ASUS ROG Strix G512LU-AL017T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 43 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van een game computer? De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T is een laptop waarmee je zelfs aan de zwaarste toepassingen snel en efficiënt kunt werken. 

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Om snel aan verschillende zware toepassingen tegelijkertijd te werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door de goede eigenschappen van dit model kun je zelfs aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen!

Inhoudsopgave

Werken met de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Ben jij op zoek naar een robuuste laptop met goede prestaties?

De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T is een echte krachtpatser waarmee je zelfs vlot aan de zwaardere toepassingen kunt werken. Om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt werken moet je kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Om te kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat  van 15 inch.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T hier!

Werken met de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Wanneer je de laptop of computer wilt gaan gebruiken om aan toepassingen te werken heb je apps en programma’s nodig. Voordat je met een app of programma aan een toepassing kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Naast het kunnen installeren van apps en programma’s wordt het besturingssysteem door de computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo heeft een computer / laptop een besturingssysteem nodig voor onder andere: 

 • Apparaten die op de laptop zijn aangesloten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen openen, bewaren en sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Het starten van de computer / laptop
 • Bewaren van bestanden
Werken met de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor kun je ieder besturingssysteem voor andere doeleinden gebruiken. Enkele besturingssystemen die we tegenwoordig op de laptop / computer tegen komen zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple) 

Bij de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T wordt met het besturingssysteem Windows 10 gewerkt. Dit besturingssysteem staat tegenwoordig op veel verschillende laptops en computers geïnstalleerd. Met de grote hoeveelheid apparaten die met dit besturingssysteem werken zijn er ook verschillende computer gebruikers. Ieder computer gebruiker kan de laptop / computer gebruikern voor verschillende toepassingen. 

Om aan de verschillende toepassingen van de grote hoeveelheid computergebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Dooor de grote hoeveelheid aan apps en programma’s die voor Windows beschikbaar zijn kunnen Windows computers en laptops voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS ROG Strix G512LU-AL017T installeren: de voorbereidingen

Voordat je met een Windows computer / laptop kunt werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Hiervoor moet de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T op de Windows installatie worden voorbereid. De voorbereidingen die voor de Windows installatie nodig zijn bestaan uit verschillende stappen waaronder: 

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T kan zowel bedraad als draadloos met het internet worden verbonden. Voor de draadloze internetverbinding zijn bij dit model zelfs verschillende mogelijkheden beschikbaar. Zo kun je deze laptop met de 3g verbinding verbinden door een simkaart met een data-abonnement in de behuizing te stoppen en daarnaast kun je deze laptop met internetverbindingen in huis (WiFI) verbinden. 

Installeren van een besturingssysteem verbruikt veel data. Het is daarom handig om de laptop via de draadloze internetverbinding in huis (WiFi) te installeren. Voordat je via de draadloze internetverbinding (WiFi) kunt werken moet de laptop met het internet worden verbonden. Hiervoor zijn de gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegvens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:   

Windows op de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T
 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Als je de laptop met de WiFi verbinding wilt gaan verbinden moet je tijdens de installatie het besturingssysteem het netwerk selecteren. Dit netwerk kan worden geselecteerd door met de linkermuisknop op de naam van de internetverbindinng te drukken. 

Wanneer je het netwerk hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord moet worden ingevoerd. Dit wachtwoord staat op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met (WPA of WPA2 key).

Als de laptop met het internet is verbonden moeten de gegevens behorende bij het Microsoft account worden ingevoerd. Dit account bestaat uit een combinatie van een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. 

Voor de gebruikersnaam moet een e-mail adres worden ingevoerd dat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele e-mail adressen die voor het Microsoft account kunnen worden aangemaakt bestaan uit:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Heb je nog geen Microsoft account, dan moet deze binnen deze stap worden aangemaakt. Hoe je dit account kunt aanmaken kun je lezen in het artikel: “Microsoft account aanmaken”.  

Microsoft account aanmaken persoonsgegevens

Naast het installeren van het besturingssysteem Windows kan een Microsoft account voor verschillende andere doeleinden worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor het Microsoft account kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Als alle gegevens van het Microsoft account goed zijn ingevoerd moet het besturingssysteem op de laptop worden geactiveerd. Een besturingssysteem kan met een product / activatie code worden geactiveerd. Vaak krijg je deze code bij de aanschaf van een besturingssyteem, laptop of computer meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen kun je Windows op de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T gaan installeren. Om Windows te kunnen installeren moet een installatieprocedure worden doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. 

In de eerste fase van de Windows installatie moet worden bevestigd dat je na de Windows installatie met het besturingssysteem Windows wilt werken. Voor het geven van de bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “OK”, “Akkoord” of doorgaan drukken. 

Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan het besturingssysteem Windows worden geïnstalleerd. Om na de installatie met Windows te kunnen werken worde bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. 

Windows 10 installeren

De bestanden en instellingen van het besturingssysteem die op de harde schijf worden opgeslagen worden gebruikt om de laptop / computer aan te sturen. Enkele voorbeelden waarvoor deze bestanden en instellingen worden gebruikt zijn onder andere:

 • Aansturen van aangesloten apparaten
 • Apps en programma’s installeren
 • De verbinding met de buitenwereld via het internet en de bluetooth verbinding tot stand brengen
 • Werken aan toepassingen met apps en programma’s

Bij de afronding van de installatie kun je het besturingssysyteem naar eigen voorkeur aanpassen. Enkele dingen die je aan kunt passen zijn onder andere:

 • Een andere achtergrond instellen
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als de gehele Windows installatie is voltooid kun je meteen aan verschillende toepassingen werken. Hiervoor worden apps en programma’s van Microsoft tijdens de Windows installatie geïnstalleerd. Enkele doeleinden waarvoor deze apps en programma’s kunnen worden gebruikt zijn onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Werken met de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Ben jij op zoek naar een robuuste laptop met goede prestaties?

De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T is een echte krachtpatser waarmee je zelfs vlot aan de zwaardere toepassingen kunt werken. Om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt werken moet je kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Om te kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat  van 15 inch.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Als je met de laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken heb je apps en programma’s nodig. Voordat je met een app of programma aan toepassingen kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Doordat apps en programma’s binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd kunnen het aantal toepassingen waaraan je kunt werken per besturingssysteem verschillen. 

Voor de computer en laptop zijn tegenwoordig verschillende besturingssystemen beschikbaar. Ieder besturingssysteem is gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Hierdoor zijn er voor ieder besturingssysteem andere apps en programma’s. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer kan werken zijn onder andere: 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T
 • Linux
 • OSX
 • Google Chrome OS
 • Microsoft Windows

Bij de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Dit besturingssysteem is tegenwoordig op een grote hoeveelheid apparaten te vinden. Door de grote hoeveelheid aan apparaten die met het besturingssysteem Windows werken zijn er veel verschillende soorten computer / Windows gebruikers. 

Iedere Windows / computer gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende doeleinden gebruiken. Om aan de grote hoeveelheid toepassingen van de verschillende gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. 

Door de grote hoeveelheid aan verschillende apps en programma’s kan het lastig worden om het gewenste programma te vinden. Om de zoektocht naar de gewenste app te versnellen kunnen apps en programma’s per toepassing in categorieën worden verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s worden verdeeld zijn onder andere: 

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafische mooi afgewerkte spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T installeren

Bij computers en laptops die worden aangestuurd door het besturingssysteem Windows kunnen zowel met apps als programma’s aan toepassingen werken. In vergelijking met programma’s werken apps voor het grootste gedeelte via het internet. Het werken met een app heeft hierdoor veel weg van het werken via een website.

Voordat je met een app aan een toepassing kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Apps kunnen bij computers / laptops die met Windows werken alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. 

Wanneer je een app vanuit de Microsoft Store wilt gaan installeren moet je de Windows Store openen. Het openen van de Microsoft Store doe je door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de Microsoft Store te drukken. 

Microsoft store Apps

Als de Microsoft Store is geopend kun je de gewenste app gaan zoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder:

 • Een categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Wanneer je de app binnen de Microsoft Store hebt gevonden kun je deze installeren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. Nadat je op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”.

Door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Installeren” te drukken worden bestanden en instellingen behorende bij de app binnen het besturingssysteem opgeslagen. 

App zoeken in de Windows Store

Als je vervolgens met de app aan toepassingen gaat werken krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Met deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties binnen de app moet worden gereageerd. 

Om na het installeren van een app snel te kunnen werken wordt er aan het einde van de installatie een snelkoppeling naar de app gemaakt. Deze snelkoppeling behorende bij de app kan vervolgens in het startmenu worden gevonden. 

Programma’s op de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T installeren

Naast het werken met apps kun je ook met programma’s aan toepassingen werken. In tegenstelling tot apps werken programma’s voor het grootste gedeelte zonder internet. Hierdoor kun je ook onderweg zonder internetverbinding aan toepassingen werken.

Voordat je een programma kunt gaan gebruiken om aan toepassingen te werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een programma heb je altijd een installatiebestand nodig. De grootte van dit bestand is afhankelijk van het type programma en de manier waarop je het programma installeert. 

Een programma kan namelijk via het internet of vanaf een USB-opslag apparaat worden geïnstalleerd. Wanneer je een programma via het internet gaat installeren heb je daar een kleiner installatiebestand voor nodig dan dat er wordt gebruikt voor het installeren vanaf de USB-stick. Dit komt doordat de bestanden behorende bij het programma via het internet worden gedownload. 

Programma installeren

Als je het programma wilt gaan installeren moet je het installatiebestand openen. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op het installatiebestand behorende bij het programma drukken. 

Nadat je het installatiebestand hebt geopend wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin een product of activatiecode moet worden ingevoerd. Met deze code kun je het programma activeren. 

Nadat je het programma hebt geactiveerd moet je bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Nadat je hebt bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken kan het programma worden geïnstalleerd. Tijdens het installeren van een programma worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je met het programma aan toepassingen werkt krijgt het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen instructies. Met de instructies die het besturingssysteem van deze bestanden en instellingen krijgt weet de computer hoe er op acties van het programma moet worden gereageerd.

Tijdens de afronding van de installatie van een programma kan er een snelkoppeling naar het geïnstalleerde programma worden gemaakt. Een snelkoppeling naar een programma kan zowel in het start menu als op het bureaublad worden geplaatst. Met behulp van deze snelkoppeling kun je het programma snel terugvinden zodat je snel aan de gewenste toepassingen kunt werken. 

Werken met de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Ben jij op zoek naar een robuuste laptop met goede prestaties?

De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T is een echte krachtpatser waarmee je zelfs vlot aan de zwaardere toepassingen kunt werken. Om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt werken moet je kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Om te kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat  van 15 inch.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T hier!

Het uiterlijk van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Aan het uiterlijk van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T kun je zien dat deze laptop voor de zwaardere toepassingen is gemaakt. Zo heeft dit model een robuuste behuizing met mooi afgewerkte randen om het beeldscherm en een beeldschermformaat van 15 inch.

Bij een laptop die voor de zwaardere toepassingen kan worden gebruikt is het belangrijk dat de warmte goed kan worden afgevoerd. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de behuizing van dit model goed over nagedacht. Zo heeft dit model een behuizing met een dikte van 2.75CM.

Door de dikte van deze behuizing en het compacte formaat kan ook het gewicht met 2.3KG worden beperkt. Een laptop met een gewicht van 2.3KG is makkelijk te vervoeren. Hierdoor kun je deze laptop zelfs gebruiken om zelfs onderweg aan verschillende toepassingen te werken.  

Behuizing van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Bediening

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je de computer kunt bedienen. Voor de bediening van de laptop / computer zijn componenten voor de bediening nodig. 

Het grote voordeel van laptops is dat de componenten voor de bediening in de behuizing zijn verwerkt. Zo is de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T uitgerust met de volgende componenten voor de bediening: 

 • Een toetsenbord waarmee je letters en cijfers in kunt voeren
 • Muis / touchpad
 • Beeldscherm waarop je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Speakers waarmee je naar geluiden kunt luisteren

Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft deze laptop een toetsenbord met een internationale indeling. Bij een toetsenbord met een internationale indeling staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord gepositioneerd. 

Bediening van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Om met de computer / laptop aan toepassingen te kunnen werken is het belangrijk dat er acties kunnen worden uitgevoerd. Voor het uitvoeren van acties wordt de muis op het beeldscherm vaak gebruikt. De muis op het beeldscherm wordt ook wel een cursor genoemd. Een cursor kun je herkennen aan een pijltje op het beeldscherm en kan worden gebruikt voor onder andere:

 • Het openen van bestanden, apps en programma’s
 • Acties binnen apps en programma’s uitvoeren
 • Programma’s, apps en het besturingssysteem afsluiten

In de behuizing van deze laptop zit onder het toetsenbord een aanraakgevoelig plaatje. Dit plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd. Met het touchpad kan de muis met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het touchpad te drukken of door er met de vingers overheen te bewegen.

In de behuizing van deze laptop zit een aanraakgevoelig plaatje waarmee de cursor kan worden bediend. Dit aanraakgevoelige plaatje zit onder het toetsenbord en wordt ook wel het touchpad genoemd. Bij een touchpad kan de muis met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het touchpad te drukken of er met de vingers overheen te bewegen. 

Het beeldscherm van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Om aan toepassingen te kunnen werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken aan toepassingen op de laptop / computer gebeurd. Voor het bekijken van beelden heeft is de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T uitgerust met een beeldscherm die over goede eigenschappen beschikken waaronder: 

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Mat beeldscherm waardoor je de beelden ook in het zonnetje kunt bekijken
 • IPS techniek waarbij beelden met realistische kleuren en vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken
 • Op dit beeldscherm worden beelden 144 keer per seconde ververst. Hierdoor kun je beelden vanaf dit beeldscherm 
Beeldscherm van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Het hoeft bij deze laptop niet bij het bekijken van beelden te blijven. Deze laptop is namelijk ook goed te gebruiken voor de grafische toepassingen. Wanneer je de laptop gebruikt om aan grafische toepassingen te werken heeft de laptop een videokaart nodig. 

Dit model is uitgerust met de krachtige GeForce GTX 1660 Ti videokaart. Deze videokaart heeft 6GB werkgeheugen waardoor je snel en efficiënt aan iedere grafische toepassing kunt werken zoals: 

 • Het bewerken van foto’s en video’s
 • Het maken van 2D en 3D animaties
 • Met hoge prestaties computer spelletjes spelen
Werken met de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Ben jij op zoek naar een robuuste laptop met goede prestaties?

De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T is een echte krachtpatser waarmee je zelfs vlot aan de zwaardere toepassingen kunt werken. Om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt werken moet je kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Om te kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat  van 15 inch.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T hier!

De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T voor de ontspanning gebruiken

Tegenwoordig kunnen laptops en computers voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Zo kun je met de laptop / computer werken aan verschillende toepassingen en daarnaast kun je de computer / laptop voor de ontspanning gebruiken. Bij de ontspanning met de computer kun je denken aan onder andere: 

 • Het bekijken van foto’s en video’s
 • Kijken en maken van 2D en 3D animaties
 • Spelen van spelletjes in hoge kwaliteit 

Wanneer je de laptop voor de ontspanning wilt gaan gebruiken spelen de beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. Hier heeft ASUS tijdens het ontwikkelen van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T goed over nagedacht.  

Entertainment met de ASUS Zenbook

Zo heeft ASUS dit model uitgerust met een 15 inch beeldscherm waarop beelden helder, met realistische kleuren in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. Daarnaast heeft dit beeldscherm door de IPS techniek een grote kijkhoek waardoor je met deze laptop goed en efficiënt aan toepassingen kunt werken.

Naast het bekijken van beelden is ook fijn als je in hoge kwaliteit naar geluiden kunt luisteren. Hiervoor heeft dit model twee stereo speakers die de geluiden zuiver en met een krachtige bas laten klinken. 

Met de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit kun je entertainment bij deze laptop op een hoog niveau beleven. 

Accuduur

Het grootste voordeel van laptops is dat je niet plaats gebonden bent. Je kunt de laptop namelijk vervoeren zodat je overal aan toepassingen kunt werken. Om onderweg met de accu aan toepassingen te kunnen werken heeft de laptop een accu nodig. De tijd dat er op de accu kan worden gewerkt is afhankelijk van het type toepassing en de grootte van de accu. 

In vergelijking met het zoeken naar informatie wordt er bij het werken aan een grafische toepassingen meer stroom van de accu verbruikt. Hierdoor zal de accu bij het werken aan een grafische toepassing minder lang mee gaan.

Doordat er tijdens het werken aan een toepassing stroom wordt verbruikt volgt er een moment waarop de accu leeg is. Om vervolgens verder te kunnen werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. Hiervoor wordt bij dit model een oplader meegeleverd. Tijdens het opladen van de accu kun je meteen aan toepassingen werken. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Snelheid

Als je met de laptop of computer aan toepassingen gaat werken speelt de snelheid waarin je kunt werken een belangrijke rol. Zo is het fijn als je niet te lang hoeft te wachten totdat een taak is voltooid. 

Om snel aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop / computer componenten met goede eigenschappen nodig. Bij het ontwikkelen van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T heeft dit model componenten met goede eigenschappen. Zo is dit model uitgerust met de volgende componenten:

 • 16GB werkgeheugen 
 • Intel Core i7-10750H processor. Deze processor werkt op een hoge snelheid met zes verschillende kernen. Hierdoor kun je zelfs snel en efficiënt aan meerdere zware toepassingen tegelijkertijd werken
 • Bij het werken aan toepassingen is het belangrijk dat bestaande en nieuwe bestanden op de harde schijf kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden heeft dit model een SSD schijf. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kan de installatie van Windows op dit type harde schijf een enorme snelheidswinst opleveren
Werken met de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Ben jij op zoek naar een robuuste laptop met goede prestaties?

De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T is een echte krachtpatser waarmee je zelfs vlot aan de zwaardere toepassingen kunt werken. Om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt werken moet je kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Om te kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat  van 15 inch.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T hier!

Bestanden opslaan

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je bestaande en nieuwe bestanden kunt bewaren. Voor het bewaren van bestanden heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. Het aantal bestanden zoals foto’s, video’s en documenten dat op de harde schijf kan worden bewaard wordt bepaald door de grootte van de harde schijf. 

In de behuizing van de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T zit een harde schijf met een opslagruimte van 512GB. Bij een harde schijf met een grootte van 512GB heb je voldoende opslagruimte voor het bewaren van foto’s, video’s en documenten. Naast het kunnen bewaren van bestanden wordt deze opslagruimte gebruikt bij het installeren van apps en programma’s.       

Voor deze opslagruimte wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met een SSD schijf sneller aan bestanden werken. 

harde schijf

Bestanden die je op de harde schijf bewaart kunnen verloren gaan. Bijvoorbeeld door een technisch mankement of als er een computer virus op de computer is beland. 

Om ervoor te zorgen dat de bestanden die op de harde schijf worden opgeslagen niet verloren gaan kun je een reservekopie van de bestanden maken. Voor deze reservekopie wordt vaak een USB-opslag apparaat gebruikt. 

Als je bestanden op een USB-opslag apparaat wilt gaan bewaren moet je het USB-opslag apparaat met de laptop verbinden. Voor het verbinden van een USB-opslag apparaat heeft dit model vier verschillende USB poorten waaronder:

 • 3 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Ieder USB poort kan worden gebruikt om bestanden over te dragen naar het USB-opslag apparaat. De snelheid waarin de bestanden worden overgedragen is afhankelijk van de gebruikte USB versie. Met iedere USB poort waarmee deze laptop is uitgerust kunnen bestanden razend snel worden uitgewisseld.

Naast het overbrengen van bestanden krijg je met een USB 3.2 type-c poort extra functies tot de beschikking. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere:

 • Opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Naast het veilig stellen van bestanden kun je de bestanden ook veilig in een online-opslagruimte bewaren. Een online-opslagruimte waarin bestanden online kunnen worden opgeslagen wordt de cloud genoemd. Tegenwoordig zijn er verschillende opties voor het bewaren van bestanden op het internet waaronder:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Om bestanden in de cloud te kunnen bewaren heb je een account nodig. In de meeste gevallen bestaat dit account uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Daarnaast kan het voorkomen dat de gebruikersnaam een e-mail adres is. 

Wanneer je een Microsoft-account aanmaakt / registreert krijg je een gratis abonnement voor OneDrive. Binnen deze gratis online-opslagruimte kun je tot wel 5GB aan bestanden bewaren. 

de cloud

In een online-opslagruimte van 5GB kunnen maar weinig bestanden worden opgeslagen. Gelukkig kun je deze online-opslagruimte gemakkelijk uitbreiden. Voor het uitbreiden van de opslagruimte binnen OneDrive heeft Microsoft verschillende abonnementen beschikbaar waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de  verschillende abonnementen die voor Microsoft OneDrive beschikbaar zijn is het Microsoft Office 365 de uitgebreidste. Met het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot. Hierdoor kun je bijna alle bestanden die op de harde schijf staan in de cloud bewaren. 

Naast de grotere opslagruimte kun je de programma’s van Microsoft uit het Microsoft Office pakket gebruiken. Deze programma’s van Microsoft kunnen voor verschillende zakelijke toepassingen worden gebruikt zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Tegenwoordig is het internet bij het werken aan toepassingen niet meer weg te denken. Zo wordt het internet gebruikt om aan toepassingen te kunnen werken, voor het delen van bestanden of het zoeken naar informatie. Daarnaast kan het internet voor de ontspanning worden gebruikt. Bijvoorbeeld door via het internet naar een video te kijken of naar muziek te luisteren.

Met de netwerkadapter waarmee de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T is uitgerust kan een verbinding met het internet op verschillende manieren tot stand worden gebracht. Zo kun je het internet in huis (WiFI) gebruiken en daarnaast kun je door een sim kaart met data-abonnement in de laptop te stoppen buitenshuis via de 3G verbinding met het internet verbinden. 

Wanneer je de laptop met de internetverbinding in huis (WiFi) wilt gaan verbinden heb je daar de gegevens behorende bij de internetverbinding voor nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:

Draadloze verbindingen ASUS VivoBook 17 X712FA-AU686T
 • Netwerknaam (SSID)
 • Wachtwoord (WPA of WPA2 key)

Een verbinding met het internet is bij deze laptop niet alles. Je kunt dit model namelijk ook met apparaten onderling verbinden. Hiervoor kan de netwerkadapter overweg met bluetooth 5.0.

Bluetooth 5.0 kan worden gebruikt om een verbinding onderling tussen apparaten tot stand te brengen. Enkele toepassingen waarvoor je bluetooth 5.0 kunt gebruiken zijn onder andere:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Werken met de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T

Ben jij op zoek naar een robuuste laptop met goede prestaties?

De ASUS ROG Strix G512LU-AL017T is een echte krachtpatser waarmee je zelfs vlot aan de zwaardere toepassingen kunt werken. Om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen wilt werken moet je kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd. Om te kunnen zien wat er op het beeldscherm gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat  van 15 inch.

Bekijk de ASUS ROG Strix G512LU-AL017T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *