ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 44 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken? De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Door de goede eigenschappen kun je deze laptop goed gebruiken om snel aan verschillende toepassingen te werken. Het is met dit model zelfs mogelijk om aan verschillende toepassingen tegelijkertijd te werken. 

Wanneer je met een laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken gebeurd. Om te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit (Full-HD) kunnen worden bekeken. 

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en de componenten met goede eigenschappen is deze laptop het ideale werkpaard voor de lichtere toepassingen. Benieuwd naar de prestaties van dit model? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is een Ultrabook met een 15 inch groot beeldscherm die is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikt.

Door de goede eigenschappen van de componenten kun je met deze laptop snel aan de basistoepassingen werken. Het is zelfs mogelijk om aan verschillende toepassingen tegelijkertijd te werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op het de laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden vloeiend en in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T hier!

Werken met de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Om met een computer / laptop aan toepassingen te kunnen werken zijn apps en programma’s nodig. Voordat er met een programma of app kan worden gewerkt moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Naast het kunnen installeren van apps en programma’s wordt het besturingssysteem door de computer voor de aansturing gebruikt. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor het besturingssysteem wordt gebruikt zijn onder andere:

 • Herkennen en werken met apparaten die zijn aangesloten 
 • Componenten uit de laptop aan sturen
 • Installeren van programma’s
 • Bewaren en openen van bestanden
Werken met de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen waarvoor de laptop / computer kan worden gebruikt. Met het toenemende aantal toepassingen is ook het aantal gebruikers flink toegenomen.  

Iedere computergebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Hier hebben bedrijven die besturingssystemen ontwikkelen goed over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig verschillende besturingssystemen die allemaal gericht zijn op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Enkele toepassingen waarmee de computer / laptop tegenwoordig kan werken zijn onder andere:

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Bij de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Dit besturingssysteem staat op de meeste apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. 

Doordat er veel apparaten zijn die met het besturingssysteem Windows werken zijn er ook veel verschillende Windows gebruikers. Om aan iedere toepassing van de verschillende Windows gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Met dit grote aanbod aan apps en programma’s kan een Windows-computer voor bijna iedere toepassing worden gebruikt.

ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T installeren: de voorbereidingen

Als je met apps en programma’s op de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat er een besturingssysteem wordt geïnstalleerd. 

Voordat een besturingssysteem op de laptop kan worden geïnstalleerd moet de laptop op de installatie worden voorbereid. Bij deze voorbereidingen kun je denken aan onder andere:

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Voor de verbinding met het internet heeft een laptop / computer een netwerkadapter nodig. Met de netwerkadapter die voor dit model is gebruikt kan de laptop met twee verschillende draadloze internetverbindingen worden verbonden. Zo kun je deze laptop verbinden met:

 • Internetverbinding in huis (WiFi)
 • 3G verbinding waardoor je een simkaart met een data-abonnement in de behuizing kunt stoppen zodat je de laptop op dezelfde manier kunt verbinden als de manier waarop de mobiele telefoon met het internet kan worden verbonden
Windows op de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Om gebruik te kunnen maken van de draadloze internetverbinding buitenshuis (3G) heb je een simkaart met een data-abonnement nodig. Voor de draadloze verbinding in huis (WiFi) heb je de gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Wanneer je de laptop met de draadloze verbinding in huis (WiFi) wilt gaan verbinden moet de naam van het netwerk binnen de lijst met beschikbare internetverbindingen worden geselecteerd. Voor de uiteindelijke verbinding moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk drukken. 

Nadat je het netwerk hebt geselecteerd komt er een nieuw venster tevoorschijn, Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord kan worden ingevoerd. Dit wachtwoord staat vaak op het modem weergegeven met: WPA of WPA2 key.

Wanneer het juiste netwerk is geselecteerd en het daarbij behorende wachtwoord is ingevoerd kan de laptop uiteindelijk met het internet worden verbonden. Voor de verbinding met het internet moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. 

Nadat je de laptop met het internet hebt verbonden volgt de volgende stap waarin om de gegevens van het Microsoft-account wordt gevraagd. Het Microsoft-account bestaat uit een gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord. De gebruikersnaam die voor het Microsoft-account wordt gebruikt is een e-mail adres dat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele e-mail adressen die voor het Microsoft-account kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Wanneer je nog geen Microsoft-account hebt kan het besturingssysteem niet op de laptop worden geïnstalleerd. Daarom moet dit account worden aangemaakt als je nog geen Microsoft-account hebt. In het artikel: ”Microsoft account aanmaken” kun je stapsgewijs lezen hoe je dit account aan kunt maken.

Microsoft account aanmaken

Naast het kunnen installeren van Windows zijn er verschillende andere toepassingen waarvoor het Microsoft-account bij een Windows-computer kan worden gebruikt zoals:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

In de laatste voorbereidende handeling moet het besturingssysteem Windows met een product of activatie code worden geactiveerd. Deze activatie / product code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T op de Windows installatie hebt voorbereid kan de Windows installatieprocedure worden gestart. De Windows installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. 

Binnen de eerste fase moet worden bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Voor het geven van deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken. 

Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan het besturingssysteem uiteindelijk worden geïnstalleerd. Tijdens het installeren van het besturingssysteem Windows worden bestanden en instellingen op de harde schijf van de laptop opgeslagen. 

Windows 10 installeren

Als er acties op de computer / laptop worden uitgevoerd geven de bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem instructies. Door deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. 

Daarnaast worden de opgeslagen bestanden en instellingen van het besturingssysteem voor de aansturing van de computer / laptop gebruikt. Hierdoor weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker, aangesloten apparaten en componenten moet worden gereageerd zoals: 

 • Het kunnen openen en bewaren van bestanden
 • Programma’s en apps binnen het besturingssysteem te kunnen installeren
 • Het aansturen van de aangesloten apparaten
 • De componenten die in de laptop zitten aansturen

Nadat het besturingssysteem Windows op de laptop is geïnstalleerd volgt er een afrondende fase. Binnen deze fase kan het besturingssysteem worden gepersonaliseerd. Bij het personaliseren van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als het besturingssysteem naar eigen voorkeur is aangepast kan er meteen aan verschillende basistoepassingen worden gewerkt. Hiervoor worden enkele programma’s voor basisgebruik van Microsoft geïnstalleerd.  Deze programma’s van Microsoft kunnen worden gebruikt voor onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is een Ultrabook met een 15 inch groot beeldscherm die is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikt.

Door de goede eigenschappen van de componenten kun je met deze laptop snel aan de basistoepassingen werken. Het is zelfs mogelijk om aan verschillende toepassingen tegelijkertijd te werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op het de laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden vloeiend en in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

De afgelopen jaren worden computers en laptops voor steeds meer toepassingen gebruikt. Om aan de verschillende toepassingen met de computer / laptop te kunnen werken zijn apps en programma’s nodig. 

Met welke programma’s je op de laptop / computer kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem waarmee de computer / laptop werkt. Bij de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor kun je met dit model alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Tegenwoordig zijn er veel verschillende computergebruikers die met het besturingssysteem Windows aan verschillende toepassingen werken. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn een grote hoeveelheid aan apps en programma’s voor Windows beschikbaar. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Door het grote aanbod van apps en programma’s kan het vinden van de juiste app / programma een lastige opgave zijn. Om de apps en programma’s sneller te kunnen vinden worden apps en programma’s per toepassing in categorieën worden verdeeld. Dit maakt de zoektocht naar het gewenste programma / app een stuk eenvoudiger. Enkele toepassingen die in categorieën worden verdeeld zijn:

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T installeren

Het internet is de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ook het aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het zoeken naar informatie 
 • Delen van bestanden 
 • De communicatie of voor het bekijken van een video

Wanneer je met de Windows computer / laptop via het internet aan toepassingen wilt werken kan dat op twee verschillende manieren. Zo kun je werken met: 

 • Een app
 • Via een website

Voordat je met een app op de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T aan een toepassing kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Wanneer je een app wilt gaan installeren moet je de Microsoft Store openen. De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd en kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Windows Store te drukken. Deze snelkoppeling kan in het startmenu worden gevonden.  

Als de Microsoft Store is geopend moet je de app gaan zoeken. Apps kunnen binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren worden opgezocht waaronder: 

App zoeken in de Windows Store
 • Zoeken op de naam van de app
 • De categorie van de app invoeren

Nadat je binnen de Microsoft Store de gewenste app hebt gevonden kan deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Hiervoor moet je met binnen de Windows Store met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. 

Wanneer je op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster moet je bevestigen dat je na de installeren met de app wilt gaan werken. Deze bevestiging kun je geven door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Akkoord” of “Doorgaan” te drukken.

Uiteindelijk kan de app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Om na de installatie met de app te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij de app binnen het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je met de app gaat werken geven de combinatie van bestanden en instellingen instructies waardoor de computer / laptop weet hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. 

In de laatste stap van de installatie kan er een snelkoppeling naar de app worden gemaakt Met deze snelkoppeling kun je de app sneller vinden zodat je snel met de gewenste app aan een toepassing kunt werken.  

Programma’s op de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T installeren

Waar je met apps vooral via het internet aan toepassingen werkt kan er ook met programma’s aan toepassingen worden gewerkt. Als je zonder internetverbinding aan toepassingen gaat werken worden daar vaak programma’s voor gebruikt. Doordat je met programma’s zonder internet aan toepassingen kunt werken, kun je ook buitenshuis aan toepassingen werken.

Er zijn tegenwoordig een grote hoeveelheid aan programma’s beschikbaar. Door het grote aantal programma’s is er voor bijna iedere toepassing een programma beschikbaar.  

Voordat er met een programma op de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T aan toepassingen kan worden gewerkt moet het programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Programma installeren

Programma’s kunnen bij Windows computers / laptop op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kan een programma worden geïnstalleerd met:

 • Een installatiebestand waarbij het programma via het internet wordt geïnstalleerd
 • Vanaf een USB-stick waarbij alle installatiebestanden al op de USB-stick staan

Voor het installeren van een programma heb je een installatiebestand nodig. Om het programma te installeren moet het installatiebestand behorende bij het programma moet worden geopend. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het installatiebestand te drukken. 

Nadat je het installatiebestand hebt geopend moet er worden bevestigd dat je met het programma dat wordt geïnstalleerd wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “OK”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken.

Voordat het programma uiteindelijk kan worden geïnstalleerd moet het programma worden geactiveerd. Voor de activatie heb je een product / activatiecode nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het programma meegeleverd. 

Als alle voorbereidende handelingen zijn gedaan kan het programma uiteindelijk worden geïnstalleerd. Om na de installatie met het programma te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. 

Bij het werken met een programma aan toepassingen krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Hierdoor weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker binnen het programma moet worden gereageerd.

Om het programma snel terug te kunnen vinden kan er bij het afronden van de installatie een snelkoppeling behorende bij het programma op het bureaublad of in het startmenu worden geplaatst. Met deze snelkoppeling kun je het programma sneller starten zodat je snel aan de gewenste toepassing kunt werken. 

ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is een Ultrabook met een 15 inch groot beeldscherm die is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikt.

Door de goede eigenschappen van de componenten kun je met deze laptop snel aan de basistoepassingen werken. Het is zelfs mogelijk om aan verschillende toepassingen tegelijkertijd te werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op het de laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden vloeiend en in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T hier!

Het uiterlijk van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is een echte ultrabook. Een ultrabook staat bekend om een dunne behuizing met mooie afgewerkte randen. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Zo heeft dit model een behuizing met een dikte van 2,36CM met mooi afgewerkte randen. 

Om het formaat van de behuizing te beperken zitten er dunne randen om het beeldscherm. Door de dunne randen om het beeldscherm en de mooi afgewerkte randen heeft deze laptop een zakelijke uitstraling. 

Bij een zakelijke laptop is het fijn als je de laptop makkelijk kan vervoeren. Hierbij speelt het gewicht van de behuizing een belangrijke rol. De behuizing van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T heeft een gewicht van  1.8KG wat voor een laptop met een beeldscherm formaat van 15 inch erg licht is. 

behuizing van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Bediening

Als je met een laptop of computer aan toepassingen wilt werken moet je de computer / laptop kunnen bedienen. Voor de bediening van een laptop / computer heb je componenten voor nodig. Om met een laptop / computer te kunnen werken heeft de laptop de volgende componenten nodig:

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Het beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de computer
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren

Wanneer je aan documenten wilt gaan werken, wilt zoeken naar informatie of wilt zoeken naar afbeeldingen / foto’s en video’s moeten letters en cijfers kunnen worden ingevoerd. 

Bediening van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T heeft een toetsenbord met de internationale indeling. Bij het toetsenbord met de internationale indeling staan de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord zijn gepositioneerd.

Om met een computer aan toepassingen te kunnen werken moeten ook acties uitgevoerd kunnen worden. Voor het uitvoeren van acties wordt vaak de cursor op het beeldscherm gebruikt. Enkele functies waarvoor de cursor kan worden gebruikt zijn onde r andere:

 • Openen van bestanden, programma’s en apps
 • Sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Bewerken van documenten

Voor het bedienen van de cursor heeft dit model een aanraakgevoelig glazen plaatje in de behuizing verwerkt. Dit glazen plaatje word ook wel het touchpad genoemd. Bij een touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het glazen plaatje te drukken of door eroverheen te bewegen.

Het beeldscherm van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Wanneer je de computer / laptop gebruikt om aan toepassingen te werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op de computer / laptop gebeurd. Om te kunnen zien wat er op de computer gebeurd is een beeldscherm nodig. 

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T heeft een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in goede (Full-HD) kwaliteit kunnen worden bekeken. Om de beelden in hoge kwaliteit te bekijken heeft het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt de volgende eigenschappen:

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Bij dit beeldscherm wordt de IPS techniek gebruikt. Met deze techniek komen beelden haarscherp en met realistische kleuren naar voren
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Een mat beeldscherm waardoor beelden ook in het zonnetje met weerspiegeling goed kunnen worden bekeken 
Beeldscherm van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Naast het kunnen bekijken van beelden kun je een computer / laptop ook gebruiken voor het werken aan grafische toepassingen. Bij grafische toepassingen kun je denken aan onder andere:

 • Foto’s bewerken
 • Het maken van 2D animaties

Als je de laptop of computer voor de grafische toepassingen gaat gebruiken moeten beelden verwerkt kunnen worden. Voor het verwerken  van beelden heeft de computer / laptop een videokaart nodig.  

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is uitgerust met de AMD radeon rx vega 6 specs videokaart. Dit is een basis videokaart waarmee je voornamelijk aan de lichtere grafische toepassingen kunt werken zoals kleine bewerkingen op foto’s aanbrengen en het maken van 2D animaties.

ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is een Ultrabook met een 15 inch groot beeldscherm die is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikt.

Door de goede eigenschappen van de componenten kun je met deze laptop snel aan de basistoepassingen werken. Het is zelfs mogelijk om aan verschillende toepassingen tegelijkertijd te werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op het de laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden vloeiend en in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T hier!

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T voor de ontspanning gebruiken

In de laatste jaren zijn het aantal toepassingen waarvoor we de computer / laptop kunnen gebruiken enorm toegenomen. Naast de toepassingen waarvoor een computer kan worden gebruikt kan een computer / laptop ook voor de ontspanning worden gebruikt. Voor de ontspanning met de computer / laptop wordt vaak entertainment gebruikt zoals:

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Wanneer je de laptop of computer voor de ontspanning wilt gaan gebruiken speelt het beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. Bij het ontwikkelen van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T heeft ASUS hier goed over nagedacht. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Voor het bekijken van beelden in een hoge kwaliteit heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden vloeiend in hoge (Full-HD kwaliteit)  en met realistische kleuren zelfs goed in het zonnetje kunnen worden bekeken. 

Naast het bekijken van beelden moet je tijdens de ontspanning ook naar geluiden kunnen luisteren. Voor het luisteren naar de geluiden heeft dit model twee stereo speakers waaruit geluiden helder, zuiver en met een diepe bas klinken. Door de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit kun je deze laptop goed voor de ontspanning gebruiken.

Accuduur

Het grootste voordeel van laptops is dat je niet gebonden bent aan de locatie waar je werkt. Je kunt met een laptop namelijk ook op de accu werken. Hierdoor kun je zelfs onderweg aan toepassingen werken. 

Om zonder stopcontact aan toepassingen te kunnen werken moet de laptop met een accu zijn uitgerust. Hoelang je met de laptop op de accu kunt werken is afhankelijk van het type toepassing en de grootte van de accu. In de behuizing van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T zit een accu waarmee je een gehele werkdag aan toepassingen kunt werken. 

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken wordt er stroom van de accu verbruikt. Het kan hierdoor gebeuren dat de accu tijdens het werken leeg raakt. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Voordat je met een laptop met een lege accu verder kunt werken moet de laptop met het stopcontact worden verbonden. Hiervoor wordt een oplader meegeleverd. Wanneer de laptop via de oplader met het stopcontact is verbonden kun je de accu opladen en daarnaast tegelijkertijd aan toepassingen werken. 

Snelheid

Als je de laptop gebruikt voor het werken aan toepassingen is het fijn als er snel met de laptop kan worden gewerkt. Om snel met de laptop aan toepassingen te kunnen werken moet de laptop zijn uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. 

Bij het ontwikkelen van de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T heeft ASUS goed over de eigenschappen van de laptop nagedacht. Hierdoor kun je met deze laptop vlot aan de basistoepassingen werken. Hiervoor is dit model uitgerust met de volgende componenten:

 • 16GB werkgeheugen 
 • AMD Ryzen 5 4500U processor. Deze processor behoort tot de 5de generatie van de AMD Ryzen serie. Bij deze processor wordt er met zes afzonderlijke kernen gewerkt. Door deze zes afzonderlijke kernen kun je zelfs vlot aan meerdere basistoepassingen tegelijkertijd werken
 • Naast de snelle berekeningen speelt ook de snelheid waarop er met bestanden kan worden gewerkt een belangrijke rol. Bij deze laptop wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid waardoor sneller aan toepassingen kan worden gewerkt. Wanneer het besturingssysteem op een SSD schijf wordt geïnstalleerd kan dat een flinke snelheidswinst opleveren
ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is een Ultrabook met een 15 inch groot beeldscherm die is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikt.

Door de goede eigenschappen van de componenten kun je met deze laptop snel aan de basistoepassingen werken. Het is zelfs mogelijk om aan verschillende toepassingen tegelijkertijd te werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op het de laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden vloeiend en in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T hier!

Bestanden opslaan

Wanneer je met een computer gaat werken heb je al snel met bestanden te maken. Bijvoorbeeld voor het installeren van apps en programma’s en het bewaren en wijzigen van bestanden. Om met bestanden te kunnen werken heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. 

Het aantal bestanden dat op de harde schijf kan worden opgeslagen is afhankelijk van het type bestand. Zo zullen foto’s in vergelijking met video’s, programma’s en apps minder ruimte in beslag nemen. 

Bij de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T wordt de traditionele harde schijf vervangen door een SSD schijf. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees- en schrijfsnelheid waardoor je met een SSD schijf een stuk sneller met bestanden kunt werken. 

harde-schijf

De harde schijf die voor dit model is gebruikt heeft een opslag ruimte met een grootte van 512GB. Op een harde schijf met een grootte van 512GB kunnen redelijk veel bestanden worden opgeslagen. 

Wanneer bestanden alleen op een harde schijf van de computer worden opgeslagen kan het voorkomen dat de bestanden verloren gaan. Om er zeker van te zijn dat de bestanden veilig worden opgeslagen kan er een reservekopie van de bestanden worden gemaakt. 

Voor het maken van een reservekopie wordt vaak een USB-opslag apparaat gebruikt. Voordat bestanden op een USB-opslag apparaat kunnen worden opgeslagen moet het USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Hiervoor heeft dit model vier verschillende USB poorten waaronder:

 • 2 * USB 2.0
 • 1 * USB 3.2 type-A
 • 1 * USB 3.2 type-C

Op iedere USB poort kan een USB-opslag apparaat worden aangesloten. De snelheid waarin de bestanden kunnen worden overgedragen is afhankelijk van de gebruikte USB versie. 

In vergelijking met USB 2.0 werkt de UBS 3.2 versie met een hogere overdracht snelheid. Door deze hogere snelheid kunnen bestanden met USB 3.2 snel worden verplaatst.

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Door de ontwikkelingen die er in de laatste jaren voor de computer en laptop zijn geweest kunnen bestanden tegenwoordig ook in een online-opslag ruimte worden opgeslagen. 

Voor het bewaren van bestanden in de online-opslagruimte wordt vaak de cloud gebruikt. Er zijn tegenwoordig verschillende opties waaruit je kunt kiezen voor het online bewaren van bestanden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Voordat bestanden in een online-opslagruimte (de cloud) kunnen worden bewaard moet er een account worden aangemaakt. Bij het aanmaken / registreren van het Microsoft account krijg je een gratis online-opslagruimte met een grootte van 5GB. 

cloud opslag

De online-opslag ruimte van 5GB binnen OneDrive zit al snel vol. Gelukkig heeft Microsoft hier goed over nagedacht. Zo kun je de online-opslagruimte binnen OneDrive op drie verschillende manieren uitbreiden waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Met het uitgebreidste abonnement van OneDrive (Microsoft Office 365) wordt de online-opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft gebruiken om aan verschillende toepassingen te werken. Programma’s uit het Microsoft office 365 abonnement kunnen voornamelijk voor kantoor toepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Het internet en draadloze verbindingen zijn door de ontwikkelingen voor de computer / laptop een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo kan het internet tegenwoordig worden gebruikt voor:

 • De communicatie zoals met elkaar bellen of voor het versturen en ontvangen van berichten
 • Bewaren van bestanden in de cloud
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bekijken van video’s
 • Luisteren naar muziek

Om met de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T via het internet te kunnen werken is deze laptop uitgerust met een netwerkadapter. Met de netwerk adapter waarmee dit model is uitgerust kan de laptop met het internet en met apparaten onderling worden verbonden

Voor de verbinding tussen apparaten kan de bluetooth 4.1 verbinding worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor de bluetooth verbinding kan worden gebruikt zijn onder andere:

Draadloze verbinding
 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen

Wanneer je de laptop met de draadloze internetverbinding in huis (WiFi) wilt gaan verbinden heb je daar gegevens voor ndoig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)
ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T is een Ultrabook met een 15 inch groot beeldscherm die is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikt.

Door de goede eigenschappen van de componenten kun je met deze laptop snel aan de basistoepassingen werken. Het is zelfs mogelijk om aan verschillende toepassingen tegelijkertijd te werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op het de laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden vloeiend en in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS VivoBook 15 M513IA-BQ438T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *