ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 42 minuten

Ben jij op zoek naar een basis laptop waarmee je vlot aan documenten kunt werken? Voor de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zijn componenten met goede eigenschappen verwerkt in een mooi afgewerkte behuizing met een compact formaat. Hierdoor kun je met dit model aan verschillende basistoepassingen werken zoals:

 • Werken aan documenten
 • Bewerken van foto’s
 • Zoeken naar informatie
 • Communicatie via de mail en chat
 • Maken van animaties

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken. 

Door de componenten met goede eigenschappen en het grote beeldscherm waarop je beelden in een hoge beeldkwaliteit kunt bekijken is dit model het ideale werkpaard voor de lichtere toepassingen. Benieuwd naar de prestaties van dit model? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen. 

Inhoudsopgave

Werken met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zitten componenten met goede eigenschappen. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken.

Wanneer je efficiënt aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarvandaan beelden in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T hier!

Werken met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Voordat er met een computer of laptop aan toepassingen kan worden gewerkt moeten er apps en programma’s op de laptop worden geïnstalleerd. Om met een app of programma te kunnen werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Zonder besturingssysteem kan er niet met een laptop of computer worden gewerkt. Hierdoor wordt het besturingssysteem naast de installatie van apps en programma’s voor de aansturing gebruikt. Enkele doeleinden waarvoor de computer / laptop het besturingssysteem gebruikt zijn onder andere:

 • Het kunnen installeren van programma’s / apps voor het werken aan taken
 • Aangesloten apparaten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen lezen en schrijven van bestanden naar de harde schijf
Werken met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Binnen de computerwereld zijn er veel verschillende ontwikkelingen geweest. Deze ontwikkelingen hebben elkaar allemaal snel opgevolgd. Met deze ontwikkelingen kunnen apps en programma’s voor steeds meer doeleinden worden gebruikt. 

Met welk programma / app er op de laptop / computer kan worden gewerkt wordt bepaald door het besturingssysteem dat op de laptop is geïnstalleerd. Ieder besturingssysteem is gericht op het werken aan specifieke doeleinden. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer kan werken zijn: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Bij de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T wordt er met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor kun je met dit model alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn.

Het besturingssysteem Windows staat op veel verschillende apparaten geïnstalleerd. Door het grote aantal apparaten die met dit besturingssysteem werken zijn er veel verschillende Windows gebruikers. 

Iedere computergebruiker kan met de computer / laptop aan verschillende doeleinden werken. Hiervoor zijn veel apps en programma’s voor Windows beschikbaar. Met het grote aantal apps en programma’s kun je met Windows computers aan bijna iedere toepassing werken. 

ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T  installeren: de voorbereidingen

Als je met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T wilt gaan werken is het belangrijk dat het besturingssysteem op de laptop / computer wordt geïnstalleerd. Een besturingssysteem kan niet zomaar worden geïnstalleerd. Voordat je Windows kunt gaan installeren moet de laptop eerst op de installatie worden voorbereid. Deze voorbereidingen bestaan uit 3 verschillende acties waaronder:

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Met dit model kan de laptop alleen met de draadloze verbinding worden verbonden. Voor de toegang tot het internet via de draadloze internetverbinding zijn gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Voor de toegang tot het internet moet je de naam uit de lijst met beschikbare internetverbindingen selecteren. Het netwerk kan worden geselecteerd door met de linkermuisknop op de naam van de internetverbinding te drukken. 

Windows op de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Wanneer je de internetverbinding hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord behorende bij de internetverbinding moet worden ingevoerd.

Deze code bestaat vaak uit een combinatie van letters en cijfers en staat op de sticker aan de achterkant van het modem met WPA of WPA2 key weergegeven. 

Als je het juiste wachtwoord behorende bij de internetverbinding hebt ingevoerd kan de laptop uiteindelijk met de internetverbinding worden verbonden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. 

Voordat je verder kunt moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Een Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. Het e-mail adres dat voor het Microsoft account kan worden gebruikt moet bij Microsoft zijn aangemaakt. E-mail adressen die voor het Microsoft account gebruikt kunnen worden eindigen op onder andere: 

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Bij Windows computers / laptops wordt een Microsoft account voor verschillende doeleinden gebruikt zoals:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Ben jij in het verleden nog niet in aanraking gekomen met het Microsoft account? Dan moet je dit account aanmaken voordat je Windows kunt installeren. In het artikel uit het stappenplan: “Microsoft account maken” kun je lezen hoe dit in zijn werk gaat. 

Wanneer je de gegevens van het Microsoft account hebt ingevoerd moet het besturingssysteem voor de Windows installatie worden geactiveerd. Voor de activatie van het besturingssysteem is een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je de nodige voorbereidingen hebt getroffen kan de Windows 10 installatie worden gestart. Voor de installatie van Windows op de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T moet een installatie procedure worden doorlopen. 

Deze Windows installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. Binnen deze eerste fase moet er worden bevestigd dat je met het besturingssysteem wilt gaan werken. Hiervoor moet je met linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken. 

Wanneer er is bevestigd dat je met het besturingssysteem wilt gaan werken kan het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Om na de installatie te kunnen werken worden er bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Tijdens het werken aan toepassingen worden deze bestanden en instellingen voor instructies gebruikt. Met deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de computer moet worden gereageerd.  

Windows 10 installeren

Als alle bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem worden opgeslagen kun je het besturingssysteem naar de eigen voorkeur aanpassen. Zo kun je kiezen voor onder andere:

 • Een andere achtergrond instellen
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Nadat je de volledige Windows installatie naar eigen voorkeur hebt aangepast kun je meteen aan verschillende toepassingen werken. Om na de Windows installatie aan toepassingen te kunnen werken worden apps en programma’s van Microsoft geïnstalleerd. Zo kun je deze apps en programma’s gebruiken voor onder andere: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Werken met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zitten componenten met goede eigenschappen. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken.

Wanneer je efficiënt aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarvandaan beelden in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Naast een besturingssysteem heb je voor het werken aan toepassingen apps en programma’s nodig. Om met een app of programma te kunnen werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Voor ieder besturingssysteem zijn er andere apps en programma’s beschikbaar. Bij de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor kun je met dit model alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Het aantal computergebruikers die met het besturingssysteem Windows werken is in de laatste jaren enorm toegenomen. Ieder computergebruiker kan de computer voor verschillende doeleinden gebruiken. Hierdoor gebruikt iedere Windows gebruiker andere toepassingen. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Om met Windows computers aan het grote aantal toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows enorm veel verschillende apps en programma’s te vinden. Het vinden van de gewenste app / programma kan door deze grote hoeveelheid apps en programma’s lastig worden.

Om de zoektocht naar een app of programma te kunnen verkleinden worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere: 

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T installeren

Wanneer je met een app aan toepassingen gaat werken lijkt dat vaak veel op het werken aan toepassingen via het internet. Apps werken hierdoor dan ook voor een groot gedeelte via het internet. 

Voordat je met een app op de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T aan toepassingen kunt werken moet deze op de laptop worden geïnstalleerd. Apps kunnen bij een Windows computer alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. Een andere naam voor de Microsoft Store is de Windows Store. 

Als je een app vanuit de Windows Store wilt gaan installeren moet je deze openen. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Microsoft Store drukken. Deze snelkoppeling kun je in het startmenu vinden. 

Microsoft store Apps

Nadat de Microsoft Store is geopend moet je voordat je een app kunt installeren met het Microsoft account inloggen. Hiervoor worden dezelfde gegevens gebruikt als die je voor de Windows installatie nodig hebt. 

Voordat je de gewenste app kunt installeren moet je deze binnen de Microsoft Store zoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder:

 • Zoeken naar de categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Als je de gewenste app hebt gevonden kan deze worden geïnstalleerd. Voor de installatie van een app moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. 

App zoeken in de Windows Store

Door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app in de Microsoft Store te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “installeren”.

Om de app te kunnen installeren moet je op deze knop drukken. Tijdens de installatie van een app worden er bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf opgeslagen. Tijdens het werken met de app geven deze bestanden en instellingen instructies aan het besturingssysteem. Hierdoor weet de computer op de app moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie wordt er een snelkoppeling naar de app gemaakt. De snelkoppeling van de app wordt in het startmenu geplaatst en kan worden gebruikt om het programma sneller terug te vinden. Hierdoor kun je met behulp van de snelkoppeling sneller aan de gewenste toepassing werken. 

Programma’s op de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T installeren

Bij laptops en computers kun je niet alleen via de internetverbinding aan toepassingen werken. Ook zonder internetverbinding kan er aan toepassingen worden gewerkt. Voor het werken aan toepassingen zonder internetverbinding worden bij Windows computers vaak programma’s gebruikt. 

Programma’s kunnen bij de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kan een programma via het internet of vanaf een USB-opslag apparaat worden geïnstalleerd. 

Voor de installatie van een programma is altijd een installatiebestand nodig. De grootte van dit bestand is afhankelijk van het type programma en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd. 

Programma installeren

Wanneer je een programma via het internet gaat installeren heb je daar in vergelijking met de installatie vanaf een USB-opslag apparaat maar een klein installatiebestand nodig. De rest van de benodigde bestanden worden namelijk tijdens de installatie gedownload. Hierdoor wordt via het internet altijd de meest recente versie geïnstalleerd.

Als je een programma wilt gaan installeren moet je het installatiebestand openen. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op het installatiebestand behorende bij het programma drukken. 

Nadat je het installatiebestand hebt geopend moet het programma voor de installatie worden geactiveerd. Voor deze activatie is een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en leestekens. Vaak wordt deze code bij de aanschaf van het programma meegeleverd. 

Wanneer je het programma hebt geactiveerd moet je bevestigen dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Als de benodigde bevestigingen zijn gegeven kun je het programma uiteindelijk installeren. Tijdens de installatie van een programma worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. 

Bij het werken met het programma geven deze bestanden en instellingen instructies aan het besturingssysteem. Hierdoor weet het besturingssysteem hoe er op acties van het programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. De snelkoppeling naar een programma kan in het startmenu en of op het bureaublad worden geplaatst. Deze snelkoppeling kan de zoektocht naar het programma versnellen zodat je snel met het programma aan een toepassing kunt werken. 

Werken met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zitten componenten met goede eigenschappen. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken.

Wanneer je efficiënt aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarvandaan beelden in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T hier!

Het uiterlijk van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

De ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T heeft een behuizing met een antraciete kleur waardoor dit model een zakelijke uitstraling heeft gekregen. 

Wanneer je de laptop voor zakelijke doeleinden wilt gaan gebruiken is het belangrijk dat je de laptop gemakkelijk kunt vervoeren. Hiervoor heeft dit model een licht gewicht behuizing met een compact formaat. 

Om het formaat van de behuizing te beperken zitten er dunne randen om het beeldscherm. Met deze dunne randen kan het formaat worden vergeleken met een laptop waarin een 14 inch beeldscherm is verwerkt. 

Behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Door het compacte formaat behuizing heeft de behuizing een gewicht van 1.7KG. Met dit gewicht kun je de laptop makkelijk vervoeren. Hierdoor kun je dit model gebruiken om onderweg aan verschillende toepassingen werken. 

Bediening

Om met een laptop of computer aan toepassingen te kunnen werken zijn componenten voor de bediening nodig. Een computer / laptop heeft minimaal de volgende componenten voor de bediening nodig. 

 • Toetsenbord
 • Muis / touchpad
 • Beeldscherm waarop je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Speakers waarmee je naar geluiden kunt luisteren

Voor het werken aan documenten zoals tekstdocumenten, presentaties, communicatie of het zoeken naar informatie moeten letters, cijfers en leestekens kunnen worden ingevoerd. De ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T heeft een toetsenbord met een internationale indeling. Bij dit toetsenbord zijn de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling wordt het vaakst voor het toetsenbord gebruikt. 

Bediening van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Naast het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens is het belangrijk dat je acties uit kunt voeren. Bijvoorbeeld om bestanden te openen, sluiten of om met programma’s, apps en het besturingssysteem te kunnen werken. 

Bij een laptop / computer wordt voor het uitvoeren van acties vaak een cursor gebruikt. De cursor is een pijltje dat op het beeldscherm tevoorschijn komt. Het pijltje kan bij een laptop met een aanraakgevoelig plaatje worden bediend. Dit aanraak gevoelige plaatje zit onder het toetsenbord in de behuizing verwerkt en kan met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door er met de vingers op te drukken of eroverheen te bewegen. 

Het beeldscherm van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Wanneer je de laptop / computer wilt gaan gebruiken om aan toepassingen te werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Om te zien wat er op de computer / laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. 

Het beeldscherm met 15 inch is groot genoeg om efficiënt en snel aan toepassingen te kunnen werken. Tegelijkertijd kan een laptop met een beeldschermformaat van 15 inch makkelijk worden vervoert. 

Vanaf het beeldscherm dat voor de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T kan worden gebruikt kunnen beelden in goede kwaliteit en in het groot worden bekeken. Hiervoor heeft dit beeldscherm de volgende eigenschappen: 

Beeldscherm van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Mat beeldscherm waardoor je de beelden ook in het zonnetje kunt bekijken

Bekijken van beelden is niet het enige waarvoor een laptop / computer kan worden gebruikt. Je kunt met een laptop / computer ook aan grafische toepassingen werken. Voor het werken aan grafische toepassingen heeft dit model een Intel Iris Plus videokaart. Deze videokaart zit in de processor verwerkt en kan hierdoor voor de lichtere grafische toepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Het bewerken van foto’s en video’s
 • Het maken van 2D en 3D animaties 
Werken met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zitten componenten met goede eigenschappen. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken.

Wanneer je efficiënt aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarvandaan beelden in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T hier!

De ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T voor de ontspanning gebruiken

De ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T is voor veel verschillende toepassingen te gebruiken. Zo kun je met een laptop / computer aan verschillende toepassingen werken en behoort ook de ontspanning tot de mogelijkheden. 

Wanneer je de computer / laptop voor de ontspanning gebruikt wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Entertainment kan in verschillende categorieën worden verdeeld waaronder: 

 • Bekijken van foto’s en video’s
 • Kijken naar 2D en 3D animaties
 • Spelen van spelletjes in hoge kwaliteit 

Als je de laptop voor entertainment wilt gaan gebruiken speelt beeld / geluidskwaliteit een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm met goede prestaties waarvan beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Naast het kunnen bekijken van beelden moet je voor entertainment ook naar geluiden kunnen luisteren. Voor het luisteren naar geluiden zijn speakers nodig. Bij deze laptop zitten twee stereospeakers in de behuizing verwerkt. Deze stereo speakers laten geluiden in hoge kwaliteit beluisteren. Hierdoor is dit model het ideale werkpaard voor entertainment.  

Accuduur

Het grootste voordeel van de laptop is dat deze vaak in een compact formaat behuizing is verwerkt en dat je ook onderweg aan toepassingen kunt werken. Wanneer je onderweg met de laptop aan toepassingen werkt wordt daar vaak een accu voor gebruikt. 

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zit een accu met een grote batterijcapaciteit. Door deze grote batterijcapaciteit kun je tot wel een gehele werkdag aan toepassingen werken. 

Wanneer je met de laptop op de accu aan toepassingen werkt volgt er een moment waarop de accu leeg raakt. Voordat je met een lege accu verder kunt werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Door de laptop met het stroom te verbinden kun je via het stopcontact aan toepassingen werken. Ook kan je de laptop met het stroom verbinden om de accu op te laten. Hiervoor wordt een oplader meegeleverd.

Snelheid

Voor de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zijn componenten met goede eigenschappen in een compact formaat behuizing verwerkt. Met deze goede componenten kun je snel aan verschillende toepassingen werken. 

Snel aan toepassingen kunnen werken is met dit model niet alles. Je kunt namelijk ook vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd werken. Om snel aan de verschillende toepassingen te kunnen werken heeft dit model de volgende eigenschappen: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i7-1065G7 processor. Bij deze processor wordt een hoge rekensnelheid gecombineerd met een laag verbruik. Hierdoor kan er een geruime tijd snel aan iedere taak worden gewerkt
 • Wanneer er met een laptop / computer aan taken wordt gewerkt moeten deze worden opgeslagen. De snelheid waarin bestanden geopend en bewaard kunnen worden is afhankelijk van de harde schijf die voor de laptop is gebruikt. Deze laptop beschikt over een SSD schijf die een hogere lees en schrijfsnelheid heeft in vergelijking met de traditionele harde schijf. Wachten totdat een programma of bestand is geopend behoort hierdoor tot de verleden tijd
Werken met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zitten componenten met goede eigenschappen. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken.

Wanneer je efficiënt aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarvandaan beelden in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T hier!

Bestanden opslaan

Om met de computer / laptop aan toepassingen te kunnen werken moet er met bestanden kunnen worden gewerkt. Bijvoorbeeld voor het maken van nieuwe documenten, het installeren van nieuwe apps en programma’s of het bewaren van gewijzigde bestanden.

Wanneer je met bestanden wilt gaan werken heeft de computer / laptop een harde schijf nodig. In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zit een harde schijf met een opslagruimte van 256GB. 

Bij dit model wordt voor deze opslagruimte de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. De SSD schijf heeft in vergelijking met de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kan met dit bestand snel aan toepassingen worden gewerkt. 

Op een harde schijf met een grootte van 256GB kun je maar weinig bestanden bewaren. Het kan dan ook voorkomen dat je bestanden waaraan je werkt niet kunt bewaren. 

harde schijf

Gelukkig kun je deze online opslagruimte gemakkelijk vergroten. Voor het vergroten van de opslagruimte kun je een externe opslagruimte met de laptop verbinden. Hiervoor wordt vaak een USB-opslag apparaat gebruikt. 

Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of een Externe harde schijf kunt bewaren moet deze met de laptop worden verbonden. De ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T heeft vier verschillende USB-poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen worden aangesloten waaronder:

 • 2 * USB 2.0 poort
 • 1 * USB 3.2 type-A
 • 1 * USB 3.2 type-C

Op iedere USB poort kunnen USB-opslag apparaten worden aangesloten. De snelheid waarin bestanden kunnen worden uitgewisseld is afhankelijk van de gebruikte USB versie. 

In vergelijking met USB 2.0 kunnen bestanden via USB 3.2 sneller worden uitgewisseld. Hierdoor kunnen bestanden via USB 3.2 een stuk sneller worden uitgewisseld. Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c voor verschillende extra functies worden gebruikt zoals:

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Bestanden die op de harde schijf of een USB-opslag apparaat worden opgeslagen kunnen niet altijd bij je in de buurt zijn. Zo kan het voorkomen dat je belangrijke bestanden met anderen wilt delen en de bestanden niet bij je hebt. 

Het internet heeft hier een oplossing voor. Zo kun je tegenwoordig bestanden in een online opslagruimte bewaren. Deze online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Er zijn tegenwoordig verschillende opties voor deze online opslagruimten waaronder:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive
Cloud opslag

Wanneer je een Microsoft account aanmaakt / registreert krijg je een gratis online opslagruimte binnen OneDrive. Deze online opslagruimte heeft een opslagruimte van 5GB. 5GB is voor het bewaren van belangrijke bestanden erg weinig. 

Microsoft heeft hier een oplossing voor. Zo kun je een abonnement op de cloud afsluiten waarmee je de online opslagruimte binnen OneDrive kunt vergroten. Enkele abonnementen die je voor het vergroten van Microsoft OneDrive kunt gebruiken zijn: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Bij het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot. Hierdoor kunnen bijna alle bestanden die op de harde schijf staan in de cloud worden bewaard. Naast de grote opslagruimte komen de programma’s van Microsoft tot de beschikking. Met de programma’s van Microsoft kun je werken aan verschillende toepassingen zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Binnen de computerwereld zijn draadloze verbindingen in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Zo kan een draadloze verbinding worden gebruikt voor het zoeken naar informatie, het delen van bestanden, het bekijken / beluisteren van entertainment en de communicatie. 

Om via een draadloze verbinding te kunnen werken heeft een laptop / computer een netwerkadapter nodig. In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden waaronder: 

Draadloze verbinding

Binnen de computerwereld zijn draadloze verbindingen in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Zo kan een draadloze verbinding worden gebruikt voor het zoeken naar informatie, het delen van bestanden, het bekijken / beluisteren van entertainment en de communicatie. 

Om via een draadloze verbinding te kunnen werken heeft een laptop / computer een netwerkadapter nodig. In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden waaronder: 

 • WiFi 5.0. Dit is de meest gebruikte draadloze internetverbinding
 • Bluetooth 5.0. Hiermee kunnen apparaten draadloos met de laptop worden verbonden   

De WiFi verbinding kan worden gebruikt voor de toegang met de buitenwereld via het internet. Hiervoor zijn de gegevens van de internetverbinding nodig zoals: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de verbinding met de buitenwereld kunnen ook apparaten in de buurt met de laptop worden verbonden. Voor de verbinding tussen apparaten onderling kan dit model met bluetooth 5.0 worden verbonden. Enkele toepassingen waarvoor deze draadloze verbinding kan worden gebruikt zijn:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Werken met de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T zitten componenten met goede eigenschappen. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken.

Wanneer je efficiënt aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarvandaan beelden in goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 P1504JA-EJ602T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *