ASUS ROG Strix G512LV-HN193T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 42 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties waarmee je de vaste computer kunt vervangen? De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een echte krachtpatser met een robuust uiterlijk. 

Wanneer je de laptop als vervanger van de vaste computer wilt gaan gebruiken spelen de prestaties een belangrijke rol. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Voor de goede prestaties is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikt.  

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een groot 15 inch beeldformaat. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden zoals foto’s, video’s en computerspelletjes in hoge kwaliteit bekijken. 

Ondanks het grote beeldscherm en de componenten met goede prestaties heeft dit model een compact formaat behuizing. Door het compacte formaat heeft dit model een gewicht van 2.3KG. Met dit gewicht kun je de laptop gemakkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te kunnen werken. 

Ben jij nieuwsgierig naar de prestaties van dit model? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen. 

Inhoudsopgave

Behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van de vaste computer?

De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een ware krachtpaters met een robuust uiterlijk. Waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verstopt in een robuust formaat behuizing.

Wanneer je snel aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Dit model heeft een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de componenten met goede prestaties is dit model het ideale werkpaard waarmee je zowel thuis als onderweg vlot aan bijna iedere toepassing kunt werken.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T hier!

Werken met de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Als je met de computer of laptop aan toepassingen wilt gaan werken zijn daar apps en programma’s voor nodig. Om met een app / programma te kunnen werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Een computer / laptop heeft een besturingssysteem nodig om te kunnen functioneren. Het besturingssysteem wordt door de computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruikt zoals: 

 • Het kunnen installeren van apps / programma’s voor het werken aan taken
 • Apparaten kunnen herkennen die met de laptop verbonden is
 • Kunnen starten van de laptop
 • Bewaren van bestanden
 • Verbinding met het internet kunnen maken
Werken met de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe computergebruikers bij gekomen. Iedere computergebruiker kan de computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruiken. Hierdoor kan de voorkeur van het besturingssysteem per persoon verschillen. Besturingssystemen waarmee een computer / laptop kan werken zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Bij de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Een laptop / computer die met dit besturingssysteem werkt wordt ook wel de Windows computer genoemd. 

Met een Windows computer kun je alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. Van de verschillende besturingssystemen die voor Windows beschikbaar zijn wordt het besturingssysteem Windows het vaakst gebruikt. 

Doordat er veel apparaten zijn die met Windows werken zijn er veel verschillende Windows gebruikers. Iedere Windows gebruiker kan de laptop / computer voor verschillende toepassingen gebruiken. 

Om aan de grote hoeveelheid verschillende apps en programma’s te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Het is hierdoor mogelijk om met Windows computers aan bijna iedere toepassing te werken. 

ASUS ROG Strix G512LV-HN193T installeren: de voorbereidingen

Voordat je met het besturingssysteem Windows op de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T kunt werken moet het besturingssysteem Windows op de laptop worden geïnstalleerd. Om Windows te kunnen installeren moet de laptop op de installatie worden voorbereid. Enkele voorbereidingen die je voor de Windows installatie moet doen zijn onder andere:

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens behorende bij het Microsoft account invoeren

Voor de verbinding met de buitenwereld via het internet zijn gegevens nodig. De gegevens die je nodig hebt voor de internetverbinding bestaan uit: 

 • De naam van de internetverbinding (SSID)
 • Het wachtwoord van de internetverbinding (WPA of WPA2 Key)
Windows op de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Nadat je de gegevens van de internetverbinding hebt ingevoerd kan de laptop met het internet worden verbonden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken.

Wanneer je met de laptop toegang tot het internet hebt wordt er om de gegevens behorende bij het Microsoft account gevraagd. Zonder Microsoft account kun je namelijk niet met een Windows computer / laptop werken.  Een Microsoft account bestaat uit:

 • Gebruikersnaam (e-mail adres van Microsoft)
 • Wachtwoord

Alleen e-mail adressen die bij Microsoft zijn aangemaakt kunnen voor het Microsoft account worden gebruikt. Er zijn verschillende e-mail adressen die voor het Microsoft account gebruikt kunnen worden. Deze e-mail adressen kunnen onder andere eindigen op:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Bij een Windows computer wordt het Microsoft account voor verschillende doeleinden gebruikt. Doeleinden waarvoor het Microsoft account kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Het ontgrendelen van de laptop

Als je nog niet over een Microsoft account beschikt moet deze voor de Windows installatie worden aangemaakt. In het artikel: “Microsoft account aanmaken” staat stap voor stap beschreven hoe dit in zijn werk gaat. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Wanneer je alle voorbereidingen voor de Windows installatie hebt getroffen kan het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Om Windows op de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T te kunnen installeren moet een Windows installatieprocedure worden doorlopen. Deze installatie procedure bestaat uit verschillende stappen.  

In de eerste fase van de Windows installatie moet je bevestigen dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Hiervoor moet je met meerdere keren met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “OK”, “Bevestigen”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken. 

Windows 10 installeren

Nadat je hebt bevestigd dat je met dit besturingssysteem op de laptop wilt gaan werken moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor de Windows activatie heb je een product of activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers. 

Als je het besturingssysteem hebt geactiveerd kan het besturingssysteem uiteindelijk worden geïnstalleerd. Om na de installatie met Windows te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Van deze bestanden en instellingen krijgt de computer / laptop instructies zodat de computer weet hoe er op acties moet worden gereageerd. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor instructies worden gebruikt zijn onder andere: 

Aan het einde van de Windows installatie kun je de computer / laptop naar eigen voorkeuren aanpassen. Enkele dingen die je van het besturingssysteem aan kunt passen zijn onder andere: 

 • Het wijzigen van de achtergrond van de laptop
 • Een persoonlijke kleur aan het startmenu geven
 • De laptop een naam geven
 • Een gebruikersnaam voor de gebruiker opgeven

Wanneer je de gehele installatie procedure hebt doorlopen kun je meteen met de computer / laptop aan basistoepassingen werken. Hiervoor worden de apps en programma’s van Microsoft tijdens de installatie geïnstalleerd. Enkele voorbeelden van toepassingen waaraan je met deze vooraf geïnstalleerde apps en programma’s kunt werken zijn onder andere: 

 • Het zoeken naar informatie op het internet
 • Zoeken naar programma’s waarmee aan taken kan worden gewerkt
 • Aantekeningen maken
 • Het bewerken van een foto met paint
Behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van de vaste computer?

De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een ware krachtpaters met een robuust uiterlijk. Waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verstopt in een robuust formaat behuizing.

Wanneer je snel aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Dit model heeft een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de componenten met goede prestaties is dit model het ideale werkpaard waarmee je zowel thuis als onderweg vlot aan bijna iedere toepassing kunt werken.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Als je met de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T aan toepassingen wilt gaan werken heb je daar vaak apps en programma’s voor nodig. Met welke apps en programma’s je aan toepassingen kunt werken is afhankelijk van het besturingssysteem waarmee de computer / laptop werkt. 

Om met een app of programma aan toepassingen te kunnen werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Bij de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Windows is een van de meest gebruikte besturingssystemen. Hierdoor zijn er veel verschillende computergebruikers.  

Iedere computergebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Voor iedere toepassing is een andere app of programma nodig. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Om aan de verschillende toepassingen van de grote hoeveelheid Windows gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. 

 • Foto bewerk programma
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Video bewerk programma’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T installeren

Voor het werken aan toepassingen is internet in de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor zijn er steeds meer toepassingen bijgekomen waarvoor het internet kan worden gebruikt. Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn: 

 • Communicatie via de mail en chat
 • Zoeken naar informatie
 • Bewerken van foto’s en video’s
 • Kijken naar video’s
 • Luisteren naar muziek

Met de Windows computer / laptop kun je op twee verschillende manieren via het internet aan toepassingen werken. Werken aan toepassingen via het internet kan via een website of met een app dat op de laptop is geïnstalleerd.

Wanneer je op de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T met een app wilt gaan werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Bij een Windows computer / laptop moet voor de installatie van een app de Microsoft Store worden gebruikt.

Microsoft store Apps

Voordat een app vanuit de Microsoft Store kan worden geïnstalleerd moet de Microsoft Store worden geopend. De Microsoft store kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Microsoft Store te drukken. 

Nadat je de Microsoft hebt geopend moet er met het Microsoft account worden ingelogd. Dit account is hetzelfde als dat je nodig hebt om Windows te kunnen installeren en de laptop / computer te ontgrendelen. 

Wanneer je uiteindelijk in de Microsoft Store bent ingelogd krijg je een overzicht met de meest populaire apps te zien. Boven dit overzicht staat een invoerveld waarmee je de app kunt zoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder: Zoeken op de naam van de app of zoeken op de categorie / toepassing waarvoor je de app wilt gaan gebruiken. 

App zoeken in de Windows Store

Als je de app in de Microsoft Store hebt gevonden kan deze op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Om de app te installeren moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. Nadat je op deze snelkoppeling hebt gedrukt wordt een nieuw venster geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “installeren”. 

Door op de knop met de tekst: “Installeren” te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. Tijdens het installeren van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je met de app aan een toepassing werkt krijgt de computer / laptop van deze apps en bestanden instellingen. Hiermee weet de computer / laptop hoe er op acties binnen de app moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie wordt er een snelkoppeling naar de app gemaakt. Deze snelkoppeling kan worden gebruikt om de app sneller te vinden zodat je snel met de gewenste app aan een toepassing kunt werken. 

Programma’s op de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Wanneer je met de computer of laptop aan toepassingen werkt worden daar vaak programma’s voor gebruikt. In tegenstelling tot apps werken de meeste programma’s voor het grootste gedeelte zonder internet. Hierdoor kun je zelfs zonder dat er een internetverbinding in de buurt is aan toepassingen werken. 

Ieder programma kan voor maar een of meerdere specifieke toepassingen worden gebruikt. Hierdoor heb je voor verschillende toepassingen al snel meerdere programma’s nodig. 

Voordat je met een programma op de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T aan een toepassing kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Programma’s kunnen bij een Windows computer / laptop op twee verschillende manieren op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Voor de installatie van een programma heb je altijd een installatiebestand nodig. 

Programma installeren

De grootte van dit bestand kan per programma en per toepassing verschillen. Zo heb je voor de installatie van een programma via het internet een kleiner installatiebestand nodig dan wanneer je een programma vanaf een USB-stick installeert. 

Om het programma waarmee je wilt gaan werken te installeren moet je het installatiebestand openen. Nadat je het installatiebestand hebt geopend moet je het programma activeren. Voor de activatie van een programma heb je een product of activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak bij het programma meegeleverd.  

Nadat het programma is geactiveerd moet je bevestigen dat je met het programma aan toepassingen wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “OK”, “Doorgaan”, “Bevestigen” of akkoord drukken. 

Wanneer je hebt bevestigd dat je met het programma wilt werken kan de installatie worden gestart. Tijdens het installeren van een programma worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Deze bestanden en instellingen geven instructies wanneer je met het programma werkt. Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties binnen het programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Deze snelkoppeling kan zowel in het startmenu als op het bureaublad worden geplaatst. Met behulp van deze snelkoppeling kan het programma sneller worden gevonden zodat je snel met het gewenste programma aan een toepassing kunt werken. 

Behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van de vaste computer?

De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een ware krachtpaters met een robuust uiterlijk. Waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verstopt in een robuust formaat behuizing.

Wanneer je snel aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Dit model heeft een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de componenten met goede prestaties is dit model het ideale werkpaard waarmee je zowel thuis als onderweg vlot aan bijna iedere toepassing kunt werken.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T hier!

Het uiterlijk van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Aan het uiterlijk van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is meteen te zien dat deze laptop een echte krachtpatser is. Zo heeft dit model een compacte robuuste behuizing waarbij aan de zij en achterkant ventilatiegaten in de behuizing zijn verwerkt. 

Ondanks dat deze laptop een robuust uiterlijk heeft is het formaat van de behuizing voor een laptop met een 15 inch beeldscherm beperkt. Om het formaat van de behuizing te beperken zitten er dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van 2.75KG.

Met het compacte formaat en het gewicht van 2.75KG is deze laptop te vervoeren. Dit is erg handig als je de laptop wilt vervoeren om onderweg aan toepassingen te werken.

Behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Bediening

Wanneer je aan toepassingen wilt werken is het belangrijk dat je de computer / laptop kunt bedienen. Hiervoor zijn componenten voor de bediening nodig. Een groot voordeel van laptops is dat ieder component voor de bediening in de behuizing is verwerkt. De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T heeft de volgende componenten voor de bediening:

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Geïntegreerde muis voor het bedienen van de computer
 • Speakers voor het luisteren naar geluiden
 • Een beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de laptop gebeurd

Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft dit model een internationaal toetsenbord. Het internationale toetsenbord is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan. 

Bediening van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Naast het invoeren van letters, cijfers en leestekens moet je acties uit kunnen voeren. Voor het uitvoeren van acties wordt de cursor op het beeldscherm gebruikt. De cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm. 

Bij dit model kan de cursor met het touchpad worden bediend. Een touchpad is een glazenplaatje dat in de behuizing van deze laptop onder het toetsenbord is verwerkt. Met het touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het touchpad te drukken of er overheen te bewegen met de vingers. 

Het beeldscherm van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd is een beeldscherm nodig. De kwaliteit waarin de beelden op het beeldscherm naar voren komen wordt bepaald door de kwaliteit van het beeldscherm. 

Voor de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm gebruikt. Vanaf het beeldscherm dat voor dit model wordt gebruikt komen beelden in hoge kwaliteit naar voren. Om de beelden in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft het gebruikte beeldscherm de volgende eigenschappen: 

 • 1920×1080 (Full HD)
 • Mat beeldscherm waardoor beelden zelfs in het felle zonnetje goed bekeken kunnen worden
 • Hoge pixeldichtheid waardoor beelden haarscherp op het beeldscherm naar voren komen
 • IPS techniek waardoor beelden met realistische kleuren naar voren komen. Tegelijkertijd kun je door deze techniek beelden vanaf verschillende hoeken bekijken. Bijvoorbeeld om samen met anderen naar beelden zoals foto’s, video’s en presentaties te kunnen kijken
Beeldscherm van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Naast het bekijken van beelden kan je de computer / laptop ook gebruiken om aan grafische toepassingen te werken. Wanneer je aan grafische toepassingen gaat werken moeten beelden verwerkt kunnen worden. Hiervoor is dit model uitgerust met de NVIDIA GeForce RTX 2060 videokaart. Deze videokaart beschikt over goede eigenschappen waardoor je zelfs aan de zwaardere grafische toepassingen kunt werken zoals: 

 • Bewerken van foto’s en video
 • Maken van een animatie zowel 2D als 3D
 • Computer spelletjes spelen
Behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van de vaste computer?

De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een ware krachtpaters met een robuust uiterlijk. Waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verstopt in een robuust formaat behuizing.

Wanneer je snel aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Dit model heeft een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de componenten met goede prestaties is dit model het ideale werkpaard waarmee je zowel thuis als onderweg vlot aan bijna iedere toepassing kunt werken.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T hier!

De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T voor entertainment gebruiken

Werken aan taken en creatieve toepassingen is niet het enige waarvoor de laptop / computer kan worden gebruikt. Je kunt de computer / laptop namelijk ook voor de ontspanning gebruiken. 

Wanneer je de laptop / computer voor de ontspanning wilt gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Bij entertainment met de laptop kun je denken aan onder andere: 

 • Luisteren naar muziek
 • Kijken naar video’s
 • Spelen van spelletjes

Voor het kijken naar foto’s, video’s en het spelen van spelletjes speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Om de beelden van entertainment in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T een 15 inch beeldscherm met goede prestaties. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Naast het kijken naar beelden moet je ook naar geluiden kunnen luisteren. Om naar geluiden te kunnen luisteren heeft de laptop / computer speakers nodig. In de behuizing van dit model zitten twee stereo speakers. Deze speakers geven geluiden in een hoge kwaliteit weer. Hierdoor kunnen geluiden helder, zuiver en met een diepe bas worden beluisterd.   

Accuduur

Een van de grootste voordelen van de laptop is dat je op iedere locatie kunt werken. Om op verschillende plekken te kunnen werken is een accu nodig. De tijd dat je met de laptop op de accu aan toepassingen kunt werken wordt bepaald door de toepassing waaraan je werkt en de grootte van de accu.

In de behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T zit een accu met een grote batterijcapaciteit. Met deze grote batterijcapaciteit kun je met dit model tot wel 8 uur aan verschillende toepassingen werken. 

Wanneer je met de laptop op de accu aan toepassingen werkt wordt er stroom door de laptop van de accu verbruikt. Het kan hierdoor gebeuren dat de accu leeg raakt. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Als je met een lege accu verder wilt werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. Hiervoor wordt een oplader meegeleverd. Met deze oplader kun je de laptop opladen en tegelijkertijd een toepassingen werken.  

Snelheid

De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een echte krachtpatser met de prestaties van een vaste computer. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met krachtige componenten waaronder: 

 • 16GB werkgeheugen
 • Intel Core i7-10750H processor. Deze processor behoort tot de 10de generatie Intel processors en heeft 6 verschillende kernen waarmee berekeningen tijdens het werken aan toepassingen kunnen worden uitgevoerd. Iedere kern kan afzonderlijk berekeningen uitvoeren en heeft een hoge rekensnelheid. Door deze afzonderlijke kernen kun je vlot aan toepassingen werken en kun je vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd werken. 
 • Een SSD schijf waarop bestanden zoals foto’s, video’s en documenten kunnen worden opgeslagen en apps en programma’s op kunnen worden geïnstalleerd. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kan het installeren van apps, programma’s en het besturingssysteem op een SSD schijf een grote snelheidswinst opleveren.

Bestanden opslaan

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen gaat werken moeten bestanden kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden zoals foto’s, video’s, documenten en de installatie van programma’s is een opslagruimte nodig. 

In de behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T zit een harde schijf met een opslagruimte van 512GB. Een opslagruimte van 512GB is voor het bewaren van normale bestanden zoals foto’s, video’s en documenten voldoende. 

Wanneer je foto’s of video’s gaat bewerken loop je met een opslagruimte van 512GB al snel tegen beperkingen aan. Gelukkig is hier een oplossing voor. Zo kan de opslagruimte tijdelijk met een externe opslagruimte worden vergroot. Hiervoor heeft dit model vier verschillende USB poorten. Deze USB poorten zijn in twee verschillende versies te verdelen waaronder: 

harde schijf
 • 3 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Met iedere USB poort waarmee dit model is uitgerust kunnen bestanden razendsnel worden uitgewisseld. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voordat grote bestanden op de harde schijf of op het externe USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf zijn opgeslagen. 

Overdragen van bestanden is niet het enige waarvoor de USB 3.2 type-c poorten kunnen worden gebruikt. Je kunt de USB 3.2 type-c poort namelijk ook voor verschillende extra functies gebruiken zoals: 

 • Het opladen van een aangesloten apparaat zoals een mobiele telefoon, een tablet of een navigatie apparaat
 • Aansluiten van een tweede beeldscherm  
Behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van de vaste computer?

De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een ware krachtpaters met een robuust uiterlijk. Waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verstopt in een robuust formaat behuizing.

Wanneer je snel aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Dit model heeft een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de componenten met goede prestaties is dit model het ideale werkpaard waarmee je zowel thuis als onderweg vlot aan bijna iedere toepassing kunt werken.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T hier!

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Naast bestanden op een USB-opslag apparaat of de harde schijf bewaren kunnen bestanden tegenwoordig ook op het internet worden opgeslagen. 

Een van de grootste voordelen van het bewaren van bestanden op het internet is dat de bestanden vanaf ieder apparaat dat met het internet is verbonden kan worden benaderd. De online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Hiervoor zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden waaronder: 

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive
de cloud

Voordat bestanden in een online opslagruimte bewaard kunnen worden moet je over een account voor de cloud beschikken. Tijdens het aanmaken / registreren krijg je een gratis online opslagruimte binnen de cloud van Microsoft (OneDrive) tot de beschikking. 

In de online opslagruimte van Microsoft kun je 5GB aan bestanden bewaren. Deze opslagruimte is erg beperkt waardoor je al snel tegen beperkingen aanloopt.

Gelukkig is er een mogelijkheid om de opslagruimte van Microsoft OneDrive te vergroten. Hiervoor kun je een abonnement op OneDrive afsluiten. Voor het vergroten van deze online opslagruimte zijn drie verschillende opties waaronder: 

 • OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft 365 Personal

Met de keuze voor een OneDrive 100GB abonnement wordt de opslagruimte van 5GB naar 100GB vergroot. Hierdoor kunnen de meeste belangrijke bestanden in de cloud worden bewaard. 

Mocht je liever meer bestanden willen bewaren, dan kan er worden gekozen voor een Microsoft Office 365 abonnement. Bij het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot en komen de programma’s uit het Microsoft Office 365 pakket tot de beschikking. Met de programma’s uit het Microsoft Office 365 pakket kun je aan verschillende zakelijke toepassingen werken zoals: 

 • Tekstdocumenten zoals verslagen en aantekeningen met Word 
 • Presentaties maken met powerpoint 
 • Versturen en ontvangen van e-mail met Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Draadloze verbindingen zijn in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Ook zijn het aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt toegenomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

 • Zoeken naar een programma
 • Kijken naar video’s
 • Zoeken naar informatie
 • Met elkaar communiceren 
 • Versturen / ontvangen van een e-mail 

Om met de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T met draadloze verbindingen te kunnen werken heeft dit model een netwerkadapter in de behuizing verwerkt. Met de netwerkadapter waarmee dit model is uitgerust kan de laptop met twee verschillende soorten draadloze verbindingen worden verbonden waaronder: 

Draadloze verbinding
 • WiFi voor de verbinding met het internet 
 • Bluetooth waarmee apparaten draadloos met elkaar kunnen worden verbonden

Voor de draadloze internetverbinding kan dit model met WiFi 5.0 overweg. WiFi 5.0 is een van de laatste versies van WiFi waarmee de laptop met bijna iedere draadloze internet verbinding kan worden verbonden. 

Naast de draadloze internetverbinding kan de laptop ook met apparaten die in de buurt zijn draadloos worden verbonden. Voor de draadloze verbinding tussen apparaten kan dit model met bluetooth 5.0 overweg. Bluetooth 5.0 is een van de laatste versies van bluetooth en kan worden gebruikt voor onder andere: 

 • Het verbinden van een navigatiesysteem waardoor de route vooraf kan worden berekend 
 • Een sporthorloge om de statistieken en de route uit te kunnen lezen
 • Draadloze geluidsapparatuur voor het verbeteren van de geluidskwaliteit
 • Verzenden van bestanden naar mobiele apparaten zoals een laptop, computer, tablet en mobiele telefoon
 • Een opdracht naar de printer versturen waardoor er draadloos kan worden afgedrukt
Behuizing van de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van de vaste computer?

De ASUS ROG Strix G512LV-HN193T is een ware krachtpaters met een robuust uiterlijk. Waarbij componenten met goede eigenschappen zijn verstopt in een robuust formaat behuizing.

Wanneer je snel aan toepassingen wilt werken speelt het beeldformaat een belangrijke rol. Dit model heeft een beeldscherm met een 15 inch beeldscherm. Vanaf dit beeldscherm kun je beelden in hoge kwaliteit bekijken.

Door de combinatie van het grote beeldscherm en de componenten met goede prestaties is dit model het ideale werkpaard waarmee je zowel thuis als onderweg vlot aan bijna iedere toepassing kunt werken.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LV-HN193T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *