ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 44 minuten

Ben jij toe aan een nieuwe laptop / computer en wil jij deze graag gebruiken om onderweg aan iedere toepassing te werken? De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is een krachtige laptop met de prestaties van een vaste game computer. 

Wanneer je een computer / laptop wilt gaan gebruiken om aan toepassingen te werken moet je tijdens het werken kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor is dit model voorzien van een 15 inch groot beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bij het werken aan toepassingen moet de computer / laptop berekeningen uitvoeren. De snelheid waarin je aan toepassingen kunt werken wordt bepaald door de eigenschappen van de componenten waarmee de laptop is uitgerust. 

Voor dit model zijn componenten met goede eigenschappen gebruikt. Met deze goede eigenschappen is het zelfs mogelijk om aan meerdere toepassingen tegelijkertijd te werken. Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Ben jij op zoek naar een laptop met een mooie uitstraling en goede prestaties?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is een compacte laptop met een zakelijke uitstraling en de prestaties van een krachtige vaste computer. Door de goede eigenschappen van de componenten waarmee deze laptop is uitgerust kun je deze laptop voor iedere toepassing gebruiken.

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurt. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052TASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T hier

Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Voor het werken aan toepassingen moeten apps en programma’s op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Tegenwoordig zijn er veel verschillende apps en programma’s voor de computer / laptop beschikbaar. Hierdoor zijn er veel verschillende toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt.

Voordat je met apps en programma’s aan toepassingen kunt werken moeten deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. De apps en programma’s waarmee je op de laptop / computer kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem waarmee de computer / laptop werkt. Ieder besturingssysteem is gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Besturingssystemen waarmee laptops en computers kunnen werken zijn onder andere:

 • Linux
 • OSX
 • Windows

Naast het installeren van apps en programma’s wordt het besturingssysteem door laptops en computers voor verschillende doeleinden gebruikt zoals:

 • Apparaten die op de laptop zijn aangesloten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen openen, bewaren en sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Het starten van de computer / laptop
 • Bewaren van bestanden
Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Bij de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Dit besturingssysteem staat op een grote hoeveelheid aan apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. 

Door de grote hoeveelheid aan apparaten die met het besturingssysteem Windows werken zijn er ook veel verschillende computergebruikers die met Windows werken.

Iedere computer / Windows gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen werken. Om aan iedere toepassing te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Met het grote aanbod een apps en programma’s die voor Windows beschikbaar zijn kun je met Windows computers aan bijna iedere toepassing werken.

ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T installeren: de voorbereidingen

Wanneer je op de laptop / computer met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken moet  je de laptop op de installatie voorbereiden. Als je de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T op de Windows-installatie gaat voorbereiden moeten enkele stappen worden uitgevoerd waaronder: 

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Deze laptop kan zowel met een draadloze verbinding en de netwerkadapter worden verbonden. Voor de verbinding tussen de laptop en het draadloze internet heb je gegevens nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:

Windows 10 nstalleren
 • Netwerknaam (SSID)
 • Wachtwoord (WPA of WPA2 key)

Wanneer je de laptop met de draadloze internetverbinding wilt gaan verbinden moet je de naam van het netwerk selecteren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk in de lijst met beschikbare internetverbindingen drukken. 

Nadat je het gewenste netwerk hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord (WPA of WPA2 code) moet worden ingevoerd en een knop met de tekst: ”Verbinden”.

Door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” te drukken wordt de laptop met het internet verbonden. Als je de laptop met het internet hebt verbonden kun je verder naar de volgende stap. In deze stap moet je de gegevens van het Microsoft-account invoeren. 

Een Microsoft account bestaat uit een combinatie van een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. Voor het Microsoft kunnen e-mail adressen worden gebruikt die bij Microsoft zijn aangemaakt. Enkele voorbeelden van e-mail adressen die voor het Microsoft account kunnen worden gebruikt eindigen onder andere op:  

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Als je nog geen e-mail adres bij Microsoft hebt aangemaakt  moet je deze aanmaken voordat je verder kunt met de Windows installatie. In het artikel: “Microsoft account aanmaken” staat beschreven hoe je dit account aan kunt maken. Naast het installeren van het besturingssysteem Windows kan het Microsoft account voor verschillende andere doeleinden worden gebruikt zoals:

Microsoft account aanmaken
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Voordat de installatieprocedure voor het besturingssysteem kan worden gestart moet Windows worden geactiveerd. Voor het activeren van Windows heb je een product en een activatiecode nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een nieuwe computer / laptop besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Wanneer je het besturingssysteem Windows 10 op de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T wilt gaan installeren moet je een installatieprocedure worden doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit verschillende fases.

Binnen de eerste fase moet worden bevestigd dat je nadat het besturingssysteem Windows is geïnstalleerd met dit besturingsyssteem kunt werken. Voor deze bevestiging moet je met de de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “OK”, “Akkoord” of doorgaan drukken. 

Nadat je hebt aangegeven dat je met het besturingssysteem Windows 10 wilt werken kun je de installatieprocedure starten. Tijdens deze installatie worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de laptop / computer geïnstalleerd. 

Windows 10 installeren

Wanneer je na de installatie met de computer / laptop aan toepassingen gaat werken krijgt de computer / laptop van de bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem instructies. Met deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties binnen het besturingssysteem moet worden gereageerd. Enkele voorbeelden van doeleinden waarvoor deze bestanden en instellingen worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het aansturen van aangesloten apparaten
 • Installeren van apps en programma’s
 • De verbinding met de buitenwereld via het internet en de bluetooth verbinding tot stand brengen
 • Werken aan toepassingen met apps en programma’s 

Nadat je de gehele installatieprocedure hebt doorlopen kun je verschillende dingen binnen het besturingssysteem personaliseren waaronder:

 • Een andere achtergrond instellen
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Nadat de gehele installatieprocedure is doorlopen kun je meteen met de laptop / computer aan toepassingen werken. Om direct na de installatie aan de basistoepassingen te werken worden programma’s van Microsoft geïnstalleerd. Enkele toepassingen waarvoor deze bestanden en instellingen kunnen worden gebruikt zijn onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Ben jij op zoek naar een laptop met een mooie uitstraling en goede prestaties?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is een compacte laptop met een zakelijke uitstraling en de prestaties van een krachtige vaste computer. Door de goede eigenschappen van de componenten waarmee deze laptop is uitgerust kun je deze laptop voor iedere toepassing gebruiken.

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurt. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052TASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T hier

Apps en programma’s voor de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Als je met de laptop / computer aan toepassingen wilt werken heb je daar apps en programma’s voor nodig. Voordat je met apps en programma’s aan toepassingen kunt werken moeten deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd.   

Met welke apps en programma’s kan worden gewerkt wordt door het besturingssysteem bepaald. Op de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor kun je bij deze laptop alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Tegenwoordig zijn er veel verschillende apparaten zoals laptops en computers die met het besturingssysteem Windows 10 werken. Door de grote hoeveelheid apparaten die met het besturingssysteem Windows werken zijn er veel verschillende Windows / computer gebruikers. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Iedere computer / Windows gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de grote hoeveelheid verschillende toepassingen van de verschillende gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. 

Met het grote aantal apps en programma’s kan het vinden van het gewenste programma / app lastig worden. Om  de zoektocht naar de gewenste app te versnellen kunnen apps en programma’s binnen categorieën worden verdeeld. Enkele categorieën waarin toepassingen kunnen worden verdeeld zijn onder andere:

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafische mooi afgewerkte spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T installeren

In de afgelopen jaren is het internet voor het werken aan toepassingen een steeds grotere rol gaan spelen. Zo kan het internet worden gebruikt voor het werken aan toepassingen, het zoeken naar informatie, het bekijken van video’s en het luisteren naar muziek. 

Werken via het internet kan op twee verschillende manieren. Zo kun je met een website of een app aan een toepassing werken. Wanneer je met een app aan een toepassing gaat werken heeft dat wel veel weg van het werken aan toepassingen via de website. 

Voordat je met een app op de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T aan een toepassing kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

App zoeken in de Windows Store

Bij Windows computers / laptops kunnen apps alleen vanuit de Microft Store worden geïnstalleerd. Voordat je vanuit de Microsoft Store een app kunt installeren moet er met het Microsoft account worden ingelogd. Dit zijn dezelfde gegevens waarmee je op de laptop / computer in moet loggen. 

Nadat je binnen de Microsoft Store die ook wel de Windows Store wordt genoemd bent ingelogd kun je de app binnen de Microsoft Store worden opzoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Windows Store op twee verschillende manieren. Zo kun je een app zoeken door te zoeken op:

 • Een categorie zoeken waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Wanneer je de app binnen de Windows Store hebt gevonden kun je deze installeren door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. Nadat je op deze snelkoppeling hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Door met de linkermuisknop op deze knop te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. 

Om na het installeren van een app met de gewenste app te werken worden bestanden en instellingen behorende bij de app binnen het besturingssysteem opgeslagen. 

Microsoft store Apps

Wanneer je vervolgens met de app aan toepassingen gaat werken krijgt het besturingssysteem instructies waardoor de computer / laptop weet hoe er op acties van de gebruiker binnen de app moet worden gereageerd. 

Bij het afronden van de installatie wordt er een snelkoppeling naar de app binnen het besturingssysteem geplaatst. Deze snelkoppeling behorende bij de app kan in het startmenu worden teruggevonden en kan worden gebruikt om de gewenste app snel terug te vinden zodat je snel met de gewenste app een een toepassing kunt werken. 

Programma’s op de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T installeren

Wanneer je zonder internetverbinding aan toepassingen wilt gaan werken moeten programma’s binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een programma heb je een installatiebestand nodig. 

Een programma kan met een installatiebestand via het internet of vanaf een USB-opslag apparaat worden geïnstalleerd. De grootte van dit bestand is afhankelijk van het type programma en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd.  

Voordat je het programma kunt installeren moet je het installatiebestand behorende bij het programma installeren. Het installatiebestand kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app te drukken. Wanneer het installatiebestand geopend is moet het programma worden geactiveerd.  

Als het installatiebestand is geopend wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster moet worden bevestigd dat je met het besturingssysteem wilt werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “OK”, “akkoord” of doorgaan drukken. 

Programma installeren

Wanneer je hebt bevestigd dat je met het programma wilt werken moet je het programma activeren. Voor deze activatie heb je een product of activatie code nodig. Deze product / activatiecode bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak bij de aanschaf van een programma meegeleverd.

Nadat je het programma hebt geactiveerd kan het programma worden geïnstalleerd. Wanneer een programma binnen het besturingssysteem wordt geïnstalleerd worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je met een programma dat op de laptop is geïnstalleerd gaat werken krijgt de computer / laptop instructies van het besturingssysteem. Door deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties binnen het programma moet worden gereageerd. 

Wanneer de installatieprocedure voor het programma is doorlopen kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Deze snelkoppeling kan zowel in het startmenu als op het bureaublad worden geplaatst. Met behulp van deze snelkoppeling kan het programma snel worden teruggevonden zodat je snel met het gewenste programma aan toepassingen kunt werken. 

Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Ben jij op zoek naar een laptop met een mooie uitstraling en goede prestaties?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is een compacte laptop met een zakelijke uitstraling en de prestaties van een krachtige vaste computer. Door de goede eigenschappen van de componenten waarmee deze laptop is uitgerust kun je deze laptop voor iedere toepassing gebruiken.

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurt. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052TASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T hier

Het uiterlijk van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Aan het uiterlijk van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T kun je zien dat deze laptop een echte krachtpatser is. Zo heeft dit model een behuizing met een compact formaat waarin aan de zij en achterkant van de behuizing gaten voor de ventilatie zijn verwerkt. 

Om het formaat van de laptop te beperken zitten er dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van 2.5CM. Doordat deze laptop is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken heeft deze laptop een gewicht van 2.3KG. 

Een laptop met een gewicht van 2.3KG is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen  te werken, te zoeken naar informatie, het geven van een presentatie of het bekijken van een video. 

Behuizing van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Bediening

Als je met een laptop of computer wilt gaan werken moet je de laptop / computer kunnen bedienen. Voor het bedienen van de laptop / computer zijn componenten voor de bediening nodig. Een van de grootste voordelen van de laptop is dat alle componenten voor de bediening in de behuizing zijn verwerkt. Zo is de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T uitgerust met de volgende componenten voor de bediening: 

 • Een toetsenbord waarmee je letters en cijfers in kunt voeren
 • Muis / touchpad
 • Beeldscherm waarop je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Speakers waarmee je naar geluiden kunt luisteren

Wanneer je aan documenten wilt werken, of naar informatie wilt gaan zoeken moet je letters en cijfers in kunnen voeren. Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft een laptop een toetsenbord nodig. In de behuizing van dit model zit een toetsenbord met een Q,W,E,R,T,Y indeling. 

Bediening van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Een toetsenbord met deze indeling wordt over de hele wereld het vaakst gebruikt. Hierdoor wordt dit ook wel het internationale toetsenbord genoemd. Bij een toetsenbord met een internationale indeling staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord.

Het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens is niet het enige waarvoor een laptop kan worden gebruikt. Je kunt namelijk ook verschillende acties uitvoeren. Enkele acties die op de laptop / computer kunnen worden uitgevoerd zijn onder andere:

 • Het openen van bestanden, apps en programma’s
 • Acties binnen apps en programma’s uitvoeren
 • Programma’s, apps en het besturingssysteem afsluiten

Voor het uitvoeren van deze acties is een muis nodig. De muis is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm. Bij deze laptop kan de muis met een aanraakgevoelig plaatje worden bediend dat onder het toetsenbord zit verwerkt. 

Het aanraakgevoelige plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd en kan worden bediend door met de vingers op het touchpad te drukken of door er met de vingers overheen te bewegen.

Het beeldscherm van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Wanneer je de laptop / computer wilt gaan gebruiken om aan toepassingen te werken moet je kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Voor het bekijken van beelden heeft de laptop / computer een beeldscherm nodig. 

ASUS heeft de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T uitgerust met een beeldscherm dat over goede eigenschappen beschikt. Door deze goede eigenschappen kunnen beelden helder, zuiver en in hoge kwaliteit worden bekeken. Het beeldscherm dat voor deze laptop is gebruikt heeft de volgende eigenschappen waaronder:

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Mat beeldscherm waardoor je de beelden ook in het zonnetje kunt bekijken
 • IPS techniek waardoor beelden met realistische kleuren en vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken
Beeldscherm van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Naast het kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd kun je met deze laptop ook aan de grafische toepassingen werken. Wanneer je aan grafische toepassingen gaat werken moeten beelden verwerkt kunnen worden. Enkele voorbeelden van grafische toepassingen zijn onder andere:

 • Het bewerken van foto’s en video’s
 • Het maken van 2D en 3D animaties
 • Spelen van de nieuwste computerspelletjes

Voor het werken aan de grafische toepassingen heeft de computer / laptop een videokaart nodig. De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is voor het werken aan de grafische toepassingen uitgerust met de krachtige NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart. Deze videokaart beschikt over 6GB aan werkgeheugen waardoor je zelfs snel aan de zwaarste grafische toepassingen kunt werken.

Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Ben jij op zoek naar een laptop met een mooie uitstraling en goede prestaties?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is een compacte laptop met een zakelijke uitstraling en de prestaties van een krachtige vaste computer. Door de goede eigenschappen van de componenten waarmee deze laptop is uitgerust kun je deze laptop voor iedere toepassing gebruiken.

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurt. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052TASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T hier

De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T voor de ontspanning gebruiken

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen waarvoor we de computer / laptop kunnen gebruiken. Zo kunnen we computers en laptops gebruiken om aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie maar ook ontspanning behoort tot de mogelijkheden. 

Wanneer je de computer / laptop voor de ontspanning gaat gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Entertainment is in verschillende categorieën te verdelen waaronder:

 • Het bekijken van foto’s en video’s
 • Kijken en maken van 2D animaties
 • Spelen van spelletjes in hoge kwaliteit 
Entertainment met de ASUS Zenbook

Als je de laptop / computer voor de ontspanning wilt gaan gebruiken spelen de beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. ASUS heeft hier tijdens het ontwikkelen van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden helder, in hoge kwaliteit en met realistische kleuren vloeiend vanaf kunnen worden bekeken.  

Naast de beeldkwaliteit is het fijn als je in hoge kwaliteit naar geluiden kunt luisteren. Om in hoge kwaliteit naar geluiden te kunnen luisteren heeft dit model twee stereo speakers in de behuizing. Vanuit deze speakers komen geluiden zuiver, krachtig en met een diepe bas naar voren. Met de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit kun je met dit model de ontspanning in een hoog niveau beleven.

Accuduur

Met laptops ben je niet gebonden aan een vaste werkplek. Je kunt een laptop namelijk makkelijk vervoeren zodat je overal aan toepassingen kunt werken. Het is zelfs mogelijk om buitenshuis met de laptop aan toepassingen te werken. 

Om buitenshuis met de laptop aan toepassingen te kunnen werken heeft de laptop een accu nodig. De tijd dat er op de accu aan toepassingen kan worden gewerkt is afhankelijk van het type toepassing en de grootte van de accu. 

In de behuizing van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T zit een accu met een grote batterijcapaciteit. Door deze grote batterijcapaciteit kun je deze laptop gebruiken om tot wel een gehele werkdag aan toepassingen te werken. 

Wanneer er met de laptop aan toepassingen wordt gewerkt, wordt er stroom van de accu verbruikt. Hierdoor zal er een moment volgen waarop de accu leeg is. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Voordat je met een lege accu verder kunt werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. Hiervoor wordt bij dit model een netvoeding meegeleverd. Wanneer de laptop met de netvoeding wordt opgeladen kun je tegelijkertijd met de laptop aan toepassingen werken.

Snelheid

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken is het fijn als je snel aan toepassingen kunt werken. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T goed over nagedacht. Zo is dit model voorzien van hoogwaardige componenten waarmee je snel aan iedere toepassing kunt werken waaronder: 

 • 16GB werkgeheugen 
 • AMD  Ryzen 7 5800H processor. Deze processor werkt met acht afzonderlijke kernen. Doordat deze processor met acht verschillende kernen werkt kun je deze laptop gebruiken om snel aan iedere toepassing te werken. Het is met deze processor zelfs mogelijk om aan meerdere zware toepassingen tegelijkertijd te werken. 
 • Wanneer je met een computer / laptop aan toepassingen gaat werken moet je bestaande en nieuwe bestanden kunnen bewaren. Om snel met bestanden te kunnen werken is bij dit model de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Door een besturingssysteem op een SSD schijf te installeren kun je grote snelheidswinsten behalen
Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Ben jij op zoek naar een laptop met een mooie uitstraling en goede prestaties?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is een compacte laptop met een zakelijke uitstraling en de prestaties van een krachtige vaste computer. Door de goede eigenschappen van de componenten waarmee deze laptop is uitgerust kun je deze laptop voor iedere toepassing gebruiken.

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurt. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052TASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T hier

Bestanden opslaan

Als je de computer / laptop wilt gebruiken om aan toepassingen te werken moeten bestaande en nieuwe bestanden op de harde schijf worden opgeslagen. Om bestanden op de laptop / computer op te kunnen slaan heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. 

Het aantal bestanden dat je op de harde schijf kunt bewaren is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de harde schijf. De grootte van de harde schijf wordt aangegeven met het aantal GB.

De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is uitgerust met een harde schijf uitgerust die 512GB aan opslagruimte heeft. Op een opslagruimte van 512GB kunnen redelijk veel bestanden worden opgeslagen. Hierdoor kunnen er veel verschillende bestanden zoals foto’s, video’s, documenten worden opgeslagen en apps en programma’s worden geïnstalleerd.

harde-schijf

Bestanden die op een harde schijf worden opgeslagen kunnen door een technisch mankement of computer virus verloren gaan. Gelukkig kun je deze bestanden veilig stellen door een reservekopie van de belangrijke bestanden te maken. 

Voor het maken van een  reservekopie wordt vaak een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of externe harde schijf gebruikt. Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat kunt bewaren moet het USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Hiervoor heeft dit model vier verschillende USB poorten waaronder:

 • 1 * USB 2.0
 • 2 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Iedere USB poort kan worden gebruikt voor het overdragen van bestanden. De snelheid waarin de bestanden naar het USB-opslag apparaat kunnen worden overgedragen is afhankelijk van de gebruikte USB versie. In vergelijking met USB 2.0 heeft de USB 3.2 versie een hogere overdracht snelheid. Hierdoor is het handig om de USB 3.2 poorten te gebruiken voor het overdragen van de grotere bestanden. 

Naast het overbrengen van bestanden krijg je met een USB 3.2 type-c poort extra functies tot de beschikking. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere:

 • Opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Tegenwoord kun je ook het internet gebruiken om bestanden te bewaren. Wanneer je bestanden op het internet wilt gaan bewaren wordt daar een online-opslagruimte voor gebruikt. Deze online-opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Er zijn verschillende bedrijven die een cloud opslag ter beschikking stellen waaronder:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Voordat je bestanden in de cloud kunt bewaren moet je een account voor de clouddienst aanmaken. Dit account bestaat vaak uit een e-mail adres en een wachtwoord. 

de cloud

Wanneer je voor de Windows installatie een Microsoft account hebt aangemaakt krijg je meteen de toegang tot de cloud van Microsoft (OneDrive). Voor deze ruimte wordt tijdens de Windows installatie een speciale ruimte gereserveerd. Bestanden die in deze ruimte worden opgeslagen zijn vanaf iedere computer te benaderen. 

Met het gratis abonnement op OneDrive krijg je een online opslagruimte met een grootte van 5GB. Deze ruimte is voor het bewaren van bestanden erg beperkt. Wanneer je liever meer opslagruimte binnen OneDrive wilt hebben kun je een betaald abonnement op Microsoft OneDrive afsluiten. Hiervoor zijn drie verschillende keuzes waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de  verschillende abonnementen die voor Microsoft OneDrive beschikbaar zijn is het Microsoft Office 365 de uitgebreidste. Met het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot. Hierdoor kun je bijna alle bestanden die op de harde schijf staan in de cloud bewaren. 

Naast de grotere opslagruimte kun je de programma’s van Microsoft uit het Microsoft Office pakket gebruiken. Deze programma’s van Microsoft kunnen voor verschillende zakelijke toepassingen worden gebruikt zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

In de afgelopen jaren zijn de draadloze verbindingen voor veel het werken aan toepassingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo kunnen draadloze verbindingen worden gebruikt voor het zoeken naar informatie, het bekijken van een video of het werken aan toepassingen. 

Om via de draadloze verbinding te kunnen werken heeft de laptop / computer een netwerkadapter nodig. Voor de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is een netwerkadapter gebruikt waarmee de laptop op  twee verschillende manieren met het internet kan worden verbonden waaronder:

 • WiFI (Voor de draadloze verbinding met het internet)
 • Bluetooth 5.2 (Voor de draadloze verbinding tussen apparaten onderling)
Draadloze verbindingen ASUS VivoBook 17 X712FA-AU686T

Wanneer je de laptop met een draadloze internetverbinding wilt gaan verbinden heb je daar gegevens van de internetverbinding voor nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:

 • De netwerknaam: SSID
 • Het wachtwoord WPA of WPA2 key

Deze laptop kan naast de verbinding met de buitenwereld ook worden verbonden met apparaten die in de buurt zijn. Om met apparaten in de buurt te verbinden kan de bluetooth 5.2 verbinding worden gebruikt. 

Bluetooth 5.2 is een van de laatste bluetooth versies. Hierdoor kun je de laptop met bluetooth 5.2 met de meeste draadloze apparaten verbinden. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor de bluetooth 5.2 verbinding kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T

Ben jij op zoek naar een laptop met een mooie uitstraling en goede prestaties?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T is een compacte laptop met een zakelijke uitstraling en de prestaties van een krachtige vaste computer. Door de goede eigenschappen van de componenten waarmee deze laptop is uitgerust kun je deze laptop voor iedere toepassing gebruiken.

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurt. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052TASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T hier

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.