ASUS A512FA-EJ1333T Review ervaringen

Gemiddelde leestijd: 44 minuten

Ben jij op zoek naar een ultradunne laptop met goede prestaties die is verpakt in een behuizing met een compact formaat? De ASUS A512FA-EJ1333T is een echte alleskunner waarbij ASUS tijdens het ontwikkelen van deze laptop ook over de behuizing heeft nagedacht. 

Wanneer je met de computer / laptop aan toepassingen gaat werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch. 

Op het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt komen beelden helder, zuiver en met realistische kleuren naar voren. Dit is erg fijn bij het werken aan toepassingen, het kijken van foto’s en video’s of het geven van een presentatie.  

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Inhoudsopgave

Behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een mooi uiterlijk?

De ASUS A512FA-EJ1333T is een laptop met een compact en mooi afgewerkte behuizing. Door het compact formaat van de behuizing kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie, het bekijken van een video of het geven van een prestatie.

Om aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in een goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS A512FA-EJ1333T hier!

Werken met de ASUS A512FA-EJ1333T

De ASUS A512FA-EJ1333T behoort tot de categorie Windows computers. Windows computers werken met het besturingssysteem Windows. Om met Windows aan toepassingen te kunnen werken moeten er apps en programma’s binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Het besturingssysteem is een van de belangrijkste software dat de computer heeft om taken uit te kunnen voeren. Zo wordt het besturingssysteem door de laptop / computer gebruikt voor onder andere:

 • Het kunnen installeren van apps en programma’s
 • Werken met bestanden
 • Herkennen een aansturen van apparaten die met de laptop zijn verbonden
 • Aansturen van de componenten die in de behuizing van de laptop zitten
 • Starten van de laptop / computer
Werken met de ASUS A512FA-EJ1333T

Voor laptops en computers zijn tegenwoordig verschillende besturingssystemen beschikbaar. Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor is een besturingssysteem gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Enkele besturingssystemen waarmee een laptop / computer kan werken zijn onder andere:

 • Microsoft Windows
 • Apple OSX
 • Google Chrome OS
 • Linux

De meeste apparaten zoals laptops en computers werken met het besturingssysteem Windows. Hierdoor zijn er veel verschillende gebruikers die de computer / laptop voor andere toepassingen gebruiken. 

Om aan de verschillende toepassingen van de verschillende gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. Met het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

ASUS A512FA-EJ1333T installeren: de voorbereidingen

Voordat je met de ASUS A512FA-EJ1333T aan toepassingen kunt werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Om Windows te kunnen installeren moet de laptop op de installatie van het besturingssysteem worden voorbereid. De voorbereidingen die nodig zijn voordat je Windows kunt installeren bestaan uit drie verschillende acties waaronder:

 • De laptop met het internet verbinden
 • Een Microsoft account aanmaken en / of de gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Met deze laptop kun je op verschillende manieren via het internet werken. Zo kan dit model met zowel de bedrade als de draadloze internetverbinding worden verbonden. Voor een bekabelde internetverbinding heb je alleen een kabel vanaf het modem naar de laptop nodig. Hierdoor kun je met de bedrade internetverbinding alleen op een vaste plek werken. 

Windows op de ASUS A512FA-EJ1333T

Als je de laptop wilt gaan gebruiken om op verschillende locaties aan toepassingen te werken kun je de laptop met de draadloze internetverbinding verbinden. De draadloze internetverbinding wordt ook wel WiFi genoemd. Om toegang tot het internet via de draadloze internetverbinding te krijgen zijn gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens van de draadloze internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem en wordt aangegeven met: 

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Wanneer je de verbinding met de draadloze internetverbinding tot stand wilt brengen moet je de naam van de internetverbinding in de lijst met beschikbare netwerken selecteren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de netwerknaam (SSID) behorende bij de internetverbinding drukken. 

Nadat je het netwerk hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord behorende bij de internetverbinding moet worden ingevoerd. 

Als het wachtwoord is ingevoerd moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst :”Verbinding maken” drukken. Als het goed is kun je nu met de laptop via het internet werken. 

Nu je via het internet kunt werken volgt de volgende stap. Binnen deze stap wordt er om de gegevens behorende bij het Microsoft account gevraagd.

Een Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam en een daarbij behorend wachtwoord. Als gebruikersnaam moet een e-mail adres worden gebruikt dat bij Microsoft is aangemaakt. Enkele voorbeelden van e-mail adressen die hiervoor kunnen worden gebruikt eindigen op:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Wanneer nog niet over een Microsoft account beschikt en de diensten van Microsoft nog niet hebt gebruikt, dan moet je dit account in deze stap aanmaken. Hoe dit in zijn werk gaat kun je lezen in het artikel: “Microsoft account aanmaken”.

Een Microsoft account wordt bij een Windows computer / laptop niet alleen voor de installatie gebruikt. Je hebt dit account namelijk ook voor verschillende andere doeleinden nodig zoals:

Microsoft account aanmaken persoonsgegevens
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Om de Windows installatie te kunnen starten moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor de Windows activatie is een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een nieuwe computer, laptop of tablet geleverd.

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Nadat je de voorbereidingen op de ASUS A512FA-EJ1333T voor de Windows installatie hebt gedaan kan het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Om Windows te kunnen installeren moet je bevestigen dat je met dit besturingssysteem wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken.

Nadat er is bevestigd dat je op deze laptop met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan het besturingssysteem uiteindelijk worden geïnstalleerd. 

Wanneer Windows op de laptop wordt geïnstalleerd worden er bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de laptop opgeslagen. Met behulp van deze bestanden en instellingen krijgt de computer / laptop instructies zodat de computer / laptop weet hoe er op acties moet worden gereageerd. Enkele instructies die de computer / laptop van deze bestanden en instellingen krijgt worden gebruikt voor onder andere:

 • Het kunnen openen en bewaren van bestanden
 • Programma’s en apps binnen het besturingssysteem te kunnen installeren
 • Het aansturen van de aangesloten apparaten
 • De componenten die in de laptop zitten aansturen
Windows 10 installeren

Aan het einde van de installatie kan het besturingssysteem worden gepersonaliseerd. Bij het personaliseren van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • De achtergrond wijzigen 
 • Het startmenu de gewenste kleur geven
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Om direct na de Windows installatie met de laptop / computer te kunnen werken worden apps en programma’s  van Microsoft op de laptop geïnstalleerd. Met deze apps en programma’s van Microsoft kun je aan verschillende basistoepassingen werken zoals:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden
Behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een mooi uiterlijk?

De ASUS A512FA-EJ1333T is een laptop met een compact en mooi afgewerkte behuizing. Door het compact formaat van de behuizing kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie, het bekijken van een video of het geven van een prestatie.

Om aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in een goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS A512FA-EJ1333T hier!

Apps en programma’s voor de ASUS A512FA-EJ1333T

Voor het werken aan toepassingen met de laptop / computer zijn apps en programma’s nodig. Voordat je met apps en programma’s kunt werken moet deze op de laptop binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Als je met een app of programma aan een toepassing wilt gaan werken moet de app / programma binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Met alle programma’s en apps kun je aan een of meerdere specifieke toepassingen werken. 

Voor computers en laptops zijn in de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest die elkaar snel hebben opgevolgd. Door deze ontwikkelingen zijn het aantal mogelijkheden waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt toegenomen. Daarnaast zijn de bestaande toepassingen verder verbeterd. Hierdoor kun je sneller en efficiënter met apps en programma’s aan toepassingen werken. 

Apps voor de ASUS ZenBook Flip 15 UX563FD-EZ050T

Met welke apps en programma’s je op de computer / laptop kunt werken wordt door het besturingssysteem bepaald. Bij de ASUS A512FA-EJ1333T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Veel apparaten zoals laptops en computers werken met dit besturingssysteem. Hierdoor zijn er ook een grote verscheidenheid aan Windows gebruikers. 

Iedere computer gebruiker kan de laptop / computer voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan de verschillende toepassingen van de grote hoeveelheid computergebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Het is hierdoor mogelijk om met Windows computers aan bijna iedere toepassing te werken.

Met de grote hoeveelheid apps en programma’s kan het lastig worden om de app / het programma snel te vinden. Om de zoektocht naar apps en programma’s te versnellen worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere: 

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Apps op de ASUS A512FA-EJ1333T installeren

In de laatste jaren is het internet voor het werken aan toepassingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt is hierdoor toegenomen. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Bestanden met elkaar delen
 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van video’s zoals YouTube en NetFlix
 • Luisteren naar muziek

Bij de ASUS A512FA-EJ1333T kun je op twe verschillende manieren via het internet werken. Je kunt namelijk via het internet en met apps aan toepassingen werken. Doordat een app voor een groot gedeelte via het internet werkt lijkt het werken met een app op het werken via een website. 

Microsoft store Apps

Voordat je met een app aan een toepassing kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Apps kunnen bij een Windows computer / laptop alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. 

Als je een app vanuit de Microsoft Store wilt gaan installeren moet je eerst op de Microsoft Store openen. De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd en kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling in het startmenu te drukken. 

Wanneer je de Microsoft Store hebt geopend moet je met het Microsoft account inloggen. Voor het inloggen binnen de Store heb je dezelfde gegevens nodig als dat je voor het ontgrendelen van de computer / laptop gebruikt. 

Als je binnen de Windows Store bent ingelogd kun je de app op gaan zoeken. Het zoeken naar een app binnen de Microsoft Store kan op twee verschillende manieren. Zo kan een app worden gezocht door te zoeken op:

 • Een specifieke naam van de app
 • De toepassing / categorie waarvoor je de app wilt gaan gebruiken

Als je de gewenste app hebt gevonden kan deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken.

App zoeken in de Windows Store

Door op de snelkoppeling behorende bij de Windows Store te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Als je hierop hebt gedrukt wordt de app binnen het besturingssysteem op de laptop geïnstalleerd. 

Bij het installeren van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app binnen het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen.  Wanneer je na de installatie met de app gaat werken krijgt de laptop / computer instructies van deze bestanden en instellingen. Hiermee weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd.

Bij het afronden van de Windows installatie wordt er een snelkoppeling behorende bij de app in het startmenu geplaatst. Hiermee kan een app snel worden teruggevonden zodat je snel met de gewenste app aan een toepassing kunt werken. 

Programma’s op de ASUS A512FA-EJ1333T installeren

Naast apps die voor een groot gedeelte via het internet werken kun je ook met een programma aan toepassingen werken. Er zijn veel verschillende programma’s waardoor er voor bijna iedere toepassing een programma beschikbaar is. 

Voordat je met een programma aan een toepassing kunt werken moet het programma op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een programma heb je een installatiebestand nodig. 

Er zijn twee verschillende soorten installatiebestanden. Met het ene installatiebestand kan een programma via het internet worden gedownload. Daarnaast kan een programma vanaf een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick, externe harde schijf of de harde schijf worden geïnstalleerd. 

De grootte van het installatiebestand wordt bepaald door het type zo heb je voor het installeren van een programma via het internet een kleiner installatiebestand nodig dan dat er voor het installeren van een programma vanaf de USB-stick wordt gebruikt. 

Programma installeren

Om een programma te kunnen installeren moet het installatiebestand worden geopend. Dit bestand kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij het programma te drukken. 

Nadat je op de snelkoppeling hebt gedrukt komt er een venster tevoorschijn. Binnen dit venster moet je bevestigen dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken. Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “OK”, “Doorgaan” of “Akkoord” drukken.

Nadat je hebt bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken moet het programma worden geactiveerd. Voor de activatie van een programma moet een product / activatie code worden ingevoerd. Deze code bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en leestekens en wordt bij de aanschaf van een programma meegeleverd. 

Na de activatie kan het programma uiteindelijk worden geïnstalleerd. Bij de installatie van een programma worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Met deze bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem instructies wanneer er met het programma wordt gewerkt. 

Aan het einde van de installatieprocedure kan een snelkoppeling naar het geïnstalleerde programma worden gemaakt. Deze snelkoppeling behorende bij het programma kan zowel op het bureaublad als in het startmenu worden geplaatst. 

Met deze snelkoppeling kun je het gewenste programma sneller vinden. Hierdoor kun je een stuk sneller met het gewenste programma aan een toepassing werken. 

Behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een mooi uiterlijk?

De ASUS A512FA-EJ1333T is een laptop met een compact en mooi afgewerkte behuizing. Door het compact formaat van de behuizing kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie, het bekijken van een video of het geven van een prestatie.

Om aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in een goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS A512FA-EJ1333T hier!

Het uiterlijk van de ASUS A512FA-EJ1333T

De ASUS A512FA-EJ1333T is een compacte laptop met een erg mooi afgewerkte behuizing. Zo heeft dit model dunne randen met mooie afgewerkte randen. Hierdoor kun je met deze laptop overal goed voor de dag komen. 

Naast het mooie uiterlijk heeft ASUS tijdens het ontwikkelen van deze laptop ook over het formaat van de behuizing nagedacht. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en een dunne behuizing. 

Met het compacte formaat van de behuizing is ook het gewicht van de behuizing met 1.75KG erg licht. Door het lichte gewicht van de behuizing is deze laptop makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken of als je de laptop wilt gebruiken om onderweg aan toepassingen te werken.  

Behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T

Bediening

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken moet de laptop / computer worden bediend. Voor de bediening van de laptop zijn componenten nodig waaronder:   

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Het beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de computer
 • Speakers voor het luisteren naar geluiden 

Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft de laptop een toetsenbord nodig. In de behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T zit een toetsenbord met de internationale indeling. Bij een toetsenbord met de internationale indeling staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord. Hierdoor wordt een toetsenbord met deze indeling ook wel een Qwerty toetsenbord genoemd.   

Werken met de ASUS A512FA-EJ1333T

Naast het in kunnen voeren van letters, cijfers en leestekens moet je bij het werken aan toepassingen ook acties uit kunnen voeren. Voor het uitvoeren van acties wordt vaak de muis op het beeldscherm gebruikt. 

De muis op het beeldscherm is te herkennen aan een pijltje en kan voor verschillende acties worden gebruikt zoals: 

 • Het openen en sluiten van bestanden, programma’s en apps
 • Acties binnen programma’s, apps en het besturingssysteem bevestigen
 • Bewerken van documenten en bestanden

Voor de bediening van de muis heeft dit model een geïntegreerde muis. Deze muis is een aanraakgevoelig glazen plaatje dat ook wel het touchpad wordt genoemd. Met een touchpad kan de muis op het beeldscherm met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door er met de vingers op te drukken of door er met de vingers overheen te bewegen.

Het beeldscherm van de ASUS A512FA-EJ1333T

Om met een computer of laptop aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er tijdens het werken op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft een laptop / computer een beeldscherm nodig. Voor de ASUS A512FA-EJ1333T is een beeldscherm gebruikt waarop beelden in hoge kwaliteit naar voren komen. 

Naast de beeldkwaliteit speelt ook het formaat van het beeldscherm een belangrijke rol. Deze laptop heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 15 inch. Op een beeldscherm met dit formaat kun je beelden zoals foto’s en video’s in een goede kwaliteit bekijken. Daarnaast is dit beeldscherm groot genoeg om efficiënt en in een goede kwaliteit naar beelden te kunnen kijken.   

Om beelden vanaf dit beeldscherm in goede kwaliteit te kunnen bekijken beschikt het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt over goede eigenschappen waaronder:

Beeldscherm van de ASUS A512FA-EJ1333T
 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Mat beeldscherm waardoor je ook in het zonnetje naar films kunt kijken
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont

Met deze laptop kun je naast het bekijken van beelden ook aan de lichtere grafische toepassingen werken. Enkele grafische toepassingen waarvoor deze laptop kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het bewerken van foto’s
 • Het maken van 2D animaties 
 • Spelen van computerspelletjes

Voor het werken aan de grafische toepassingen heeft de laptop / computer een videokaart nodig. Deze laptop is uitgerust met de Intel UHD Graphics 62. Deze videokaart zit in de processor geïntegreerd en kan voor de lichtere grafische toepassingen worden gebruikt. 

Behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een mooi uiterlijk?

De ASUS A512FA-EJ1333T is een laptop met een compact en mooi afgewerkte behuizing. Door het compact formaat van de behuizing kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie, het bekijken van een video of het geven van een prestatie.

Om aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in een goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS A512FA-EJ1333T hier!

De ASUS A512FA-EJ1333T voor de ontspanning gebruiken

In de laatste jaren zijn er steeds meer toepassingen bijgekomen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt. Zo kun je met een computer aan verschillende toepassingen werken en behoort ook de ontspanning tot de mogelijkheden. 

Wanneer je de laptop of computer voor de ontspanning wilt gaan gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Entertainment kan worden verdeeld in drie verschillende categorieën waaronder:

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Om naar beelden van entertainment te kunnen kijken speelt de beeldkwaliteit en het formaat van het beeldscherm een belangrijke rol. Hiervoor is deze laptop uitgerust met een 15 inch groot beeldscherm waarop beelden zoals foto’s, video’s en documenten in een goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Entertainment met de ASUS Zenbook

Wanneer je de laptop voor entertainment wilt gebruiken is het handig als je naar het bekijken van beelden ook naar geluiden kunt luisteren. Bijvoorbeeld voor het luisteren naar muziek, geluiden uit een film of de geluiden van een spel. In de behuizing van deze laptop zitten twee stereo speakers die geluiden in een hoge kwaliteit kunnen worden beluisterd. Hierdoor komen geluiden helder, zuiver en met een diepe bas uit de speakers. 

Accuduur

Laptops staan erom bekend dat je vanaf iedere locatie zonder stopcontact aan toepassingen kunt werken. Om op verschillende locaties aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop / computer een accu nodig. 

De tijd dat er op de accu kan worden gewerkt is afhankelijk van het type toepassing en de grootte van de accu. ASUS heeft de ASUS A512FA-EJ1333T met een grote accu uitgerust. Hierdoor kun met deze laptop tot wel een hele werkdag aan verschillende toepassingen werken.   

Wanneer er met de laptop op de accu aan toepassingen wordt gewerkt verbruikt de laptop / computer stroom van de accu. Hierdoor volgt er een moment waarop de accu leeg is en je niet verder kunt werken. 

Accu van de ASUS ZenBook 14 UX425JA-HM046T

Om weer verder te kunnen werken moet de laptop met het stroom worden verbonden. Voor het opladen van de accu wordt een oplader meegeleverd. Daarnaast kun je tijdens het opladen met de laptop aan toepassingen werken.  

 Snelheid

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen gaat werken speelt de snelheid een belangrijke rol. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is de ASUS A512FA-EJ1333T uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken waaronder:

 • 8GB werkgeheugen 
 • Tijdens het werken aan toepassingen moet de computer / laptop berekeningen uitvoeren. Voor deze berekeningen is dit model met de Intel Core i3-8145U processor uitgerust. Deze processor werkt met twee afzonderlijke kernen die met een hoge  snelheid kunnen werken. Doordat deze laptop maar twee afzonderlijke kernen heeft kan deze laptop voornamelijk voor de basistoepassingen worden gebruikt
 • Als je met de laptop / computer aan toepassingen werkt heb je al snel met bestanden te maken. Om met bestanden te kunnen werken moeten deze geopend, bewerkt en opgeslagen kunnen worden. Bij deze laptop wordt de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. 


In vergelijking met een traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid. Hierdoor kun je met dit model vlot aan toepassingen werken. Wanneer een besturingssysteem op de SSD schijf wordt geïnstalleert kan dat een flinke snelheidswinst opleveren. 

Behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een mooi uiterlijk?

De ASUS A512FA-EJ1333T is een laptop met een compact en mooi afgewerkte behuizing. Door het compact formaat van de behuizing kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie, het bekijken van een video of het geven van een prestatie.

Om aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in een goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS A512FA-EJ1333T hier!

Bestanden opslaan

Om met een computer of laptop aan toepassingen te kunnen werken is het belangrijk dat bestanden kunnen worden opgeslagen. Bijvoorbeeld om bestaande bestanden te kunnen wijzigen en om nieuwe bestanden te kunnen bewaren. Daarnaast heeft een laptop / computer een opslagruimte nodig waarop apps en programma’s kunnen worden geïnstalleerd. 

Het aantal bestanden en programma’s / apps dat op een harde schijf kan worden opgeslagen wordt bepaald door de grootte van de harde schijf. In de behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T zit een harde schijf met een opslagruimte van 512GB. Een harde schijf met een opslagruimte is groot genoeg voor het bewaren van de belangrijkste bestanden zoals foto’s, video’s en documenten.  

Wanneer bestanden op een harde schijf worden opgeslagen kunnen bestanden verloren gaan. Bijvoorbeeld als je problemen krijgt met een technisch mankement of als er een virus op de computer is beland. Om de bestanden veilig te kunnen bewaren kan een USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Hiervoor heeft dit model vier verschillende USB poorten waaronder:

harde schijf
 • 2* USB 2.0 
 • 1* USB 3.2 type-a
 • 1* USB 3.2 type-c

De snelheid waarin je bestanden naar een USB-opslag apparaat kunt overbrengen wordt bepaald door de USB versie die wordt gebruikt. In vergelijking met USB 2.0 kun je met USB 3.2 bestanden sneller overdragen. 

Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB 3.2 type-c poort voor verschillende extra functies worden gebruikt. Zo kun je de USB 3.2 type-c poort gebruiken voor onder andere: 

 • Opladen van aangesloten apparaten zoals de mobiele telefoon en tablet
 • Een tweede beeldscherm op de laptop aansluiten

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Naast het bewaren van bestanden op een harde schijf of een USB-opslag apparaat kunnen bestanden tegenwoordig ook in een online-opslagruimte worden bewaard. Een online-opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden voor het bewaren van bestanden in de cloud. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Voor het bewaren van bestanden in de cloud heb je een account nodig. Vaak bestaat dit account uit een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Een van de grootste voordelen van de cloud is dat de bestanden die binnen dit account worden opgeslagen vanaf iedere apparaat dat met het internet is verbonden zoals laptops, computers, mobiele telefoons en tablets vanaf ieder apparaat kunnen worden benaderd. 

de cloud

Bij het aanmaken / registreren van een Microsoft account krijg je een gratis abonnement op de cloud dienst van Microsoft OneDrive. Tijdens de installatie van Windows hier een speciale ruimte voor gereserveerd. 

Met een gratis abonnement op OneDrive kun je 5GB aan bestanden binnen de cloud bewaren. In een opslagruimte van 5GB kun je alleen de allerbelangrijkste bestanden bewaren. 

Als je meerdere bestanden binnen OneDrive wilt kunnen benaderen heeft Microsoft hier verschillende abonnementen voor beschikbaar. De abonnementen waaruit je kunt kiezen voor het vergroten van de opslagruimte binnen OneDrive zijn:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Met het uitgebreidste abonnement van OneDrive (Microsoft Office 365) wordt de online-opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft gebruiken. Met de programma’s van Microsoft uit het Microsoft office 365 abonnement kun je voornamelijk aan kantoor toepassingen werken zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Het internet en draadloze verbinding worden zijn voor de laptop / computer een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Draadloze verbindingen kunnen tegenwoordig voor verschillende toepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Werken aan toepassingen
 • Delen van bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen
 • Bestanden op het internet bewaren
 • Gegevens tussen apparaten delen

Om met een draadloze verbinding te kunnen werken heeft de laptop / computer een netwerkadapter nodig. In de behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan werken waaronder:

Draadloze verbindingen ASUS VivoBook 17 X712FA-AU686T
 • WiFi 5.0 
 • Bluetooth 4.1

Met de WiFi 5.0 verbinding kun je deze laptop met bijna iedere internetverbinding verbinden. Daarnaast kun je met WiFi 5.0 snel aan toepassingen werken. Voor de verbinding met het draadloze internet heb je gegevens nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Buiten de verbinding met de wereld via het internet kunnen apparaten in de buurt ook met de laptop verbinden. Hiervoor kan de Bluetooth 4.1 verbinding worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor bluetooth 4.1 kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen
Behuizing van de ASUS A512FA-EJ1333T

Ben jij op zoek naar een laptop met goede prestaties en een mooi uiterlijk?

De ASUS A512FA-EJ1333T is een laptop met een compact en mooi afgewerkte behuizing. Door het compact formaat van de behuizing kun je deze laptop makkelijk vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie, het bekijken van een video of het geven van een prestatie.

Om aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 15 inch waarop beelden in een goede kwaliteit kunnen worden bekeken.

Bekijk de ASUS A512FA-EJ1333T hier!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *