ASUS ROG GX502LWS-HF020T review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 45 minuten

Ben jij de zoektocht naar een krachtige laptop gestart en wil je deze laptop ook gebruiken om aan grafische toepassingen te kunnen werken? Met de ASUS ROG GX502LWS-HF020T haal je een laptop in huis waarmee je zelfs zonder moeite aan meerdere zware toepassingen tegelijkertijd kunt werken. Hierdoor is dit model een echte alleskunner die voor veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt zoals: 

 • Werken aan documenten
 • Bewerken van foto’s en video’s
 • Zoeken naar informatie
 • Communicatie via de mail en chat
 • Maken van 2D en 3D animaties
 • Gamen in hoge prestaties

Als je de laptop / computer voor verschillende toepassingen wilt gaan gebruiken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch die over goede eigenschappen beschikt. 

Door de goede eigenschappen van het beeldscherm kunnen beelden zoals foto’s, video’s en computer spelletjes in hoge kwaliteit worden bekeken. Daarnaast is een beeldscherm met een formaat van 15 inch groot genoeg om efficiënt aan toepassingen te werken.    

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

CTA ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Ben jij op zoek naar een echte krachtpatser met een compacte robuuste behuizing?

De ASUS ROG GX502LWS-HF020T is een echte krachtpatser en uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken.

Door de goede prestaties van de componenten waarmee dit model is uitgerust kun je met deze laptop razend snel aan iedere toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS ROG GX502LWS-HF020T hier!

Werken met de ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Voor het werken aan toepassingen met een laptop / computer zijn apps en programma’s nodig. Om met een programma / app te kunnen werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Naast het kunnen installeren van apps en programma’s heeft een laptop / computer het besturingssysteem voor verschillende andere doeleinden nodig. Zo wordt het besturingssysteem door de computer / laptop gebruikt voor onder andere: 

 • Apparaten die op de laptop zijn aangesloten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen openen, bewaren en sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Het starten van de computer / laptop
 • Bewaren van bestanden
Werken met ASUS ROG GX502LWS-HF020T

In de afgelopen jaren zijn het aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt enorm toegenomen. Naast het toenemende aantal toepassingen zijn ook het aantal computergebruikers toegenomen. 

Ieder computergebruiker kan een computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Ontwikkelaars van besturingssystemen hebben hier goed over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig verschillende besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken. Enkele besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken zijn onder andere:

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. De ASUS ROG GX502LWS-HF020T werkt met het besturingssysteem Windows. Hierdoor kun je bij deze laptop alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Een groot aantal apparaten zoals computers en laptops gebruiken Windows als besturingssysteem. Hierdoor zijn er een grote hoeveelheid aan Windows gebruikers.

Om aan iedere toepassing van de verschillende Windows gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel apps en programma’s te vinden. Met dit grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS ROG GX502LWS-HF020T installeren: de voorbereidingen

Wanneer je met het besturingssysteem Windows op de ASUS ROG GX502LWS-HF020T wilt gaan werken moet je de laptop op de Windows installatie voorbereiden. Enkele voorbereidingen die je moet doen voordat het besturingssysteem kunt installeren bestaan onder andere uit:

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Met deze laptop kun je zowel met een bedrade als een draadloze internetverbinding werken. Hiervoor heb je alleen een kabel vanaf het modem naar de laptop nodig. 

Naast de bedrade verbinding kun je deze laptop ook draadloos met het internet verbinden. Hiervoor kan dit model met de nieuwste WiFi 6.0 worden verbonden. Met WiFi 6.0 kun je dezelfde download en upload snelheid halen die je normaal alleen met de bekabelde verbinding kunt halen. Om deze snelheid te kunnen krijgen moet je over een abonnement en een modem beschikken die deze snelheden aankunnen. 

Windows op de ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Het voordeel van de draadloze internetverbinding is dat je overal waar een draadloze internet verbinding in de buurt is aan toepassingen kunt werken. Voordat je met de draadloze verbinding via het internet kunt werken moet de laptop met het modem worden verbonden. Voor de verbinding met het internet zijn gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens die je nodig hebt om de laptop / computer met het internet te kunnen verbinden staan op de sticker aan de achterkant van het modem zoals:

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Wanneer je de laptop met de draadloze internetverbinding tot stand wilt brengen moet je de naam van het netwerk selecteren. Het selecteren van een netwerk doe je door met de linkermuisknop op de naam van de internetverbinding te drukken. 

Wanneer je het netwerk uit de lijst met beschikbare internetverbindingen hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster moet het wachtwoord behorende bij de internetverbinding worden ingevoerd. Dit wachtwoord staat op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met WPA of WPA2 key.

Nadat je de gegevens van de internetverbinding hebt geselecteerd moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Het Microsoft account is een vereiste om Windows te kunnen installeren. Dit account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een wachtwoord. Enkele e-mail adressen die voor het Microsoft account kunnen worden gebruikt eindigen onder andere op:  

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Bij computers en laptops die met het besturingssysteem Windows wordt het Microsoft account voor verschillende doeleinden gebruikt zoals:

Microsoft account aanmaken persoonsgegevens
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Wanneer je voor de Windows installatie nog geen Microsoft account hebt moet je deze in deze stap aanmaken / registreren. In het artikel: “Microsoft account aanmaken” staat beschreven hoe je dit account kunt maken. 

Nadat je de gegevens van het Microsoft account hebt ingevoerd moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor de activatie van een besturingssysteem is een activatie / product code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer, laptop of besturingssysteem meegeleverd.

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Als alle benodigde voorbereidingen voor de Windows installatie op de ASUS ROG GX502LWS-HF020T zijn gedaan kun je het besturingssysteem uiteindelijk installeren. Om Windows te kunnen installeren moet je een installatieprocedure doorlopen. De installatieprocedure die voor de Windows installatie wordt gebruikt bestaat uit verschillende fases.

In het begin van de Windows installatie procedure moet worden bevestigd dat je na de installatie met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken.

Wanneer je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan het besturingssysteem op  de laptop worden geïnstalleerd. Om na deze installatie met dit besturingssysteem te kunnen werken worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. 

Windows 10 installeren

Als je na de Windows installatie met het besturingssysteem Windows gaat werken geven deze bestanden en instellingen instructies. Met deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van het besturingssysteem moet worden gereageerd. Enkele voorbeelden van doeleinden waarvoor deze bestanden en instellingen worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Aansturen van aangesloten apparaten
 • Apps en programma’s installeren
 • De verbinding met de buitenwereld via het internet en de bluetooth verbinding tot stand brengen
 • Werken aan toepassingen met apps en programma’s

Bij de afronding van de installatie kan het besturingssysteem naar eigen voorkeur worden aangepast. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je enkele dingen wijzigen zoals:

 • Een andere achtergrond instellen
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Nadat het besturingssysteem naar eigen voorkeur is aangepast kun je meteen aan verschillende toepassingen werken. Hiervoor worden apps en programma’s van Microsoft tijdens de Windows installatie op de laptop geïnstalleerd. Deze apps en programma’s kunnen worden gebruikt voor onder andere:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
CTA ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Ben jij op zoek naar een echte krachtpatser met een compacte robuuste behuizing?

De ASUS ROG GX502LWS-HF020T is een echte krachtpatser en uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken.

Door de goede prestaties van de componenten waarmee dit model is uitgerust kun je met deze laptop razend snel aan iedere toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS ROG GX502LWS-HF020T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Wanneer je de laptop of computer wilt gaan gebruiken om aan toepassingen te werken zijn apps en programma’s nodig. Met welke apps en programma’s je op de computer / laptop kunt werken wordt door het besturingssysteem dat op de computer of laptop is geïnstalleerd bepaald. 

Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor kan een besturingssysteem worden gebruikt om aan een of meerdere specifieke doeleinden te werken. Enkele besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken zijn: 

 • Linux
 • OSX
 • Google Chrome OS
 • Microsoft Windows
Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Op de ASUS ROG GX502LWS-HF020T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Dit besturingssysteem staat op veel apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. Met het grote aantal apparaten die met dit besturingssysteem werken zijn er ook veel verschillende Windows gebruikers. 

Iedere computergebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid apps en programma’s beschikbaar. 

Met het grote aantal apps en programma’s die voor Windows beschikbaar zijn kan het lastig zijn om het gewenste programma / app te vinden. Om de zoektocht naar de gewenste app / programma te versnellen kunnen apps en programma’s per toepassing in categorieën worden verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn:

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS ROG GX502LWS-HF020T installeren

Bij Windows computers kun je zowel met als zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Wanneer je via het internet aan toepassingen wilt gaan werken kan dat bij Windows computers op twee verschillende manieren. Zo kun je via een website of met een app op een Windows laptop werken. 

Voordat je met een app aan toepassingen kunt werken moet de app op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Een app kan bij een Windows computer alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. Hiervoor moet je eerst de Microsoft Store openen. 

De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd en kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de Windows Store in het startmenu te drukken. 

Microsoft store Apps

Nadat je de Windows Store hebt geopend moet je voor de installatie met het Microsoft account inloggen. De gegevens van het Microsoft account komen overeen met de gegevens van het account die je nodig hebt om de laptop / computer te ontgrendelen.

Wanneer je binnen de Windows Store bent ingelogd kan de app binnen de Microsoft Store worden opgezocht. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren. Zo kun je een app zoeken door te zoeken naar:

 • Een categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 
App zoeken in de Windows Store

Voor het installeren van een app moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app binnen de Window Store drukken. Door op de snelkoppeling behorende bij de app te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”.  

Wanneer je met de linkermuisknop op deze knop drukt wordt de app binnen het besturingssysteem op de laptop geïnstalleerd. Tijdens het installeren van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf van de laptop bewaard. 

Het besturingssysteem krijgt bij het werken met de app instructies van deze bestanden en instellingen. Hiermee weet de computer / laptop hoe er op acties binnen de app moet worden gereageerd.  

Nadat de app op de computer / laptop is geïnstalleerd wordt er een snelkoppeling in het startmenu geplaatst. Met deze snelkoppeling kan de zoektocht worden versneld zodat je snel met de gewenste app aan een toepassing kunt werken. 

Programma’s op de ASUS ROG GX502LWS-HF020T installeren

In tegenstelling tot apps waarmee je via het internet aan toepassingen kunt werken kun je met programma’s zonder internetverbinding aan toepassingen werken. 

In de afgelopen jaren zijn er voor de computer / laptop een grote hoeveelheid aan ontwikkelingen geweest. Door de ontwikkelingen binnen de computerwereld kunnen programma’s voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. 

Voordat je op de ASUS ROG GX502LWS-HF020T met een programma aan een toepassing kunt werken moet deze op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Het installeren van een programma kan bij een Windows computer / laptop op twee verschillende manieren. Zo kan een programma worden geïnstalleerd met: 

Programma installeren
 • Het programma via het internet installeren
 • Een programma vanaf een USB-stick installeren

Als je een programma wilt gaan installeren moet het installatiebestand behorende bij het programma worden geopend. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij het programma drukken. 

De grootte van het installatiebestand is afhankelijk van het type programma en de manier waarop een programma wordt geïnstalleerd. Zo heb je voor het installeren van een programma via het internet een kleiner installatiebestand nodig dan dat je voor de installatie vanaf de USB-stick nodig hebt.

Nadat het installatiebestand is geopend moet het programma worden geactiveerd. Voor het activeren van een programma is een activatie of product code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een programma meegeleverd. 

Om het programma na de activatie te kunnen installeren moet je eerst bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Deze bevestiging kan worden gegeven door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” te drukken.

Nadat je hebt bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken kan de installatie worden gestart. Tijdens het installeren van een programma worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. 

Met behulp van deze bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem instructies wanneer er met het programma wordt gewerkt. Hierdoor kan een computer / laptop op de juiste manier op acties van de gebruiker reageren. 

Aan het einde van de installatie van een programma kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Met een snelkoppeling kan de zoektocht naar een programma worden versneld zodat je sneller met het gewenste programma aan een toepassing kunt werken. De snelkoppeling naar een programma kan zowel in het startmenu als op het bureaublad worden geplaatst.  

CTA ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Ben jij op zoek naar een echte krachtpatser met een compacte robuuste behuizing?

De ASUS ROG GX502LWS-HF020T is een echte krachtpatser en uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken.

Door de goede prestaties van de componenten waarmee dit model is uitgerust kun je met deze laptop razend snel aan iedere toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS ROG GX502LWS-HF020T hier!

Het uiterlijk van de ASUS ROG GX502LWS-HF020T

De ASUS ROG GX502LWS-HF020T is een echte krachtpatser verwerkt in een robuuste behuizing. Naast het robuuste uiterlijk heeft dit model een compact formaat behuizing.   

Om het formaat van de laptop te beperken heeft dit model een behuizing met een dikte van 1.9CM en dunne randen om het 15 inch grote beeldscherm. 

Met de combinatie van de dunne behuizing en het compact formaat is ook het gewicht beperkt. Zo heeft dit model een gewicht van ongeveer 2KG. Hierdoor kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie of het maken van aantekeningen. 

Behuizing van de ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Bediening

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je de laptop kunt bedienen. Voor het bedienen van een laptop / computer zijn componenten voor de bediening nodig. Enkele componenten die de computer / laptop nodig heeft om te kunnen werken zijn onder andere:

 • Het toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers
 • Muis / touchpad
 • Beeldscherm waarop je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Speakers waarmee je naar geluiden kunt luisteren

Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft de ASUS ROG GX502LWS-HF020T een toetsenbord met de internationale indeling. Bij deze indeling zijn de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan gepositioneerd.  

Bediening van de ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Naast het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens moeten er acties kunnen worden uitgevoerd. Voor het uitvoeren van acties moet de muis op het beeldscherm kunnen worden bediend. De cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm en wordt gebruikt voor onder andere: 

 • Het openen van bestanden, apps en programma’s
 • Acties binnen apps en programma’s uitvoeren
 • Programma’s, apps en het besturingssysteem afsluiten

De cursor kan bij een laptop met het touchpad worden bediend. Met het touchpad kan een muis op het beeldscherm met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het touchpad te drukken of door met de vingers over het beeldscherm te drukken.

Het beeldscherm van de ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Om met een laptop of computer aan toepassingen te kunnen werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken op de computer / laptop gebeurd. Voor het bekijken van beelden zoals foto’s, video’s en programma’s en het werken aan toepassingen heeft de ASUS ROG GX502LWS-HF020T een beeldscherm met een formaat van 15 inch.    

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt komen beelden in hoge kwaliteit naar voren. Hiervoor heeft het beeldscherm dat voor deze laptop is gebruikt de volgende eigenschappen:

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • Mat beeldscherm waardoor je de beelden ook in het zonnetje kunt bekijken
 • IPS techniek waarbij beelden met realistische kleuren en vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken
 • Een beeld ververssnelheid waarbij 300 beelden per seconden op het scherm naar voren komen. Hierdoor komen beelden zelfs bij het spelen van spelletjes razend snel naar voren
Beeldscherm van de ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Naast het bekijken van beelden in hoge kwaliteit is deze laptop het ideale werkpaard voor de grafische toepassingen. Voor het werken aan de grafische toepassingen is deze laptop met de krachtige Nvidea GeForce RTX 2070 Super uitgerust. Met deze videokaart is iedere grafische toepassing eenvoudig geklaard zoals:

 • Het bewerken van foto’s en video’s
 • Het maken van 2D en 3D animaties
 • Met hoge prestaties computer spelletjes spelen
CTA ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Ben jij op zoek naar een echte krachtpatser met een compacte robuuste behuizing?

De ASUS ROG GX502LWS-HF020T is een echte krachtpatser en uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken.

Door de goede prestaties van de componenten waarmee dit model is uitgerust kun je met deze laptop razend snel aan iedere toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS ROG GX502LWS-HF020T hier!

De ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ1102T voor de ontspanning gebruiken

Er zijn in de laatste jaren veel verschillende ontwikkelingen binnen de computerwereld geweest. Door deze ontwikkelingen zijn er veel niet toepassingen bijgekomen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt. Zo kan de ASUS ROG GX502LWS-HF020T worden gebruikt voor het werken aan verschillende toepassingen en behoort ook de ontspanning tot de mogelijkheden. Wanneer je de computer voor de ontspanning wilt gaan gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt zoals: 

 • Het bekijken van foto’s en video’s
 • Kijken naar 2D en 3D animaties
 • Spelen van spelletjes in hoge kwaliteit 

Voor entertainment met de laptop speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Om beelden in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft deze laptop een 15 inch beeldscherm waarop beelden helder, zuiver en met realistische kleuren vloeiend kunnen worden bekeken. Om computer spelletjes extra nauwkeurig te kunnen spelen worden de beelden op dit beeldscherm zelfs 300 keer per seconden ververst.

Entertainment met de ASUS Zenbook

Naast het bekijken van beelden in een hoge kwaliteit speelt ook de geluidskwaliteit voor entertainment een belangrijke rol. Bijvoorbeeld om tijdens het bekijken van een video te horen wat er in de film gebeurd, te luisteren naar muziek of voor het spelen van een spelletje. 

In de behuizing van deze laptop zitten twee stereo speakers die geluiden helder, zuiver en met een diepe bas laten klinken. Om de geluiden vanuit deze speakers in hoge kwaliteit te kunnen beluisteren worden de speakers met een kleine equalizer aangestuurd. 

Door de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit kan je entertainment met deze laptop in een hoge kwaliteit beleven. 

Accuduur

Het grootste voordeel van de laptop is dat je op iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Om op iedere locatie aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop / computer een accu nodig. 

De ASUS ROG GX502LWS-HF020T is uitgerust met een grote vier cels Li-ion accu waarmee je tot wel een gehele werkdag aan toepassingen kunt werken. Met deze grote batterijcapaciteit kun je tot wel een gehele werkdag aan verschillende toepassingen werken.

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen werkt wordt er stroom van de accu verbruikt. Er volgt hierdoor een moment waarop de accu leeg is. Om vervolgens bij een lege accu verder te kunnen werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. 

Voor het opladen van de accu wordt een oplader meegeleverd. Tijdens het opladen van de accu kun je met de laptop via het stopcontact aan toepassingen werken. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Snelheid

Als je met de computer / laptop aan toepassingen wilt gaan werken speelt de snelheid waarin je kunt werken een belangrijke rol. Om snel aan toepassingen te kunnen werken heeft de laptop / computer componenten met goede eigenschappen nodig. Bij het ontwikkelen van de ASUS ROG GX502LWS-HF020T heeft ASUS goed over de snelheid nagedacht. Zo is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen bestaan waaronder:

 • 32GB werkgeheugen 
 • Intel Core i7-10750H processor. Deze processor werkt op een hoge snelheid met zes verschillende kernen. Hierdoor kun je zelfs snel en efficiënt aan meerdere zware toepassingen tegelijkertijd werken
 • Bij het werken aan toepassingen is het belangrijk dat bestaande en nieuwe bestanden op de harde schijf kunnen worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden heeft dit model een SSD schijf. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kan de installatie van Windows op dit type harde schijf een enorme snelheidswinst opleveren
CTA ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Ben jij op zoek naar een echte krachtpatser met een compacte robuuste behuizing?

De ASUS ROG GX502LWS-HF020T is een echte krachtpatser en uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken.

Door de goede prestaties van de componenten waarmee dit model is uitgerust kun je met deze laptop razend snel aan iedere toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS ROG GX502LWS-HF020T hier!

Bestanden opslaan

Voor het werken aan toepassingen is het belangrijk dat bestanden zoals documenten, foto’s en video’s bewaard en gewijzigd kunnen worden. Om bestanden te kunnen bewaren heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. 

In de behuizing van de ASUS ROG GX502LWS-HF020T zit een harde schijf met een grote opslagruimte van 1TB. Op een harde schijf met een opslagruimte van deze grootte kunnen veel verschillende bestanden zoals foto’s, video’s en documenten worden bewaard. Daarnaast is deze harde schijf groot genoeg om een grote hoeveelheid aan apps en programma’s op de laptop te kunnen installeren. 

Dit model is uitgerust met de vernieuwde SSD schijf. In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid waardoor je met deze harde schijf snel aan bestanden kunt werken. 

harde schijf

Helaas kan het voorkomen dat bestanden die op de harde schijf worden opgeslagen verloren gaan. Bijvoorbeeld doordat er een virus op de computer / laptop is beland of als de harde schijf onverhoopt defect is. 

Gelukkig is er een mogelijkheid om de bestanden die op de harde schijf worden opgeslagen veilig te stellen. Hiervoor kan een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of externe harde schijf worden gebruikt. Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat kunt bewaren moet deze met de laptop worden verbonden. 

Deze laptop heeft vier verschillende USB poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen aangesloten waaronder: 

 • 3* USB 2.0 type-a
 • 1* USB 3.2 type-c

Met iedere USB poort kunnen bestanden naar het opslagapparaat worden overgedragen. De snelheid waarin bestanden kunnen worden uitgewisseld wordt bepaald door de USB versie. 

In vergelijking met USB 2.0 kunnen bestanden via USB 3.2 sneller worden uitgewisseld. Hierdoor kunnen bestanden via USB 3.2 een stuk sneller worden uitgewisseld. Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c voor verschillende extra functies worden gebruikt zoals:

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Naast het bewaren van bestanden op een harde schijf of een USB-opslag apparaat kunnen bestanden ook op het internet worden bewaard. Door bestanden op het internet te bewaren kun je de bestanden vanaf ieder apparaat dat met het internet is verbonden zoals de laptop, computer, tablet of mobiele telefoon benaderen. 

Om vanaf een andere locatie bij de bestanden te kunnen komen moet je met een account behorende bij de online opslagruimte (cloud) inloggen. Enkele clouddiensten die tegenwoordig vaak worden gebruikt zijn onder andere:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Bij het aanmaken / registreren van een Microsoft account krijg je een gratis online opslagruimte bij Microsoft OneDrive tot de beschikking. In de gratis online opslagruimte kun je  5GB aan bestanden bewaren. 5GB aan online opslagruimte is erg beperkt. 

cloud opslag

Na de registratie van het Microsoft account krijg je een gratis opslagruimte van 5GB binnen OneDrive. In deze gratis online opslagruimte kunnen maar weinig bestanden worden bewaard. 

Wanneer je meer bestanden binnen de cloud wilt bewaren kan je de opslagruimte bij OneDrive vergroten. Voor het vergroten van de opslagruimte binnen Microsoft OneDrive kun je kiezen uit drie verschillende abonnementen waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
 • Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de  verschillende abonnementen die voor Microsoft OneDrive beschikbaar zijn is het Microsoft Office 365 de uitgebreidste. Met het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot. Hierdoor kun je bijna alle bestanden die op de harde schijf staan in de cloud bewaren. 

Naast de grotere opslagruimte kun je de programma’s van Microsoft uit het Microsoft Office pakket gebruiken. Deze programma’s van Microsoft kunnen voor verschillende zakelijke toepassingen worden gebruikt zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Voor computers en laptops zijn draadloze verbindingen in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Zo kunnen draadloze verbindingen worden gebruikt voor onder andere:

 • Het delen van bestanden, zoeken naar informatie  
 • Bekijken van foto’s, video’s en informatie op het internet
 • Luisteren naar muziek
 • Gegevens delen tussen apparaten

Met deze laptop kun je zowel met de bedrade als de draadloze verbinding via het internet werken. Hiervoor is de ASUS ROG GX502LWS-HF020T uitgerust met een netwerkadapter waarmee je met drie verschillende verbindingen kunt werken. Zo kun je met dit model werken via: 

Draadloze verbinding
 • Bekabelde internetverbinding. In vergelijking met de draadloze internetverbinding is deze vaak een stuk stabieler
 • WiFi 6.0. Dit is de snelste draadloze internetverbinding waardoor je met deze laptop in de snelheid kunt werken waarmee je normaal alleen met de bekabelde verbinding kunt werken
 • Bluetooth 5.1. Hiermee kunnen apparaten draadloos met de laptop worden verbonden   

Met de WiFi verbinding kun je draadloos een verbinding met het internet maken. Om met de draadloze internetverbinding te kunnen werken zijn gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens die je voor de draadloze internetverbinding nodig hebt staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

De verbinding met de buitenwereld via WiFi is bij dit model niet alles. Je kunt deze laptop namelijk ook met apparaten in de buurt verbinden. Voor het verbinden van apparaten die in de buurt van de laptop zijn kan de vernieuwde bluetooth 5.1 worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor bluetooth 5.1 kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
CTA ASUS ROG GX502LWS-HF020T

Ben jij op zoek naar een echte krachtpatser met een compacte robuuste behuizing?

De ASUS ROG GX502LWS-HF020T is een echte krachtpatser en uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken.

Door de goede prestaties van de componenten waarmee dit model is uitgerust kun je met deze laptop razend snel aan iedere toepassing werken.

Tijdens het werken aan toepassingen moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een 15 inch beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS ROG GX502LWS-HF020T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *