ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 44 minuten

Ben jij de zoektocht naar een nieuwe laptop met een zakelijke uitstraling gestart en spelen hierbij de prestaties van de laptop een belangrijke rol? De ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T is een vlotte laptop verpakt in een compact formaat behuizing met goede prestaties. 

Als je een laptop / computer wilt gaan gebruiken om aan toepassingen te werken dan speelt de snelheid waarin je kunt werken een belangrijke rol. Om snel aan toepassingen te kunnen werken moet de laptop zijn uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. 

ASUS heeft bij het ontwikkelen van dit model goed over de vormgeving en de prestaties nagedacht. Hierdoor kun je met deze laptop goed voor de dag komen en daarnaast kun je vlot aan verschillende toepassingen werken. 

Naast het vlot aan toepassingen kunnen werken moet je ook kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Om te zien wat er tijdens het werken op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. 

Met de combinatie van de goede prestaties en het grote 15 inch beeldscherm is dit model voor iedere lichtere toepassing te gebruiken. Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een strak vormgegeven robuuste behuizing?

De ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een compact formaat behuizing.

Door de combinatie van het compacte formaat en de goede eigenschappen van de gebruikte componenten kun je deze laptop gebruiken om op iedere locatie aan een grote verscheidenheid aan toepassingen snel te werken.

Bekijk de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T hier!

Werken met de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Voordat je met de computer of laptop aan toepassingen kunt gaan werken moeten er apps en programma’s binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Met welke programma’s en apps je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem waarmee de computer / laptop werkt. Om met een programma te kunnen werken moet deze namelijk binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Installeren en werken met apps en programma’s is niet het enige waarvoor het besturingssysteem door de computer / laptop wordt gebruikt. De computer / laptop heeft het besturingssysteem ook nodig om te functioneren. Zo wordt het besturingssysteem gebruikt voor onder andere:

 • Herkennen en werken met apparaten die zijn aangesloten 
 • Componenten uit de laptop aan sturen
 • Installeren van programma’s
 • Bewaren en openen van bestanden

In de laatste jaren zijn er binnen de computerwereld veel verschillende ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen zijn het aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt enorm toegenomen.

Werken met de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Naast het toenemende aantal toepassingen zijn ook het aantal computergebruikers gegroeid. Iedere computergebruiker kan een computer / laptop voor andere toepassingen gebruiken. 

Bedrijven die besturingssystemen ontwikkelen hebben hier goed over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig verschillende nieuwe besturingssystemen bijgekomen die allemaal gericht zijn op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Enkele besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken zijn onder andere:

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Op de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Het besturingssysteem Windows staat op een grote verscheidenheid van apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. Hierdoor werken veel verschillende computergebruikers met dit besturingssysteem. 

Om aan alle toepassingen van de verschillende computergebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Door het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows-computers voor bijna iedere toepassing worden ingezet.

ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T installeren: de voorbereidingen

Wanneer je met apps en programma’s binnen het besturingssysteem Windows op de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T wilt gaan werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Voordat je het besturingssysteem kunt gaan installeren moet de laptop worden voorbereid. Enkele stappen die als voorbereiding moeten worden genomen zijn onder andere:

 • De laptop met de internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

In de behuizing van dit model zit een netwerkadapter waarmee de laptop alleen met de draadloze internetverbindingen kan worden verbonden. Zo kun je deze laptop verbinden met de draadloze internetverbinding in huis (WiFi) en de draadloze verbinding buitenshuis (3G). 

Om gebruik te kunnen maken van de draadloze internetverbinding buitenshuis (3G) heb je een simkaart met een data-abonnement nodig. Door deze simkaart in de behuizing van de laptop te stoppen kun je dit model op dezelfde manier als de mobiele telefoon met het internet verbinden. 

Windows op de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Voor de draadloze verbinding in huis (WiFi) heb je de gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Als je de laptop met de WiFi verbinding wilt gaan verbinden moet je de naam van het netwerk binnen de lijst met beschikbare internetverbindingen selecteren. Voor de uiteindelijke verbinding moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk drukken. 

Nadat je het netwerk hebt geselecteerd komt er een nieuw venster tevoorschijn, Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord kan worden ingevoerd. Dit wachtwoord staat vaak op het modem weergegeven met: WPA of WPA2 key.

Wanneer het juiste netwerk is geselecteerd en het daarbij behorende wachtwoord is ingevoerd kan de laptop uiteindelijk met het internet worden verbonden. Voor de verbinding met het internet moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. 

Nadat je de laptop met het internet hebt verbonden volgt de volgende stap waarin om de gegevens van het Microsoft-account wordt gevraagd. Het Microsoft-account bestaat uit een gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord. 

De gebruikersnaam die voor het Microsoft-account wordt gebruikt is een e-mail adres dat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele e-mail adressen die voor het Microsoft-account kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Zonder Microsoft-account kun je het besturingssysteem Windows niet op de laptop installeren. Hierdoor moet je een Microsoft-account aanmaken wanneer je nog niet over een Microsoft-account beschikt. Hoe je dit account kunt maken kun je stapsgewijs lezen in het artikel:”Microsoft account aanmaken”. Bij een Windows computer / laptop wordt het Microsoft-account voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder:

Microsoft account aanmaken
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

In de laatste voorbereidende handeling moet het besturingssysteem Windows met een product of activatie code worden geactiveerd. Deze activatie / product code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Wanneer je na de voorbereidingen met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken moet er een installatieprocedure worden doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit verschillende fases.

In de eerste fase wordt er meerdere keren om een toestemming gevraagd. Deze toestemming is nodig als bevestiging dat je na de installatie met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst  “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken. 

Wanneer je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan het besturingssysteem uiteindelijk worden geïnstalleerd. Tijdens het installeren van het besturingssysteem Windows worden bestanden en instellingen op de harde schijf van de laptop opgeslagen. 

Als er acties op de computer / laptop worden uitgevoerd geven de bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem instructies. Door deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. 

Windows 10 installeren

Daarnaast worden de opgeslagen bestanden en instellingen van het besturingssysteem voor de aansturing van de computer / laptop gebruikt. Hierdoor weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker, aangesloten apparaten en componenten moet worden gereageerd zoals: 

 • Het kunnen openen en bewaren van bestanden
 • Programma’s en apps binnen het besturingssysteem te kunnen installeren
 • Het aansturen van de aangesloten apparaten
 • De componenten die in de laptop zitten aansturen

Nadat het besturingssysteem Windows op de laptop is geïnstalleerd volgt er een afrondende fase. Binnen deze fase kan het besturingssysteem worden gepersonaliseerd. Bij het personaliseren van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als het besturingssysteem naar eigen voorkeur is aangepast kan er meteen aan verschillende basistoepassingen worden gewerkt. Hiervoor worden enkele programma’s voor basisgebruik van Microsoft geïnstalleerd.  Deze programma’s van Microsoft kunnen worden gebruikt voor onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een strak vormgegeven robuuste behuizing?

De ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een compact formaat behuizing.

Door de combinatie van het compacte formaat en de goede eigenschappen van de gebruikte componenten kun je deze laptop gebruiken om op iedere locatie aan een grote verscheidenheid aan toepassingen snel te werken.

Bekijk de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen binnen de computerwereld niet stil gestaan. Zo zijn het aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt en het aantal computergebruikers flink toegenomen.

Voordat je met een computer of laptop aan een toepassing kunt werken moeten apps en programma’s binnen het besturingssysteem op de laptop / computer worden geïnstalleerd. 

Bij de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Dit besturingssysteem  staat op veel laptops en computers geïnstalleerd waardoor er veel verschillende computergebruikers zijn die met Windows werken. 

Iedere computergebruiker kan een computer / laptop voor andere toepassingen gebruiken. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Door het grote aanbod van apps en programma’s kan het vinden van de juiste app / programma een lastige opgave zijn. Om de apps en programma’s sneller te kunnen vinden worden apps en programma’s per toepassing in categorieën worden verdeeld. Dit maakt de zoektocht naar het gewenste programma / app een stuk eenvoudiger. Enkele toepassingen die in categorieën worden verdeeld zijn:

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T installeren

Voor de computer / laptop is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo kan het internet worden gebruikt voor het zoeken naar informatie, het delen van bestanden, voor de communicatie of voor het bekijken van een video. Als je met een Windows computer / laptop via het internet aan toepassingen wilt werken kan dat op twee verschillende manieren. Zo kun je werken met: 

 • Een app
 • Via een website

Voordat je met een app op de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T aan een toepassing kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Wanneer je een app wilt gaan installeren moet je de Microsoft Store openen. De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd en kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Windows Store te drukken. Deze snelkoppeling kan in het startmenu worden gevonden.  

Microsoft store Apps

Als de Microsoft Store is geopend moet je de app gaan zoeken. Apps kunnen binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren worden opgezocht waaronder: 

 • Zoeken op de naam van de app
 • De categorie van de app invoeren

Nadat je binnen de Microsoft Store de gewenste app hebt gevonden kan deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Hiervoor moet je met binnen de Windows Store met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. 

App zoeken in de Windows Store

Wanneer je op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster moet je bevestigen dat je na de installeren met de app wilt gaan werken. Deze bevestiging kun je geven door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Akkoord” of “Doorgaan” te drukken.

Uiteindelijk kan de app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Om na de installatie met de app te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij de app binnen het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je met de app gaat werken geven de combinatie van bestanden en instellingen instructies waardoor de computer / laptop weet hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. 

In de laatste stap van de installatie kan er een snelkoppeling naar de app worden gemaakt Met deze snelkoppeling kun je de app sneller vinden zodat je snel met de gewenste app aan een toepassing kunt werken.  

Programma’s op de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T installeren

Naast het werken aan toepassingen kan er op een computer / laptop ook zonder internetverbinding aan toepassingen worden gewerkt. Wanneer je zonder internetverbinding aan toepassingen wilt werken worden daar vaak programma’s voor gebruikt. 

Tegenwoordig zijn er voor veel verschillende toepassingen programma’s te vinden. Hierdoor kun je zelfs onderweg op locaties zonder internetverbinding aan toepassingen werken.  

Voordat een programma kan voor het werken aan toepassingen kan worden gebruikt moet het programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Bij Windows computers / laptops kunnen programma’s op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kun je een programma installeren met:

Programma installeren
 • Een installatiebestand waarbij het programma via het internet wordt geïnstalleerd
 • Vanaf een USB-stick waarbij alle installatiebestanden al op de USB-stick staan

Als je een programma wilt gaan installeren moet het installatiebestand behorende bij het programma worden geopend. De grootte van het installatiebestand is afhankelijk van het programma en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd. Een installatiebestand kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het installatiebestand te drukken. 

Nadat je het installatiebestand hebt geopend moet er worden bevestigd dat je met het programma dat wordt geïnstalleerd wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “OK”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken.

Voordat het programma uiteindelijk kan worden geïnstalleerd moet het programma worden geactiveerd. Voor de activatie heb je een product / activatiecode nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het programma meegeleverd. 

Als alle voorbereidende handelingen zijn gedaan kan het programma uiteindelijk worden geïnstalleerd. Om na de installatie met het programma te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. 

Bij het werken met een programma aan toepassingen krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Hierdoor weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker binnen het programma moet worden gereageerd.

Om het programma snel terug te kunnen vinden kan er bij het afronden van de installatie een snelkoppeling behorende bij het programma op het bureaublad of in het startmenu worden geplaatst. Met deze snelkoppeling kun je het programma sneller starten zodat je snel aan de gewenste toepassing kunt werken. 

ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een strak vormgegeven robuuste behuizing?

De ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een compact formaat behuizing.

Door de combinatie van het compacte formaat en de goede eigenschappen van de gebruikte componenten kun je deze laptop gebruiken om op iedere locatie aan een grote verscheidenheid aan toepassingen snel te werken.

Bekijk de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T hier!

Het uiterlijk van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Aan het uiterlijk van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T kun je zien dat dit model een echte krachtpatser is. Zo heeft dit model een robuuste behuizing waarbij ventilatiegaten voor de koeling aan de onder, zij en achterkant van de behuizing zijn verwerkt. 

Naast het robuuste uiterlijk heeft deze laptop een compact formaat. Om het formaat van de behuizing te beperken zitten er dunne randen om het 15 inch grote beeldscherm heen. Door deze dunne randen kun je het formaat van deze laptop vergelijken met een beeldscherm met een grootte van 15 inch.

Door het compact formaat van de behuizing en de dunne randen om het beeldscherm is ook het gewicht van de behuizing beperkt. Zo heeft deze laptop een gewicht van 2KG. 

Het gewicht van 2KG is voor een krachtige laptop licht te noemen. Met dit lichte gewicht kun je de laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te werken aan documenten,  te zoeken naar informatie of het geven van een presentatie. 

Behuizing van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Bediening

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je de computer / laptop kunt bedienen. Voor het bedienen van een laptop / computer zijn componenten voor de bediening nodig. De minimale componenten die een laptop / computer nodig heeft om te kunnen werken zijn onder andere: 

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Het beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de computer
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren

Voor het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T een toetsenbord met de internationale indeling. Bij een toetsenbord met de internationale indeling staan de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord zijn gepositioneerd.

Bediening van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Naast het in kunnen voeren van letters, cijfers en leestekens moet je tijdens het werken acties uit kunnen voeren. Voor het uitvoeren van acties wordt vaak de cursor gebruikt. De cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm. Enkele toepassingen waarvoor de cursor kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Openen van bestanden, programma’s en apps
 • Sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Bewerken van documenten

In de behuizing van deze laptop zit een aanraakgevoelig glazen plaatje wat ook wel het touchpad wordt genoemd. Met het touchpad kan de muis op het beeldscherm met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door er met de vingers overheen te bewegen of door er met de vingers op te drukken.

Het beeldscherm van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Om met een computer of laptop aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op de computer / laptop gebeurd. Voor het bekijken van de acties die tijdens het werken op de computer / laptop gebeuren heb je een beeldscherm nodig. 

Een van de grootste voordelen van de laptop is dat er in de behuizing een beeldscherm is verwerkt. Vanaf het beeldscherm dat voor dit model wordt gebruikt kunnen beelden in hoge kwaliteit worden bekeken. Om de beelden in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft het beeldscherm dat voor de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T is gebruikt de volgende eigenschappen:

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Bij dit beeldscherm wordt de IPS techniek gebruikt. Met deze techniek komen beelden haarscherp en met realistische kleuren naar voren
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Beelden worden 144 keer per seconden ververst. Hierdoor kun je zelfs de grafische zwaardere spelletjes vloeiend bekijken 

Bekijken van beelden is niet het enige waarvoor deze laptop kan worden gebruikt. Je kunt dit model namelijk ook gebruiken om aan grafische toepassingen te werken zoals:

Beeldscherm van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T
 • Het bewerken van foto’s en video’s
 • Het maken van 2D en 3D animaties

Wanneer je met de computer / laptop aan grafische toepassingen gaat werken moeten beelden kunnen worden verwerkt. Voor het verwerken van beelden heeft een computer / laptop een videokaart nodig. 

In de behuizing van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T zit een krachtige NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart. Met deze videokaart kun je moeiteloos aan de zwaarste grafische toepassingen werken. 

ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een strak vormgegeven robuuste behuizing?

De ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een compact formaat behuizing.

Door de combinatie van het compacte formaat en de goede eigenschappen van de gebruikte componenten kun je deze laptop gebruiken om op iedere locatie aan een grote verscheidenheid aan toepassingen snel te werken.

Bekijk de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T hier!

De ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T voor de ontspanning gebruiken

In de afgelopen jaren zijn het aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt enorm toegenomen. Enkele toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Zoeken naar informatie
 • Het bekijken van foto’s en video’s
 • Bewerken van foto’s en video’s
 • Maken van 2D en 3D animaties

Naast de verschillende toepassingen waarvoor je de computer / laptop kunt gebruiken kan de laptop / computer ook voor de ontspanning worden gebruikt. Wanneer je de computer / laptop voor de ontspanning wilt gaan gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan onder andere:

Entertainment met de ASUS Zenbook
 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Wanneer je de laptop of computer voor de ontspanning wilt gaan gebruiken speelt de beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T goed over nagedacht. 

Om beelden in een hoog niveau te kunnen bekijken heeft deze laptop een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm waarop beelden in Full-HD kwaliteit vloeiend kunnen worden bekeken. 

Naast het bekijken van beelden moet je tijdens de ontspanning ook naar geluiden kunnen luisteren. Voor het luisteren naar de geluiden heeft dit model twee stereo speakers waaruit geluiden helder, zuiver en met een diepe bas klinken. Door de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit kun je deze laptop goed voor de ontspanning gebruiken.

Accuduur

Een van de grootste voordelen van een laptop / computer is dat je vanaf iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Hierdoor kun je met een laptop ook buitenshuis aan toepassingen werken.

Om op verschillende locaties aan toepassingen te kunnen werken heeft de laptop een accu nodig. De tijd dat er op de accu kan worden gewerkt is afhankelijk van het type toepassing en de grootte van de accu. 

In de behuizing van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T zit een accu met een grote batterijcapaciteit waarmee je tot wel 8 uur lang aan toepassingen kunt werken. Bij het werken aan toepassingen wordt er stroom van de accu verbruikt. 

Doordat het werken aan toepassingen stroom verbruikt komt er een moment waarop de accu leeg is. Wanneer de accu leeg is kun je niet verder werken. Om weer verder te kunnen werken moet de accu worden opgeladen. Voor het opladen van de accu wordt een oplader meegeleverd. Tijdens het opladen van de accu kun je met de laptop via het stroom werken.  

Accuduur

Snelheid

Wanneer je met een laptop / computer aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet al te lang hoeft te wachten voordat een toepassing is voltooid. Om snel aan toepassingen te kunnen werken moet de laptop over goede eigenschappen beschikken. 

ASUS heeft bij het ontwikkelen van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T goed over de componenten in de behuizing nagedacht. Hierdoor kun je met dit model snel aan iedere toepassing werken. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is deze laptop uitgerust met de volgende componenten:

 • 16GB werkgeheugen 
 • Intel Core i7-11370H. Deze processor behoort tot de 11de generatie Intel processor. De Intel Core i7 processor behoort tot het hoge segment van de Intel processor. De processor wordt gebruikt om berekeningen tijdens het werken aan toepassingen uit te voeren. Deze processor heeft vier verschillende kernen waardoor je met deze laptop zelfs snel en efficiënt aan iedere toepassing kunt werken
 • Naast de snelle berekeningen speelt ook de snelheid waarop er met bestanden kan worden gewerkt een belangrijke rol. Bij deze laptop wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid waardoor sneller aan toepassingen kan worden gewerkt. Wanneer het besturingssysteem op een SSD schijf wordt geïnstalleerd kan dat een flinke snelheidswinst opleveren
ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een strak vormgegeven robuuste behuizing?

De ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een compact formaat behuizing.

Door de combinatie van het compacte formaat en de goede eigenschappen van de gebruikte componenten kun je deze laptop gebruiken om op iedere locatie aan een grote verscheidenheid aan toepassingen snel te werken.

Bekijk de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T hier!

Bestanden opslaan

Als je met een computer of laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je met bestanden kunt werken. Bijvoorbeeld om nieuwe bestanden te bewaren of bestaande bestanden te wijzigen. 

Voor het werken aan bestanden heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. De hoeveelheid bestanden die op de harde schijf worden opgeslagen is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de harde schijf. 

In de behuizing van de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T zit een harde schijf met een grootte van 512GB. Met een harde schijf met een opslagruimte van 512GB heb je voldoende ruimte voor het bewaren van de belangrijkste bestanden. 

Als je aan belangrijke bestanden zoals foto’s, video’s en animaties gaat werken neemt dit al snel veel opslagruimte in beslag. Wanneer je deze bestanden alleen op de harde schijf bewaart kun je tegen problemen aanlopen. Zo kan het voorkomen dat de harde schijf vol raakt, de harde schijf defect raakt of dat er een virus op de computer is beland. 

harde schijf

Om meer bestanden te kunnen bewaren en de belangrijke bestanden te beveiligen kan er een reservekopie van de bestanden worden gemaakt. Voor het maken van een reservekopie wordt vaak een USB-opslag apparaat zoals een externe harde schijf of USB-stick gebruikt. 

Voordat je een USB-opslag apparaat kunt gebruiken om een reservekopie te bewaren moet deze met de laptop worden verbonden. Deze laptop heeft voor het aansluiten van een USB-opslag apparaat vier verschillende USB-poorten. Deze USB poorten zijn in drie versies te verdelen waaronder:

 • 3 * USB 3.2 type-A
 • 1 * USB 4.0

Op iedere USB poort kan een USB-opslag apparaat worden aangesloten. De snelheid waarin de bestanden kunnen worden overgedragen is afhankelijk van de gebruikte USB versie. 

In vergelijking met USB 3.2 werkt de UBS 4.0 versie met een twee keer zo hoge overdracht snelheid. Door de hogere snelheid waarin bestanden kunnen worden overgedragen kun je de bestanden met USB 4.0 razendsnel verplaatsen.

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Wanneer je bestanden op een USB-opslag apparaat of op de harde schijf bewaard kan het voorkomen dat je de bestanden niet altijd bij de hand hebt. Het internet heeft hier tegenwoordig een oplossing voor. Zo kun je belangrijke bestanden in een online-opslagruimte bewaren. Voor het bewaren van bestanden in een online-opslag ruimte zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden waaronder:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Voordat bestanden in een online-opslagruimte (de cloud) kunnen worden bewaard moet er een account worden aangemaakt. Bij het aanmaken / registreren van het Microsoft account krijg je een gratis online-opslagruimte met een grootte van 5GB. 

De online-opslag ruimte van 5GB binnen OneDrive zit al snel vol. Gelukkig heeft Microsoft hier goed over nagedacht. Zo kun je de online-opslagruimte binnen OneDrive op drie verschillende manieren uitbreiden waaronder:

cloud opslag
 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Met het uitgebreidste abonnement van OneDrive (Microsoft Office 365) wordt de online-opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft gebruiken om aan verschillende toepassingen te werken. Programma’s uit het Microsoft office 365 abonnement kunnen voornamelijk voor kantoor toepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

In de laatste jaren zijn draadloze verbindingen steeds belangrijker geworden. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • De communicatie zoals met elkaar bellen of voor het versturen en ontvangen van berichten
 • Bewaren van bestanden in de cloud
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bekijken van video’s
 • Luisteren naar muziek

Om met de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T via het internet te kunnen werken heeft deze laptop een netwerkadapter. Met de netwerk adapter die voor dit model is gebruikt kan de laptop naast de internetverbinding ook met apparaten onderling worden verbonden.

Draadloze verbindingen ASUS VivoBook 17 X712FA-AU686T

Voor de verbinding tussen apparaten kan de bluetooth 5.1 verbinding worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor de bluetooth verbinding kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen

Wanneer je de laptop met de draadloze internetverbinding in huis (WiFi) wilt gaan verbinden heb je daar gegevens voor ndoig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)
ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een strak vormgegeven robuuste behuizing?

De ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verwerkt in een compact formaat behuizing.

Door de combinatie van het compacte formaat en de goede eigenschappen van de gebruikte componenten kun je deze laptop gebruiken om op iedere locatie aan een grote verscheidenheid aan toepassingen snel te werken.

Bekijk de ASUS TUF Dash F15 FX516PM-HN023T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *