ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 40 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een groot beeldscherm wordt gecombineerd met goede prestaties? De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T is een echte alleskunner met een 17 inch beeldscherm. 

Door het grote beeldschermformaat kun je snel en efficiënt aan verschillende taken werken. Naast het grote beeldschermformaat spelen ook de eigenschappen van de laptop een belangrijke rol. Om snel aan taken te kunnen werken zijn voor deze laptop componenten met goede eigenschappen gebruikt. 

Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen.

Inhoudsopgave

Bediening van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een groot formaat beeldscherm met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T heeft een groot beeldscherm met een formaat van 17 inch en is uitgerust met componenten met goede eigenschappen.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de goede prestaties kan er efficiënt met deze laptop aan verschillende taken worden gewerkt.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T hier!

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

In de laatste jaren hebben de ontwikkelingen zich binnen computerland snel opgevolgd. Hierdoor zijn er steeds meer toepassingen waarvoor een computer / laptop kan worden gebruikt. Om met de computer te kunnen werken moet er een besturingssysteem worden geïnstalleerd. Een computer / laptop gebruikt het besturingssysteem voor onder andere: 

 • Het kunnen installeren van programma’s / apps voor het werken aan taken
 • Aangesloten apparaten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen lezen en schrijven van bestanden naar de harde schijf
Werken met de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Tegenwoordig zijn er verschillende besturingssystemen die allemaal gericht zijn op het werken aan specifieke taken. Enkele besturingssystemen die we tegenwoordig op een laptop / computer tegen kunnen komen zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Bij de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Dit besturingssysteem staat op de meeste laptops en computers vooraf geïnstalleerd. Hierdoor zijn er verschillende computergebruikers die met Windows werken. 

Iedere computer gebruiker kan met de laptop / computer aan verschillende toepassingen werken. Hiervoor moeten er programma’s en apps binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. De meeste programma’s en apps zijn gericht op het werken aan een specifieke taak. 

Voor het werken aan de verschillende toepassingen zijn er voor Windows veel apps en programma’s te vinden. Het aanbod aan apps en programma’s is zelfs zo groot dat er voor iedere toepassing wel een geschikte app / programma kan worden gevonden.

ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T installeren: de voorbereidingen

Wanneer je met een Windows computer / laptop wilt gaan werken moet het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Voor het installeren van Windows moet de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T op de installatie worden voorbereid. Het voorbereiden ven een computer / laptop op de Windows installatie bestaat uit drie stappen waaronder: 

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Voor de verbinding met de buitenwereld via het internet kun je bij deze laptop alleen de draadloze internetverbinding gebruiken. De draadloze internetverbinding wordt ook wel WiFi genoemd. Wanneer je de laptop met WiFi wilt gaan verbinden heb je de gegevens van de draadloze internetverbinding nodig. Deze gegevens staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met:

Windows installeren op de ASUS ZenBook
 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Nadat je de gegevens van de draadloze internetverbinding hebt gevonden kun je naar de naam van het netwerk zoeken. Deze naam staat in een lijst met beschikbare netwerken in de buurt. Als je de gewenste netwerknaam hebt gevonden moet deze worden geselecteerd. Voor het selecteren van het netwerk moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk drukken. 

Wanneer het netwerk is geselecteerd wordt er om het bijbehorende wachtwoord gevraagd. Heb je de juiste netwerknaam en het wachtwoord ingevoerd? Dan kan de verbinding met het internet worden gemaakt. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. 

Nadat de laptop met de buitenwereld is verbonden moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Het kan voorkomen dat je nog geen Microsoft account hebt. Bijvoorbeeld omdat je de diensten van Microsoft nog nooit hebt gebruikt of omdat je nog geen e-mail adres bij Microsoft hebt aangemaakt. In dat geval moet dit account in deze stap worden aangemaakt. Hoe dit in zijn werk gaat kun je lezen in stappenplan uit het artikel: ”Voor de verbinding met de buitenwereld via het internet kun je bij deze laptop alleen de draadloze internetverbinding gebruiken.

De draadloze internetverbinding wordt ook wel WiFi genoemd. Wanneer je de laptop met WiFi wilt gaan verbinden heb je de gegevens van de draadloze internetverbinding nodig. Deze gegevens staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: Microsoft account aanmaken: zo doe je dat”.

Wanneer je een Microsoft account aanmaakt krijg je een e-mail adres van Microsoft tot de beschikking. Naast het e-mail adres krijg je bij het aanmaken van een Microsoft account een online opslagruimte bij de cloud van Microsoft tot de beschikking. Microsoft heeft zijn cloud dienst OneDrive genoemd. Tijdens het installeren van Windows wordt hier een speciale ruimte voor vrijgehouden. Zo kunnen bestanden direct in de cloud worden bewaard. Een Microsoft account wordt bij een Windows computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder: 

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Heb je de laptop met het internet verbonden en zijn de juiste gegevens van het Microsoft account ingevoerd? In dat geval hoeft Windows voor de installatie alleen te worden geactiveerd. Voor het activeren van Windows moet een product / activatiecode worden gebruikt. Deze code bestaat uit een reeks van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer, laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T op de Windows installatie is voorbereid kan het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Voor het installeren van Windows moet er een installatieprocedure worden doorlopen. De Windows installatie bestaat uit drie verschillende fases. 

In de eerste fase moet er meerdere keren een bevestiging als toestemming worden geven. Met deze toestemming bevestig je dat je na de installatie met Windows wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken.  

Asus Zenbook Flip 14 UX463FL-AI092T Windows 10 installeren

Nadat er is bevestigd dat je met Windows wilt gaan werken kan de installatie worden gestart. Wanneer het besturingssysteem Windows wordt geïnstalleerd worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. De combinatie van de opgeslagen bestanden en instellingen worden gebruikt om de computer instructies te geven bij het uitvoeren van acties. Daarnaast weet de computer door deze bestanden en instellingen hoe componenten aangestuurd moeten worden en kunnen aangesloten apparaten worden herkend. 

Als alle benodigde bestanden op de harde schijf zijn opgeslagen volgt de afrondende fase. Binnen deze fase kun je het besturingssysteem naar eigen voorkeuren aanpassen. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Nadat je de volledige Windows installatie hebt doorlopen kun je met de computer / laptop aan verschillende taken werken. Om na de installatie met een Windows computer / laptop te kunnen werken worden de programma’s van Microsoft tijdens de Windows installatie geïnstalleerd. Met de vooraf geïnstalleerde programma’s van Microsoft kun je voornamelijk aan basistaken werken zoals onder andere: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Bediening van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een groot formaat beeldscherm met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T heeft een groot beeldscherm met een formaat van 17 inch en is uitgerust met componenten met goede eigenschappen.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de goede prestaties kan er efficiënt met deze laptop aan verschillende taken worden gewerkt.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Met computers en laptops kun je tegenwoordig aan een grote hoeveelheid verschillende toepassingen werken. Voor het werken aan de verschillende toepassingen moeten apps en programma’s binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T werkt met het besturingssysteem Windows. Bij het besturingssysteem Windows kan met programma’s en apps worden gewerkt. 

Doordat het besturingssysteem Windows op veel verschillende computers en laptops vooraf staat geïnstalleerd zijn er veel Windows gebruikers. Iedere computer gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de toepassingen van de verschillende gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel apps en programma’s beschikbaar. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Door de grote hoeveelheid aan apps en programma’s die voor Windows beschikbaar zijn zit er altijd wel een app tussen waarmee je aan de gewenste toepassing kunt werken. Bij het grote aanbod aan apps en programma’s kan het lastig zijn om het gewenste programma te vinden. Hiervoor kunnen de programma’s en apps in categorieën worden verdeeld. Programma’s en apps worden meestal per toepassing in categorieën onderverdeeld zoals onder andere:  

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T installeren

Wanneer je met een app aan een toepassing gaat werken heeft dit veel weg van werken via een website. Zo werken de meeste apps via het internet en verloopt ook de installatie van een app via het internet. De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T werkt met het besturingssysteem Windows. Bij dit besturingssysteem kunnen apps alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. 

Voor het installeren van een app vanuit de Microsoft Store moet de Microsoft Store eerst worden geopend. Het openen van de Microsoft Store doe je door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Microsoft Store te drukken. 

Microsoft store Apps

Wanneer de Microsoft Store is geopend moet er met het Microsoft account worden ingelogd. Dit account is hetzelfde als wat gebruikt wordt voor het inloggen bij de computer. Nadat je bent ingelogd kan er naar de app worden gezocht. Voor het zoeken naar een app binnen de Microsoft Store kunnen twee verschillende opties worden gebruikt zoals: 

 • Zoeken naar de categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Heb je de gewenste app gevonden? Dan moet deze voor de installatie worden geopend. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het programma drukken. 

Als je op de snelkoppeling naar de app hebt gedrukt wordt een nieuw venster geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Door hier met de linkermuisknop op te drukken wordt het programma op de computer / laptop geïnstalleerd. 

Tijdens het installeren van een app worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Met de combinatie van de bestanden en instellingen van de app krijgt de computer / laptop instructies bij het uitvoeren van acties binnen het programma. Hierdoor weet de computer / laptop hoe er op acties van een programma moet worden gereageerd. 

Als de benodigde bestanden en instellingen zijn opgeslagen volgt de afrondende fase. Hier wordt een snelkoppeling naar de app binnen het startmenu geplaatst. Met behulp van deze snelkoppeling kan een programma sneller worden gevonden zodat er snel met de app aan de gewenste toepassing kan worden gewerkt. 

Programma’s op de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T installeren

Windows computers  en laptops kunnen ook zonder internetverbinding voor toepassingen worden gebruikt. Hiervoor worden vaak programma’s gebruikt. Deze programma’s worden binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. Programma’s kunnen op de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T  op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kan een programma worden geïnstalleerd door:

 • Een USB-stick te gebruiken waarop het installatiebestand van het programma staat 
 • Het programma via het internet installeren
Programma installeren

Beiden manieren van installatie lijken in veel opzichten op elkaar. Zo is er voor het installeren van een programma altijd een installatie bestand nodig. De grootte van het installatiebestand kan per manier verschillen. Wanneer een programma via het internet wordt geïnstalleerd worden de bestanden via het internet gedownload. Hierdoor kan dit installatie bestand kleiner zijn dan het installatie bestand wat voor de installatie via de USB stick wordt gebruikt. 

Wanneer je een programma wilt gaan installeren moet het installatiebestand worden geopend. Voor het openen van het installatiebestand moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het programma drukken. Wanneer het installatiebestand is geopend moet het programma in de meeste gevallen worden geactiveerd. 

Voor het activeren van een programma moet een product of activatie code worden ingevoerd. Deze code wordt vaak bij de aanschaf van het programma meegeleverd. 

Nadat het programma is geactiveerd volgt de bevestigingsfase. Binnen deze fase wordt er meerdere keren om een bevestiging gevraagd waarmee je aangeeft dat je met het programma / app wilt gaan werken. De bevestiging kun je geven door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” te drukken.

Wanneer de benodigde toestemmingen zijn gegeven kan het programma worden geïnstalleerd. Bij de installatie van het programma worden bestanden en instellingen naar de harde schijf gekopieerd. Deze bestanden en instellingen worden door het programma gebruikt voor het geven van instructies bij het uitvoeren van taken. Zo weet het besturingssysteem hoe het programma moet reageren op acties van de gebruiker. 

Nadat de belangrijke bestanden en instellingen van het programma zijn opgeslagen kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Een snelkoppeling naar een programma kan binnen het startmenu of op het bureaublad worden geplaatst. Hiermee kan een programma sneller worden geopend zodat er sneller met het gewenste programma aan taken kan worden gewerkt. 

Bediening van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een groot formaat beeldscherm met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T heeft een groot beeldscherm met een formaat van 17 inch en is uitgerust met componenten met goede eigenschappen.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de goede prestaties kan er efficiënt met deze laptop aan verschillende taken worden gewerkt.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T hier!

Het uiterlijk van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Bij de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T is een groot 17 inch beeldscherm verwerkt in een compacte behuizing. Om het formaat van de behuizing te beperken zitten er dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van 2.14CM. 

Door de dunne randen om het beeldscherm en de dikte van de behuizing kan het gewicht van de behuizing worden beperkt. Zo weegt deze laptop met het 17 inch grote beeldscherm ongeveer 2.3KG. Dit gewicht is voor een laptop met deze behuizing licht te noemen. 

Met het gewicht van 2.3KG en het compacte formaat is deze laptop goed te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan taken te kunnen werken, te zoeken naar informatie, voor het bekijken van een video of het geven van een presentatie.

Behuizing van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Bediening

Voor het werken aan verschillende toepassingen moet een laptop of computer bediend kunnen worden. Voor het bedienen van de computer / laptop zijn verschillende componenten nodig zoals: 

 • Een toetsenbord waarmee letters en cijfers kunnen worden ingevoerd
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm
 • Speakers voor het luisteren naar geluiden
Bediening van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Wanneer je met een laptop aan documenten wilt werken, naar informatie wilt zoeken of wilt communiceren moeten letters en cijfers kunnen worden ingevoerd. Voor het invoeren van letters en cijfers is een toetsenbord nodig. Het toetsenbord wat voor de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T wordt gebruikt wordt ook wel het internationale toetsenbord genoemd. 

Bij een internationaal toetsenbord staan de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Bij deze indeling staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord. Binnen Europa wordt deze indeling het vaakst voor het toetsenbord gebruikt.   

Naast het invoeren van letters, cijfers en leestekens moet de muis op het beeldscherm bij het uitvoeren van acties worden bediend. De muis op het beeldscherm wordt ook wel de cursor genoemd. Voor het bedienen van de cursor is een computermuis nodig. Bij deze laptop zit de computermuis als aanraakgevoelig glazen plaatje in de behuizing verwerkt. Dit glazen plaatje kan met de vingers worden bediend. Zo kan de cursor worden bediend door met de vingers op het glazen plaatje te drukken of er met de vingers overheen te bewegen. 

Doordat je de cursor met het aanraakgevoelige plaatje met de vingers kunt bedienen wordt dit glazen plaatje ook wel het touchpad genoemd.

Het beeldscherm van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Wanneer je met een laptop of computer aan taken wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er op de computer gebeurd. Voor het kunnen bekijken wat er op de computer gebeurd is een beeldscherm gebeurd. 

Hoe scherp de beelden op het beeldscherm naar voren komen is afhankelijk van de beeldkwaliteit. Voor de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T is een beeldscherm gebruikt met een beeldschermformaat van 17 inch. Dit formaat is erg fijn voor het bekijken van foto’s, video’s en het efficiënt kunnen werken aan verschillende toepassingen op de computer. 

Beeldscherm van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Bij deze laptop komen beelden haarscherp naar voren. Hiervoor heeft het beeldscherm van dit model goede eigenschappen zoals:

 • Beeldresolutie van 1600×900 (WXGA++)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont

Met de goede eigenschappen van het gebruikte beeldscherm en het grote formaat kunnen de beelden van foto’s en video’s in een goede kwaliteit naar voren. Het is hierdoor mogelijk om video’s en foto’s in goede kwaliteit te bekijken. 

Naast het werken aan verschillende toepassingen waarbij je kunt zien wat er op de computer gebeurd kan deze laptop worden gebruikt voor het werken aan grafische toepassingen. 

Bij het werken aan de grafische toepassingen moeten beelden verwerkt kunnen worden. Voor het verwerken van beelden is een grafische kaart nodig. Bij deze laptop zit de Intel UHD Graphics 620 videokaart in de processor verwerkt. Deze processor heeft goede eigenschappen voor het werken aan de lichtere grafische toepassingen zoals: 

 • Foto bewerking
 • Gamen in hoge kwaliteit
 • 2D animaties maken
Bediening van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een groot formaat beeldscherm met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T heeft een groot beeldscherm met een formaat van 17 inch en is uitgerust met componenten met goede eigenschappen.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de goede prestaties kan er efficiënt met deze laptop aan verschillende taken worden gewerkt.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T hier!

De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T voor de ontspanning gebruiken

Er zijn in de afgelopen jaren door de grote veranderingen in de computer wereld veel nieuwe toepassingen gekomen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt. Deze toepassingen zijn in verschillende categorie onder te verdelen. Naast het werken aan toepassingen kan een computer / laptop voor de ontspanning worden gebruikt. 

Wanneer je de computer voor de ontspanning wilt gaan gebruiken wordt er vaak over entertainment gesproken. Bij entertainment kun je denken aan onder andere: 

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje
Entertainment met de ASUS Zenbook

Voor het bekijken van video’s, foto’s en het spelen van spelletjes speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een groot (17 inch) beeldscherm met goede prestaties. Met deze prestatie kun je foto’s en video’s haar scherp bekijken. 

Wanneer je een laptop voor entertainment wilt gaan gebruiken moet je ook geluiden kunnen luisteren. Bijvoorbeeld voor het luisteren naar muziek, het bekijken van een video of voor de communicatie. Voor het beluisteren van geluiden zijn speakers nodig. De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T heeft twee stereo speakers. Met deze speakers kunnen geluiden helder, zuiver en met een goede bas worden beluisterd. 

Bij deze laptop wordt entertainment door de goede geluidskwaliteit en het grote beeldscherm met goede prestaties naar een hoger level getild. 

Accuduur

Het grote voordeel van een laptop / computer is dat er ook onderweg aan taken kan worden gewerkt. Hierdoor hoef je niet altijd bij een stopcontact in de buurt te zijn om toch te kunnen werken. Hoe lang er zonder accu kan worden gewerkt wordt bepaald door de grootte van de accu. De grootte van de accu wordt aangegeven in KWH. 

Voor de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T is een accu met een grote batterijcapaciteit gebruikt. Met deze grote batterijcapaciteit kun je enkele uren zonder oplader aan taken werken. 

Bij het werken aan toepassingen wordt er stroom verbruikt. Hierdoor volgt een moment waarop de accu leeg is. Om bij een lege accu verder te kunnen werken moet de accu worden opgeladen. Voor het opladen van de accu wordt een oplader meegeleverd. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Snelheid

Bij het werken aan toepassingen is het fijn als je niet lang hoeft te wachten voordat programma’s zijn geopend, de computer is gestart of voordat een taak kan worden voltooid. Om snel aan verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T goede componenten gebruikt. Met deze componenten kun je snel aan verschillende taken werken en kan de laptop voor de zwaardere taken worden gebruikt. Deze laptop is uitgerust met de volgende componenten:

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i5-10210U processor. Deze processor behoort tot de 10de generatie Intel i5 processor. De Intel i5 processor is een snelle energiezuinige processor. Hierdoor kan er snel en lang op de accu aan verschillende taken worden gewerkt. 
 • Als er met een laptop / computer aan verschillende taken wordt gewerkt moeten bestaande en nieuwe bestanden bewaard kunnen worden. Voor het bewaren van bestanden heeft dit model een SSD schijf. De SSD schijf is de vervanger van de traditionele harde schijf. 

In vergelijking met de harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid waardoor bestanden sneller kunnen worden geopend. Het installeren van het besturingssysteem op een SSD schijf kan dan ook een enorme snelheidswinst opleveren

Bediening van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een groot formaat beeldscherm met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T heeft een groot beeldscherm met een formaat van 17 inch en is uitgerust met componenten met goede eigenschappen.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de goede prestaties kan er efficiënt met deze laptop aan verschillende taken worden gewerkt.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T hier!

Bestanden opslaan

Wanneer er met een computer / laptop aan taken wordt gewerkt moeten bestaande en nieuwe bestanden kunnen worden opgeslagen. Om bestanden op te kunnen slaan heeft de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T een harde schijf met een opslagruimte van 256GB. 

Het type harde schijf wat voor dit model wordt gebruikt is de SSD schijf. In vergelijking met een normale harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijf snelheid. Hierdoor kunnen bestanden razendsnel worden geopend en worden opgeslagen. 

De grootte van de opslagruimte van de harde schijf die voor dit model is gebruikt is beperkt. Hierdoor kunnen er maar weinig bestanden zoals foto’s, video’s en documenten worden bewaard. 

harde schijf

Voor het bewaren van deze bestanden kan er een USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Een USB-opslag apparaat kan bij dit model op vier USB poorten worden aangesloten. 

De USB poorten die bij deze laptop aanwezig zijn kunnen in drie versies worden onderverdeeld waaronder: 

 • 2 * USB 2.0 
 • 1 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Met iedere USB poort kunnen bestanden worden uitgewisseld. De snelheid waarin bestanden uitgewisseld kunnen worden is afhankelijk van het type USB poort wat voor de laptop wordt gebruikt. Zo heeft de USB 3.2 poort een hogere lees en schrijfsnelheid dan de USB 2.0 poort. Hierdoor is het verstandig om de USB 3.2 poorten te gebruiken voor het uitwisselen van de grotere bestanden. 

Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c poort voor verschillende extra functies worden gebruikt zoals: 

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Wanneer je bestanden op een harde schijf of usb-opslag apparaat bewaard kunnen de bestanden verloren gaan. Zo kan het voorkomen dat de laptop last krijgt van een technisch mankement of een computervirus.

Door de komst van het internet kunnen deze bestanden worden beschermd. Zo kunnen de bestanden in een online opslagruimte worden opgeslagen. Deze online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. 

De cloud van Microsoft wordt OneDrive genoemd. Met een gratis versie van OneDrive heb je een beperkte opslagruimte van 5GB. Voor het bewaren van belangrijke bestanden zit deze opslagruimte al snel vol. 

de cloud

Hier heeft Microsoft een oplossing voor. Zo kan de online opslagruimte bij OneDrive worden vergroot. Hiervoor kunnen bij Microsoft drie verschillende abonnementen worden afgesloten waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Met het Microsoft Office 365 abonnement heb je het uitgebreidste pakket van OneDrive te pakken. Zo wordt bij een Microsoft Office 365 abonnement de opslagruimte naar 1TB vergroot en komen de programma’s van Microsoft tot de beschikking. 

De programma’s die bij het Microsoft Office 365 abonnement worden geleverd kunnen voornamelijk voor de zakelijke doeleinden worden gebruikt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Het internet kan tegenwoordig voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Zo kunnen het gebruiken om met elkaar te communiceren, voor het zoeken naar informatie, het bekijken van een video, luisteren naar muziek of om aan verschillende toepassingen te werken. 

Om via het internet te kunnen werken moet de laptop met het internet verbonden kunnen worden. Voor het verbinden van de laptop met het internet is een netwerkadapter nodig. 

De netwerkadapter die voor de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T is gebruikt kan met twee verschillende draadloze verbindingen worden verbonden waaronder: 

Draadloze verbinding
 • WiFI (draadloze internetverbinding)
 • Bluetooth

Voor de internettoegang via WiFi zijn de gegevens van de netwerkverbinding nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Voor de draadloze internetverbinding kan deze laptop met WiFi 5 overweg. Deze draadloze internetverbinding is een van de laatste versies. Hierdoor kan dit model met de meeste draadloze internetverbindingen worden verbonden. 

Naast de verbinding met de buitenwereld kunnen apparaten die in de buurt zijn ook met de laptop worden verbonden. Hiervoor kan een bluetooth verbinding worden gebruikt. De netwerkadapter uit deze laptop kan hiervoor werken met bluetooth 4.1. 

Bluetooth 4.1 is een van de latere versies van bluetooth. Hiermee kunnen de meeste draadloze apparaten worden verbonden zoals: 

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Bediening van de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een groot formaat beeldscherm met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T heeft een groot beeldscherm met een formaat van 17 inch en is uitgerust met componenten met goede eigenschappen.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de goede prestaties kan er efficiënt met deze laptop aan verschillende taken worden gewerkt.

Bekijk de ASUS VivoBook 17 X712FA-BX1008T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.