ASUS S512JP-BQ229T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 44 minuten

Ben jij de zoektocht naar een nieuwe laptop gestart? Het zal je dan hoogstwaarschijnlijk zijn opgevallen dat er tegenwoordig enorm veel keuze is. Het kiezen van een goede laptop wordt hierdoor al snel lastig. 

Wanneer je een laptop gaat kopen is het belangrijk dat je van tevoren nadenkt over waarvoor je de laptop wilt gaan gebruiken. De ASUS S512JP-BQ229T  heeft een ultradunne compacte behuizing. Hierdoor wordt deze laptop ook wel een ultrabook genoemd.

Het grootste voordeel van een ultrabook is dat dit type laptop een laag gewicht heeft. Zo weegt deze laptop ongeveer 1.7KG waardoor je hem makkelijk kunt vervoeren. Dit is erg handig als je de laptop wilt gebruiken om onderweg aan toepassingen te werken. Bijvoorbeeld het maken van een aantekening, het zoeken naar informatie of het bekijken van een video. 

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken spelen de prestaties een belangrijke rol. ASUS heeft hier tijdens het ontwikkelen van dit model goed over nagedacht. Zo is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Het is hierdoor zelfs mogelijk om snel en efficiënt aan de zwaardere toepassingen te werken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen!

Inhoudsopgave

ASUS S512JP-BQ229T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarmee je vlot aan basistaken kunt werken?

De ASUS S512JP-BQ229T is een compact formaat laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft de behuizing een dikte van 2CM en dunne randen om het 15 inch grootte beeldscherm.

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt komen beelden vloeiend in hoge kwaliteit en met realistische kleuren naar voren.

Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door deze goede eigenschappen van de componenten kun je zelfs snel aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken.

Bekijk de ASUS S512JP-BQ229T hier!

Werken met de ASUS S512JP-BQ229T

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken heb je daar apps en programma’s voor nodig. Om met apps en programma’s te kunnen werken moeten de gewenste apps en programma’s binnen het besturingssysteem worden geInstalleerd.

Naast het kunnen installeren van apps en programma’s wordt het besturingssysteem door de computer / laptop als aansturing gebruikt. Hierdoor kan een computer / laptop zonder besturingssysteem niet werken. 

In de afgelopen jaren zijn er voor de computer / laptop veel verschillende updates geweest. Naast de updates die er voor de computer zijn geweest, zijn er ook nieuwe besturingssystemen bij gekomen. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer tegenwoordig kan werken zijn onder andere: 

Werken met de ASUS S512JP-BQ229T
 • Linux
 • OSX
 • Windows

Voor ieder besturingssysteem zijn er andere apps en programma’s beschikbaar. Ondanks dat de verschillende besturingssystemen van elkaar verschillen zijn er ook overeenkomsten. De belangrijkste dingen waarvoor de computer het besturingssysteem gebruikt zijn onder andere:

 • Apparaten die op de laptop zijn aangesloten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen openen, bewaren en sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Het starten van de computer / laptop
 • Bewaren van bestanden

Op de ASUS S512JP-BQ229T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Windows staat op veel verschillende apparaten zoals laptops en computer geïnstalleerd. Hierdoor zijn er ook veel verschillende computergebruikers die met dit besturingssysteem werken. 

iedere Windows / computer gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan iedere toepassing te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. Met dit grote aantal apps en programma’s kunnen Windows computers voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS S512JP-BQ229T installeren: de voorbereidingen

Als je met een computer of laptop wilt gaan werken moet er een besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Voordat je het besturingssysteem Windows kunt gaan installeren moet je de ASUS S512JP-BQ229T op de Windows installatie voorbereiden. Deze voorbereidingen bestaan uit drie verschillende stappen waaronder:

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Deze laptop kan alleen draadloos met het internet worden verbonden. Wanneer je deze laptop met het internet wilt gaan verbinden heb je daar gegevens van de internetverbinding voor nodig. De gegevens die je voor de verbinding met het internet nodig hebt staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met:

Windows op de ASUS S512JP-BQ229T
 • De netwerknaam (SSID)
 • Het wachtwoord (WPA of WPA 2 key)

Om de laptop met de internetverbinding te verbinden moet je met de linkermuisknop op de naam van de internetverbinding in de lijst van de beschikbare internetverbindingen te drukken. 

Nadat je de netwerknaam hebt geselecteerd wordt er een venster met daarin een invoerveld geopend. Binnen dit venster moet het wachtwoord behorende bij de internetverbinding worden ingevoerd. Deze code staat op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: “WPA of WPA2”. Nadat je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd kan de laptop met het internet worden verbonden. 

Nadat de verbinding met het internet tot stand is gebracht moet je de gegevens van het Microsoft account invoeren. Voor de gebruikersnaam van een Microsoft account wordt een e-mail adres gebruikt. Het e-mail adres dat voor het Microsoft account kan worden gebruikt moet bij Microsoft zijn aangemaakt. Enkele voorbeelden van e-mail adressen die bij Microsoft aangemaakt kunnen zijn eindigen onder andere op:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Wanneer je nog geen Microsoft account hebt, dan moet je deze binnen deze stap aanmaken. Hoe dit in zijn werk gaat kun je stapsgewijs lezen in het artikel: “Microsoft account aanmaken”. Een Microsoft account kun je naast het installeren van een Windows computer / laptop ook voor verschillende andere doeleinden gebruiken zoals:

Microsoft account aanmaken persoonsgegevens
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Na het invoeren van de gegevens van het Microsoft account moet het besturingssysteem Windows worden geactiveerd. Voor de activatie van een besturingssysteem heb je een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer, laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Voor het installeren van het besturingssysteem Windows op de ASUS S512JP-BQ229T moet een installatieprocedure worden doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit verschillende fases.

In het begin van de Windows installatie moet worden bevestigt dat je het besturingssysteem Windows wilt gaan gebruiken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “OK”, “Akkoord” of doorgaan drukken. 

Wanneer je hebt bevestigt dat je met het besturingssysteem Windows wilt werken kan het besturingssysteem uiteindelijk op de laptop worden geïnstalleerd. Tijdens de installatie van het besturingssysteem worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Windows 10 installeren

Wanneer er met de computer / laptop wordt gewerkt krijgt de laptop / computer instructies van het besturingssysteem waarmee de laptop / computer weet hoe er op acties van de gebruiker kan worden gereageerd. Enkele voorbeelden waarvoor de bestanden / instellingen van het besturingssysteem worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het aansturen van aangesloten apparaten
 • Installeren van apps en programma’s
 • De verbinding met de buitenwereld via het internet en de bluetooth verbinding tot stand brengen
 • Werken aan toepassingen met apps en programma’s 

Aan het einde van de installatie kun je het besturingssysteem naar eigen voorkeur aanpassen. Enkele dingen die van het besturingssysteem kunnen worden aangepast zijn onder andere:

 • Een andere achtergrond instellen
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Wanneer je de gehele installatieprocedure hebt doorlopen kun je meteen met het besturingssysteem Windows aan basistoepassingen werken. Om aan verschillende basistoepassingen te kunnen werken worden er apps en programma’s tijdens de Windows installatie geïnstalleerd. Enkele toepassingen waarvoor deze apps en programma’s kunnen worden gebruikt zijn onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
ASUS S512JP-BQ229T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarmee je vlot aan basistaken kunt werken?

De ASUS S512JP-BQ229T is een compact formaat laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft de behuizing een dikte van 2CM en dunne randen om het 15 inch grootte beeldscherm.

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt komen beelden vloeiend in hoge kwaliteit en met realistische kleuren naar voren.

Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door deze goede eigenschappen van de componenten kun je zelfs snel aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken.

Bekijk de ASUS S512JP-BQ229T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS S512JP-BQ229T

Om met de computer / laptops te kunnen werken zijn apps en programma’s nodig. Voor iedere toepassing zijn andere apps en programma’s nodig. Voordat je met een app of programma aan toepassingen kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Het besturingssysteem bepaald met welke apps en programma’s je kunt werken. Zo zijn er voor ieder besturingssysteem andere apps en programma’s beschikbaar. 

Voor laptops en computers zijn verschillende besturingssystemen beschikbaar. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer kan werken zijn onder andere:

 • Linux
 • OSX
 • Google Chrome OS
 • Microsoft Windows

Bij de ASUS S512JP-BQ229T wordt het besturingssysteem Windows gebruikt. Hierdoor kun je met deze laptop alleen met de apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Het besturingssysteem Windows staat tegenwoordig op het grootste aantal computers en laptops geïnstalleerd. Door de grote hoeveelheid aan apparaten die met het besturingssysteem Windows werken zijn er ook veel verschillende Windows / computer gebruikers. 

Iedere computergebruiker kan de computer voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de grote hoeveelheid toepassingen te kunnen werken zijn er veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. 

Met het grote aantal apps en programma’s kan de zoektocht naar apps en programma’s lastig worden. Om de gewenste apps en programma’s sneller terug te vinden kunnen apps en programma’s per toepassing in categorieën worden verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere: 

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafische mooi afgewerkte spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS S512JP-BQ229T installeren

Voor computers en laptops is het internet in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Hierdoor zijn ook de mogelijkheden van waarvoor het internet kan worden gebruikt toegenomen. 

Wanneer je met de ASUS S512JP-BQ229T via het internet aan toepassingen wilt gaan werken zijn daar twee verschillende opties voor. Zo kun je met een website of via een app met het internet werken. Doordat apps via het internet werken heeft het werken met een app veel weg van het werken via een website.

Voordat je een app kunt gebruiken om aan toepassingen te werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Apps kunnen bij een Windows computer alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd.

Microsoft store Apps

De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd en moet voor de installatie van een app worden geopend. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de de Microsoft Store drukken. 

Nadat je de Microsoft Store hebt geopend moet je met het Microsoft account binnen de Windows Store inloggen. Dit gegevens van het Microsoft account die je hier op moet geven zijn dezelfde gegevens als de gegevens die je nodig hebt om de laptop / computer te installeren of om bij de computer / laptop in te loggen. 

Wanneer je binnen de Microsoft Store bent ingelogd kun je de gewenste app opzoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Windows Store op twee verschillende manieren waaronder:

 • Een categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Nadat je de gewenste app hebt gevonden kun je deze gaan installeren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. Nadat je op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”.

App zoeken in de Windows Store

Door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Installeren” te drukken worden bestanden en instellingen behorende bij de app binnen het besturingssysteem opgeslagen. 

Wanneer er met de app aan een toepassing wordt gewerkt krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties binnen de app moet worden gereageerd. 

Om de app na de installatie snel te kunnen starten wordt er aan het einde van de installatie een snelkoppeling naar de app gemaakt. Deze snelkoppeling behorende bij de app kun je vervolgens in het startmenu vinden. 

Programma’s op de ASUS S512JP-BQ229T installeren

Wanneer je zonder internetverbinding aan toepassingen wilt gaan werken heb je daar programma’s voor nodig. Programma’s zijn er al sinds dat de computer voor de consument beschikbaar werd. 

In de afgelopen jaren zijn de programma’s enorm verbeterd. Door deze verbeteringen zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn de bestaande programma’s gebruiksvriendelijke geworden. Hierdoor kun je sneller en efficiënter aan de gewenste toepassing werken. 

Voordat je met een programma aan een toepassing kunt werken moet het programma binnen het besturingssysteem Windows op de laptop / computer worden geïnstalleerd.

Voor de installatie van een programma heb je altijd een installatiebestand nodig. De grootte van dit installatiebestand is afhankelijk van het type programma en de manier waarop je het programma installeert. 

Programma installeren

Programma’s kunnen bij Windows computers / laptops op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kun je een programma vanaf een USB-stick of vanaf het internet installeren. 

Wanneer je een programma via het internet gaat installeren heb je daar in vergelijking met de installatie vanaf de USB-stick een kleiner installatiebestand nodig. Wanneer je het programma vanaf het internet gaat installeren worden de benodigde bestanden namelijk via het internet gedownload.

Om een programma te kunnen installeren moet je met de linkermuisknop op het installatiebestand behorende bij het programma drukken. Nadat het installatiebestand is geopend wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin een product of activatiecode moet worden ingevoerd. Deze code wordt vaak bij het programma geleverd en bestaat uit een combinatie van cijfers en letters. 

Wanneer het programma is geactiveerd moet er worden bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Wanneer het programma wordt geïnstalleerd worden er bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. Wanneer je vervolgens met het programma aan een toepassing gaat werken krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Met behulp van deze instructies weet de computer hoe er op acties binnen het programma moet worden gereageerd.

Als de gehele installatieprocedure is doorlopen kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Voor programma’s heb je hierbij de keuze uit het plaatsen van de snelkoppeling in het startmenu, op het bureaublad of beiden. Met behulp van deze snelkoppeling kan het programma snel worden gestart zodat je snel aan de gewenste toepassing kunt werken. 

ASUS S512JP-BQ229T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarmee je vlot aan basistaken kunt werken?

De ASUS S512JP-BQ229T is een compact formaat laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft de behuizing een dikte van 2CM en dunne randen om het 15 inch grootte beeldscherm.

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt komen beelden vloeiend in hoge kwaliteit en met realistische kleuren naar voren.

Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door deze goede eigenschappen van de componenten kun je zelfs snel aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken.

Bekijk de ASUS S512JP-BQ229T hier!

Het uiterlijk van de ASUS S512JP-BQ229T

Met de ASUS S512JP-BQ229T kun je goed voor de dag komen. Zo heeft deze laptop een grijze ultra-dunne mooi afgewerkte behuizing. Door het compacte formaat van de behuizing kan ook het gewicht van de laptop worden beperkt. De behuizing van deze laptop heeft een gewicht van 1.7KG en is hierdoor erg licht te noemen. 

Door de combinatie van het lichte gewicht en het compacte formaat van de behuizing kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken of om even snel aan een document te werken. 

Behuizing van de ASUS S512JP-BQ229T

Bediening

Om met een laptop / computer aan toepassingen te kunnen werken moet je de laptop / computer kunnen bedienen. Voor de bediening van de laptop / computer zijn componenten voor de bediening nodig. In de behuizing van de ASUS S512JP-BQ229T zitten alle benodigde componenten voor de bediening verwerkt waaronder:

 • Een toetsenbord waarmee je letters en cijfers in kunt voeren
 • Muis / touchpad
 • Beeldscherm waarop je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Speakers waarmee je naar geluiden kunt luisteren

Deze laptop heeft voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens een toetsenbord met de internationale indeling. Bij een toetsenbord met deze indeling staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan op het toetsenbord. Een toetsenbord met deze indeling wordt ook wel het Qwerty toetsenbord genoemd. 

Bediening van de ASUS S512JP-BQ229T

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken moeten er acties kunnen worden uitgevoerd. Voor het uitvoeren van acties wordt vaak een muis gebruikt. 

De muis wordt ook wel de cursor genoemd en kan worden herkend aan een pijltje op het beeldscherm. Enkele functies waarvoor de cursor kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het openen van bestanden, apps en programma’s
 • Acties binnen apps en programma’s uitvoeren
 • Programma’s, apps en het besturingssysteem afsluiten

Voor de bediening van de muis zit bij deze laptop een aanraakgevoelig plaatje onder het toetsenbord in de behuizing verwerkt. Dit aanraakgevoelige plaatje wordt het touchpad genoemd. Een touchpad kun je bedienen door met de vingers op het touchpad te drukken of door met de vingers op het touchpad te drukken.

Het beeldscherm van de ASUS S512JP-BQ229T

Wanneer je aan toepassingen wilt werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft de ASUS S512JP-BQ229T een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch. 

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model wordt gebruikt komen beelden helder, zuiver en in een hoge kwaliteit naar voren. Voor de hoge beeldkwaliteit heeft het beeldscherm de volgende specificaties:

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Mat beeldscherm waardoor je de beelden ook in het zonnetje kunt bekijken
 • IPS techniek waarbij beelden met realistische kleuren en vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken
 • Op dit beeldscherm worden beelden 60keer per seconde ververst. Hierdoor kun je beelden vanaf dit beeldscherm 
Beeldscherm van de ASUS S512JP-BQ229T

Naast het bekijken van de beelden kun je met deze laptop ook aan de grafische toepassingen werken. Om aan de grafische toepassingen te kunnen werken heeft dit model de NVIDIA GeForce MX330. Deze videokaart beschikt over 2GB werkgeheugen waardoor je deze laptop voor verschillende grafische toepassingen kunt gebruiken zoals:

 • Het bewerken van foto’s en video’s
 • Het maken van 2D en 3D animaties
 • Met hoge prestaties computer spelletjes spelen
ASUS S512JP-BQ229T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarmee je vlot aan basistaken kunt werken?

De ASUS S512JP-BQ229T is een compact formaat laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft de behuizing een dikte van 2CM en dunne randen om het 15 inch grootte beeldscherm.

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt komen beelden vloeiend in hoge kwaliteit en met realistische kleuren naar voren.

Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door deze goede eigenschappen van de componenten kun je zelfs snel aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken.

Bekijk de ASUS S512JP-BQ229T hier!

De ASUS S512JP-BQ229T voor de ontspanning gebruiken

Tegenwoordig kunnen computers en laptops voor een grote verscheidenheid aan toepassingen worden gebruikt. Zo kun je de laptop / computer gebruiken voor het zoeken naar informatie, het werken aan documenten of het werken aan toepassingen. Naast het werken aan toepassingen kan de computer / laptop ook voor de ontspanning worden gebruikt. Bij ontspanning kun je denken aan onder andere:

 • Het bekijken van foto’s en video’s
 • Kijken en maken van 2D en 3D animaties
 • Spelen van spelletjes in hoge kwaliteit 

Als je de laptop / computer voor de ontspanning wilt gebruiken speelt de beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. Hier heeft ASUS bij het ontwikkelen van de ASUS S512JP-BQ229T goed over nagedacht. Zo heeft dit model een 15 inch groot beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Entertainment met de ASUS Zenbook

Naast het kunnen bekijken van beelden moet je voor de optimale  beleving ook naar geluiden kunnen luisteren. Voor het luisteren naar geluiden heeft dit model twee stereo speakers waaruit geluiden helder, zuiver en met een krachtige bas klinken.

Door de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit kan deze laptop worden gebruikt om de ontspanning in een hoge kwaliteit te beleven.

Accuduur

Een van de grootste voordelen van de laptop is dat je op iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Om buitenshuis met de laptop aan toepassingen te kunnen werken heeft de laptop een accu nodig. 

De tijd dat je met de laptop op de accu kunt werken wordt bepaald door de grootte van de accu en de toepassing waaraan je werkt. In vergelijking met het zoeken naar informatie verbruikt het bewerken van foto’s / video’s meer stroom. Hierdoor zal de accu dan ook sneller leeg zijn. 

Wanneer je enige tijd met de laptop op de accu hebt gewerkt volgt er een moment waarop de accu leeg is. Om weer verder te kunnen werken moet de accu worden opgeladen. Hiervoor moet de laptop met het stopcontact worden verbonden. 

Voor het opladen van de accu wordt een voedingsadapter meegeleverd. Deze voedingsadapter kan worden gebruikt om de accu op te laden. Daarnaast kun je tijdens het opladen van de accu meteen aan verschillende toepassingen werken. 

Accu van de Chromebook

Snelheid

Wanneer je aan toepassingen gaat werken is het fijn als je snel en efficiënt aan toepassingen kunt werken. Om snel aan toepassingen te kunnen werken heeft de laptop / computer componenten met goede eigenschappen nodig. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS S512JP-BQ229T goed over nagedacht. Zo is dit model uit gerust met de volgende componenten:

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i7-1065G7 processor. Deze processor werkt op een hoge snelheid met vier verschillende kernen. Hierdoor kun je zelfs snel en efficiënt aan meerdere zware toepassingen tegelijkertijd werken
 • Bij het werken aan toepassingen is het belangrijk dat bestaande en nieuwe bestanden op de harde schijf kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden heeft dit model een SSD schijf. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kan de installatie van Windows op dit type harde schijf een enorme snelheidswinst opleveren
ASUS S512JP-BQ229T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarmee je vlot aan basistaken kunt werken?

De ASUS S512JP-BQ229T is een compact formaat laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft de behuizing een dikte van 2CM en dunne randen om het 15 inch grootte beeldscherm.

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt komen beelden vloeiend in hoge kwaliteit en met realistische kleuren naar voren.

Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door deze goede eigenschappen van de componenten kun je zelfs snel aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken.

Bekijk de ASUS S512JP-BQ229T hier!

Bestanden opslaan


Als je aan toepassingen wilt werken is het belangrijk dat bestaande en nieuwe bestanden kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden heeft de laptop / computer een harde schijf nodig. 

De hoeveelheid bestanden zoals foto’s, video’s en documenten die op een harde schijf kunnen worden opgeslagen is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de harde schijf. Zo neemt een video in vergelijking met de foto meer ruimte in beslag. 

In de behuizing van de ASUS S512JP-BQ229T zit een harde schijf met een opslagruimte van 256GB. Wanneer je veel bestanden op de harde schijf wilt bewaren loop je met een opslagruimte van 256GB al snel tegen beperkingen aan. Voor deze opslagruimte wordt bij deze laptop de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. 

In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je bij een SSD schijf sneller met bestanden werken.

harde schijf

Met een opslagruimte van 256GB loop je al snel tegen beperkingen aan. Wanneer je meerdere bestanden wilt gaan bewaren kan er een USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. 

Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of externe harde schijf kunt bewaren moet deze met de laptop worden verbonden. Hiervoor heeft dit model vier verschillende USB-poorten waaronder:

 • 2 * USB 2.0
 • 1 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Ieder USB poort kan worden gebruikt voor het overdragen van bestanden. De snelheid waarin de bestanden naar het USB-opslag apparaat kunnen worden overgedragen is afhankelijk van de gebruikte USB versie. In vergelijking met USB 2.0 heeft de USB 3.2 versie een hogere overdracht snelheid. Hierdoor is het handig om de USB 3.2 poorten te gebruiken voor het overdragen van de grotere bestanden. 

Naast het overbrengen van bestanden krijg je met een USB 3.2 type-c poort extra functies tot de beschikking. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere:

 • Opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Naast het bewaren van bestanden op een USB-opslag apparaat of de harde schijf kun je bestanden tegenwoordig ook in een online-opslagruimte bewaren. Een online-opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven die een online-opslagruimte beschikbaar stellen waaronder:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Voordat je de cloud kunt gebruiken moet je een account hebben aangemaakt. Een account voor de cloud bestaat meestal uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. 

Werken in de cloud

Tijdens het registreren / aanmaken van een Microsoft account krijg je een gratis abonnement bij OneDrive tot de beschikking. Met het gratis abonnement op OneDrive krijg je een online-opslagruimte van 5GB. 

In een opslagruimte van 5GB kunnen maar weinig bestanden worden opgeslagen. Gelukkig kan deze online-opslagruimte gemakkelijk worden uitgebreid. Voor het uitbreiden van dit account kun je een betaald abonnement op OneDrive afsluiten. Microsoft heeft hiervoor verschillende abonnementen beschikbaar waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de  verschillende abonnementen die voor Microsoft OneDrive beschikbaar zijn is het Microsoft Office 365 de uitgebreidste. Met het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot. Hierdoor kun je bijna alle bestanden die op de harde schijf staan in de cloud bewaren. 

Naast de grotere opslagruimte kun je de programma’s van Microsoft uit het Microsoft Office pakket gebruiken. Deze programma’s van Microsoft kunnen voor verschillende zakelijke toepassingen worden gebruikt zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Het internet is in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ook het aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn in de afgelopen jaren flink toegenomen. Zo kan het internet worden gebruikt om naar informatie te zoeken, het bekijken van een video, het delen van bestanden of het werken aan toepassingen.

Om via het internet te kunnen werken heeft een laptop / computer een netwerkadapter nodig. In de behuizing van de ASUS S512JP-BQ229T zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan werken waaronder: 

 • WiFI (Voor de draadloze verbinding met het internet)
 • Bluetooth 4.1 (Voor de draadloze verbinding tussen apparaten onderling)

Wanneer je de laptop met een draadloze internetverbinding  wilt gaan verbinden heb je de gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden aangegeven met:

Draadloze verbinding
 • De netwerknaam: SSID
 • Het wachtwoord WPA of WPA2 key

Naast de verbinding met de buitenwereld via het internet kun je deze laptop gebruiken om onderling met andere apparaten te verbinden. Voor de draadloze verbinding tussen apparaten 

Een verbinding met het internet is bij deze laptop niet alles. Je kunt dit model namelijk ook met apparaten onderling verbinden. Hiervoor kan de netwerkadapter overweg met bluetooth 5.0.

Bluetooth 5.0 kan worden gebruikt om een verbinding onderling tussen apparaten tot stand te brengen. Enkele toepassingen waarvoor je bluetooth 5.0 kunt gebruiken zijn onder andere:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
ASUS S512JP-BQ229T

Ben jij op zoek naar een compacte laptop waarmee je vlot aan basistaken kunt werken?

De ASUS S512JP-BQ229T is een compact formaat laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft de behuizing een dikte van 2CM en dunne randen om het 15 inch grootte beeldscherm.

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt komen beelden vloeiend in hoge kwaliteit en met realistische kleuren naar voren.

Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door deze goede eigenschappen van de componenten kun je zelfs snel aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken.

Bekijk de ASUS S512JP-BQ229T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *