ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 42 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop met een groot beeldscherm en goede prestaties waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

Wanneer je de laptop wilt gebruiken als vervanging van de vaste computer spelen de prestaties van de laptop een belangrijke rol. Om snel aan iedere toepassing te kunnen werken is de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken in combinatie met een groot 17 inch beeldscherm met goede prestaties.

Door de combinatie van de goede prestaties en het goede beeldscherm kun je snel en efficiënt aan iedere taak werken. Met deze laptop kan zelfs aan de grafische toepassingen worden gewerkt. Bij de grafische toepassingen kun je denken aan het bewerken van foto’s / video’s of het spelen van een spelletje. Tegelijkertijd kun je door de goede prestaties van de componenten snel aan de verschillende taken werken. 

 Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen.

Inhoudsopgave

ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee de vaste computer kan worden vervangen?

Wanneer je de vaste computer wilt vervangen door een laptop spelen de prestaties en het beeldschermformaat een belangrijke rol.

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T heeft een 17 inch beeldscherm met goede prestaties. Hierdoor komen de beelden gedetailleerd en scherp tevoorschijn.

Naast de beeldkwaliteit heeft deze laptop componenten met goede eigenschappen. Door deze goede eigenschappen kun je met deze laptop snel aan iedere taak werken. Door het grote formaat beeldscherm en de groede prestaties is deze laptop het ideale werkpaard.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T hier!

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Voordat er met een laptop / computer aan verschillende toepassingen kan worden gewerkt moeten er programma’s en apps op de laptop worden geïnstalleerd. Alle programma’s en apps die je wilt gebruiken om aan toepassingen te werken moet binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Een computer gebruikt het besturingssysteem als aansturing. Zo wordt het besturingssysteem gebruikt voor onder andere:

 • Het kunnen installeren van programma’s / apps voor het werken aan taken
 • Aangesloten apparaten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen lezen en schrijven van bestanden naar de harde schijf
Werken met de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

De afgelopen jaren zijn er steeds meer computergebruikers bij gekomen. Iedere computergebruiker kan de computer / laptop voor andere doeleinden gebruiken. Doordat de computer door de verschillende computergebruikers voor verschillende toepassingen wordt gebruikt stelt iedere computergebruiker andere eisen aan de computer / laptop. 

Ontwikkelaars van besturingssystemen hebben hier rekening mee gehouden. Zo zijn er tegenwoordig verschillende besturingssystemen die gericht zijn op het werken aan verschillende toepassingen. Enkele besturingssystemen die we tegenwoordig regelmatig op de laptop / computer tegenkomen zijn:

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T behoort tot de categorie Windows computers. Hierdoor wordt er met het besturingssysteem Windows gewerkt. Windows staat tegenwoord op veel verschillende computers en laptops geïnstalleerd. Hierdoor zijn er veel Windows gebruikers. Om aan de verschillende toepassingen van de vele gebruikers te kunnen werken zijn er bij Windows voor bijna iedere toepassing apps en programma’s te vinden. Hierdoor kunnen Windows computers / laptops voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T installeren: de voorbereidingen

Wanneer je met een Windows computer / laptop wilt gaan werken moet het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Voordat het besturingssysteem kan worden geïnstalleerd moet de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T op de Windows installatie worden voorbereid. Het voorbereiden op de Windows installatie bestaat uit drie verschillende stappen waaronder: 

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren
App installeren uit de Windows Store

Om toegang te krijgen tot het internet kan deze laptop alleen met een draadloze internetverbinding worden verbonden. De draadloze internetverbinding wordt ook wel WiFi genoemd. Voor de toegang tot de WiFi verbinding zijn gegevens van de internetverbinding nodig. Gegevens die je nodig hebt voor de toegang tot het internet worden weergegeven met. 

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

De gegevens van de internetverbinding staan vaak aan de achterkant van het modem. Voor het verbinden van de laptop met de draadloze internetverbinding moet de netwerknaam worden geselecteerd. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk drukken.

Als de juiste internetverbinding is geselecteerd wordt er om het wachtwoord behorende bij de internetverbinding gevraagd. Dit wachtwoord staat op het modem aangegeven met WPA of WPA2 key. Om de  laptop uiteindelijk te kunnen verbinden moet er alleen nog op de knop met de tekst: ”Verbinding maken” worden gedrukt. 

Wanneer de laptop is verbonden met het internet volgt de volgende stap. In deze stap wordt er om de gegevens van het Microsoft account gevraagd. 

Een Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als gebruikersnaam wordt een e-mail adres gebruikt wat bij Microsoft is aangemaakt. 

Zonder Microsoft account kan Windows niet worden geïnstalleerd. Als je nog geen Microsoft account hebt moet deze in deze stap worden aangemaakt. Hoe je het Microsoft aan kunt maken kun je lezen in het stappenplan wat in het artikel: “Microsoft account aanmaken” staat beschreven.

Wanneer je een Microsoft aanmaakt krijg je een e-mail adres en een gratis online opslagruimte bij Microsoft. Deze online opslagruimte van Microsoft wordt OneDrive genoemd. Tijdens de Windows installatie wordt er een speciale ruimte voor OneDrive gereserveerd. De bestanden die binnen deze ruimte worden opgeslagen staan ook meteen online opgeslagen. Hierdoor kunnen de bestanden vanaf iedere computer worden benaderd. 

Naast OneDrive en het e-mail adres heeft een Windows computer / laptop het besturingssysteem voor verschillende toepassingen nodig zoals:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Als de gegevens van de internetverbinding en het Microsoft account zijn ingevoerd kan de Windows installatie bijna worden gestart. Om de Windows installatie uiteindelijk te kunnen starten moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor het activeren van Windows is een product of activatiecode nodig. Deze code bestaat uit een reeks van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T op de installatie hebt voorbereid kan de Windows installatie worden gestart. Voor het installeren van Windows moet een installatieprocedure worden doorlopen. De installatieprocedure bestaat uit drie fases.

In de eerste fase wordt er meerdere keren om een toestemming gevraagd. Door deze toestemming te geven kun je bevestigen dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Voor de bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken.  

Wanneer de benodigde toestemmingen zijn gegeven kan Windows uiteindelijk worden geïnstalleerd. Tijdens de Windows installatie worden er bestanden en instellingen naar de harde schijf van de computer gekopieerd. 

Windows 10 installeren op de ASUS ZenBook 15 inch serie

Met behulp van deze bestanden en instellingen krijg de computer instructies bij het uitvoeren van taken. Hierdoor kan de computer bestanden openen en bewaren,  componenten aansturen en aangesloten apparaten herkennen. 

Als de benodigde bestanden zijn opgeslagen volgt de afrondende fase. In deze laatste fase kun je het besturingssysteem naar eigen voorkeur aanpassen. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Wanneer je de gehele installatie hebt doorlopen en het besturingssysteem naar voorkeur hebt aangepast. Dan is de Windows installatie nu voltooid. Na het voltooien van de installatie kan er meteen aan de basistoepassingen worden gewerkt. Voor de basistoepassingen worden er tijdens de installatie programma’s van Microsoft geïnstalleerd. Deze programma’s kunnen worden gebruikt voor onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee de vaste computer kan worden vervangen?

Wanneer je de vaste computer wilt vervangen door een laptop spelen de prestaties en het beeldschermformaat een belangrijke rol.

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T heeft een 17 inch beeldscherm met goede prestaties. Hierdoor komen de beelden gedetailleerd en scherp tevoorschijn.

Naast de beeldkwaliteit heeft deze laptop componenten met goede eigenschappen. Door deze goede eigenschappen kun je met deze laptop snel aan iedere taak werken. Door het grote formaat beeldscherm en de groede prestaties is deze laptop het ideale werkpaard.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

De laatste jaren zijn er steeds meer toepassingen gekomen waarvoor de computer kan worden gebruikt. Om aan deze verschillende toepassingen te kunnen werken moeten er programma’s en apps worden geïnstalleerd. Alle programma’s en apps moeten binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Voor de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Dit besturingssysteem wordt het vaakst voor de laptop en computer gebruikt. Met de vele apparaten waarop Windows geïnstalleerd staat zijn er veel Windows gebruikers. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Iedere Windows gebruiker kan de computer voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende programma’s en apps te vinden. 

Met deze grote hoeveelheid aan apps en programma’s is het lastig om het juiste programma te vinden. Om het zoeken naar een app of programma makkelijker te maken worden de programma’s in categorieën verdeeld. Met een categorie kan worden aangegeven voor welke toepassing het programma kan worden gebruikt. Enkele categorieën van apps en programma’s zijn onder andere:

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T installeren

Voordat je met een app aan een toepassing kan werken moet de app worden geïnstalleerd. De meeste apps werken voor het grootste gedeelte via het internet. Doordat de meeste apps via het internet werken heeft het werken met een app veel weg van werken via een website. 

Naast de die via het internet werkt verloopt ook de installatie van een app via het internet. Om een app op de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T te kunnen installeren moet de Microsoft Store worden gebruikt. 

App uit de Windows Store op bureuablad plaatsen

Voor het installeren van een app vanuit de Microsoft Store moet de Microsoft Store worden geopend. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naare de Microsoft Store drukken. 

Nadat de Microsoft Store is geopend kan de gewenste app worden gezocht. Voor het zoeken naar een app binnen de Microsoft Store zijn twee verschillende opties. Zo kan een app worden gezocht door: 

 • Te zoeken naar de categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Als je de app hebt gevonden kan deze worden geïnstalleerd. Voordat de app kan worden geïnstalleerd moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. Wanneer je op de snelkoppeling naar de app hebt gedrukt komt er een nieuw venster tevoorschijn. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. 

Door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Installeren” te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. 

Om na de installatie met de app te kunnen werken worden er bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Met deze bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem instructies bij het uitvoeren van acties. Hierdoor weet de computer hoe er op acties van gebruiker binnen de app moet worden gereageerd. 

Als de benodigde bestanden en instellingen op de harde schijf zijn bewaard volgt de afrondende fase. Binnen deze fase kan er een snelkoppeling naar de app worden gemaakt. Met behulp van deze snelkoppeling kan het programma sneller worden teruggevonden zodat er snel aan de gewenste toepassing kan worden gewerkt. 

Programma’s op de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T installeren

Vanaf het eerste moment dat de computer beschikbaar werd voor de consument konden er programma’s worden geïnstalleerd. De programma’s zijn de laatste jaren enorm verbeterd. Hierdoor hebben de programma’s een mooier uiterlijk gekregen en zijn er meer functies binnen de verschillende programma’s beschikbaar. 

Programma’s werken over het algemeen voor het grootste gedeelte zonder het internet. Hierdoor kan er met een programma aan toepassingen worden gewerkt zonder dat er een internetverbinding in de buurt is. 

Voordat een programma kan worden gebruikt moet het binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een programma op de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T zijn twee opties. Zo kunnen programma’s worden geïnstalleerd met behulp van: 

Programma installeren
 • Een USB-stick
 • Het internet

Om een programma te kunnen installeren moet altijd een installatiebestand worden gebruikt. De grootte van dit installatiebestand is afhankelijk van het type installatie en het programma. Zo is een installatiebestand voor een programma via het internet altijd een stuk kleiner. Dit komt doordat bij het installeren van een programma via het internet de benodigde bestanden worden gedownload. 

Voor het installeren van een programma moet het installatie bestand worden geopend. Wanneer het installatiebestand is geopend komt er een venster tevoorschijn. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het programma moet worden geactiveerd. Voor het activeren van een programma kan een product of een activatiecode worden gebruikt. Deze code bestaat uit een reeks van letters en cijfers en wordt vaak bij de aanschaf van het programma meegeleverd. 

Nadat het programma is geactiveerd wordt er meerdere keren om een bevestiging gevraagd. Deze bevestiging wordt gebruikt als toestemming om na de installatie met het programma te kunnen werken. Voor het geven van de bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Nadat je hebt bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken kan de installatie worden gestart. Tijdens het installeren van een programma worden de benodigde bestanden en instellingen op de harde schijf bewaard. 

Wanneer er acties binnen het programma worden uitgevoerd krijgt de computer door deze bestanden en instellingen instructies. Deze instructies geven het besturingssysteem een seintje zodat de computer weet hoe er op acties van de gebruiker binnen het programma moet worden gereageerd. 

Nadat alle benodigde bestanden en instellingen op de harde schijf zijn opgeslagen kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Hierbij kun je kiezen dat de snelkoppeling in het startmenu of op het bureaublad of beiden wordt gemaakt. Met behulp van de snelkoppeling naar het programma kan het programma sneller worden gestart zodat er sneller met het programma aan de gewenste toepassing kan worden gewerkt. 

ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee de vaste computer kan worden vervangen?

Wanneer je de vaste computer wilt vervangen door een laptop spelen de prestaties en het beeldschermformaat een belangrijke rol.

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T heeft een 17 inch beeldscherm met goede prestaties. Hierdoor komen de beelden gedetailleerd en scherp tevoorschijn.

Naast de beeldkwaliteit heeft deze laptop componenten met goede eigenschappen. Door deze goede eigenschappen kun je met deze laptop snel aan iedere taak werken. Door het grote formaat beeldscherm en de groede prestaties is deze laptop het ideale werkpaard.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T hier!

Het uiterlijk van de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Bij de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T wordt een groot 17 inch beeldscherm gecombineerd met een compact formaat behuizing. Voor het compacte formaat van de behuizing zitten er dunne randen om het beeldscherm en is de behuizing met 2.3cm erg dun. 

Door het compacte formaat van de behuizing kan ook het gewicht van de behuizing worden beperkt. Zo heeft deze behuizing een gewicht van net ongeveer 2.3KG. 

Behuizing van de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Voor een laptop met het beeldschermformaat van 17 inch is het gewicht en het formaat beperkt. Hierdoor kan deze laptop eenvoudig worden vervoerd. Bijvoorbeeld om onderweg aan verschillende toepassingen te kunnen werken.

Bediening

Voor het werken aan toepassingen is het belangrijke dat de computer / laptop bediend kan worden. Voor het bedienen van de computer / laptop zijn componenten voor de bediening nodig. Het grote voordeel van een laptop is dat al deze componenten in de behuizing verwerkt zitten. Voor de bediening is de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T uitgerust met de volgende componenten voor de bediening: 

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren
Bediening van de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens is een toetsenbord nodig. Het toetsenbord wat voor dit model is gebruikt heeft de internationale indeling. Bij deze indeling worden de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die bovenaan het toetsenbord van links naar rechts staan.

Naast het invoeren van letters, cijfers en leestekens moeten er acties uitgevoerd kunnen worden. Bijvoorbeeld voor het openen / sluiten van bestanden, het bewerken van een bestand of het starten van een opdracht. 

Voor deze acties wordt de muis op het beeldscherm gebruikt. De muis op het beeldscherm wordt ook wel cursor genoemd. Deze cursor kan bij deze laptop met het geïntegreerde aanraakgevoelige glazen plaatje worden bediend. Het geïntegreerde aanraakgevoelige glazen plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd. Bij een touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door er met de vingers op te drukken of er met de vingers overheen te bewegen. 

Het beeldscherm van de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T is een echte alleskunner. Zo heeft deze laptop componenten met goede eigenschappen en een groot beeldschermformaat van 17 inch. Met een beeldschermformaat van 17 inch komen de beelden groot naar voren. Hierdoor kan er aan iedere taak snel worden gewerkt. 

Bij het werken aan de verschillende taken speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Hier heeft ASUS tijdens het ontwikkelen van de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T goed over nagedacht. Zo is voor deze laptop een beeldscherm gebruikt met goede eigenschappen waaronder:

Beeldscherm van de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T
 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. Bij een hoge pixeldichtheid staan er veel pixels op een klein oppervlak. Hierdoor kunnen de beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoond
 • IPS-techniek. De IPS techniek geeft het beeldscherm een grotere kijkhoek en laat meer kleuren zien. Hierdoor komen de beelden realistisch op het beeldscherm naar voren. 

Naast het bekijken van beelden in hoge beeldkwaliteit kunnen beelden bij deze laptop ook worden verwerkt. Om beelden te kunnen verwerken is een videokaart nodig. Voor dit model is de NVIDIA GeForce MX110 videokaart gebruikt. Deze videokaart heeft goede eigenschappen waardoor hij goed voor de grafische toepassingen is te gebruiken zoals:

 • Foto bewerking
 • Gamen in hoge kwaliteit
 • 2D animaties maken
ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee de vaste computer kan worden vervangen?

Wanneer je de vaste computer wilt vervangen door een laptop spelen de prestaties en het beeldschermformaat een belangrijke rol.

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T heeft een 17 inch beeldscherm met goede prestaties. Hierdoor komen de beelden gedetailleerd en scherp tevoorschijn.

Naast de beeldkwaliteit heeft deze laptop componenten met goede eigenschappen. Door deze goede eigenschappen kun je met deze laptop snel aan iedere taak werken. Door het grote formaat beeldscherm en de groede prestaties is deze laptop het ideale werkpaard.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T hier!

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T voor de ontspanning gebruiken

Doordat steeds meer mensen de computer zijn gaan gebruiken worden de mogelijkheden steeds uitgebreider. Zo kan de computer tegenwoordig worden gebruikt voor het werken aan verschillende toepassingen waarbij ook de ontspanning tot de mogelijkheden behoort.

Wanneer een computer of laptop voor de ontspanning wordt gebruikt wordt dit vaak met entertainment gedaan. Entertainment kan bij een laptop of computer op verschillende manieren zoals: 

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje
Entertainment met de ASUS Zenbook

Voor het kijken naar foto’s, video’s en het spelen van een spelletje speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Om beelden haarscherp te kunnen bekijken heeft deze laptop een 17 inch beeldscherm met goede prestaties. Door het grote beeldschermformaat en de goede prestaties is het beeldscherm erg fijn voor het bekijken van foto’s, video’s en het spelen van spelletje in hoge kwaliteit. 

Wanneer de laptop voor entertainment wordt gebruikt zijn alleen beelden niet voldoende. Voor het bekijken van een video, luisteren naar muziek of het spelen van een spelletje is het fijn om te kunnen horen wat er gebeurd. 

Voor het luisteren naar geluiden heeft dit model twee stereo speakers met goede eigenschappen. Door de goede eigenschappen van de speakers kunnen geluiden helder, zuiver en met bas worden beluisterd.

Accuduur

Met een laptop wordt vaak op verschillende locaties gewerkt. Om op verschillende locaties te kunnen werken heeft de laptop een accu nodig. Door op de accu te werken kun je zelfs aan toepassingen werken zonder dat er een stopcontact in de buurt is. 

De tijd dat er op de accu kan worden gewerkt is van verschillende factoren afhankelijk. Als voorbeeld nemen we het werken aan zware taken. Bij het werken aan zwaardere toepassingen wordt er meer stroom van de accu verbruikt dan wanneer er naar informatie wordt gezocht.

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Naast de toepassing waarvoor de laptop wordt gebruikt speelt ook de batterijcapaciteit een belangrijke rol. Voor de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T is een accu gebruikt met een grote batterijcapaciteit. Hierdoor kun je deze laptop gebruiken om een gehele dag aan verschillende toepassingen te werken.

Wanneer er met een laptop op de accu aan toepassingen wordt gewerkt volgt er een moment waarop de accu leeg is. In dat geval zal de accu moeten worden opgeladen. Voor het opladen van de accu of om via het stopcontact te kunnen werken wordt er een voedingsadapter meegeleverd. 

Snelheid

In de huidige tijd hebben we met zijn allen veel haast. Het is dan ook erg vervelend als je bij het werken aan verschillende toepassingen lang moet wachten voordat een toepassing is afgerond. Om snel te kunnen werken heeft de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T componenten met goede eigenschappen waaronder: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i5-10210U processor. Deze processor behoort tot de 10de generatie Intel i5 processor. Bij de Intel i5 processor wordt een hoge rekensnelheid gecombineerd met energiezuinig werken. Hierdoor kan deze laptop worden gebruikt om een geruime tijd vlot aan verschillende toepassingen te werken.
 • Bij het werken aan verschillende toepassingen moeten bestaanden en nieuwe bestanden kunnen worden bewaard. Voor het bewaren van bestanden heeft deze laptop de traditionele harde schijf door een SSD schijf vervangen. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kunnen bestanden vanaf deze harde schijf een stuk sneller worden geopend. Wanneer Windows op de SSD schijf wordt geïnstalleerd kan dit een grote snelheidswinst als gevolg hebben. 

Met de eigenschappen van de componenten die voor deze laptop zijn gebruikt behoort wachten tot de verleden tijd. Zo is het besturingssysteem binnen enkele seconde opgestart waarna er meteen aan verschillende toepassingen kan worden gewerkt. 

ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee de vaste computer kan worden vervangen?

Wanneer je de vaste computer wilt vervangen door een laptop spelen de prestaties en het beeldschermformaat een belangrijke rol.

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T heeft een 17 inch beeldscherm met goede prestaties. Hierdoor komen de beelden gedetailleerd en scherp tevoorschijn.

Naast de beeldkwaliteit heeft deze laptop componenten met goede eigenschappen. Door deze goede eigenschappen kun je met deze laptop snel aan iedere taak werken. Door het grote formaat beeldscherm en de groede prestaties is deze laptop het ideale werkpaard.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T hier!

Bestanden opslaan

Wanneer er met een computer of laptop aan toepassingen wordt gewerkt heb je al snel te maken met bestanden. Bijvoorbeeld bij het werken aan document. Om aan documenten te kunnen werken moeten er bestaande en nieuwe bestanden bewaard kunnen worden. 

Voor het bewaren van bestanden is een harde schijf nodig. De grootte van de harde schijf bepaald hoeveel bestanden er bewaard kunnen worden. Als harde schijf wordt voor de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T een SSD schijf met een opslagruimte van 512GB gebruikt.  Een harde schijf met een opslagruimte van 512GB is voldoende voor het bewaren van de belangrijkste bestanden zoals: foto’s, video’s, documenten en overige bestanden. 

harde schijf

Wanneer bestanden op een locatie worden bewaard kan het voorkomen dat de bestanden verloren gaan. Bijvoorbeeld door een technisch mankement of als er een virus op de computer is beland. 

Gelukkig zijn er verschillende opties waarmee de opgeslagen bestanden kunnen worden veiliggesteld. Voor het veiligstellen van bestanden wordt vaak een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf gebruikt.

Voordat een USB-opslag apparaat kan worden gebruikt moet deze met de laptop worden verbonden. Voor het verbinden van een USB-opslag apparaat heeft deze laptop vier USB poorten. Deze USB poorten zijn te verdelen in drie verschillende versies waaronder: 

 • 2* USB 2.0
 • 1 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Met iedere USB poort kunnen bestanden worden uitgewisseld. De snelheid waarop bestanden uitgewisseld kunnen worden is afhankelijk van het type USB poort dat je gebruikt. Zo hebben de USB 3.2 poorten een hogere lees en schrijfsnelheid in vergelijking met de USB 2.0 poort. De USB 3.2 type-c poort levert verschillende extra functies op. Zo kan de USB 3.2 type-c poort worden gebruikt voor: 

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Naast het bewaren van een reservekopie op een USB-opslag apparaat kan het internet hier tegenwoordig ook voor worden gebruikt. Voor het bewaren van bestanden op het internet wordt een online opslagruimte (de cloud) gebruikt. 

Microsoft heeft een eigen clouddienst. Deze clouddienst wordt Microsoft OneDrive genoemd. Bij het aanmaken van een Microsoft account krijg je een gratis abonnement op OneDrive tot de beschikking. Dit gratis abonnement geeft een opslagruimte van 5GB tot de beschikking. 

Wat is OneDrive

Bij een opslagruimte van 5GB is de online opslagruimte al snel vol.
Hier heeft Microsoft een oplossing voor. Zo kan er een abonnement op OneDrive worden afgesloten waarmee de opslagruimte kan worden vergroot. Voor het vergroten van OneDrive kan uit drie verschillende abonnementen worden gekozen waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Het Microsoft Office 365 is het uitgebreidste abonnement. Met dit abonnement wordt opslagruimte naar 1TB vergroot. Hierdoor kunnen alle bestanden van de computer binnen OneDrive worden bewaard. Het Microsoft Office 365 levert daarnaast extra opties op. Zo kun je met dit abonnement de programma’s van Microsoft gebruiken. Deze programma’s zijn voornamelijk bedoeld voor het werken aan kantoortoepassingen zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Tegenwoordig wordt het internet voor verschillende toepassingen gebruikt. Om via het internet te kunnen werken moet de laptop verbonden kunnen worden met een netwerkadapter. De netwerkadapter die voor de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T is gebruikt kan de laptop met drie verschillende draadloze verbindingen worden verbonden waaronder:

 • WiFI (draadloze internetverbinding)
 • 3G zodat de laptop met een simkaart en een internetabonnement met het internet kan worden verbonden
 • Bluetooth
Draadloze verbinding

Wanneer je de laptop met een WiFi verbinding wilt gaan verbinden zijn daar gegevens voor nodig. De gegevens die nodig zijn voor de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Deze laptop kun je alleen met draadloze verbindingen verbinden. Voor het verbinden met een WiFi verbinding moet je de netwerknaam uit de lijst met beschikbare netwerken selecteren. 

Nadat je het netwerk hebt geselecteerd wordt er om een wachtwoord gevraagd. Dit wachtwoord staat op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven als WPA of WPA2 key. Doordat de gebruikte netwerkadapter met WiFi 5.0 kan werken kan deze laptop met bijna iedere draadloze internet verbinding worden verbonden. 

Naast een verbinding met de buitenwereld via het draadloze internet kunnen apparaten die in de buurt zijn ook met de laptop worden verbonden. Voor het verbinden van apparaten in de buurt kan de bluetooth 4.1 verbinding worden gebruikt. 

Bluetooth 4.1 is een van de laatste versies van bluetooth. Hiermee kan bijna ieder draadloos apparaat met de laptop worden verbonden. Enkele toepassingen waarvoor een bluetooth verbinding kan worden gebruikt zijn: 

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee de vaste computer kan worden vervangen?

Wanneer je de vaste computer wilt vervangen door een laptop spelen de prestaties en het beeldschermformaat een belangrijke rol.

De ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T heeft een 17 inch beeldscherm met goede prestaties. Hierdoor komen de beelden gedetailleerd en scherp tevoorschijn.

Naast de beeldkwaliteit heeft deze laptop componenten met goede eigenschappen. Door deze goede eigenschappen kun je met deze laptop snel aan iedere taak werken. Door het grote formaat beeldscherm en de groede prestaties is deze laptop het ideale werkpaard.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FB-AU307T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *