor de laptop / computer kunnen worden gebruikt, staat het besturingssysteem Windows het vaakst op computers en laptops geïnstalleerd. Doordat er veel apparaten zijn die  met het besturingssysteem Windows werken zijn er ook veel verschillende Windows gebruikers. Iedere Windows gebruiker kan de computer / laptop voor andere toepassingen gebruiken. 

De meeste apps en programma’s kunnen maar voor een specifieke toepassing worden gebruikt. Hierdoor heb je voor het werken aan verschillende toepassingen al snel veel verschillende apps en programma’s op de laptop geïnstalleerd. 

Door het grote aanbod aan apps en programma’s zijn er voor Windows computers en laptops voor bijna iedere toepassing wel apps en / of programma’s te vinden. Hierdoor kun je met Windows computers / laptops aan bijna iedere toepassing werken. 

ASUS X515JA-EJ258T installeren: de voorbereidingen

Voordat je met het besturingssysteem Windows op de laptop / computer kunt gaan werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd.

Wanneer je het besturingssysteem Windows op de ASUS X515JA-EJ258T wilt gaan installeren moet de laptop / computer op de Windows installatie worden voorbereid. De laptop op Windows installatie voorbereiden bestaat uit drie acties waaronder: 

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens behorende bij het Microsoft account invoeren
 • Het besturingssysteem Windows activeren

Deze laptop kan alleen met draadloze internetverbindingen in huis worden verbonden. Om toegang tot de buitenwereld via het internet te krijgen zijn gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

Windows op de ASUS X515JA-EJ258T
 • De naam van de internetverbinding (SSID)
 • Het wachtwoord(WPA of WPA2 key)

Wanneer je de laptop met het internet wilt gaan verbinden moet je de netwerknaam selecteren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk in de lijst met beschikbare internetverbindingen drukken. 

Nadat je het netwerk hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster moet het wachtwoord behorende bij de internetverbinding worden ingevoerd. Het wachtwoord staat vaak op de sticker aan de achterkant van het modem en wordt weergegeven met: WPA of WPA2 key. 

Nadat je de juiste gegevens van de internetverbinding hebt opgegeven kun je de laptop uiteindelijk met het internet verbinden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. 

Als de laptop met het internet is verbonden kun je door naar de volgende stap. Binnen deze stap worden de gegevens van een Microsoft account opgevraagd. Het Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. Voor het Microsoft account kun je alleen een e-mail adres gebruiken dat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele voorbeelden van e-mail adressen die voor een Microsoft account kunnen worden gebruikt eindigen onder andere op: 

Microsoft account aanmaken
 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Heb je in het verleden nog niet met de diensten van Microsoft gewerkt? Er is dan een grote kans dat je dit account nog niet hebt. In dat geval moet je het Microsoft account in deze stap voor de Windows installatie aanmaken / registreren. Hoe dit in zijn werk gaat kun je stapsgewijs lezen in het artikel: “Microsoft account aanmaken”.

Bij een computer / laptop die met het besturingssysteem Windows werkt wordt het Microsoft account voor verschillende doeleinden gebruikt zoals: 

 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Het ontgrendelen van de laptop

Nadat je de gegevens van het Microsoft account hebt opgegeven moet het besturingssysteem voor de activatie worden geactiveerd. Voor de activatie van een besturingssysteem is een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak bij de aanschaf van het besturingssysteem of een nieuwe laptop / computer meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Als je de ASUS X515JA-EJ258T op de installatie van Windows hebt voorbereid kan de installatie procedure worden gestart. De installatieprocedure die voor de Windows installatie wordt gebruikt bestaat uit verschillende fases. 

Binnen de eerste fase moet je bevestigen dat je na de installatie met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Hiervoor moet je meerdere keren met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of “OK” drukken.    

Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan de uiteindelijke Windows installatie worden gestart. Tijdens het installeren van een besturingssysteem worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf van de laptop opgeslagen. 

Windows 10 installeren

Wanneer je met de laptop gaat werken geeft het besturingssysteem met behulp van deze bestanden en instellingen instructies waardoor de computer / laptop weet hoe het op acties van de gebruiker moet reageren.  

Aan het einde van de Windows installatie kan het besturingssysteem naar eigen voorkeur worden aangepast. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere: 

 • Het wijzigen van de achtergrond van de laptop
 • Een persoonlijke kleur aan het startmenu geven
 • De laptop een naam geven
 • Een gebruikersnaam voor de gebruiker opgeven

Na het afronden van de Windows installatie kun je meteen aan verschillende toepassingen werken. Hiervoor worden programma’s van Microsoft tijdens de Windows installatie geïnstalleerd. Deze programma’s kunnen voornamelijk voor de basistoepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Het zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van apps en programma’s
 • Aantekeningen maken
 • Het bewerken van een foto met paint
Werken met de ASUS X515JA-EJ258T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ258T is een vlotte laptop met een groot 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm komen beelden tijdens het werken of het bekijken van een video in hoge kwaliteit naar voren.

Naast het kunnen bekijken van beelden is het fijn als je vlot aan toepassingen kunt werken. Hiervoor heeft dit model componenten met goede eigenschappen en een harde schijf met een opslagruimte van 256GB.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ258T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS X515JA-EJ258T

In de laatste jaren zijn er voor de computer en laptop veel ontwikkelingen geweest. Door al deze ontwikkelingen kunnen computers en laptops voor steeds meer doeleinden worden gebruikt. 

Wanneer je met een laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken moeten er apps en programma’s binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Er zijn tegenwoordig verschillende besturingssystemen die allemaal op een andere manier werken. Hierdoor kun je bij ieder besturingssysteem alleen met apps en programma’s werken die voor het besturingssysteem zijn ontwikkeld. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

De ASUS X515JA-EJ258T werkt met het besturingssysteem Windows. Hierdoor  behoort dit model tot de categorie Windows laptops. Bij Windows laptops kun je alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Het besturingssysteem Windows staat op veel verschillende apparaten geïnstalleerd. Hierdoor zijn er veel verschillende Windows gebruikers. Iedere Windows gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruiken. 

Om aan de verschillende toepassingen van het grote aantal computergebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Er kan zelfs worden gezegd dat je met het grote aanbod apps en programma’s Windows computers voor iedere toepassing kunt gebruiken. 

Met het grote aanbod aan apps en programma’s kan het lastig worden om een app / programma snel te vinden. Om sneller naar apps en programma’s te kunnen zoeken worden de apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld.  Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn:  

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS X515JA-EJ258T installeren

Voor het werken aan toepassingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ook het aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn in de afgelopen jaren flink toegenomen. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn: 

 • De communicatie via de chat, online bellen en e-mail
 • Delen van bestanden
 • Bestanden bewaren in een online opslagruimte (cloud)
 • Bekijken van video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Zoeken naar informatie
Microsoft store Apps

Wanneer je via het internet aan toepassingen wilt gaan werken kan dat op twee verschillende manieren. Zo kun je via een website of met een app via het internet aan toepassingen werken. 

Voordat er met een app op de ASUS X515JA-EJ258T aan toepassingen kan worden gewerkt moet een app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Om een app binnen het besturingssysteem Windows te kunnen installeren moet de Microsoft Store worden geopend. Deze store kun je openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Microsoft Store in het startmenu  te drukken. 

Om een app vanuit de Microsoft Store te kunnen installeren moet je met het Microsoft account inloggen. De gegevens van het Microsoft account zijn hetzelfde als de gegevens die je gebruikt voor het ontgrendelen van de laptop.

Wanneer je binnen de Microsoft Store bent ingelogd kan de app worden opgezocht. Zoeken naar apps kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder: 

 • Zoeken op de categorie waarvoor je de app wilt gebruiken
 • De naam van de app invoeren 

Heb jij de app binnen de Microsoft Store gevonden? Dan kun je de app nu binnen het besturingssysteem installeren. De app kun je installeren door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app binnen de Microsoft Store te drukken. 

App zoeken in de Windows Store

Door op de snelkoppeling naar een app te drukken wordt een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Wanneer je op met de linkermuisknop op deze knop drukt wordt de app binnen het besturingssysteem op de laptop geïnstalleerd. 

Tijdens de installatie van een app worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Als je met de computer / laptop aan toepassingen werkt krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Hiermee weet de computer / laptop hoe er op acties binnen de app van de gebruiker moet worden gereageerd. 

Om na de installatie snel met een app te kunnen werken wordt er bij het afronden van de installatie een snelkoppeling naar de app gemaakt. Een snelkoppeling naar een app kan alleen in het startmenu worden geplaatst. Met deze snelkoppeling kun je de app snel terugvinden zodat je snel aan toepassingen kunt werken. 

Programma’s op de ASUS X515JA-EJ258T installeren

Al vanaf het eerste moment dat computer en laptops door consumenten kunnen worden gebruikt worden programma’s gebruikt om aan toepassingen te werken. 

Vaak heb je voor het werken aan toepassingen met een programma geen internetverbinding nodig. Hierdoor kun je ook als je onderweg bent en op locaties waar geen internetverbinding in de buurt is aan toepassingen werken. 

In de afgelopen jaren zijn er veel binnen de computerwereld veel verschillende ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen zijn er veel nieuwe programma’s bijgekomen en zijn de bestaande programma’s verbeterd. 

Programma installeren

Door deze verbeteringen zijn programma’s uitgebreider en gebruiksvriendelijker geworden. Hierdoor kun je een stuk sneller en efficiënter met programma’s aan toepassingen werken. 

Voordat je met een programma op de ASUS X515JA-EJ258T aan toepassingen kunt werken moet het programma op de laptop binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Programma’s kunnen bij een Windows computer / laptop op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kun je een programma op een Windows computer installeren met: 

 • Een USB-stick
 • Via het internet

Wanneer je een programma gaat installeren heb je daar een installatiebestand voor nodig. De grootte van het installatiebestand kan per programma en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd verschillen. 

Voor de installatie van een programma via het internet is in vergelijking met de installatie via de USB-stick maar een klein installatiebestand nodig. Dit komt doordat de resterende bestanden van het programma tijdens de installatie via het internet worden gedownload. 

Om een programma te kunnen installeren moet je het installatiebestand openen door er met de linkermuisknop op te drukken. Wanneer je het installatiebestand opent komt er een nieuw venster tevoorschijn. 

Binnen dit venster staat een invoerveld waarin een product / activatie code voor de activatie van het programma moet worden ingevoerd. De activatie / product code die je hier in moet vullen bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het programma meegeleverd.  

Nadat je het programma heb geactiveerd wordt er meerdere keren om een bevestiging gevraagd. Met deze bevestiging kun je aangeven dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Wanneer je de bevestiging hebt gegeven kan het programma uiteindelijk op de laptop binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Om na de installatie met het programma te kunnen werken worden bestanden en instellingen tijdens de installatie op de harde schijf opgeslagen. 

Als je vervolgens met het programma aan toepassingen gaat werken krijg het besturingssysteem instructies vanuit het programma. Voor deze instructies worden de bestanden en instellingen behorende bij het programma gebruikt. Door deze instructies weet een computer / laptop hoe er op acties van een gebruiker binnen een programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie kan een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Deze snelkoppeling kan op twee verschillende plaatsen worden geplaatst. Zo kan een snelkoppeling in het startmenu en / of op het bureaublad worden geplaatst. 

Wanneer je een snelkoppeling gebruikt voor het starten van een programma kan het programma sneller worden gestart `zodat er snel met het programma aan een toepassing kan worden gewerkt.

Werken met de ASUS X515JA-EJ258T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ258T is een vlotte laptop met een groot 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm komen beelden tijdens het werken of het bekijken van een video in hoge kwaliteit naar voren.

Naast het kunnen bekijken van beelden is het fijn als je vlot aan toepassingen kunt werken. Hiervoor heeft dit model componenten met goede eigenschappen en een harde schijf met een opslagruimte van 256GB.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ258T hier!

Het uiterlijk van de ASUS X515JA-EJ258T

De ASUS X515JA-EJ258T is vlotte laptop waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een compact formaat behuizing. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van ongeveer 2CM. 

Door het compacte formaat van de behuizing wordt ook het gewicht van de behuizing beperkt. Zo heeft de behuizing een gewicht van ongeveer 1.8KG wat voor een laptop met het 15 inch beeldscherm licht is. 

Met de combinatie van het lichte gewicht en het compacte formaat is deze laptop makkelijk te vervoeren. Hierdoor kun je met dit model ook onderweg aan toepassingen werken. Dit is erg handig voor het maken van aantekeningen tijdens de studie / vergadering of voor het werken aan toepassingen. 

Behuizing van de ASUS X515JA-EJ258T

Bediening

Wanneer je met een laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat de laptop / computer kan worden bediend. Voor het bedienen van de computer / laptop zijn componenten voor de bediening nodig. 

Een groot voordeel van laptops is dat de componenten voor de bediening in de behuizing zijn geïntegreerd. De ASUS X515JA-EJ258T is uitgerust met de volgende componenten voor de bediening: 

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Het beeldscherm om tijdens het werken aan taken te kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Een geïntegreerde muis met daarin een beeldscherm verwerkt waardoor het touchpad kan worden gebruikt voor het bedienen van de laptop
 • Speakers om naar de geluiden te kunnen luisteren 
Bediening van de ASUS X515JA-EJ258T

Wanneer je met de computer aan verschillende toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat er letters, cijfers en leestekens kunnen worden ingevoerd. Bijvoorbeeld voor de communicatie, het zoeken naar informatie of het werken aan documenten. 

Dit model heeft hiervoor een internationaal toetsenbord. Bij een internationaal toetsenbord staan de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die bovenaan het toetsenbord van links naar rechts zijn gepositioneerd. 

Naast het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens moet de muis op het beeldscherm kunnen worden bediend. De muis op het beeldscherm is te herkennen aan een pijltje en wordt ook wel de cursor genoemd. Een cursor kan worden gebruikt voor onder andere: 

 • Het openen en sluiten van bestanden
 • Apps en programma’s opstarten
 • Acties binnen programma’s en apps uitvoeren 

Voor de bediening van de cursor heeft dit model een aanraakgevoelig glazen plaatje onder het toetsenbord in de behuizing verwerkt. Het aanraakgevoelige plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd en kan met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door er met de vingers overheen te bewegen of er met de vingers op te drukken. 

Het beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ258T

Als je met een computer of laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken op de computer / laptop gebeurd. 

Om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan toepassingen op de computer / laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een 15 inch groot beeldschermformaat. Het beeldschermformaat van 15 inch is een goede combinatie. Zo kun je op dit beeldscherm efficiënt aan toepassingen werken en kun je een laptop met dit beeldschermformaat makkelijk vervoeren. 

Beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ258T

Wanneer je de laptop voor verschillende toepassingen wilt gebruiken speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Om beelden in goede kwaliteit te kunnen bekijken heeft het beeldscherm goede eigenschappen waaronder: 

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • IPS techniek waardoor beelden met realistische kleuren kunnen worden bekeken en de beelden vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken
 • Een hoge pixeldichtheid. Bij een hoge pixeldichtheid staan er veel pixels op een klein oppervlak. Hierdoor kunnen de beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoond

Naast het kunnen bekijken van beelden kan een laptop ook voor grafische toepassingen worden gebruikt. Om aan grafische toepassingen te kunnen werken heeft een laptop / computer een videokaart nodig. De videokaart die voor dit model is gebruikt is in de processor verwerkt. Hierdoor kun je met dit model alleen aan de lichtere grafische toepassingen werken zoals: 

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van spelletjes
 • Maken van 2D animaties
Werken met de ASUS X515JA-EJ258T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ258T is een vlotte laptop met een groot 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm komen beelden tijdens het werken of het bekijken van een video in hoge kwaliteit naar voren.

Naast het kunnen bekijken van beelden is het fijn als je vlot aan toepassingen kunt werken. Hiervoor heeft dit model componenten met goede eigenschappen en een harde schijf met een opslagruimte van 256GB.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ258T hier!

De ASUS X515JA-EJ258T voor entertainment gebruiken

Voor computers en laptops zijn er in de laatste jaren veel verschillende ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Door deze ontwikkelingen kunnen computers en laptops voor steeds meer toepassingen worden gebruikt.

Zo kun je met de computer aan toepassingen werken maar behoort ook de ontspanning tot de mogelijkheden. 

Wanneer je de computer / laptop voor de ontspanning wilt gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Entertainment is te verdelen in verschillende categorieën waaronder: 

Entertainment met de ASUS Zenbook
 • Luisteren naar muziek 
 • Kijken naar video’s
 • Spelen van computerspelletjes

Als je de laptop voor entertainment wilt gebruiken spelen beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. Om de beelden in een hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch met goede prestaties. 

Door de goede prestaties van het beeldscherm kun je dit model gebruiken om beelden zoals foto’s, video’s en computer spelletjes in hoge kwaliteit te kunnen bekijken.  

Naast het kunnen bekijken van beelden moet je voor entertainment ook naar geluiden kunnen luisteren. Voor het luisteren naar geluiden heeft dit model een twee stereo speakers. Deze speakers zijn van goede kwaliteit waardoor geluiden helder, zuiver en met een diepe bas kunnen worden beluisterd. 

Accuduur

Een van de grootste voordelen van de laptop is dat je ook zonder stopcontact aan toepassingen kunt werken. Hierdoor kun je met een laptop op bijna iedere locatie aan toepassingen werken. 

Om zonder stopcontact aan toepassingen te kunnen werken heeft de laptop een accu nodig. De tijd dat er op de accu kan worden gewerkt is afhankelijk van het type toepassing waaraan je werkt en de grootte van de accu. 

De grootte van de accu wordt in W weergegeven. De ASUS X515JA-EJ258T heeft een accu met een grote accu waarmee je tot wel enkele uren zonder problemen aan toepassingen kunt werken. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Ondanks dat er een geruime tijd op een accu kan worden gewerkt verbruikt het werken aan toepassingen stroom van de accu. Hierdoor komt er een moment waarop de accu leeg is. 

Wanneer de accu leeg is moet de laptop op het stopcontact worden aangesloten. Hiervoor wordt een oplader meegeleverd. Deze oplader kan worden gebruikt voor het opladen van de accu en tijdens het opladen van de accu kun je via het stopcontact aan toepassingen werken. 

Snelheid

Wanneer je met een laptop / computer aan toepassingen gaat werken speelt de snelheid waarin je kunt werken een belangrijke rol. Om snel aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop / computer componenten  met goede eigenschappen nodig. 

Voor de ASUS X515JA-EJ258T heeft ASUS componenten met goede eigenschappen gebruikt waarmee je vlot aan basistoepassingen kun werken. Zo beschikt dit model over de volgende componenten:

 • 8GB werkgeheugen
 • Intel Core i3 1005G1 processor. Deze processor heeft twee onafhankelijke kernen waarmee toepassingen kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kun je vlot aan meerdere basistoepassingen tegelijkertijd werken zoals: Het bekijken van een video en tegelijkertijd aantekeningen maken
 • Een snelle SSD schijf met een opslagruimte van 512GB. Door bestanden op een SSD schijf te bewaren kunnen bestanden snel worden geopend. Dit is nog niet alles. Wanneer Windows op een SSD schijf wordt geïnstalleerd zal de laptop een stuk sneller starten. Nadat de laptop vervolgens is gestart kan er meteen aan verschillende taken worden gewerkt
Werken met de ASUS X515JA-EJ258T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ258T is een vlotte laptop met een groot 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm komen beelden tijdens het werken of het bekijken van een video in hoge kwaliteit naar voren.

Naast het kunnen bekijken van beelden is het fijn als je vlot aan toepassingen kunt werken. Hiervoor heeft dit model componenten met goede eigenschappen en een harde schijf met een opslagruimte van 256GB.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ258T hier!

Bestanden opslaan

Tijdens het werken aan toepassingen moeten er wijzigingen aan bestaande en nieuwe bestanden kunnen worden opgeslagen. Bijvoorbeeld voor het bewaren van bestanden, documenten, foto’s, video’s en het installeren van apps en programma’s. 

Het aantal bestanden dat op een computer / laptop kan worden bewaard is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de harde schijf. De grootte van de harde schijf wordt ook wel de opslagruimte genoemd en wordt in GB aangegeven. 

De ASUS X515JA-EJ258T heeft een harde schijf met een opslagruimte van 256GB. Voor deze opslagruimte is bij dit model de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met dit model vlot aan verschillende toepassingen werken. 

harde schijf

Met een opslagruimte van 256GB loop je bij het bewaren van bestanden al snel tegen beperkingen aan. Gelukkig kun je de interne opslagruimte tijdelijk uitbreiden. Hiervoor kun je een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf met de laptop verbinden. 

Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat kunt bewaren moet het USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. USB-opslag apparaten kunnen bij dit model op vier USB poorten. Deze poorten zijn in drie verschillende versies te verdelen waaronder: 

 • USB 2.0 poort
 • USB-A
 • USB-C

Alle USB poorten kunnen worden gebruikt voor het overbrengen van bestanden. De snelheid waarin bestanden kunnen worden overgedragen is afhankelijk van de gebruikte USB versie. 

In vergelijking met USB 2.0 kun je met USB 3.0 bestanden sneller uitwisselen. Deze hogere snelheid kan worden behaald door de hogere lees en schrijfsnelheid waarmee USB 3.2 kan werken. 

Overdragen van bestanden is niet het enige waar de USB poort voor kan worden gebruikt. De vernieuwde USB 3.2-type C poort levert namelijk verschillende functies op zoals: 

 • Het opladen van een aangesloten apparaat zoals een mobiele telefoon, een tablet of een navigatieapparaat
 • Aansluiten van een tweede beeldscherm  

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Wanneer bestanden alleen op een USB-opslag apparaat of op de harde schijf worden opgeslagen kan het voorkomen dat je de bestanden niet altijd bij de hand hebt. 

Voor het benaderen van bestanden vanaf verschillende locaties heeft het internet sinds enkele jaren een oplossing. Zo kunnen bestanden in een online opslagruimte worden bewaard. 

De online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Voor het bewaren van bestanden in de cloud zijn verschillende oplossingen beschikbaar waaronder: 

de cloud
 • Dropbox
 • Google Drive 
 • Microsoft OneDrive

Tijden het aanmaken / registreren van een Microsoft account krijg je een gratis opslagruimte van 5GB binnen de cloud tot de beschikking. In een opslagruimte met een grootte van 5GB kunnen maar weinig bestanden worden bewaard. 

De online opslagruimte binnen Microsoft OneDrive kun je vergroten door een abonnement op OneDrive af te sluiten. Enkele beschikbare abonnementen zijn: 

 • OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte vergroot)
 • Microsoft 365 Family
 • Microsoft 365 Personal

Van de verschillende mogelijkheden is het Microsoft 365 abonnement de uitgebreidste. Hiermee wordt de online opslagruimte naar 1TB vergroot. Daarnaast kun je met het Microsoft 365 abonnement de programma’s uit Office 365 gebruiken. Met de programma’s uit Office 365 kun je onder andere:

 • Werken aan tekstdocumenten zoals het maken van verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties maken
 • E-mail versturen en ontvangen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Draadloze verbindingen kunnen in de laatste jaren voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Zo kunnen draadloze verbindingen worden gebruikt voor: 

 • Het delen van bestanden
 • Zoeken naar informatie
 • Luisteren naar muziek
 • Bekijken van video’s

Om met een draadloze verbinding te kunnen werken heeft een laptop / computer een netwerkadapter nodig. Voor de ASUS X515JA-EJ258T is een netwerkadapter gebruikt waarmee je de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kunt verbinden waaronder:  

Draadloze verbinding
 • De draadloze internetverbinding (WiFi)
 • Een verbinding met draadloze apparaten onderling

Als je met de draadloze internetverbinding via het internet wilt gaan werken heb je daar gegevens van de internetverbinding voor nodig. Gegevens die je nodig hebt voor het verbinden van de laptop met het internet staan op de sticker aan de achterkant van het modem vermeld met: 

 • De netwerknaam (SSID)
 • Het wachtwoord (WPA of WPA2 key)

Voor de verbinding met de buitenwereld kan dit model overweg met WiFi 5.0. WiFI 5.0 is een van de nieuwste versies van de draadloze internetverbinding. Hierdoor kun je de laptop met bijna iedere draadloze internetverbinding verbinden. 

Het blijft bij dit model niet bij de verbinding met het internet. Zo kun je dit model ook verbinden met apparaten die in de buurt zijn. Voor de draadloze verbinding tussen apparaten kan dit model met bluetooth 5.0 overweg.  Bluetooth 5.0 is een van de nieuwere bluetooth versies waardoor de laptop kan worden verbonden met de meeste nieuwe draadloze apparaten. 

Enkele toepassingen waarvoor de een bluetooth verbinding kunt gebruiken zijn:

 • Een Navigatiesysteem voor het berekenen van de beste route
 •  Het sporthorloge voor het uitlezen van de statistieken
 • Draadloze geluidsapparatuur voor het verbeteren van de geluidskwaliteit
 • Het versturen van foto’s, afbeeldingen, video’s en overige documenten naar andere apparaten
 • Een verzendopdracht naar een draadloze printer versturen
Werken met de ASUS X515JA-EJ258T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ258T is een vlotte laptop met een groot 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm komen beelden tijdens het werken of het bekijken van een video in hoge kwaliteit naar voren.

Naast het kunnen bekijken van beelden is het fijn als je vlot aan toepassingen kunt werken. Hiervoor heeft dit model componenten met goede eigenschappen en een harde schijf met een opslagruimte van 256GB.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ258T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *