ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 45 minuten

Ben jij de zoektocht naar een laptop met goede prestaties en een robuuste behuizing gestart? De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is een echte alleskunner waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een robuuste behuizing met een compact formaat. 

Door de componenten met goede eigenschappen kun je met dit model snel en efficiënt aan iedere toepassing werken. Het is hierdoor zelfs mogelijk om de vaste computer te vervangen. 

Als je de laptop als vervanger van de vaste computer wilt gaan gebruiken speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Hier heeft ASUS bij het ontwikkelen van dit model goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm komen beelden haarscherp naar voren. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de ervaringen over deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen. 

Inhoudsopgave

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en het robuuste compacte formaat van de behuizing en het relatief lichte gewicht kun je dit model makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken.

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van een vaste computer?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is een echte krachtpaters waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing met een compact formaat.

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm waardoor je snel en efficiënt aan toepassingen kunt werken.

Door de combinatie van de compacte robuuste behuizing en de goede prestaties van de componenten die voor dit model zijn gebruikt is deze laptop een echte alleskunner. Benieuwd naar deze laptop?

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T hier!

Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T

Voordat je met een computer / laptop kunt gaan werken moeten er apps en programma’s op de laptop worden geïnstalleerd. Iedere app en programma kan maar voor een of enkele specifieke toepassingen worden gebruikt. Het kan hierdoor voorkomen dat je voor verschillende toepassingen al snel meerdere programma’s nodig hebt. 

Om met een programma of app te kunnen werken moet de app of het programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Momenteel zijn er verschillende besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken waaronder: 

Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T
 • Linux 
 • OSX
 • Chrome OS
 • Windows

Bij de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor behoort dit model tot de categorie Windows laptops. Bij Windows laptops kun je alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Naast het werken aan toepassingen heeft een computer / laptop het besturingssysteem voor de aansturing nodig. Zo wordt het besturingssysteem gebruikt voor onder andere: Enkele doeleinden waarvoor de computer / laptop het besturingssysteem gebruikt zijn onder andere:

 • Het kunnen installeren van apps en programma’s
 • Werken met bestanden
 • Herkennen een aansturen van apparaten die met de laptop zijn verbonden
 • Aansturen van de componenten die in de behuizing van de laptop zitten
 • Starten van de laptop / computer

Veel apparaten zoals laptops en computers werken met het besturingssysteem Windows. Hierdoor zijn er veel verschillende computergebruikers die met het besturingssysteem Windows werken. 

Door het grote aantal Windows gebruikers worden Windows computers voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een groot aantal apps en programma’s beschikbaar. Windows computers kunnen hierdoor voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T installeren: de voorbereidingen

Voordat er met een Windows computer / laptop aan toepassingen gewerkt kan worden moet het besturingssysteem op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Om het besturingssysteem op de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T te installeren moeten enkele voorbereidingen worden getroffen. De voorbereidingen die voor de Windows installatie nodig zijn bestaan uit drie verschillende stappen waaronder: 

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Het besturingssysteem Windows activeren

Deze laptop kan zowel draadloos als bedraad met het internet worden verbonden. Voor de bedrade internetverbinding kun je een kabel van de laptop naar het modem trekken. Deze verbinding is in vergelijking met de draadloze verbinding stabieler en heeft een hogere snelheid. Hierdoor kun je bestanden via de bedrade internetverbinding een stuk sneller downloaden. 

Windows op de Werken met de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T

Het grote voordeel van de draadloze internetverbinding is dat je vanaf iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Wanneer je met een draadloze internetverbinding wilt gaan werken heb je daar gegevens van de internetverbinding voor nodig. Deze gegevens worden op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: 

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Als je met de laptop via de draadloze verbinding met het internet wilt gaan werken moet je de laptop met de internetverbinding verbinden. Hiervoor moet je eerst de internetverbinding selecteren door met de linkermuisknop op de naam van het netwerk in de lijst met beschikbare internetverbindingen te drukken.  

Nadat je met de linkermuisknop op de naam van het internet hebt gedrukt komt er een venster tevoorschijn. In dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord behorende bij de internetverbinding moet worden ingevoerd. Dit wachtwoord staat als deze niet gewijzigd is op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: WPA of WPA 2 key. 

Om de verbinding nadat je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd tot stand te brengen moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinden” drukken. 

Als de laptop verbonden is met het internet moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Het Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een daarbij behorend wachtwoord. Voor dit account kan alleen een e-mail adres worden gebruikt dat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele e-mail adressen die van een Microsoft account kunnen zijn eindigen op:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Zonder Microsoft account kan Windows niet worden geïnstalleerd. Daarom moet je het account voordat je de Windows installatie start aanmaken wanneer je nog geen Microsoft account hebt.  In het artikel: “Microsoft account aanmaken” staat stap voor stap beschreven hoe je dit account kunt aanmaken. 

Microsoft account aanmaken persoonsgegevens

Naast de installatie van het besturingssysteem wordt het Microsoft account bij een Windows computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruikt zoals: 

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Als laatste voorbereidende stap moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor de activatie van het besturingssysteem is een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Wanneer je de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T op de Windows installatie hebt voorbereid kun je de installatieprocedure starten. De installatieprocedure die voor het installeren van Windows kan worden gebruikt bestaat uit verschillende fases. 

Binnen de eerste fase moet je bevestigen dat je het besturingssysteem Windows na de installatie wilt gaan gebruiken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken. 

Als je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem wilt gaan werken kan het besturingssysteem uiteindelijk op de laptop worden geïnstalleerd. Tijdens de Windows installatie worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de laptop opgeslagen. 

App installeren uit de Windows Store

Van de bestanden en instellingen krijgt de computer / laptop instructies. Deze instructies geven aan hoe de laptop / computer op acties moet reageren. Enkele voorbeelden waarvoor deze instructies worden gebruikt zijn:  

 • Het kunnen openen en bewaren van bestanden
 • Programma’s en apps binnen het besturingssysteem te kunnen installeren
 • Het aansturen van de aangesloten apparaten
 • De componenten die in de laptop zitten aansturen

Als alle bestanden die voor de werking van Windows nodig zijn op de harde schijf zijn opgeslagen kun je het besturingssysteem naar eigen voorkeur aanpassen. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Nadat je de laptop / computer naar eigen voorkeur hebt aangepast kun je meteen met de laptop / computer aan verschillende basistoepassingen werken. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken worden enkele programma’s van Microsoft tijdens de installatie geïnstalleerd. Enkele toepassingen waarvoor deze programma’s kunnen worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en het robuuste compacte formaat van de behuizing en het relatief lichte gewicht kun je dit model makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken.

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van een vaste computer?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is een echte krachtpaters waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing met een compact formaat.

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm waardoor je snel en efficiënt aan toepassingen kunt werken.

Door de combinatie van de compacte robuuste behuizing en de goede prestaties van de componenten die voor dit model zijn gebruikt is deze laptop een echte alleskunner. Benieuwd naar deze laptop?

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken heb je daar apps en programma’s voor nodig. De apps en programma’s zijn in de laatste jaren enorm verbeterd. Hierdoor hebben ze meer functies en zijn ze gebruiksvriendelijker geworden. 

Met welke apps en programma’s je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem. Voor ieder besturingssysteem zijn er andere apps en programma’s beschikbaar. 

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T valt onder de categorie Windows computers. Hierdoor kun je met dit model alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn.

Het besturingssysteem Windows staat op veel verschillende apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. Hierdoor zijn er veel verschillende Windows gebruikers die de computer allemaal voor andere doeleinden willen gebruiken.  

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Om aan de verschillende toepassingen van de verschillende gebruikers te kunnen werken zijn er voor dit besturingssysteem een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. Welke programma of app je kunt gebruiken is afhankelijk van de toepassing waaraan je wilt werken. Ieder programma is maar voor een of meerdere specifieke toepassingen te gebruiken. 

Door de grote hoeveelheid apps en programma’s kan de zoektocht naar een app een lastige klus worden. Om de zoektocht naar apps en programma’s te versnellen worden deze per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn:

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T installeren

In de laatste jaren is het internet voor het werken aan toepassingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor zijn het aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruik enorm toegenomen. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn: 

 • Zoeken naar informatie
 • Bewerken van foto’s
 • Bewaren van bestanden
 • Kijken naar video’s
 • Luisteren naar muziek
 • De communicatie via de chat en e-mail
 • Delen van bestanden 
Microsoft store Apps

Werken via het internet kan op twee verschillende manieren. Zo kun je online via een website aan een toepassing werken en kun je met een app dat op de computer / laptop is geïnstalleerd werken. 

Voordat je met een app op de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T aan toepassingen kunt werken moet de app worden geïnstalleerd. Voor de installatie van een app op de Windows computer is de Microsoft Store nodig. De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd.

Om een app vanuit de Microsoft / Windows Store te kunnen installeren moet deze eerst worden geopend. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. Als je de Microsoft Store hebt geopend moet je de gegevens behorende bij het Microsoft account invoeren om in te loggen. 

Nadat je in de Microsoft Store bent ingelogd kan de app worden opgezocht. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren. Zo kun je een app zoeken door de naam van de app in te voeren en je kunt zoeken naar de categorie / toepassing waarvoor je de app wilt gebruiken.

Wanneer je de gewenste app hebt gevonden kun je deze installeren door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app te drukken. Nadat je op deze snelkoppeling hebt gedrukt komt er een venster tevoorschijn waarin een knop met de tekst:”installeren” staat.

App zoeken in de Windows Store

Door op deze knop te drukken wordt de gewenste app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. Tijdens de installatie worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf opgeslagen. Wanneer je met de app aan een toepassing werkt krijg de computer van deze bestanden en instellingen instructies. Hiermee weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie wordt er een snelkoppeling behorende bij de app gemaakt. Met deze snelkoppeling kun je de app sneller terugvinden zodat je snel met de gewenste app aan een toepassing kunt werken. 

Programma’s op de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T installeren

Naast apps die voor het grootste gedeelte via het internet werken kun je ook met programma’s aan toepassingen werken. In tegenstelling tot apps werken programma’s voor het grootste gedeelte zonder internetverbinding. Hierdoor kun je ook zonder internetverbinding met een programma aan toepassingen werken. 

Voordat je op de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T met een programma kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Hiervoor heb je een installatiebestand nodig. 

Er zijn voor het installeren van programma’s twee verschillende installatiebestanden. Zo kan een programma via het internet en vanaf een USB-stick worden geïnstalleerd. 

Programma installeren

Als je het programma vanaf het internet gaat downloaden heb je daar in vergelijking met de installatie via de USB-stick maar een klein installatiebestand nodig. Dit komt doordat de resterende bestanden bij de installatie via het internet vanaf het internet worden gedownload.

Om het programma te kunnen installeren moet je het installatiebestand behorende bij het programma openen. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij het programma drukken. 

Als je het installatiebestand hebt geopend komt er een venster tevoorschijn. In dit venster staat een invoerveld waarmee je het programma kunt activeren. Voor de activatie van het programma heb je vaak een product of activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij het programma meegeleverd. 

Wanneer je het programma hebt geactiveerd moet je bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “OK”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken.

Tijdens het installeren van een programma worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. Met deze bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem instructies wanneer je met het programma werkt. Zo weet de computer / laptop hoe er op acties binnen het programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie kun je een snelkoppeling naar het programma maken. Deze snelkoppeling kan zowel in het startmenu als op het bureaublad worden geplaatst. Hiermee kun je het programma sneller vinden zodat je snel met het gewenste programma aan een toepassing kunt werken. 

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en het robuuste compacte formaat van de behuizing en het relatief lichte gewicht kun je dit model makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken.

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van een vaste computer?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is een echte krachtpaters waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing met een compact formaat.

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm waardoor je snel en efficiënt aan toepassingen kunt werken.

Door de combinatie van de compacte robuuste behuizing en de goede prestaties van de componenten die voor dit model zijn gebruikt is deze laptop een echte alleskunner. Benieuwd naar deze laptop?

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T hier!

Het uiterlijk van de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T heeft een robuuste behuizing waaraan je kunt zien dat dit model is gericht op het werken aan de zwaardere toepassingen. Ook over het uiterlijk van het toetsenbord heeft ASUS bij dit model nagedacht. Zo heeft dit model een toetsenbord waarbij de letters W,A,S,D wit zijn gemarkeerd. Hierdoor vallen de toetsen die het belangrijkst zijn voor het gamen een stuk beter op. 

Naast het robuuste uiterlijk heeft dit model dunne randen om het beeldscherm waarmee het formaat van de laptop kan worden beperkt. Naast de dunne randen heeft de behuizing een dikte van 2.28CM. Hierdoor heeft de behuizing een gewicht van 2.3KG. 

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en het robuuste compacte formaat van de behuizing en het relatief lichte gewicht kun je dit model makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken. 

Behuizing van de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T

Bediening

Wanneer je met een laptop of de computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijke dat je de computer kunt bedienen. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van acties of het geven van bevestigingen. Om aan toepassingen te kunnen werken is een laptop uitgerust met componenten voor de bediening zoals: 

 • Een toetsenbord waarmee je letters en cijfers in kunt voeren
 • Het beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de computer
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren

Het grootste voordeel van de laptop is dat ieder component dat je voor de bediening nodig hebt in de behuizing is verwerkt. Zo heeft dit model een toetsenbord met de internationale indeling. Bij een internationaal toetsenbord zijn de letters, Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts boven in van links naar rechts op het toetsenbord gepositioneerd. Deze toetsenbord indeling wordt ook wel het Q,W,E,R,T,Y toetsenbord genoemd. 

Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en het robuuste compacte formaat van de behuizing en het relatief lichte gewicht kun je dit model makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken.

Het in kunnen voeren van letters, cijfers en leestekens is voor het werken aan toepassingen niet voldoende. Je moet namelijk ook acties uit kunnen voeren. Wanneer je acties uitvoert wordt daar vaak de cursor voor gebruikt. De cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm en kan bij een laptop met een aanraakgevoelig plaatje worden bediend. Dit plaatje zit onderaan het toetsenbord en wordt ook wel het touchpad genoemd. 

Met het touchpad kan de cursor op het beeldscherm met de vingers worden bediend. Zo kun je de cursor bedienen door met de vinger op het touchpad te drukken of eroverheen te bewegen.

Het beeldscherm van de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor is een beeldscherm nodig. De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T heeft een groot beeldscherm met een formaat van 15 inch met goede prestaties. 

Door de goede prestaties van het beeldscherm en het grote formaat kun je in goede kwaliteit naar beelden kijken zoals het bekijken van een foto, video, het spelen van een spelletje en het geven van een prestatie. Om de beelden in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt goede eigenschappen waaronder: 

Beeldscherm van de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T
 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Mat beeldscherm waardoor beelden zelfs in het zonnetje in hoge kwaliteit bekeken kunnen worden
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont

Dit model is naast het bekijken van beelden uitermate geschikt om aan de grafische toepassingen te werken. Wanneer je aan grafische toepassingen wilt werken heb je een videokaart met goede prestaties nodig. Hiervoor is dit model uitgerust met de krachtige GeForce GTX 1660 Ti. Met deze videokaart kun je aan bijna iedere grafische toepassing werken zoals: 

 • Het bewerken van foto’s
 • Het maken van 2D animaties 
 • Spelen van computerspelletjes
Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en het robuuste compacte formaat van de behuizing en het relatief lichte gewicht kun je dit model makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken.

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van een vaste computer?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is een echte krachtpaters waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing met een compact formaat.

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm waardoor je snel en efficiënt aan toepassingen kunt werken.

Door de combinatie van de compacte robuuste behuizing en de goede prestaties van de componenten die voor dit model zijn gebruikt is deze laptop een echte alleskunner. Benieuwd naar deze laptop?

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T hier!

De ASUS X515JA-EJ261T voor de ontspanning gebruiken

Met laptops en computers kun je aan een grote verscheidenheid aan toepassingen werken. Naast het werken aan toepassingen kun je de laptop / computer ook voor de ontspanning gebruiken. Wanneer je de laptop voor de ontspanning gebruikt wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan onder andere: 

 • Het kijken naar een video
 • Luisteren naar muziek
 • Spelen van een spelletje

Voor het bekijken van beelden tijdens de entertainment speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T goed over nagedacht. Zo is dit model uitgerust met een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. Hierdoor kun je beelden van foto’s, video’s en spelletjes scherp bekijken. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Naast het bekijken van beelden moet je tijdens entertainment ook naar geluiden kunnen luisteren. Voor het luisteren naar geluiden zijn speakers nodig. De kwaliteit waarin je naar geluiden kunt luisteren wordt bepaald door de specificaties van de speakers. Dit model is uitgerust met twee stereo speakers waarmee je scherp en in hoge kwaliteit naar geluiden kunt luisteren. Hierdoor komen geluiden helder, zuiver en met een diepe bas uit de speakers. 

Met de combinatie van het grote beeldscherm waarop beelden in een hoge kwaliteit kunnen worden bekeken en de goede geluidskwaliteit wordt entertainment bij dit model naar een hoog niveau getild. 

Accuduur

Met laptops kun je vanaf verschillende locaties zonder stopcontact aan toepassingen werken. Om zonder stopcontact aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop een accu nodig. De tijd dat er op de accu aan toepassingen kan worden gewerkt wordt bepaald door de grootte van de accu. 

In de behuizing van de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T zit een accu waarmee je een gehele dag aan toepassingen kunt werken. Hierbij verschilt de tijd dat er op de accu aan toepassingen kan worden gewerkt wel van de toepassing waarvoor je de laptop gebruikt. Zo zal het spelen van een spelletje in vergelijking met het zoeken naar informatie op het internet meer stroom verbruiken. Hierdoor is de accu bij het spelen van een spelletje dan ook sneller leeg. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Als je een tijdje met de laptop op de accu aan toepassingen hebt gewerkt komt er een moment dat je niet verder kunt werken omdat de accu leeg is. Om vervolgens verder te kunnen werken moet de laptop met het stopcontact worden verbonden. Hiervoor wordt een oplader meegeleverd. Met deze oplader kun je ook de accu opladen tijdens het werken aan toepassingen. 

Snelheid

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is een echte krachtpatser en is daarom uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Doordat dit model is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken kun je niet alleen aan de zwaardere toepassingen werken. Je kunt ook snel aan toepassingen werken. Hiervoor is dit model uitgerust met: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • Om aan toepassingen te kunnen werken moeten er berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Voor het uitvoeren van berekeningen heeft dit model de krachtige AMD Ryzen 7 4800H processor.

  Deze processor beschikt over acht afzonderlijke kernen die onafhankelijk berekeningen op hoge snelheid uit kunnen voeren. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om snel aan toepassingen te werken. Je kunt met deze processor ook aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken
 • Wanneer je vlot met de laptop aan toepassingen kunt werken is het belangrijk dat je ook snel met bestanden kunt werken. Bijvoorbeeld om bestanden snel te openen, te bewaren of te wijzigen. Bij deze laptop wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen.

  In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken. Als je een besturingsssyteem op de SSD schijf installeert kan dat een flinke snelheidswinst opleveren. 
Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en het robuuste compacte formaat van de behuizing en het relatief lichte gewicht kun je dit model makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken.

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van een vaste computer?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is een echte krachtpaters waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing met een compact formaat.

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm waardoor je snel en efficiënt aan toepassingen kunt werken.

Door de combinatie van de compacte robuuste behuizing en de goede prestaties van de componenten die voor dit model zijn gebruikt is deze laptop een echte alleskunner. Benieuwd naar deze laptop?

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T hier!

Bestanden opslaan

Als je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken moeten bestaande en nieuwe bestanden kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden is een opslagruimte nodig. De hoeveelheid aan bestanden is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de opslagruimte. In vergelijking met een video neemt een foto minder ruimte in beslag. Hierdoor kun je makkelijk meerdere foto’s dan video’s bewaren. 

In de behuizing van de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T zit een harde schijf met een opslagruimte van 1TB. Met een opslagruimte van deze grootte hoef je niet bang te zijn dat de harde schijf snel vol zal zitten. 

Voor dit model wordt het nieuwe type harde schijf (SSD schijf) gebruikt. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je vanaf de SSD schijf sneller met bestanden werken. Het openen en bewaren van bestanden zal hierdoor een stuk sneller gaan. Ook het installeren van een besturingssysteem, programma of app kan met SSD schijf een flinke snelheidswinst opleveren.

harde schijf

Helaas kan het voorkomen dat bestanden die op een harde schijf worden opgeslagen verloren gaan. Bijvoorbeeld als de harde schijf kuren begint te vertonen of als er een virus op de computer is beland.

Gelukkig kun je de belangrijke bestanden beschermen. Hiervoor kun je een reservekopie van de bestanden maken. Voor het maken van een reservekopie wordt vaak een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf gebruikt.

Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat kunt bewaren moet deze met de laptop worden verbonden. Voor het verbinden van USB-opslag apparaten heeft dit model vier verschillende USB poorten waaronder:

 • 2* USB 2.0 
 • 1* USB 3.2 type-a
 • 1* USB 3.2 type-c

De snelheid waarin je bestanden naar een USB-opslag apparaat kunt overbrengen wordt bepaald door de USB versie die wordt gebruikt. In vergelijking met USB 2.0 kun je met USB 3.2 bestanden sneller overdragen. 

Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c poort voor verschillende extra functies worden gebruikt. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere: 

 • Opladen van aangesloten apparaten zoals de mobiele telefoon en tablet
 • Een tweede beeldscherm op de laptop aansluiten

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Wanneer je bestanden op een USB-opslag apparaat of op een harde schijf hebt opgeslagen kan het voorkomen dat deze bestanden niet altijd in de buurt zijn. Dit kan erg onhandig zijn als je bestanden onverwacht met anderen wilt delen zoals vakantie foto’s, video’s of documenten. 

Het internet heeft hier een oplossing voor. Zo kun je tegenwoordig bestanden in een online opslagruimte bewaren. Voor het bewaren van bestanden op het internet kan de cloud worden gebruikt. Er zijn verschillende bedrijven die een online opslagruimte in de cloud beschikbaar hebben gesteld waaronder: 

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Wanneer je in het bezit bent van een Microsoft account heb je meteen de toegang tot een gratis abonnement op Microsoft OneDrive. Voor deze ruimte wordt tijdens de Windows installatie een ruimte met een grootte van 5GB gereserveerd. 

Werken in de cloud

Met een opslagruimte van 5GB loop je bij het bewaren van de belangrijke bestanden al snel tegen beperkingen aan.  Hierdoor bestaat de kans dat je niet alle belangrijke bestanden in deze ruimte kunt bewaren. 

Microsoft heeft hier een oplossing voor. Zo kun je de opslagruimte van 5GB bij OneDrive vergroten door een abonnement op OneDrive af te sluiten. Hiervoor zijn drie verschillende opties waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de verschillende abonnementen die je op Microsoft OneDrive af kunt sluiten is het Microsoft Office 365 abonnement de uitgebreidste. Zo wordt met dit abonnement de online opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je gebruik maken van de programma’s uit het Office 365 pakket. Office 365 is een totaal oplossing voor de zakelijke toepassingen zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Voor het werken met de computer / laptop zijn draadloze verbindingen in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Er zijn dan ook veel nieuwe toepassingen bijgekomen waarvoor draadloze verbindingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor het internet wordt gebruikt zijn onder andere: 

 • Zoeken naar informatie
 • Kijken naar video’s
 • Delen van bestanden
 • Luisteren naar muziek
 • Gegevens tussen apparaten uitwisselen
draadloos internet

Voordat je draadloze verbindingen kunt gebruiken moet de laptop met een draadloze verbinding worden verbonden. Hiervoor heeft een computer / laptop een netwerkadapter nodig waarmee de draadloze verbindingen tot stand gebracht kunnen worden. 

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is uitgerust met een netwerkadapter die met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden waaronder: 

 • WiFi 5.0 
 • Bluetooth 5.0

Doordat de netwerkadapter uit dit model met WiFi 5.0 kan worden verbonden kun je deze laptop met bijna iedere draadloze internetverbinding verbinden. Om de verbinding met de buitenwereld via WiFi 5.0 tot stand te brengen heb je gegevens nodig. De gegevens die je voor de internetverbinding nodig hebt staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met:

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

De verbinding met de buitenwereld is bij dit model niet de enige manier waarop je draadloos kunt verbinden. Het is namelijk ook mogelijk om apparaten onderling draadloos met de laptop te verbinden. Hiervoor kun je gebruik maken van de bluetooth 5.0 verbinding. Bluetooth 5.0 is een van de laatste versies van bluetooth en kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt zoals:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Door de combinatie van het grote 15 inch beeldscherm en het robuuste compacte formaat van de behuizing en het relatief lichte gewicht kun je dit model makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken.

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van een vaste computer?

De ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T is een echte krachtpaters waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een robuuste behuizing met een compact formaat.

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm waardoor je snel en efficiënt aan toepassingen kunt werken.

Door de combinatie van de compacte robuuste behuizing en de goede prestaties van de componenten die voor dit model zijn gebruikt is deze laptop een echte alleskunner. Benieuwd naar deze laptop?

Bekijk de ASUS TUF Gaming A15 FX506IU-BQ414T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *