ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 45 minuten

Ben jij op zoek naar een laptop met de prestaties van de vaste computer? De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is een echte krachtpatser verpakt in een compact formaat behuizing met een strak vormgegeven uiterlijk. Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken spelen de prestaties een belangrijke rol. Om snel aan verschillende toepassingen te kunnen werken is deze laptop uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. 

De prestaties van de componenten is niet het enige dat belangrijk is om met een laptop / computer te kunnen werken. Je moet tijdens het werken aan toepassingen namelijk ook kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Om tijdens het werken aan toepassingen te kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd is een beeldscherm nodig. 

Het beeldscherm dat voor deze laptop is gebruikt heeft een formaat van 15 inch en beschikt over goede prestaties. Door deze goede prestaties kunnen beelden zoals foto’s, video’s en spelletjes in hoge kwaliteit worden bekeken. Daarnaast is dit formaat groot genoeg om efficiënt en snel aan toepassingen te kunnen werken. 

Ben jij benieuwd naar de prestaties van dit model? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

Behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop met goede prestaties en een groot beeldscherm?

De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is een echte krachtpatser waarmee je vlot aan iedere toepassing kunt werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch met goede prestaties.

Door de combinatie van de componenten met goede eigenschappen en het goede beeldscherm kun je in hoge kwaliteit naar beelden kijken. Hierdoor is dit model een echte alleskunner met de prestaties van een vaste computer.

Bekijk de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R hier!

Werken met de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Om met een laptop of computer aan toepassingen te  kunnen werken zijn apps en programma’s nodig. Voordat je met een app of programma aan toepassingen kunt werken moeten deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Voor de computer / laptop is het besturingssysteem de belangrijkste software. Er kan zelfs worden gezegd dat je zonder besturingssysteem niet met de computer, laptop of tablet kan worden gewerkt. De computer / laptop heeft het besturingssysteem voor verschillende doeleinden nodig waaronder: 

 • Het kunnen installeren van apps / programma’s voor het werken aan taken
 • Apparaten kunnen herkennen die met de laptop verbonden is
 • Kunnen starten van de laptop
 • Bewaren van bestanden
 • Verbinding met het internet kunnen maken
Werken met de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

De ontwikkelingen binnen de computer wereld hebben de laatste jaren niet stil gestaan. Hierdoor zijn er steeds meer toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt. Ook bedrijven die besturingssystemen ontwikkelen hebben hier goed over nagedacht. Zo zijn er tegenwoordig verschillende besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken waaronder:

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor is ieder besturingssysteem gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. 

Op de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Momenteel staat het besturingssysteem op de meeste apparaten zoals laptops computers geïnstalleerd. Hierdoor zijn er ook veel verschillende Windows gebruikers. 

Iedere Windows gebruiker kan de computer / laptop gebruiken om aan verschillende toepassingen te werken. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken is er een grote diversiteit aan apps en programma’s voor Windows beschikbaar. 

Om aan het grote aantal toepassingen van de verschillende gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s voor Windows beschikbaar. Met deze grote hoeveelheid apps en programma’s kunnen Windows computers voor bijna iedere toepassing worden ingezet. 

ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R installeren: de voorbereidingen

Als je met een Windows computer / laptop wilt gaan werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Voordat de Windows installatie kan worden gestart moet je de laptop op de installatie voorbereiden. Het voorbereiden van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R bestaat uit drie verschillende stappen waaronder:

 • De laptop met het internet verbinden
 • Gegevens behorende bij het Microsoft account invoeren
 • Het besturingssysteem Windows activeren

Deze laptop kan alleen via  de draadloze internetverbinding (WiFi) met het internet worden verbonden. Hiervoor heb je de gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens behorende bij de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: 

Windows 10 installeren
 • De naam van de internetverbinding (SSID)
 • Het wachtwoord van de internetverbinding (WPA of WPA2 Key)

Om de verbinding met het internet uiteindelijk tot stand te brengen moet je de netwerknaam selecteren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de naam van de internetverbinding drukken. 

Nadat je de naam van de internetverbinding hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin je het wachtwoord behorende bij de internetverbinding in moet voeren. 

Als alle gegevens van de internetverbinding goed zijn ingevoerd kan de verbinding met de buitenwereld via de draadloze internetverbinding (WiFi) tot stand worden gebracht. Dit doe je door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” te drukken. 

Als de laptop met het internet is verbonden moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Dit account heb je nodig om verder te kunnen met de Windows installatie. Een Microsoft account bestaat uit een combinatie van een gebruikersnaam en een daarbij behorend wachtwoord. 

Als gebruikersnaam van het Microsoft account moet een e-mail adres worden gebruikt dat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele e-mail adressen die je voor het Microsoft account kunt gebruiken eindigen op onder andere:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl
Microsoft account herstellen

Bij computers en laptops die met het besturingssysteem Windows werken wordt het Microsoft  account naast de installatie voor verschillende andere doeleinden gebruikt zoals: 

 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Het ontgrendelen van de laptop

Wanneer je nog geen Microsoft account hebt moet je deze voor de Windows installatie aanmaken. In het artikel: “Microsoft account aanmaken” kun je stapsgewijs lezen hoe je dit eenvoudig kunt doen.

Om de installatie te kunnen starten moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Windows kan worden geactiveerd door een product / activatie code in te voeren. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het besturingssysteem of een computer / laptop meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je Windows hebt geactiveerd kan het besturingssysteem op de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R worden geïnstalleerd. Voor het installeren van het besturingssysteem Windows moet een installatieprocedure worden doorlopen. De installatie procedure die voor de Windows installatie wordt gebruikt bestaat uit verschillende fases.

Aan het begin van de installatie procedure moet je bevestigen dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “OK”, “Bevestigen”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken. 

Wanneer je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kun je het besturingssysteem uiteindelijk installeren. Om na de Windows installatie met het besturingssysteem te kunnen werken worden er tijdens de Windows installatie bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Windows op de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Wanneer er met de computer / laptop wordt gewerkt geven deze bestanden en instellingen instructies. Deze instructies geven een seintje aan de computer / laptop zodat de computer / laptop weet hoe er op acties binnen het besturingssysteem moet worden gereageerd. Enkele voorbeelden van doeleinden waarvoor deze instructies worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Het wijzigen van de achtergrond van de laptop
 • Een persoonlijke kleur aan het startmenu geven
 • De laptop een naam geven
 • Een gebruikersnaam voor de gebruiker opgeven

Als je de volledige installatie hebt doorlopen kan er meteen aan basistoepassingen worden gewerkt. Hiervoor worden enkele apps en programma’s van Microsoft tijdens de Windows installatie geïnstalleerd. Enkele toepassingen waarvoor deze apps en programma’s gebruikt kunnen worden zijn onder andere:

 • Het zoeken naar informatie op het internet
 • Zoeken naar programma’s waarmee aan taken kan worden gewerkt
 • Aantekeningen maken
 • Het bewerken van een foto met paint
Behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop met goede prestaties en een groot beeldscherm?

De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is een echte krachtpatser waarmee je vlot aan iedere toepassing kunt werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch met goede prestaties.

Door de combinatie van de componenten met goede eigenschappen en het goede beeldscherm kun je in hoge kwaliteit naar beelden kijken. Hierdoor is dit model een echte alleskunner met de prestaties van een vaste computer.

Bekijk de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R hier!

Apps en programma’s voor de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Voor het werken aan toepassingen met de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R zijn apps en programma’s nodig. Iedere app en programma zijn gericht op het werken aan een of meerdere toepassingen. Met welke apps en programma’s je kunt werken wordt door het besturingssysteem bepaald. 

Op deze laptop wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Het besturingssysteem Windows is een van de meest gebruikte besturingssystemen. Hierdoor zijn er veel verschillende computergebruikers die met het besturingssysteem Windows aan verschillende toepassingen werken. 

Voor iedere toepassing zijn andere apps en programma’s nodig. Om  aan de grote hoeveelheid verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Met het grote aantal apps en toepassingen kan het lastig worden om de gewenste app / programma te vinden. Om deze zoektocht sneller terug te kunnen vinden worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele  categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere:

 • Foto bewerk programma
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Video bewerk programma’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R installeren

In de laatste jaren is het internet een steeds belangrijkere rol gaan worden voor het werken aan toepassingen. Het werken aan toepassingen via het internet kan met een Windows computer op twee verschillende manieren. Zo kun je met de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R met een website of met een app aan toepassingen werken. Enkele toepassingen waarvoor je het internet kunt gebruiken zijn onder andere:

 • Communicatie via de mail en chat
 • Zoeken naar informatie
 • Bewerken van foto’s en video’s
 • Kijken naar video’s
 • Luisteren naar muziek
Microsoft store Apps

Voordat je met een app aan toepassingen kunt gaan werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Bij een computer / laptop die met het besturingssysteem Windows werkt moet de app vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd.

Om een app vanuit de Microsoft Store te kunnen installeren moet je de Microsoft Store openen. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de Microsoft Store drukken. 

Als je de Microsoft Store hebt geopend moet je met het Microsoft account inloggen voordat je een app kunt installeren. De gegevens die je nodig hebt om bij de Microsoft Store in te loggen zijn hetzelfde als de gegevens die je nodig hebt voor het ontgrendelen van de laptop. 

Nadat de Microsoft Store is geopend en je met het Microsoft account hebt ingelogd krijg je een overzicht met de meest gedownload apps te zien. Boven dit overzicht staat een invoerveld waarmee je naar apps kunt zoeken. 

Zoeken naar apps kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren. Zo kun je een app zoeken door op de naam van de app te zoeken of door op de categorie / toepassing waarvoor je de app wilt gebruiken te zoeken. 

Wanneer je de app binnen de Microsoft Store hebt gevonden kan de app op de computer / laptop worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een app moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. Nadat je op deze snelkoppeling hebt gedrukt wordt een nieuw venster geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “installeren”. 

App zoeken in de Windows Store

Door op de knop met de tekst: “Installeren” te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. Tijdens het installeren van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je met de app aan een toepassing werkt krijgt de computer / laptop van deze apps en bestanden instellingen. Hiermee weet de computer / laptop hoe er op acties binnen de app moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie wordt er een snelkoppeling naar de app gemaakt. Deze snelkoppeling kan worden gebruikt om de app sneller te vinden zodat je snel met de gewenste app aan een toepassing kunt werken. 

Programma’s op de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Naast het werken via het internet kun je ook zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Voor het werken aan toepassingen zonder internetverbinding worden vaak programma’s gebruikt. 

In de laatste jaren zijn er veel nieuwe programma’s bijgekomen en zijn de mogelijkheden van de verschillende programma’s toegenomen. Door de ontwikkelingen van deze programma’s kun je sneller aan toepassingen werken. Ook zijn de programma’s steeds gebruiksvriendelijker geworden. 

Het grote voordeel van programma’s is dat je zonder internetverbinding aan toepassingen kunt werken. Hierdoor kun je met programma’s ook onderweg aan toepassingen werken. 

Voordat een programma op de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R kan worden gebruikt om aan toepassingen te werken moet deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Programma installeren

Installeren van programma’s kan bij Windows computers op twee verschillende manieren. Zo kun je een programma via het internet of vanaf een USB-opslag apparaat installeren. 

Voor de installatie van een programma heb je altijd een installatiebestand nodig. De grootte van dit bestand is afhankelijk van het type toepassing en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd. 

Zo heb je voor de installatie van een programma vanaf een USB-opslag apparaat een groter installatie bestand nodig dan dat je voor de installatie vanaf het internet nodig hebt. De rest van de bestanden worden bij de installatie via het internet gedownload.  

Om een programma op de laptop / computer te kunnen installeren moet het installatiebestand worden geopend. Openen van een installatiebestand kun je doen door met de linkermuisknop op de knop bij het installatiebestand te drukken. 

Wanneer het installatiebestand geopend is, wordt er een venster met een invoerveld getoond. In dit invoerveld moet een product of activatie code worden ingevoerd. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het programma meegeleverd. 

Nadat je het programma hebt geactiveerd moet je bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “OK”, “Doorgaan”, “Bevestigen” of akkoord drukken. Vervolgens kan het programma worden geïnstalleerd

Om na de installatie met het programma te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen.  

Wanneer je na het installeren van een programma met het programma gaat werken krijgt het besturingssysteem instructies van deze bestanden en instellingen. Hierdoor weet een computer / laptop precies hoe er op acties binnen een programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie van een programma kan er een snelkoppeling naar het gewenste programma worden gemaakt. Deze snelkoppeling kan zowel in het startmenu als op het bureaublad worden geplaatst. 

Met behulp van deze snelkoppeling kan het programma sneller worden gevonden zodat je snel met het gewenste programma aan een toepassing kunt werken. 

Behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop met goede prestaties en een groot beeldscherm?

De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is een echte krachtpatser waarmee je vlot aan iedere toepassing kunt werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch met goede prestaties.

Door de combinatie van de componenten met goede eigenschappen en het goede beeldscherm kun je in hoge kwaliteit naar beelden kijken. Hierdoor is dit model een echte alleskunner met de prestaties van een vaste computer.

Bekijk de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R hier!

Het uiterlijk van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R heeft een ultra-dunne donkerblauwe behuizing. Doordat dit model een compacte behuizing heeft is het formaat van de behuizing beperkt. 

Voor het compacte formaat van de behuizing heeft dit model dunne randen om het 15 inch beeldscherm. Met de dunne randen om het beeldscherm is het formaat van deze behuizing te vergelijken met een laptop met een 14 inch beeldscherm. 

Door de combinatie van de dikte van 2.3CM en het compacte formaat van de behuizing blijft ook het gewicht van deze laptop beperkt. Zo heeft deze behuizing een gewicht van 1.9KG. 

Behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Met een gewicht van 1.9KG is een laptop makkelijk te vervoeren. Hierdoor kun je deze laptop gebruiken om op verschillende locaties aan verschillende doeleinden te werken zoals: onderweg aan toepassingen te werken, voor het kijken van video’s onderweg, het maken van aantekeningen of het geven van presentaties.    

Bediening

Om met een computer / laptop aan toepassingen te kunnen werken moet je de computer / laptop kunnen bedienen. Voor de bediening van de laptop / computer heb je componenten nodig. Het grootste voordeel van een laptop is dat ieder component voor de bediening in de behuizing aanwezig is. Om met een laptop / computer te kunnen werken is de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R uitgerust met de volgende componenten voor de bediening:

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Geïntegreerde muis voor het bedienen van de computer
 • Speakers voor het luisteren naar geluiden
 • Een beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de laptop gebeurd
Bediening van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Wanneer je aan documenten wilt gaan werken, de laptop voor de communicatie wilt gebruiken of met de laptop naar informatie wilt gaan zoeken dan is het belangrijk dat je letters, cijfers en leestekens in kunt voeren. 

Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens is een toetsenbord nodig. Deze laptop heeft een toetsenbord waarbij de letters volgens de internationale indeling zijn gepositioneerd. Deze indeling wordt ook wel de Q, W, E, R, T, Y indeling genoemd. Bij dit type toetsenbord staan de letters Q, W, E, R, T, Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord. 

Om met een laptop / computer te kunnen werken heb je aan het invoeren van letters, cijfers en leestekens niet voldoende. Je moet namelijk ook acties uit kunnen voeren. Hiervoor wordt vaak de cursor op het beeldscherm gebruikt. Enkele acties waarvoor de cursor kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het openen van bestanden, programma’s en apps
 • Bekijken, pauzeren en stoppen van een video en muziek
 • Kunnen sluiten van programma’s en bestanden

Voor de bediening van de cursor heeft dit model onder het toetsenbord een aanraakgevoelig glazen plaatje. Dit glazen plaatje wordt ook wel een touchpad genoemd. Met een touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door er met de vingers overheen te bewegen of door met de vingers op het touchpad te drukken. 

Het beeldscherm van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Als je met een laptop / computer gaat werken is het belangrijk dat je tijdens het werken aan toepassingen kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan toepassingen op de computer / laptop gebeurd heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15  inch. 

Op het beeldscherm dat voor de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is gebruikt komen beelden haarscherp naar voren. Hiervoor heeft het beeldscherm de volgende eigenschappen zoals:

 • 1920×1080 (Full HD)
 • Hoge pixeldichtheid waardoor beelden haarscherp op het beeldscherm naar voren komen
 • IPS techniek waardoor beelden met realistische kleuren naar voren komen. Tegelijkertijd kun je door deze techniek beelden vanaf verschillende hoeken bekijken. Bijvoorbeeld om samen met anderen naar beelden zoals foto’s, video’s en presentaties te kunnen kijken
Beeldscherm van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Bekijken van beelden is niet het enige waarvoor een laptop / computer kan worden gebruikt. Je kunt de laptop / computer namelijk ook voor de grafische toepassingen gebruiken zoals:  

 • Bewerken van foto’s en video
 • Maken van een animatie zowel 2D als 3D
 • Computer spelletjes spelen

Voor het werken aan de grafische toepassingen heeft een computer / laptop een videokaart nodig. In de behuizing van deze laptop zit de Intel Iris Plus videokaart. Met deze videokaart kun je vlot aan de lichtere grafische toepassingen werken.

Behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop met goede prestaties en een groot beeldscherm?

De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is een echte krachtpatser waarmee je vlot aan iedere toepassing kunt werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch met goede prestaties.

Door de combinatie van de componenten met goede eigenschappen en het goede beeldscherm kun je in hoge kwaliteit naar beelden kijken. Hierdoor is dit model een echte alleskunner met de prestaties van een vaste computer.

Bekijk de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R hier!

De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R voor entertainment gebruiken

Computers en laptops kunnen de laatste jaren voor steeds meer doeleinden worden gebruikt. Zo kun je de computer / laptop gebruiken om aan toepassingen te werken en behoort daarnaast de ontspanning tot de mogelijkheden. Voor de ontspanning met een computer / laptop wordt vaak entertainment gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan onder andere:

 • Luisteren naar muziek
 • Kijken naar video’s
 • Spelen van spelletjes

Als je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken of naar foto’s, video’s en beelden uit een computer spel gaat kijken speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. Om beelden in een hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R een 15 inch groot beeldscherm waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. 

Entertainment met de ASUS Zenbook

Voor entertainment is het bekijken van beelden niet voldoende. Je moet namelijk ook naar de geluiden kunnen luisteren. Om naar de geluiden van entertainment te kunnen luisteren heeft een laptop / computer speakers nodig. Deze laptop heeft voor het luisteren van geluiden twee stereo speakers die geluiden met een goede kwaliteit laten beluisteren. Hierdoor klinken geluiden helder, zuiver en met een diepe bas uit de speakers. 

Door de combinatie van de goede beeld en geluidskwaliteit is deze laptop het ideale werkpaard waarmee je entertainment in een hoog niveau kunt beleven. 

Accuduur

De grootste voordelen van laptops is dat je op bijna iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Om onderweg aan toepassingen te kunnen werken is een accu nodig. 

Met de accu waarmee de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is uitgerust kun je tot wel een gehele werkdag aan toepassingen werken. De totale tijd dat er op de accu kan worden bepaald is afhankelijk van het type toepassing waaraan je wilt werken. Zo verbruikt het werken aan toepassingen meer stroom dan het bekijken van foto’s en video’s. 

Tijdens het werken aan toepassingen wordt er stroom door de laptop / computer verbruikt. Doordat er bij het werken aan toepassingen stroom wordt verbruikt volgt er een moment waarop de accu leeg raakt. 

Accuduur

Voordat je met een lege accu verder kunt werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. Hiervoor wordt een oplader meegeleverd. Deze oplader kan worden gebruikt om de accu op te laden en tegelijkertijd aan toepassingen te werken.

Snelheid

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen gaat werken speelt de snelheid waarin je kunt werken een belangrijke rol. Om snel met de laptop aan toepassingen te kunnen werken heeft de laptop componenten met goede prestaties nodig. 

In de behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R zitten componenten met goede eigenschappen. Hierdoor kun je met dit model snel aan toepassingen werken en kun je tegelijkertijd aan verschillende toepassingen tegelijkertijd werken. 

Door de componenten met goede eigenschappen is deze laptop uitgerust met de volgende componenten zoals:

 • 8GB werkgeheugen
 • Intel Core i7-1065G7 processor. Deze processor behoort tot de 10de generatie Intel processors en heeft vier afzonderlijke kernen waarmee berekeningen tijdens het werken aan toepassingen kunnen worden uitgevoerd. Iedere kern kan afzonderlijk berekeningen uitvoeren en heeft een hoge rekensnelheid. Doordat deze processor over afzonderlijke kernen beschikt kun je vlot aan toepassingen werken en kun je vlot aan meerdere toepassingen tegelijkertijd werken. 
 • Een SSD schijf voor het bewaren van bestanden zoals foto’s, video’s en documenten en voor het installeren van apps en programma’s. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kan het installeren van apps, programma’s en het besturingssysteem op een SSD schijf een grote snelheidswinst opleveren.
Behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop met goede prestaties en een groot beeldscherm?

De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is een echte krachtpatser waarmee je vlot aan iedere toepassing kunt werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch met goede prestaties.

Door de combinatie van de componenten met goede eigenschappen en het goede beeldscherm kun je in hoge kwaliteit naar beelden kijken. Hierdoor is dit model een echte alleskunner met de prestaties van een vaste computer.

Bekijk de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R hier!

Bestanden opslaan

Als je een laptop of computer gaat gebruiken om aan toepassingen te werken is het belangrijk dat je bestanden kunt bewaren. Voor het bewaren van bestanden heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. 

De harde schijf waarmee de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is uitgerust heeft een opslagruimte met een grootte van 256GB. Met een harde schijf die over een opslagruimte van 256GB beschikt loop je bij het bewaren van bestanden zoals foto’s, video’s, documenten en het installeren van apps en programma’s al snel tegen beperkingen aan.  

Wanneer je meerdere bestanden wilt kunnen bewaren kan er een USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Voor het verbinden van USB-opslag apparaten heeft deze laptop vier verschillende USB poorten waaronder:

harde schijf
 • 2* USB 2.0
 • 1* USB 3.2 type-a
 • 1* USB 3.2 type-c

Iedere USB poort kan worden gebruikt om bestanden over te dragen. De snelheid waarop bestanden kunnen worden overgedragen wordt bepaald door de USB versie. Zo heeft de USB 3.2 poort in vergelijking met de USB 2.0 poort een hogere lees en schrijfsnelheid. 

Door de hogere lees en schrijfsnelheid kunnen bestanden met USB 3.2 een stuk sneller tussen apparaten worden overgedragen. Delen van bestanden is niet het enige waarvoor de USB 3.2 type-c poort kan worden gebruikt. Je kunt de USB 3.2 type-c namelijk ook gebruiken voor onder andere:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive
 • Het opladen van een aangesloten apparaat zoals een mobiele telefoon, een tablet of een navigatie apparaat
 • Aansluiten van een tweede beeldscherm  

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Bestanden die op de harde schijf of op een USB-opslag apparaat worden bewaard kunnen niet altijd bij je  in de buurt zijn. Bijvoorbeeld omdat je onverwachts in een situatie bent gekomen dat je bestanden zoals foto’s, video’s of een presentatie wilt delen. 

Tegenwoordig heeft het internet hier een oplossing voor. Zo kun je bestanden in een online opslagruimte bewaren. De online opslagruimte waarin bestanden bewaard kunnen worden wordt ook wel de cloud genoemd. 

Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden voor het bewaren van bestanden in de cloud. Enkele mogelijkheden voor het bewaren van bestanden in een online opslagruimte zijn onder andere:

Cloud opslag

Als je bestanden in de cloud wilt bewaren moet je over een account voor deze online opslagruimte beschikken. In de meeste gevallen bestaat een account op een online opslagruimte uit een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als gebruikersnaam wordt vaak een e-mail adres gebruikt. 

Wanneer je een Microsoft account aanmaakt / registreert krijg je een gratis online opslagruimte van 5GB tot de beschikking. In een online opslagruimte met een grootte van 5GB kunnen maar weinig bestanden worden bewaard. Hierdoor loop je bij het bewaren van belangrijke bestanden al snel tegen beperkingen aan.

Door een abonnement op Microsoft OneDrive af te sluiten kan deze online opslagruimte worden vergroot. Hiervoor heeft Microsoft de verschillende abonnementen tot de beschikking waaronder:

 • OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Wanneer je voor het Microsoft OneDrive 100GB abonnement kiest wordt de opslagruimte naar 100GB vergroot. Bij de keuze voor het Microsoft Office 365 abonnement wordt deze ruimte zelfs naar 1TB vergroot.   

Daarnaast kun je bij het Microsoft Office 365 abonnement met de programma’s uit het Office pakket werken. De programma’s uit het Microsoft Office 365 abonnement kunnen voornamelijk voor de zakelijke doeleinden worden gebruikt zoals:

 • Tekstdocumenten zoals verslagen en aantekeningen met Word 
 • Presentaties maken met powerpoint 
 • Versturen en ontvangen van e-mail met Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Draadloze verbindingen zijn voor de verbinding met de buitenwereld en tussen apparaten in de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Enkele toepassingen waarvoor draadloze verbindingen kunnen worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Zoeken naar een programma
 • Kijken naar video’s
 • Zoeken naar informatie
 • Met elkaar communiceren 
 • Versturen / ontvangen van een e-mail 

Als je met een draadloze verbinding wilt gaan werken heb je daar een netwerkadapter voor nodig. In de behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden waaronder:

Draadloze verbinding
 • WiFi voor de verbinding met het internet 
 • Bluetooth waarmee apparaten draadloos met elkaar kunnen worden verbonden

Voor de draadloze verbinding met de buitenwereld via het internet kan dit model met WiFi 5.0 overweg. WiFi 5.0 is een van de nieuwste draadloze internet verbindingen. Hierdoor kan deze laptop met bijna iedere draadloze verbinding worden verbonden. 

De verbinding met de buitenwereld is bij dit model niet de enige draadloze verbinding. Je kunt deze laptop namelijk ook met apparaten in de buurt verbinden. Voor een  draadloze verbinding tussen apparaten kan deze laptop met bluetooth 4.1 worden verbonden. Bluetooth 4.1 is een van de laatste versies van bluetooth en kan worden gebruikt voor onder andere:

 • Het verbinden van een navigatiesysteem waardoor de route vooraf kan worden berekend 
 • Een sporthorloge om de statistieken en de route uit te kunnen lezen
 • Draadloze geluidsapparatuur voor het verbeteren van de geluidskwaliteit
 • Verzenden van bestanden naar mobiele apparaten zoals een laptop, computer, tablet en mobiele telefoon
 • Een opdracht naar de printer versturen waardoor er draadloos kan worden afgedrukt
Behuizing van de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop met goede prestaties en een groot beeldscherm?

De ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R is een echte krachtpatser waarmee je vlot aan iedere toepassing kunt werken.

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch met goede prestaties.

Door de combinatie van de componenten met goede eigenschappen en het goede beeldscherm kun je in hoge kwaliteit naar beelden kijken. Hierdoor is dit model een echte alleskunner met de prestaties van een vaste computer.

Bekijk de ASUS ExpertBook P1510CJA-BQ730R hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *