ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 46 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop met een compact formaat waarmee je onderweg aan basistoepassingen kunt werken? De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is een compacte laptop met goede prestaties en een groot 15 inch beeldscherm. 

Voor het werken aan toepassingen heeft een laptop / computer componenten voor de bediening nodig. In de behuizing van dit model zijn alle componenten voor de bediening verwerkt. 

Om te kunnen zien wat er tijdens het werken op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Het beeldschermformaat van 15 inch is groot genoeg voor het bekijken van beelden zoals het bekijken van video’s, foto’s en het spelen van de lichtere spelletjes. 

Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben deze laptop getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen.

Inhoudsopgave

Behuizing van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met een groot 15 inch beeldscherm?

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is gericht op het werken aan de basistoepassingen. Waarbij de componenten zijn verwerkt in een compact formaat behuizing zodat je ook onderweg aan toepassingen kunt werken zoals: Het werken aan documenten, het maken van aantekeningen of het bekijken van een video.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waar beelden scherp en in goede kwaliteit bekeken kunnen worden.

Bekijk de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Werken met de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken zijn daar apps en programma’s voor nodig. Om met een app / programma te kunnen werken moet er een besturingssysteem op de laptop / computer zijn geïnstalleerd. Het besturingssysteem is voor de laptop / computer een van de belangrijkste software. Zo heeft een computer / laptop het besturingssysteem nodig voor: 

 • Installeren van apps en programma’s
 • Kunnen werken met documenten]
 • Componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Aangesloten apparaten herkennen en aansturen 

Binnen de computerwereld zijn er in de laatste jaren veel ontwikkelingen voor computers en laptops geweest. Door deze ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt bijgekomen en zijn de bestaande programma’s verbeterd. Door de verbeteringen van apps en programma’s hebben programa’s en apps meer functies gekregen en zijn  ze gebruiksvriendelijker geworden. 

Werken met de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Met het toenemende aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt is ook het aantal computergebruikers toegenomen. Iedere computergebruiker kan de computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruiken. 

Bedrijven die besturingssystemen ontwikkelen hebben hier over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig voor de laptop / computer verschillende besturingssystemen beschikbaar. Ieder besturingssysteem is gericht op het werken aan een of meerdere specifieke doeleinden. Besturingssystemen die vaak voor de laptop / computer worden gebruikt zijn: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD werkt met het besturingssysteem Windows. Hierdoor behoort dit model tot de categorie Windows laptops. Van de besturingssystemen staat Windows het vaakst op de laptop / computer geïnstalleerd. Door het grote aantal apparaten waarop Windows is geïnstalleerd zijn er veel verschillende Windows gebruikers. 

Iedere Windows gebruiker kan de computer voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de grote hoeveelheid verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er veel apps en programma’s voor Windows beschikbaar. Door het grote assortiment apps en programma’s kunnen Windows computer voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD installeren: de voorbereidingen

Als je met het besturingssysteem Windows op de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD wilt gaan werken moet het besturingssysteem Windows op de laptop worden geïnstalleerd. Om Windows te kunnen installeren moet je de laptop op de installatie voorbereiden. De laptop op de Windows installatie voorbereiden bestaat uit drie acties waaronder:

 • De laptop met een internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Met dit model kun je zowel bedraad als draadloos via het internet werken. In vergelijking met de draadloze internetverbinding is de bedrade internetverbinding stabieler en kun je hogere snelheden behalen. Hierdoor kunnen bestanden via de bedrade internetverbinding sneller worden gedownload. 

Als je op verschillende locaties wilt kunnen werken biedt de draadloze internetverbinding een oplossing. Om via de draadloze internetverbinding te kunnen werken zijn gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens die je voor de verbinding met de draadloze internetverbinding nodig hebt staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: 

Windows op de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD
 • SSID (de naam van het netwerk)
 • WPA of WPA2 key (het wachtwoord behorende bij de internetverbinding)

Voordat je via de draadloze internetverbinding aan toepassingen kunt werken moet de draadloze internetverbinding worden geselecteerd. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de netwerknaam in de lijst mest beschikbare internetverbindingen drukken. 

Wanneer je de netwerknaam hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord behorende bij de internetverbinding moet worden ingevoerd. Dit wachtwoord staat op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met WPA of WPA2 key. 

Nadat je de juiste gegevens van de internetverbinding hebt opgegeven kan de laptop uiteindelijk met het internet worden verbonden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: Verbinding maken drukken.  

Als je met de laptop toegang tot het internet hebt verkregen wordt er om de gegevens behorende bij het Microsoft account gevraagd. Een Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Voor de gebruikersnaam van een Microsoft account wordt een e-mail adres gebruikt. Het e-mail adres dat voor een Microsoft account kan worden gebruikt moet bij Microsoft zijn aangemaakt. Enkele e-mail adressen die voor het Microsoft account kan worden eindigen onder andere op: 

 • @hotmail.nl
 • @hotmail.com
 • @live.nl
 • @msn.nl
 • @msn.com 

Als je nog geen Microsoft account hebt, dan moet dit account voor de Windows installatie worden aangemaakt. Hoe dit in zijn werk gaat kun je in het artikel: “Microsoft account aanmaken” lezen. 

Bij het aanmaken / registreren van een Microsoft account krijg je een online opslagruimte in de cloud van Microsoft tot de beschikking. Deze online opslagruimte van Microsoft wordt OneDrive genoemd. Tijdens de Windows installatie wordt er voor OneDrive een speciale ruimte gereserveerd. Bestanden die binnen de online opslagruimte OneDrive worden opgeslagen kunnen vanaf verschillende apparaten die verbonden zijn met het internet worden benaderd zoals:

 • Computer 
 • Laptop
 • Tablet
 • Mobiele telefoon 

Het Microsoft account wordt naast de online opslagruimte door Windows computers/ laptops voor verschillende doeleinden gebruikt zoals: 

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoortoepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

In de laatste voorbereidende stap moet je het besturingssysteem activeren. Voor de activatie van het besturingssysteem heb je een product of activatie code nodig. Een product / activatie code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt met de laptop, computer of besturingssysteem meegeleverd.

Installatie van Windows: de installatie procedure

Nadat je de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD op de Windows installatie hebt voorbereid kan de Windows installatie worden gestart. Voor de Windows installatie moet je een installatieprocedure doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. 

In het begin van de Windows installatie moet je bevestigen dat je na de installatie met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Om te bevestigen dat je met Windows wilt werken moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken.  

Nadat je hebt bevestigd dat je met dit besturingssysteem wilt gaan werken kan de Windows installatie worden gestart. Wanneer het besturingssysteem Windows op de laptop wordt geïnstalleerd worden er bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Windows 10 installeren

Wanneer je met de computer / laptop gaat werken geven de bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem instructies aan de computer. De instructies die de computer / laptop van deze bestanden en instellingen krijgt worden door de computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder:

 • Kunnen werken met bestanden
 • Installeren van apps en programma’s
 • Werken met apps en programma’s
 • Componenten van de laptop / computer aansturen
 • Aangesloten apparaten herkennen en aansturen

In de afrondende fase van de installatie procedure kan het besturingssysteem naar eigen voorkeur worden aangepast. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als Windows uiteindelijk op de laptop / computer is geïnstalleerd kun je meteen aan verschillende basistoepassingen werken. Hiervoor worden tijdens de installatie apps en programma’s van Microsoft geïnstalleerd. De vooraf geïnstalleerde apps en programma’s kunnen voor verschillende basistoepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Behuizing van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met een groot 15 inch beeldscherm?

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is gericht op het werken aan de basistoepassingen. Waarbij de componenten zijn verwerkt in een compact formaat behuizing zodat je ook onderweg aan toepassingen kunt werken zoals: Het werken aan documenten, het maken van aantekeningen of het bekijken van een video.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waar beelden scherp en in goede kwaliteit bekeken kunnen worden.

Bekijk de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Apps en programma’s voor de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD

Binnen de computerwereld zijn er in de afgelopen jaren veel verschillende ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Door deze ontwikkelingen zijn computer en laptops een stuk breder in te zetten. 

Om aan meerdere toepassingen te kunnen werken zijn er veel nieuwe apps en programma’s bijgekomen en zijn de bestaande programma’s voor een groot gedeelte verbeterd. 

Door de verbeterde programma’s zijn aan bestaande apps en programma’s extra functies toegevoegd en zijn apps en programma’s gebruiksvriendelijker geworden. Voorbeelden van apps en programma’s waarvoor je de computer / laptop kunt gebruiken zijn onder andere: 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T
 • De communicatie via de e-mail en chat
 • Werken aan documenten
 • Zoeken naar informatie
 • Bewerken van foto’s en video’s
 • Spelen van spelletjes

Voordat je met apps en programma’s aan toepassingen kunt werken moeten ze binnen het besturingssysteem op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. 

Bij de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD kun je alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. Het besturingssysteem Windows wordt momenteel het vaakst voor de laptop / computer gebruikt. Door het grote aantal apparaten die met Windows werken zijn er veel verschillende Windows gebruikers.

Iedere Windows gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de grote hoeveelheid toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Met het grote aanbod apps en programma’s zijn er voor iedere toepassing apps en programma’s te vinden. Hierdoor kun je met een Windows computer / laptop aan bijna iedere toepassing werken. 

Het grote aanbod aan apps en programma’s kan de zoektocht naar de gewenste app moeilijk maken. Om de zoektocht naar de gewenste app te versnellen worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere:

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HDinstalleren

Tegenwoordig zijn er steeds meer toepassingen waarvoor de computer / laptop het internet gebruikt. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor het internet wordt gebruikt zijn: 

 • Zoeken naar informatie
 • Delen van bestanden 
 • Bestanden op het internet bewaren
 • Communicatie via de mail en chat
 • Luisteren naar muziek
 • Kijken van video’s

Bij Windows computers zijn er twee verschillende manieren waarop je via het internet kunt werken. Zo kun je via een website of met een app via het internet werken. 

Microsoft store Apps

Wanneer je met een app op de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD aan toepassingen wilt gaan werken moet de app op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Apps kun je bij een Windows computer alleen vanuit de Microsoft Store installeren. Hiervoor moet je de Microsoft Store openen door op de snelkoppeling naar de Microsoft Store te drukken. 

Nadat je de Microsoft Store hebt geopend moet je met het Microsoft account inloggen. Voor het inloggen binnen de Microsoft Store heb je de gegevens van het Microsoft account nodig. Deze gegevens komen overeen met de gegevens die je gebruikt voor het ontgrendelen van de laptop. 

Als je binnen de Microsoft Store bent ingelogd kan de app binnen de Microsoft Store worden opgezocht. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder: 

 • Zoeken op de naam van de app
 • De toepassing / categorie invoeren waarvoor je de app wilt gaan gebruiken
App zoeken in de Windows Store

Heb je de gewenste app binnen de Microsoft Store gevonden? Dan kun je de app nu binnen het besturingssysteem installeren. Voor de installatie van een app moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. 

Als je op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Door met de linkermuisknop op deze snelkoppeling te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem op de laptop / computer geïnstalleerd. 

Tijdens de installatie van een app worden er bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Wanneer je met de computer / laptop aan toepassingen werkt krijgt de computer van deze bestanden en instellingen instructies waarmee de computer / laptop weet hoe er op acties van de gebruiker binnen de app moet worden gereageerd.

Bij de afronding van de Windows installatie wordt er een snelkoppeling naar de app gemaakt. Met deze snelkoppeling behorende bij de app kun je de app een stuk sneller starten zodat je snel met een app aan de gewenste toepassing kunt werken. 

Programma’s op de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD installeren

Ook zonder internetverbinding kan er met een computer / laptop aan toepassing worden gewerkt. Voor het werken aan toepassingen zonder internetverbinding worden vaak programma’s gebruikt. 

Al vanaf het eerste moment dat de computer / laptop door de consument kan worden gebruikt worden programma’s gebruikt om aan toepassingen te werken. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe programma’s bijgekomen en zijn de bestaande programma’s enorm verbeterd. Door deze ontwikkelingen kunnen programma’s voor steeds meer toepassingen worden gebruikt en kun je een stuk sneller aan toepassingen werken. 

Voordat je met een programma aan een toepassing kunt werken moet het programma op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Het installeren van een programma kan bij een Windows computer / laptop op twee verschillende manieren waaronder:

 • Met gebruik van een USB-stick
 • Via het internet

Als je een programma op de laptop / computer wilt gaan installeren heb je daar altijd een installatiebestand voor nodig. Hoe groot dit installatiebestand is kan per type programma en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd verschillen. 

Programma installeren

Bij de installatie van een programma via het internet wordt in vergelijking met de installatie via de USB-stick maar een klein installatie bestand gebruikt. De rest van de benodigde bestanden worden namelijk via het internet gedownload. Hierdoor kun je via het internet altijd meteen de meest actuele versie installeren.  

Voordat je een programma kunt installeren moet je het installatiebestand openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij het programma te drukken. 

Wanneer je het installatiebestand hebt geopend komt er een nieuw venster tevoorschijn. In dit venster staat invoerveld waarmee het programma voor de installatie moet worden geactiveerd. Een programma moet worden geactiveerd met behulp van een activatie of product code. Een activatie / product code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak bij de aanschaf van het programma meegeleverd.  

Als je het programma hebt geactiveerd moet je bevestigen dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Na je hebt bevestigd dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken kan de uiteindelijke installatie worden gestart. Bij de installatie van een programma worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. Wanneer je met het programma aan een toepassing werkt geven deze bestanden en instellingen instructies. Met deze instructies weet het besturingssysteem hoe er op acties binnen het programma moet worden gereageerd. 

Bij de afronding van de installatie kun je een snelkoppeling naar het programma maken. Een snelkoppeling voor een programma kan bij een Windows computer op twee verschillende locaties worden geplaatst. Zo kan een snelkoppeling in het startmenu en / of op het bureaublad worden geplaatst. 

Met de snelkoppeling hoef je minder lang naar het programma te zoeken. Hierdoor kun je al snel met het gewenste programma aan toepassingen werken. 

Behuizing van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met een groot 15 inch beeldscherm?

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is gericht op het werken aan de basistoepassingen. Waarbij de componenten zijn verwerkt in een compact formaat behuizing zodat je ook onderweg aan toepassingen kunt werken zoals: Het werken aan documenten, het maken van aantekeningen of het bekijken van een video.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waar beelden scherp en in goede kwaliteit bekeken kunnen worden.

Bekijk de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Het uiterlijk van de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is een laptop die gericht is op het werken aan verschillende basistoepassingen. Voor het werken aan toepassingen zijn componenten nodig. Deze componenten zijn bij dit model verwerkt in een compact formaat behuizing.

Naast de bediening van de laptop / computer moet je kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Deze laptop heeft hiervoor een beeldscherm met een formaat van 15 inch. 

Om het formaat van dit model te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van 2.8CM. Door het compacte formaat van de behuizing wordt het gewicht van dit model beperkt. Zo heeft deze behuizing een licht gewicht van ongeveer 2KG. 

Behuizing van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Met de combinatie van het compacte formaat en het lichte gewicht kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken. 

Bediening

Om met een computer / laptop aan toepassingen te kunnen werken zijn componenten voor de bediening nodig. Het grootste voordeel van laptops is dat de componenten in de behuizing zijn verwerkt. Componenten waarmee de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is uitgerust zijn onder andere:

 • Een toetsenbord waarmee letters, cijfers en leestekens kunnen worden ingevoerd
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren
Bediening van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens is een toetsenbord nodig. Het toetsenbord wordt vaak voor verschillende toepassingen gebruikt zoals: 

 • Werken aan documenten
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • De communicatie met anderen via het internet zoals e-mail en chat
 • Zoeken naar muziek / video

Deze laptop heeft een internationaal toetsenbord waarbij de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling zijn gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord zijn gepositioneerd. 

Als je aan toepassingen wilt werken is het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens niet voldoende. Er moeten ook acties kunnen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld voor:

 • Openen en sluiten van bestanden en programma’s 
 • Acties binnen programma’s en apps uitvoeren 
 • Binnen het besturingssysteem acties uitvoeren

Voor het uitvoeren van acties binnen programma’s, apps en het besturingssysteem wordt vaak de cursor gebruikt. De cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm. Bij dit model kan de cursor met een aanraakgevoelig plaatje worden bediend. 

Het aanraakgevoelig plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd. Met het touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door er met de linkermuisknop op te drukken of er met de vingers overheen te bewegen. 

Het beeldscherm van de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD

Wanneer je aan toepassingen werkt moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Om dit te kunnen bekijken heeft een laptop / computer een beeldscherm nodig. De kwaliteit waarin je naar beelden kunt kijken wordt door de kwaliteit van het beeldscherm bepaald. 

Om te kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd heeft de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch. 

Bij een beeldscherm met een formaat van 15 inch komen beelden in het groot op het beeldscherm tevoorschijn. Bijvoorbeeld om aan toepassingen te werken of het bekijken van een video. Het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt heeft de volgende eigenschappen:

Beeldscherm van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD
 • Beeld resolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hele hoge pixeldichtheid. Bij een hoge pixeldichtheid staan er veel pixels op een klein oppervlak. Met de pixeldichtheid van dit beeldscherm komen de beelden zelfs vlijmscherp naar voren
 • Mat beeldscherm. Hierdoor is het zelfs mogelijk om in het zonnetje te kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • IPS waardoor beelden in hoge kwaliteit en vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken

Met een laptop / computer kun je niet alleen naar beelden kijken, je kunt ook aan grafische toepassingen werken. Om aan grafische toepassingen te kunnen werken heeft de laptop een videokaart nodig. Dit model heeft voor het werken aan grafische toepassingen een Intel HD Graphics 520 videokaart. Deze videokaart zit in de processor verwerkt waardoor dit model voornamelijk voor de lichtere grafische toepassingen kan worden gebruikt zoals: 

 • Foto’s bewerken
 • 2D animaties maken
Behuizing van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met een groot 15 inch beeldscherm?

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is gericht op het werken aan de basistoepassingen. Waarbij de componenten zijn verwerkt in een compact formaat behuizing zodat je ook onderweg aan toepassingen kunt werken zoals: Het werken aan documenten, het maken van aantekeningen of het bekijken van een video.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waar beelden scherp en in goede kwaliteit bekeken kunnen worden.

Bekijk de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD voor de ontspanning gebruiken

Door de ontwikkelingen binnen computergebied zijn er steeds meer doeleinden bijgekomen waarvoor je de computer / laptop kunt gebruiken. Met het toenemende aantal apps en programma’s is het aantal toepassingen gegroeid. Zo kan de computer worden gebruikt om aan toepassingen te werken en behoort de ontspanning tot de mogelijkheden. 

Voor ontspanning met de computer / laptop wordt vaak entertainment gebruikt. Entertainment is in verschillende categorieën te verdelen zoals:

 • Kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje
Entertainment met de ASUS Zenbook

Voor het bekijken van een foto, video of tijdens het werken aan toepassingen is het fijn als je in goede kwaliteit naar beelden kunt kijken. Om in hoge kwaliteit naar beelden te kunnen kijken heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Dit beeldscherm beschikt over goede eigenschappen waardoor je beelden vanaf dit beeldscherm in goede kwaliteit kunt bekijken. Het is zelfs mogelijk om de beelden met realistische kleuren vanuit verschillende hoeken te bekijken. 

Naast het bekijken van beelden is het voor entertainment belangrijk dat je naar geluiden kunt luisteren. Om naar geluiden te kunnen luisteren heeft dit model twee stereo speakers. Deze speakers worden bij dit model met de sonic master techniek aangestuurd. Hierdoor klinken geluiden helder, zuiver en met een diepe bas uit de speakers. 

Door de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit is dit model prima voor de entertainment te gebruiken. 

Accuduur

Laptops staan erom bekend dat je zonder oplader op verschillende locaties aan toepassingen kunt werken. Bijvoorbeeld om tijdens de studie, vergadering of onderweg aan documenten te kunnen werken. Ook kun je op verschillende locaties naar video’s kijken of aan toepassingen werken. 

Wanneer je de laptop op verschillende locaties wilt gaan gebruiken heeft de laptop / computer een accu nodig. De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD heeft een grote accu waarmee je tot een gehele werkdag zonder oplader aan toepassingen kunt werken. 

Als je op de accu aan toepassingen werkt wordt er stroom van de accu verbruikt. Hierdoor volgt er een moment waarop de accu leeg raakt. Om bij een lege accu verder te kunnen werken moet de laptop op het stopcontact worden aangesloten. Naast het werken via het stopcontact kun je de oplader gebruiken voor het opladen van de accu. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Snelheid

Als je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken is er niets vervelender dan lang te moeten wachten voordat een taak is afgerond. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD goed over nagedacht. Zo heeft dit model componenten met goede eigenschappen waardoor je vlot aan basistoepassingen kunt werken. Om vlot aan de basis toepassingen te kunnen werken heeft dit model de volgende eigenschappen waaronder: 

 • 4GB werkgeheugen 
 • Intel Celeron N3700. Deze processor heeft twee afzonderlijke kernen met een vlotte rekensnelheid. Doordat deze processor over twee verschillende kernen beschikt is deze laptop voornamelijk voor de basistoepassingen te gebruiken

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen gaat werken moet je met bestanden kunnen werken. Zo moeten bestanden geopend, gewijzigd en opgeslagen kunnen worden. Bij dit model wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. 

In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met deze harde schijf vlot aan toepassingen werken. 

Behuizing van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met een groot 15 inch beeldscherm?

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is gericht op het werken aan de basistoepassingen. Waarbij de componenten zijn verwerkt in een compact formaat behuizing zodat je ook onderweg aan toepassingen kunt werken zoals: Het werken aan documenten, het maken van aantekeningen of het bekijken van een video.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waar beelden scherp en in goede kwaliteit bekeken kunnen worden.

Bekijk de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Bestanden opslaan

Bij het werken aan toepassingen heb je al snel met verschillende bestanden te maken. Zo is het belangrijk dat bestanden kunnen worden opgeslagen, geopend en gewijzigd. Om met bestanden te kunnen werken heeft de laptop / computer een harde schijf nodig. 

De hoeveelheid bestanden die op de harde schijf kunnen worden opgeslagen is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de harde schijf. Voor de harde schijf wordt grootte in GB weergegeven. 

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD heeft een harde schijf met een opslagruimte van 256GB. Op een harde schijf met een grootte van 256GB kunnen maar weinig bestanden worden opgeslagen. 

harde schijf

Wanneer je graag meer bestanden wilt kunnen bewaren kan een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf als tijdelijk geheugen met de laptop worden verbonden.  

Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat kunt bewaren moet het USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Hiervoor heeft dit model drie verschillende USB poorten waaronder: 

 • 1* USB 2.0
 • 1* USB 3.2 type-a
 • 1* USB 3.2 type-c

De snelheid waarin bestanden tussen de laptop en het USB-opslag apparaat kan worden uitgewisseld is afhankelijk van het type USB poort en de versie van het USB apparaat. In vergelijking met USB 2.0 hebben de USB 3.2 poorten een hogere lees en schrijfsnelheid waardoor bestanden sneller kunnen worden overgedragen. 

Naast het overdragen van bestanden levert de USB 3.2 verschillende extra functies. Zo kan de USB 3.2 poort worden gebruikt voor onder andere: 

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Tegenwoordig kunnen bestanden niet alleen op een harde schijf of op een USB-opslag apparaat worden opgeslagen. Bestanden kunnen namelijk ook op het internet worden opgeslagen.

Voor het bewaren van bestanden op het internet wordt een online opslagruimte gebruikt. De online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Tegenwoordig zijn er verschillende cloud oplossingen waaronder:  

 • Dropbox
 • Google Drive
 • Microsoft OneDrive
Werken in de cloud

Bij het aanmaken / registeren van het Microsoft account voor de Windows installatie krijg je een online opslagruimte van 5GB binnen OneDrive tot de beschikking. Voor deze online opslagruimte wordt tijdens de Windows installatie een speciale ruimte gereserveerd. 

In de online opslagruimte met een grootte van 5GB kunnen maar weinig bestanden worden bewaard. Deze ruimte kan worden vergroot door een abonnement op OneDrive af te sluiten. Abonnementen die voor OneDrive kunnen worden afgesloten zijn onder andere: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de verschillende abonnementen voor OneDrive is Microsoft Office 365 de uitgebreidste versie. Bij het Microsoft Office 365 abonnement wordt de online opslagruimte van OneDrive naar 1TB vergroot. Tegelijkertijd komen bij dit abonnement de programma’s uit het Office 365 pakket tot de beschikking. 

Programma’s uit het Office 365 pakket kunnen voornamelijk voor de zakelijke doeleinden worden gebruikt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Het internet en voornamelijk draadloze verbindingen zijn voor het werken met computers en laptops steeds belangrijker geworden. Enkele toepassingen waarvoor draadloze verbindingen gebruikt kunnen worden zijn onder andere:

 • Het delen van bestanden
 • Gegevens tussen apparaten uitwisselen
 • Zoeken naar informatie
 • Luisteren naar muziek
 • Kijken naar video’s
 • Werken aan toepassingen
 • De communicatie zoals e-mail en chatten
Draadloze verbinding

Wanneer je met draadloze verbindingen wilt werken moet de laptop / computer zijn uitgerust met een netwerkadapter. De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD heeft een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden. Draadloze verbindingen waarmee dit model kan werken zijn onder andere:

 • WIFi (voor de verbinding met de draadloze internetverbinding in huis
 • Bluetooth 4.2 voor de draadloze verbinding tussen apparaten

Naast de draadloze verbinding via het internet kun je dit model ook bedraad met het internet verbinden. In vergelijking met de draadloze internetverbinding zijn bedrade internetverbindingen stabieler. Hierdoor hoef je minder snel bang te zijn voor een wegvallende internetverbinding. 

Als je via een draadloze internetverbinding wilt gaan werken heb je gegevens van de internetverbinding nodig. Deze benodigde gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met:

 • SSID (de naam van de internetverbinding)
 • WPA of WPA2 key (wachtwoord van de internetverbinding)

Naast de toegang tot het internet kunnen apparaten die in de buurt zijn ook met de laptop worden verbonden. Voor de draadloze verbinding tussen apparaten kan dit model met bluetooth 4.2 overweg. Bluetooth 4.2 is een van de nieuwste draadloze verbindingen en kan worden gebruikt voor: 

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Behuizing van de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Ben jij op zoek naar een compacte laptop met een groot 15 inch beeldscherm?

De ASUS TUF X541SA-DM690 15.6 F-HD is gericht op het werken aan de basistoepassingen. Waarbij de componenten zijn verwerkt in een compact formaat behuizing zodat je ook onderweg aan toepassingen kunt werken zoals: Het werken aan documenten, het maken van aantekeningen of het bekijken van een video.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waar beelden scherp en in goede kwaliteit bekeken kunnen worden.

Bekijk de ASUS X541SA-DM690 15.6 F-HD

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *