ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 45 minuten

Ben jij op zoek naar een ultra dunne laptop met veel aansluitmogelijkheden en voldoende opslagruimte? De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T is een vlotte laptop waarmee je snel en efficiënte aan iedere basis toepassing kunt werken. Zo is dit model het ideale werkpaard voor onder andere:

 • Werken aan documenten
 • Bewerken van foto’s
 • Zoeken naar informatie
 • Communicatie via de mail en chat
 • Maken van 2D animaties

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen gaat werken is het handig om te kunnen zien wat er tijdens het werken op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken. 

Naast het beeldschermformaat en de prestaties van het beeldscherm speelt ook de snelheid waarin je aan toepassingen kunt werken een belangrijke rol. Hiervoor is dit model uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken. 

Door de goede prestaties van de gebruikte componenten en het grote beeldscherm kun je met deze laptop zonder moeite aan iedere toepassing werken. Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben dit model getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Ben jij de zoektocht naar een laptop met een zakelijke uitstraling gestart?

De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T is een vlotte toepassing waarmee je snel aan iedere zakelijke toepassing kunt werken. Wanneer je de laptop voor zakelijke doeleinden wilt gaan gebruiken speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een antraciete behuizing met een compact formaat.

Naast de zakelijke uitstraling heeft dit model een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm en goede prestaties. Door deze goede prestaties kun je snel en efficiënt aan verschillende toepassingen werken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T hier!

Werken met de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen wilt kunnen werken moet er een besturingssysteem worden geïnstalleerd. Het besturingssysteem is een van de belangrijkste software dat de computer / laptop nodig heeft om te kunnen werken. 

Zo hebben computers en laptops het besturingssysteem nodig voor het installeren van programma’s, apps en het werken aan toepassingen. Daarnaast wordt een besturingssysteem gebruikt voor onder andere: 

 • Aangesloten apparaten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen openen, bewaren en sluiten van bestanden, programma’s en apps
Werken met de Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende ontwikkelingen voor de computer en laptop geweest. Door deze ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt. 

Naast de grote hoeveelheid nieuwe apps en programma’s zijn de bestaande apps en programma’s verbeterd. Met de verbeteringen voor apps en programma’s hebben apps en programma’s meer nieuwe functies en zijn ze gebruiksvriendelijker geworden. Hierdoor kun je sneller aan toepassingen werken. 

Het besturingssysteem waarmee de laptop / computer werkt bepaald de programma’s en apps waarmee je kunt werken. Voor computers en laptops zijn verschillende besturingssystemen beschikbaar. 

Omdat je met ieder besturingssysteem met andere apps en programma’s kunt werken is ieder besturingssysteem gericht op het werken aan een of enkele specifieke toepassingen. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer kan werken zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Op de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Doordat deze laptop met het besturingssysteem Windows werkt kun je bij deze laptop alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Er zijn tegenwoordig een grote hoeveelheid aan apparaten die met het besturingssysteem Windows werken. Met deze grote hoeveelheid aan apparaten zijn er veel Windows gebruikers. 


Iedere Windows gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruiken. Om aan de grote hoeveelheid toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheden aan apps en programma’s beschikbaar. Met het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T installeren: de voorbereidingen

Voordat je met het besturingssysteem Windows op de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T kunt gaan werken moet de laptop / computer op de installatie worden voorbereid. Het voorbereiden van de laptop bestaat uit drie verschillende stappen waaronder:

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Deze laptop kan zowel bedraad als draadloos met de laptop worden verbonden. Om de laptop met de bedrade internetverbinding te kunnen verbinden heb je alleen een kabel tussen het modem en de laptop nodig. Vaak is deze verbinding in vergelijking met de draadloze verbinding sneller en stabieler. Hierdoor kunnen bestanden via de bedrade internetverbinding sneller worden uitgewisseld. 

Het grootste voordeel van de draadloze verbinding is dat je op iedere locatie via het internet kunt werken. Voordat je met de draadloze internetverbinding kunt werken moet je de laptop met de draadloze internetverbinding verbinden. 

Windows op de Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Wanneer je de laptop met de draadloze internetverbinding wilt verbinden heb je gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens behorende bij de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: 

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Om de verbinding met de draadloze internetverbinding tot stand te brengen moet je de naam van de internetverbinding in de lijst met beschikbare internetverbindingen selecteren. Nadat je de internetverbinding hebt geselecteerd wordt een nieuw venster geopend. 

In dit venster moet het wachtwoord behorende bij de internetverbinding worden ingevoerd. Het wachtwoord dat je hier moet invullen wordt ook wel de WPA of WPA2 key genoemd. Vaak bestaat deze code uit een combinatie van letters en cijfers. Om de laptop uiteindelijk met het internet te verbinden moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken.

Als de laptop met het internet is verbonden moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Het Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. 

E-mail adressen die voor het Microsoft account gebruikt kunnen worden moet bij Microsoft zijn aangemaakt. Enkele e-mail adressen die hiervoor gebruikt kunnen worden kunnen eindigen op onder andere:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl
Microsoft account aanmaken

Computers en laptops die met het besturingssysteem Windows werken gebruiken het Microsoft account voor verschillende toepassingen zoals:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Als je nog geen Microsoft account hebt, dan moet deze voor de Windows installatie worden aangemaakt. Hoe je dit account aan kunt maken staat stapsgewijs in het artikel: “Microsoft account” beschreven.

Nadat alle gegevens van het Microsoft account zijn ingevoerd moet je het besturingssysteem activeren. Voor de activatie van het besturingssysteem is een product of activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer, laptop of besturingssysteem meegeleverd.

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T op de Windows installatie hebt voorbereid kan Windows uiteindelijk worden geïnstalleerd. Voor de installatie van het besturingssysteem moet een installatieprocedure worden doorlopen. De Windows installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. 

In het begin van de installatieprocedure moet je bevestigen dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken.

Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan het besturingssysteem uiteindelijk worden geïnstalleerd. Om na de installatie met het besturingssysteem te kunnen werken worden er tijdens het installeren bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. 

Windows 10 installeren

Bij het werken met de computer / laptop geven deze bestanden instellingen instructies waardoor de computer weet hoe er op acties binnen het besturingssysteem moet worden gereageerd. Enkele instructies van het besturingssysteem worden gebruikt voor onder andere:

 • Aansturen van aangesloten apparaten
 • Apps en programma’s installeren
 • De verbinding met de buitenwereld via het internet en de bluetooth verbinding tot stand brengen
 • Werken aan toepassingen met apps en programma’s

Aan het einde van de installatie kan het besturingssysteem naar eigen voorkeur worden aangepast. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je verschillende voorkeuren opgeven zoals:

 • Een andere achtergrond instellen
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als je het besturingssysteem hebt gepersonaliseerd kun je meteen aan verschillende toepassingen werken. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken worden er tijdens de Windows installatie apps en programma’s van Microsoft geïnstalleerd. Met deze apps en programma’s kun je onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Ben jij de zoektocht naar een laptop met een zakelijke uitstraling gestart?

De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T is een vlotte toepassing waarmee je snel aan iedere zakelijke toepassing kunt werken. Wanneer je de laptop voor zakelijke doeleinden wilt gaan gebruiken speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een antraciete behuizing met een compact formaat.

Naast de zakelijke uitstraling heeft dit model een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm en goede prestaties. Door deze goede prestaties kun je snel en efficiënt aan verschillende toepassingen werken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Om met laptops en computers te kunnen werken heb je naast een besturingssysteem ook apps en programma’s nodig. De apps en programma’s waarmee je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem. 

In de laatste jaren zijn het aantal apps en programma’s flink uitgebreid. Door het groter wordende aanbod apps en programma’s zijn computers en laptops voor steeds meer toepassingen te gebruiken. 

Naast het toenemende aanbod apps en programma’s zijn ook het aantal besturingssystemen toegenomen. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer kan worden gebruikt zijn onder andere: 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T
 • Linux
 • OSX
 • Google Chrome OS
 • Microsoft Windows

Met het toenemende aantal apps, programma’s en besturingssystemen zijn het aantal gebruikers toegenomen. Iedere computergebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. 

Om aan de grote hoeveelheid aan toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Iedere app / programma kan voor een of meerdere specifieke doeleinden worden gebruikt. 

Voor het werken aan de grote verscheidenheid aan toepassingen zijn er voor Windows een grote hoeveelheid apps en programma’s te vinden. Met dit grote aanbod kan de zoektocht naar de gewenste app lastig worden. 

Om de zoektocht naar de gewenste apps en programma’s te versnellen worden ze per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere: 

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T installeren

Voor het werken met de computer / laptop is het internet in de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo kan het internet worden gebruikt om naar informatie te zoeken, kijken naar video’s, naar muziek luisteren en het werken aan toepassingen. 

Met Windows computers / laptops kun je op twee verschillende manieren via het internet werken. Zo kun je via een website of met een app via het internet werken. Werken met een app heeft veel weg van het werken via een website. 

Voordat je met een app op de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T aan toepassingen kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Een app kan bij een Windows computer / laptop alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. 

Microsoft store Apps

Om een app vanuit de Microsoft Store te kunnen installeren moet je de Microsoft Store openen. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de Microsoft Store drukken. De snelkoppeling naar deze store kun je in het startmenu vinden. 

Als de Microsoft Store is geopend moet je met het Microsoft account inloggen. Voordat je een app vanuit de Microsoft Store kunt installeren moet je de gewenste app opzoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren. Zo kun je een app zoeken door:

 • Zoeken naar de categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Wanneer je de app binnen de Microsoft Store hebt gevonden kun je deze op laptop installeren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. 

App zoeken in de Windows Store

Als je op de snelkoppeling behorende bij de app binnen de Microsoft Store hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”.

Door met de linkermuisknop op deze knop te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. Bij de installatie van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app binnen het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je met de app gaat werken krijgt het besturingssystemen van deze bestanden en instellingen instructies. Hiermee krijgt het besturingssysteem instructies waardoor de computer weet hoe er op acties kan worden gereageerd.   

Bij de afronding van de installatie wordt er een snelkoppeling naar de app gemaakt. Deze snelkoppeling wordt in het bureaublad geplaatst en kan worden gebruikt om de zoektocht naar de app te versnellen. Hierdoor kun je met behulp van een snelkoppeling een stuk sneller aan de gewenste toepassing werken. 

Programma’s op de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T installeren

Naast apps die voor een groot gedeelte via het internet werken kun je ook met programma’s aan toepassingen werken. Met de meeste programma’s kun je zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Voordat je met een programma aan toepassingen kunt werken moet het gewenste programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Een programma kan bij een Windows computer / laptop op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kan een programma vanaf een USB-opslag apparaat zoals een externe harde schijf of USB-stick en vanaf het internet worden geïnstalleerd. 

Voor de installatie van een programma heb je altijd een installatiebestand nodig. De grootte van dit bestand kan per programma en per toepassing verschillen. Zo wordt voor de installatie van een programma via het internet altijd een kleiner installatiebestand gebruikt dan dat er voor de installatie vanaf de USB-stick wordt gebruikt. 

Programma installeren

Om de volledige installatie via het internet te kunnen doen worden de benodigde bestanden behorende bij het programma via het internet gedownload. Een groot voordeel van de installatie via het internet is dat er altijd de meest recente versie van het programma wordt geïnstalleerd. 

Wanneer je een programma wilt gaan installeren moet het installatiebestand worden geopend. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het installatiebestand behorende bij het programma drukken. 

Als het installatiebestand is geopend wordt er een venster getoond. In dit venster moet je bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Deze bevestiging geef je door een toestemming te geven door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: : ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” te drukken.

Nadat je hebt bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken moet het programma voor de installatie worden geactiveerd. Voor de activatie van een programma heb je een product of activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak met het programma meegeleverd.

Als je het programma hebt geactiveerd kan het programma worden geïnstalleerd. Om na de installatie met het programma te kunnen werken worden bestanden en instellingen tijdens de installatie op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je met een programma werkt krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Door deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker binnen het programma moet worden gereageerd. 

Bij het afronden van de installatie kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Een snelkoppeling behorende bij een programma kan in het startmenu of op het bureaublad worden geplaatst. Door deze snelkoppeling kan een programma sneller worden gestart zodat je sneller met het gewenste programma aan een toepassing kunt werken. 

ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Ben jij de zoektocht naar een laptop met een zakelijke uitstraling gestart?

De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T is een vlotte toepassing waarmee je snel aan iedere zakelijke toepassing kunt werken. Wanneer je de laptop voor zakelijke doeleinden wilt gaan gebruiken speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een antraciete behuizing met een compact formaat.

Naast de zakelijke uitstraling heeft dit model een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm en goede prestaties. Door deze goede prestaties kun je snel en efficiënt aan verschillende toepassingen werken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T hier!

Het uiterlijk van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Aan het uiterlijk van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T kun je zien dat dit model voor de zakelijke doeleinden kan worden gebruikt. Zo heeft dit model een behuizing met een antraciete behuizing en mooie afrondingen om het beeldscherm. 

Naast de zakelijke uitstraling heeft dit model een compact formaat. Om het formaat van de behuizing van de laptop te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en een dikte van ongeveer 2CM.   

Door de dikte van 2CM en het compacte formaat van de behuizing heeft dit model een licht gewicht behuizing. Zo weegt de behuizing van dit model ongeveer 1.7KG. Met dit gewicht is deze laptop makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te kijken naar een video of het geven van een presentatie. 

Behuizing van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Bediening

Als je met de laptop en computer wilt gaan werken is het belangrijk dat de computer kan worden bediend. Een van de grootste voordelen van de laptop is dat ieder component voor de bediening in de behuizing is verwerkt. Enkele componenten waarmee de laptop / computer voor de bediening moet zijn uitgerust bestaan uit de volgende componenten:

 • Het toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers
 • Muis / touchpad
 • Beeldscherm waarop je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Speakers waarmee je naar geluiden kunt luisteren

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T zit een toetsenbord met een internationaal toetsenbord. Bij een toetsenbord met de internationale indeling staan letters, cijfers en leestekens volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan een toetsenbord waarop de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan gepositioneerd.  

Bediening van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Als je met de computer aan toepassingen wilt gaan werken heb je aan het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens niet voldoende. Je moet namelijk  ook acties uit kunnen voeren. Voor het uitvoeren van acties moet de cursor op het beeldscherm worden bediend. 

De cursor kun je herkennen aan een pijltje waarmee acties kunnen worden uitgevoerd. Enkele doeleinden waarvoor de cursor kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Openen van bestanden, apps en programma’s
 • Acties binnen apps en programma’s uitvoeren
 • Programma’s, apps en het besturingssysteem afsluiten

In de behuizing van de laptop zit een aanraakgevoelig glazen plaatje waarmee je de cursor kunt bedienen. Bijvoorbeeld door met de vingers op het touchpad te drukken of door met de vingers over het beeldscherm te drukken.

Het beeldscherm van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Voor het werken aan toepassingen met een laptop of computer moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Om te kunnen zien wat er op de laptop of computer gebeurd is een beeldscherm nodig.

Het beeldscherm van dit model heeft een formaat van 15 inch en beschikt over goede eigenschappen. Door de goede eigenschappen van dit model Kunnen beelden vanaf dit model in hoge kwaliteit worden bekeken.

Om de beelden in een hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft het beeldscherm van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T de volgende eigenschappen waaronder:

Beeldscherm van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T
 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Mat beeldscherm waardoor je de beelden ook in het zonnetje kunt bekijken
 • Bij dit beeldscherm worden 60 keer per seconden beelden ververst. Hierdoor komen beelden vloeiend op het beeldscherm naar voren

Naast het bekijken van beelden kan je de laptop of computer ook gebruiken voor het werken aan de grafische toepassingen. Wanneer je de laptop / computer voor grafische toepassingen gebruikt heb je een videokaart nodig. Voor het verwerken van beelden is deze laptop uitgerust met de ÀMD Radeon RX Vega 8 videokaart. Deze videokaart beschikt over goede eigenschappen waardoor je vlot aan grafische toepassingen kunt werken zoals:

 • Het bewerken van foto’s en video’s
 • Het maken van 2D en 3D animaties
 • Spelen van computer spelletjes
ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Ben jij de zoektocht naar een laptop met een zakelijke uitstraling gestart?

De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T is een vlotte toepassing waarmee je snel aan iedere zakelijke toepassing kunt werken. Wanneer je de laptop voor zakelijke doeleinden wilt gaan gebruiken speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een antraciete behuizing met een compact formaat.

Naast de zakelijke uitstraling heeft dit model een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm en goede prestaties. Door deze goede prestaties kun je snel en efficiënt aan verschillende toepassingen werken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T hier!

De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T voor de ontspanning gebruiken

Met de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T kun je aan een grote verscheidenheid aan toepassingen werken. Naast het werken aan toepassingen kun je de laptop ook voor de ontspanning gebruiken. Voor de ontspanning met de laptop / computer wordt vaak entertainment gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan verschillende doeleinden zoals: 

 • Het bekijken van foto’s en video’s
 • Kijken naar 2D en 3D animaties
 • Spelen van spelletjes in hoge kwaliteit 

Wanneer je de laptop of computer voor entertainment gaat gebruiken spelen beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. Voor de hoge beeldkwaliteit heeft dit model een beeldscherm met goede prestaties. Hierdoor komen beelden van foto’s, video’s en computer spelletjes in hoge kwaliteit naar voren. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Naast de hoge beeldkwaliteit speelt ook de geluidskwaliteit een belangrijke rol. Om geluiden in een hoge kwaliteit te kunnen beluisteren heeft dit model twee stereo speakers. Deze stereo speakers laten geluiden met een hoge geluidskwaliteit klinken. Hierdoor klinken de geluiden van video’s, muziek en spelletjes helder, zuiver en met een goede bas. 

Met de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit is dit model een echte allround laptop waarmee je entertainment in een hoge kwaliteit kunt beleven. 

Accuduur

Een van de grotere voordelen van laptops is dat je op bijna iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Wanneer je op verschillende locaties wilt gaan werken heeft de laptop een accu nodig. In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T zit een accu met een grote batterijcapaciteit. 

Door deze grote batterijcapaciteit kun je een gehele werkdag aan toepassingen werken. De tijd dat er op de accu aan toepassingen kan worden gewerkt wordt door de toepassing waaraan je werkt bepaald. In vergelijking met het bekijken van foto’s en video’s verbruikt het werken aan toepassingen en spelletjes meer van de accu. 

Doordat er tijdens het werken aan toepassingen stroom van de accu wordt verbruikt volgt er een moment dat je niet verder kunt werken omdat de accu leeg is. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Om bij een lege accu verder te kunnen werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. Voor het opladen van de accu wordt een oplader meegeleverd. Deze oplader kan tegelijkertijd worden gebruikt om tijdens het opladen van de accu met de laptop aan toepassingen te werken. 

Snelheid

Wanneer je met de computer of laptop aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet te lang hoeft te wachten voordat een taak is afgerond. Om snel aan verschillende toepassingen te kunnen werken moet de laptop zijn uitgerust met componenten met goede eigenschappen. 

Om snel aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zitten in de behuizing van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T componenten met goede eigenschappen waaronder: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • AMD Ryzen 5 3500U processor. Deze processor werkt met vier verschillende kernen. Hierdoor kun je energiezuinig en snel aan iedere toepassing werken
 • Bij het werken aan toepassingen is het belangrijk dat bestaande en nieuwe bestanden op de harde schijf kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden heeft dit model een SSD schijf. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kan de installatie van Windows op dit type harde schijf een enorme snelheidswinst opleveren
ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Ben jij de zoektocht naar een laptop met een zakelijke uitstraling gestart?

De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T is een vlotte toepassing waarmee je snel aan iedere zakelijke toepassing kunt werken. Wanneer je de laptop voor zakelijke doeleinden wilt gaan gebruiken speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een antraciete behuizing met een compact formaat.

Naast de zakelijke uitstraling heeft dit model een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm en goede prestaties. Door deze goede prestaties kun je snel en efficiënt aan verschillende toepassingen werken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T hier!

Bestanden opslaan

Voor het uitvoeren van acties met apps en programma’s moeten er bestanden bewaard en gewijzigd kunnen worden. Om bestanden te kunnen wijzigen en bewaren heeft de computer / laptop een harde schijf nodig.

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T zit een harde schijf met een opslagruimte van 512GB. Met een opslagruimte van 512GB heb je voldoende ruimte om belangrijke bestanden te bewaren zoals documenten, foto’s en video’s. Daarnaast wordt de opslagruimte gebruikt voor het installeren van apps en programma’s. 

Het type harde schijf dat voor dit model wordt gebruikt is de vernieuwde SSD schijf. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met deze laptop sneller aan toepassingen werken.

harde schijf

Bestanden die op de harde schijf worden opgeslagen kunnen verloren gaan. Bijvoorbeeld doordat er een virus op de computer / laptop is beland of door een defecte harde schijf. 

Gelukkig kun je bestanden veilig stellen door de bestanden op een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of externe harde schijf te bewaren. Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat kunt bewaren moet deze met de laptop worden verbonden. Deze laptop heeft vier verschillende USB poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen aangesloten waaronder: 

 • 2x USB 2.0
 • USB 3.2 type-a
 • USB 3.2 type-c

Met iedere USB poort kunnen bestanden naar het opslagapparaat worden overgedragen. De snelheid waarin bestanden kunnen worden uitgewisseld wordt bepaald door de USB versie. 

In vergelijking met USB 2.0 kunnen bestanden via USB 3.2 sneller worden uitgewisseld. Hierdoor kunnen bestanden via USB 3.2 een stuk sneller worden uitgewisseld. Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c voor verschillende extra functies worden gebruikt zoals:

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Wanneer je bestanden op de harde schijf of op een USB-opslag apparaat bewaard kan het voorkomen dat de bestanden niet altijd bij je in de buurt zijn. Bijvoorbeeld als je onverwachts bestanden zoals foto’s, video’s en presentaties wilt delen. 

In de laatste jaren kan ook het internet worden gebruikt voor het bewaren van bestanden. Als je bestanden op het internet wilt gaan bewaren wordt daar vaak de cloud voor gebruikt. Enkele cloud oplossingen zijn onder andere:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Na de registratie van het Microsoft account krijg je een gratis opslagruimte van 5GB binnen OneDrive. In deze gratis online opslagruimte kunnen maar weinig bestanden worden bewaard. 

de cloud

De online opslagruimte kan tegenwoordig op verschillende manieren worden vergroot. Voor het vergroten van de online opslagruimte kun je een abonnement op Microsoft OneDrive afsluiten. Microsoft heeft hier drie verschillende abonnementen voor waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Bij het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot. Hierdoor kunnen bijna alle bestanden die op de harde schijf staan in de cloud worden bewaard. Naast de grote opslagruimte komen de programma’s van Microsoft tot de beschikking. Met de programma’s van Microsoft kun je werken aan verschillende toepassingen zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Voor het werken aan toepassingen met de laptop en computer zijn draadloze verbindingen in de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo worden draadloze verbindingen gebruikt voor onder andere: 

 • De communicatie
 • Het zoeken naar informatie 
 • Delen van gegevens en bestanden 

Om met draadloze verbindingen te kunnen werken heeft de laptop / computer een netwerkadapter nodig. In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden zoals: 

Draadloze verbinding
 • WiFi 5.0. Dit is de meest gebruikte draadloze internetverbinding
 • Bluetooth 4.1. Hiermee kunnen apparaten draadloos met de laptop worden verbonden   

De WiFi verbinding kan worden gebruikt voor de toegang met de buitenwereld via het internet. Hiervoor zijn de gegevens van de internetverbinding nodig zoals: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de verbinding met de buitenwereld kunnen ook apparaten in de buurt met de laptop worden verbonden. Voor de verbinding tussen apparaten onderling kan dit model met bluetooth 4.1 worden verbonden. Enkele toepassingen waarvoor deze draadloze verbinding kan worden gebruikt zijn:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T

Ben jij de zoektocht naar een laptop met een zakelijke uitstraling gestart?

De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T is een vlotte toepassing waarmee je snel aan iedere zakelijke toepassing kunt werken. Wanneer je de laptop voor zakelijke doeleinden wilt gaan gebruiken speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een antraciete behuizing met een compact formaat.

Naast de zakelijke uitstraling heeft dit model een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm en goede prestaties. Door deze goede prestaties kun je snel en efficiënt aan verschillende toepassingen werken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *