ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T Review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 46 minuten

Ben jij de zoektocht naar een nieuwe laptop gestart en wil jij hiermee de vaste computer kunnen vervangen? De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T is een echte krachtpatser die is verwerkt in een robuuste behuizing. 

Wanneer je met de computer of laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurd. Om te kunnen zien wat er tijdens het werken op de laptop gebeurd is dit model uitgerust met een beeldscherm met een formaat van 15 inch. 

Vanaf het 15 inch beeldscherm dat voor dit model is gebruikt kunnen beelden in een hoge kwaliteit worden bekeken. Hierdoor kun je efficiënt en snel aan toepassingen werken. Daarnaast kunnen beelden zoals foto’s, video’s en spelletjes in een hoge kwaliteit worden bekeken. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben dit model getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen. 

Inhoudsopgave

Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een robuust uiterlijk met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing. Ondanks het robuuste uiterlijk heeft dit model een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop je beelden in een hoge kwaliteit kunt bekijken.

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en de prestaties met goede eigenschappen kun je deze laptop voor bijna iedere toepassing gebruiken.

 

Bekijk de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T hier!

Werken met de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T

Voor het werken aan toepassingen zijn apps en programma’s nodig. Iedere app en programma moet binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Naast het kunnen installeren van apps en programma’s heeft een computer/ laptop een besturingssysteem nodig om te kunnen werken. Het besturingssysteem wordt door de computer / laptop gebruikt voor onder andere:

 • Het kunnen installeren van apps en programma’s
 • Werken met bestanden
 • Herkennen en aansturen van apparaten die met de laptop zijn verbonden
 • Aansturen van de componenten die in de behuizing van de laptop zitten
 • Starten van de laptop / computer

Voor computers en laptops zijn tegenwoordig verschillende besturingssystemen beschikbaar. Ieder besturingssysteem is gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Enkele besturingssystemen waarmee laptops en computers kunnen werken zijn onder andere:

Werken met de Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T
 • Microsoft Windows
 • Apple OSX
 • Google Chrome OS
 • Linux

Op de  ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T staat het besturingssysteem Windows vooraf geïnstalleerd. Hierdoor kun je met dit model alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn.  

Er zijn tegenwoordig veel verschillende apparaten zoals laptop en computers die met het besturingssysteem Windows werken. Met de grote hoeveelheid apparaten die met het besturingssysteem Windows werken zijn er ook veel verschillende Windows gebruikers. 

Alle computergebruikers kunnen de laptop / computer gebruiken om aan verschillende toepassingen te werken. Hiervoor zijn er een hoop verschillende apps en programma’s voor Windows beschikbaar. Met het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid apps en programma’s beschikbaar. Met Windows computers / laptops kun je hierdoor aan bijna iedere toepassing werken. 

ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T installeren: de voorbereidingen

Voordat je met een Windows laptop of computer kunt gaan werken moet er een besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Voordat je Windows kunt gaan installeren moet je de laptop of computer op de installatie voorbereiden. De belangrijkste voorbereidende handelingen zijn onder andere:

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T kan zowel draadloos als bedraad met het internet worden verbonden. In vergelijking met een draadloze internetverbinding is de bedrade internetverbinding stabieler. Daarnaast kun je met de bedrade internetverbinding hogere download / upload snelheden behalen. Hierdoor kun je bestanden via de draadloze internetverbinding een stuk sneller met anderen delen. 

Wanneer je op verschillende locaties aan toepassingen wilt gaan werken levert de draadloze internetverbinding meerdere voordelen. Zo kun je met een draadloze internetverbinding op iedere locatie waar een  internetverbinding is via het internet werken. 

Windows op de Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Voordat je met de laptop via de draadloze internetverbinding kunt werken moet je de laptop met de draadloze internet verbinding verbinden. Voor de verbinding met het draadloze internet zijn gegevens nodig. Deze gegevens behorende bij de internetverbinding worden op het modem weergegeven met:

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Nadat je de gegevens van het modem hebt ingevoerd moet je bevestigen dat je de laptop met het internet wilt gaan verbonden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met tekst “verbinding maken” drukken.  

Wanneer je de laptop met het internet hebt verbonden moet je de gegevens van het Microsoft account invoeren. Een Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Voor het Microsoft account moet een e-mail adres worden gebruikt dat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele e-mail adressen die hiervoor kunnen worden gebruikt eindigen op:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Als je nog niet in het bezit bent van een Microsoft account dan moet deze worden aangemaakt voordat je verder kunt met de installatie. Hoe je dit account kunt maken kun je stapsgewijs lezen in het artikel: “Microsoft account aanmaken”. Naast de installatie van Windows wordt het Microsoft account bij een Windows computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruikt zoals:

Microsoft account aanmaken persoonsgegevens
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Nadat de gegevens behorende bij het Microsoft account zijn ingevoerd moet je het besturingssysteem voor de installatie activeren. Voor de Windows activatie heb je een product of activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie val letters en cijfers en wordt vaak bij de levering van een computer, laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je de voorbereidingen voor de Windows installatie op de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T hebt getroffen kan de Windows installatie procedure worden gestart. De Windows installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. In het begin van de Windows installatie moet je bevestigen dat je met dit besturingssysteem wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken. 

Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem wilt gaan werken kan de Windows installatie uiteindelijk worden geïnstalleerd. Wanneer Windows op de laptop wordt geïnstalleerd worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf van de laptop / computer worden geïnstalleerd.   

Windows 10 installeren

Van de bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem krijgt de computer / laptop instructies wanneer er met de computer wordt gewerkt. Enkele voorbeelden van instructies die de computer / laptop van de bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem  worden opgeslagen worden gebruikt voor onder andere:

 • Het kunnen openen en bewaren van bestanden
 • Programma’s en apps binnen het besturingssysteem te kunnen installeren
 • Het aansturen van de aangesloten apparaten
 • De componenten die in de laptop zitten aansturen

Na de Windows installatie kun je het besturingssysteem naar eigen voorkeuren aanpassen. Enkele aanpassingen die je binnen het besturingssysteem kunt doen zijn onder andere:

 • De achtergrond wijzigen 
 • Het startmenu de gewenste kleur geven
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als je het besturingssysteem op de laptop / computer hebt geïnstalleerd kun je aan verschillende toepassingen werken. De programma’s die tijdens de Windows installatie worden geïnstalleerd kunnen voornamelijk worden gebruikt voor de basistoepassingen zoals:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een robuust uiterlijk met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing. Ondanks het robuuste uiterlijk heeft dit model een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop je beelden in een hoge kwaliteit kunt bekijken.

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en de prestaties met goede eigenschappen kun je deze laptop voor bijna iedere toepassing gebruiken.

 

Bekijk de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T

Wanneer je met de laptop of computer wilt werken heb je daar vaak apps en programma’s voor nodig. Iedere app en programma kan voor een of meerdere specifieke toepassingen worden gebruikt. 

In de laatste jaren zijn er veel verschillende ontwikkelingen voor de computer / laptop geweest. Hierdoor kunnen computers en laptops voor steeds meer toepassingen worden ingezet. 

Door de ontwikkelingen binnen de computerwereld zijn er veel nieuwe apps en programma’s bijgekomen en zijn de bestaanden apps en programma’s verbeterd. Met deze ontwikkelingen voor de apps en programma’s zijn er meer functies toegevoegd en zijn de apps en programma’s gebruiksvriendelijker geworden.  

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Met welke apps en programma’s kan worden gewerkt is afhankelijk van het besturingssysteem waarmee de computer of laptop werkt. Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Doordat programma’s en apps alleen binnen een of meerdere specifieke toepassingen kan worden gebruikt is ieder besturingssysteem gericht op het werken aan een of meerdere specifieke doeleinden. 

Op de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T wordt het besturingssysteem Windows gebruikt. Hierdoor kun je op deze laptop alleen apps en programma’s installeren die voor Windows zijn gemaakt. 

Veel apparaten zoals laptops en computers werken met het besturingssysteem Windows. Hierdoor zijn er enorm veel verschillende Windows gebruikers die de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. 

Met het grote aanbod aan apps en programma’s voor de verschillende toepassingen kan het zoeken naar de gewenste app / programma lastig worden. Om deze zoektocht te versnellen worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele toepassingen waarin deze categorieën worden onderverdeeld zijn:

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T installeren

Voor computers en laptops zijn in de laatste jaren veel verschillende ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen zijn het aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt toegenomen. Ook de manier waarop je aan toepassingen kunt werken is toegenomen. Zo kun je tegenwoordig zowel met als zonder internetverbinding aan toepassingen werken. 

Wanneer je via het internet aan toepassingen wilt gaan werken kan dat op twee verschillende manieren. Je kunt namelijk via een website of met een app via het internet aan toepassingen werken. 

Voordat je met een app via het internet aan toepassingen kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Bij een Windows computer heb je voor de installatie van een app de Microsoft Store nodig. 

Microsoft store Apps

De Microsoft Store kun je openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Microsoft Store te drukken. Deze snelkoppeling kun je in het startmenu vinden. Nadat de Microsoft Store is geopend moet je voor de installatie van een app met het Microsoft account inloggen. Wanneer je binnen de Microsoft Store bent ingelogd kun je op twee verschillende manieren naar apps zoeken waaronder:

 • Zoeken op de naam van de app
 • De categorie / toepassingen waarvoor je de app wilt gebruiken invoeren

Als je de gewenste app binnen de Microsoft Store hebt gevonden kan de app worden geïnstalleerd. Om de app te kunnen installeren moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. Wanneer je op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”.

App zoeken in de Windows Store

Tijdens de installatie van een programma worden apps op de harde schijf opgeslagen. Deze bestanden en instellingen worden gebruikt tijdens het werken aan toepassingen. Hierdoor weet een computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie van de app wordt er een snelkoppeling naar de app in het startmenu gemaakt. Deze snelkoppeling zorgt ervoor dat de app sneller kan worden gevonden. Doordat je de app sneller kunt openen kan er sneller met de app aan toepassingen worden gewerkt. 

Programma’s op de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T installeren

Al vanaf het begin dat de computer / laptop beschikbaar is voor de consument kun je zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Wanneer je zonder internetverbinding aan toepassingen wilt gaan werken heb je daar vaak programma’s voor nodig. 

Tegenwoordig zijn er veel verschillende programma’s die allemaal gericht zijn op het werken aan een of meerdere toepassingen. Met welke programma’s je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem waarmee de computer / laptop werkt. 

De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T werkt met het besturingssysteem Windows. Hierdoor kun je bij deze laptop alleen met programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Voordat je met een programma op een Windows computer aan een toepassing kunt werken moet het programma op de laptop binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Programma installeren

Programma’s kun je bij een Windows computer op twee verschillende manieren installeren. Zo kan een app vanaf het internet en vanaf een USB-stick worden geïnstalleerd. 

Voor de installatie van een programma heb je een installatiebestand nodig. De grootte van het installatiebestand kan per toepassing en manier waarop het programma wordt geïnstalleerd verschillen. Zo heb je voor de installatie van een programma via het internet een kleiner installatiebestand nodig. 

Om het programma op de laptop te kunnen installeren moet het programma worden geactiveerd. Voor de activatie van een programma heb je een product of activatiecode nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers. 

Nadat het programma is geactiveerd kun je het programma uiteindelijk installeren. Om na de uiteindelijke installatie met het programma te kunnen werken moet het programma op de laptop / computer worden geïnstalleerd.

Hiervoor moet je eerst bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken doe je door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “OK”, “Doorgaan” of “Akkoord” te drukken.

Nadat bevestigd is dat je met het programma wilt gaan werken moet het programma worden geïnstalleerd. Tijdens deze installatie worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. 

Met deze bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem instructies van de computer / laptop. Hiermee krijgt het besturingssysteem instructies wanneer er met het programma wordt gewerkt. Met behulp van deze instructies weet het besturingssysteem hoe er op acties binnen een programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie procedure kan er een snelkoppeling naar het geïnstalleerde programma worden gemaakt. Een snelkoppeling behorende bij een programma kan zowel op het bureaublad als in het startmenu worden geplaatst. 

Met een snelkoppeling kun je het gewenste programma sneller vinden. Hierdoor kun je een stuk sneller met het gewenste programma aan een toepassing werken. 

Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een robuust uiterlijk met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing. Ondanks het robuuste uiterlijk heeft dit model een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop je beelden in een hoge kwaliteit kunt bekijken.

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en de prestaties met goede eigenschappen kun je deze laptop voor bijna iedere toepassing gebruiken.

 

Bekijk de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T hier!

Het uiterlijk van de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T

Aan het uiterlijk van de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T kun je zien dat dit model een echte krachtpatser is. Zo heeft dit model een behuizing met een robuuste behuizing met een compact formaat. 

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch met dunne randen eromheen. Op een laptop met een formaat van 15 inch kun je efficiënt en snel aan toepassingen werken. 

Naast de dunne randen om het beeldscherm heeft dit model een behuizing met een dikte van 2.5CM en een gewicht van 2.3KG. Met de combinatie van het compacte robuuste uiterlijk en het grote beeldscherm kun je met deze laptop zelfs onderweg vlot en efficiënt aan toepassingen werken. 

Behuizing van de Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Bijvoorbeeld wanneer je onderweg animaties wilt maken, foto’s of video’s wilt bewerken of als je de laptop wilt gebruiken om onderweg naar foto’s en video’s te kijken. Daarnaast kun je deze laptop gebruiken om een gehele werkdag aan de zakelijke toepassingen zoals presentaties te werken. 

Bediening

Wanneer je de laptop of computer wilt gebruiken om aan toepassingen te werken zoals het bewerken van foto’s en video’s, het zoeken naar informatie, het werken aan documenten of het spelen van een spelletje is het belangrijk dat je de computer / laptop kunt bedienen. 

Voor de bediening van de laptop / computer is de behuizing van de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T uitgerust met verschillende componenten voor de bediening zoals:

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Het beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de computer
 • Speakers voor het luisteren naar geluiden 
Bediening van de Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Om aan documenten te kunnen werken heeft een laptop een toetsenbord nodig. Het toetsenbord dat voor dit model is gebruikt heeft de internationale indeling. Bij deze indeling staan de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Een toetsenbord met deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan.   

Als je met een laptop of computer acties uit wilt voeren moet je de muis op het beeldscherm kunnen bedienen. De muis op het beeldscherm wordt de cursor genoemd en wordt gebruikt voor onder andere:

 • Openen en sluiten van bestanden zoals documenten, programma’s en apps
 • Bevestigen van acties binnen programma’s, apps en het besturingssysteem
 • Afsluiten van de computer / laptop

Voor de bediening van de cursor heeft dit model een aanraakgevoelig glazen plaatje onder het toetsenbord. Dit aanraakgevoelige glazen plaatje wordt het touchpad genoemd. Met een touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het touchpad te drukken of door er met de vingers overheen te bewegen. 

Het beeldscherm van de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T

Wanneer je de laptop of computer voor verschillende toepassingen wilt gaan gebruiken speelt de kwaliteit waarin je naar beelden kunt kijken een belangrijke rol. ASUS heeft bij het ontwikkelen van de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T goed over de beeldkwaliteit nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Dit beeldscherm beschikt over goede eigenschappen waardoor je beelden zoals foto’s, video’s en computer spelletjes in hoge kwaliteit kunt bekijken. 

Vanaf een beeldscherm met een formaat van 15 inch kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken. Om de beelden in goede kwaliteit te kunnen bekijken beschikt het beeldscherm over de volgende eigenschappen waaronder:

Beeldscherm van de Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T
 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Beelden worden 144 keer per seconde ververst. Hierdoor komen beelden vloeiend op het beeldscherm naar voren
 • Mat beeldscherm waardoor je zelfs in het zonnetje naar beelden kunt kijken
 • IPS techniek waardoor beelden in realistische kleuren en  vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont

Het hoeft bij deze laptop niet bij het bekijken van beelden te blijven. Met deze laptop kun je namelijk ook aan grafische toepassingen werken. Voor het werken aan de grafische toepassingen is dit model uitgerust met de krachtige NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti videokaart. Met deze video kaart kun je vlot aan bijna iedere grafische toepassing werken zoals:

 • Het bewerken van foto’s en video’s
 • Het maken van 2D en 3D animaties 
 • Met hoge kwaliteit computerspelletjes spelen 
Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een robuust uiterlijk met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing. Ondanks het robuuste uiterlijk heeft dit model een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop je beelden in een hoge kwaliteit kunt bekijken.

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en de prestaties met goede eigenschappen kun je deze laptop voor bijna iedere toepassing gebruiken.

 

Bekijk de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T hier!

ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T voor de ontspanning gebruiken

Computers en laptops kunnen tegenwoordig voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt. Zo kun je de laptop / computer gebruiken om aan toepassingen te werken en daarnaast kan je de computer / laptop voor de ontspanning gebruiken. Als je de computer of laptop voor de ontspanning wilt gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan onder andere:

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Voor entertainment met de laptop of computer speelt de beeldkwaliteit en de geluidskwaliteit een belangrijke rol. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de laptop goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een beeldscherm van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden van een foto, video en een computerspel in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Naast het bekijken van beelden speelt de geluidskwaliteit een belangrijke rol. In de behuizing van deze laptop zitten twee stereospeakers waaruit geluiden met goede geluidskwaliteit klinken. Met de speakers uit deze laptop klinken geluiden helder, zuiver en met een diepe bas. 

Accuduur

Het grootste voordeel van laptops en computers is dat je op iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Om op verschillende locaties aan toepassingen te kunnen werken is het belangrijk dat de laptop is uitgerust met een accu. 

In de behuizing van de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T zit een accu waarmee je tot wel een gehele werkdag aan toepassingen kunt werken. De tijd dat er op de accu kan worden gewerkt is afhankelijk van het type toepassing waaraan je werkt. Zo zal het werken aan een toepassing meer verbruiken dan dat je met de laptop naar een video kijkt. 

Door de geruime tijd dat je op de accu kunt werken kun je met deze laptop aan iedere toepassing werken. Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen werkt volgt er een moment waarop de accu leeg raakt. Hierdoor zal komt er een moment waarop de accu leeg is. 

accu laptop

Voordat je met een lege accu verder kunt werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. Hiervoor is een oplader nodig. Deze oplader kan worden gebruikt voor het opladen van de accu en tijdens het opladen van de accu verder te kunnen werken. 

Snelheid

Als je de laptop of computer voor verschillende toepassingen wilt gaan gebruiken is het fijn als je niet lang hoeft te wachten voordat een taak is voltooid. Om snel aan een of meerdere toepassingen te kunnen werken zijn componenten met goede eigenschappen benodigd. 

ASUS heeft bij het ontwikkelen van de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T goed over de prestaties nagedacht. Zo is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken waaronder:

 • 16GB werkgeheugen 
 • Tijdens het werken aan toepassingen moet de computer berekeningen maken. Hiervoor is dit model uitgerust met de AMD Ryzen 7 4800H processor. Deze processor beschikt over acht afzonderlijke kernen waardoor je zelfs snel aan verschillende toepassingen tegelijkertijd kunt werken  
 • Wanneer je vlot met de laptop aan toepassingen kunt werken is het belangrijk dat je ook snel met bestanden kunt werken. Bijvoorbeeld om bestanden snel te openen, te bewaren of te wijzigen. Bij deze laptop wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen.

  In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken. Als je een besturingssysteem op de SSD schijf installeert kan dat een flinke snelheidswinst opleveren. 
Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een robuust uiterlijk met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing. Ondanks het robuuste uiterlijk heeft dit model een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop je beelden in een hoge kwaliteit kunt bekijken.

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en de prestaties met goede eigenschappen kun je deze laptop voor bijna iedere toepassing gebruiken.

 

Bekijk de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T hier!

Bestanden opslaan

Wanneer er met een laptop of computer aan toepassingen wordt gewerkt moet er met bestanden gewerkt kunnen worden. Zo is het belangrijk dat bestaande bestanden gewijzigd kunnen worden en dat er nieuwe bestanden op de harde schijf kunnen worden bewaard.

Voor het werken met bestanden heeft een laptop een harde schijf nodig. De grootte van deze harde schijf bepaald hoeveel bestanden er op de harde schijf kunnen worden opgeslagen. Voor de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T wordt een harde schijf gebruikt met een opslagruimte van 512GB. 

Op een harde schijf met een opslagruimte van 512GB kunnen de meest belangrijke bestanden zoals foto’s, video’s en documenten worden bewaard. Wanneer je met de laptop aan grafische toepassingen gaat werken heb je al snel te maken met grotere bestanden. Zo neemt een bewerkte foto al snel enkele GB in beslag.  Het kan hierdoor voorkomen dat de harde schijf snel vol zit. 

harde schijf

Wanneer je bestanden wilt bewaren terwijl er geen ruimte op de interne harde schijf aanwezig is, dan kun je de ruimte tijdelijk uitbreiden. Hiervoor kan een externe opslagruimte zoals een USB-stick of een externe harde schijf met de laptop worden verbonden. 

Voordat bestanden op een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of externe harde schijf kan worden opgeslagen moet deze met de laptop worden verbonden. Deze laptop heeft vier verschillende USB poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen worden bewaard waaronder:

 • 1* USB 2.0 
 • 2* USB 3.2 type-a
 • 1* USB 3.2 type-c

De snelheid waarin je bestanden naar een USB-opslag apparaat kunt overbrengen wordt bepaald door de USB versie die wordt gebruikt. In vergelijking met USB 2.0 kun je met USB 3.2 bestanden sneller overdragen. 

Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c poort voor verschillende extra functies worden gebruikt. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere: 

 • Opladen van aangesloten apparaten zoals de mobiele telefoon en tablet
 • Een tweede beeldscherm op de laptop aansluiten

Bestanden veilig stellen in OneDrive

De bestanden die op de harde schijf of op een externe harde schijf worden opgeslagen zijn niet altijd toegankelijk. Zo kan het voorkomen dat je bestanden wilt delen terwijl je de laptop, externe harde schijf of USB-stick niet in de buurt hebt. 

Het internet heeft hier een oplossing voor. Zo kunnen bestanden tegenwoordig ook op het internet worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden op het internet wordt een online opslagruimte gebruikt. Deze online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die een online opslagruimte tot de beschikking stellen. Enkele mogelijkheden voor de cloud zijn onder andere:

de cloud
 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Een van de grootste voordelen van het bewaren van bestanden in de cloud is dat de bestanden vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is kan worden benaderd. Om bij de bestanden die in de cloud staan te kunnen komen moet je met het account behorende bij de clouddienst inloggen. 

Bij het registreren / aanmaken van een Microsoft account krijg je een gratis online opslagruimte tot de beschikking. In de gratis online opslagruimte kunnen 5GB aan bestanden worden opgeslagen. 

Wanneer je belangrijke bestanden in een opslagruimte van 5GB wilt bewaren loop je al snel tegen beperkingen aan. Deze opslagruimte kan worden vergroot door een betaald abonnement op Microsoft af te sluiten. Voor Microsoft OneDrive kunnen drie verschillende abonnementen worden afgesloten waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Met het uitgebreidste abonnement van OneDrive (Microsoft Office 365) wordt de online opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft gebruiken. Met de programma’s van Microsoft uit het Microsoft office 365 abonnement kun je voornamelijk aan kantoor toepassingen werken zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

In de afgelopen jaren zijn het aantal toepassingen waarvoor draadloze verbindingen kunnen worden gebruikt enorm toegenomen. Zo kunnen draadloze internetverbindingen worden gebruikt voor de verbinding met de buitenwereld via het internet en daarnaast kunnen apparaten onderling met elkaar communiceren. 

Om de draadloze verbindingen tot stand te brengen heeft een laptop een netwerkadapter nodig. De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T heeft een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden. Zo kun je deze laptop verbinden met onder andere:

 • WiFi 5.0 
 • Bluetooth 5.0
Draadloze verbindingen ASUS VivoBook 17 X712FA-AU686T

Doordat de netwerkadapter uit dit model met (Wifi 5.0) overweg kan, kun je deze laptop met bijna iedere draadloze internetverbindingen verbinden. Wanneer je de laptop met een draadloze internetverbinding wilt gaan verbinden heb je daar gegevens behorende bij de internetverbinding voor nodig zoals:

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de toegang tot het wereldwijde internet kunnen apparaten die in de buurt van de laptop zijn ook draadloos zonder internetverbinding worden verbonden. Hiervoor kan deze laptop met de Bluetooth 5.0 verbinding werken.  Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor een bluetooth verbinding kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Asus TUF Gaming A15 FX506II-AL059T

Ben jij op zoek naar een laptop waarbij een robuust uiterlijk met goede prestaties worden gecombineerd?

De ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing. Ondanks het robuuste uiterlijk heeft dit model een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop je beelden in een hoge kwaliteit kunt bekijken.

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en de prestaties met goede eigenschappen kun je deze laptop voor bijna iedere toepassing gebruiken.

 

Bekijk de ASUS TUF Gaming FX506II-AL059T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *