ASUS M509DA-EJ347T Review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 43 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop met een zakelijke uitstraling waarmee je vlot aan toepassingen kunt werken? De ASUS M509DA-EJ347T is een vlotte laptop met een behuizing met mooie afgewerkte rondingen. Hierdoor kun je met dit model goed voor de dag komen. 

Naast het mooie afgewerkte uiterlijk heeft dit model een 15 inch groot mat beeldscherm waarop je beelden in hoge kwaliteit kunt bekijken. Met het matte beeldscherm kun je zelfs in het zonnetje zonder weerspiegelingen aan toepassingen te werken. 

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken speelt de snelheid waarin je kunt werken een belangrijke rol. Hier heeft ASUS bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Zo is dit model uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken waardoor je snel en efficiënt aan toepassingen kunt werken. Ook het werken aan meerdere toepassingen tegelijkertijd behoort bij dit model tot de mogelijkheden. 

Wil jij meer over de prestaties van deze laptop weten? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

ASUS M509DA-EJ347T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basis toepassingen kunt werken?

De ASUS M509DA-EJ347T is uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken. Hierdoor kun je met deze laptop vlot aan iedere basis toepassing werken.

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een beeldscherm van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden zoals foto’s, video’s en documenten in goede kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS M509DA-EJ347T hier!

Werken met de ASUS M509DA-EJ347T

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moeten er apps en programma’s op de laptop worden geïnstalleerd. Om met een app of programma te kunnen werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Tegenwoordig zijn er verschillende besturingssystemen waarmee een computer of laptop kan werken. Ieder besturingssysteem is gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Hierdoor zijn er voor ieder besturingssysteem andere apps en programma’s beschikbaar. Enkele besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken zijn onder andere: 

Werken met de ASUS M509DA-EJ347T
 • Microsoft Windows
 • Apple OSX
 • Google Chrome OS
 • Linux

De ASUS M509DA-EJ347T behoort tot de categorie Windows computers. Op Windows computers en laptops kun je alleen met apps en programma’s werken die voor Windows zijn gemaakt. 

Naast het kunnen installeren van apps en programma’s heeft een computer / laptop een besturingssysteem voor verschillende andere doeleinden nodig zoals: 

 • Het kunnen installeren van apps en programma’s
 • Werken met bestanden
 • Herkennen een aansturen van apparaten die met de laptop zijn verbonden
 • Aansturen van de componenten die in de behuizing van de laptop zitten
 • Starten van de laptop / computer

Het besturingssysteem Windows is een besturingssysteem waarmee een grote hoeveelheid verschillende apparaten werken. Hierdoor zijn er ook een grote hoeveelheid aan Windows gebruikers die met de computer / laptop aan verschillende toepassingen werken. 

Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid apps en programma’s beschikbaar. Met Windows computers / laptops kun je hierdoor aan bijna iedere toepassing werken. 

ASUS M509DA-EJ347T installeren: de voorbereidingen

Als je met Windows op een laptop of computer kunt gaan werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Om de Windows installatie te kunnen starten moet je de laptop op de installatie voorbereiden. Enkele acties die voor de Windows installatie nodig zijn bestaan uit: 

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Voor de verbinding met het internet kun je bij dit model alleen met draadloze internetverbindingen werken. Wanneer je de laptop met de draadloze internetverbinding wilt gaan verbinden heb je daar gegevens voor nodig. Deze gegevens behorende bij de internetverbinding staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:

Windows op de ASUS M509DA-EJ347T
 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Om de uiteindelijke verbinding met het internet tot stand te brengen moet je nadat je de gegevens behorende bij de internetverbinding hebt ingevoerd op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. Als de juiste gegevens nu zijn ingevoerd kun je door naar de volgende stap. 

In de tweede stap wordt er om gegevens behorende bij het Microsoft account gevraagd. De gegevens van het Microsoft account bestaan uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een daarbij behorend wachtwoord. Het e-mail adres dat voor het Microsoft account kan worden gebruikt moet bij Microsoft zijn aangemaakt. Een e-mail adres dat bij Microsoft is aangemaakt kan onder andere eindigen op:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Ben jij nog niet in het bezit van een Microsoft account? Dan moet je dit account aanmaken voordat je verder kunt met de installatie. Hoe je het Microsoft account kunt aanmaken / registreren kun je stapsgewijs lezen in het artikel: “Microsoft account aanmaken”. 

Het Microsoft account wordt niet alleen voor de Windows installatie gebruikt. Dit account kan namelijk voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals:

Microsoft account aanmaken persoonsgegevens
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Voordat het besturingssysteem uiteindelijk kan worden geïnstalleerd moet je Windows activeren. Voor de activatie is een product / activatie code nodig. Deze code krijg je bij de aanschaf van een nieuwe computer, laptop of tablet en bestaat uit een combinatie van letters en cijfers. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat alle voorbereidingen voor de installatie hebt getroffen kan Windows op de ASUS M509DA-EJ347T worden geïnstalleerd. Wanneer je Windows uiteindelijk gaat installeren moet je bevestigen dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. 

Bevestigen dat je met Windows wilt gaan werken kun je doen door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord te drukken. Als je hebt bevestigd dat je met dit besturingssysteem wilt gaan werken kan het besturingssysteem uiteindelijk worden geïnstalleerd. 

Windows 10 installeren

Bij de Windows installatie worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Als je met de computer of laptop werkt krijgt de computer van deze bestanden en instellingen instructies. Met deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties moet worden gereageerd. Enkele voorbeelden van instructies waarvoor de computer / laptop deze instructies gebruikt zijn onder andere: 

 • Het kunnen openen en bewaren van bestanden
 • Programma’s en apps binnen het besturingssysteem te kunnen installeren
 • Het aansturen van de aangesloten apparaten
 • De componenten die in de laptop zitten aansturen

Als de volledige installatie is voltooid en alle bestanden en instellingen op de harde schijf zijn opgeslagen kun je het besturingssysteem naar eigen voorkeur aanpassen. Met deze aanpassingen kun je onder andere: 

 • De achtergrond wijzigen 
 • Het startmenu de gewenste kleur geven
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Nadat het besturingssysteem naar eigen voorkeur is aangepast kun je meteen aan verschillende toepassingen werken. Hiervoor worden tijdens de Windows installatie apps en programma’s van Microsoft geïnstalleerd. Deze programma’s kunnen voornamelijk voor basistoepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
ASUS M509DA-EJ347T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basis toepassingen kunt werken?

De ASUS M509DA-EJ347T is uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken. Hierdoor kun je met deze laptop vlot aan iedere basis toepassing werken.

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een beeldscherm van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden zoals foto’s, video’s en documenten in goede kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS M509DA-EJ347T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS M509DA-EJ347T

Voordat je met een computer of laptop aan toepassingen wilt gaan werken moeten er apps en programma’s op de laptop worden geïnstalleerd. Ieder programma / app kan voor een of meerdere toepassingen worden gebruikt. 

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen zich binnen de computerwereld snel opgevolgd. Hierdoor kunnen computers en laptops voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. 

Naast de nieuwe toepassingen waarvoor de computer / laptop gebruikt kan worden zijn ook de bestaande apps en programma’s verder verbeterd. Door de verbeteringen van de bestaand apps en programma’s hebben programma’s en apps meer functies gekregen en zijn er nieuwe functies aan de bestaande apps en programma’s toegevoegd. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

De programma’s / apps waarmee je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem. Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor is ieder besturingssysteem gericht op het werken aan specifieke doeleinden. 

Bij de ASUS M509DA-EJ347T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor behoort dit model tot de categorie Windows laptops. Op een Windows computer / laptop kun je alleen apps en programma’s installeren die voor Windows ontwikkeld zijn.      

Er zijn tegenwoordig veel verschillende apparaten die met het besturingssysteem Windows werken. Hierdoor zijn er ook veel verschillende Windows gebruikers die de computer / laptop voor allerlei verschillende toepassingen gebruiken. 

Om aan de grote verscheidenheid aan toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Met dit grote aanbod aan apps en programma’s zijn Windows computers voor bijna iedere toepassing te gebruiken. 

Zoeken naar een app of programma kan door deze grote verscheidenheid aan apps en programma’s een lastige zoektocht worden. Hiervoor kunnen apps en programma’s per toepassingen in categorieën worden verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere: 

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS M509DA-EJ347T installeren

In de laatste jaren wordt het internet steeds vaker gebruikt voor het werken aan toepassingen. Zo kun je het internet gebruiken voor het delen van bestanden, het zoeken naar informatie, kijken en luisteren naar muziek en video’s of om met elkaar te communiceren. 

Werken aan toepassingen kan bij een Windows computer op twee verschillende mogelijkheden. Zo kun je via het internet of met een apps aan een toepassing werken. 

Voordat je met een app aan een toepassing kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Voor de installatie van een app op de ASUS M509DA-EJ347T heb je de Microsoft Store nodig. De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd. Wanneer je een app vanuit de Microsoft Store wilt gaan installeren moet je deze store openen. Het openen van deze store doe je door met de linkermuisknop op de snelkoppeling in het bureaublad naar de Windows Store te drukken.  

Microsoft store Apps

Nadat je de Microsoft Store hebt geopend moet je met het Microsoft account inloggen. Als je binnen deze store bent ingelogd kun je de app opzoeken. Binnen de Microsoft Store kun je op twee verschillende manieren naar apps zoeken zoals:

 • Zoeken op de naam van de app
 • De categorie / toepassingen waarvoor je de app wilt gebruiken invoeren

Wanneer je de gewenste app hebt gevonden kan deze worden geïnstalleerd. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. 

App zoeken in de Windows Store

Nadat je op deze snelkoppeling hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staan knoppen met de tekst: “Installeren”. Door hierop te drukken wordt de app naar de laptop geïnstalleerd. 

Bij de installatie van een app worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Met deze bestanden en instellingen worden er tijdens het werken aan toepassingen instructies gegeven. Hierdoor weet de computer / laptop hoe er op acties binnen een app moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie van de app wordt er een snelkoppeling naar de app in het startmenu gemaakt. Deze snelkoppeling zorgt ervoor dat de app sneller kan worden gevonden. Doordat je de app sneller kunt openen kan er sneller met de app aan toepassingen worden gewerkt. 

Programma’s op de ASUS M509DA-EJ347T installeren

Naast apps kun je ook met programma’s aan toepassingen werken. In tegenstelling tot apps werken programma’s kun je met programma’s zonder internet aan toepassingen werken. Hierdoor kun je met programma’s op ieder gewenst moment zonder internetverbinding aan toepassingen werken. 

Er zijn een grote hoeveelheid aan programma’s die allemaal gericht zijn op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Hierdoor heb je voor het werken aan verschillende toepassingen al snel verschillende programma’s nodig. 

Voor programma’s zijn er in de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest. Hierdoor hebben programma’s meer functies en zijn ze gebruiksvriendelijker geworden. 

Programma installeren

Als je met een programma aan een toepassing wilt gaan werken moet deze op de laptop worden geïnstalleerd. Voor de installatie van een programma is altijd een installatiebestand nodig. Met een installatiebestand kun je een programma vanaf een USB-opslag apparaat of vanaf het internet downloaden. 

Wanneer je een programma wilt gaan installeren moet je het installatiebestand openen. Openen van een installatiebestand doe je door met de linkermuisknop op de snelkoppeling van het installatiebestand te drukken. 

Door het installatiebestand te openen wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een invoerveld waarin een product of activatie code kan worden ingevoerd om het programma te activeren. 

Nadat je het programma hebt geactiveerd kan het programma uiteindelijk worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een programma moet een installatieprocedure worden doorlopen. 

In het begin van deze installatieprocedure moet je bevestigen dat je met het programma aan toepassingen wilt werken. Om te bevestigen dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “OK”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken.

Wanneer het programma wordt geïnstalleerd moeten bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf worden opgeslagen. Van deze bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem instructies wanneer er met het programma wordt gewerkt. Met behulp van deze instructies weet het besturingssysteem hoe er op acties binnen een programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie procedure kan er een snelkoppeling naar het geïnstalleerde programma worden gemaakt. Een snelkoppeling behorende bij een programma kan zowel op het bureaublad als in het startmenu worden geplaatst. 

Met een snelkoppeling kun je het gewenste programma sneller vinden. Hierdoor kun je een stuk sneller met het gewenste programma aan een toepassing werken. 

ASUS M509DA-EJ347T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basis toepassingen kunt werken?

De ASUS M509DA-EJ347T is uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken. Hierdoor kun je met deze laptop vlot aan iedere basis toepassing werken.

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een beeldscherm van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden zoals foto’s, video’s en documenten in goede kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS M509DA-EJ347T hier!

Het uiterlijk van de ASUS M509DA-EJ347T

Bij het ontwikkelen van de ASUS M509DA-EJ347T heeft ASUS goed over het uiterlijk nagedacht. Zo heeft dit model een compact formaat behuizing met dunne randen om het beeldscherm. 

Om goed te kunnen zien wat er tijdens het werken aan toepassingen op de computer / laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. Om het beeldscherm zitten bij dit model dunne randen. Hierdoor kun je het formaat van dit model vergelijken met het model met een oudere laptop met een beeldscherm formaat van 14 inch. 

Naast het compacte formaat heeft de behuizing een dikte van 2.3CM. Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en de dikte van dit model is ook het gewicht met 1.8KG beperkt. 

Behuizing van de ASUS M509DA-EJ347T

Een laptop met een gewicht van 1.8KG en het compacte formaat is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken. Hierdoor kun je onderweg aan documenten werken of de laptop gebruiken voor het geven van een presentatie of het maken van aantekeningen. 

Bediening

Wanneer je met een laptop of een computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je de laptop / computer kunt bedienen. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van acties of het invoeren van letters, cijfers en leestekens.

Om acties uit te kunnen voeren en aan documenten te kunnen werken zijn componenten voor de bediening nodig. Deze componenten zitten bij dit model in de behuizing verwerkt. Zo is de ASUS M509DA-EJ347T uitgerust met componenten voor de bediening zoals:   

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Het beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de computer
 • Speakers voor het luisteren naar geluiden 
Bediening van de ASUS M509DA-EJ347T

Voor het invoeren van deze laptop zit een toetsenbord met de internationale indeling. Deze indeling is te herkennen aan de letters die volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling zijn gepositioneerd. Bij deze indeling staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts gepositioneerd.   

Voor het uitvoeren van acties heb je aan het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens niet voldoende. Het is namelijk ook belangrijk dat je acties uit kunt voeren. 

Als je acties uit wilt voeren zoals het openen van bestanden / programma’s, het zoeken naar informatie of het bevestigen van een actie moet je de cursor kunnen bedienen. Een cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm. Dit pijltje kun je bij deze laptop met een aanraakgevoelig plaatje bedienen. 

Het aanraakgevoelige plaatje zit bij dit model onder het toetsenbord in de behuizing en wordt ook wel het touchpad genoemd. Bij een touchpad kun je de cursor met de vingers bedienen. Bijvoorbeeld door met de vingers over het beeldscherm te bedienen of door over het beeldscherm heen te bewegen. 

Het beeldscherm van de ASUS M509DA-EJ347T

Als je de laptop of computer wilt gaan gebruiken voor het werken aan toepassingen of het bekijken van beelden speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Om beelden in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft de ASUS M509DA-EJ347T een beeldscherm met een 15 inch beeldschermformaat. 

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt kunnen beelden in het groot met een hoge kwaliteit worden bekeken. Om de beelden vanaf dit beeldscherm in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft het beeldscherm waarmee dit model is uitgerust verschillende goede eigenschappen waaronder:   

Beeldscherm van de ASUS M509DA-EJ347T
 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Beelden worden 60 keer per seconde ververst. Hierdoor komen beelden vloeiend op het beeldscherm naar voren
 • Mat beeldscherm waardoor je zelfs in het zonnetje naar beelden kunt kijken
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont

Bekijken van beelden is niet het enige waarvoor deze laptop kan worden gebruikt. Deze laptop kun je namelijk ook gebruiken voor de grafische toepassingen zoals:

 • Het bewerken van foto’s
 • Het maken van 2D animaties 
 • Spelen van computerspelletjes

Wanneer je aan grafische toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je beelden kunt verwerken. Voor het verwerken van beelden heeft een laptop / computer een videokaart nodig. Dit model is uitgerust met de Radeon Graphics videokaart. Deze videokaart is in de processor geïntegreerd en is hierdoor vooral voor de lichtere grafische toepassingen te gebruiken. 

ASUS M509DA-EJ347T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basis toepassingen kunt werken?

De ASUS M509DA-EJ347T is uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken. Hierdoor kun je met deze laptop vlot aan iedere basis toepassing werken.

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een beeldscherm van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden zoals foto’s, video’s en documenten in goede kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS M509DA-EJ347T hier!

De ASUS M509DA-EJ347T voor de ontspanning gebruiken

Er zijn tegenwoordig veel verschillende toepassingen waarvoor de computer of laptop kan worden gebruikt. Zo kun je met een laptop / computer aan verschillende toepassingen werken. Daarnaast kun je de laptop voor de ontspanning gebruiken. 

Voor de ontspanning met de laptop wordt vaak entertainment gebruikt. Entertainment kan bij een computer / laptop op verschillende manieren. Enkele voorbeelden van entertainment zijn onder anderen: 

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje
Entertainment met de ASUS Zenbook

Voor het bekijken van beelden zoals foto’s, video’s en het spelen van een spelletje speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Als je de laptop / computer wilt gebruiken voor het bekijken van foto’s en video’s of het spelen van spelletjes dan speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Hiervoor heeft dit model een groot 15 inch beeldscherm waarop foto’s, video’s en computerspelletjes in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. 

Naast het bekijken van beelden moet je ook naar geluiden van een video, computer spel of muziek kunnen luisteren. Wanneer je naar geluiden wilt gaan luisteren speelt de geluidskwaliteit een belangrijke rol. Om geluiden in een goede kwaliteit te kunnen beluisteren is dit model uitgerust met twee stereospeakers. Deze stereospeakers laten geluiden helder, zuiver en met een diepe bas beluisteren. 

Accuduur

Een van de grootste voordelen van laptops is dat je ook onderweg aan toepassingen kunt werken. Om onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop een accu nodig. 

In de behuizing van de ASUS M509DA-EJ347T zit een accu waarmee je tot wel een gehele werkdag aan toepassingen kunt werken. Hierdoor kun je deze laptop goed gebruiken voor het maken van aantekeningen van een vergadering of tijdens de studie. Daarnaast stelt deze lange accuduur je in staat om een gehele werkdag aan diverse toepassingen te werken. 

De lange tijd dat er op de accu aan toepassingen gewerkt kan worden is bij dit model niet alles. Ook het opladen van de accu kan bij dit model razendsnel. Om de accu uit deze laptop snel op te kunnen laden maakt de oplader waarmee je dit model op kunt laden gebruik van de snel-laad techniek. Door deze techniek kan de accu binnen 50 minuten voor 60% worden opgeladen.  

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Door de combinatie van de grote accu en de snelle tijd waarin de accu kan worden opgeladen is dit model het ideale werkpaard voor onderweg. 

Snelheid

Voor de ASUS M509DA-EJ347T  zijn componenten met goede eigenschappen gebruikt. Door de goede prestaties van deze componenten kun je met dit model snel aan toepassingen werken. Naast het snel kunnen werken aan toepassingen kun je ook efficiënt aan meerdere toepassingen tegelijkertijd werken.

Om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten over de verschillende componenten: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • Om aan toepassingen te kunnen werken moeten er berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Voor het uitvoeren van berekeningen heeft dit model de AMD Ryzen 3 3250U processor.

  Deze processor beschikt over twee afzonderlijke kernen die onafhankelijk berekeningen op hoge snelheid uit kunnen voeren. Hierdoor kun je met deze processor snel aan verschillende toepassingen werken
 • Wanneer je vlot met de laptop aan toepassingen kunt werken is het belangrijk dat je ook snel met bestanden kunt werken. Bijvoorbeeld om bestanden snel te openen, te bewaren of te wijzigen. Bij deze laptop wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen.

  In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken. Als je een besturingssysteem op de SSD schijf installeert kan dat een flinke snelheidswinst opleveren. 
ASUS M509DA-EJ347T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basis toepassingen kunt werken?

De ASUS M509DA-EJ347T is uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken. Hierdoor kun je met deze laptop vlot aan iedere basis toepassing werken.

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een beeldscherm van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden zoals foto’s, video’s en documenten in goede kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS M509DA-EJ347T hier!

Bestanden opslaan

Als je met de computer of een laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je met bestanden kunt gaan werken. Bijvoorbeeld om bestanden te bewaren, programma’s en apps installeren of bestaande bestanden te kunnen wijzigen.   

Het aantal bestanden dat er op de harde schijf kunnen worden opgeslagen is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de harde schijf. De harde schijf die voor de ASUS M509DA-EJ347T is gebruikt heeft een opslagruimte van 256GB. 

Op een harde schijf met een opslagruimte van 256GB kun je maar een kleine hoeveelheid bestanden bewaren. Hierdoor zit de harde schijf bij dit model al snel vol. 

harde schijf

Om meerdere bestanden op de harde schijf te kunnen bewaren kun je een extern opslag-apparaat met de laptop verbinden. Voor het verbinden van een extern opslag apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf heeft dit model vier verschillende USB poorten waaronder: 

 • 2* USB 2.0 
 • 1* USB 3.2 type-a
 • 1* USB 3.2 type-c

De snelheid waarin je bestanden naar een USB-opslag apparaat kunt overbrengen wordt bepaald door de USB versie die wordt gebruikt. In vergelijking met USB 2.0 kun je met USB 3.2 bestanden sneller overdragen. 

Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c poort voor verschillende extra functies worden gebruikt. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere: 

 • Opladen van aangesloten apparaten zoals de mobiele telefoon en tablet
 • Een tweede beeldscherm op de laptop aansluiten

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Wanneer je bestanden op een extern opslag-apparaat of op de harde schijf bewaard kan het voorkomen dat de bestanden verloren gaan. Bijvoorbeeld doordat de computer door een virus wordt lastiggevallen of als de harde schijf / extern opslag-apparaat defect raakt. 

Gelukkig heeft het internet hier een oplossing voor. Zo kunnen bestanden tegenwoordig ook op het internet worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden op het internet kan de cloud worden gebruikt. Een groot voordeel van de cloud is dat je de opgeslagen bestanden vanaf ieder apparaat zoals een laptop, telefoon, vaste computer of tablet kunt benaderen. 

McAfee Total Protection cloud backup

Om bij de bestanden die in de cloud zijn opgeslagen te kunnen komen wordt de cloud vaak gebruikt. Er zijn tegenwoordig verschillende cloud oplossingen waarin bestanden op het internet kunnen worden bewaard. Enkele voorbeelden van de cloud zijn:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Wanneer je over een Microsoft account beschikt kun je bestanden in de online opslagruimte van Microsoft bewaren. Hiervoor krijg je bij het aanmaken / registreren van een Microsoft account een gratis online opslagruimte met een grootte van 5GB tot de beschikking. 

In een online opslagruimte van 5GB kunnen maar weinig bestanden worden opgeslagen. Hierdoor loop je al snel tegen beperkingen aan. Voor het vergroten van deze online opslagruimte kun je een betaald abonnement op Microsoft afsluiten. Voor Microsoft OneDrive zijn drie verschillende abonnementen mogelijk waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Met het uitgebreidste abonnement van OneDrive (Microsoft Office 365) wordt de online opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft gebruiken. Met de programma’s van Microsoft uit het Microsoft office 365 abonnement kun je voornamelijk aan kantoor toepassingen werken zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

In de laatste jaren zijn er steeds meer toepassingen bijgekomen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt. Met al deze verschillende toepassingen zijn ook de draadloze verbindingen een stuk belangrijker geworden. Bijvoorbeeld voor het delen van bestanden, het zoeken naar informatie of het bekijken van een video en het luisteren naar muziek. 

Om met een laptop via een draadloze verbinding te kunnen werken heeft een laptop / computer een netwerkadapter nodig. De ASUS M509DA-EJ347T is met een netwerkadapter uitgerust waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden zoals: 

Draadloze verbindingen ASUS VivoBook 17 X712FA-AU686T
 • WiFi 5.0 
 • Bluetooth 4.1

Doordat de netwerkadapter uit dit model met (Wifi 5.0) overweg kan, kun je deze laptop met bijna iedere draadloze internetverbindingen verbinden. Wanneer je de laptop met een draadloze internetverbinding wilt gaan verbinden heb je gegevens behorende bij de internetverbinding nodig zoals:

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de toegang tot het wereldwijde internet kunnen apparaten die dichter bij de laptop in de buurt zijn ook zonder internetverbinding met elkaar communiceren. Hiervoor kan dit model met de Bluetooth 4.1 verbinding werken.  Enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor een bluetooth verbinding kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
ASUS M509DA-EJ347T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basis toepassingen kunt werken?

De ASUS M509DA-EJ347T is uitgerust met componenten die over goede prestaties beschikken. Hierdoor kun je met deze laptop vlot aan iedere basis toepassing werken.

Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een beeldscherm van 15 inch. Vanaf dit beeldscherm kunnen beelden zoals foto’s, video’s en documenten in goede kwaliteit worden bekeken.

Bekijk de ASUS M509DA-EJ347T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *