Asus Chromebook 14 serie ervaringen

Gemiddelde leestijd: 25 minuten

Wil je een compacte laptop met een groot beeldscherm waarmee je onderweg goed aan de basistaken kunt werken? De laptops uit de Asus Chromebook 14 serie hebben een beeldschermformaat van 14” en zijn door de dunne randen om hun beeldscherm even groot als laptops met een 14” scherm. Hierdoor krijg je met de laptops uit deze serie een goede combinatie van een compact formaat en kun je tegelijkertijd efficiënt aan de basistaken werken. Benieuwd naar de prestaties van de modellen uit de Asus Chromebook 14 serie? In dit artikel vertellen we wat een Chromebook is en welke verschillende laptops er binnen de Asus Chromebook 14 serie zijn!

Inhoudsopgave

Asus Chromebook Flip C434TA-E10013

Wil je een laptop met een compact formaat waarmee je onderweg aan de basistaken kunt werken?

De laptops uit de Asus Chromebook 14 serie hebben een beeldschermformaat van 14″.

Bij dit beeldschermformaat is mobiliteit gecombineerd met goed kunnen werken. Hierdoor kun je deze laptops overal gebruiken om aan de basistaken te werken.

Ben je benieuwd uit welke modellen de Asus Chromebook 14 serie bestaat?

Bekijk de modellen uit de Asus Chromebook 14 serie hier

Werken met de Asus Chromebook 14 serie

De laptops uit de Asus Chromebook 14 serie behoren tot de categorie Chromebook. Hierdoor wordt het besturingssysteem Chrome OS voor deze laptops gebruikt. Bij het besturingssysteem Chrome OS werken veel functies via het internet. Hierdoor moet de laptop in de meeste gevallen met het internet verbonden zijn om met deze laptops te kunnen werken. Bij een Chromebook wordt het internet gebruikt voor:

 • Het kunnen opslaan van bestanden
 • Apps installeren voor het werken aan verschillende taken
 • Kunnen werken aan verschillende taken via het internet 
 • Online naar video’s kijken met YouTube
 • Zoeken op het internet via de browser van Google
 • E mail versturen met Gmail 
 • Bestanden opslaan in Google Drive
 • De apps van Google Drive gebruiken om aan de basistaken te werken 
Asus Chromebook Flip C434TA-AI0303

Het besturingssysteem Chrome OS is het besturingssysteem wat Google speciaal voor de Chromebook heeft gemaakt. Hierdoor heb je het Google account nodig om met een Chromebook te kunnen werken. 

Een Google account bestaat uit een e mail adres van Google met een daarbij behorend wachtwoord. Het e mail adres behorende bij het Google account is te herkennen aan @gmail.com aan het einde. 

Laptop uit de Asus Chromebook 14 serie installeren

Voordat een laptop uit de Asus Chromebook 14 serie gebruikt kan worden moet het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Doordat deze laptops tot de categorie Chromebook behoren wordt het besturingssysteem Chrome OS van Google voor deze laptops gebruikt. 

Voor het installeren van het besturingssysteem Chrome OS moet de laptop met het internet worden verbonden. Als je de laptop met het internet wilt gaan verbinden heb je enkele gegevens nodig om de verbinding tot stand te laten komen zoals:

Aanmelden met het Google account
 • De naam van de internetverbinding (SSID) 
 • Het wachtwoord voor de internetverbinding (WPA key of WPA2 key)

Als je de Chromebook met het internet hebt verbonden kan de installatie bijna worden gestart. Het enige wat nog ingevoerd moet worden voordat de installatie gestart kan worden zijn de gegevens behorende bij het Google account zoals: 

 • De gebruikersnaam (het e mail adres van Google)
 • Het wachtwoord behorende bij het Google account

Het Google account wordt bij een Chromebook voor verschillende functies gebruikt zoals: 

 • Installeren van een app / programma
 • Opslaan van bestanden
 • Installeren van het besturingssysteem
 • Ontgrendelen van de laptop

Tijdens het installeren van de Chromebook wordt niet alleen het besturingssysteem geïnstalleerd. Bij het installeren van het besturingssysteem worden namelijk ook de apps van Google geïnstalleerd. Met de apps van Google kun je voornamelijk aan de basistaken werken zoals: 

 • Zoeken op het internet met de browser Google Chrome
 • Tekstdocumenten maken met Google Docs
 • Berekeningen maken in Google Sheets
 • Presentaties maken in Google Slides
 • Afspraken maken in Google Agenda
 • Bestanden opslaan in Google Drive

Apps installeren op een Chromebook 

Apps die je op de Chromebook kunt gebruiken werken via het internet. Hierdoor verloopt de installatie van programma’s / apps voor de Chromebook ook via het internet. Voor het installeren van een app zijn er bij een Chromebook twee opties beschikbaar:

 • App installeren vanuit de Google Play Store
 • Een app installeren vanuit de Chrome Web Store
Google Play Store voor de Acer Chromebook

De meeste apps die je in de Google Play Store en de Chrome web Store kunt vinden zijn bedoeld voor het werken aan de basistaken. Doordat de apps voor het besturingssysteem Chrome OS via het internet werken kan niet ieder programma op een Chromebook worden gebruikt. Programma’s / apps voor de besturingssystemen Windows en OSX kunnen bijvoorbeeld niet op een Chromebook worden geïnstalleerd. Voor de basistaken zijn er binnen de Google Play Store en de Chrome Web Store verschillende alternatieve apps te vinden. 

Accuduur van laptops uit de Asus Chromebook 14 serie

Laptops uit de categorie Chromebook staan bekend om de lange tijd die er op de accu gewerkt kan worden. Dit is bij de laptops uit de Asus Chromebook 14 serie niet anders. Deze laptops hebben allemaal een grote accu waarmee je een volledige werkdag aan verschillende taken kunt werken.

De accu van deze laptops zijn ook goed te gebruiken voor het kijken naar een video. In vergelijking met werken aan de basistaken is de accu wel iets sneller leeg. Maar met het minimum aantal van 8 uur dat je met de accu naar een video kunt kijken, kun je toch een hele dag vooruit. Hierdoor kunnen deze laptops gebruikt worden om een volledige werkdag aan verschillende taken te werken. 

Mocht de laptop onverhoopt leeg geraakt zijn, dan is de accu van deze laptops zo vol geladen. Het opladen van deze accu neemt ongeveer 1.5 uur tijd in beslag en kan op twee verschillende manieren.  De accu van deze laptop kun je opladen door:

Accu van de Chromebook
 • Een powerbank op de USB 3.2-C poort aansluiten 
 • Met de meegeleverde voedingsadapter

Design van de laptops uit de Asus Chromebook 14 serie

Tijdens het ontwikkelen van de laptops uit de Asus Chromebook 14 serie is er goed over de mobiliteit nagedacht. Zo kun je zien dat iedere laptop uit deze serie een dunne behuizing heeft en is voorzien van dunne randen om het beeldscherm. Door de dunne randen om het beeldscherm is het formaat van deze laptops bijna even groot als veel laptops met een beeldschermformaat van 13”.

Naast het compacte formaat kun je met de laptops uit deze serie goed voor de dag komen. Zo is er voor de meeste laptops uit deze serie gebruik gemaakt van een aluminium zilveren behuizing. Het compacte formaat en de materialen die voor deze laptops zijn gebruikt zorgen ervoor dat de laptops licht in gewicht kunnen blijven. 

Design van de Asus Chromebook 14 serie

Door de lichtgewicht behuizing en het compacte formaat kun je deze laptops makkelijk vervoeren. Dit is erg handig als je de laptop onderweg wilt gebruiken. Bijvoorbeeld voor tijdens het reizen, het maken van aantekeningen tijdens de studie of bij een vergadering. 

Modellen uit de Asus Chromebook 14 serie

Iedere laptop uit de Asus Chromebook 14 serie werkt met het besturingssysteem Chrome OS. Hierdoor heb je een internetverbinding nodig om goed met deze laptops te kunnen werken. 

Doordat de meeste taken via het internet werken worden deze laptops niet zwaar belast. Dit zorgt ervoor dat de laptops goedkoop kunnen blijven, terwijl je ze prima kunt gebruiken voor de basistaken. 

Wachten totdat de laptop is gestart behoort bij de Chromebook tot de verleden tijd. Als de laptop uit staat, neemt het starten van de laptop nog geen 8 seconde tijd in beslag. Hierdoor kun je altijd en overal snel aan de basistaken werken.

Naast de overeenkomende eigenschappen heeft ieder model uit deze serie ook specifieke eigenschappen. Hieronder vertellen we over de eigenschappen van de verschillende modellen uit de Asus Chromebook 14 serie.

Asus Chromebook Flip C434TA-E10013

Wil je een laptop met een compact formaat waarmee je onderweg aan de basistaken kunt werken?

De laptops uit de Asus Chromebook 14 serie hebben een beeldschermformaat van 14″.

Bij dit beeldschermformaat is mobiliteit gecombineerd met goed kunnen werken. Hierdoor kun je deze laptops overal gebruiken om aan de basistaken te werken.

Ben je benieuwd uit welke modellen de Asus Chromebook 14 serie bestaat?

Bekijk de modellen uit de Asus Chromebook 14 serie hier

Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 

Met de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 hoef je de keuze tussen een laptop en een tablet niet te maken. Deze laptop heeft een 14” klapbaar aanraakgevoelig beeldscherm waardoor hij als laptop en tablet gebruikt kan worden. 

Door het kantel mechanisme van deze laptop kan het beeldscherm zelfs 360 graden gekanteld worden. Hierdoor kun je het beeldscherm tijdens het werken in de tablet stand zelfs als houder gebruiken. 

In vergelijking met een tablet krijg je met deze laptop uit de Asus Chromebook 14 serie veel meer opties tot je beschikking. Zo heeft deze laptop 3 USB poorten, een groot touchpad, een aanraakgevoelig beeldscherm en een ergonomisch toetsenbord. Hierdoor kun je van deze laptop zeggen dat je een volwaardige tablet in huis haalt waarmee je erg goed aan de basistaken kunt werken. 

Asus Chromebook C423NA-EB0049

De Asus Chromebook C423NA-EB0049 is het instap model laptop van de Asus Chromebook 14 serie. Dat deze laptop tot het instapmodel behoort, heeft voornamelijk met de prijs van de laptop te maken. Over de eigenschappen heeft deze laptop namelijk niet te klagen.

Deze laptop heeft een beperkte opslagruimte van 32GB waardoor je het interne geheugen alleen voor de belangrijke bestanden en documenten kunt gebruiken. 

Het beeldschermpaneel van deze laptop is goed te noemen. Zo is er voor deze laptop gebruik gemaakt van de Ips techniek waardoor het beeldscherm van deze laptop een grote kijkhoek heeft. Naast de Ips techniek kunnen de beelden op het matte beeldscherm ook in het zonnetje worden bekeken. Door de combinatie van het matte scherm en de grote kijkhoek kun je deze laptop in bijna iedere situatie gebruiken. 

Asus Chromebook Flip C434TA-AI0303

De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0303 is een van de snelste laptops uit deze reeks. Deze laptop is uitgerust met 8GB aan werkgeheugen en een snelle en zuinige processor. Hierdoor kun je deze laptop gebruiken om razendsnel aan verschillende basistaken te werken. Naast het snelle werken kun je deze laptop zelfs gebruiken om tegelijkertijd aan verschillende taken te werken. 

Naast het snelle werken heeft deze laptop ook genoeg ruimte voor het bewaren van bestanden en documenten. De opslagcapaciteit van deze laptop  bedraagt 64GB. Hierop kunnen heel wat bestanden worden bewaard. 

Deze laptop heeft een aanraakgevoelig 360 graden kantelbaar beeldscherm. Hierdoor is deze laptop een krachtige 2 in 1 laptop. Dit betekent dat je de laptop in zowel de laptop als tablet stand kunt gebruiken.  

Als je deze laptop in de tablet stand wilt gaan gebruiken kun je het beeldscherm zo kantelen dat het beeldscherm als houder gebruikt kan worden. Door het kantel mechanisme kun je deze laptop als volwaardig tablet gebruiken. Het grote voordeel van deze laptop is dat er een toetsenbord, een losse muis en een aanraakgevoelig beeldscherm aanwezig is. 

Asus Chromebook C423NA-EB0239

De Asus Chromebook C423NA-EB0239 is een ander basismodel uit de Asus Chromebook 14 serie. Deze laptop heeft goede prestaties gecombineerd met een klein prijsje. De lage prijs heeft deze laptop te danken aan de beperkte mogelijkheden van het beeldscherm. Zo heeft deze laptop geen aanraakgevoelig beeldscherm en geen kantel mechanisme. Mocht je deze optie niet belangrijk vinden, dan kun je erg goed met deze laptop uit de voeten. 

Ondanks dat deze laptop een lage prijs heeft, is deze laptop voorzien van een snelle energiezuinige processor. Hierdoor kun je deze laptop gebruiken om vlot aan verschillende basistaken te werken. 

Ook het opslaan van de bestanden tijdens het werken aan de basistaken is bij deze laptop geen enkel probleem. Deze laptop heeft een redelijk grote interne opslagruimte van 64GB. Deze opslagruimte is voldoende voor het bewaren van de belangrijke bestanden en documenten.

Asus Chromebook C423NA-EB0108

De Asus Chromebook C423NA-EB0108 is een van de basis modellen uit de Asus Chromebook 14 serie. Deze laptop is ondanks zijn mindere prestaties toch redelijk vlot om mee te werken. Deze snelheid heeft deze laptop voornamelijk te danken aan het lichte gewicht besturingssysteem Chrome OS wat voor deze laptop wordt gebruikt. 

Doordat deze laptop het internet voor veel functies gebruikt kan er goed op gewerkt worden. Bij het werken aan meerdere basistaken tegelijkertijd kan de laptop wat te wensen over laten. Deze laptop is voorzien van 4GB aan werkgeheugen. Hierdoor is multi-tasken met deze laptop geen goed idee. Voor het multi-tasken kun je beter voor een iets snellere laptop uit deze serie kiezen. 

Ook de interne opslagruimte van deze laptop is beperkt. Voor het lokaal bewaren van bestanden en documenten heeft deze laptop 32GB aan flash geheugen tot zijn beschikking. Doordat veel bestanden bij de Chromebook online worden bewaard is deze ruimte voldoende. Als je de laptop vaak onderweg zonder internet wilt gebruiken kun je beter voor een laptop met een grotere opslagcapaciteit gaan. 

ASUS Chromebook C423NA-EC0301 

De Asus Chromebook C423NA-EC0301 is een goede laptop voor het werken aan de basistaken. Deze laptop heeft een snelle en energie zuinige processor waardoor iedere taak snel is voltooid. Tegelijkertijd kun je deze laptop gebruiken om een hele dag aan verschillende taken te werken. Zelfs als de accu leeg is, kun je een powerbank met de USB 3.2-C poort van deze laptop verbinden. Hierdoor hoef je niet meer bang te zijn dat de accu van deze laptop onverhoopt leeg is.

Wanneer je de laptop zonder internet gaat gebruiken moeten de bestanden op de laptop bewaard worden. Bijvoorbeeld als je aan het reizen bent of bij een het werken op een locatie zonder internet. Hiervoor heeft deze laptop een interne opslagruimte van 64GB tot zijn beschikking. Dit is groot genoeg om de meeste bestanden en documenten op te slaan. Hierbij moet je wel in gedachten houden dat een Chromebook voornamelijk voor de basistaken gebruikt wordt. 

ASUS Chromebook C423NA-EB0063

Met de Asus Chromebook C423NA-EB0063 kun je goed voor de dag komen. Deze laptop heeft door zijn zilveren aluminium behuizing een zakelijke uitstraling. Dit is bij deze laptop niet alles. Deze laptop heeft namelijk een beeldscherm met een kantelmechanisme. 

Met dit kantelmechanisme kan het beeldscherm plat op de tafel worden gelegd. Hierdoor kun je de inhoud van een presentatie makkelijker met anderen delen.  

Ook voor het werken aan verschillende basistaken is deze laptop goed te gebruiken. Voor het werken aan de basistaken heeft deze laptop een werkgeheugen van 4GB. Naast dit werkgeheugen is deze laptop uitgerust met een snelle processor waardoor er snel met de laptop gewerkt kan worden. Hierbij geldt wel dat je deze laptop het beste kunt gebruiken voor het werken aan een taak tegelijkertijd. Voor het opslaan van de bestanden tijdens het werken heeft deze laptop een opslagruimte van 64GB tot zijn beschikking. Dit is voldoende voor de meeste taken. 

Asus Chromebook Flip C434TA-E10013

Wil je een laptop met een compact formaat waarmee je onderweg aan de basistaken kunt werken?

De laptops uit de Asus Chromebook 14 serie hebben een beeldschermformaat van 14″.

Bij dit beeldschermformaat is mobiliteit gecombineerd met goed kunnen werken. Hierdoor kun je deze laptops overal gebruiken om aan de basistaken te werken.

Ben je benieuwd uit welke modellen de Asus Chromebook 14 serie bestaat?

Bekijk de modellen uit de Asus Chromebook 14 serie hier

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.