ASUS S512JA-BQ452T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 45 minuten

Ben jij de zoektocht naar een nieuwe laptop gestart? Spelen de prestaties van de laptop hierin een belangrijke rol? De ASUS S512JA-BQ452T is een vlotte laptop waarbij componenten zijn verwerkt in een behuizing met een compact formaat behuizing. 

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd heeft de laptop een beeldscherm met een 15 inch groot beeldscherm met goede prestaties. 

Wanneer je de laptop voor verschillende toepassingen wilt gaan gebruiken speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm met goede prestaties. Door de goede prestaties van het beeldscherm kun je beelden haarscherp en met realistische kleuren in hoge kwaliteit bekijken.

Wil jij meer weten over de prestaties van deze laptop? Wij hebben dit model getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

Behuizing van de ASUS S512JA-BQ452T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

De ASUS S512JA-BQ452T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op het beeldscherm gebeurd. Dit model heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch met goede prestaties. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Bekijk de ASUS S512JA-BQ452T hier!

Werken met de ASUS S512JA-BQ452T

Wanneer je met de computer / laptop aan toepassingen wilt gaan werken zijn daar apps en programma’s voor nodig. Om met een programma aan een toepassing te kunnen werken moet een programma / app binnen een besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Het besturingssysteem is een van de belangrijkste software voor de computer wat voor de aansturing wordt gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor de computer / laptop een besturingssysteem gebruikt zijn onder andere: 

 • Het kunnen installeren van programma’s / apps voor het werken aan taken
 • Aangesloten apparaten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen lezen en schrijven van bestanden naar de harde schijf

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer toepassingen bijgekomen waarvoor een computer / laptop kan worden gebruikt. Doordat de computer / laptop voor steeds meer doeleinden wordt gebruikt zijn er veel nieuwe computergebruikers bijgekomen. 

Iedere computergebruiker kan de computer voor specifieke doeleinden gebruiken. Hierdoor kan iedere computergebruiker andere eisen aan de computer / laptop stellen. 

Werken met de ASUS S512JA-BQ452T

Bedrijven die ontwikkelaars ontwikkelen hebben hier goed over nagedacht. Zo zijn er verschillende besturingssystemen geweest waarmee de computer / laptop kan werken. Ieder besturingssysteem kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Enkele doeleinden waarvoor de computer / laptop een besturingssysteem gebruikt zijn: 

 • Installeren van apps en programma’s
 • Kunnen werken met bestanden
 • Aangesloten apparaten herkennen en aansturen
 • Componenten uit de laptop herkennen en aansturen

Ondanks de overeenkomende doeleinden waarvoor een besturingssysteem wordt gebruikt verschillen de besturingssystemen onderling. Zo zijn er voor ieder besturingssysteem verschillende apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor kun je sommige besturingssystemen voor andere toepassingen gebruiken. Enkele besturingssystemen die vaak voor de laptop / computer wordt gebruikt zijn:  

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Voor de ASUS S512JA-BQ452T wordt het besturingssysteem Windows gebruikt. Hierdoor behoort deze laptop tot de categorie Windows computers. Er zijn tegenwoordig veel verschillende Windows gebruikers. 

Iedere Windows gebruiker kan een laptop / computer voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de verschillende toepassingen van de verschillende computergebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel apps en programma’s beschikbaar. Met het grote aanbod aan apps en programma’s kan een Windows computer voor bijna iedere toepassing worden gebruikt.  

ASUS S512JA-BQ452T installeren: de voorbereidingen

Wanneer je met een besturingssysteem op de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken moet het besturingssysteem op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Voordat je een besturingssysteem op de ASUS S512JA-BQ452T kunt gaan installeren moet de laptop op de installatie worden voorbereid. Hierbij kun je denken aan: 

 • De laptop / computer met het internet verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Dit model kan op drie verschillende manieren met het internet worden verbonden. Zo kan deze laptop zowel bedraad als draadloos met de internetverbinding in huis worden verbonden en kun je met dit model via een data (3G verbinding) werken.

De installatie van een besturingssysteem verbruikt veel data. Hierdoor is het verstandig om het besturingssysteem via de draadloze of bedrade internetverbinding in huis te installeren.   

Windows op de ASUS S512JA-BQ452T

Voor de verbinding met de draadloze internetverbinding zijn gegevens nodig. De gegevens die je voor de draadloze internetverbinding nodig hebt staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden aangegeven met:

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Als je via de draadloze internetverbinding wilt gaan werken moet je de internetverbinding selecteren door met de linkermuisknop op de naam van het netwerk uit de lijst met beschikbare internetverbindingen te drukken.

Nadat je de naam van de internetverbinding hebt geselecteerd wordt er om het wachtwoord behorende bij de internetverbinding gevraagd. Het wachtwoord behorende bij de internetverbinding staat op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met WPA of WPA2 key.

Als je de gegevens van de internetverbinding hebt ingevoerd kan de laptop uiteindelijk met de laptop worden verbonden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. 

Wanneer de laptop met het internet is verbonden wordt er om de gegevens van het Microsoft account gevraagd. Het Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Voor een Microsoft account kan een e-mail adres worden gebruikt dat bij Microsoft is aangemaakt. Voorbeelden van e-mail adressen die voor het Microsoft account kunnen worden gebruikt eindigen onder ander op: 

 • @live.nl
 • @outlook.com
 • @msn.com
 • @msn.nl

Als je nog niet met de diensten van Microsoft hebt gewerkt moet je dit e-mail adres aanmaken / registreren voordat je Windows kunt gaan installeren. In het artikel: ”Microsoft account aanmaken” staat stapsgewijs beschreven hoe je dit account aan kunt maken. 

Microsoft account aanmaken

Bij het registreren / aanmaken van een Microsoft account krijg je naast het e-mail adres een gratis online opslagruimte van OneDrive. Voor deze online opslagruimte wordt tijdens de Windows installatie een ruimte gereserveerd. De bestanden die in deze ruimte worden opgeslagen kunnen vanaf iedere computer / laptop via het internet worden benaderd. 

Het Microsoft account wordt bij een Windows computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruikt. Toepassingen waarvoor het Microsoft account bij een Windows computer wordt gebruikt zijn:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Voordat je het besturingssysteem eindelijk op de Windows computer / laptop kunt gaan installeren moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Een besturingssysteem kan met een product / activatie code worden geactiveerd. Vaak krijg je deze code bij de aanschaf van een besturingssysteem of een computer / laptop meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je de ASUS S512JA-BQ452T op de Windows installatie hebt voorbereid kan Windows worden geïnstalleerd. Voor het installeren van Windows moet een installatie procedure worden doorlopen. Deze Windows installatieprocedure bestaat uit drie verschillende fases. 

Om na de installatie met Windows te kunnen werken moet je in de eerste fase bevestigen dat je met dit besturingssysteem wilt gaan werken. Bevestigen dat je met het besturingssysteem kunt werken doe je door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken.  

Windows 10 installeren

Nadat er is bevestigd dat je na de installatie met het besturingssysteem wilt gaan werken kan het besturingssysteem uiteindelijk worden geïnstalleerd. Wanneer je het besturingssysteem op de laptop gaat installeren worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Als je met de computer / laptop aan toepassingen gaat werken worden geven deze bestanden en instellingen instructies aan de computer / laptop. Met deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van het besturingssysteem moet worden gereageerd. Enkele voorbeelden van instructies die de computer / laptop van deze bestanden en instellingen krijgt zijn: 

 • Openen van bestanden, 
 • Het bewaren van bestanden
 • De aanwezige componenten herkennen en aansturen 
 • Aangesloten apparaten herkennen. 

Nadat alle bestanden en instellingen van het besturingssysteem op de harde schijf zijn opgeslagen kan het besturingssysteem naar eigen voorkeur worden aangepast. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Wanneer de volledige installatie van de Windows is voltooid kun je de laptop meteen voor verschillende basistoepassingen gebruiken. Voor het werken aan verschillende toepassingen worden enkele programma’s van Microsoft tijdens de Windows installatie geïnstalleerd.  Met deze programma’s van Microsoft kun je werken aan basistoepassingen zoals: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Behuizing van de ASUS S512JA-BQ452T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

De ASUS S512JA-BQ452T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op het beeldscherm gebeurd. Dit model heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch met goede prestaties. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Bekijk de ASUS S512JA-BQ452T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS S512JA-BQ452T

Als je met de computer / laptop aan toepassingen wilt gaan werken zijn daar apps en programma’s voor nodig. Voor apps en programma’s zijn in de laatste jaren verschillende ontwikkelingen geweest. 

Door de ontwikkelingen voor apps en programma’s zijn de apps en programma’s uitgebreider en gebruiksvriendelijker geworden. Wanneer je met een app of programma aan een toepassing wilt gaan werken moet de app / programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Bij de ASUS S512JA-BQ452T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Er zijn veel verschillende apparaten die met het besturingssysteem Windows werken. Hierdoor zijn er ook heel veel verschillende Windows gebruikers. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Iedere Windows gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Voor bijna iedere toepassing is een ander programma / app nodig. 

Door de grote hoeveelheid aan Windows gebruikers zijn er voor Windows veel verschillende programma’s en apps beschikbaar. Met het grote aanbod aan apps en programma’s kan de zoektocht naar een app / programma moeilijk worden. Hiervoor worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin programma’s en apps kunnen worden onderverdeeld zijn onder andere:  

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS S512JA-BQ452T installeren

Wanneer je aan toepassingen gaat werken kan de op verschillende manieren. Zo kan er zowel met als zonder internetverbinding aan toepassingen worden gewerkt. 

Werken aan toepassingen via het internet kan op twee verschillende manieren. Zo kun je via een website of met een app via het internet aan toepassingen werken. 

Voordat je met een app op de ASUS S512JA-BQ452T aan toepassingen kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Apps kunnen bij een Windows computer alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. 

Microsoft store Apps

Als je een app vanuit de Microsoft Store wilt gaan installeren moet je de Microsoft Store openen. Deze Store kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Microsoft Store in het startmenu te drukken. 

Nadat je de Microsoft Store hebt geopend kun je de zoektocht naar een app starten. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder: 

 • Zoeken naar de categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 
App zoeken in de Windows Store

Als je de gewenste app in de store hebt gevonden kun je deze gaan installeren. Voor het installeren van een app moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de app drukken. Door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app te drukken wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. 

Als je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Installeren” hebt gedrukt worden bestanden en instellingen van de app binnen het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen.  

Wanneer je met een app aan een toepassing werkt krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Hiermee weet de laptop / computer hoe er op acties binnen een programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie wordt er een snelkoppeling naar de app binnen het startmenu gemaakt. Met deze snelkoppeling kun je het de app sneller terugvinden zodat je snel met een app aan een toepassing kunt werken. 

Programma’s op de ASUS S512JA-BQ452T installeren

Al vanaf het eerste moment dat er door de consument met de computer / laptop aan toepassingen kon worden gewerkt werden daar vaak programma’s voor gebruikt. 

In de laatste jaren zijn er een hoop nieuwe programma’s bijgekomen en zijn de oude programma’s steeds verder verbeterd. Met de verbeteringen voor de verschillende programma’s hebben programma’s meer functies gekregen en zijn ze gebruiksvriendelijker geworden. 

Voordat je met een programma aan een toepassing kunt gaan werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Een programma kan bij een Windows computer / laptop op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd waaronder: 

Programma installeren
 • Via het internet
 • Vanaf de USB-stick

Voor het installeren van een programma op een Windows computer heb je altijd een installatiebestand nodig. De grootte van dit installatie bestand kan per programma en de manier waarop een programma wordt geïnstalleerd verschillen. 

Wanneer je een programma via het internet gaat installeren heb je daar in vergelijking met de installatie via de USB-stick maar een klein installatiebestand voor nodig. De rest van de bestanden worden bij de installatie via het internet gedownload.    

Als je een programma wilt gaan installeren moet je het installatiebestand behorende bij het programma openen. Dit installatiebestand kun je openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het installatiebestand te drukken. 

Voor de uiteindelijke installatie moet het programma worden geactiveerd. Een programma kan met een product of activatie code worden geactiveerd. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak bij de aanschaf van software / een programma meegeleverd.  

Wanneer het programma geactiveerd is moet je bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Als alle bevestigingen zijn gegeven kun je het programma uiteindelijk installeren. Bij het installeren van een programma worden bestanden en instellingen behorende bij een programma op de harde schijf bewaard. 

Tijdens het werken aan toepassingen krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Door deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. 

Bij de afronding van de installatie kan een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. De snelkoppeling van een programma kan op het bureaublad en / of in het startmenu worden gemaakt. Beiden snelkoppelingen kunnen ervoor zorgen dat je het programma sneller kunt vinden en daardoor sneller met het programma aan de gewenste toepassing kunt werken. 

Behuizing van de ASUS S512JA-BQ452T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

De ASUS S512JA-BQ452T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op het beeldscherm gebeurd. Dit model heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch met goede prestaties. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Bekijk de ASUS S512JA-BQ452T hier!

Het uiterlijk van de ASUS S512JA-BQ452T

De ASUS S512JA-BQ452T is een compacte laptop met een groot 15 inch beeldscherm. Om het formaat van de behuizing van dit model te beperken heeft de behuizing een dikte van 1.9CM. 

Met een dikte van 1.9CM en dunne randen om het beeldscherm is het gewicht van deze laptop laag te noemen. Ze heeft de behuizing een gewicht van ongeveer 2.0KG. 

Een laptop met dit gewicht is gemakkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken zoals het werken aan document, het geven van een presentatie, zoeken naar informatie of het bekijken van een video. 

Behuizing van de ASUS S512JA-BQ452T

Bediening

Voor het werken aan toepassingen heeft een laptop / computer componenten voor de bediening nodig. Een voordeel van laptops is dat ieder componenten dat nodig hebt voor de bediening in de behuizing is verwerkt. Zo zijn bij de ASUS S512JA-BQ452T de volgende componenten voor de bediening aanwezig: 

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren

Wanneer je aan documenten wilt werken, kunt zoeken naar informatie of met anderen wilt gaan communiceren moeten er letters en cijfers kunnen worden ingevoerd. Voor het invoeren van letters en cijfers heeft een laptop / computer een toetsenbord nodig. 

Bediening van de ASUS S512JA-BQ452T

De ASUS S512JA-BQ452T heeft een toetsenbord dat uit twee delen bestaat. Zo heeft dit model een toetsenbord waarmee letters, cijfers en leestekens kunnen worden ingevoerd en een losstaand numeriek toetsenbord waarmee cijfers sneller kunnen worden ingevoerd. 

Het toetsenbord dat voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens kan worden gebruikt heeft een internationale indeling. Bij deze indeling staan de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord zijn gepositioneerd. 

Naast het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens is het belangrijk dat er acties uitgevoerd kunnen worden. Hiervoor wordt vaak de muis op het beeldscherm gebruikt. De muis op het beeldscherm wordt ook wel de cursor genoemd en is te herkennen aan een pijltje. Dit pijltje wordt gebruikt voor onder ander: 

 • Het openen / sluiten van bestanden
 • Teksten selecteren
 • Openen / sluiten van apps en programma’s
 • Acties binnen een programma / het besturingssysteem uitvoeren

Bij een laptop wordt de cursor vaak met het touchpad bediend. Een touchpad is een aanraakgevoelig glazen plaatje waarmee de cursor met de vingers kan worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het glazen plaatje te drukken of door er met de vingers overheen te vegen. 

Het beeldscherm van de ASUS S512JA-BQ452T

Om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan toepassingen op de computer / laptop gebeurd heeft een laptop / computer een beeldscherm nodig. Bij de ASUS S512JA-BQ452T zit een beeldscherm met een formaat van 15 inch en goede eigenschappen in de behuizing verwerkt. 

Met de goede eigenschappen van het beeldscherm kunnen beelden bij dit model scherp en in hoge kwaliteit worden bekeken. Om de beelden scherp te kunnen bekijken heeft het gebruikte beeldscherm de volgende eigenschappen: 

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. Bij een hoge pixeldichtheid staan er veel pixels op een klein oppervlak. Hierdoor kunnen de beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoond
 • Mat beeldscherm. Hierdoor kun je de beelden zelfs in het zonlicht scherp bekijken
Beeldscherm van de ASUS S512JA-BQ452T

Naast het bekijken van beelden kun je dit model ook voor de grafische toepassingen gebruiken. Als je met een laptop of computer aan grafische toepassingen wilt gaan werken heb je daar een videokaart voor nodig. De 

ASUS S512JA-BQ452T heeft hiervoor een Intel UHD Graphics videokaart. Deze videokaart zit in de processor verwerkt en is hierdoor alleen voor de lichtere grafische toepassingen te gebruiken zoals:  

 • Foto’s  bewerken
 • 2D animaties maken
Behuizing van de ASUS S512JA-BQ452T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

De ASUS S512JA-BQ452T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op het beeldscherm gebeurd. Dit model heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch met goede prestaties. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Bekijk de ASUS S512JA-BQ452T hier!

De ASUS S512JA-BQ452T voor de ontspanning gebruiken

Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer toepassingen bijgekomen waarvoor computers en laptops kunnen worden gebruikt. Zo kan een computer / laptop worden gebruikt om aan toepassingen te werken maar ook ontspanning behoort tot de mogelijkheden. 

Wanneer je de computer / laptop voor de ontspanning gaat gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan onder andere: 

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Voor de optimale beleving van entertainment speelt beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. Om beelden in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft dit model een 15 inch groot beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm kun je video’s, foto’s en computer spelletjes in hoge kwaliteit bekijken. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Bekijken van beelden is voor entertainment niet voldoende. Zo is het belangrijk dat je tijdens het bekijken / luisteren naar entertainment ook naar geluiden kunt luisteren. Hiervoor heeft dit model twee stereo speakers. Deze speakers hebben goede eigenschappen waardoor je geluiden met deze speakers helder, zuiver en met een diepe bas kunt beluisteren.

Accuduur

Laptops staan erom bekend dat je op verschillende locaties aan toepassingen kunt werken. Om onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop / computer een accu nodig. Hoelang er op de accu aan toepassingen kan worden gewerkt is afhankelijk van de grootte van de accu en de toepassing waaraan je werkt. 

De ASUS S512JA-BQ452T heeft een accu met een grote batterijcapaciteit. Hierdoor kun je dit model gebruiken om tot een gehele werkdag op de accu aan toepassingen te werken.  De totale tijd dat er op de accu kan worden gewerkt is afhankelijk van de toepassing waaraan je werkt. Zo verbruikt het werken aan een zwaardere taak meer stroom dan bijvoorbeeld het zoeken naar informatie of het bekijken van een foto / video. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Wanneer er met de laptop op de accu wordt gewerkt wordt er door de laptop stroom verbruikt. Hierdoor volgt er bij het werken aan toepassingen een moment waarop de accu leeg is. Om bij een lege accu verder te kunnen werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. Hiervoor wordt een oplader meegeleverd. Deze oplader kan ook worden gebruikt voor het opladen van de accu.

Snelheid

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen gaat werken wil je natuurlijk niet te lang wachten voordat een taak is voltooid. Hierdoor speelt de snelheid bij het werken aan toepassingen een belangrijke rol. 

Om snel aan verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor de ASUS S512JA-BQ452T componenten met goede eigenschappen gebruikt waaronder: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i5-1035G1. Deze processor heeft 4 afzonderlijke kernen waarmee berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Door deze afzonderlijke kernen kun je zelfs vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd werken.
 • Een SSD schijf waarop bestanden kunnen worden opgeslagen. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kan het installeren van een besturingssysteem op een SSD schijf een flinke snelheidswinst opleveren
Behuizing van de ASUS S512JA-BQ452T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

De ASUS S512JA-BQ452T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op het beeldscherm gebeurd. Dit model heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch met goede prestaties. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Bekijk de ASUS S512JA-BQ452T hier!

Bestanden opslaan

Bij het werken aan toepassingen met een computer / laptop moet er met bestanden kunnen worden gewerkt. Zo moet je bestaande bestanden kunnen wijzigen en nieuwe bestanden kunnen bewaren. Als je aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat de bestanden bewaard kunnen worden. 

Voor het bewaren van bestanden heeft de ASUS S512JA-BQ452T de vernieuwde harde schijf (SSD). In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid waardoor er een stuk sneller met bestanden kan worden gewerkt. De SSD schijf die voor dit model wordt gebruikt heeft een opslagruimte van 256GB. 

Wanneer je bestanden op de harde schijf wilt gaan bewaren loop je met 256GB al snel tegen beperkingen aan. Gelukkig zijn er oplossingen waarmee het geheugen tijdelijk kan worden vergroot. Vaak wordt voor het tijdelijke geheugen een USB-opslag apparaat gebruikt. 

harde schijf

Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat kunt gaan bewaren moet het USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Dit model heeft vier USB poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen worden aangesloten. Deze vier USB-opslag apparaten kunnen over drie verschillende versies worden verdeeld waaronder: 

 • 2 * USB 2.0
 • 1 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Op ieder USB poort kan een USB-opslag apparaat worden aangesloten. De snelheid waarin bestanden kunnen worden uitgewisseld is afhankelijk van de USB versie die wordt gebruikt. In vergelijking met de USB 2.0 poorten hebben de USB 3.2 poorten een hogere lees en schrijfsnelheid. Door deze hogere lees en schrijfsnelheid kunnen bestanden via de USB 3.2 poort een stuk sneller worden uitgewisseld. 

Uitwisselen van bestanden is niet het enige waarvoor de USB poort kan worden gebruikt. De USB 3.2 poort heeft namelijk verschillende andere opties beschikbaar. Enkele functies waarvoor een USB 3.2 poort kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Naast de bestanden op een USB-opslag apparaat kunnen bewaren kan ook het internet worden gebruikt om bestanden veilig te bewaren. Als je bestanden op het internet wilt gaan bewaren wordt daar een online opslagruimte (cloud) voor gebruikt. 

Het grote voordeel van de cloud is dat de opgeslagen bestanden vanaf iedere computer die met het internet is verbonden kan worden benaderd. Wanneer je de bestanden die in de cloud zijn bewaard wilt benaderen moet je met de gegevens behorende bij het account van de cloud inloggen. Nadat je bent ingelogd kun je de bestanden bekijken en vaak ook bewerken. 

Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die een online opslagruimte beschikbaar stellen. Enkele voorbeelden van de cloud zijn onder andere:

 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive
 • Dropbox
cloud opslag

Wanneer je Windows op een laptop of computer gaat installeren wordt er een speciale ruimte voor de cloud van Microsoft (OneDrive) beschikbaar gesteld. Met een gratis abonnement op OneDrive krijg je een online opslagruimte met een grootte van 5GB tot de beschikking. 

Een opslagruimte van 5GB zit bij het bewaren van de belangrijke bestanden al snel vol. Voor het vergrote van de online opslagruimte binnen OneDrive kunnen drie verschillende abonnementen worden afgesloten waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de verschillende abonnementen voor OneDrive is het Microsoft Office 365 abonnement de uitgebreidste. Zo wordt met dit abonnement de opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft Office gebruiken. De programma’s van het Microsoft Office 365 kunnen voor verschillende kantoortoepassingen worden gebruikt zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Computers en laptops zijn de laatste jaren door steeds meer verschillende computergebruikers gebruikt. Met het toenemende aantal gebruikers zijn draadloze verbindingen steeds belangrijker geworden. Zo worden draadloze verbindingen gebruikt voor: 

 • Delen van bestanden 
 • Met elkaar communiceren
 • Zoeken naar informatie
 • Gegevens tussen apparaten uitwisselen
 • Bestanden op het internet bewaren
 • Bekijken van foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek 

Om via draadloze verbindingen te kunnen werken heeft een laptop / computer een netwerkadapter nodig. Met de netwerkadapter die voor de ASUS S512JA-BQ452T is gebruikt kun je de laptop met drie verschillende draadloze verbindingen worden verbonden waaronder:

Draadloze verbinding
 • 3G (De internetverbinding via een simkaart met een data abonnement)
 • WiFI (draadloze internetverbinding in huis)
 • Bluetooth voor de verbinding tussen apparaten
 • Ethernet voor de bedrade internetverbinding

Voordat je via de draadloze internetverbinding in huis aan toepassingen kunt werken moet de laptop met het internet in huis worden verbonden. Hiervoor zijn gegevens nodig die op de sticker aan de achterkant van het modem staan weergegeven met: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de verbinding met de buitenwereld via het internet kan een laptop ook met apparaten in de buurt worden verbonden. Voor het verbinden van apparaten in de buurt kan de bluetooth 4.2 verbinding worden gebruikt. Bluetooth 4.2 is een van de laatste versies van bluetooth en kan worden gebruikt voor onder andere:

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Behuizing van de ASUS S512JA-BQ452T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan basistoepassingen kunt werken?

De ASUS S512JA-BQ452T is een echte krachtpatser waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verpakt in een compact formaat behuizing.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt gaan werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op het beeldscherm gebeurd. Dit model heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch met goede prestaties. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Bekijk de ASUS S512JA-BQ452T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *