ASUS X515JA-EJ030T review ervaringen 

Gemiddelde leestijd: 44 minuten

Ben jij op zoek naar een nieuwe laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken? Met de ASUS X515JA-EJ030T haal je een laptop in huis waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken. 

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden helder, zuiver en in een hoge kwaliteit kunnen worden beluisterd.

Om snel aan de basistoepassingen te kunnen werken is deze laptop uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door deze goede eigenschappen is het zelfs mogelijk om aan meerdere toepassingen tegelijkertijd te werken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen!

Inhoudsopgave

ASUS X515JA-EJ030T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede prestaties en een compact formaat behuizing?

De ASUS X515JA-EJ030T is een compacte laptop met goede prestaties waarmee je vlot aan iedere basistoepassing kunt werken. Hiervoor is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken en een beeldscherm met een formaat van 15 inch.

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden helder, zuiver en in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ030T hier!

Werken met de ASUS X515JA-EJ030T

Voor het werken aan toepassingen zijn apps en programma’s nodig. Om met apps en programma’s te kunnen werken moeten deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Iedere computer / laptop heeft een besturingssysteem nodig om te kunnen werken. Zo wordt het besturingssysteem door laptops / computers gebruikt voor onder andere:

 • Apparaten die op de laptop zijn aangesloten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen openen, bewaren en sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Het starten van de computer / laptop
 • Bewaren van bestanden

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende ontwikkelingen voor de computer en laptop geweest. Door deze grote hoeveelheid aan ontwikkelingen kunnen computers en laptops voor steeds meer verschillende toepassingen worden gebruikt. 

Werken met de ASUS X515JA-EJ030T

Ook de toepassingen waarvoor de computer / laptop wordt gebruikt is in de afgelopen jaren veranderd. Naast het toenemende aantal toepassingen waarvoor de computer kan worden gebruikt zijn er tegenwoordig ook verschillende besturingssystemen voor de computer / laptop te vinden. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer kan werken zijn onder andere:

 • Linux
 • OSX
 • Windows

Voor de verschillende besturingssystemen zijn apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor hangt de keuze van het besturingssysteem af van het type toepassingen waaraan je wilt werken. 

Bij de ASUS X515JA-EJ030T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Er zijn tegenwoordig veel verschillende apparaten zoals laptops en computers die met het besturingssysteem Windows werken. 

Met het aantal apparaten die met Windows werken zijn er ook veel verschillende Windows / computer gebruikers. Iedere computergebruiker gebruikt de computer / laptop voor verschillende toepassingen. 

Om aan iedere toepassing van de grote hoeveelheid gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar.  Door het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers voor iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS X515JA-EJ030T installeren: de voorbereidingen

Wanneer je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Voordat je het besturingssysteem op de laptop kunt installeren moet de ASUS X515JA-EJ030T op de installatie voorbereiden. De voorbereidingen die voor de Windows installatie nodig zijn bestaan uit verschillende stappen waaronder:

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren
Windows 10 nstalleren

Deze laptop kan alleen met de draadloze internetverbinding in huis worden verbonden. Wanneer je via de draadloze internetverbinding in huis wilt gaan werken moet de laptop met het internet worden verbonden. 

Voor de verbinding met het internet zijn gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens die je nodig hebt staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

 • Netwerknaam (SSID)
 • Wachtwoord (WPA of WPA2 key)

Om de internetverbinding tot stand te brengen moet je de naam van de internetverbinding uit de lijst met beschikbare netwerken selecteren. Nadat het netwerk is geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord (WPA of WPA2 key) moet worden ingevoerd.

Wanneer je de laptop met het internet hebt verbonden moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Het Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. Het e-maail adres dat voor het Microsoft account kan worden gebruikt moet bij Microsoft zijn aangemaakt. Enkele e-mail adressen die voor  het Microsoft account kunnen worden gebruikt eindigen onder andere op: 

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Als je de diensten van Microsoft nog niet hebt gebruikt ben je waarschijnlijk nog niet in het bezit van een Microsoft account. Voordat je het besturingssysteem Windows kunt gaan installeren moet je dit account eerst aanmaken. Hoe dit in zijn werk gaat kun je lezen in het artikel: “Microsoft account aanmaken”.

Bij computers / laptops die met het besturingssysteem Windows werken kan een Microsoft account voor verschillende toepassingen worden gebruikt waaronder: 

Microsoft account aanmaken
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Nadat alle gegevens van het Microsoft account zijn opgegeven volgt de laatste voorbereidende stap. In deze stap moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor het activeren van een besturingssysteem heb je een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak bij de levering van een besturingssysteem, laptop of computer meegeleverd.

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je de ASUS X515JA-EJ030T op de installatie hebt voorbereid kun je Windows 10 installeren. Voor de installatie van het besturingssysteem moet er een installatieprocedure worden doorlopen. De Windows installatie procedure bestaat uit verschillende fases.

Voordat de uiteindelijke installatie kan worden gestart moet je bevestigen dat je met het besturingsssysteem Windows 10 wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “OK”, “Akkoord” of doorgaan drukken. 

Nadat je hebt bevestigt dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan de Windows 10 installatie worden gestart. Tijdens het installeren van een besturingssysteem worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf van de laptop opgeslagen. 

Windows 10 installeren

Als je na de installatie met het besturingssysteem gaat werken krijgt de laptop / computer van deze opgeslagen bestanden en instellingen instructies. Enkele doeleinden waarvoor deze bestanden en instellingen worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het aansturen van aangesloten apparaten
 • Installeren van apps en programma’s
 • De verbinding met de buitenwereld via het internet en de bluetooth verbinding tot stand brengen
 • Werken aan toepassingen met apps en programma’s 

Wanneer de gehele installatie procedure is doorlopen kan het besturingssysteem naar eigen voorkeur worden aangepast. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Een andere achtergrond instellen
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Tijdens het installeren van het besturingssysteem Windows worden er ook programma’s van Microsoft geïnstalleerd. Deze programma’s van Microsoft kunnen voor de basistoepassingen worden gebruikt. Enkele basistoepassingen waarvoor de basistoepassingen kunnen worden gebruikt zijn onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
ASUS X515JA-EJ030T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede prestaties en een compact formaat behuizing?

De ASUS X515JA-EJ030T is een compacte laptop met goede prestaties waarmee je vlot aan iedere basistoepassing kunt werken. Hiervoor is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken en een beeldscherm met een formaat van 15 inch.

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden helder, zuiver en in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ030T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS X515JA-EJ030T

Voor het werken aan toepassingen met een laptop / computer zijn apps en programma’s nodig.  Om met apps en programma’s aan toepassingen te kunnen werken moeten deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Naast het kunnen installeren van apps en programma’s heeft een computer / laptop het besturingssysteem als aansturing nodig. Zo wordt een besturingssysteem door de laptop / computer gebruikt voor onder andere:

 • Apparaten die op de laptop zijn aangesloten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen openen, bewaren en sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Het starten van de computer / laptop
 • Bewaren van bestanden

De apps en programma’s waarmee je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem waarmee de laptop / computer werkt. Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor is ieder besturingssysteem gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer tegenwoordig kan werken zijn onder andere: 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T
 • Linux
 • OSX
 • Google Chrome OS
 • Microsoft Windows

Op de ASUS X515JA-EJ030T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor kun je bij deze laptop alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Windows staat tegenwoordig op het grootste aantal apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. Hierdoor zijn er ook veel verschillende Windows / computer gebruikers. 

Iedere computer / Windows gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de grote hoeveelheid verschillende toepassingen van de verschillende gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. 

Om aan het grote aantal toepassingen te kunnen werken zijn er veel verschillende apps en programma’s voor Windows beschikbaar. Met Windows computers / laptops kun je hierdoor aan bijna iedere toepassing werken. 

Door de grote hoeveelheid aan apps en programma’s die voor Windows beschikbaar zijn kan het lastig zijn om het gewenste programma te vinden. Om de zoektocht naar een app / programma te versnellen worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere: 

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafische mooi afgewerkte spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS X515JA-EJ030T installeren

In de laatste jaren zijn het aantal toepassingen waarvoor de laptop / computer kan worden gebruikt enorm toegenomen. Naast het toenemende aantal toepassingen zijn ook de manieren waarop er aan  toepassingen kan worden gewerkt veranderd. Hierdoor kun je tegenwoordig ook via het internet aan toepassingen werken. 

Werken aan toepassingen via het internet kan bij een laptop / computer op twee verschillende manieren. Zo kun je via een website of met een app via het internet aan toepassingen werken. Voordat je met een app via het internet aan toepassingen kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Apps kunnen bij een Windows computer alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. De Windows Store wordt ook wel de Microsoft Store genoemd en kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Windows Store te drukken. 

Microsoft store Apps

Nadat je de Windows Store hebt geopend kun je de gewenste app opzoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder: 

 • Een categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Wanneer je de gewenste app hebt gevonden kun je deze gaan installeren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. Door op deze snelkoppeling te drukken wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. 

App zoeken in de Windows Store

Wanneer je met de linkermuisknop op deze knop drukt wordt de gewenste app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. Tijdens het installeren van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf opgeslagen. 

Als je nadat de app hebt geïnstalleerd met de app aan toepassingen gaat werken krijgt het besturingssysteem instructies van het besturingssysteem. Hierdoor weet de computer / laptop hoe er op acties binnen het besturingssysteem moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie kan er een snelkoppeling naar de app worden gemaakt. Deze snelkoppeling behorende bij de app wordt in het startmenu geplaatst en kan worden gebruikt om de gewenste app snel terug te vinden. Hierdoor kun je snel met de gewenste app aan een toepassing werken. 

Programma’s op de ASUS X515JA-EJ030T installeren

Naast de toepassingen waaraan je met apps en websites via het internet kunt werken, kun je ook zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Voor het werken aan toepassingen zonder internetverbinding  worden programma’s gebruikt. 

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende ontwikkelingen binnen de computerwereld geweest. Door deze ontwikkelingen zijn computers en laptops voor steeds meer toepassingen in te zetten en daarnaast zijn de bestaande programma’s verbeterd. Met deze verbeteringen hebben programma’s meer functies gekregen en zijn ze gebruiksvriendelijker geworden. 

Wanneer je met een programma aan een toepassing wilt gaan werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Programma’s kunnen bij een Windows computer / laptop op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. 

Programma installeren

Zo kan een programma via internet of vanaf een USB-opslag apparaat worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een programma heb je altijd een installatiebestand nodig. De grootte van dit bestand is afhankelijk van het type programma en de manier waarop je het programma installeert. 

Wanneer je een programma via het internet gaat installeren heb je daar een kleiner installatiebestand voor nodig dan dat je gebruikt voor het installeren van een programma vanaf een USB-stick.

Dit verschil zit hem in de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd. Wanneer een programma vanaf het internet wordt geïnstalleerd worden er bestanden behorende bij het programma van het internet gedownload. 

Als je een programma gaat installeren moet je het installatiebestand behorende bij het programma openen. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op het installatiebestand drukken. 

Nadat je het installatiebestand hebt geopend wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarmee het programma moet worden geactiveerd. Voor de activatie heb je een product of activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij het programma meegeleverd. 

Wanneer je het programma hebt geactiveerd moet je bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Nadat je de benodigde bevestigingen hebt gegeven kan het programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Tijdens het installeren worden er bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer er vervolgens met het programma aan een toepassing wordt gewerkt krijgt de computer / laptop van de bestanden en instellingen behorende bij het programma en instructies apps van het besturingssysteem. Hierdoor weet het besturingssysteem hoe er op acties van de gebruiker binnen een programma moet worden gereageerd.

Nadat de volledige installatieprocedure voor het programma is doorlopen kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Een snelkoppeling naar een programma kan op het bureaublad en in het startmenu worden geplaatst. Met behulp van deze snelkoppeling kan het programma snel worden gestart zodat je snel met het gewenste programma aan toepassingen kunt werken. 

ASUS X515JA-EJ030T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede prestaties en een compact formaat behuizing?

De ASUS X515JA-EJ030T is een compacte laptop met goede prestaties waarmee je vlot aan iedere basistoepassing kunt werken. Hiervoor is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken en een beeldscherm met een formaat van 15 inch.

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden helder, zuiver en in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ030T hier!

Het uiterlijk van de ASUS X515JA-EJ030T

De ASUS X515JA-EJ030T is een vlotte laptop met een compact formaat behuizing. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een dikte van ongeveer 2CM en dunne randen om het beeldscherm. 

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken kan de behuizing warm worden. ASUS heeft hier tijdens het ontwikkelen van de behuizing van deze laptop over nagedacht. Om de warmte tijdens het werken goed kwijt te kunnen heeft dit model aan de zijkant van de behuizing ventilatiegaten in de behuizing verwerkt. 

Door de combinatie van het compacte formaat en het grote beeldscherm kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken of om even snel aan een document te werken. 

Behuizing van de ASUS X515JA-EJ030T

Bediening

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je de laptop kunt bedienen. Voor het bedienen van een laptop / computer zijn componenten nodig. 

In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ030T zitten alle componten voor de bediening geïntegreerd. Zo is dit model voor de bediening uitgerust met de volgende componenten:

 • Een toetsenbord waarmee je letters en cijfers in kunt voeren
 • Muis / touchpad
 • Beeldscherm waarop je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Speakers waarmee je naar geluiden kunt luisteren

Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft dit model een toetsenbord met de internationale indeling. Een toetsenbord met een internationale indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan. Doordat je deze letters van links naar rechts kunt lezen wordt dit ook wel de Q,W,E,R,T,Y indeling genoemd.

Bediening van de ASUS X515JA-EJ030T

Naast het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens moet je voor het werken aan acties met de muis op het beeldscherm kunnen werken. De muis op het beeldscherm wordt een cursor genoemd en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt waaronder:

 • Het openen van bestanden, apps en programma’s
 • Acties binnen apps en programma’s uitvoeren
 • Programma’s, apps en het besturingssysteem afsluiten

In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ030T zit een aanraakgevoelig plaatje waarmee de muis op het beeldscherm kan worden bediend. Dit aanraakgevoelige plaatje  wordt ook wel het touchpad genoemd. Een touchpad kan worden bediend door met de vingers op het touchpad te drukken of door er met de vingers overheen te bewegen.

Het beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ030T

Om met de laptop / computer aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft een laptop / computer een beeldscherm nodig. 

De kwaliteit waarin je naar beelden kunt bekijken wordt bepaald door de kwaliteit van het beeldscherm. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS X515JA-EJ030T goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. Om de beelden van het gebruikte beeldscherm in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft het gebruikte beeldscherm de volgende eigenschappen:

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Mat beeldscherm waardoor je de beelden ook in het zonnetje kunt bekijken
 • IPS techniek waarbij beelden met realistische kleuren en vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken
 • Op dit beeldscherm worden beelden 60keer per seconde ververst. Hierdoor kun je beelden vanaf dit beeldscherm 
Beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ030T

Naast het bekijken van beelden kan dit model worden gebruikt voor het werken aan grafische toepassingen. Voor het werken aan grafische toepassingen heeft een laptop een videokaart nodig. Deze laptop is uitgerust met de Intel UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU) videokaart die in de processor is verwerkt. Met de videokaart die voor dit model is gebruikt kun je alleen aan de lichtere grafische toepassingen werken zoals:

 • Het bewerken van foto’s
 • Het maken van 2D animaties
 • Spelen van de lichtere computerspelletjes
ASUS X515JA-EJ030T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede prestaties en een compact formaat behuizing?

De ASUS X515JA-EJ030T is een compacte laptop met goede prestaties waarmee je vlot aan iedere basistoepassing kunt werken. Hiervoor is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken en een beeldscherm met een formaat van 15 inch.

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden helder, zuiver en in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ030T hier!

De ASUS X515JA-EJ030T voor de ontspanning gebruiken

Computers en laptops kunnen tegenwoordig voor steeds meer doeleinden worden gebruikt. Zo kan je met de computer aan toepassingen werken en daarnaast kan de computer / laptop voor de ontspanning worden gebruikt. Wanneer je de laptop voor de ontspanning wilt gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan onder andere: 

 • Het bekijken van foto’s en video’s
 • Kijken en maken van 2D en 3D animaties
 • Spelen van spelletjes in hoge kwaliteit 

Wanneer je de laptop / computer voor de ontspanning wilt gebruiken speelt de beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Zo heeft dit model voor het bekijken van beelden een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Naast het bekijken van beelden moet je ook in goede geluidskwaliteit kunnen luisteren. Om geluiden in hoge kwaliteit te kunnen beluisteren is dit model uitgerust met twee stereo speakers waarmee je helder, zuiver en met krachtige bas naar geluiden kunt luisteren.

Met de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit kun je met dit model de ontspanning in een hoog niveau beleven.

Accuduur

Het grootste voordeel van een laptop is dat je op iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Om buitenshuis aan toepassingen te kunnen werken is dit model met een grote accu uitgerust. 

In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ030T zit een accu met een grootte batterijcapaciteit. Door deze grote accu capaciteit kun je met deze laptop bijna een gehele dag aan toepassingen werken.  

Wanneer er met de laptop aan toepassingen wordt gewerkt wordt er stroom van de accu verbruikt. Doordat het werken aan toepassingen stroom verbruikt volgt er een moment waarop de accu leeg is. Om met een lege accu verder te kunnen werken moet de laptop met het stopcontact worden verbonden. Voor het opladen van de accu wordt een netvoeding meegeleverd waarmee de laptop kan worden opgeladen. Daarnaast kun je tijdens het opladen van de accu via het stopcontact aan toepassingen werken. 

Accuduur

Snelheid

Als je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet lang hoeft te wachten totdat een taak is voltooid. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is de ASUS X515JA-EJ030T uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken waaronder:

 • 4GB werkgeheugen 
 • Intel Core i3-1005G1 processor. Deze processor werkt met twee afzonderlijker kernen. Hierdoor kun je met deze laptop alleen snel en efficiënt aan de lichtere toepassingen werken
 • Wanneer je met een computer / laptop aan toepassingen gaat werken moet je bestaande en nieuwe bestanden kunnen bewaren. Om snel met bestanden te kunnen werken is bij dit model de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Door een besturingssysteem op een SSD schijf te installeren kun je grote snelheidswinsten behalen
ASUS X515JA-EJ030T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede prestaties en een compact formaat behuizing?

De ASUS X515JA-EJ030T is een compacte laptop met goede prestaties waarmee je vlot aan iedere basistoepassing kunt werken. Hiervoor is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken en een beeldscherm met een formaat van 15 inch.

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden helder, zuiver en in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ030T hier!

Bestanden opslaan

Bij het werken aan toepassingen met de computer / laptop heb je al snel met verschillende bestanden te maken. Bijvoorbeeld voor het bewaren van nieuwe bestanden of wijzigingen aan bestaande bestanden te kunnen bewaren. 

Om met bestanden te kunnen werken heeft een laptop / computer een harde schijf met een opslagruimte nodig. In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ030T zit een harde schijf met een beperkte opslagruimte van 256GB. Op een harde schijf met deze opslagruimte kun je maar weinig bestanden bewaren. 

Gelukkig hoeft de beperkte opslagruimte niet te betekenen dat de bestanden niet kunnen worden opgeslagen. Je kunt de bestanden namelijk ook op een tijdelijk geheugen bewaren. 

Voor het tijdelijke geheugen wordt vaak een USB-opslag apparaat gebruikt. Deze laptop heeft vier verschillende USB-poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen worden aangesloten waaronder:

harde schijf
 • 2 * USB 2.0
 • 1 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Ieder USB poort kan worden gebruikt voor het overdragen van bestanden. De snelheid waarin de bestanden naar het USB-opslag apparaat kunnen worden overgedragen is afhankelijk van de gebruikte USB versie. In vergelijking met USB 2.0 heeft de USB 3.2 versie een hogere overdracht snelheid. Hierdoor is het handig om de USB 3.2 poorten te gebruiken voor het overdragen van de grotere bestanden. 

Naast het overbrengen van bestanden krijg je met een USB 3.2 type-c poort extra functies tot de beschikking. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere:

 • Opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

In de afgelopen jaren is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Doordat het internet een steeds belangrijkere rol is gaan spelen zijn er veel verschillende toepassingen bijgekomen waarvoor we het internet kunnen gebruiken. 

Naast de verschillende toepassingen waaraan je met de computer / laptop via het internet kunt werken kunnen bestanden tegenwoordig ook op het internet te bewaren. Voor het bewaren van bestanden op het internet wordt vaak een online-opslagruimte gebruikt. Een online-opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. 

Het grote voordeel van de cloud is dat je de bestanden die in deze online-opslagurimte zijn opgeslagen vanaf ieder apparaat zoals een laptop, tablet, mobiele telefoon of computer kunt benaderen. Er zijn tegenwoordig verschillende clouddiensten die we kunnen gebruiken voor het bewaren van bestanden op het internet waaronder:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive
de cloud

Wanneer je de cloud wilt gaan gebruiken voor het bewaren van documenten heb je een account nodig. Een account voor de cloud bestaat meestal uit een combinatie van een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. 

Bij het aanmaken / registreren van een Microsoft account krijg je een gratis abonnement bij OneDrive. Binnen deze gratis online-opslagruimte kun je 5GB aan bestanden bewaren. 

In een opslagruimte met een grootte van 5GB kun je maar weinig bestanden bewaren. Hier heeft Microsoft over nagedacht. Zo kun je de online-opslagruimte binnen Microsoft OneDrive vergroten door een abonnement op OneDrive af te sluiten. Voor het vergroten van de opslagruimte binnen OneDrive zijn drie verschillende abonnementen waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de  verschillende abonnementen die voor Microsoft OneDrive beschikbaar zijn is het Microsoft Office 365 de uitgebreidste. Met het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot. Hierdoor kun je bijna alle bestanden die op de harde schijf staan in de cloud bewaren. 

Naast de grotere opslagruimte kun je de programma’s van Microsoft uit het Microsoft Office pakket gebruiken. Deze programma’s van Microsoft kunnen voor verschillende zakelijke toepassingen worden gebruikt zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

In de afgelopen jaren zijn draadloze verbindingen voor de computer / laptops steeds belangrijker geworden. Zo kunnen draadloze verbindingen voor verschillende toepassingen worden gebruikt waaronder: 

 • Zoeken naar informatie
 • Luisteren naar muziek
 • Bekijken van video’s
 • Met elkaar communiceren via social media
 • Het delen van bestanden

Om met draadloze verbindingen te kunnen werken moet de laptop met een netwerkadapter zijn uitgerust. In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ030T zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden. Zo kun je dit model verbinden met:

Draadloze verbindingen ASUS VivoBook 17 X712FA-AU686T
 • WiFI (Voor de draadloze verbinding met het internet)
 • Bluetooth 4.1 (Voor de draadloze verbinding tussen apparaten onderling)

Als je de laptop met een draadloze internetverbinding wilt gaan verbinden heb je daar gegevens van de internetverbinding voor nodig. Deze gegevens worden op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: 

 • De netwerknaam: SSID
 • Het wachtwoord WPA of WPA2 key

Naast de verbinding met de buitenwereld kunnen apparaten onderling ook met de laptop worden verbonden. Hiervoor kan bij dit model de bluetooth verbinding worden gebruikt. Voor de bluetooth verbinding kan dit model overweg met bluetooth 4.1.

Bluetooth 4.1 is een van de laatste versies van bluetooth en kan hierdoor met de meeste nieuwe apparaten worden verbonden. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor de bluetooth 4.1 verbinding kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
ASUS X515JA-EJ030T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met goede prestaties en een compact formaat behuizing?

De ASUS X515JA-EJ030T is een compacte laptop met goede prestaties waarmee je vlot aan iedere basistoepassing kunt werken. Hiervoor is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken en een beeldscherm met een formaat van 15 inch.

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden helder, zuiver en in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS X515JA-EJ030T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *